14.12.12

ΠΑΣΟΚ: Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο !

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή όσα είπε ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης περί ευνοϊκής μεταχείρισης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη επί θητείας του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τη «λίστα Λαγκάρντ».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρεται, μεταξύ άλλων: 
«Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε σήμερα κάθε προηγούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά να κυβερνήσει: με το ψέμα και το λαϊκισμό».
    Για τους ισχυρισμούς του κ. Στρατούλη, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει:
    «Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα, λέγοντας το ακραία χυδαίο, ότι με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκ !!!
    Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος "ξέχασε" τη "λίστα Λαγκάρντ" κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό:
    - ότι η "λίστα Λαγκάρντ" υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις αυτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενό της, όπως φάνηκε από τις περίεργες συζητήσεις τους.
    - ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε στη διάθεσή του δύο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;».
    Για την υπόθεση της PROTON, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η κατάθεση, για μία ημέρα, διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους, 160 εκατ. -που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη- έγινε, όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος προκειμένου να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton, αλλά και για να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου που είχε ενισχύσει την Proton, από το 2008, με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ».
    «Τα συμφέροντα του δημοσίου προστατεύτηκαν με τις κινήσεις που έκανε το υπουργείο Οικονομικών και η ΤτΕ. Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί κατ' επανάληψη στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου