13.12.12

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ-Επιστολή ΝΟΔΕ Ηλείας στον Α.Σαμαρά !

Επιστολή στον Πρωθυπουργό στην οποία ζητά να αποκατασταθεί το λάθος με την Ολυμπία Οδό στέλνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργος Χήνος. Απευθυνόμενος προς τον
Αντώνη Σαμαρά ο κ. Χήνος αναφέρει τα εξής:

"Σεβαστέ κύριε Πρωθυπουργέ,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τη ζωή, τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου Νομού και των κατοίκων του, του Νομού της Ηλείας.

Το ζήτημα του ακρωτηριασμού της Ολυμπίας οδού. Οι πολίτες του Νομού Ηλείας, κύριε Πρωθυπουργέ, πίστεψαν σε εσάς και, από την εποχή των εκλογών για την ανάδειξή σας στη θέση του Προέδρου του κόμματός μας, με συνέπεια στηρίζουν την προσπάθειά σας.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 έδωσαν ένα σοβαρό προβάδισμα στην παράταξή μας βλέποντας στο πρόσωπό σας την μόνη αξιόπιστη και ελπιδοφόρα προσπάθεια για τη σωτηρία της Πατρίδας.

Σήμερα με  την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Χατζηδάκη η προοπτική αυτή ενταφιάζεται.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι ο Νομός μας το 2007 έγινε παρανάλωμα του πυρός, θρηνώντας ταυτόχρονα δεκάδες συμπολίτες μας.
Γνωρίζετε επίσης, καλύτερα από τον καθένα μας, ότι η μόνη λύση για το ξεπέρασμα της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας είναι η Ανάπτυξη.
Ποιος τόπος όμως, κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικότερα στην Ανάπτυξη της Πατρίδας από την Αρχαία Ολυμπία της Οικουμένης, της Ελλάδας, της Ηλείας ;
Από την Αρχαία Ολυμπία που έδωσε το όνομά της στην Ολυμπία οδό και τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στο έργο. Η Αρχαία Ολυμπία, η Ήλιδα, ο Επικούρειος Απόλλων, η ατελείωτη παραλία του Νομού και ο κάμπος του θα μπορούσαν, κύριε Πρωθυπουργέ, να τραβήξουν μπροστά όχι μόνο την Περιφέρεια, αλλά και όλη την Πατρίδα.

Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι η ολοκλήρωση του έργου μέχρι την Τσακώνα δημιουργεί πλέον τον δυτικό άξονα της χώρας που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα διευκολύνοντας έτσι, εκτός των άλλων, την εμπορική διακίνηση προϊόντων από την Κρήτη, μέσω του λιμανιού της Καλαμάτας, προς την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη, μέσω Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Συμβάλλει επίσης τα μέγιστα, ώστε να βγει από την απομόνωση η Τριφυλία, η περιοχή του Καϊάφα, η Ολυμπία και να αποκτήσει λειτουργικότητα στο 100% το μεγάλο έργο της ζεύξης του Ρίο – Αντίρριο.

Οι πολίτες του Νομού μας προσβλέπουν πλέον αποκλειστικά στην παρέμβασή σας ως τη μόνη ικανή για την αποκατάσταση του λάθους.

Με σεβασμό και εκτίμηση ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας Γεώργιος Χήνος"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου