4.2.12

Νέο ρεκόρ ακρίβειας στο πετρέλαιο !!

Ρεκόρ όλων των εποχών κάνουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με το πετρέλαιο θέρμανσης «πρωταγωνιστή», καθώς η τιμή του ξεπερνά το 1 ευρώ το λίτρο. Πωλείται ακριβότερα από πέρυσι κατά 30% με 40%.
Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση. Η βαρυχειμωνιά των ημερών τα έχει οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Η οικονομική ύφεση, που έχει προκαλέσει μείωση των εισοδημάτων, ωθεί τις οικογένειες σε περιορισμό της ζήτησης. Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να αγοράσουν ποσότητες αυτήν την εβδομάδα, καθώς λόγω του κρύου κατανάλωσαν περισσότερα λίτρα. O,τι αγόρασαν τον περασμένο Οκτώβριο εξαντλήθηκε ή περιορίστηκε.
Και πάλι, όμως, ο κόσμος είναι εξαιρετικά φειδωλός στις αγορές του. Oπως περιγράφουν βενζινοπώλες, αγοράζουν ποσότητες 200, 300 το πολύ 500 λίτρων προκειμένου να περάσουν οριακά τις επόμενες παγωμένες μέρες. Μέχρι τώρα οι οικογένειες έκαιγαν πολύ ελάχιστες ώρες την ημέρα πετρέλαιο, ενώ στο φουλ... ήταν τα κλιματιστικά και στην επαρχία οι ξυλόσομπες. Οι πρατηριούχοι μιλούν για πτώση κατά 50% της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο ως γνωστόν από τον Οκτώβριο διατίθεται με αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Χθες οι τιμές ήταν στο 1 ευρώ ανά λίτρο, με την ανώτατη να είναι στο 1,15 ευρώ το λίτρο. Το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, πωλείται στην Αιτωλοακαρνανία. Πάνω από το 1,10 ευρώ φτάνουν οι υψηλότερες τιμές σε Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Μαγνησία, Κυκλάδες, Σάμο, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Λακωνία, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ηλεία.

Επεσαν οι μάσκες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας !

Ο πρόεδρος της «συναλλαγής» του επιμελητηρίου αποκαλύπτεται... από τη πρώτη συνεδρίαση !!
Σαν να μην άλλαξε τίποτα από την προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο νέος πρόεδρος με την νέα διοίκηση ζητούν την Δευτέρα αυτή 6-2 να ψηφίσουν τα μέλη το προϋπολογισμό που όπως θα δείτε από μερικές επισημάνσεις πιο κάτω ,ότι το «πάρτι» συνεχίζεται... δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι ενώ οι επιχειρήσεις έχουν περάσει το κόκκινο αυτοί παραμένουν στον κόσμο τους με τις καρέκλες αγκαλιά.
Ο νέος προϋπολογισμός εκτός των άλλων ζητά να ψηφιστούν τα παρακάτω με τις ανάλογες αμφιβολίες:
- Προϋπολογίζει έσοδα από συνδρομές παλαιών ετών ύψους 400.000€ όταν εισέπραξε 383.000 το 2011 που είχαμε τις εκλογές και πολλές επιχειρήσεις πλήρωσαν προκειμένου να ψηφίσουν.
- Προϋπολογίζει έσοδα από συνδρομές τρέχουσας χρήσης ύψους 400.000€ όταν το 2011 εισέπραξε 390.000 και δεν λαμβάνει υπόψη καθόλου το γεγονός της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις.
- Κρατά σταθερές τις συνδρομές των επιχειρήσεων παρά τα όσα διατυμπάνιζε για 50% μειώσεις.
- Προϋπολογίζει έσοδα περίπου 200.000€ από συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με αμφίβολη δυνατότητα χρηματοδότησης και μηδενικό ανταποδοτικό όφελος για τις επιχειρήσεις του νομού μας.
- Προϋπολογίζει έξοδα 35.000€ για αμοιβές ειδικών επιστημόνων όταν στην ΕΤΑΠ έχουν προσληφθεί δεκάδες άτομα. Αν απαιτείται η ύπαρξη ειδικών επιστημόνων τότε να γίνει αλλαγή στο υπάρχον προσωπικό με ειδικούς συμβούλους ανά θεματική κατηγορία που θα μπορούν να παράγουν το έργο που απαιτείται.
- Ποιες είναι οι ειδικές υπηρεσίες που παρείχαν στο επιμελητήριο οι εταιρίες knowledge, icap και το ινστιτούτο ναυτιλιακών εφαρμογών που τους οφείλονται 35.000€;
- Προϋπολογίζει έξοδα 360.000€ για την ΕΤΑΠ. Τελικά ποιο είναι το έργο της ΕΤΑΠ για τις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας;
- Πρόγραμμα INSMED 100.000€ για το 2012. Τι πρόγραμμα είναι αυτό και σε τι έχει ωφελήσει τις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας μέχρι σήμερα;best-tv.gr
Ν.Μ

Ημέρα μνήμης για τoν Ολυμπιακό !!

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τoν Ολυμπιακό και τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που έπληξε την «ερυθρόλευκη» οικογένεια στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.
Στο μνημείο που έχει αναγερθεί επί τούτω στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τελέστηκε το μεσημέρι το ετήσιο μνημόσυνο της «Θύρας 7», για τον αδόκητο χαμό των 21 φιλάθλων του Ολυμπιακού την αποφράδα εκείνη ημέρα.
Στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου πρώτα αφίχθησαν το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Οι ομάδες έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, ενώ το σύνθημα «Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα κι οι νεκροί σου» δόνησε την ατμόσφαιρα.
Οι φίλαθλοι αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας τους νίκη στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και φωνάζοντας το σύνθημα «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».
Το «παρών» έδωσαν αθλητικοί και πολιτικοί φορείς του Δήμου Πειραιά, αθλητές από όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και τις Ακαδημίες του συλλόγου και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.
Στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης (υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Βασίλης Μιχαλολιάκος (δήμαρχος Πειραιά), Σπύρος Σπυρίδων (πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Βαγγέλης Μαρινάκης, Ερνέστο Βαλβέρδε, Σωκράτης Κόκκαλης, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Σταύρος Νταϊφάς, Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Λούβαρης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Ακόμη, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, οι αθλητές της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, ο πρόεδρος και το Δ.Σ.
της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, η ΠΕΦΟ Καλυβίων Αγρινίου, σύνδεσμοι της Θύρας 7 από την επαρχία, το «Τορόντο fan club», η «Θύρα 7», το Δ.Σ. του «Καραϊσκάκη», οι εργαζόμενοι του γηπέδου, οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού κ.α.
* Από το πρωί ξεκίνησε στο μουσείο του Ολυμπιακού εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων, η οποία κράτησε ως τις 15:00 το απόγευμα.

«Είμαι γαϊδαρος, παρκάρω όπου θέλω» !!

Βρήκατε ποτέ κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας ένα αυτοκόλλητο που έγραφε «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω»; Δεν πρόκειται για αστείο, που σκάρωσε κάποιος φίλος σας, αλλά είναι ο τρόπος αντίδρασης Ελλήνων πολιτών, επειδή με το όχημά σας δεσμεύετε δημόσιο χώρο.
Με βασικό ζητούμενο, λοιπόν, την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και με τη διαμαρτυρία ότι οι πολίτες δεν περπατούν ελεύθερα πουθενά, η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών ενώνει τη φωνή της με αντίστοιχες οργανώσεις στην Αθήνα και καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση «Οι Πεζόδρομοι μας Ανήκουν».
Η γιορτή διεκδίκησης ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (θα διαρκέσει έως τις 14.30) στη συμβολή της οδού Μελενίκου με την πλατεία Ροτόντας. Με την έναρξη, μέλη ομάδας αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν φραστικά κατά των συμμετεχόντων σε αυτήν.
Όπως επιπλέον δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γρηγόρης Μαυράκης, λίγο πριν την έναρξη της γιορτής διεκδίκησης, στον χώρο προσήλθε περιπολικό, οι άντρες του οποίου απομάκρυναν τους πλανόδιους και προχώρησαν και στη σύλληψη δύο εξ αυτών.
Η γιορτή διεκδίκησης του δημόσιου χώρου γίνεται με πλακάτ διαμαρτυρίας, αλλά και μουσική, κρασί και σουβλάκια. Συμμετέχει η ομάδα κρουστών Κρουστόφωνο και η μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονική Φανφάρα. Ξυλοπόδαροι γάιδαροι μοιράζουν αυτοκόλλητα.
«Ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα και χωριά, οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου, βάσει του άρθρου 1 του Ευρωπαϊκού Χάρτη δικαιωμάτων του πεζού», τόνισε ο κ. Μαυράκης.
Οι συμμετέχοντες στη γιορτή διεκδίκησης λένε τρία μεγάλα «όχι»: στην κατάληψη των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και εμπορεύματα, στη μετατροπή πεζοδρομίων σε πλατείες τραπεζοκαθισμάτων και στην κίνηση αυτοκινήτων και μηχανών σε πεζοδρόμους.

Στο Εθνικό κέντρο δημόσιας διοικησης η Νάντια Γιαννακοπούλου !

Η Νάντια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης
Σε επίσκεψη της στον Μεσσήνιο Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Νικόλαο Γεωργαράκη, την Τετάρτη 01/02/12, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα της βελτίωσης της οργάνωσης και της αποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών και των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο κ. Γεωργαράκης έκανε λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού της διοίκησης μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και την πιστοποιημένη επιμόρφωση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και τη παραγωγή εξειδικευμένων στελεχών ταχείας ανέλιξης, επιτελικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.. Επιπλέον, η συζήτηση επεκτάθηκε και στις στοχοθετημένες δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) και την Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Γεωργαράκη, σχετικά με τις απόψεις και τις προτάσεις της για την ανάγκη ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ανώτερων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης, τόνισε την ανάγκη εκτέλεσης μελετητικών και ερευνητικών δράσεων για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, καθώς και το επιστημονικό πεδίο εφαρμογής τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ενημέρωσε λεπτομερώς την κα. Γιαννακοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και παρουσίασε το ευρύ δίκτυο συνεργασιών του Κέντρου με τους ομόλογους φορείς, ενώ υπογράμμισε την ενεργή συμμετοχή του Οργανισμού σε διεθνή φόρα. Ο κ. Γεωργαράκης, συγκεκριμένα, τόνισε τη συμμετοχή του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. σε σε κοινοτικές πρωτοβουλίες, καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών δημοσίων υπαλλήλων.
Σχετικά με τα μέσα και τις ενέργειες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. που αποσκοπούν στην επίτευξη του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και την ικανοποίηση του γενικού συμφέροντος των πολιτών, ο κ. Γεωργαράκης συμφώνησε με την κα. Γιαννακοπούλου στην ανάγκη ριζοσπαστικής αλλαγής στη δημόσια διοίκηση της χώρας που θα συνδέεται τόσο με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση όσο και με τις νέες τεχνολογίες, γενικότερα. Ωστόσο, τονίστηκε ότι για την υλοποίηση αυτού του πλάνου στη χώρα μας, είναι αναγκαία μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύουν παράλληλα τον έλεγχο των δαπανών, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου. Τέλος, συζητήθηκε σειρά κάθετων δράσεων για συγκεκριμένες θεματικές περιοχές, αλλά και κρίσιμων δράσεων οριζόντιου χαρακτήρα, που θα αφορούν όλες τις θεματικές περιοχές και συνιστούν αναγκαίες συνθήκες για την αποδοτική και την αποτελεσματική λειτουργία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Η Θέση του Δημ.Κουσελά για τον Λιγνίτη της Κορώνης!!

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συμπολίτες,
Παρά τη θέλησή μου, ειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν, δυστυχώς, να είμαι σήμερα μαζί σας.
Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω πως από την πρώτη στιγμή είμαι δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης στον δίκαιο αγώνα σας, όπως ήμουν και το 2005 και το 2007, που ανάλογες «επενδυτικές πρωτοβουλίες» επιχειρήθηκε να αλώσουν και να αλλοιώσουν την περιοχή, αλλά ματαιώθηκαν μπροστά στη σθεναρή αντίθεση και τη συντονισμένη κινητοποίηση όλων μας.
Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα από το Τοπικό Συμβούλιο του Χωματερού τα περί νέας απόπειρας λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή, επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη και του εξέφρασα τη ριζική μου αντίθεση στη σχεδιαζόμενη «επένδυση». Το ίδιο έκανα και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον κ. Τατούλη.
Στη συνέχεια, σε συνεννόηση με τον συνάδελφό μου βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, καταθέσαμε μαζί Ερώτηση στη Βουλή, στην οποία εκθέτουμε όλα τα επιχειρήματα που δικαιολογούν τη ριζική μας αντίθεση και την αντίθεση των συμπολιτών μας στη συγκεκριμένη επένδυση. Μια επένδυση εξαιρετικά βλαπτική για το περιβάλλον και την ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής, με προσδιορισμένο προσανατολισμό σε αγροτικά προϊόντα ποιότητας και στην τουριστική ανάπτυξη.
Και επειδή αυτό το θέμα μας αφορά όλους εξίσου και είναι από τη φύση του υπερκομματικό, καλέσαμε από κοινού την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιτρέψει την υλοποίησή ενός τέτοιου επενδυτικού σχεδίου, που αποδεδειγμένα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους συμπολίτες μας και την ευρύτερη περιοχή.
Φυσικά, δεν θα μείνουμε σε αυτό. Προσωπικά είμαι αποφασισμένος, όπως άλλωστε το έκανα και το 2005 και το 2007, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων και των συμπολιτών μας, μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Και η τελική μας δικαίωση δεν μπορεί να είναι άλλη από την οριστική ματαίωση κάθε τέτοιου σχεδίου που απειλεί να καταστρέψει το Χωματερό και τη Φαλάνθη, αλλά και ν’ αλλοιώσει συνολικότερα τον αναπτυξιακό χαρακτήρα, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και το περιβάλλον στην Ανατολική Πυλία.

Τον «τσάκωσαν» ενώ έκοβε τα ελαιόδεντρα του γείτονά του !!

Επί τω έργω «πιάστηκε» ένας 39χρονος Ηρακλειώτης που θέλησε να εξασφαλίσει τα ξύλα του χειμώνα κόβοντας παράνομα τα ελαιόδεντρα του γείτονά του.
Το περιστατικό αποκαλύφτηκε το πρωί της Παρασκευής ύστερα από καταγγελία του 44χρονου θύματος που ανέφερε ότι ο δράστης βρίσκεται στο χωράφι του, στην περιοχή Ανεγυρίδα, και κόβει τις ελιές του και φορτώνει τα ξύλα στο αυτοκίνητό του.
Οι Αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο και κατέλαβαν τον 39χρονο να έχει τοποθετήσει τα κομμένα ξύλα βάρους 200 κιλών, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Η ξυλεία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 44χρονο παθόντα ενώ ο 39χρονος θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;Αράχνες ευνουχίζονται για να αφήσουν απογόνους !!

Σε «εθελοντικό ευνουχισμό» προχωρούν ορισμένες αρσενικές αράχνες κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, έτσι ώστε αυξήσουν τις πιθανότητες τους να αφήσουν απογόνους.
Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, που υποστηρίζει ότι τα αρσενικά αποκόπτουν τα γεννητικά τους όργανα, έτσι ώστε να παραμείνουν στο σώμα της θηλυκής αράχνης, εγχύοντας σπέρμα ακόμα και μετά το τέλος της συνεύρεσης.
Μια πρώτη εξήγηση για την «αλλόκοτη» αυτή συμπεριφορά είναι ότι οι θηλυκές αράχνες συχνά επιδίδονται σε κανιβαλισμό και σκοτώνουν τους αρσενικούς συντρόφους τους.
Στη μελέτη τους οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ευνουχισμός αυξάνει την ποσότητα σπέρματος που μεταφέρεται στα θηλυκά, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες γέννησης απογόνων.
Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο οι αρσενικές αράχνες αποτρέπουν επίδοξους συντρόφους από το να συνευρεθούν με το ίδιο θηλυκό στο μέλλον.econews

ΤΡΕΛΑ-Γυμνοί με -6 στην Κοζάνη !!

Έκπληκτοι οι περαστικοί που τους συναντούσαν, έκαναν το σταυρό τους!
Βλέπετε... δεν είναι και το πιο αναμενόμενο να βλέπεις μπροστά σου δύο νεαρούς με τα εσώρουχά τους στο δρόμο και μάλιστα όταν η θερμοκρασία είναι στους -6!
Οι ίδιοι λένε ότι βγήκαν για να πουλήσουν λίγο τρέλα.
Μάλλον τα κατάφεραν...

Πάγωσε η λιμνοθάλασσα της Βενετίας - Μείον 30 βαθμοί στις Άλπεις !!

Το κύμα ψύχους που πλήττει εδώ και αρκετές ημέρες την Ιταλία έφτασε χθές και στη Ρώμη, οι κάτοικοι της οποίας είδαν χιόνια να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, την ώρα που η υπόλοιπη χώρα είχε μπει στην κατάψυξη.
Στη Ρώμη η χιονόπτωση άρχισε από το πρωί στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια και σταδιακά επεκτάθηκε μέχρι και το ιστορικό κέντρο, με χοντρές νιφάδες να πέφτουν αργά το απόγευμα στο Κολοσσαίο και την Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Τα κυριότερα μνημεία έκλεισαν για τους επισκέπτες για προληπτικούς λόγους. "Το κάνουμε πάντα όταν χιονίζει γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχηματιστεί πάγος και να έχουμε τραυματισμούς", εξήγησε η διευθύντρια του Κολοσσαίου, Ροσέλα Ρέα.
Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο αποφάσισε "να κλείσουν άμεσα όλες οι δημοτικές υπηρεσίες" εκτός από την αστυνομία, την πρόνοια και την υπηρεσία πολιτικής πρστασίας. Μνημεία, μουσεία και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Σάββατο.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας όλα τα στελέχη της στην πρωτεύουσα καθώς στην περιφέρεια της Ρώμης το χιόνι έχει ήδη φτάσει το μισό μέτρο.
Η χιονόπτωση στη Ρώμη --γεγονός σπάνιο-- προκάλεσε χάος στους δρόμους: η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη στα βόρεια προάστια και πολύ δύσκολη στο κέντρο.
Τα τελευταία 15 χρόνια μόνο μία φορά, για μία ημέρα, είχαν αποκλειστεί από χιόνια οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αιώνιας Πόλης. "Ποτέ δεν βλέπουμε χιόνια εδώ, έτσι τώρα... ελπίζουμε να φτιάξουμε χιονανθρώπους", σχολίασε ένας Ρωμαίος.
Στο Βατικανό, η πλατεία και ο τρούλος της βασιλικής του Αγίου Πέτρου καλύφθηκαν με ένα λευκό στρώμα χιονιού.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο βορρά, όπου το ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει για δεύτερη ημέρα η Καπάνα Μαργκερίτα, στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας: -29,8 βαθμοί Κελσίου.
Αλλά και στη Βενετία η θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή (μέχρι και -5 βαθμοί) που άρχισε να σχηματίζεται πάγος στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας. Μετεωρολόγοι είπαν ότι από το 1985 είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία αντιμετωπίζει ένα τέτοιο κύμα ψύχους.
Τα τρένα κινούνται πάντως κανονικά σε όλη τη χώρα, εκτός από την περιοχή της Μπολόνιας και σε μια τοπική γραμμή κοντά στη Ρώμη. Δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα ούτε στα αεροδρόμια, εκτός από μερικές μικρές καθυστερήσεις.
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το σαββατοκύριακο είναι ότι το κρύο και το χιόνι θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, ακόμη και στα νησιά.newsit

Το Κάμα -Σούτρα κόντεψε να τον ....Κάψει !!

Το «κάμα σούτρα» παρ' ολίγο να τον... κάψει ζωντανό!
Πρόκειται για το απίστευτο κι όμως αληθινό περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα πριν από μερικές ημέρες σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό ο οποίος στην κυριολεξία το... φυσάει και δεν κρυώνει. Όλα αυτά καθώς ο ίδιος είχε γνωριστεί με μία νεαρή αλλοδαπή από την Ρουμανία η οποία εργαζόταν ως χορεύτρια σε γνωστό κλαμπ της πόλης και το περιπετειώδες βράδυ το παράνομο ζευγάρι αποφάσισε να μείνει σπίτι και να ζήσει τον απόλυτο έρωτα. Κι αυτό εφαρμόζοντας στην πράξη διάφορες προτάσεις στάσεων και σεξουαλικών περιπτύξεων του γνωστού «κάμα σούτρα». Αλλά μέσα σε αυτές περιλαμβάνοντας και αναμμένα κεριά γύρω από το κρεβάτι του έρωτα. Μόνο που μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης τόσο ο συνταξιούχος ένστολος, όσο και η νεαρή Ρουμάνα αποκοιμήθηκαν ξεχνώντας να σβήσουν τα κεριά. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φλόγες να φθάσουν μέχρι το πάπλωμα το οποίο φούντωσε σε δευτερόλεπτα! Το ευτύχημα στην ιστορία ήταν ότι και οι δύο ξύπνησαν αμέσως και πετάχτηκαν από το κρεβάτι γλιτώνοντας τους εαυτούς τους από εγκαύματα, ακόμα και τον θάνατο. Όμως η φωτιά είχε ήδη αρχίσει να παίρνει διαστάσεις και ήταν μάταιη κάθε προσπάθειά τους να την σβήσουν. Έτσι ο πρώην ένστολος κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία επενέβη με δύο υδροφόρα οχήματα και οι πυροσβέστες κατάφεραν να προλάβουν τα χειρότερα, σβήνοντας δηλαδή τη φωτιά προτού επεκταθεί και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού και καταστραφεί ολόκληρο το διαμέρισμα.
Το έμαθαν και οι συνάδελφοί του
Το ζευγάρι γλίτωσε τα χειρότερα, ωστόσο η απίστευτη περιπέτεια του πρώην αστυνομικού έγινε γνωστή σε παλιούς συναδέλφους του με αποτέλεσμα ο ίδιος να εξαφανιστεί από τα γνωστά στέκια τους μη μπορώντας να αντέξει τα περιπαικτικά σχόλια σε βάρος του. Πολύ περισσότερο μάλιστα επειδή ορισμένοι από τους πιο στενούς του φίλους είχαν καταλάβει εξ αρχής την κρυφή του ερωτική σχέση αλλά εκείνος το διέψευδε με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος προβάλλοντας ως επιχείρημα την... υποδειγματική του εικόνα ως οικογενειάρχη! Πάντως το θέμα κουβεντιάζεται ακόμα σε κύκλους εν ενεργεία αστυνομικών και πρώην συναδέλφων του «πρωταγωνιστή» ο οποίος ήταν πολύ γνωστός για την επιτυχή δράση του ως πολέμιος του εγκλήματος. dete.gr

Το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Απέργη στην προσωπική του ιστοσελίδα !

Οι Πολιτικοί της χώρας οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ την ΠΛΑΤΕΙΑ.Το κίνημα των "Αγανακτισμένων", που εκδηλώνεται εδώ και δυο εβδομάδες σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε κατευθυνόμενο.
Αποτελεί, έστω και αρκετά καθυστερημένη λαϊκή έκφραση της δυσφορίας, της απελπισίας και της αγανάκτησης που εύλογα νιώθει ο λαός μας για όσα συμβαίνουν και όσα αποφασίζονται για μας, χωρίς τη δική μας γνώμη.
Οι πολιτικοί οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ τα μηνύματα της πλατείας και να αντιδράσουν στις σχεδιαζόμενες στο πόδι πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης που μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στην κρίση.
Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ να αναπτύξουμε τη μεγλαύτερη ΑΡΕΤΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, που συνδέεται με τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας μας: Τη συνεργασία.

Είχαν λεηλατήσει τα σπίτια στην Λακωνία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ !!

Εξιχνιάστηκαν πενήντα δύο (52) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ανήλικων ημεδαπών. Είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις -189.000- ευρώ περίπου.
Εξιχνιάστηκαν, πενήντα δύο (52) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών σε οικίες και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, δύο (2) ανήλικων τσιγγάνων, ηλικίας 15 και 17 ετών αντίστοιχα, καθώς και σε βάρος αγνώστου αριθμού ατόμων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, κατά το τελευταίο εξάμηνο, εισέρχονταν σε  σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τις εξής κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες:
1. Στις Αμύκλες Λακωνίας, σε 11 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
2. Στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας, σε 3 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.
3. Στην Μαγούλα Λακωνίας, σε 6 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.α.
4. Στην Ποταμιά Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής χρυσαφικά και κοσμήματα.
5. Στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας, σε 5 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά - κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.
6. Στην Ριβιώτισσα Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά - κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.
7. Στην Σπάρτη, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.
8. Στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πράγματα από οικία αλλοδαπής.
9. Στην Αγία Ειρήνη Σπάρτης Λακωνίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πράγματα από οικία ημεδαπού.
10. Στην Κοκκινόραχη Λακωνίας, σε 4 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.
11. Στο Αφισσού Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, κόσμημα και χρηματικό ποσό.
12. Στην Τραπεζοντή Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.
13. Στην Κυδωνιά Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία αλλοδαπού, χρυσαφικά και κοσμήματα.
14. Στα Ανώγεια Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.
15. Στο Γούναρι Σπάρτης Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρηματικό ποσό και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
16. Στον Μυστρά Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, κοσμήματα και χρυσαφικά.
17. Στο Καλάμι Σπάρτης Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και κοσμήματα.
18. Στο Παλαιολόγιο Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρυσαφικά και κοσμήματα.
19. Στο Πολύδενδρο Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, είδη οικιακής χρήσεως.
20. Στο Συκαράκι Λακωνίας, από οικία ημεδαπού, χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και κοσμήματα.
21. Στον Κλαδά Λακωνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού, χρυσαφικά και κοσμήματα.
22. Στο Καραβά Λακωνίας, σε 2 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, αφαίρεσαν, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.
Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν, χρηματικό ποσό και κοσμήματα- χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις -189.000- ευρώ περίπου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Απέργης !!

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο !!
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης καθώς έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πολιτευόμενος στον δήμο Αθηναίων.
Ο Νίκος Απέργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες».
Ο Νίκος Απέργης, γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές : Ο Άγνωστος πόλεμος, Γειτονιά, Ιστορίες αγάπης, Πανθέοι, Λάμψη κ.α , το 1974, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Τέχνης, του τότε Προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία.
Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών. Πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών» που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος». Μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ.
Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. Υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών.
Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη.

ΣΟΚ - 8χρονος χρήστης ναρκωτικών σε μονάδα απεξάρτησης !!

Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε η υπεύθυνη μονάδας εφήβων του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου: Στην μονάδα εφήβων υπάρχει χρήστης 8 ετών!
Το παιδί έβλεπε, τον πατέρα του, που ήταν χρήστης ουσιών, να κρύβει τα τσιγάρα του και άρχισε καπνίζοντας ένα από αυτά.
Αυτός ακριβώς είναι και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας στη χρήση ναρκωτικών αλλά και γενικότερα στις εξαρτήσεις (ουσίες, ιντερνετ, αλκοόλ τζόγος).
Η υπεύθυνη της μονάδας συνέστησε την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, καθώς έτσι μπορεί κανείς, πιο εύκολα, να ξεφύγει.
Δυστυχώς έχει μειωθεί δραματικά η ηλικία των παιδιών που κάνουν χρήση για πρώτη φορά. Έτσι, ενώ πριν 2-3 χρόνια, η ηλικία αυτή ήταν των 16 ετών, τώρα έχει πέσει στα 13 (!) και μειώνεται συνεχώς!

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο !!

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. 
Τοπικές και μικρής διαρκείας βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται μικρή επιδείνωση του καιρού με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά θα κυμανθεί από 3 με 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Παροδικές βροχές κυρίως το βράδυ. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και το βραδύ και της κεντρικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 12 έως 17 και στα βόρεια από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ
Μικρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια της χώρας ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός .

Το στίχαστρο τηςΤροικα ,Ένστολοι και Εκπαιδευτικοί !!

Διευκρινήσεις για το πώς θα μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 ζήτησε άμεσα από την κυβέρνηση η τρόικα, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τριμερή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε πέραν των περικοπών προσωπικού από τις υπηρεσίες του δημοσίου να υπάρξουν απομακρύνσεις προσωπικού και μεταξύ ένστολων και εκπαιδευτικών.
Στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) περίπου 350.000 άτομα.
Έτσι το γεγονός αυτό διευρύνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς.
Τέλος, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν καλύτερη αξιολόγηση προσωπικού, ειδικά στις ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 4 - 2 - 2012

3.2.12

«Τρομοκρατούνται τα βουλευτάκια... Εγώ χέστηκα αν ξαναβγώ...»

Kάθετα αντίθετος σε όποια διάταξη ή σχέδιο νόμου έρθει στη Βουλή για μείωση μισθών και συντάξεων και περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας δηλώνει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που παράλληλα τονίζει με την χαρακτηριστική φράση «χέστηκα» ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα ξαναβγει βουλευτής, αλλά η πατρίδα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, είπε «Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να ψηφίσω, δεν πάει να το πει και ο... γκράν Πάπας, αν υπάρχει μείωση συντάξεων και μισθών» και συνέχισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση: «Έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς. Δεν πρόκειται να ψηφίσω πράγματα που είναι ενάντια της εθνικής κυριαρχίας. Θα τα δω και ανάλογα θα πράξω, ως βουλευτής που έχω την ευθύνη των πράξεών μου και που κατά συνείδηση θα ψηφίσω».
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος επισήμανε πως κάθε βουλευτής και κάθε κόμμα πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι την προσωπική διαδρομή και συμφέρον: «Τρομοκρατούνται τα βουλευτάκια, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα δεν είναι αν ξαναβγείς βουλευτής. Χ... αν ξαναβγώ βουλευτής, αυτό που ενδιαφέρει είναι η πατρίδα. Θα κοιτάξουμε την πατρίδα ή θα κοιτάξουμε την προσωπική μας διαδρομή και στρατηγική;»
Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ακόμα ότι το όνειρό του είναι να «υλοποιηθεί το κούρεμα», να «πάρει η Ελλάδα το δάνειο» και να «έρθει η ανάπτυξη» διερωτώμενος «γιατί να μην ελπίζω; Θα παλέψω, είμαι από αυτούς που παλεύουν και δεν ανήκω στη λαϊκή δεξιά που παλεύουν με μπριζολάκια και με φιλετάκια στις ταβέρνες»!
Να σημειωθεί ότι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών που προβλέπει το κράτος να πάρει κοινές μετοχές, οδηγώντας ουσιαστικά στην κρατικοποίηση των τραπεζών...nonews-news.blogspot.com

Στα 200 εκατ. βαρέλια φτάνει το κοίτασμα πετρελαίου στον Πατραϊκό

«Το 5% των προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Παράλληλα, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου».
Αυτά εξήγγειλε σήμερα από την Πάτρα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδος.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι στις 2 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τις σεισμικές έρευνες στον πατραϊκό κόλπο, στο Κατάκολο και στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση.
Επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι «παγκόσμιοι παίκτες» στην αγορά πετρελαίου φαίνεται ότι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις τρεις περιοχές, ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμη και απολύτως ενδεικτική τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών στις 2 Μαρτίου, η οποία όπως σημείωσε, θα δείξει και τις πραγματικές διαθέσεις των εταιρειών.
Σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε πως μια πρώτη εκτίμηση για τον πατραϊκό είναι ότι το κοίτασμα πετρελαίου φτάνει στα 200 εκατομμύρια βαρέλια και στο Κατάκολο τα 3 έως 6 εκατομμύρια. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η αξιοπιστία αυτών των εκτιμήσεων ελέγχεται.

Σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων σε Νεστάνη και Καλαμάκι !!

Από τις 3.20 μμ στελέχη του ΚΚΕ και πολίτες, έχουν σηκώσει τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων Νεστάνης στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης και τα διόδια Ισθμού στο Καλαμάκι στην εθνική οδό Αθηνών- Πατρών.
Η κινητοποίηση αυτή γίνεται με απόφαση της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ύστερα από τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.
Οι διερχόμενοι οδηγοί περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια. Η κινητοποίηση θα διαρκέσει για δύο ώρες.

Μόνο με εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα !!

Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή. 
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους δεν καταβάλουν το τέλος και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.
Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η προθεσμία για την εξόφληση του τέλους ήταν 80 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Mπλόκαρε ο Αποστολόπουλος τον Προυπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας !

ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!
Η ένσταση που υπέβαλλε ο Θόδωρος Μπρεδήμας που έλεγε ότι η δημοτική αρχή δεν ακολούθησε την κατά νόμο διαδικασία για τη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος οδήγησε τον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης , Τάσο Αποστολόπουλο στην ακύρωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά του ο δήμος σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Μπούχαλη θα προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 ενώ μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση από το ταμείο του Δήμου θα πληρώνονται μόνο οι υποχρεωτικές δαπάνες

Aνύπαρκτο το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα !!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Η Ελλάδα είναι μία χώρα πολλών φυσικών πλεονεκτημάτων ,στην οποία η φύση χάρισε απλόχερα ομορφιά , μοναδικό πολιτισμό ,φάρος και οδηγός του υπολοίπου κόσμου , με έξυπνους και φιλεύσπλαχνους κατοίκους που έχουν ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Έχει όμως πέραν των πολλών προτερημάτων και αρκετά αρνητικά και «μελανά» σημεία που έχουν να κάνουν με την κρατική μέριμνα, σε δομές κοινωνικού χαρακτήρα και με την κρατική αλληλεγγύη και στοργή.
Μέχρι στιγμής στη Χώρα μας οι προσφερόμενες υπηρεσίες κοινωνικού περιεχομένου είναι από επιφανειακές , έως ανύπαρκτες .
Ρανίδες «ανθρωπιάς» που προσφέρονται στον τόπο αυτό , κατά κύριο λόγο , οφείλονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Με προεξάρχουσα την εκκλησία και σε αρκετές περπτώσεις και την αυτοδιοίκηση ,πλήθος συλλόγων, εθελοντικών σωματείων , αλλά και απλών πολιτών έχουν υποκαταστήσει αυτό που όφειλε να κάνει σε πάμπολλες περιπτώσεις η οργανωμένη πολιτεία σε ένα ευνομούμενο κράτος.
Παρά το ότι τόσα χρόνια είμαστε στην Ε.Ε. , δεν παραδειγματιστήκαμε από τις πρακτικές πολλών χωρών της Ευρώπης που έχουν ως πρώτιστο μέλημα την παροχή στους πολίτες τους, ενός συγκροτημένου συστήματος προστασίας που εξασφαλίζει όχι απλώς το μίνιμουμ ενός εγγυημένου βιοτικού επιπέδου αλλά και την εγγύηση σιγουριάς σε θέματα υγείας, συνταξιοδότησης κλπ.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που υλοποιούν όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προσεγγισθούν τα αυστηρά κριτήρια της Οικονομικής Ένωσης ,έχουν ερμηνευθεί- παρερμηνευτεί θα λέγαμε- από ορισμένους κύκλους στην Ελλάδα ως μήνυμα για να περιορισθεί αποφασιστικά το κοινωνικό κράτος και οι κοινωνικές παροχές στη χώρα μας.
Πράγμα το οποίο, ήδη το βιώνουμε.
Με υποτυπώδες ήδη το κοινωνικό μας κράτος, βλέπουμε να πραγματοποιούνται ανερυθρίαστα περικοπές επώδυνες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που ουσιαστικά αίρουν το όποιο σύστημα προστασίας υπήρχε και να λαμβάνονται μέτρα ευκαιριακά, «σπασμωδικά» θα λέγαμε χωρίς κάποιο μακροχρόνιο σχεδιασμό.
Πολλές φορές η κοινωνική πολιτική ασκήθηκε στη βάση πελατειακών σχέσεων μεταξύ του κράτους και ομάδων πολιτών.
Παρατηρούμε σε περιόδους κατά τις οποίες εμφανίζεται κάποιο έντονο κοινωνικό πρόβλημα να αποφασίζονται δράσεις «του ποδαριού» να ιδρύονται ορισμένοι οργανισμοί που προσφέρουν μόνο πρόχειρη λύση και να γίνονται αποσπασματικές ενέργειες κοινωνικού σχεδιασμού από το κράτος, απλώς και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.
Ιδίως αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει να υπάρξουν πολιτικές που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα των Ταμείων και θα αντιμετωπίζουν τις ανισότητες στη βάση της ανταποδοτικότητας, θα προστατεύουν τις συντάξεις και τον κόπο της ζωής των ασφαλισμένων και θα εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης.
Διότι η ορμή της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με της έλλειψη κοινωνικών δομών στην Ελλάδα διογκώνει τη δυστυχία ,με τους νεόπτωχους ,τους ανέργους και τους άστεγους, να πολλαπλασιάζονται .
Οι ιδιώτες εθελοντές προσπαθούν να προσφέρουν αγάπη και ανθρωπιά, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό !
Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και λήψη άμεσων μέτρων που θα οδηγήσουν ει δυνατόν σε περιορισμό αν όχι εξάλειψης των όποιων ανισοτήτων δημιουργήθηκαν!

Αρβανιτόπουλος σε Νάντια: «Το Υπουργείο Παιδείας δεν προτίθεται να αναστείλει τη λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλος, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 13/01/12, αναφορικά με το μέλλον της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, αποσαφήνισε ότι αναφορικά με το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, το Υπουργείο Παιδείας δεν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες που αφορούν την αναστολή λειτουργίας του.
Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός πληροφόρησε την κ. Γιαννακοπούλου, αναφορικά με την ένταξη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας στο Μηχανογραφικό Δελτίο, ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας των Μηχανογραφικών Δελτίων Εισαγωγικών Εξετάσεων του επόμενου έτους. Επιπλέον, τόνισε ότι το Υπουργείο προχωρεί σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, οι οποίες κινούνται σε συγκεκριμένους τομείς και αφορούν στο μοντέλο της Διοίκησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο σπουδών και της διεθνοποίησής τους.

Συνελήφθη 46χρονη για χρέη προς το δημόσιο 133 εκατ. ευρώ !!

Για χρέος προς το δημόσιο ύψους 133.235.658,78 ευρώ, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Καπανδρίτι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής, 46χρονη νόμιμη εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών ειδών, με έδρα τη Κύπρο και υποκατάστημα στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μάχη με με τους ληστές στη Συγγρού - Πυροβόλησαν 4 φορές εναντίον των αστυνομικών

Απίστευτες διαστάσεις πήρε η πρωινή ληστεία στο Παλιό Φάληρο. Λίγο μετά τις εννιά το πρωί δυο ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στην οδό Ανδρομάχης. 
Με τα όπλα προτεταμένα ακινητοποίησαν τον... ιδιοκτήτη και του άρπαξαν όσα χρήματα είχε αλλά και δύο laptop.
Οι ληστές εξαφανίστηκαν πριν φτάσει η αστυνομία .
Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ωστόσο έκαναν έρευνα στην περιοχή και λίγο αργότερα τους εντόπισαν στη γωνία της οδού Ανδρομάχης με την οδό Δημοκρατίας μέσα στο αυτοκίνητό τους.
Πριν προλάβουν να πλησιάσουν οι αστυνομικοί οι ληστές πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν να διαφύγουν.
Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου. Οι ληστές βγήκαν στη Συγγρού και τότε έγινε το πρωτοφανές...
Ο ληστής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού άνοιξε την ηλιοροφή του αυτοκινήτου έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών.
Έριξε συνολικά τέσσερις σφαίρες που ευτυχώς δεν βρήκαν τον στόχο τους, ούτε ευτυχώς και κάποιον πολίτη.
Κάπου εκεί οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη των δραστών...
Οι δράστες παραμένουν άφαντοι.
Απορίας άξιο είναι πάντως το γεγονός ότι ενώ υπήρξε καταδίωξη με πυροβολισμούς σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Αθήνας δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση από την αστυνομία επί τουλάχιστον πέντε ώρες και αυτό προκαλεί ερωτήματα.
eglimatikotita.gr

Ιστορική δικαίωση και λύση στο ιδιοκτησιακό της Μάνης !!

Υιοθετήθηκε η τροπολογία Κουσελά και έξι ακόμα βουλευτών.!!!
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έκανε αποδεκτή την τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, την οποία προσυπέγραφαν και οι βουλευτές Λ. Γρηγοράκος και Γρ. Νιώτης από το ΠΑΣΟΚ, Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Αποστολάκος, Α. Δαβάκης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Π. Μαρκάκης από τον ΛΑΟΣ, με την οποία ζητείτο η άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μάνης.
Μετά την αποδοχή της τροπολογίας για την υπαγωγή της Μάνης στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Ν. 998/79, ώστε να μην υπάρχει τεκμήριο κυριότητας υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, όπως ήδη ίσχυε για τις περιφέρειες των πρωτοδικείων των Ιονίων, της Κρήτης και οι νομοί Λέσβου, Σάμου, Χίου και τα νησιά Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κυκλάδες, ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ικανοποίηση αυτού του διακομματικού και δίκαιου αιτήματος των Μανιατών έρχεται ως επιστέγασμα πολύχρονων παρεμβάσεων και προσπαθειών μας, τόσο στη Βουλή, όσο και έξω από αυτήν.
Τροπολογίες, ερωτήσεις και αναφορές είχαν κατατεθεί πολλές μέχρι σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σε συνεργασία με το συνάδελφό μου Λεωνίδα Γρηγοράκο και άλλους βουλευτές και με τη στήριξη συλλόγων και μαζικών φορέων της Μάνης δουλέψαμε με συνέπεια και συνέχεια, τεκμηριώσαμε το αίτημα και ενημερώσαμε λεπτομερώς την Κυβέρνηση.
Δεν κομματικοποιήσαμε το πρόβλημα. Ενώσαμε δυνάμεις, βάζοντας πάνω από όλα τη Μάνη.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε τόσο με τον κύριο Παπακωνσταντίνου, όσο και τον κύριο Βενιζέλο- τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την κατανόηση- η τροπολογία έγινε αποδεκτή. Η υιοθέτησή της λύνει το σοβαρό ιδιοκτησιακό θέμα της Μάνης, που παρά τις προσπάθειες έμενε άλυτο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να αποδείξουν το αυτονόητο.
Επιτέλους, αποκαθίσταται η ιστορική αλήθεια και δικαιώνονται ιστορικά οι Μανιάτες συμπολίτες μας, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί και επίσημη, πλέον, αναγνώριση από την Πολιτεία ότι η Μάνη ποτέ δεν υποδουλώθηκε, ούτε ενσωματώθηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου