14.12.12

ΤΡΙΠΟΛΗ-Αντιδράσεις κατοίκων και φορέων για την φωτιά στον σκουπιδότοπο !

Εντονότερη δραστηριοποίηση των Αρχών ζητούν κάτοικοι και φορείς της Τρίπολης, ανάμεσά τους και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, προκειμένου να σβηστεί η φωτιά που καίει εδώ και μέρες σε ανενεργή χωματερή στη Θέση Πλάτωμα.
Σήμερα, οι γονείς των μαθητών του 5ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης το οποίο βρίσκεται σχετικά κοντά στη χωματερή, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, με απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντική καταστροφή.
Η φωτιά, παρά τις προσπάθειες των αρχών να την κατασβέσουν ρίχνοντας συνεχώς νερό και κάνοντας επιχωμάτωση, συνεχίζει να καίει εκπέμποντας στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο καρκινογόνους ρύπους, όπως η διοξίνη και μολύνοντας τον υφροφόρο ορίζοντα με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην διατροφική αλυσίδα.
Οι γονείς, αλλά και ο σύλλογος γυναικών της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Παναγία Γιάτρισσα όπου βρίσκεται το σχολείο, με δηλώσεις τους καλούν τις αρχές να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να σβήσει η φωτιά, ενώ ταυτόχρονα δήλωσαν πως προσανατολίζονται να προσφύγουν στην Εισαγγελία.
Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, με πολυσέλιδη ανακοίνωση εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη φωτιά στον σκουπιδότοπο και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι, «η καθημερινή εκπομπή ρύπων που κατακλύζουν την πόλη εγκυμονούν σοβαρούς και υπαρκτούς κινδύνους για τη δημόσια Υγεία. Η παρέμβαση του Εισαγγελέα και επιτέλους της Περιφέρειας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Kάθε καθυστέρηση δείχνει ανικανότητα ή εξυπηρέτηση συμφερόντων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου