28.12.12

Χριστόφιας: «Θα φύγω με το κεφάλι ψηλά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά και ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει μπροστά στις κατηγορίες που του προσάπτονται.
 «Προσπαθήσαμε για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αλλά κάποιοι έβαλαν τροχοπέδη» δήλωσε ο κ. Χριστόφιας κατά τη διάρκεια της κοινής επίσκεψής του στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Αναφερόμενος στην κρίση, είπε ότι κατά 90% είναι εισαγόμενη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, όπως το 1974 ο κυπριακός λαός κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματά του μετά την τουρκική εισβολή, έτσι και τώρα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.

«Είμαστε λαός περήφανος, με βαθιές ρίζες και να είστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση» είπε ο κ. Χριστόφιας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που δημιουργεί η ανεύρεση υδρογονανθράκων.
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι «έχουμε ένα υπέροχο λαό που ξέρει να ζει και με τα πολλά και με τα ελάχιστα και θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες».
Απευθυνόμενος προς το πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: "Πρόεδρε, είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε από πάνω, ο λαός μας θα ζήσει, και άστε τους Ευρωπαίους να βυσσοδομούν". Ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι στόχος της Εκκλησίας είναι να μην πεινάσει κανένας και εξήρε την κοινωνική προσφορά του κόσμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου