31.12.12

ΜΗΝΥΜΑ & ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Είναι γεγονός, ότι ο Νέος Χρόνος βρίσκει την πατρίδα μας, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών. Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν προσδοκίες, ότι αρχίζει να φαίνεται μια αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ, έστω κι αν χαρακτηρίζεται, ως αχνή, για πολλούς από εμάς. Στην μακρόχρονη ελληνική ιστορία το καινούριο, το ελπιδοφόρο, οι ανατροπές ξεκίνησαν μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις. Όλοι μας ευχόμαστε να επιβεβαιωθεί αυτή η παράδοση.

Φυσικά, η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην κοινωνία μας. Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας έχουν στερηθεί παντελώς τους πόρους επιβίωσης αντιμετωπίζοντας όμως με αξιοπρέπεια τις απρόβλεπτες αντιξοότητες της σκληρής πραγματικότητας και τα πολυποίκιλα προβλήματα.

Στόχος μας να παραμείνουμε άνθρωποι, γιατί η επίδειξη ανθρωπιάς είναι στοιχείο μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Από κοινού, να πασχίσουμε ο καθένας με τις δυνατότητες του, να σταθούμε όλοι όρθιοι. Όπλα μας, οι διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας όπως οι έννοιες της αλληλεγγύης της φιλανθρωπίας και της ομοψυχίας.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει τη διαρκή υποχρέωση να βρίσκεται με κάθε μέσον στο πλευρό των πολιτών που έχουν ανάγκη. Στους ώμους της έχει πέσει το βάρος να δώσει ελπίδα και προοπτική. Να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ακόμη και  με τα λιγοστά οικονομικά εφόδια που διαθέτει.

Ένα από τα βασικά οχήματα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας είναι και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανάπτυξη με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, δημιουργία ισχυρών κοινωνικών συμμαχιών, ξεπερνώντας προσωπικές και κομματικές αγκυλώσεις θα φέρουν πιο γρήγορα το καλύτερο αύριο.
Στον δήμο μας οι αλλαγές που έγιναν, θα γίνουν περισσότερο ορατές με τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των κοινωνικών υποδομών.

Θα κάνουμε πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης, όλες τις μέρες του Νέου Χρόνου και υποσχόμαστε ότι όλοι μας θα βγούμε αλώβητοι από την κρίση. Στον δήμο μας πετύχαμε πολλά. Εργαζόμαστε σκληρά. Διεκδικούμε δυνατά. Το 2013 θα κερδίσουμε ακόμη περισσότερα!

Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και την πραγματοποίηση προσωπικών και συλλογικών στόχων για το καλό των οικογενειών και του τόπου μας.


Δημήτρης Καφαντάρης
Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου