21.12.12

Επίθεση σε μετανάστη μέσα σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας

Επίθεση από άτομο, που επέδειξε την μπλούζα του, πάνω στην οποία υπήρχε το σήμα της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε το πρωί μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας.
Όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, στο δρομολόγιο του λεωφορείου 820 και μεταξύ των στάσεων Κρατικό Νίκαιας και Περιβολάκι, πλησίασε τον μετανάστη άγνωστο άτομο και του είπε «Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση», επιδεικνύοντάς του παράλληλα τη μπλούζα, που φορούσε, με το σήμα της Χρυσής Αυγής. Οι επιβάτες του λεωφορείου άρχισαν να φωνάζουν, ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε κι ενώ ο κόσμος κινήθηκε για να τον κατεβάσει από το λεωφορείο, ο δράστης πρόλαβε και χτύπησε τον μετανάστη στο πρόσωπο. Το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση Περιβολάκι, όπου μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες τόσο στον δράστη όσο και στον παθόντα και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.
Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλλουν και δεύτερο περιστατικό σε βάρος μετανάστη, στις 7 Δεκεμβρίου, στη στάση λεωφορείου του κέντρου της Αθήνας και καλούν το σωματείο εργαζόμενων της ΕΘΕΛ και το ΕΚΑ να καταδικάσουν, μεταξύ άλλων, τις επιθέσεις στις αστικές συγκοινωνίες σε βάρος των μεταναστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου