31.3.12

Γέρων Παϊσιος: Θα παρουσιαστεί ένας ψεύτικος Μεσσίας

Σύγχιση θα δημιουργήσει στον κόσμο, παρουσία ενός ανθρώπου, που οι Σιωνιστές θα τον παρουσιάσουν σαν Μεσσία. Εφτασε άραγε αυτή η στιγμή, που είχε προφητεύσει ο Γέροντας Παϊσιος; 
«Οικουμενισμός, και κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. Οι Σιωνιστές ετοιμάζουν κάποιον για Μεσσία. Γι’ αυτούς ο Μεσσίας είναι βασιλιάς, δηλαδή θα κυβερνήσει εδώ στην γη. Οι Ιεχωβάδες και αυτοί αποβλέπουν σε έναν βασιλιά επίγειο.
Θα παρουσιάσουν οι Σιωνιστές έναν, και οι Ιεχωβάδες θα τον δεχθούν. Θα πουν «αυτός είναι». Θα γίνει μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώσει.
Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη:
 «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων». Πέντε «εγώ» θα έχει!…
Από: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τ. Β’- Πνευματική αφύπνιση, Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θες/νίκης 1999,σ.176″

28% κάτω οι μισθοί με ατομικές συμβάσεις !!

- Από συλλογικές σε ατομικές οι συμβάσεις εργασίας
 - Οι μισθοί έπεσαν και στον ιδιωτικό τομέα 
- Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα και πότε θα εφαρμοστούν 
- Ο Ράιχενμπαν ζητάει τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης 
Τα νέα μέτρα που θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει μέσα στον Ιούνιο για να εφαρμοστούν τη διετία 2013-2014 περιλαμβάνουν απολύσεις, κλείσιμο φορέων όπως ΔΕΚΟ, μειώσεις σε μισθούς , περικοπές σε όλες τις λειτουργικές δαπάνες και περικοπές στην παιδεία, την υγεία αλλά και την άμυνα αλλά και παρεμβάσεις στα οικονομικά των δήμων. 
Τα μέτρα θα πρέπει να αποδώσουν περίπου 6 δισ. ευρώ συνολικά δηλαδή 3% του ΑΕΠ. Tο ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης (Task Force) της Κομισιόν και τεχνοκράτες του ΔΝΤ συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει πλήρη εικόνα για τα έξοδα του κράτους. Η πρώτη φάση της μελέτης του ΚΕΠΕ θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Απριλίου.
Οι ερευνητές του ΚΕΠΕ που συλλέγουν τα στοιχείων έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με δύο δυσκολίες.
1. Προκύπτουν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία για το ίδιο θέμα. Δηλαδή, άλλα στοιχεία δίνει κάποιο υπουργείο για συγκεκριμένες δαπάνες και άλλα στοιχεία κάποια υπηρεσία για τις ίδιες δαπάνες.
2. Δυσκολέυονται να αντλήσουν αξιόπιστα στοιχεία ειδικά όταν πρόβλημα πρόκειται για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), τις περιφέρειες και τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων.
Στο μεταξύ “ο κατήφορος” των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει προηγούμενο. Οι μειώσεις στους μισθούς αγγίζουν το 28% και αυτό γίνεται με τη μετατροπή των συμβάσεων από συλλογικές σε ατομικές. Σύμφωνα με την “Ημερησία”, οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να κάνουν μειώσεις στους μισθούς μέ την υπογραφη ατομικών συμβάσεων αγγίζουν το ποσοστό του 98,5%.
Αναλυτικά το 71,6% των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε μειώσεις (οι 2.774) ήταν στην Αθήνα και το 9,67% (375 ) στην κεντρική Μακεδονία για το 20,67% των εργαζομέ-νων (4.190 άτομα). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας, μέσα σε ενάμιση μήνα από τη ψήφιση του νέου νόμου για τις συμβάσεις (από τις 14 Φεβρουαρίου) συνολικά 3.875 επιχειρήσεις προχώρησαν σε μειώσεις της τάξης του 8% έως 35% των μισθών ενώ από αυτές οι 3.817, δηλαδή το 98,5%, καθόρισαν νέους μισθούς με ατομικές συμβάσεις.
Οι μειώσεις των μισθών κυμάνθηκαν από 20% έως 28%, δηλαδή πάνω από το 22% που προβλέπει ο νόμος για τις κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην “Ημερησία” ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητάει τη δημιουργία ενός επιτελικού συντονιστικού οργάνου στην καρδιά της κυβέρνησης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργών, ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις ενώ επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα εκσυγχρονιστεί ποτέ αν δεν εκσυγρονιστεί πρώτα η δημόσια διοίκηση, και αν δεν διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και γενικά ενθαρρυνθεί “το επιχειρείν”.
Σύνμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει πιστά το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής το οποίο με τη βοήθεια του ΔΝΤ είναι βασισμένο στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Και τέλος οι νόμοι να μην μένουν στα χαρτιά αλλά να εφαρμόζονται.newsit

ΑΤΙΜΗ ΨΗΦΟΣ – Έκανε τον Καρατζαφέρη …παντοπώλη !!

Κάθε υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του (και τα ποσοστά που επιθυμεί να συγκεντρώσει στις επικείμενες εκλογές) οφείλει να έρθει πιο κόντα στους πολίτες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει τα όρια του λαϊκισμού. 
Έτσι, και ο κ. Καρατζαφέρης θεώρησε φρόνημο να εγκανινιάσει ατύπως την προεκλογική του εκστρατεία δημιουργώντας παντοπωλείο για άπορους δίπλα στα γραφεία του κόμματος! Μάλιστα, σήμερα το πρωί μοίρασε ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του τρόφιμα στους άπορους που προσήλθαν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του ΛΑ.ΟΣ.
«Θα παίρνουν δωρεάν ρύζι και αλεύρι, θα περνάνε και από τα γραφεία του κόμματος μετά που είναι και δίπλα» λένε οι κακές γλώσσες ότι πέρασε για μια στιγμή από το μυαλό του κ. Καρατζαφέρη. Οι κακεντρεχείς πάντα θα θα βρουν κάτι να σχολιάσουν, αρκεί να μην βρούμε σε λίγες μέρες σακούλες από το παντωπολείο του ΛΑ.ΟΣ. όπου μαζί με το ρύζι θα περιέχουν και σταυρωμένα ψηφοδέλτια:newspost

Η καυτή Τζοβάνα του ΠΑΣΟΚ!

Το νεαρό μοντέλο είχε προκαλέσει σάλο με την φωτογράφιση της στο ΜΑΧΙΜ, καθώς η ομοιότητα της με την Τζούλια Αλεξανδράτου είχε προκαλέσει αλλεπάλληλα εγκεφαλικά στους άντρες.
Η όμορφη όμως Τζοβάνα εκτός από την sexy εμφάνιση της, είχε και άλλα ενδιαφέροντα καθώς στα φοιτητικά της χρόνια είχε ασχοληθεί και με την νεολαία ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας τις κοινωνικές της ανησυχίες.
Τώρα και εν όψει της ανανέωσης που θέλει να κάνει ο Βενιζέλος , αλλά και της δημοσκοπικής καθίζησης που έχει πλήξει το κίνημα, ίσως σκεφτούν στην Ιπποκράτους να της κάνουν κάποια πρόταση για τα ψηφοδέλτια της Αργολίδας,από όπου κατάγεται καθώς ο εκεί υποψήφιος και υφυπουργός δεν φαίνεται να τραβάει στην τοπική κοινωνία.. Τώρα αν θα δεχτεί το όμορφο μοντέλο είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο...

ΝΤΟΙΓΚ - Τζούλια Αλεξανδράτου:«Είμαι πολύ άπειρη και αρκετά άσχετη στο σεξ»

Τζούλια Αλεξανδράτου: «Είμαι πολύ άπειρη και αρκετά άσχετη στο σεξ»
Τι διάβασαν τα ματάκια μας κι ακόμη βλέπουν... «άπειρη και άσχετη στο σεξ», δηλώνει η Τζούλια Αλεξανδράτου; Το βλέπετε κι εσείς τώρα αυτό έτσι; Έγινε! 
Η Τζούλια είπε κι ελάλησε: «Θεωρώ ότι είμαι πολύ άπειρη και αρκετά άσχετη σε αυτό το σπορ (εννοώντας το σεξ βεβαίως βεβαίως...). Για αυτό ίσως και δεν είμαι καλή. Βέβαια, δεν ξέρω πώς με βλέπει ο άλλος στο κρεβάτι», και φυσικά εδώ κολλάει η ατάκα της τηλεοπτικής Τασούλας «You are a check machine», κι εμείς κάνουμε μια παραλλαγή και το κάνουμε «Sex machine»! Βέβαια όταν ρωτούν το κορίτσι μας αν υπάρχει κάποια σεξουαλική φαντασίωση που δεν έχει εκπληρώσει απαντά στο περιοδικό Playboy: «Τις έχω πραγματοποιήσει όλες με το αγόρι μου. Είμαι κομπλέ»! Ρε Τζούλια θα μας τρελάνεις; Άσχετη, άπειρη κι έχεις πραγματοποιήσει και όλες σου τις φαντασιώσεις; Τόσα αγόρια πέρασαν στο διάβα σου, τι Ian, τι τα μελαμψά αγόρια, τι όλος ο «θίασος» του ανδρικού casting, τίποτα δεν σου έμαθαν; Και περνάμε στην επόμενη ατάκα: «Το μεγαλύτερο εργαλείο είναι αυτό που έχει μέσα στο παντελόνι του. Πόσο υποκρίνονται όλες αυτές που λένε ότι το μέγεθος δεν μετράει! Ο άνδρας πρέπει να είναι υπερμεγέθης». Δηλαδή Τζούλια εσύ το πας όπως λέμε «πίτσα με το μέτρο;» «Α, εσύ έχεις ξεφύγ' ...»! Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η γνωστή Τασούλα!gossip-tv.gr

2.000 προσαγωγές απέφερε η επιχείρηση-σκούπα

Τις 2.000 αγγίζουν οι προσαγωγές που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα και την παρουσία παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα. 
Την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της υγείας. Συνολικά έχουν γίνει περίπου 2.000 προσαγωγές μεταναστών από σημεία του κέντρου της Αθήνας. Επίσης, έχουν συλληφθεί 420 άτομα, από τα οποία 186 για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κλπ) και 234 για διοικητική απέλαση, καθώς στερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπλέον, συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων. Εν τω μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το θέμα της παρουσίας μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Στην συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της Υγείας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς άδεια, αλλά και την «χαρτογράφηση» των χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Νέο Διαστημόπλοιο κοντά στον Ήλιο, Τεράστιο και απίστευτο -VIDEO)

 ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ NIBIRU
Το άγνωστο αυτό αντικείμενο εμφανίστηκε στις 30-3-2012 και ώρα 15:18 όπως μας αναφέρει το σχετικό video που θα παρακολουθήσετε. Όλες οι εικόνες που θα δείτε μέσα στο video είναι από το SOHO (SOLAR AND HELIOSPHERIC OBSERVATORY) της Nasa.  

EΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ REAL TV;

Από το Καρφί του Σαββατοκύριακου !!
Συζητήσεις προκάλεσε η αναφορά του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή του Πέτρου Κστόπουλου ότι "το βράδυ των εκλογών θα είμαι στην τηλεόραση". Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι ο σταθμός που θα φιλοξενήσει στα... πλατό του τον έμπειρο δημοσιογράφο δεν είναι άλλος απο τη συχνότητα του πολύπαθου Alter. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κουρής έχει αποφασίσει πριν απο τις εκλογές να επιχειρήσει να επαναλειτουργήσει το κανάλι του Μπουρναζίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εξετάζεται σοβαρά σε δεύτερη φάση το Αλτερ να μετονομαστεί σε real tv. Όλο αυτό το διάστημα, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντος Κουρή, έχουν γίνει διάφορες επαφές, οι οποίες κρίνονται ως επαρκείς προκειμένου το κανάλι να μπορέσει να εκπέμψει εκ νέου.

ΕΛ.ΑΣ –Έχει προσωπικό για μπλόκα, όχι για αστυνόμευση !!

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !! 
Την ώρα που τα μπλόκα της τροχαίας ...δίνουν και παίρνουν , οι διαρρήκτες «χορεύουν» στα σπίτια! Το επισημαίνουμε διότι ενώ τα στοιχεία δείχνουν έξαρση των κρουσμάτων ληστειών και διαρρήξεων, οι διωκτικές αρχές φαίνεται να ρίχνουν περισσότερο το βάρος στην είσπραξη εσόδων από παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Με άλλα λόγια, προσωπικό για την πραγματοποίηση μπλόκων στους δρόμους και την βεβαίωση παραβάσεων, υπάρχει, αλλά αντιθέτως δεν επαρκεί για την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στην ρημαζόμενη ύπαιθρο στα χωριά και τις πόλεις και τις όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι διαρρήκτες. Είναι να απορεί κανείς...

Χαρίζουν κότες στα νοικοκυριά για να μειώσουν τα οργανικά απορρίμματα !!

Μια πρωτότυπη πολιτική για τη μείωση των οργανικών αποβλήτων προωθεί η δημοτική Αρχή στο χωριό Pince στη βορειοδυτική Γαλλία. Ειδικότερα, ο Δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρίσει δυο κότες σε κάθε νοικοκυριό, με στόχο τη μείωση των οργανικών υπολειμμάτων.
Εκτιμάται ότι εκτός από τη μείωση των απορριμμάτων, οι κότες θα βοηθήσουν τις οικογένειες να εξοικονομήσουν χρήματα, αφού θα διαθέτουν τα δικά τους αυγά. Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα προμηθευτούν τις κότες τους τον Σεπτέμβριο.
«Στην αρχή ξεκίνησε ως αστείο, ωστόσο στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πάρα πολύ καλή ιδέα», τόνισε σε δηλώσεις της η δήμαρχος του χωριού Pince, Lydie Pasteau. Μέχρι στιγμής 15 με 20 νοικοκυριά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
 Όπως επισημαίνει η κ. Pasteau, πρόκειται για μια πολύ καλή επένδυση, δεδομένου ότι το κόστος διαχείρισης αποβλήτων αναμένεται να αυξηθεί με το πέρασμα του χρόνου.econews.gr

Στο Παρίσι οι γυμνόστηθες Ουκρανές !!

Οι 300 περίπου Ουκρανές φοιτήτριες που έχουν καταφέρει να προκαλέσουν το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης με την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους βρέθηκαν αυτή τη φορά στο Παρίσι μπροστά από τον πύργο του Άιφελ. 
Εκεί λοιπόν διαμαρτυρήθηκαν, για μια ακόμα φορά για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων γυναικών στη Γαλλία και τη Συρία. Η φεμινιστική οργάνωση, με έδρα το Κίεβο της Ουγγαρίας έχει γίνει διεθνώς γνωστή για τις γυμνόστηθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει, σχετικά με διάφορα κοινωνικά θέματα.



Περιμένει 3 χρόνια... για ένα χαρτί !!

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ; 
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ....ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ....5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ....ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ !! 
Την ώρα που όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως και στην Αχαΐα εκατοντάδες νέοι άνθρωποι έχουν βάλει πλώρη για επιστροφή στο χωριό, ένα και μόνο παράδειγμα αρκεί για να τους δώσει να καταλάβουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν.
Αγρότης της περιοχής έχει... καταθέσει χαρτιά για να του εγκριθεί η πραγματοποίηση γεώτρησης. Ως εδώ όλα καλά. Το άσχημο είναι πως από την ημέρα που κατέθεσε την αίτηση έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια και ακόμα περιμένει. Είπε κανείς τίποτα;... dete.gr

«60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση – 30 χρόνια η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Γραμματέας της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου με τίτλο «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση – 30 χρόνια η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πειραιά και με τη συμβολή της Βουλής των Ελλήνων στις 29/03/12 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. 
H κα. Γιαννακοπούλου ήταν εκ των ομιλητών του Συνεδρίου, στο οποίο χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαΐτσης Αποστολάτος, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Αθανάσιος Πλατιάς. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Στην ομιλία της, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αφού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η χώρα μας εδώ και δυόμιση χρόνια διανύει τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Οι αλήθειες και η ειλικρίνεια που όλοι μας επιθυμούμε να συναντάμε σε νέους ανθρώπους και, δη, νέους πολιτικούς, υπαγορεύει να παραδεχτούμε ότι σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη και, εν πολλοίς, πρωτόγνωρη διαδικασία εξόδου της χώρας μας από την κρίση συντελέστηκαν πάρα πολλά λάθη».
Η κα. Γιαννακοπούλου, τόνισε πως «η πρόσφατη οικονομική κρίση και η πίεση που υφίσταται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη ανέδειξαν σαφέστερα από ποτέ τις δομικές αρρυθμίες ενός οικοδομήματος που πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα». «Ωστόσο», ανέφερε, «πόσο νηφάλια μπορεί να είναι μια προσέγγιση που απομονώνει το αποτύπωμα της στιγμής ή και μιας μικρής χρονικής περιόδου, ενώ αποκρύπτει μια πορεία 30 χρόνων; Πόση λογική χωράει στο συμπέρασμα ότι οι επιτυχίες μας είναι αποκλειστικά δικές μας, ενώ για τις αποτυχίες μας ευθύνονται μόνο οι άλλοι; Αν γυρνούσαμε 30 χρόνια πίσω θα εισηγούμασταν να μην υπογράψουμε την απόφαση προσχώρησής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Φρονώ πως όχι…», κατέληξε, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα, ως κράτος – μέλος της Ένωσης, αναμφισβήτητα πέτυχε πολλά». Τέλος, η κα. Γιαννακοπούλου, επεσήμανε ότι «με άξονα τη λογική και πέρα από μηδενιστικές προσεγγίσεις και πρόσκαιρες εκτιμήσεις, οφείλουμε όλοι να αναζητήσουμε και να αναθεωρήσουμε τις στοχεύσεις και τις επιδιώξεις τόσο της χώρας μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτής καθεαυτής. Οφείλουμε να προωθήσουμε και να επανακαθορίσουμε το νέο όραμά μας για την Ευρώπη του 21ου αιώνα, όπως και τη θέση μας εντός αυτής. Και θεωρώ ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ανατροπή του συντηρητικού πολιτικού κατεστημένου που κυριαρχεί την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη. Ένα κατεστημένο που απέδειξε ότι δεν έχει όραμα για την Ευρώπη. Που έχει αποδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον ρόλο του παρατηρητή, να παρακολουθεί καθηλωμένη το εσωτερικό της και να περιορίζεται στα θέλω και τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας και της Γαλλίας». Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν και στις 30 Μαρτίου, με εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου.

Απόψε στις 8 η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Βορίδη

Απόψε Σάββατο στις 8 έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση με προεκλογικό χρώμα της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό υποδομών Μάκη Βορίδη.
Στην εκδήλωση εκτός των άλλων θα απευθύνουν χαιρετισμό σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος αλλά και όλοι οι πολιτευτές και υποψήφιοι για βουλευτές του νομού.
Η αίθουσα BELVEDERE είναι κλεισμένη ασφυκτικά όπου αναμένεται και επίσημα από την Μεσσηνία να αρχίσει η προεκλογική περίοδος με την ΝΟΔΕ Μεσσηνίας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση BEST αλλά και από συνεργαζόμενα περιφερειακά κανάλια..best-tv.gr

Τ.Αποστολόπουλος – Δεν πολιτεύομαι αλλά στηρίζω !!

Με επιστολή του ο Τάσος Αποστολόπουλος εξηγεί τους λόγους που δεν θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία και επισημαίνει ότι θα βοηθήσει το κόμμα αλλά και τον πρόεδρο του Ευάγγελο Βενιζέλο με όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την κρίσιμη για την Πατρίδα αλλά και το ΠΑΣΟΚ εκλογική αναμέτρηση 
Η δήλωση του κ Αποστολόπουλου έχει ως εξής: 
Δήλωση Τάσου Αποστολόπουλου Μέλους Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Καλαμάτα, 31-3-2012 
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο μου θέτουν το ερώτημα αν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ή με προτρέπουν να θέσω υποψηφιότητα. Επειδή δε μου αρέσει να αφήνω γκρίζες ζώνες ή να υπεκφεύγω ή να αφήνω αιωρούμενες καταστάσεις θεωρώ υποχρέωσή μου να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου.
1. Ένα ψηφοδέλτιο για να είναι ισχυρό, αξιόμαχο και νικηφόρο, χρειάζεται να υπακούει μεταξύ των άλλων και στη γεωγραφική και πληθυσμιακή εκπροσώπηση. Για τη Μεσσηνία αυτή η αρχή είναι κυρίαρχη και όσες φορές δεν την εφαρμόσαμε δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
2. Σε επικοινωνία που είχα με το φίλο και συγχωριανό μου Γιώργο Κανελλόπουλο (τα χωριά μας είναι διπλανά) μου εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος. Συνεπώς τρεις υποψηφιότητες από το Δήμο Μεσσήνης (Γιαννακοπούλου-Κανελλόπουλος-Αποστολόπουλος), οι δυο μάλιστα από διπλανά χωριά, δε συνιστούν αξιόμαχο ψηφοδέλτιο γιατί αφήνουν άλλες ισχυρές πληθυσμιακά περιοχές του νομού χωρίς εκπροσώπηση και λειτουργούν οι μηχανισμοί σκοπιμοτήτων που απεχθάνεται το εκλογικό σώμα.
3. Λαμβάνοντας υπόψη μου τα παραπάνω και μη επιθυμώντας να προσθέσω πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ με το να θέτω όρους και προϋποθέσεις (τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από το αξιακό μου σύστημα), ούτε να θέτω προσωπικά διλήμματα, δε θα ζητήσω να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά μου και δε θα είμαι υποψήφιος.
4. Η μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο δε σημαίνει μη συμμετοχή μου στις εθνικές εκλογές. Θα είμαι παρών και θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί με όλες μου τις δυνάμεις. Θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση και του κεντρικού και του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
5. Ταυτόχρονα θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες μου Μεσσήνιους που μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και με προέτρεψαν να είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Θα είμαι δίπλα τους στον αγώνα για να κάνουμε πράξη μαζί με τον Πρόεδρό μας Βαγγέλη Βενιζέλο την ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας και τη διέξοδο της εθνικής οικονομίας και του λαού μας από την κρίση.
6. Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπατριώτες μου για μια ακόμη φορά ότι η ανάπτυξη της Μεσσηνίας αποτελεί για μένα όχι μόνο στόχο αλλά και προσωπικό στοίχημα. Ένα στοίχημα που όλοι μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: 150 δασικά στρέμματα στο «μπαλκόνι του Θεού» μεταβιβάστηκαν για 99 χρόνια με 5 ευρώ/στρέμμα το χρόνο …;

Μια μεγάλη αποκάλυψη για ένα σκάνδαλο παραχώρησης δασικής γής σε ιδιωτική εταιρία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην θεση «Αγριλιά Μπάκα» των Γαργαλιάνων έκανε το Gargalianoi.com και στην οποία αναφέρει ότι το τίμημα ενοικίασης της γης ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 5ευρώ / στρέμα. Αν όλα αυτά που καταγγέλονται από ... Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ένας στους τέσσερις εισακτέους τα παράτησε!

Ο ένας στους τέσσερις εισακτέους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ φέτος έκανε απλώς μια... εκδρομή για την εγγραφή του στο πανεπιστήμιο και μετά τα παράτησε. 
Το πρόβλημα είναι οξύτατο στα περιφερειακά ιδρύματα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις -όπως στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων- που πάνω από τους μισούς πρωτοετείς αδιαφόρησαν για τις σπουδές τους, λίγο μετά από τον πρώτο μήνα του φοιτητικού τους βίου. Ουσιαστικά, λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότεροι φοιτητές δεν επιθυμούν να «μεταναστεύσουν» εκτός έδρας για να σπουδάσουν, καταβάλλοντας ένα υψηλό τίμημα.
Πόσω μάλλον όταν οι σπουδές είναι σε αντικείμενα χαμηλής ζήτησης. Ενδεικτικά, έχει υπολογιστεί ότι για πέντε με έξι χρόνια σπουδών, που είναι ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών, απαιτούνται περί τις 60.000 ευρώ. Δεν παίρνουν βιβλία Ειδικότερα, η δήλωση κάθε φοιτητή για να παραλάβει συγγράμματα είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να φανεί πόσοι ενδιαφέρεται για τις σπουδές του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας το 24,3% των πρωτοετών της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς πήγαν να εγγραφούν στη σχολή τους και μετά την... ξέχασαν αφού ούτε καν βιβλία δεν ζήτησαν να πάρουν για τα μαθήματά τους. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε, αφού το 20102011 το 19,55% των πρωτοετών έκαναν μεν εγγραφή στη σχολή τους, αλλά δεν ζήτησαν βιβλία. Συγκεκριμένα, ενώ την τρέχουσα χρονιά 2011-2012 εισήχθησαν 73.893 απόφοιτοι Λυκείου στα 37 πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, τελικά μόνον οι 59.413 ζήτησαν συγγράμματα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου. Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κατέχει το αρνητικό ρεκόρ, αφού από τους 771 που εισήχθησαν ούτε οι μισοί (συγκεκριμένα οι 325) πήραν συγγράμματα. Δηλαδή, το 58% των πρωτοετών φοιτητών του ΤΕΙ δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει βιβλία... Με κριτήριο τα ποσοστά αδιαφορίας, μετά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ακολουθούν το ΤΕΙ Καβάλας (1.662 φοιτητές εισήχθησαν, 902 πήραν συγγράμματα το πρώτο εξάμηνο, άρα το 46% αδιαφόρησε), το ΤΕΙ Χαλκίδας (από τους 2.545 πρωτοετείς ζήτησαν συγγράμματα οι 1.389 - το ποσοστό «φυγής» έφθασε στο 45%), το ΤΕΙ Λαμίας (από τους 1.321 πρωτοετείς οι 748 πήραν συγγράμματα και αδιαφόρησε το 43%) και το ΤΕΙ Καλαμάτας (42% των πρωτοετών φοιτητών δεν ζήτησε συγγράμματα). Στα πανεπιστήμια εκτός από το υψηλό κόστος σπουδών εκτός έδρας, οι πρωτοετείς φαίνεται να μετρούν και το αντικείμενο της σχολής και τη φήμη του Ιδρύματος. Και αυτό διότι μεταξύ των Ιδρυμάτων με τη μεγαλύτερη διαρροή περιλαμβάνονται, εκτός από τα περιφερειακά, και ιδρύματα της Αθήνας και της κεντρικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, φέτος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εισήχθησαν 313 πρωτοετείς, αλλά τελικά ζήτησαν να πάρουν βιβλία μόνο οι 239. Δηλαδή, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 24%) αδιαφόρησε για τις σπουδές του.
Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είχε μικρότερο ποσοστό διαρροής από το Πανεπιστήμιο που έχει σχολές και Τμήματα σε Κοζάνη και Φλώρινα. Επίσης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου εισήχθησαν 2.442 πρωτοετείς, αλλά ζήτησαν να πάρουν βιβλία μόνο οι 1.926. Δηλαδή, το 21% δεν παρακολούθησε τα μαθήματα και άρα από πολύ νωρίς άρχισε να αδιαφορεί για τις σπουδές του.
Ακολουθούν σε ποσοστά το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με 19% έκαστο. Στον αντίποδα, το ΕΜΠ έχει μηδενική φοιτητική διαρροή, ενώ μόλις 1% είναι το ποσοστό εγκατάλειψης σπουδών στο Παν. Μακεδονίας και το Οικονομικό Παν. Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Xαμηλά είναι τα ποσοστά φοιτητικής διαρροής στα Παν. Αθηνών και Θεσσαλίας (περίπου 5%). Βέβαια, η απαξίωση των περιφερειακών Ιδρυμάτων, και κυρίως των ΤΕΙ, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αποτυπώνεται από το ενδιαφέρον των νεοεισακτέων να πάρουν συγγράμματα. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» στέλεχος του υπ. Παιδείας, ακόμη πιο λίγοι (σε σχέση με όσους παίρνουν βιβλία) είναι οι φοιτητές που τελικά παρακολουθούν τα μαθήματα. Ετσι, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ώρες διδασκαλίας παίρνουν φροντιστηριακό χαρακτήρα αφού σε μία αίθουσα είναι ένας διδάσκων και καμιά δεκαριά φοιτητές...Η Καθημερινή (Απόστολος Λακασάς)

ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΑΠΟ ΤΟ ....1965 ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ

Θεραπεία κατά του καρκίνου χωρίς φάρμακα;

Θεραπεία κατά του καρκίνου, χωρίς φάρμακα, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και επεμβάσεις υποστηρίζει ότι έχει βρει Μεξικανός γιατρός. 
Η γρήγορη, απλή, ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική -ακόμα και για περιπτώσεις μεταστάσεων- ιδέα του δρα Εγκον Μπιρ βασίζεται στην αρχή ότι τα καρκινικά κύτταρα διαθέτουν γρήγορο μεταβολισμό και μεγάλες απαιτήσεις θρεπτικών συστατικών.
 Όταν επομένως στερηθούν αυτές τις δύο συνθήκες, δεν μπορούν να επιβιώσουν. Σύμφωνα με τη θεωρία του δρα Μπιρ, ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθούν συνθήκες χαμηλού μεταβολισμού και χαμηλής θερμοκρασίας σώματος σε ζώντες οργανισμούς χωρίς παρενέργειες είναι η χειμερία νάρκη.
Τα ζώα που μπαίνουν σε χειμερία νάρκη μειώνουν την καρδιακή τους λειτουργία σε μόλις 2-3 παλμούς το λεπτό, ενώ η θερμοκρασία τους διατηρείται μόλις μερικούς βαθμούς πάνω από το μηδέν.
Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να πέσουν σε χειμερία νάρκη, ο Μπρι προτείνει την κοντινότερη εναλλακτική λύση, που δεν είναι άλλη από τη νάρκωση με τη μορφή γενικής αναισθησίας. Ο Μεξικανός επιστήμονας θεωρεί επομένως ότι η καταλληλότερη θεραπεία είναι η γενική αναισθησία διάρκειας τριών ωρών, στην οποία μπορεί να επιτευχθεί μείωση της θερμοκρασίας του σώματος κατά δέκα βαθμούς.
Πειράματα που έχουν γίνει ήδη σε σκυλιά, αρουραίους και ποντικούς έχουν δείξει ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και η μείωση του βασικού μεταβολισμού είναι ικανά να εξολοθρεύσουν τα καρκινικά κύτταρα.: ygeianews.gr

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στο kontra channel!

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Kontra channel! Τι ακριβώς έκανε εκεί και με ποιον συνομίλησε; Ποιο ήταν το θέμα συζήτησης και γιατί σηματοδοτεί αυτή η κουβέντα την αρχή μιας νέας εποχής για τα media στην Ελλάδα; Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -Τους έπιασαν στον ύπνο, τους έδεσαν, τους λήστεψαν και έφυγαν σαν κύριοι

Μια πραγματική νύχτα τρόμου ήταν η χτεσινή για μια ανυπεράσπιστη οικογένεια στην Πεντέλη όταν κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι τους και τους έδεσαν για να τους κλέψουν. 
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν η τετραμελής οικογένεια που μένει σε μονοκατοικία στην Πεντέλη κοιμόταν ανυποψίαστη.
 Εκείνη την ώρα, τρία άτομα μπήκαν με όπλα μπήκαν στην μονο μονοκατοικία παραβιάζοντας την πόρτα. Οι τρεις κακοποιοί ξύπνησαν και έδεσαν τα θύματά τους, και στη συνέχεια πήραν ότι πολύτιμο βρήκαν μπροστά τους, κυρίως χρήματα και κοσμήματα.
Στη συνέχεια οι τρεις άγνωστοι κλέφτες έφυγαν ανενόχλητοι, αφήνοντας την οικογένεια δεμένη χειροπόδαρα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Έρχονται απολύσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία !!

Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως υπαλλήλων, άρα και απολύσεις, φέρνει στα σχολεία της χώρας με τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.
Όπως τονίζεται, η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό, ωστόσο αναβαλλόταν λόγω των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς και η διαδικασία αλλά και τα όργανα που θα κληθούν να την φέρουν εις πέρας θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα ύστερα από κοινή πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.
Αυτό το προεδρικό διάταγμα θα εκδοθεί τέσσερις μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου. Στο ίδιο διάταγμα θα καθοριστούν και η «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».

Την έπιασε με τον γιατρό… τον κατηγορεί για βία!

Στα πρόθυρα... ψυχολογικής κατάρρευσης βρέθηκε γνωστός κομματικός από την Αχαΐα, ευτυχώς όμως είχε το σθένος και ξεπέρασε το προσωρινό πρόβλημά του, το οποίο θα αντιμετώπιζε και ο μέσος άνδρας «συλλαμβάνοντας» τη σύζυγό του... με εραστή! 
 Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες! Ο κομματικός είχε «ψυλλιαστεί» πως η σύζυγός του... δεν ήταν του «σπιτιού» και πως έριχνε «βλέμμα» και σε άλλους άνδρες!
Παρά το γεγονός πως η συμπεριφορά του ήταν άψογη και την λάτρευε, εκείνη φαίνεται πως δεν την έκοβε την κακιά της συνήθεια! «Συνήθεια» γιατί υπήρχαν πληροφορίες πως και στο παρελθόν δεν ήταν «φρόνιμο κορίτσι»! Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες ο κομματικός παρακολούθησε τις «περίεργες» κινήσεις της και τελικά πέτυχε το στόχο του!
Την εντόπισε... με γιατρό! 
Πρόκειται για γιατρό που ζει και εργάζεται στην Πάτρα και με τον οποίον η κυρία είχε συνάψει θυελλώδη ερωτική σχέση. Ο κομματικός τα έχασε προς στιγμήν, όμως στη συνέχεια την πλησίασε και της «άστραψε» δύο χαστούκια! Η οργή του απόλυτα δικαιολογημένη! Πλέον οδηγούνται στο διαζύγιο, αφού ο κομματικός δεν θα μπορούσε να αντέξει την περαιτέρω συμβίωση με την γυναίκα που τον απάτησε για τα μάτια του γιατρού!
Η ίδια η γυναίκα πάντως υποστηρίζει στο περιβάλλον της πως είχε πέσει θύμα βίας από τον σύζυγό της και πως αρκετές φορές την χτυπούσε. Μάλιστα δεν αποκλείει να συνδέει την «απάτη» με το γεγονός της βιαιοπραγίας αλλά και της «διάστασης» στην οποία είχε έρθει το ζευγάρι λόγω των οικογενειακών επεισοδίων. Εκείνος από την πλευρά του υποστηρίζει πως λόγω του «βίου» της, είχε οδηγηθεί σε τέτοια ξεσπάσματα!
Τελευταία δε ακούστηκε πως η σύζυγος... τα είχε και με ξενοδόχο ο οποίος διατηρεί την επιχείρησή του σε πόλη της Αχαΐας... (όχι στην Πάτρα)!
 Πολλές οι συζητήσεις 
Η προσωπική περιπέτεια του ζευγαριού έχει προκαλέσει σάλο στους κομματικούς και όχι μόνο κύκλους της Πάτρας, καθώς πρόκειται για πρόσωπα ιδιαίτερα γνωστά στην πατραϊκή κοινωνία. Πλέον η υπόθεση θα φθάσει στα Δικαστήρια καθώς και οι δύο έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους προκειμένου να «λύσουν» τις διαφορές τους. Αν μη τι άλλο πάντως επειδή το διαζύγιο δεν προβλέπεται συναινετικό, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προβλέπεται πως θα ακουστούν... πράγματα και θάματα!dete.gr

Αλλαγές στο ν/σ για την αγορά των ταξί

ΣE σειρά τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς των ταξί, υιοθετώντας μέρος των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε χθες ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης κατά τη διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μεταξύ άλλων δυνατότητα μικρής αύξησης του συντελεστή για τον υπολογισμό των αδειών ανά περιφέρεια, συγκεκριμένος αριθμός αδειών (100 για Αθήνα, 50 για Θεσσαλονίκη και 10 για άλλες μεγάλες πόλεις) για τα ειδικά οχήματα τύπου βαν από 6 έως 9 θέσεις, τίθενται νέα όρια για την απόσυρση από την κυκλοφορία των οχημάτων ταξί σε Αθήνα και περιφέρεια, προβλέπεται ο καθορισμός νέων εδρών εντός της ίδιας περιφέρειας, ενώ μέρος των νέων αδειών ταξί μπορεί να χορηγούνται κατά προτεραιότητα σε πολύτεκνους, τρίτεκνους με ανήλικα τέκνα καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν τέκνα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%.

Επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες !!

Υπογράφηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η απόφαση που αφορά στην διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
Η σχετική αίτηση επιστροφής υποβάλλεται με δυο τρόπους. Πρώτον, απευθείας από το δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.
Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από το δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο με 10.000 ευρώ.
Δεύτερον, μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Διώξεις σε 65 υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής

Διώξεις σε 65 υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Αθηνών και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από την 01/04/2004 έως την 31/03/2009 και ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν παραβάσεις για μη σύνταξη αυτοψίας, μη σύνταξη καταλόγων, μη βεβαίωση προστίμων, μη βεβαίωση επαναλαμβανόμενων προστίμων διατήρησης, αποφάσεις ενστάσεων ιδιοκτητών. ΤΑ ΝΕΑ

Πάμε να γνωρίσουμε το Μαγκλαβά!

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μια αξέχαστη περιήγηση στο φημισμένο για την ομορφιά του - και όχι μόνο - βουνό του Μαγκλαβά, καθώς και στο σπάνιο δάσος με τα μέλαια δέντρα, από το οποίο ο βασιλιάς Νέστορας έπαιρνε κορμούς για τα κατάρτια των πλοίων του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
Δε θα είναι απλά μια πεζοπορία και ένα προσκύνημα στην απερίγραπτα όμορφη, ιδίως αυτή την περίοδο, φύση, αλλά κι ένα ταξίδι στην ιστορία, τα μνημεία και τις παραδόσεις αυτής της περιοχής.
Την περιήγηση διοργανώνουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας και τα χωριά που «αγκαλιάζουν» το Μαγκλαβά (Χατζή, Ίκλαινα, Γλυφάδα και Φουρτζοκρέμμυδα), ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος χωρίς να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, μπορούν να μεταβούν στην περιοχή με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 7.30 το πρωί από τα «Ψαράκια». Θα πρέπει όμως μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα να δηλώσουν συμμετοχή (τηλ. 6979 349226, 6996 743041, 6974 870139).
Το πρόγραμμα της περιήγησης παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Τάσος Κανελλόπουλος, από τον Ορειβατικό Σύλλογο, η Φωτεινή Κισκήρα και ο Νίκος Κισκήρας, που κατάγονται από την περιοχή και μοχθούν για την ανάδειξή της.
Το μήκος της διαδρομής είναι 12 χιλιόμετρα, μπορούν όμως όσοι δεν είναι μαθημένοι στο πολύ περπάτημα να κόψουν κάποια κομμάτια.
Η αναχώρηση θα γίνει από το χωριό Χατζή, περίπου στις 8.30 πρωί, αφού πρώτα οι διοργανωτές κεράσουν καφέ. Πρώτος σταθμός της πεζοπορίας θα είναι ο Ματαράγκας, ενώ η ανάβαση του Μαγκλαβά θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, σε μια καταπληκτική διαδρομή, μέσα στο δάσος με τα μέλαια δέντρα, ο κορμός των οποίων φτάνει τα 25 μέτρα ύψος! 
 Στην κορυφή οι πεζοπόροι θα δουν το εκκλησάκι της Παναΐτσας, ενώ ακολούθως, κατά την κάθοδο, θα συναντήσουν το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο ήταν χαμένο και το αποκάλυψε μετά από πολλά χρόνια ο Νίκος Κισκήρας και άλλοι εθελοντές της περιοχής. Εκεί θα τοποθετηθούν μελλοντικά αναθηματικές μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα όλων των αγωνιστών και των ηρώων που έπεσαν στις μάχες για την πατρίδα.
Ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Φουρτζή, όπου οι Σύλλογοι των χωριών της περιοχής θα υποδεχθούν τους πεζοπόρους και θα τους προσφέρουν τοπικές λιχουδιές.
Σκοπός των διοργανωτών είναι αυτή η περιήγηση να γίνει θεσμός που θα προσελκύει κάθε χρόνο και περισσότερο κόσμο, για να προβληθεί η πραγματικά μαγευτική και γεμάτη ιστορία και παραδόσεις περιοχή.Στ.Μ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ- Προανάκριση για την κατάρρευση της Ε.Ο στην Τσακώνα

Οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευση του εθνικού δρόμου στην Τσακώνα και δεν έχουν αποδοθεί ακόμη ευθύνες για την καταστροφή που συνέβη και για τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο. 
Ήδη κλήθηκαν να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν στην εισαγγελία Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία», Θανάσης Πετράκος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάπης.
Η διαδικασία ξεκίνησε μετά την εμπεριστατωμένη αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί την εισαγγελία και παρουσίασε όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει.
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Πετράκος, οι ευθύνες για την καταστροφή ανήκουν σε συγκεκριμένους παράγοντες και είναι τεράστιες. Τόνισε ότι η μελέτη του έργου παραβιάστηκε επανειλημμένως, ότι έγιναν τεράστιες υπερβάσεις, ότι κατασπαταλήθηκαν χρήματα, ότι όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ αδιαφόρησε, ότι υπάρχουν διαπιστωμένες κακοτεχνίες κ.ά
Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης σημείωσε επίσης ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι επί οκτώ χρόνια δεν αναζητήθηκαν ευθύνες, πρόσθεσε ωστόσο ότι κάλλιο αργά παρά ποτέ.Στ.Μ.kalamatajournal.gr

ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ - Ανοίγουν τα διόδια σήμερα σ΄όλη την Ελλάδα

Κατάληψη στα διόδια όλης της χώρας αναμένεται να πραγματοποιήσει το Σάββατο το ΠΑΜΕ, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, απαντώντας στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. που επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης, προχωρούν σε άνοιγμα των Διοδίων το Σάββατο 31 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΗ - Γιατί σιώπησε ο Φωτόπουλος;

Απίστευτη επιστολή από τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ομολογεί δημόσια ότι μετατέθηκε με δική του επιθυμία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο. 
Άλλοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν την ίδια ευνοική μεταχείρηση με τις μεταθέσεις και μπορούν όποτε επιθυμούν να μεταθετουν τους εαυτούς τους;;;Μπράβο στον κ.Ζερβό που ανέχεται και βοηθά σε βάρος υπαλλήλων της ΔΕΗ με προνομιακό τρόπο τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ.
Διαβάστε αναλυτικά όλη την επιστολή:
Επιστολή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με την επιστολή μου αυτή απευθυνόμενος σ΄όλους εσάς που χρόνια τώρα όλοι μαζί έχουμε δώσει μάχες και μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, σ΄ολους εσάς που δυο χρόνια τώρα με πίστη και σθένος μαζί σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας από την λαίλαπα του μνημονίου και της ΤΡΟΙΚΑΣ, θέλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα (τελευταία μέρα δυνατότητας λόγω απόσχισης της ΒΕΜ Διανομής από την ΔΕΗ ΑΕ και της σύστασης της θυγατρικής του ΔΕΔΔΗΕ) ζήτησα και πήρα μετάθεση από την Διανομή στην μητρική εταιρεία και συγκεκριμένα στον ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ.
Με την μετάθεση μου αυτή που δεν έχει κανένα οικονομικό κίνητρο μιας και δεν θα επιφέρει καμία ουσιαστική μεταβολή στον μισθό μου θέλω να στείλω ένα και μόνο μήνυμα.
Μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Συναδέλφισσες – φοι
Ο λόγος που επέλεξα να πάρω μετάθεση είναι ότι αισθάνομαι ηθικό καθήκον να βρεθώ μαζί με τους συναδέλφους μας (συνδέοντας και την προσωπική μου τύχη) που είναι εκτεθειμένοι στον ανταγωνισμό και κινδυνεύουν περισσότερο από τον καθένα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους στην Παραγωγή, τα Ορυχεία και την Εμπορία.
H κίνησή μου αυτή δεν θα είναι η τελευταία. Την κατάλληλη στιγμή (που θα είναι σύντομα) θα ακολουθήσει η επόμενη.
Συναδελφικά
Νίκος Φωτόπουλος
deinews.blogspot.com

Κυκλοφόρησε το Νέο Φύλλο από τα Βλαχοπουλαικα ΝΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ONLINE

Εσύ φταις ... Ναι ΕΣΥ!

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων δίνουν το δικό τους μήνυμα, λίγο καιρό πριν από τις εκλογές που τόσο πολύ έχουν συζητηθεί, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Οι χρήστες λοιπόν του Facebook και του Twitter περιμένοντας την σειρά τους να αντιδράσουν με την ψήφο τους στα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, δίνουν το δικό τους μήνυμα με την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Η φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook και του Twitter και συγκεντρώνει εκατοντάδες likes και shares. "Εσύ φταις... Ναι ΕΣΥ! Που τόσα χρόνια τους ψήφιζεςε!!! Που τόσα χρόναι τους ανέχεσαι!!! Και που τώρα θα τους ξαναψηφίσεις!!!" είναι το κεντρικό μήνυμα.

Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Ε.Ο Πατρών -Κορίνθου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας !

Aντικανονική προσπέραση δεν μπορούσε να κάνει, ούτε βέβαια να τρέξει με υπερβολική ταχύτητα. Το αντίθετο μάλιστα. 
Η αναστάτωση όμως που προκάλεσε η αγελάδα που βγήκε βόλτα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου ήταν αρκετή για να αναγκάσει τους οδηγούς να κάνουν επικίνδυνα σλάλομ στην άσφαλτο για να την αποφύγουν.
Η αγελάδα ξέφυγε από εκτροφείο που βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Οδό, βρήκε κάποιο άνοιγμα και πέρασε μέσα στον αυτοκινητόδρομο.
Οι οδηγοί προσπαθούσαν με ελιγμούς να αποφύγουν το μεγάλο ζώο για να μην το τραυματίσουν αλλά και να μην εμπλακούν και οι ίδιοι σε τροχαιό.
Τελικά ειδοποιήθηκε η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, άνδρες της οποίας με τη βοήθεια υπαλλήλων της Ολυμπίας Οδού κατάφεραν με... κόπο να απομακρύνουν την αγελάδα από το οδόστρωμα, δίχως να προκληθεί κάποιο τροχαίο!

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 31-3-2012

Αλλαγές στο σύστημα σχολιασμού κάνει το Facebook !!

Tο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε 2 χρήσιμες αλλαγές στο σύστημα σχολιασμού του. Η πρώτη αλλαγή είναι η ενεργοποίηση permalinks σε όλα τα σχόλια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες, επιλέγοντας ένα από αυτά να λαμβάνουν τον αντίστοιχο σύνδεσμο, τον οποίο και θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους.
Η δεύτερη και πιο χρήσιμη αλλαγή θα κρύβει, τα επισημασμένα ως spam σχόλια, τα οποία εμφανίζονταν γκριζαρισμένα ανάμεσα στα υπόλοιπα, μέχρι πρότινος. Πλέον, αυτά θα καμουφλάρονται αυτόματα ενώ κι οι administrators θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τα σχόλια σε spam με ένα απλό κλικ, σύμφωνα με το zdnet.

ΠΕΜΠΤΗ ....Η Καλύτερη ημέρα για Σεξ !!

Η Πέμπτη είναι η καλύτερη μέρα για σεξ, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε το London School of Economics (LSE), ενώ η Δευτέρα η χειρότερη ημέρα για να ξεκινήσει η δίαιτα. Επιστήμονες προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες και ποιά ημέρα της εβδομάδας είναι η κατάλληλη για να εκτελεστούν.
Δευτέρα
Είναι η κατάλληλη ημέρα για χαλάρωση, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal. Δεδομένου ότι τη Δευτέρα έχει κάποιος 20% περισσότερες πιθανότητες να υποστεί έμφραγμα και να αποβιώσει απ’ αυτό, οι ειδικοί προτείνουν ηρεμία και ψυχολογική αποσυμπίεση. Οι αυξημένες πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου αποδίδονται στο έντονο στρες που συνεπάγεται η επιστροφή στα εργασιακά καθήκοντα, καθώς και η υπερκατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Η Δευτέρα είναι επίσης η χειρότερη μέρα να ξεκινήσετε δίαιτα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το ένα τρίτο αυτών που ξεκινούν δίαιτα Δευτέρα, την διακόπτουν την Τρίτη το βράδυ.
Τρίτη
Η καλύτερη ημέρα για ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup σε διοικητικά στελέχη βρετανικών επιχειρήσεων, η Τρίτη είναι η πιο παραγωγική ημέρα. Αντίθετα το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι η Δευτέρα είναι η πλέον αντιπαραγωγική ημέρα της εβδομάδας. Εξάλλου ξεχωριστή μελέτη που έγινε από την Αμερικανική Εταιρεία Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Ψυχολογίας το «παρορμητικό» αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου κυριαρχεί στην αρχή της εβδομάδας με αποτέλεσμα να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε εργασιακές υποχρεώσεις.
Η Τρίτη είναι η μέρα που κάνουμε και το λιγότερο σεξ, σύμφωνα με δημοσκόπηση υγείας της εταιρείας ερευνών GfK NOP. Πάντως, τα επίπεδα της κορτισόλης (ορμόνη που διεγείρει τις ορμόνες του σεξ) αρχίζουν να αυξάνονται τις Τρίτες.
Τετάρτη
Είναι η ιδανική ημέρα για πρώτο ραντεβού, σύμφωνα με το 40% των 8.000 ατόμων που απάντησαν σε δημοσκόπηση. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε υπάρχει το περιθώριο οργάνωσης ενός δεύτερου ραντεβού την Παρασκευή. Αν πάλι αποδειχθεί αποτυχία η πρώτη γνωριμία, υπάρχει το περιθώριο να κανονίσεις κάποια συνάντηση με φίλους το Σαββατοκύριακο και να μην «μιζεριάζεις» για την ερωτική αποτυχία.
Η Τετάρτη είναι επίσης η καλύτερη μέρα να ζητήσετε αύξηση. Έχει διαπιστωθεί ότι τα διευθυντικά στελέχη είναι πιο δεκτικά σε αιτήματα για αυξήσεις τις Τετάρτες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.500 Βρετανών υψηλόβαθμών στελεχών. Αντίθετα, τις Δευτέρες είναι τόσο φορτωμένοι με τον προγραμματισμό εργασιακών θεμάτων αλλά και το ξεκαθάρισμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Όσο δε για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προτιμούν κι εκείνοι να σκέφτονται το Σαββατοκύριακο που έχουν μπροστά τους, που μάλλον δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το αίτημά σας για αύξηση μισθού.
Πέμπτη
Όπως έδειξε η έρευνα του London School of Economics που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Psychology Today, τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, το σώμα παράγει πιο ενεργές σεξουαλικές ορμόνες και επιπλέον η χημεία με τον/τη σύντροφο είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. Ακόμη, όπως τονίζουν οι επιστήμονες οι πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης είναι οι καταλληλότερες για σεξουαλική επαφή, καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες εκτοξεύονται στα ύψη και το επίπεδο οιστρογόνων στις γυναίκες πενταπλασιάζεται.
Η Πέμπτη εκτός του ότι αποδεικνύεται σύμφωνα με την έρευνα ως η αποδοτικότερη ημέρα για σεξουαλική επαφή, είναι επίσης η αποδοτικότερη ημέρα στην εργασία.
Είναι επίσης, η καλύτερη μέρα για να εισαχθείτε στο νοσοκομείο. Είναι πιθανότερο να νοσηλευθείτε ένα πλήρες 24ωρο συγκριτικά με την εισαγωγή Κυριακή. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου Έρευνας Δημόσιας Πολιτικής, οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο Πέμπτη, νοσηλεύονται κατά μέσο όρο 6,3 ημέρες, συγκριτικά με 5,3 ημέρες αν εισαχθούν Κυριακή.
Παρασκευή
Η καλύτερη ημέρα να διακόψετε το κάπνισμα. Σβήστε το τσιγάρο και θα επιβιώσετε ευκολότερα των πειρασμών του Σαββατοκύριακου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές. Διότι συνήθως στην αρχή της προσπάθειας η δύναμη της θέλησης είναι ισχυρότερη.
Την Παρασκευή μη παίρνετε σημαντικές αποφάσεις. Είναι πιθανόν να μην έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και άρα να μην σκέφτεστε καθαρά. Εξάλλου επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Emporia του Κάνσας απέδειξαν ότι ενώ οι επενδυτές λειτουργούν με σύνεση την αρχή της εβδομάδας, είναι πιθανότερο να ρισκάρουν την Παρασκευή, προσπαθώντας να πετύχουν τους οικονομικούς τους στόχους.
Σάββατο
Παραμείνετε νηφάλιοι. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal το Σάββατο καταγράφονται 70% περισσότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω κατάχρησης αλκοόλ, συγκριτικά με τις άλλες ημέρες.
Το Σάββατο ενδείκνυται και για να γεννήσετε. Ενώ η Τρίτη είναι η χειρότερη ημέρα για τοκετό, το Σάββατο είναι η καλύτερη. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Σάββατο έχουν καλύτερες πιθανότητες να προκόψουν στην ζωή τους. Εξάλλου, 21 Βρετανοί πρωθυπουργοί από το 1900 έως και σήμερα, έχουν γεννηθεί ημέρα Σάββατο.
Κυριακή
Η καλύτερη μέρα να βγείτε έξω για φαγητό. Αντί να ετοιμάσετε το κυριακάτικο τραπέζι και να αγχωθείτε για τις μαγειρικές σας ικανότητες, γευματίστε έξω με παρέα και δεν θα ανησυχείτε για τα άπλυτα πιάτα στην κουζίνα.
Την Κυριακή επίσης στείλτε email σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, καθώς όλοι έχουν περισσότερο χρόνο να διαβάσουν με προσοχή αυτά που γράφετε, εν αντιθέση με τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Η χειρότερη ημέρα για να διαβάσει κανείς email είναι η Τετάρτη, με μόνο το 23% των ατόμων να διαβάζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχεται: ehealthcyprus.com

30.3.12

Ολυμπιακός-Σιένα 76-69, προκρίθηκε στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός με 3-1

Μετά από απουσία ενός χρόνου, ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, το 7ο στην ιστορία του, με αντίπαλο στον ημιτελικό της 11ης Μαϊου στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης, την Μπαρτσελόνα.
Αν και με μειονέκτημα έδρας στη «γραμμή της εκκίνησης» της σειράς των πλέι οφ με τη Σιένα και παρά την απουσία του Τζόι Ντόρσεϊ απόψε στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 στο ΣΕΦ επικρατώντας, 76-69, και πήρε «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό του από την ιταλική ομάδα πέρυσι.
Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι θα πρέπει να περιμένει για την 5η παρουσία της σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας.
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69

Άναψε φωτιές στην ΔΗΜ.ΑΡ. ο Μάκης Γιομπαζολιάς !!

Χαμός γίνεται στην Δημοκρατική Αριστερά εξαιτίας της συμμετοχής –όπως φαίνεται- του Μάκη Γιομπαζολιά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Η κάθοδός του έχει κλειστεί στο πλαίσιο του πακέτου συμφωνίας της ΔΗΜ.ΑΡ. με τους Ελεύθερους Έλληνες του Βασίλη Οικονόμου. 
Όμως οι επιτελείς της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν γνώριζαν ότι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην α' Αθηνών θα «χρησιμοποιούσε» τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο προϊσταται για να διατυπώνει τις απόψεις του, οι οποίες σημειωτέον απέχουν παρασάγγας από τις επίσημες θέσεις του κόμματος.
Για την ακρίβεια ο Μάκης Γιομπαζολιάς αναφερόμενος προ ημερών στα στρατόπεδα των μεταναστών που σχεδιάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε από το κανάλι του ότι οι μετανάστες πρέπει να οδηγηθούν σε ξερονήσια και στρατόπεδα.
Ως γνωστόν η λέξη και μόνο «ξερονήσια» αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους γνήσιους αριστερούς. Ακολούθησαν δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ από μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος που ανατρίχιασαν στο άκουσμα των όσων είπε ο κ. Γιομπαζολιάς, ενώ ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απειλεί με παραίτηση από τα ψηφοδέλτια σε περίπτωση που ο πρώην δημοτικός σύμβουλος συμπεριληφθεί σ' αυτά.
Πρόκειται για τον Θέμη Δημητρακόπουλο ο οποίος με δήλωσή του γνωστοποίησε στην ΔΗΜΑΡ ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην α' Αθηνών έχοντας δίπλα του στο ψηφοδέλτιο ως συνυποψήφιο τον κ. Γιομπαζολιά.
Το γεγονός έσπευσε να εκμεταλλευθεί και η «Αυγή» του Συνασπισμού/ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενώντας την δήλωση του στελέχους της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πρωτοσέλιδό της. Ομοίως το κομματικό όργανο του ΣΥΝ είχε εκτενές ρεπορτάζ τις προηγούμενες ημέρες για τις παραιτήσεις άλλων τριών μελών της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Θανάση Αθανασίου, Νικηφόρου Σταματάκη και Στέλλας Νιώτη που αποχώρησαν από το κόμμα για την έλευση των «πασοκογενών» βουλευτών στην ΔΗΜΑΡ.iefimerida.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Κινδυνεύει ο Σαιτοπόλεμος ,,τα μασάει ο δήμος !!

Άλλες χρονιές τέτοια εποχή τα μπουλούκια των σαϊτολόγων δούλευαν πυρετωδώς, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον παραδοσιακό σαϊτοπόλεμο της Κυριακής του Πάσχα. 
Φέτος, οι σαϊτολόγοι είναι ακόμη με τα χέρια "δεμένα" και δεν έχουν ξεκινήσει καμία προεργασία, επειδή ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει διασφαλίσει τη συνέχιση του εθίμου, το οποίο, πέρα από την παραδοσιακή του αξία, εξασφαλίζει για την πόλη μεγάλη διαφήμιση στο πανελλήνιο.
Οι καπετάνιοι των μπουλουκιών πήγαν και βρήκαν το δήμαρχο και του ζήτησαν να ενδιαφερθεί, ώστε να μη σβήσει το έθιμο, αλλά οι απαντήσεις που τους έδωσε είναι παρόμοιες με αυτές των τελευταίων χρόνων, ότι δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία που δε δίνει την άδειά της. Επιπλέον, τόνισε ότι η κατάσταση είναι ακόμη δυσκολότερη, λόγω του περσινού σοβαρού τραυματισμού σαϊτολόγων, όταν άρπαξε φωτιά το μπαρούτι που είχαν στο εργαστήριό τους.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, «ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξεως Λευτέρη Οικονόμου για αυτό το θέμα και τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν φέτος για την πραγματοποίηση του εθίμου, ύστερα από τους περσινούς βαρείς τραυματισμούς συμπολιτών μας. Επειδή ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση για το έθιμο - το αντίθετο μάλιστα - θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή του και φέτος, για αυτό εξουσιοδοτείται σχετικά ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Νίκος Μπασακίδης, στον οποίο δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου