6.1.12

ΣΟΚ:Λήστεψαν σύζυγο πρώην Υπουργού και την υποχρέωσαν σε πεολειχία

Όλα συνέβησαν πριν μερικά εικοσιτετράωρα στην Γλυφάδα...
Πιο συγκεκριμένα σε ένα στενό πολύ κοντά στην οδό Γούναρη. Πρωταγωνίστρια-άθελά της-η γυναίκα πρώην κορυφαίου Υπουργού του Πασόκ και στενού συνεργάτη επί είκοσι και πλέον χρόνια του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Η γυναίκα κοντά στα 70 αποφάσισε να κατέβει σε σπίτι φίλης της, κοντά στην παραλιακή λεωφόρο για να παίξει μπιρίμπα. Όμως μια βόλτα λίγη παρέα και μερικές ώρες ξέγνοιαστες έμελλε να μετατραπούν στον απόλυτο εφιάλτη. Τι συνέβη; Αφού έπαιξε χαρτάκι με τις φίλες της-για την ιστορία να σας πω ότι οι γυναίκες έπαιξαν με χρήματα για το καλό του χρόνου και η γυναίκα έχασε εκεί κάποια ψιλά-τις καλεί όλες στο σπίτι της, στην Άνω Γλυφάδα. Ανεβαίνουν όλες στο αυτοκίνητο και οδεύουν για το σπίτι. Στον δρόμο και σε έναν κάθετο της Γούναρη σταματούν σε φανάρι. Εκεί λοιπόν εμφανίζονται από το πουθενά τρεις τύποι με καλυμμένα τα πρόσωπα κρατώντας Καλάσνικοφ και ζητούν από τις επιβαίνουσες χρήματα και τιμαλφή. Οι τρεις από τις τέσσερις δίνουν ότι έχουν με τον φόβο του μεγάλου κακού. Όταν έφτασαν στην γυναίκα και εκείνη αποκρίθηκε ότι δεν έχει τίποτε πάνω της πέραν του ρολογιού της, για να την εκδικηθούν-ποιος ξέρει- της ζητούν να κάνει στοματικό έρωτα σε έναν από τους ληστές. Ο αισχρός αυτός τύπος ήθελε να ικανοποιήσει τα βίτσια του σε μια γυναίκα κοντά 70 ετών εκμεταλλευόμενος την φρίκη και τον πανικό της. Η γυναίκα μη μπορώντας ν΄αντιδράσει έκανε ότι του ζήτησε. Λίγα λεπτά μετά οι ληστές παίρνουν το κλειδί του αυτοκινήτου και τα κινητά των γυναικών και απομακρύνονται με τα πόδια. Όπως είναι φυσικό, τόσο η ίδια αλλά και η οικογένεια της είναι σε σοκ. Όπως και οι φίλοι του ζευγαριού. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Είναι σοκαριστικό. Είναι απάνθρωπο. Είναι αισχρό. Και συνέβη παραμονή Πρωτοχρονιάς σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας…Τι άλλο θα δούμε…Τι άλλο!!!! gossip-tv.gr

ALTER - ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ...!!!

'Όταν το πλοίο βουλιάζει, οι πρώτοι που φεύγουν είναι τα ποντίκια...''
Φημολογείται ότι κάποιοι τηλεαστέρες του σταθμού διαπραγματεύονται με άλλα μέσα.
Ο κύριος Αυτιάς με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ...
Ο κύριος Παυλόπουλος με τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA...
Η κυρία Νικολούλη επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ...
Ο κύριος Χατζηνικολάου, κατά τον ίδιο, ψάχνει ακόμα τηλεοπτική στέγη...


Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση...ergazomenoialter.blogspot.com/
Ελπίζουμε μέσα από τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ αγώνα να δικαιωθούν και αυτοί...!!!

Πολύ επικίνδυνο το σκουλαρίκι στη γλώσσα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα σκουλαρίκια στη γλώσσα κρούουν οι ειδικοί, που ανακάλυψαν ότι το piercing μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Και αυτό επειδή το τρύπημα της γλώσσας μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αποστημάτων στον εγκέφαλο, τα οποία ενδέχεται να επιφέρουν το μοιραίο.
Στο «Arcihives of Neurology» αναφέρεται η περίπτωση ενός 22χρονου άνδρα που πέθανε μετά την εμφάνιση πολλαπλών αποστημάτων στον εγκέφαλο, λίγες εβδομάδες μετά την τοποθέτηση σκουλαρικιού στη γλώσσα του.
Οι Ισραηλινοί γιατροί που περιέθαλψαν τον άτυχο άνδρα προειδοποιούν ότι η μόλυνση από το σκουλαρίκι μπορεί να εξαπλωθεί στο αίμα και να φτάσεις στον εγκέφαλο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έτσι και αλλιώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε μια τέτοια απόφαση, αφού αν και δεν οδηγεί συχνά στο θάνατο, το σκουλαρίκι στη γλώσσα προκαλεί τραυματισμούς στα δόντια και στοματικές μολύνσεις, ενώ – λιγότερο συχνά – καρδιολογικά προβλήματα.
Υπάρχουν πολλές πιθανές επιπλοκές, που μπορεί να είναι από πόνο μέχρι οίδημα ή σπασμένα δόντια. Όσοι έχουν σκουλαρίκι στη στοματική κοιλότητα μπορεί επίσης να εμφανίσουν υποχώρηση των ούλων ή αιμορραγίες προσθέτει ο καθηγητής Ντέιμαν Γόλμσέι, επιστημονικός σύμβουλος του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, συστήνοντας την αποφυγή των σκουλαρικιών στο στόμα.

Στον Δ. Κοντομηνά το πακέτο μετοχών του RTL στον Alpha TV

O όμιλος RTL Group ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, πουλώντας το πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group, στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Ο κ. Κοντομηνάς σήμερα κατέχει το 30% του Alpha Media Group και επομένως θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας (Τηλεπτικός σταθμός Alpha TV)..
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε: «Ο Alpha βελτίωσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά τα τελευταία τρία χρόνια. Λυπάμαι που το RTL Group αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ιδίως δεδομένων των όσων έχουν επιτευχθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματικούς μου εταίρους στο RTL Group για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία καθώς και την τεχνογνωσία με την οποία συνέβαλαν στην επανατοποθέτηση του Alpha προς νεότερα σε ηλικία κοινά. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την άκρως επαγγελματική διοικητική ομάδα του Alpha, προκειμένου να καθοδηγήσουμε την εταιρία εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group Gerhard Zeiler ανέφερε: "Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Christoph Mainusch, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».
Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Απόφαση της Επιτροπής αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Δολοφονία πρώην επισκόπου στην Αθήνα

Οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνες και σε άτομα που τον τελευταίο καιρό επισκέπτονταν τον πρώην Επίσκοπο.
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα από το θάνατο του 83χρονου ιερέα, πρώην Επισκόπου Νύσσης, Ελευθέριου Κατσαϊτη, ο οποίος βρέθηκε μέσα στο σπίτι του επί της οδού Κοδριγκτώνος 10 με ένα μαντήλι στο στόμα.
Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός πως οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν βρήκαν ίχνη διάρρηξης του σπιτιού, αλλά από την άλλη το διαμέρισμα ήταν αναστατωμένο και φαίνεται να λείπουν σταυροί, εγκόλπια και άλλα παρόμοια αντικείμενα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του ιερέα οφείλεται σε ασφυξία, καθώς οι δράστες φέρονται να τον φίμωσαν για να ψάξουν το σπίτι άνετα και ο ιερωμένος δεν άντεξε και ξεψύχησε.
Εξαιτίας του γεγονότος πως οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν βρήκαν ίχνη διάρρηξης εστιάζουν τις έρευνές τους και προς άτομα που τον τελευταίο καιρό επισκέπτονταν τον ιερέα.
Ο πρώην επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929 και χειροτονήθηκε Επίσκοπος Νύσσης το 1987, ενώ είχε εργαστεί και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Σκουλήκι» έκλεψε 45.000 κωδικούς στο Facebook και εξαπλώνει ιό

Ένας νέος μπελάς προστέθηκε στους υπεύθυνους του Facebook και ψάχνουν από πού τρύπωσε το «σκουλήκι» και εξαπλώνει ένα ιό.
Πρόκειται για ένα ιό που τον χαρακτηρίζουν τύπο «σκουληκιού» και χτύπησε κυρίως τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι θα σταματήσει εκεί. Οι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό Ramnit το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του και τον Απρίλιο του 2010 «επιτιθέμενο» σε τράπεζες. Μέχρι στιγμής οι χάκερς έχουν καταφέρει να κλέψουν 45.000 κωδικούς και να εξαπλώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Facebook που ασχολούνται με το θέμα οι χάκερς χρησιμοποιούν τους κωδικούς που έχουν κλέψει για να μπουν στα προφίλ και να εξαπλώσουν το Ramnit γρήγορα μέσω περίεργων links που εμφανίζονται στους «τοίχους» των χρηστών.
Ο John Weinschenk, διευθύνων σύμβουλος της Cenzic, επιχείρηση ασφαλείας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η υποκλοπή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα αν μέσω των λογαριασμών του Facebook οι χάκερς καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τον ιό να πολλαπλασιάζεται στο Facebook αλλά έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για να εντάξουμε τον ιό στα προγράμματα ασφαλείας μας ώστε να μην πλήξει άλλους χρήστες» δήλωσαν υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου.
Επιπλέον καλούν τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε περίεργα links και να αναφέρουν κάθε περίεργη δραστηριότητα που βλέπουν καθώς ο χρήστης που του έχει κλαπεί ο κωδικός δεν το αντιλαμβάνεται.

''Ψαρεύουν'' στο facebook νεαρές, για ομαδικά όργια σε γκαρσονιέρα!

Η υπόθεση συζητείται όλο και περισσότερο στα φοιτητικά στέκια της Πάτρας...
Σε σπίτι οργίων έχει μετατραπεί γκαρσονιέρα στην περιοχή των ΤΕΙ. Την γκαρσονιέρα διατηρεί φοιτητής του ΤΕΙ, που ''συνεργάζεται'' με τέσσερις Πατρινούς! Η μέθοδός τους...απλή! Σύμφωνα με το patrisnews.com, ''ψαρεύουν'' νεαρές μέσα από το facebook, κυρίως από παρέες φοιτητών και σχεδόν κάθε βράδυ, γίνονται ομαδικά όργια!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρέα των 5, ''χτυπά'' γυναίκες από 17 έως και 33 ετών και μάλιστα η 33χρονη είναι Πατρινή διαζευγμένη, η οποία μετά από χρόνια γάμου θέλησε να δοκιμάσει και ομαδικό σεξ, με αρκετά νεαρότερους σε ηλικία άνδρες.
Η ύπαρξη της ''ροζ'' γκαρσονιέρας (των οργίων) έχει διαδοθεί στους κύκλους των φοιτητών και νεαρών Πατρινών. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις (με τη συναίνεση των κοριτσιών που συμμετέχουν) έχουν τραβηχτεί και φωτογραφίες αλλά και βίντεο! Τα οποία, για την ώρα, δεν έχουν ''ανέβει'' στο διαδίκτυο!

Τα έβγαλε φόρα-παρτίδα στο ίντερνετ και βρήκε γυναίκα!

Ο λόγος για έναν χωρικό, που όπως αντιλαμβάνεστε, έχει γίνει μόνιμο θέμα συζήτησης, στην τοπική κοινωνία του χωριού...
Αποφάσισε να σπάσει τη μοναξιά του και να βρει σύντροφο μ’ έναν... όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο! Αφού τοπικά δεν μπορούσε να βρει γυναίκα, αποφάσισε να το επιχειρήσει μέσω του ίντερνετ. Έβγαλε φόρα παρτίδα τα γεννητικά του όργανα στο διαδίκτυο και όπως φαίνεται… κάποιες συγκινήθηκαν!
Σύμφωνα με το katoci.com, η τοπική κοινωνία έχει χωριστεί στα δύο. Υπάρχουν εκείνοι που χαρακτηρίζουν ανήθικη την κίνηση του χωρικού και άλλοι, που δείχνουν να μην ενοχλούνται. Η είδηση κυκλοφόρησε από φίλους του πρωταγωνιστή της υπόθεσης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Είδαν τη φωτογραφία και μέσα σε λίγες ώρες, όλοι γνώριζαν και συζητούσαν το θέμα. Οπως και να 'χει, ο σκοπός του χωρικού επετεύχθη, αφού όπως λέγεται στο χωριό, κατάφερε να βρει γυναίκα και μάλιστα οι δυο τους, δείχνουν να περνούν υπέροχα...newsit.gr

Στις 14-1-2012 οι χειμερινές εκπτώσεις

H περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκινάει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2011 και θα διαρκέσει ένα μήνα, όπως ενημερώνουν τα μέλη τους οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας. Η εκτίμηση του εμπορικού κόσμου είναι ότι οι μειώσεις των τιμών θα διαμορφωθούν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και σε 70% προκειμένου να προκαλέσουν οι καταστηματάρχες το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενώ παράλληλα αρκετές είναι οι περιπτώσεις καταστημαρχών που περιμένουν με τις εκπτώσεις να ρευστοποιήσουν το στοκ τους για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο κλείσιμο της επιχείρησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην αγορά.
Στα ήδη οξυμένα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εμπορική επιχείρηση ''για μια ακόμη φορά και με ταχυδακτυλουργικό τρόπο επιχειρείται ένα νέο τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία και την σκληρά δοκιμαζόμενη αγορά με την ισοπέδωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την εξαφάνιση του 13ου και 14ου μισθού'' σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωσή του.
Οι έμποροι του Πειραιά υπογραμμίζουν ότι, χωρίς να γίνεται καμία σοβαρή προσπάθεια για να περιμαζευτεί η δημόσια σπατάλη, ''ψηφίζονται καταστροφικά νομοσχέδια που χτυπούν αλύπητα τους ευάλωτους συνταξιούχους, διώκουν τους απαραίτητους σε οργανικές θέσεις δημόσιους υπαλλήλους και επιβαρύνουν περαιτέρω τους μικρομεσαίους, δημιουργώντας έναν απίστευτο φαύλο κύκλο που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά και μη αναστρέψιμη ύφεση''.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας στις οδηγίες του προς τις εμπορικές επιχειρήσεις συστήνει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι :
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. <<20% έκπτωση>>).
- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
- Εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται, με απόφαση του οικείου Νομάρχη, διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
- Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009, υπενθυμίζουμε ότι επιτρέπονται οι προσφορές και οι προωθητικές ενέργειες μέχρι την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.
Όσον αφορά τους καταναλωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης και να μη παρασύρονται από τη δημοσιοποίηση υψηλών ποσοστών εκπτώσεων.

Η βουτιά του Απόστολου Γκλέτσου στα νερά της Στυλίδας !

Χρησιμοποιώντας μπόλικη βαζελίνη για να κλείσουν οι πόροι και να μην νιώθει το κρύο όπως δήλωσε στα παράλληλα παράθυρα που βγήκε στα πρωινές εκπομπές του ANT1 και του Mega, και με στολή δύτη, ο Απόστολος Γκλέτσος απέδειξε πως είναι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του.
Έτσι σήμερα το πρωί ανήμερα των Θεοφανείων έκανε την μεγάλη βουτιά στα νερά της πόλης του και κατάφερε να πιάσει το Σταυρό.
Η πρώτη δήλωση του 44χρονου δημάρχου μετά το τόλμημα ήταν «Ωραία συναισθήματα! Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο τώρα, άσε να το επεξεργαστεί ο εγκέφαλος πρώτα» ενώ παραδέχτηκε πως έπιασε τον Σταυρό με την τρίτη προσπάθεια όταν και του τον πέταξε ο δεσπότης. «Ήταν ΛΟΚ εμπειρία» συμπλήρωσε.
Νωρίτερα είχε μιλήσει στις πρωινές εκπομπές για τον λόγο που τον οδήγησε να το κάνει και δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και με αυτό τον τρόπο ήθελε να περάσει το μήνυμα σε όσους συμπάσχουν πως με τον σωστό τρόπο ζωής και τις οδηγίες του γιατρού σου μπορείς να ζεις φυσιολογικά.

Ο Δισεκατομμυριούχος Φιλάρετος Καλτσίδης στην Καλαμάτα !

Το επιβλητικό σκάφος του ομογενή δισεκατομμυριούχου Φιλάρετου Καλτσίδη δεσπόζει από χθές το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας και είναι άγνωστο για πόσες ημέρες θα παραμείνει. Ο Κροίσος ομογενής κάτοχος της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας της Ρωσίας έχει επιλέξει την Μεσσηνία και ειδικότερα την περιοχή της Κορώνης όπου έχει επενδύσει σημαντικά ποσά (και συνεχίζει να επενδύει παρά τις …δυσκολίες που προβάλλονται από τις γραφειοκρατικές δημόσιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας ) σαν τόπο διακοπών και ανάπαυσης και μελλοντικά ίσως σαν μόνιμη κατοικία και έδρα των
επιχειρήσεων του

Σύλληψη 62χρονου στη Μεσσήνη για όπλα και πυρομαχικά

Ένας 62χρονος συνελήφθη χθές το πρωί στη Μεσσήνη, γιατί κατείχε όπλα και εκατοντάδες φυσίγγια στο σπίτι του.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Καλαμάτας πραγματοποιώντας έρευνα στο σπίτι του 62χρονου, ύστερα από πληροφορία που είχαν, βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες, ένα περίστροφο και διακόσια είκοσι ένα φυσίγγια, διαφορών διαμετρημάτων.
Ο 62χρονος οδηγήθηκε  στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Την ώρα που το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης έχει θάψει το σκάνδαλο με τα μαϊμού ελαιόλαδα Καλαμάτας που κυκλοφορούν στην Αμερική, από...

http://www.adena-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_6579.html#more
...τις ιταλικές διωκτικές αρχές (εκεί υπάρχει κράτος)διεξάγεται έρευνα για απάτη της μαφίας του ελαιολάδου!
Μια μεγάλη εμπορική απάτη από την "μαφία του ελαιολάδου" όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα "Republica", ερευνούν οι ιταλικές αρχές. Πρόκειται για την πώληση ελαιολάδου τρίτων χωρών ως ιταλικού, που αποφέρει κέρδος μέχρι και 3 ευρώ παραπάνω το κιλό. Σύμφωνα με διαδοχικά δημοσιεύματα της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας τον τελευταίο καιρό, εκτιμάται ότι από τη ραφιναρισμένη αυτή απάτη τα οργανωμένα κυκλώματα κερδίζουν περίπου 5 δισ. ευρώ το χρόνο. Η ...
έρευνα βρίσκεται προς το τέλος της και σχετίζεται με την προώθηση στην αγορά ως ιταλικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τεραστίων ποσοτήτων του προϊόντος που προέρχονται από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου), την Ισπανία, την Τυνησία και άλλες μεσογειακές χώρες. Στην απάτη φέρονται εμπλεκόμενες γύρω στις 10 φίρμες, παραγωγοί και διανομείς του προϊόντος που δρουν κυρίως στην κεντρική Ιταλία και μεταφέρουν το ελαιόλαδο από τις άλλες χώρες με πλοία -δεξαμενές.
Οπως διευκρινίζεται στα δημοσιεύματα, δεν πρόκειται για τις παλιές γνωστές περιπτώσεις νοθείας, αλλά για ένα οργανωμένο σύστημα με πλάτες στο τραπεζικό και το φορολογικό σύστημα. Στην έρευνα ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα τελωνεία προκειμένου να ερευνηθούν περιπτώσεις με ψεύτικα στοιχεία για εισαγωγές και εξαγωγές και περίπλοκες κομπίνες με αυτές (ποσότητες, τιμές, είδος ελαιολάδων κλπ.).
Τα ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για "μεταμόρφωση", έναν γνωστό τεχνικό όρο της πραγματικής επεξεργασίας ελαιολάδου, ο οποίος μεταφορικά σημαίνει πλέον ότι το εισαγόμενο προϊόν μεταμορφώνεται σε ιταλικό και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνεται ούτε ανάμειξη αλλά εμφιαλώνεται απ’ ευθείας με ιταλικές ετικέτες. Η μεταμόρφωση πολλές φορές συνοδεύεται από επεμβάσεις τροποποίησης οσμής και γεύσης καθώς πρόκειται για υποβαθμισμένα ελαιόλαδα τα οποία αγοράζονται με λιγότερο από 25 λεπτά το κιλό και με προέλευση την Ισπανία και την Τυνησία. Η διαδικασία της απόσμησης γίνεται με ατμό προκειμένου να εξαφανιστούν τα ελαττώματα και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ , μετέρχονται κόλπα που δεν αφήνουν κανένα ίχνος. Υπολογίζεται ότι στην ιταλική αγορά η απάτη αφορά πάνω από 200.000 τόνους ελαιολάδου, καθώς οι εισαγωγές είναι 470.000 τόνοι και οι εξαγωγές μόλις 250.000 τόνοι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πριν από μερικά χρόνια η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το έξτρα παρθένο ήταν αυστηρή αλλά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην αγορά δημιουργήθηκε ζούγκλα. Τα αποσμημένα ελαιόλαδα προωθούνται σε καταστήματα discount (εκπτώσεων), σε εστιατόρια δρόμου αλλά και σε δίκτυα καταστημάτων. Πωλούνται από 1,82 μέχρι και 4 ευρώ το κιλό αποφέροντας τεράστια κέρδη καθώς έχουν αγοραστεί πάμφθηνα και οι ενδείξεις "μείγματα κοινοτικών ελαιολάδων", "μείγματα μη κοινοτικών ελαιολάδων", "μείγματα ελαιολάδων εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης" χρειάζονται… μεγεθυντικό φακό για να διαβαστούν...
Φωτό από www.adena.gr

Παρουσιάστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καλαμάτας

Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καλαμάτας για το 2012 παρουσιάστηκε χθές από τους αντιδημάρχους Χρήστο Ριζά, Ανδρέα Καραγιάννη και την Παναγιώτα Ντίντα.
Έγινε αναφορά στον προϋπολογισμό του τεχνικού προγράμματος, που ανέρχεται στο ποσό των 21.400,00€ και έχει ως κύριουςάξονες τα έργα συντήρησης υποδομών (πχ. δρόμοι), τα έργα ολοκλήρωσης εκτελούμενων έργων και την υλοποίηση νέωνστοχευμένων έργων, στους τομείς υποδομών, πρασίνου, καθαριότητας και συντήρησης κτηρίων.
Μερικά στοιχεία του νέου τεχνικού προγράμματος:
• Νέα έργα από ΣΑΤΑ, 1.420.000€,
• Συνεχιζόμενα έργα από ΣΑΤΑ, 2.610,000€,
• Συνεχιζόμενα έργα από δημοτικούς πόρους, 760.000€ και
• Νέα έργα από δημοτικούς πόρους, 373.000 €.
Σημειώνεται ότι την προσεχή Τετάρτη (11/1) αρχίζει η δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά εισάγεται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιογια ψήφισή του.
Προϋπολογισμός
Χθες εξάλλου, έκλεισε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας, ενώ ολοκληρώνονται οι σχετικές διαδικασίες για την εισαγωγή και ψήφισή του, από το Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο μέχρι τις 20/01/2012.

Εκδήλωση Μεταναστών στην Καλαμάτα

Μια σημαντική εκδήλωση από τις Γεωργιανές Μετανάστριες, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Μεταναστών του Δήμου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο Δημήτρης Δημόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, η Άννα Σωτηροπούλου, μέλος και συντονίστρια των δράσεων του Συμβουλίου και η κα Tina Kakablishvili μέλος του Συμβουλίου και εκπρόσωπος των Γυναικών από τη Γεωργία, ευχαρίστησαν το Δήμο Καλαμάτας για τη στήριξή του, εξέφρασαν τη χαρά τους που αυτή η εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί και κάλεσαν το κοινό της Καλαμάτας να παρακολουθήσει αυτή την ιδιαίτερη βραδιά μουσικής και χορού που με αγάπη ετοίμασαν οι γυναίκες της Γεωργίας, για να δώσουν μια γεύση από την πατρίδα τους στην Καλαμάτα που τις υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Εξουσιοδότηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τη διερεύνηση ύπαρξης λογαριασμών στην Ελβετία

Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου υπέγραψε και απέστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξουσιοδότηση για τη διερεύνηση της πιθανότητας ύπαρξης λογαριασμών της σε ελβετικές τράπεζες, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για ύπαρξη λογαριασμών βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε ελβετικές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής απέστειλε έγγραφο στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ευάγγελο Αργύρη με το οποίο εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες, και να λάβει κάθε σχετικό στοιχείο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν τηρεί λογαριασμό σε αυτές.
Σε σχετικές δηλώσεις της μετά την κατάθεση του εγγράφου, η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα έχει ήδη κλονιστεί σοβαρά και δεν επιτρέπεται να αφήνουμε να παραμένει η παραμικρή σκιά από υποθέσεις, φήμες και μισόλογα. Οι αρνητικές πτυχές, άλλωστε, αυτού του ζητήματος δεν με αγγίζουν κατ’ ελάχιστον, καθώς δεν διατηρώ τραπεζικούς λογαριασμούς ούτε στην Ελβετία, ούτε σε καμία άλλη χώρα του εξωτερικού, ενώ οι καταθέσεις μου στην Ελλάδα δηλώνονται αναλυτικά στο ‘πόθεν έσχες’ που καταθέτω ετησίως στη Βουλή.
Ο πολιτικός κόσμος, οι βουλευτές και γενικά τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα και να γίνουμε πρωτοπόροι στην ενίσχυση της διαφάνειας και της φορολογικής συνείδησης των πολιτών. Σε αυτά τα πλαίσια, είχα ζητήσει προ πολλού από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και Βουλευτών, την καθολική και υποχρεωτική εξουσιοδότηση της Βουλής από το σύνολο των βουλευτών για τη διερεύνηση καταθέσεων σε τράπεζες στην Ελβετία.
Επιπλέον, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί μόνο αυτή η δήλωση, γιατί δεν καλύπτει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τα δημόσια πρόσωπα, όπως οι πρώην Υπουργοί και πρώην βουλευτές και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να επεκταθεί η έρευνα σε όλα τα δημόσια πρόσωπα (Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και Περιφερειών, Διοικητές, Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους Οργανισμών και τραπεζών, δημοσιογράφους, δικαστικούς, συνδικαλιστές, ιεράρχες, πανεπιστημιακούς κτλ.)».

Έξι προσαγωγές για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Κάρολου Παπούλια

Έξι άτομα -τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες- προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, όταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια. Σε βάρος των έξι σχηματίζεται δικογραφία για προσβολή κατά της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Mega, έχει ήδη ενημερωθεί η εισαγγελέας της Χαλκίδας και οι αστυνομικοί αναμένουν εντολή για το εάν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.
Κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ορισμένοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κατά κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.
Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παρέστησαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.in.gr

Αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια στην Χαλκίδα !!

ΑΠΟΔΟΚΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες, ο Κάρολος Παπούλιας ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών. Αυτή τη φορά ήταν στη Χαλκίδα, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε για τον Αγιασμό των υδάτων.
«Παραιτήσου» του φώναζε μερίδα (ανοργάνωτων) πολιτών, απλός κόσμος που δεν έχει δουλειά, κι εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει από την τελετή μόλις 20 λεπτά μετά την άφιξή του.
Αφού προσκύνησε την ελληνική σημαία, αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις...
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπούλιας είχε ακούσει τον κόσμο να τον φωνάζει προδότη και να του ζητά να παραιτηθεί. Και τότε είχε αποχωρήσει, με αποτέλεσμα η στρατιωτική παρέλαση να ματαιωθεί.
Νωρίτερα, στην Αθήνα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό.

Ανετράπη βάρκα στην οποία επέβαινε ιερέας που καθαγίαζε τα ύδατα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Σκάλα Κατερίνης, όταν κατά τη διάρκεια τελετής του αγιασμού των υδάτων η βάρκα στην οποία επέβαινε ο ιερέας και άλλα τέσσερα άτομα ανετράπη, λόγω των ισχυρών ανέμων και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.
Από το ατυχές περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Οι καλικάντζαροι έβαλαν το... χεράκι τους στην ΝΕΤ !

Μέρα που είναι, φαίνεται ότι οι καλικάντζαροι έβαλαν το... χεράκι τους και μπέρδεψαν ζωντανές συνδέσεις και video.
Συνέβη στο δελτίο ειδήσεων των 12.00, στη ΝΕΤ. Η παρουσιάστρια προλόγισε μια δεύτερη ζωντανή σύνδεση με την Κωνσταντίνουπολη (στην πρώτη σύνδεση υπήρχαν τεχνικά προβλήματα...), αλλά αντί για το Φανάρι, οι τηλεθεατές θαύμασαν video από τον εορτασμό των Θεοφανίων (σε άλλη περιοχή).
Όταν οι τεχνικοί κατάλαβαν το λάθος, το video γύρισε από την αρχή (τί κι αν ήταν την ώρα του δελτίου;). Υπήρξε όμως και δεύτερο λάθος: την ώρα που έγινε, τελικά, η σύνδεση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι τηλεθεατές άκουγαν το προηγούμενο video που μιλούσε για τα έθιμα των Θεοφανίων και για τους καλικάντζαρους...
Τελικά η παρουσιάστρια αναγκάστηκε να πάει σε διαφημίσεις.real.gr

Αν και ...Κομμουνιστής έπιασε τον Σταυρό ο Γκλέτσος !!

Παρά το τσουχτερό κρύο ο δημαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος τήρησε την υπόσχεσή του να βουτήξει σήμερα για τον Σταυρό και τα κατάφερε.
«Θα βουτήξω για να στείλω μήνυμα ελπίδας» είχε δηλώσει. Πριν από λίγο βούτηξε στα νερά του Μαλλιακού Κόλπου και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό.

Συνελήφθη στην εκκλησία από το ΣΔΟΕ για χρέη προς το Δημόσιο

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Φαρσάλων πήγε στην εκκλησία για τη γιορτή των Θεοφανείων και συνελήφθη από στελέχη του ΣΔΟΕ για χρέη προς το Δημόσιο.
Για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 909.000 ευρώ συνελήφθη σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Φαρσάλων, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία της πόλης για την τελετή των Θεοφανίων.
Σύμφωνα με ανάρτηση του ιστότοπου Pheme.gr, στον πρόεδρο της ΕΑΣ Φαρσάλων είχε επιδοθεί σχετική κλήση από το ΣΔΟΕ, αλλά ο ίδιος κρυβόταν επί δεκαημέρου, για να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία.

Θεοφάνεια με καταιγίδες και ανέμους στην Μεσσηνία

Οι ισχυροί άνεμοι και οι δυνατές καταιγίδες που επικρατούν από σήμερα το πρωί σε όλη την Μεσσηνία ματαίωσαν τον προγραμματισμένο αγιασμό των υδάτων σε υπαίθριους χώρους σε όλο τον νομό. Ο αγιασμός τελέσθηκε στους κλειστούς χώρους των εκκλησιών πράγμα ασυνήθιστο τα τελευταία χρόνια που συνήθως επικρατούσε ηλιοφάνεια με καλοκαιρινές συνθήκες . Είναι χαρακτηριστικό του καιρού ότι στον Ταΰγετο η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα ….109 χιλιόμετρα την ώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ . Οι ισχυρές καταιγίδες και οι δυνατοί άνεμοι συνεχίζονται έως αυτή την ώρα ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο το πρωί

Συνάντηση Αλευρά -Ψαριανού στην Αντιπεριφέρεια

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποίησε χθές ο Γρηγόρης Ψαριανός βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης των ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Αναφέρθηκαν στα μεγάλα έργα που εκτελούνται, καθώς και σε πρωτοβουλίες που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει σε όλους τους τομείς, με σκοπό οι πολίτες της να επηρεαστούν ελάχιστα από την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων.
Ακόμη αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για την γενική πολιτική που διαδραματίζεται σήμερα.
Αναφέρθηκε ότι, τα τελευταία χρόνια το οικονομικό πρόβλημα της χώρας το έχουν επωμισθεί οι ασθενής κοινωνικές τάξεις. Πολίτες είδαν μειώσεις μισθών, μεγάλες φορολογίες , απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες , το κράτος πρόνοιας να αποδομείται.
Όλα αυτά οι πολίτες τα αντιμετώπισαν με περίσσια δύναμη και θάρρος. Κουράστηκαν όμως, γιατί θεώρησαν ότι οι θυσίες τους δεν έπιασαν τόπο και εξοργιστήκαν τόσο ,που το κίνημα αγανακτισμένων πλημμύρησε τις πλατείες. Απαξιώθηκε το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό πρέπει οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, μαζί με την Αυτοδιοίκηση να αγωνιστούν με περισσότερο ζήλο, για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την μείωση της ανεργίας , την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Δ.Καφαντάρης -Ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων στην Πύλο

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου μεταξύ του Δήμαρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη και του Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Μεσσηνίας, κ. Ιωάννη Μωραγιάννη και του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, κ. Γρηγόρη Σκιαδόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από κοινού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις στενές σχέσεις του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει με σκοπό την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου σε Σταθμό, θέμα για το οποίο έχει παρθεί σχετική απόφαση από πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, για τις επαφές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν για το θέμα αυτό, με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σχετικά με το κτιριακό ζήτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πύλου συζητήθηκαν όλες οι ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Δήμου για την εύρεση νέου χώρου στέγασης ώστε να υπάρχει καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση και να διευκολυνθούν οι επεμβάσεις.
Συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη σε κυκλοφορία του νέου πυροσβεστικού οχήματος που έχει δωριστεί στον τέως Καποδιστριακό Δήμο Μεθώνης ώστε να παραχωρηθεί για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για το κομμάτι του Εθελοντισμού ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες εκπαίδευσης και συντονισμού εθελοντών για την ενίσχυση της Πυρασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Επιπλέον, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της Ένωσης αναφέρθηκαν σε ελλείψεις που υπάρχουν σχετικά με τις αντιπυρικές ζώνες, ενώ όλοι μαζί συμφώνησαν σε έναν ακέραιο προγραμματισμό για όλες τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την καλύτερη επίλυση όλων των ζητημάτων.

200 εκατομμύρια οι χρήστες ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο

Σχεδόν 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή ένας στους 20 ανθρώπους ηλικίας από 15 έως 64 ετών είναι χρήστης, σύμφωνα με μια αυστραλιανή έρευνα η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
Οι επιστήμονες στη μελέτη τους υπολογίζουν ότι το 2009 ο αριθμός των χρηστών κυμαινόταν από 149 έως 271 εκατομμύρια ανθρώπους.
Από αυτούς, οι χρήστες κάνναβης έφταναν τα 125-203 εκατομμύρια, οι χρήστες αμφεταμινών τα 14 έως 56 εκατομμύρια, περίπου 14-21 εκατομμύρια κάνουν χρήση κοκαΐνης ενώ 12-21 εκατομμύρια χρησιμοποιούν οπιοειδή (ηρωίνη και μορφίνη).
Οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζουν ότι η κάνναβη προκαλεί ελάχιστους θανάτους (δεν υπάρχουν θάνατοι από υπερβολική δόση, ούτε από ασθένειες μεταδιδόμενες από το αίμα), μολονότι κάποιοι χρήστες μπορεί να πεθάνουν σε ατυχήματα.
"Οι κυριότερες αρνητικές συνέπειες της κάνναβης είναι η εξάρτηση και ίσως ψυχωτικά ή άλλα ψυχικά προβλήματα", γράφουν.
Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2004 αποδόθηκαν σε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών 250.000 θάνατοι.
Την ίδια χρονιά οι θάνατοι από κατάχρηση αλκοόλ έφτασαν τα 2,25 εκατομμύρια και οι θάνατοι που συνδέονται με το κάπνισμα τα 5,1 εκατομμύρια.
Στη μελέτη δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για τη χρήση έκστασι, LSD, στεροειδών αναβολικών και για κατάχρηση νόμιμων φαρμακευτικών ουσιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου