3.3.12

"Ανήθικη" πρόταση...Όλγα, σε θέλω στο ΠΑΣΟΚ !!

kourdistoportocali
Καθώς το σπινθηροβόλο βλέμμα του συναντούσε εκείνο της παρουσιάστριας του Μega, το ηλεκτρικό φορτίο που προκλήθηκε παρ ολίγο ν αφήσει στο τόπο τον σερβιτόρο του... γνωστού εστιατορίου του Κολωνακίου.
-Βαγγέλη, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Τι θα πουν ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης;
.Δεν θα αντιδράσουν, το έχω συζητήσει με τον Σταύρο. Άλλωστε απώτερος στόχος μου είναι να σου δώσω το υπ. Τύπου η το υπ. Τουρισμού, όποιο προτιμάς.
Την κοίταξε ξανά μ εκείνο το βλέμμα που ισοπέδωσε κάθε αντίσταση της Κριστίν Λαγκάρντ και επέμενε.
.Όπου νάναι το κανάλι θα χρεισθεί νέα δάνεια από τις τράπεζες, διαφορετικά σας βλέπω να καταντάτε σαν το Alter. Δεν νομίζω ότι οι τράπεζες, έχουν πλέον πολλά περιθώρια δανειοδότησης. Ενώ μαζί μου σε περιμένει μια ενδιαφέρουσα πολιτική καριέρα. Χρειάζομαι την εμπειρία και τον δυναμισμό σου.
-Θα το σκεφτώ Βαγγέλη. Άφησέ με να το σκεφτώ…
Συνέχισαν να απολαμβάνουν το δείπνο τους, με κείνον να της διηγείται ιστορίες για το πώς κατατρόπωσε τους σκληροτράχηλους Ευρωπαίους…

Κλημεντίνες Ερμιόνης !!

Τις κλημεντίνες Ερμιόνης τις αγοράζουν 1,50 ευρώ το κιλό στην Αθήνα.Οι παραγωγοί μας όμως τις πουλάνε 0,25 -0,30 το κιλό. 
Οι συνεταιρισμοί μήπως πρέπει να αρχίσουν να οργανώνονται ξανά, όπως σε όλη την Ελλάδα για όλα τα τοπικά μας προϊόντα λάδι, πορτοκάλια, μανταρίνια, γάλα.
Να ακολουθήσουν τα βήματα των μελών της Ομάδας πρωτοβουλίας στην Κατερίνη που κατάφεραν να πουλήσουν συνολικά 24 τόνους πατάτας στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, σε τιμή κόστους (0,25 ευρώ το κιλό), σε μία προσπάθεια να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, θέλουν να ακολουθήσουν παραγωγοί και στην Κρήτη.
Όπως τονίζουν μιλωντας στο Cretalive, αυτό θα μπορούσε να γίνει οργανωμένα μέσα από ομάδες παραγωγών και καλούν την Πολιτεία να τους βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι παραγγελίες στην Κατερίνη είχαν γίνει μέσω της οργάνωσης , ένας από τους στόχους της οποίας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές.
enpoermionis.blogspot.com

ΟΡΓΙΟ παραπληροφόρησης... ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!

http://nonews-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_7334.html
To βαρόμετρο του Aλαφουζου παρουσιάζει 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και... 6ο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!...
Το 'χουμε ξαναπεί. Επιτέλους ένας εισαγγελέας ! Δεν είναι δυνατόν ο κάθε δημοσκόπος με τα δικά του "επιστημονικά" κριτήρια να κάνει ακορντεόν τη γνώμη του λαου για τα κόμματα .
Και προς αποφυγήν των όποιων συνεπειών, οι ίδιοι δημοσκόποι να μας δουλεύουν κατάμουτρα , φτύνοντας τις ίδιες τους τις σφυγμομετρήσεις λέγοντας πως αυτά που βλεπουμε σ' αυτες, δεν πρόκειται να τα δουμε ως αποτελέσματα των εκλογων και στην κάλπη!
Το βαρόμετρο του κυριου Αλαφουζου στα... πλαισια της ασυδοσίας - και ατιμωρησίας - που υπαρχει, αλλαζει τη θεση στη κατάταξη, του ΠΑΣΟΚ και ανεβάζει στα υψη την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Απο τη 2η θεση λοιπόν - που του εδινε αλλη εταιρεια - το ΠΑΣΟΚ παει στην 5η (μαζι με το ΚΚΕ, 11%). Μπροστά εχει τη ΝΔ (28%). Την ΔΗΜΑΡ του - τοπος στα νιατα - άγευστου Κουβελη (16%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (12%) .
Μετα το ΠΑΣΟΚ και με ενα ποσοστο γύρω στο 4% εχει το ΛΑΟΣ, "Aνεξαρτητοι Ελληνες", τους "Οικολόγους" και την... ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Έλεος ...

Λιγνιτωρυχεία στην Μεσσηνία και επιλεκτικός περιβαλλοντολογικός λόγος.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο λιγνιτωρυχείων στην Ανατολική Πυλία Μεσσηνίας και ποιο συγκεκριμένα στα χωριά Φαλάνθη και Χωματερό έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, οργανώσεων και τοπικών αρχόντων της περιοχής. Παρατηρούμε εδώ και ενάμιση μήνα τους τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες να παίρνουν θέση κατά της συγκεκριμένης επένδυσης προβάλλοντας τις περιβαλλοντολογικές τους ευαισθησίες, καθώς και την αγάπη τους για τον τόπο. Αυτές οι εκρήξεις ηρωισμού από τους πολιτευόμενους της περιοχής δεν γίνεται να μας αφήσουν ασυγκίνητους!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
Η εν λόγω περιοχή υπολογίζεται ότι θα δώσει το χρόνο 250.000 τόνους λιγνίτη με εικοσαετή εκμετάλευση! Ο σχεδιασμός της εταιρίας προβλέπει υπαίθριο εξορυκτικό χώρο, συνολικής επιφάνειας 447,005 στρεμμάτων εντός ευρύτερης περιοχής, 1800 στρεμμάτων. Ο χώρος κατασκευής των δύο ορυχείων προβλέπεται να γίνει πλησίον των οικισμών Φαλάνθης και Χωματερού. Η εξόρυξη του λιγνίτη και η εκσκαφή των υπερκείμενων στείρων στρωμάτων θα γίνεται με μηχανικό εκσκαφέα σε βαθμίδες ύψους 8μ. κάθε μια με σειρά από πάνω προς τα κάτω. Η ιστορία με τους λιγνίτες αρχίζει από 1997 οπού η πρόταση για κατασκευή μονάδας καύσης λιγνίτη δεν ευδοκιμεί εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε. Το 2005 μια δεύτερη εταιρία επαναφέρει το ζήτημα αλλά και εκεί μετά από μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων η πρόταση πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Και έρχεται το 2012 οπού η ελλιπών στοιχείων εταιρία Courva Holdings Limited [1] επαναφέρει το ζήτημα αλλά αυτή τη φορά με μια παραλλαγή.
Αυτή την φορά δεν προτείνεται κατασκευή εργοστασίου καύσης λιγνίτη αλλά η εξόρυξη και η μεταφορά του λιγνίτη στο εργοστάσιο της Μεγαλόπολης.[2] Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω εταιρία παρουσιάζεται σαν Κυπριακή. Είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ευθύνεται μέχρι του ποσού του μετοχικού της κεφαλαίου, το οποίο όμως φαίνεται ναι είναι μόλις 1.000 ευρώ!!! Η Courva είναι εταιρεία Holding, δηλαδή ο σκοπός της είναι ο έλεγχος ανωνύμων εταιριών αποκτώντας την κυριότητα της πλειοψηφίας των μετοχών τους. Υπάρχουν τρεις τύποι εταιρειών εκμετάλλευσης (Holding): 1. Εκμετάλλευση επιχειρησιακού εμπορίου, 2. Εκμετάλλευση διαχείρισης των κεφαλαίων, 3. Εκμετάλλευση της διαχείρισης. Απ’ ότι φαίνεται, η courva ανήκει στην τρίτη κατηγορία. Η εκμετάλλευση της διαχείρισης είναι μια ανάμιξη μιας επιχειρησιακής εκμετάλλευσης και εκμετάλλευση της διαχείρισης κεφαλαίων. Κυρίως εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται τις μετοχές και τα κεφάλαια των δικών της θυγατρικών εταιρειών αλλά δεν ασκεί καμία επιχειρησιακή δραστηριότητα η ίδια. Η εταιρεία εκμετάλλευσης της διαχείρισης είναι η προτιμώμενη εκδοχή για μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που θα ήθελε να χωρίσει διάφορα τμήματα της επιχείρησής της σε διαφορετικές θυγατρικές εταιρείες. Η εταιρεία εκμετάλλευσης μπορεί να χορηγήσει δάνεια και υπηρεσίες στις θυγατρικές εταιρείες και οι θυγατρικές εταιρείες μπορούν να ωφεληθούν από την υπάρχουσα οργανωτική δομή. Αλλά η πτώχευση μιας εκ των θυγατρικών εταιρειών θα επηρεάσει την εταιρεία εκμετάλλευσης. Το κέρδος της θυγατρικής εταιρείας μπορεί να μεταφερθεί ως μερίσματα στην εταιρεία εκμετάλλευσης που είναι μια εγκεκριμένη offshore και δεν φορολογείται. Αυτά τα ολίγα και απρόσωπα μπορούμε να ξέρουμε πίσω από αυτή την εταιρία!
Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη επένδυση μπορεί να επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο περιβάλλον αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων. Το μεγαλύτερο βάρος της συγκεκριμένης επένδυσης πρόκειται να το σηκώσουν οι κάτοικοι των δύο χωριών, οπού η εξόρυξη θα γίνεται μερικά εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα σπίτια τους. Τα μικροσωματίδια του λιγνίτη που θα διασκορπίζονται στην εξόρυξη αλλά και στην μετέπειτα μεταφορά προς την Μεγαλόπολη θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής! Επίσης στην περιβαλλοντολογική μελέτη που υπέβαλε η εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν αναφέρονται πουθενά οι επιπτώσεις στα υπόγεια και επιφανειακά νερά της περιοχής. Όπως γνωρίζουμε μια τέτοια επένδυση σίγουρα θα έχει και κάποια εξορυκτικά απόβλητα τα οποία η εταιρία δεν διευκρινίζει για το πώς θα τα διαχειριστεί. Σίγουρα κάποιος «ειδικός» επιστήμονας θα μπορούσε να μας υποδείξει και άλλες σημαντικότατες επιπτώσεις που δημιουργεί η διαδικασία εξόρυξης του λιγνίτη, αλλά στην προκειμένη δεν είναι δυνατόν να τις γνωρίζουμε.
Ασκήσεις ηρωισμού από τους πολιτικάντηδες
Στην συγκεκριμένη ιστορία σύσσωμοι οι τοπικοί άρχοντες καθώς και όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», «Δυνατή Πελοπόννησος» ,«Λαϊκή Συσπείρωση» και αυτή των «Οικολόγων Πράσινων», η οποία δεν πήρε θέση αμέσως γιατί ήθελε να εξετάσει καλύτερα την περιβαλλοντολογική μελέτη της εταιρίας και μετά να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος (;!), εκτός αυτής του Τατούλη είναι κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.
 Προφανώς η υπόθεση έχει «ψωμί» για τους δημάρχους των εμπλεκόμενων περιοχών και τους συνδυασμούς της περιφέρειας Πελοποννήσου. Κανείς δεν θέλει την περιοχή του να μετατρέπεται σε ορυχείο και εκεί ποντάρουν οι πολιτικάντηδες. Στο λεξιλόγιο που απαρτίζουν τα επιχειρήματα τους εμφανίζονται φράσεις όπως «το δίκτυο Natura 2000» και «περιβαλλοντολογική καταστροφή», φράσεις που δεν υπήρχαν όταν ο «καπετάνιος» κατέστρεφε για να χτίσει την μικρή του πόλη, λίγο παραδίπλα από εκεί που θα είναι τα ορυχεία, με το όνομα Costa Navarino. Αλλά τότε θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να δηλώσεις εξ’ αρχής κατά του «καπετάνιου» και να δείξεις στον κόσμο τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα εγκλήματα της Π.Ο.Τ.Α. Στους λόγους των πολιτικών εκτός από τα περιβαλλοντολογικά επιχειρήματα παρουσιάζεται και η άποψη της στήριξης της συγκεκριμένης τουριστικής μονάδας αφού υποστηρίζουν ότι μια τέτοια επένδυση θα την απαξίωνε. Μόνο που το επιχειρηματικό σχήμα των πολιτικάντηδων είναι οξύμωρο, αφού το δίκτυο Natura 2000 έχει καταπατηθεί από την Π.Ο.Τ.Α, καθώς και η περιβαλλοντολογική καταστροφή έχει ήδη γίνει! Αυτή η επιλεκτική προάσπιση του δικτύου Natura 2000 καθώς και του περιβάλλοντος είναι υποκριτική και θα πρέπει να προκαλεί ερωτηματικά. Οι πολιτικοί στην προκειμένη περίπτωση του λιγνιτωρυχείου έχοντας στον μυαλό τους ότι το συγκεκριμένο κοίτασμα δεν είναι τόσο σημαντικό για το κράτος αφού τα αποθέματα του φτάνουν για να τροφοδοτήσουν το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης μόνο για 7 ημέρες το χρόνο, καταφεύγουν σε λεονταρισμούς και βαρύγδουπες δηλώσεις. Πως θα ήταν τα πράγματα όμως εάν το κοίτασμα ήταν μεγαλύτερο; Θα συνέχιζαν το ίδιο βιολί ή θα τα μάζευαν και θα παραπληροφορούσαν τον κόσμο για τις ωφέλειες της επένδυσης στην περιοχή καθώς και για τις θέσεις εργασίας που θα ανοιχτούν; Άλλωστε το ίδιο έκαναν και με την υπόθεση της Π.Ο.Τ.Α που τώρα υπερασπίζονται στους λόγους τους! Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Μεσσηνία είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα για να καταλάβει κάποιος ότι η πολιτική είναι η τέχνη της εξαπάτησης! Γι αυτό το λόγο αυτή η «αντιστασιακή» σύναξη των πολιτικάντηδων θα πρέπει να μας προβληματίζει! Το υποκριτικό ενδιαφέρον των πολιτικών για το περιβάλλον και τις ζωές των ανθρώπων δεν θα πρέπει να βρει ανταπόκριση από τους ανθρώπους της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Ανά πάσα στιγμή οι συσχετισμοί και τα συμφέροντα μπορούν να αλλάξουν. Γι αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τώρα κόπτονται για το περιβάλλον και τις ζωές μας. Οι ψηφοθήρες δεν θα πρέπει να έχουν θέση σε αυτή την μάχη. Ο αγώνας των κατοίκων ώστε η γη τους να μην γίνει σεληνιακό τοπίο και η περιοχή τους πηγή μόλυνσης για τους ίδιους άλλα και της βιοποικιλότητας, πρέπει να έχει την αλληλεγγύη όλων μας.
[1] Η ίδια εταιρεία είχε πρωτοστατήσει το καλοκαίρι για την αγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος!
[2] Συμφώνα με την Greenpeace μόνο για το 2009 η χρήση λιγνίτη στην Ελλάδα προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους (305) προήλθαν από τη λειτουργία ενός μόνο σταθμού: του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’, του πιο βρώμικου σταθμού της Ευρώπης!chameleontas09.blogspot.com

"Επί του πιεστηρίου" ο Γιακουμάτος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Κατηγορηματική ήταν η διαβεβαίωση που έδωσε στην εκπομπή "επί του πιεστηρίου" του Kontra channel που καθημερινά μεταδίδεται στις 22:30 από την τηλεοπτική συχνότητα του BEST σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θέμη Κανελλόπουλου που ήταν καλεσμένος στο πάνελ δορυφορικά από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.
O κ. Γιακουμάτος αναφερόμενος στο ζήτημα των τροποποιήσεων στον χάρτη της υγείας υπογράμμισε με κάθε τρόπο πως δεν πρόκειται με τίποτα να υποβαθμιστεί ούτε και να καταργηθεί το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, σημειώνοντας παράλληλα τόσο την προσωπική του παρέμβαση στο όλο θέμα, όσο και τις διαβεβαιώσεις που είναι καταγεγραμμένες και στα πρακτικά της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου πως δεν πρόκειται να συμβεί με τίποτα κάτι τέτοιο για το νοσηλευτικό ίδρυμα της τριφυλιακής πρωτεύουσας και της Καρύστου.

ΦΩΤΟ-Όταν ο κηπουρός έχει ...φαντασία !

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ....ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ !!




ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – Έβγαλε Κυβέρνηση συνεργασίας ο Αλαφούζος !

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ...ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ....ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ....ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ !!
Βουλή στην οποία θα συμμετέχουν...εννέα κόμματα και σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας όμως απώλειες τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, κι ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%. Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστα μικρότερα της μονάδας.

ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ -Το στριπ σόου είναι… οικογενειακή υπόθεση !!

Η ΜΑΝΑ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΚΟΡΗ!!
Είναι γνωστό ότι η σχέση μητέρας και κόρης είναι στενή. Κάποιες μητέρες όμως είναι πιο κοντά στις κόρες τους από άλλες.
Η Αυστραλή Mia Robinson και η κόρη της Kiki Vidis είναι τόσο αγαπημένες που αποφάσισαν να ενωθούν και επαγγελματικά, κάνοντας μαζί ένα σόου που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.
Αλλά ας πάρουμε την…ιστορία από την αρχή. Η Kiki Vidis είναι γνωστή πρωταγωνίστρια σε ταινίες ενηλίκων στη χώρα της. Ξεκίνησε τη δουλειά της στα 18 τότε έχει συμμετάσχει σε περίπου πενήντα ροζ ταινίες , ενώ πρόσφατα άνοιξε και δική της εταιρεία παραγωγής.
Πριν από λίγα χρόνια σύστησε στην ερωτική βιομηχανία και τη μητέρα της. «Με είχαν ρωτήσει από πού πήρα το σώμα μου, κι εγώ τους είπα από τη μητέρα μου», θυμάται η κόρη.
«Τότε θέλησαν να την γνωρίσουν». Και κάπως έτσι έπιασε δουλειά και η μάνα στο χώρο της προώθησης ερωτικών ταινιών ενώ συχνά εμφανίζονται σε στριπτιτζάδικα όπου κάνουν το δικό τους σόου.
«Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, εργάζομαι 9 με 5 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και μετά, περιστασιακά, κάνω ένα σόου μαζί με την κόρη μου. Κι αυτό είναι λίγο ασυνήθιστο, υποθέτω. Κάποιοι άνθρωποι έχουν περίεργη εντύπωση γι’ αυτό που κάνουμε στο νούμερό μας, όμως η αλήθεια είναι πως ό,τι γίνεται γίνεται με χιούμορ και δεν ξεπερνάμε κανένα όριο», λέει η κυρία Robinson.
Οι δύο γυναίκες θα παρουσιάσουν ζωντανά το σόου τους για πρώτη φορά δημοσίως στην έκθεση Erotica Expo που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Βόρειο Πάλμεστρον της Νέας Ζηλανδίας.

Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν χιλιάδες θεατές στη Νέα Υόρκη !!

Τραγούδια που συνόδεψαν χρόνια καλύτερα, μιας Ελλάδας που ονειρευόταν και που σμίγουν σήμερα τις αγωνίες των απανταχού Ελλήνων για την πορεία της χώρας μας, ερμήνευσαν μπροστά σε χιλιάδες ομογενείς οι Πυξ Λαξ, σε συναυλία που έδωσαν για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη.
«Δεν ακούμε πια ειδήσεις, παρά μονάχα μουσική.
Δεν διαβάζουμε πια για μνημόνια, παρά μονάχα ποίηση.
Έτσι θα κρατήσουμε μέσα μας την Ελλάδα, άφθαρτη και αιώνια, γιατί είναι η ίδια η ψυχή μας» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο 68χρονος Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος με την παρουσία του στη συναυλία ένωνε γενιές, που, ειδικά τον τελευταίο καιρό, αναζητούν επίμονα να εκδηλώνουν την αγάπη τους για ό,τι αγνό και αληθινό έχει χρώμα ελληνικό.
«Μεγάλωσα στο Μπρούκλιν με τους Πυξ Λαξ, τους αδελφούς Κατσιμίχα και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Μέσα από τα τραγούδια τους ένιωσα πιο κοντά μου την Ελλάδα» επισήμανε η 38χρονη Κατερίνα Συμεωνίδη.
Ένα ζωντανό κοινό, που κάλυπτε διαφορετικές ηλικίες του «έξω Ελληνισμού», χαλάρωσε, συγκινήθηκε και ταξίδεψε με στίχους και ακούσματα για πράγματα γνωστά και από τα παλιά.
Μελωδίες που δεν είναι ταυτισμένες μόνο με την ξέχωρη παρουσία ενός συγκροτήματος που άφησε τη σφραγίδα του στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά που θυμίζουν συνεχώς όλα εκείνα που γράφονται σε «δωμάτια κλειστά» αναζητώντας ανθρώπους που θα σώσουν αυτή την «πόλη των τρελών», όπως ενδεικτικά καταγράφεται στο ομώνυμο τραγούδι.
Στο «Τέρμιναλ 5» του Μανχάταν, οι Πυξ Λαξ ξεκίνησαν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας την ιστορία και τον μύθο μιας ομάδας καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε το 1989 και από τότε άφησε εποχή ως έντεχνο/ εναλλακτικό μουσικό σχήμα.
«Ανόητες αγάπες», «Μια συνουσία μυστική», «Να με θυμηθείς», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Μοναξιά μου όλα», «Δεν θα δακρύσω πια για σένα», αυτά και άλλα πολλά τραγούδια «ξεσήκωσαν» τους θεατές.
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας και η παρέα τους κοίταξαν προς τη μεγάλη οθόνη για να παρακολουθήσουν μαζί με το κοινό το αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς και να τον ακούσουν να τραγουδά «Εσύ εδώ».
«Οι Πυξ Λαξ δεν έχουν ταμπέλες» είπε ο Φ. Πλιάτσικας επί σκηνής, φορώντας μπλούζα με αναγραμμένη τη φράση «Προσοχή στο κενό» και στην οθόνη να «περνάνε» στίχοι διαμαρτυρίας για την «κλοπή των ονείρων».
Πριν την εμφάνιση των Πυξ Λαξ, παρουσιάστηκαν δυο αξιόλογα μουσικά συγκροτήματα που αποτελούνται κυρίως από Ελληνοαμερικανούς.
Πρόκειται για τους «Roy Orbit» και τους «Viza», με τους δεύτερους να έχουν σε τραγούδια τους ελληνικό ήχο και να μιλούν με υπερηφάνια για την ελληνική καταγωγή τους.
Μετά τη Νέα Υόρκη, οι Πυξ Λαξ θα εμφανιστούν στη Βοστόνη αύριο Κυριακή, στο Σικάγο την Παρασκευή και στο Τορόντο το ερχόμενο Σάββατο.

Στον ..ύπνο τους οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας !

ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ !!
Από Αναγνώστη
Όλη Η Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο έχει ξεσηκωθεί και έχει αγκαλιάσει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα και το κτύπημα των μεσαζόντων αλλά στν Μεσσηνία δεν ...κουνιέται φύλλο .Λες και δεν ενδιαφέρει τους ελαιοπαραγωγούς όλης της Μεσσηνίας η κατρακύλα των τιμών τού λαδιού στο ...1.80 ε την ώρα που ο καταναλωτής στα σούπερ μάρκετ το πληρώνει 5,00 ε το λίτρο .
Χρόνια τώρα βολεύτηκαν με τις υπερβολικές επιδοτήσεις ( πανωγραψίματα ) με τις μικροκομπίνες της επιστροφής αγροτικού ΦΠΑ με ...με ..
Γιατί λοιπόν να διαταράξουν ένα σύστημα που τους εξυπηρετεί αλλά συνάμα τους κλέβει ...οι ισσοροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά δεν πρέπει να διαταραχθούν βρέ αδελφέ αν δώσουν το λάδι τους στο κίνημα των καταναλωτών ποιός μεγαλέμπορος θα τους κόψει αύριο τα ....απαιτούμενα τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ .Προτιμούν να χάνουν από την τιμή αλλα καλύπτουν πάντα την χασούρα με την βοήθεια των εμπόρων άλλωστε ποιός ενδιαφέρεται για τον καταναλωτή πάνω από όλα προέχει η τσέπη μας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι με νέες 48ωρες αποχές

Συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη» αποφάσισε η Ολομέλεια των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε στη Θεσσαλονίκη. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου, όπως και το διήμερο 15-16 Μαρτίου.
Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάσισε τη διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών νομικών, με θέμα «Το 'παρασύνταγμα' της τρόικας».
Ακόμη, θα επανασυγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του σώματος.
Παράλληλα, υιοθετήθηκε το ψήφισμα του ΔΣ Λαρίσης στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«Καταδικάζει τη διαρκώς επιχειρούμενη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που προωθείται με την υιοθέτηση μέτρων 'μνημονιακής' λογικής, πλήττοντας βάναυσα -κατά τρόπο κοινωνικά άδικο και ανάλγητο- τον μέσο πολίτη.
» Διατυπώνει επίσης τον έντονο νομικό προβληματισμό και τη θεσμική της ανησυχία για την παρατηρούμενη πλήρη αναντιστοιχία της λαϊκής ετυμηγορίας προς την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τον ισχύοντα κυβερνητικό σχηματισμό, εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση τη δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να λαμβάνει σημαντικότατες για το μέλλον των πολιτών και της χώρας αποφάσεις υπό την καθοδήγηση εξωθεσμικών παραγόντων, αποφεύγοντας συστηματικά -και υπό το κράτος αθέμιτων πιέσεων όπως εσχάτως αποδεικνύεται- την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.»ΤΑ ΝΕΑ

Η Δημοσκόπηση Βουδούρη ξεπέρασε κάθε φαντασία !!

Στο τέλος, όταν θα λες «Βουδούρης» στη Μεσσηνία, θα είναι ένα σύντομο …ανέκδοτο.
Ο άνθρωπος, έδωσε στη δημοσιότητα, δημοσκόπηση του Δεκεμβίου(!), για να αποδείξει ότι οι Μεσσήνιοι τον …διατηρούν στην καρδιά τους και τον έχουν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους.
Η δημοσκόπηση, έγινε γνωστή χθες το βράδυ, και μοιράστηκε από τον ίδιο τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είπε πως ήταν δική του η …προχριστουγεννιάτικη έρευνα.
Το θέμα όμως μπερδεύτηκε όταν ο τηλεοπτικός σταθμός «Μεσόγειος» είπε πως…εγκαινιάζει την συνεργασία του με την εταιρία ΑLCO.
Προς τι το μπέρδεμα; Μα πολύ απλά η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων έχουν νόμους, κανόνες και κυρίως έλεγχο από το ΕΣΡ.
Δηλαδή: Δεν μπορεί να δημοσιοποιείται μετά από τρεις μήνες. Για να φανταστεί κάποιος να βγει τώρα ο Παπανδρέου με δημοσκόπηση περσινή και να θριαμβολογεί πως είναι πρώτος σε …δημοφιλία.
Δεν μπορεί ( απαγορεύεται) να δημοσιοποιούνται επιλεκτικά ορισμένες μόνο «κάρτες» αποτελεσμάτων.
Ο Βουδούρης έστειλε μόνο τρεις κάρτες.
Η μια για τους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ είχε μόνο τους τρεις βουλευτές!
Από το «Μεσόγειος» ανακοινώθηκε και για τους πολιτευτές της Ν.Δ
Καμία δεκαριά ήταν στην κάρτα αυτή.
Μάλιστα σε σχολιασμό επισημάνθηκε ότι κάνει συνεργασία μόνο με …σοβαρές εταιρίες!
(γιατί άραγε έγινε αυτός ο σχολιασμός;)
Τώρα ο Παναγόπουλος της ΑLCO, πρέπει α δώσει εξηγήσεις. Ρε που έμπλεξε ο κακομοίρης. Να πει ποιος την …παρήγγειλε και ποιος την
πλήρωσε. Δηλαδή που κόπηκε το τιμολόγιο. Επειδή απ´ ότι γνωρίζουμε ένα μέσο Ενημέρωσης πρέπει να έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και
παραστατικά, προκειμένου να δημοσιοποιήσει ΟΛΕΣ τις κάρτες της έρευνας.
Αν όπως πιστεύουμε (αφού ο ίδιος το είπε), την παρήγγειλε ο
Ανεξάρτητος (πλέον) βουλευτής την έρευνα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πως ανακοινώνει τον εαυτόν του ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ;
Και μην υποστηρίξει κάποιος ότι τότε ήταν στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τότε το πρόβλημα μεγαλώνει.
Φυσικά ο εμφανιζόμενος πολιτικός …κομήτης στη Μεσσηνία, που είχε, όπως έλεγε φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου (ακόμη περιμένουν οι
Μεσσήνιοι να φέρει τον Νίκο), γιατί θέλει να υπάρχει έστω επικοινωνιακά, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ;
Άλλωστε χθες στη «μάζωξη» των …εναπομεινάντων στελεχών του στο πολιτικό του γραφείο στην Καλαμάτα, με έκπληξη είδε καμία ..δεκαριά να καταφθάνουν.
Η συγκέντρωση αυτή είχε ένα καλό και ένα κακό.
Το κακό είναι ότι τα άκουσε για τα …καλά από τα «στελέχη» του, ενώ το καλό ήταν πως δεν
χρειάστηκε να ξοδευτεί για τους καφέδες και τις πορτοκαλάδες που κέρασε!
Μεσσηνιος ο …Ευήμερος.moriasnews.gr

Το Facebook σου λέει... ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει!

Μια νέα μόδα έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες στο Facebook!
Πρόκειται για μια εφαρμογή που σου "αποκαλύπτει" ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει! Η εφαρμογή παίρνει στοιχεία από το προφίλ του κάθε χρήστη και βγάζει ένα αποτέλεσμα. Μην παραξενευτείτε αν δείτε ότι παρόλο που με τη φωνή σας... σπάνε τζάμια σας βγάλει οτι το κατάλληλο επάγγελμα είναι η τραγουδίστρια (έχει την εξήγηση του από κάτω).
Όλο και περισσότεροι χρήστες ψάχνουν ποιο επάγγελμα που τους ταιριάζει αφού δεν μπορούν να κάνουν αυτό θέλουν! Αν θέλετε και εσείς να βρείτε ποιο σας ταιριάζει πηγαίνετε στο επόμενο link http://www.pagesfb.net/pagese

Τι συμβαίνει με τη Τατιάνα και το Star;

H παρουσιάστρια εδώ και καιρό αναρωτιόταν αν λόγων των συνθηκών που επικρατούν θα καταφέρει να παραμείνει στο Star. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τίνας Μεσσαροπούλου, για το περιοδικό TV 24, το συμβόλαιο της Τατιάνας Στεφανίδου με το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς έχει λήξει και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ανανεωθεί. 
Εκτός όμως από αυτή την ενέργεια, το κανάλι θα επισπεύσει και άλλες αλλαγές. Αμέσως μετά το Πάσχα, η Ελεονώρα Μελέτη θα μετακομίσει στη μεσημεριανή ζώνη απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη και η Νικολέτα Ράλλη θα μεταφερθεί στη θέση του «Μίλα»:entertv.gr

40 νεκροί από ανεμοστρόβιλους εως στιγμής στην Αμερική !

Οι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι σήμερα αντιμέτωπες με τον κίνδυνο νέων ανεμοστρόβιλων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές και το θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων, οι 31 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους χθες Παρασκευή στις κεντρικές πολιτείες της χώρας.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της Αριζόνα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα της ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.
Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν χθες από τους ανεμοστρόβιλους, που σημειώθηκαν στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και κυρίως στο Κεντάκι και την Ιντιάνα, αλλά και το Οχάιο, το Τενεσί και το Ιλινόις.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 80 ανεμοστρόβιλους που έπληξαν χθες έξι πολιτείες των ΗΠΑ.
Ένα προηγούμενο κύμα παρόμοιων φαινομένων την Τετάρτη κόστισε τη ζωή σε συνολικά 13 ανθρώπους.
Σήμερα Σάββατο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αλαμπάμα, της κεντρικής και της ανατολικής Φλόριντα, της νότιας και της νοτιοδυτικής Τζόρτζια να "παραμείνουν σε εγρήγορση".
Οι μετεωρολογικές συνθήκες με την πρόωρη άνοδο της θερμοκρασίας προκάλεσαν την έλευση των ανεμοστρόβιλων στα τέλη Φεβρουαρίου, νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως.
Κανονικά η περίοδος των ανεμοστρόβιλων ξεκινά στις νότιες ΗΠΑ τον Μάρτιο και πιο βόρεια στα τέλη της άνοιξης.
Περίπου 545 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ το 2011 --ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος μετά το 1936, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Νέο διαζύγιο - βόμβα στην ελληνική σόουμπιζ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, το ζευγάρι αποφάσισε να βάλει τέλος στην οκτώ ετών σχέση του και μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό οι δυο τους δεν μένουν κάτω από την ίδια στέγη.
«Πάνω από όλα υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός», δήλωσε στην εφημερίδα άνθρωπος από το περιβάλλον τους, προσθέτοντας ότι ένας από τους λόγους που οι δυο τους διατηρούν συχνή επικοινωνία είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μοιράσουν.
Ο λόγος για την Μαριάντα Πιερίδη και τον Δημήτρη Καμενίδη, που αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Κατά τα άλλα, η Μαριάντα αποφεύγει τις κοσμικές εμφανίσεις, κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο, ενώ ετοιμάζει και την νέα της δισκογραφική δουλειά, αποφεύγοντας να μιλά για την προσωπική της ζωή.
Πρόσφατα, είχε εμφανισθεί με σούπερ σέξι και αποκαλυπτικό φόρεμα στην τελετή απονομής των βραβείων MAD, όπου αρνήθηκε να μιλήσει για το εάν αληθεύουν οι φήμες περί χωρισμού της.Star.gr

Επίδομα στολής! Ναι, καλά διαβάσατε!

Μπορεί η χώρα να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και οι Δήμοι να έχουν... σταματήσει να λαμβάνουν πόρους για κοινωνικές παροχές, ωστόσο μερικοί δήμαρχοι φροντίζουν έστω και αυτή τη χρονική στιγμή να διαλύουν κάθε έννοια λογικής.
Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, Εταιρία Ύδρευσης Δήμου της Ηπείρου έδωσε επίδομα στολής 1200 ευρώ σε εργαζομένους. Μέχρι εδώ όλα καλά αν το σκεφθεί ψύχραιμα κανείς, ωστόσο το εξοργιστικό είναι πως το επίδομα αυτό έλαβαν και οι υπάλληλοι γραφείου.
Οι υπάλληλοι πάντως δεν φαίνεται να το πήραν κατάκαρδα καθώς ξόδεψαν αναλόγως το ποσό σε εκδρομή στο γειτονικό Μπάνσκο. Μετά θα έχει άδικο η τρόικα αν κόβει και νέα κονδύλια από την αυτοδιοίκηση; volos247.eu

Σλοβακία: Τις τράπεζες βοηθάτε, όχι την Ελλάδα !!

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα αμφισβήτησε ξανά την αποτελεσματικότητα των δανειακών συμβάσεων...της τρόικας με την Ελλάδα.
Ας το πούμε ευθέως: Αυτή δεν είναι βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον προς τις τράπεζες στις οποίες οφείλει η Ελλάδα , δήλωσε η Ι. Ραντιτσόβα. Το 2010 η κ. Ραντιτσόβα είχε αρνηθεί να συμβάλει η Σλοβακία στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της, αλλά εξοργίζοντας τους εταίρους της στην ΕΕ.
Και άλλες χώρες θα έπρεπε να είχαν αρνηθεί διότι τα χρήματα δεν βοήθησαν την Ελλάδα καθ οιονδήποτε τρόπο , είπε η πρωθυπουργός στην εφημερίδα.
defence-point.gr

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ η σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη !!

Υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Φωτεινή Αραμπατζή, σύζυγος του υφυπουργού Υποδομών και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.
Η κρούση στην Φωτεινή Αραμπατζή η οποία είναι δημοσιογράφος και στέλεχος στα τοπικά μέσα των Σερρών που ανήκουν στην οικογένεια της έγινε πριν από λίγο καιρό, αλλά η συμφωνία έκλεισε πρόσφατα, μετά την
διαγραφή από την ΝΔ και των τριών τοπικών βουλευτών της (Καρυπίδης, Λεοντιάδης, Κόλλια-Τσαρουχα)
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα Αραμπατζή, φιλοξενεί το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο. Το ζευγάρι, πάντως βρίσκεται σε διάσταση κι έχει ήδη υπογράψει για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου γεγονός που θα τους διευκολύνει να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία από διαφορετικά στρατόπεδα.iefimerida.gr

Μεγάλες τιμές από τον Πατριάρχη στον Μεσσηνίας στο Φανάρι !VIDEO

Την πολύτιμη συνεισφορά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στους διαλόγους με τους ετεροδόξους επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στο Φανάρι. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη με ολιγομελή όμιλο προσκυνητών από την Καλαμάτα.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στους διαλόγους με τους ετεροδόξους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι αποτελεί «πολύτιμο στέλεχος όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Ορθοδοξίας».
«Είναι το δεξί χέρι του Προέδρου του Διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία, του Μητροπολίτη Περγάμου, και σε άλλα οικουμενικά φόρουμ», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας για να προσθέσει με νόημα: «Εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόμαστε και τον εκτιμούμε».
Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μετέφερε τα θερμά αισθήματα αγάπης και σεβασμούς του λαού της επαρχίας του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως είπε, όλοι θυμούνται την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καλαμάτα.
«Καταλαβαίνουμε ότι κάνετε έναν αγώνα, αρκετά δύσκολο με πολλές ισορροπίες. Αλλά και η σοφία σας και η εμπειρία που έχετε αποκτήσει τόσα χρόνια από την υπηρεσία και τη διακονία σας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελούν τα εχέγγυα ότι τελικά η Ορθοδοξία θα γίνει ο συνεκτικός κρίκος για ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ο οποίος πρόσθεσε πως αυτός είναι ο σκοπός «πέρα από ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες προέχει πάντοτε η ενότητας της Εκκλησίας και η ενότητα του Γένους».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς καθώς και απ' όλα τα Φόρα επικοινωνίας με τους ετεροδόξους. Σημειώνεται ότι ο κ.Χρυσόστομος έχει δεχθεί κατά καιρούς την κριτική κάποιων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι στρέφονται εναντίον του διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η απόφαση συμμετοχής της Ελλαδικής Εκκλησίας στους εν λόγω διαλόγους έχει εγκριθεί από την Ιεραρχία της. Η παραίτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ οπότε και θα αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή.amen.gr

Συνελήφθησαν 4 άτομα για παράνομη διεξαγωγή τυχερού παιχνιδιού στην Τρίπολη

Αναζητείται ακόμα ένα (1) άτομο, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Συνελήφθησαν χθες (02-03-2012) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 49, 52, 45 και 40 ετών αντίστοιχα, για διεξαγωγή παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Ειδικότερα, χθες (02-03-2012) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα-καφενείο, ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής, όπου κατελήφθη ο 40χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, τέσσερις (4) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το τυχερό παιχνίδι «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», και να έχει επιτρέψει τη διεξαγωγή αυτού, στους άλλους τρεις συλληφθέντες.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ επιπλέον αναζητείται, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΜΠΟΜΠΟΛΑ» ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ!

http://dimotikosafari.blogspot.com/2012/03/blog-post_6946.html
Πάει ο Μπάμης. Μέσα σε ένα χρόνο διαλύθηκε ο συνδυασμός του. Νόμιζε πως με ένα πούρο και περατζάδες στα καφενεία θα πετύχει ως δήμαρχος. Τώρα έχασε και την πλειοψηφία. Σε λίγους μήνες θα την κάνει με αλαφρά...
Να είστε σίγουροι γι αυτό!

Η Μέρκελ έδωσε το ΟΚ: Εκλογές στην Ελλάδα στις 6 Μαίου !!

Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί παράγοντες στην Αθήνα έθεταν θέμα παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή σύνοδο κορυφής. Αλλά η απόφαση έκλεισε σε άλλο χώρο.
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού "ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε τη Μέρκελ για την ανάγκη να γίνουν τώρα εκλογές"!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το βασικό επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι αν δεν υπάρξει εκλογική εκτόνωση θα ανέβουν κι άλλο τα άκρα. Επιπροσθέτως, λένε ότι έδωσε διαβεβαιώσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση, δεδομένου ότι είναι πρώτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, οι συζητήσεις για το πολιτικό μέλλον του Λουκά Παπαδήμου συνεχίζονται.
Ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει την ιδέα κόμματος πριν τις εκλογές, αλλά για το μετά τα έχει όλα ανοιχτά. Μόνο που δε θα βιαστεί, εκτός κι αν το αποτέλεσμα απαιτεί συγκυβέρνηση και δεν βγει πρωθυπουργός κάποιος από τους αρχηγούς.
Αλλιώς, το πιθανότερο είναι ότι θα δώσει χρόνο στο χρόνο. Για να φανούν οι επιδόσεις της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με συνεργάτες του "αυτός είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα επιτρέψει ή όχι τη δημιουργία νέων σχημάτων".
Σε ότι αφορά στο χρόνο των εκλογών η 29η Απριλίου παραμένει στο τραπέζι, αλλά επειδή είναι κοντά στο Πάσχα πολλοί προτείνουν ως καταλληλότερη της 6η Μαΐου. Μία ημερομηνία στην οποία δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ούτε η ΝΔ.
Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι όσα απομένουν να γίνουν σε κούρεμα και νέα δανειακή δύμβαση θα γίνουν χωρίς απρόοπτα.

ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ...έσβησε το ιστορικό της Siemens

- Η εταιρεία δεσμεύτηκε για επενδύσεις στην Ελλάδα, 700 νέες θέσεις εργασίας και υποτροφίες
- Η Siemens παραιτείται από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ για έργα στη χώρα μας
- Η Ελλάδα παραιτείται από διεκδικήσεις κατά της Siemens και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος
- Ελεύθεροι και ωραίοι αυτοί που διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ
- Απομένει η έγκριση του Ε.Βενιζέλου και η κύρωση από τη Βουλή
Μετά από 15 συναντήσεις εκπροσώπων της Ελλάδας και της Siemens μέσα σε 3 μήνες έκλεισε η συμφωνία που μόλις κυρωθεί από τη Βουλή θα δεσμεύει και τις 2 πλευρές.
Τι δίνει η Siemens εκτός από τη συγγνώμη :
Δήλωση στήριξης προς τη χώρα μας πως θα ξεπεράσει τη κρίση με ταυτόχρονη πρόσκληση σε επενδυτές απ' όλο τον κόσμο
Δέσμευση πως θα χορηγήσει στη Siemens Ελλάδος, των 600 εργαζομένων, 100 εκατ.ευρώ
Δέσμευση για δημιουργία εργοστασίου στη χώρα μας με περίπου 700 θέσεις εργασίας
Παροχή 90 εκατ.ευρώ για εκπαιδευτικά προγράμματα και 100 υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια
Παραίτηση από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ από έργα
Τι δίνει η Ελλάδα :
Παραιτείται από απαιτήσεις και πρόστιμα κατά της εταιρείας και των στελεχών της, ακόμα και για ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Υποσχέσεις για νέες εμπορικές συμφωνίες
Σύμφωνα με το Βήμα προηγήθηκαν συζητήσεις μεταξύ Παπαδήμου και Μέρκελ για να κλείσει η συμφωνία μετά από μία έρευνα που ξεκίνησε το 2005.
newsit

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ»- Αλλαγή σημείου συνάντησης !

Η αναδασωτική προσπάθεια που θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου δεν θα γίνει στην ανακοινωθείσα θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο, αλλά πιο κάτω στη θέση Αγ. Παρασκευή.
Ως τόπος συνάντησης των εθελοντών ορίζεται η διασταύρωση του δρόμου προς Αγ. Παρασκευή-Λαδά με τον εθνικό δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, στο 28ο χιλ. (λίγο πιο πάνω από το ξυλοπριστήριο Αρτεμισίας) και ώρα 9 π.μ.
Οι λάκκοι θα είναι έτοιμοι και οι εθελοντές ξεκούραστα θα πάρουν μέρος σε «δασική φυτευτική τελετουργία» .
Μετά το τέλος της προσπάθειας θα προσφερθεί φασολάδα Ταϋγέτου με τα συναφή της, κρασί και τσίπουρο.-

Εκπληκτικό video: Αυτήν την Ελλάδα αγαπάμε!

Ένα πραγματικά εκπληκτικό video κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.
Δείχνει τις ομορφιές της Ελλάδας και τη σπάνια φύση της.
Ο Κώστας Γκολέμης και ο Φώτης Τραγανουδάκης είναι οι υπεύθυνοι αυτού του εξαιρετικού αποτελέσματος που μας κάνει περήφανους. Χρησιμοποιώντας την τεχνική timelapse και εξελίσσοντας την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από αυτό το video δίνουν το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη χώρα μας. Για να καταφέρουν αυτό το το αποτέλεσμα με τις ομορφιές της χώρας μας χρειάστηκαν ώρες φωτογράφησης και δουλειάς αλλά απέδειξαν και μας υπενθύμισαν ότι αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπάμε!
Μέσα σε λίγες μόνο μέρες το video έχει συγκεντρώσει χιλιάδες κλικ στο youtube και διαδίδεται πολύ γρήγορα!
Δείτε το υπέροχο video:

Γράμμα από τον Νίκο Καζαντζάκη προς όλους τους Έλληνες !!

Αγαπητέ φίλε,
Η Ελένη αντιγράφει ένα μυθιστόρημα στη γραφομηχανή, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται… Είναι εντελώς σύγχρονο και νομίζω καλό. Τόρα άρχισα ένα καινούργιο, καθώς και μια νέα τραγωδία, εμπνευσμένη από την τορινή τραγωδία της Ελάδας.
Ελπίζω – και φοβούμαι – πως θα μείνω πολήν καιρό εδώ. Εδώ δουλεύω λαμπρά, το κλίμα είναι εξαίσιο, θάλασσα ήλιος, τροπικά δέντρα, καλοί άνθρωποι, μοναξιά. Το σώμα είναι γερό, το μιαλό δουλεύει, κρατώ αλάκαιρη την Ελάδα κάτω από τα βλέφαρά μου -και τίποτα θαρώ δε μου λείπει. Έχω μονάχα την αγιάτρευτη αγωνία της Ελάδας που θέλουν να την γκρεμίσουν. Μα αφτή ’ναι αιώνια, το ξέρω καλά, και θα βγει κι από τη δοκιμασία αφτή γιγαντωμένη.
Είμαι βέβαιος πως μεγάλες ψυχές και μεγάλα έργα γίνουνται και θα γενηθούν από το αίμα αφτό κι από τα δάκρυα. Ποτέ δεν είχα τόση πίστη κ’ εμπιστοσύνη στη ράτσα μας όπως τόρα. Είναι αιωνίως ο Χριστός που ξανασταβρόνεται για ν’αναστηθεί. Πρέπει, αλήθεια, νάμαστε περήφανοι. την σύμπτωση αφτή να γενηθούμε Έληνες. Και συν να νιόθουμε, κάθε στιγμή, σε κάθε μας λόγο, σε κάθε γραμμή και στίχο που γράφουμε, πως έχουμε μεγάλη ευθύνη.
Ο στοχασμός αφτός, τα τελευταία τούτα χρόνια, που γνώρισα από κοντά την παγκόσμια intelligentsia και είδα τους αντιπροσώπους της και τους μίλησα και τους έζησα, μου δίνει τη Μεγάλη Βεβαιότητα για την ασύγκρητη αξία της ράτσας μας.
Γενηθήκαμε άρχοντες. Φοβερή γη και ευθύνη.
Να μου χαιρετάτε, Σας παρακαλώ πολύ, όλους τους φίλους και συντρόφους. Ο «θεός» μαζί Σας, αγαπητέ φίλε, και μαζί με την Ελάδα.
Ν. Καζαντζάκης
(Διατηρήθηκε η ορθογραφία του Ν. Καζαντζάκη)istorikathemata

Ογδονταεξάχρονη έπεσε θύμα βιασμού !!

Θύμα βιασμού μέσα στο ίδιο της το σπίτι έπεσε 86χρονη στη Λεμεσό. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία γύρω στα μεσάνυχτα άγνωστος χτύπησε τη πόρτα του σπιτιού της και, όταν του άνοιξε, της επιτέθηκε και επιχείρησε να τη βιάσει.
Η γιαγιά αντιστάθηκε όσο μπορούσε, όπως είπε, αλλά ο δράστης τη χτύπησε και στην συνέχεια τη βίασε.
Τον βιασμό κατήγγειλε στην αστυνομία η ίδια η 86χρονη η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο με εκδορές και αιματώματα.
Την 86χρονη θα εξετάσει ιατροδικαστής.

48 χρονος κρεμάστηκε από την κεραία στην ταράτσα !!

Τέλος στη ζωή του έβαλε, χθες, ένας 48χρονος άνδρας, ο οποίος κρεμάστηκε από κεραία στην ταράτσα του ξενοδοχείου στο οποίο εργαζόταν τα καλοκαίρια, στα Περιβόλια στο Ρέθυμνο.
Ο άνδρας, από τη Βουλγαρία διέμενε με την οικογένειά του, σε υπόγειο διαμέρισμα στο ξενοδοχείο, ενώ για άγνωστους λόγους κρεμάστηκε, χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο.
Τον αυτόχειρα, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, βρήκε ένας φοιτητής που μένει σε γειτονικό σπίτι: Cretalive

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody's !!

Νέα υποβάθμιση, αυτή την φορά από τον οίκο Moody'Αs δέχτηκε η Ελλάδα. Ο γνωστός οίκος αξιολόγησε υποβάθμισε από Ca σε C την ικανότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε εγχώριο και ξένο νόμισμα.
Η κίνηση του αυτή οφείλεται στην πρόταση ανταλλαγής χρέους για την Ελλάδα, η οποία συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές μέχρι και 70%.
Ο οίκος στην ανακοίνωση του τονίζει θα… επανεξετάσει την απόφαση και ενδεχομένως θα αναβαθμίσει ξανά την ικανότητα της χώρας, αν το Eurogroup αποφανθεί ότι η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις διάσωσης, η ανταλλαγή χρέους ολοκληρωθεί και ένα νέο μνημόνιο μεταξύ της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί και εκδοθεί.

Γυναίκα δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό, γιατί δεν την άφησε να καταπιεί κάνναβη !!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου μετέβησαν σε οικία στην Πάφο, μετά από πληροφορία ότι εκεί ίσως να αποκρύπτεται κλοπιμαία περιουσία.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας στην Πάφο Νίκος Τσαππής, ανέφερε ότι με την είσοδο των αστυνομικών στην οικία και με την γραπτή συγκατάθεση της 23χρονης ιδιοκτήτριας της, εντοπίστηκαν τέσσερα πρόσωπα στο καθιστικό, ηλικίας από 21 μέχρι 24 χρόνων περίπου.
Έξω από την οικία βρισκόταν ένα μέλος της Αστυνομίας, το οποίο πρόσεξε ένα πρόσωπο να πετά έξω από το παράθυρο, ένα σακουλάκι.
Όπως είπε ο Νίκος Τσαππής, το μέλος της δύναμης αμέσως ειδοποίησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός της οικίας και εντόπισαν ένα 21χρονο να προσπαθεί να πετάξει ποσότητα κάνναβης.
Ο 21χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.
Την ίδια ώρα η ιδιοκτήτρια της οικίας, προσπάθησε να καταπιεί ποσότητα κάνναβης που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου συνελήφθη ο 21χρονος.
Η 23χρονη δεν κατάφερε να καταπιεί την ποσότητα κάνναβης αφού παρεμποδίστηκε από μέλος της Αστυνομίας.
Αντιδρώντας "η 23χρονη δάγκωσε στο χέρι τον αστυνομικό προκαλώντας του πραγματική σωματική βλάβη", ανέφερε ο κ. Τσαππής.
Η Αστυνομία προχώρησε βάση δικαστικών ενταλμάτων στη σύλληψη της 23χρονης γυναίκας, του 21χρονου και ενός 24χρονου.
Και οι τρείς οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα 8ήμερης κράτησης.
Στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 52 γραμμάριων περίπου

Μεγάλες πλημμύρες και σημαντικές ζημιές στην Αυστραλία !!

Χιλιάδες κατοικίες εκκενώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Αυστραλία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, από τις χειρότερες των τελευταίων 125 χρόνων.
Περισσότερα από τα τρία τέταρτα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει πλημμυρίσει.
"Η ποσότητα της βροχής είναι άνευ προηγουμένου, το ίδιο και η διάρκεια των βροχοπτώσεων", τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Μιουρέι Κιρ.
Το φράγμα Ουαραγκάμπα του Σίδνεϊ, ένας από τους μεγαλύτερους ταμιευτήρες στον κόσμο, γέμισε νερό για πρώτη φορά μετά 14 χρόνια.
Και το φράγμα Κότερ στην Καμπέρα είναι πλήρες, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και εκατό χρόνια.
Σε ορισμένες περιοχές, μέσα σε λίγες ημέρες, οι βροχοπτώσεις έφτασαν το κανονικό ετήσιο όριο τους.
Οι βροχές ακολουθούν το πιο κρύο και υγρό καλοκαίρι εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια στην Αυστραλία.

Η δασκάλα είχε ανταλλάξει με το μαθητή 12.000 ερωτικά μηνύματα !!

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ!!
Μία 26χρονη δασκάλα από τις ΗΠΑ, συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε προχωρήσει σε ερωτική σχέση με 16χρονο μαθητή της. Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα κατηγορείται ότι έκανε σεξ με το μαθητή της μέσα στο αυτοκίνητό της.
Σύμφωνα με τις Αρχές μαθητής και δασκάλα είχαν ανταλλάξει μέσω κινητών τηλεφώνων το τελευταίο τρίμηνο πάνω από 12.000 γραπτά μηνύματα. Ο μαθητής δήλωσε πως μία μέρα η δασκάλα του ζήτησε να μείνουν μετά το σχόλασμα στο σχολείο με σκοπό να συζητήσουν τα σχέδια του για τις σπουδές του. Τότε ξεκίνησαν όλα, κάτι που η δασκάλα αρνείται

Υπήρξαν τελικά τα Σόδομα και τα Γόμορρα;

Υπήρξαν τελικά τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ή η αναφορά στη Βίβλο είναι συμβολική;
Πολλοί ψάχνουν τις δύο πόλεις που σύμφωνα με το θρύλο κατέστρεψε ο Θεός για να τιμωρήσει τους κατοίκους για τις αμαρτίες τους.
Πρώτοι ερεύνησαν το βυθό της Νεκράς Θάλασσας οι Ισραηλινοί.
Έψαχναν κάποιους περίεργους σχηματισμούς που είχε εντοπίσει η NASA. Οι έρευνες σταμάτησαν καθώς η περιοχή ανήκε στα χωρικά ύδατα της Ιορδανίας.
Τώρα λοιπόν η...Ιορδανία υπέγραψε με τη Ρωσία σύμφωνο για την έρευνα του βυθού με στόχο τον εντοπισμό των βιβλικών πόλεων. Οι Ρώσοι χρηματοδοτούν την έρευνα, ενώ οι Ιορδανοί προσφέρουν συμβούλους, στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό.Είναι μάλλον απίθανο να εντοπιστούν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, όπως και να΄χει όμως η έρευνα του βυθού της Νεκράς Θάλασσας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Γι΄αυτό και μία αμερικανική ομάδα υπό τον Steven Collins πρύτανη του College of Archaeology and Biblical History at Trinity Southwest University στο Albuquerque του Νέου Μεξικού κάνει ανασκαφές στη θέση Tell el-Hammam, για τον ίδιο σκοπό εδώ και πολύ καιρό.
Μάλιστα αν δώσετε 3000-5000 δολάρια μπορείτε να συμμετέχετε στις ανασκαφές και να μένετε σε καλά ξενοδοχεία της περιοχής. Οι Ιορδανοί θεωρούν ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα είναι στις ακτές Bab edh-Dhra και Numeira, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας Ρώσων και Ιορδανών επιστημόνων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον όπως τονίζουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ισπανικό "χαστούκι" εκεί που οι δικοί μας προσκυνάνε...

Ενώ η Ελλάδα του Λ.Παπαδήμου "σκύβει το κεφάλι" και αποδέχεται στην πράξη (άσχετα αν βερμπαλιστικά μιλάει για "ανάπτυξη") μία θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τους Γερμανούς, ότι "Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν......ισχύει"!
Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως η Ισπανία θέτει χαμηλότερα τον πήχη για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με το νέο στόχο για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά με την ΕΕ από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο.
Χαρακτηρίζοντας το νέο στόχο λογικό και επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος στόχος είχε κριθεί μη ρεαλιστικός από έναν ικανό αριθμό οικονομολόγων δήλωσε ευθέως πως στο επίσημο κείμενο του προϋπολογισμού του 2012 το ποσοστό για το δημόσιο έλλειμμα δεν θα είναι αυτό που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες .
Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοεί και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στις – αναμενόμενες – αντιδράσεις των Ευρωπαίων, συμπληρώνει: Δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω Αυτή εξάλλου είναι μια απόφαση που παίρνουν οι Ισπανοί .
Που να βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός ηγέτης να δώσει τέτοια απάντηση; Και αυτό βέβαια αναδεικνύει ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό.
Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως αυτή η αλλαγή του στόχου δεν θα έχει συνέπειες στις αγορές ή στη δημοπράτηση ομολόγων της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση θα δείξει ότι κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις .
Προς ενίσχυση της απόφασής του να ακυρώσει την συμφωνία με τις Βρυξέλλες, επικαλέστηκε την αδυναμία της ΕΕ να κάνει ορθέςς προβλέψεις για το ισπανικό ΑΕΠ. Ανακοίνωσε δηλαδή τα στοιχεία που δείχνουν πως η Ισπανία θα αντιμετωπίσει ισχυρή ύφεση το 2012, με συρρίκνωση 1,7% του ΑΕΠ της, έναντι 1% που προέβλεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!
Και δήλωσε σχετικά: "'Εχετε πέσει έξω σε όλες σας τις προβλέψεις και με αναγκάζετε να αναθεωρήσω τις δικές μας προβλέψεις"!defencenet.gr΄

Δύο κολλητοί πλήρωσαν... την ίδια έκτρωση !!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν της νυχτερινές ώρες Κυριακής αποκριάς προς καθαρή Δευτέρα σε νυχτερινό μαγαζί της Πάτρας με πρωταγωνιστές δυο φίλους - ο ένας πολύ γνωστός - που τα έπιναν επί ώρες στο μπαρ.
Οι τελευταίοι θαμώνες του μαγαζιού, αλλά πολύ περισσότερο ο μπάρμαν, έμεινα άφωνοι, όταν ξαφνικά άκουσαν τον ένα από τους δυο «κολλητούς» σε έξαλλη κατάσταση να φωνάζει «θα την σκίσω» και τον άλλο να προσπαθεί να τον κρατήσει.
Αιτία του κακού ήταν νεαρή με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, η οποία είχε μόλις περάσει από μπροστά τους και όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, αποτελούσε κάποτε αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας.
Το πέρασμά της μπροστά από τους δυο φίλους δεν ξύπνησε μόνο μνήμες αλλά έλυσε και γλώσσες, με τον ποιο ήρεμο από το δίδυμο να εξομολογείται πως κάποτε μαζί της εκτός από την παρέα είχε και ερωτική σχέση και μάλιστα τόσο προχωρημένη, ώστε κάποια στιγμή η νεαρά να κυοφορεί το... προϊόν της σχέσης τους.
Στο άκουσμα της... είδησης ο δεύτερος της παρέας άρχισε να ρωτάει, πώς, που, πότε και όταν πληροφορήθηκε την χρονική περίοδο της σχέσης του φίλου με την κοινή ...φίλη άρχισε να μην πιστεύει στ' αυτιά του.
Στη συνέχεια δεν άντεξε και εκμυστηρεύτηκε, πως το ίδιο διάστημα είχε ερωτική σχέση και αυτός με τη ίδια κοπέλα και πως αιτία του χωρισμού τους ήταν το γεγονός - όπως του είχε ανακοινώσει - εγκυμοσύνης από αυτόν κάτι που αντέκρουσε καθώς έπασχε από υπογονιμότητα.
Όταν άρχισαν οι πιέσεις τότε ο ... «υπογονιμικός» της ... «τριάδας» αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό που απαιτείται για την διακοπή της κύησης, διακόπτοντας συγχρόνως και κάθε επαφή με την νεαρή!!!
Η αποκάλυψη της ιστορίας έφερε τους δυο φίλους να φεύγουν από το μαγαζί τελευταίοι, αφού κατανάλωσαν δεκάδες σφηνάκια για να ξεχάσουν το δούλεμα που είχαν φάει. dete.gr

"Το ένιωθα να κατεβαίνει και να γλιστράει!" -VIDEO

Όχι τώρα πείτε μας: Βγαίνει μια παρουσιάστρια καιρού σε ελληνικό κανάλι πρωί πρωί και την στιγμή που ενημερώνει το κοινό και λέει: «Το ένιωθα να κατεβαίνει πιο κάτω και να πηγαίνει όλο και πιο… νότια…» Θα το σχολιάζουν την άλλη μέρα, όλα τα κανάλια ναι ή όχι;
Κι όμως αυτό είπε από τον αέρα του υποτίθεται σοβαρότερου βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, του BBC, η μετεωρολόγος Carol Kirkwood. Την ώρα, λοιπόν, που έλεγε τον καιρό, τι φαντάζεστε ότι της συνέβη; Της έσπασε το μενταγιόν που φορούσε στο λαιμό. Το πιάνει από εδώ, το φέρνει από εκεί, αλλά τελικά δεν κατάφερε να το «σώσει». Το κόσμημα έπεσε μέσα στο στήθος της.
Αντε και έπεσε. Το θέμα δεν ήταν εκεί. Δεν ήταν καν ότι ξέσπασε σε γέλια και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ηταν το τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στην οποία εμφανίστηκε, Bill Turnbull και Sian Williams. Τότε ήταν που εκείνη, απάντησε: «Συγγνώμη. Πραγματικά συγγνώμη. Το ένιωθα να κατεβαίνει, να γλιστράει και να πηγαίνει όλο και πιο… νότια». Τί της απάντησαν; «Εύγε!»
Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μετεωρολόγος γίνεται θέμα. Τις προάλλες είχε εμφανισθεί σε ζωντανή σύνδεση για να πει τον καιρό από εξωτερικό χώρο και εκείνη την στιγμή πέρασε από πάνω της αεροπλάνο, ενώ της έχουν πετάξει μέχρι και ζωντανή μαϊμού στο πλατό την ώρα που εργάζεται. Χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι και... 51 ετών.
Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι αυτό που είπε ήταν απλώς πταίσμα…
Δείτε το σχετικό βίντεο.

" ΥΠΑΚΟΥΟ ΠΑΙΔΙ "-Βελτίωση κλίματος στις σχέσεις Σαμαρά - ΕΛΚ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ικανοποιημένο είναι το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ στις Βρυξέλλες, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και κυρίως για το κλίμα που υπήρξε στη συνάντησή του με την 'Αγκελα Μέρκελ. Μετά την εκτενή συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο φάνηκε, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, να αμβλύνεται το αρνητικό κλίμα που διατηρούσε τεταμένες τις σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι αυτή η αλλαγή, που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του προέδρου της ΝΔ ως εν αναμονή πρωθυπουργού, σε συνδυασμό με το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην ΕΕ με όλο και περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνούν στην ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών μέτρων παράλληλα με τους δημοσιονομικούς στόχους, όπως τονίζει από την πρώτη στιγμή ο Α. Σαμαράς, δημιουργούν νέες συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να ζητήσει επαναπροσδιορισμό της πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης.
Στην κατεύθυνση αυτή το επιτελείο της Συγγρού θεωρεί σημαντικό για τον κ. Σαμαρά ότι έχουν ανοίξει ουσιαστικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους ξένους ηγέτες, όπως και με τα στελέχη των Βρυξελλών, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως έχουν αρχίσει να γίνονται αποδεκτές προτάσεις του για έξοδο από την κρίση.
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στη σύνοδο ήταν και η ευχή που έδωσε –παρουσία των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στο ΕΛΚ, η πλειονότητα των οποίων είναι αρχηγοί κυβερνήσεων και συμμετέχουν στις συνόδους κορυφής της ΕΕ– ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μάρτενς στο κλείσιμο των εργασιών: «Καλή επιτυχία στον Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του Απριλίου».

Συνέλαβαν εφοριακό γιατί αρνήθηκε να στείλει υπαλλήλους στην Εισαγγελία

Συνήθως τους εφοριακούς τους συλλαμβάνουν όταν κάνουν τα «στραβά μάτια» στους φοροφυγάδες. Η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χανίων ωστόσο βρέθηκε στο αυτόφωρο επειδή αρνήθηκε να στείλει τρεις υπαλλήλους της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να βοηθήσουν στην είσπραξη παραβάσεων.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων, ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη ποινών που επεβλήθησαν για βεβαιωμένες παραβάσεις.
Η προϊσταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την έλλειψη υπαλλήλων.
Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.
Η σύλληψη έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, και στα δικαστήρια των Χανίων, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στην έφορο.
Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και η προϊστάμενη της Δ.Ο.Υ αφέθηκε ελεύθερη, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες Χανίων-Ρεθύμνης Μιχάλης Δασκαλάκης τόνισε. «Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προϊστάμενη της εφορίας».
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «η δουλειά των εφοριακών δεν πρέπει να είναι να κόβουν χαρτιά εξυπηρετώντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών, αλλά να κάνουν ελέγχους για τη βελτίωση των εσόδων του κράτους».iefimerida.gr

ΣτΕ: Νόμιμο το «χαράτσι», αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.
Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.
Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.
Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ. Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 3-3-2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου