5.5.12

ΡΩΣΙΑ-Σενάρια για την κρίση χρέους σε Ελλάδα-Ευρωζώνη !!

 Σε αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα και την αγωνία για την επέκταση της οικονομικής κρίσης σαν κύμα από το Νότο της Ευρωζώνης στον ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό Βορά, οι απόψεις των Ρώσων οικονομολόγων και τραπεζικών αναλυτών για την κρίση του εξωτερικού χρέους στην Ελλάδα, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια πρόσφατη μελέτη της ρώσικης τράπεζας SBERBANK, αναλύει δυο «σενάρια» για την έξοδο από την οικονομική κρίση και το δρόμο που επέλεξε η Ελλάδα, σε σχέση με τις επιλογές της Αργεντινής, της Ιρλανδίας και των χωρών της Βαλτικής για την επανάκαμψη των δικών τους οικονομιών. «Εσωτερική υποτίμηση», στα πλαίσια του ευρώ, με δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας,  ή … έξοδος από το κοινό νόμισμα;

Σενάρια

Στην παρούσα φάση, η Ελλάδα έχει επιλέξει τον πρώτο δρόμο. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Αποτελεί η επιλογή της χώρας τον σωστό δρόμο, τι λέει η ιστορική εμπειρία διαχείρισης οικονομικών κρίσεων στο «σύστημα» που κυριαρχούν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι άλλοι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Θα μπορούσε εντέλει, να ήταν κάπως αλλιώς;

Η Ελλάδα τείνει στο μοντέλο της Αργεντινής (2002) αυξάνοντας τις κοινωνικές εντάσεις,  κάτι που ίσως οδηγήσει προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ

Στα συμπεράσματα της μελέτης του Κέντρου Μακροοικονομικών Αναλύσεων του τραπεζικού γίγαντα της Ρώσικης Ομοσπονδίας, αναφέρεται ότι, ενώ η κρίση στην Ελλάδα είχε περισσότερο τα χαρακτηριστικά Αργεντινής (1998 -2001), με αργή μείωση του ΑΕΠ (κορύφωση της ύφεσης σε 15 τρίμηνα), οι προοπτικές εξόδου από την κρίση απαιτούν λύση Λετονίας (του 2008), με γρήγορη και σε βάθος ύφεση με  σκληρή δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις.

Και η μελέτη καταλήγει: Ο δρόμος της Λετονίας (το 2011, με τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής) είναι λιγότερο ελκυστικός και μακροπρόσθεσμος, και σίγουρα στην Ελλάδα όλα θα κριθούν από τη διάθεση του κόσμου να αποδεχθεί τις δομικές μεταρρυθμίσεις όπως έγινε στην Λετονία που ο πληθυσμός θέλει να ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Μην ξεχνάμε ότι στην Αργεντινή, η υπομονή του κόσμου στα σκληρά μέτρα τελείωσε το 2001, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Σήμερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη μελέτη, η Ελλάδα επιλέγοντας το δρόμο της «εσωτερικής υποτίμησης» θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Λετονίας (2011), αλλά έως τώρα όλα δείχνουν, ότι η χώρα τείνει στο μοντέλο της Αργεντινής (2002), με  «υποτονικές» μεταρρυθμίσεις, αυξανόμενες κοινωνικές εντάσεις, και την υπομονή της «Τρόϊκα» να μειώνεται… Αυτός ο δρόμος, ίσως οδηγήσει προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ,  σαν μια μεγάλη πιθανότητα, όπως δείχνει και η εμπειρία του ΔΝΤ.

 Στην Αργεντινή, η υπομονή του κόσμου στα σκληρά μέτρα τελείωσε το 2001, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης

Σε κάθε περίπτωση, οι ως άνω αναλύσεις έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, πολύ περισσότερο που  έχει ολοκληρωθεί το πακέτο των μέτρων διάσωσης που ολοκλήρωσε η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, το νέο Κοινοβουλευτικό πάζλ δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί και σίγουρα δεν αποτελούν συγκεκριμένες προτάσεις ή χρηματοοικονομικές συστάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Μελέτες και άλλα δημοσιεύματα στα ρώσικα ειδησεογραφικά sites για τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας, μετά τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και τα δάνεια που οι διεθνείς οργανισμοί διαθέτουν στη χώρα, αναδεικνύουν την προβληματική των ευρασιατικών αγορών για την ευρύτερη κρίση στην ευρωζώνη και την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της ελληνικής κρίσης, που ήδη βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο ύφεσης, πέραν από κάθε τυπικό «κύκλο» του συστήματος. 

Η κρίση στην Ελλάδα για τους αναλυτές της Ευρασίας, ως κομμάτι της ευρύτερης κρίσης της Ευρωζώνης, και μέρος της πορείας του ευρώ σαν παγκόσμιο νόμισμα, καθώς και η σταθερότητα στην ευρωζώνη (που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα όρια μιας «ήπιας ύφεσης»), ενδιαφέρει άμεσα τον επιχειρηματικό κόσμο της Ρωσίας. Μην ξεχνάμε ότι η πλούσια σε υδρογονάνθρακες  Ρωσία αποτελεί τον κύριο ενεργειακό προμηθευτή των χωρών μελών της ΕΕ, με τον κύριο εξαγωγέα της, την ΓΚΑΖΠΡΟΜ, να έχει υπογράψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες για την παροχή φυσικού αερίου.rbth.gr

ΣΟΚ -ΕΞΙ άτομα την ημέρα στα τρελλοκομεία λόγω κρίσης !!

Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία για τους ανθρώπους που μπαίνουν στις ψυχιατρικές κλινικές λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, στον καιρό του... Μνημονίου.
Ωστόσο πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι και αυτό είναι που τρομάζει.
Έξι εγκλεισμοί την ημέρα σε ψυχιατρικές κλινικές γίνονται στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής. Μάλιστα όπως γράφεται στο ρεπορτάζ, υπάρχουν κλινικές που φιλοξενούν ανθρώπους σε ράντζα και διαδρόμους καθώς δεν έχουν άλλο χώρο σε δωμάτια.
Δραματική αύξηση παρουσιάζουν οι αναγκαστικοί εγκλεισμοί ανθρώπων -δηλαδή αυτοί που γίνονται με εισαγγελική διαταγή-, από το 2010.
Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία της εφημερίδας, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Δαφνίου, το 2010 έγιναν 2.192 εγκλεισμοί, το 2011, 2.190 ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 ξεπέρασαν τους 477.

Μπούκαρε την ώρα που μίλαγε ο Καρατζαφέρης και ζήταγε τα λεφτά του

Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην Πάτρα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.
Όλα ξεκίνησαν όταν εύσωμος πατρινός ανέβηκε ασθμαίνοντας τις σκάλες και σε έντονο ύφος ακούστηκε να λέει δυνατά το κινητό «έλα τώρα αμέσως έξω αλλιώς θα μπω μέσα και θα τα πάρω από τον πρόεδρο»!
Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται καθώς κάποιοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον «μαινόμενο ταύρο» που ζήταγε από κάποιον που ήταν εντός της αιθούσης να του δώσει τα 150€ που του χρώσταγε.
Ακόμα και άντρες από την ασφάλεια του προέδρου του ΛΑΟΣ επιστρατεύθηκαν αλλά μάταια καθώς ο ήρωας του περιστατικού απαιτούσε να βγει αυτός που τον είχε φεσώσει έξω .
Μετά από λίγο εμφανίστηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ που πολιτεύεται για πρώτη φορά ο οποίος εκλιπαρούσε τον θορυβοποιό να πάνε κάτω να τα βρούνε.
Με τα πολλά οι δυο άντρες κατέβηκαν στο ισόγειο του ξενοδοχείου αλλά η ένταση ήταν τέτοια που όσοι ήταν στον ημιώροφο άκουγαν τους διαλόγους που σταμάτησαν μόνο όταν ο υποψήφιος έβγαλε από το πορτοφόλι του ότι είχε και δεν είχε και τα έδωσε. Οι πληροφορίες λένε πως η οφειλή δεν διεγράφη!dete.gr

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ !!

 Από το nonews-news.blogspot.com

Θεαματική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου...
Η τελευταία δημοσκόπηση. Την δημοσιεύουμε διατηρώντας τις επιφυλάξεις, που και οι ίδιοι οι δημοσκόποι διατυπώνουν (από τον καλύτερο ως τον χειρότερο) μιλώντας για "κινούμενη άμμο".
Η δημοσκόπηση - το ξαναλέμε αυτό - μετράει την πρόθεση ψήφου και δεν κάνει αναγωγή στο εκλογικό αποτέλεσμα (εκτίμηση ψήφου, όπου τα νούμερα μπορεί να είναι μεγαλύτερα).
Οι αναποφάσιστοι - πρωτοφανές σύμπτωμα αυτό - πάντα σε διψήφιο νούμερο.
ΝΔ ... 20,7
ΠΑΣΟΚ 16,8
ΣΥΡΙΖΑ 13,1
Καμμένος 10,1
ΚΚΕ 9,0
ΔΗΜΑΡ 4,9
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,4
ΔΡΑΣΗ (Μάνος) 2,5
ΔΗΣΥ 2,3
ΛΑΟΣ 2,1
Άλλο κόμμα 5,2

Στην Συγγρού υπάρχει έντονος προβληματισμός. Στην Ιπποκράτους θα είναι ευτυχείς αν κρατηθούν στην 2η θέση.
Καμμένος, Τσίπρας πανηγυρίζουν. Αλλά και ο Μάνος, που με αναγωγή στο εκλογικό αποτέλεσμα, πιάνει το όριο του 3% και μπαίνει στη βουλή...

Επίθεση hacker στο Υπουργείo Εσωτερικών...

Απόπειρα με στόχο να μπλοκάρουν το σύστημα... 
Από το nonews-NEWS 
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε πριν από λίγο, οι Έλληνες "Anonymous" επιτέθηκαν στο σύστημα του... Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο να το "βραχυκυκλώσουν" και να κάνουν κόλαση την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
 Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι έχουν αποσοβήσει αυτή την εξέλιξη . Η ροή των αποτελεσμάτων, θα δείξει αύρι αν πράγματι διαθέτουν αποτελεσματικά "αντίμετρα"...

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6 ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΜΕ AIDS - ΦΩΤΟ-ΟΝΟΜΑΤΑ !!

 Σε συνέχεια του άρθρου  " ΠΑΝΙΚΟΣ - Ακόμη 6 Ιερόδουλες με AIDS !!" Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε πριν από λίγα λεπτά στην δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία τους .

Πρόκειται για τις: 

  1. ΚΟΥΤΡΟΥΠΑΝΟΥ Παναγιώτα του Χρήστου και της Δήμητρας, γεν. 11-09-1975 στην Αθήνα, άστεγη.



2. ΦΩΦΙΛΑ Μαρία του Δήμου και της Ευμορφίας, γεν. 13-12-1984 στη Λαμία, άστεγη.

3. ΦΥΚΑ Χριστίνα του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεν. 07-01-1978 στη Λαμία, άστεγη.

4. ΚΑΤΣΟΥΡΗ Ευαγγελία του Μιχαήλ και της Ειρήνης, γεν. 12-03-1985 στη Νέα Ιωνία και κατοικεί στην Αθήνα.

5. ΝΥΣΤΑΖΟΥ Ιωάννα του Εμμανουήλ και της Χρυσής, γεν. 18-09-1991 στην Κάλυμνο και κατοικεί στο Ηράκλειο.

6. ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ Άννα του Αποστόλου και της Κωνσταντίνας, γεν. 24-03-1981 στον Πειραιά και κατοικεί στο Πέραμα.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
 Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222 Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054 Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Πού ψηφίζει η πολιτική ηγεσία !!

*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στο 231ο Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων, στις 12 το μεσημέρι. 
*Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην Αθήνα, σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης. 
*Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης (περιοχή Σκεπάρνη).
*Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο
*Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Καλέντζι Αχαΐας.
*Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 94ο εκλογικό τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης (Κρήτης 88).
*Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο 1275ο εκλογικό τμήμα Αθηνών, στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης (Ανατολικής Ρωμυλίας & Θεσσαλίας) στις 11:30 το πρωί.
 *Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο σχολικό συγκρότημα Παλαιού Φαλήρου, στις 12 το μεσημέρι.
*Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 633ο Τμήμα, που λειτουργεί στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Κερκύρας – Κασταλλίας – Χιλιανδαρίου 2-4 στις 11 π.μ.
*O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου (Χαλκίδος και Οδυσσέως), στις 10 π.μ.
*Ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος σε εκλογικό τμήμα του νομού Έβρου, στον οποίο είναι υποψήφιος.
*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο Γυμνάσιο του Βενεράτου στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στις 10 το πρωί.
*Η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, στο 1625ο εκλογικό τμήμα, στο 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ζωγράφου (Υδάσπου 18 και Ταξίλου), στις 9 π.μ. *Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, στο Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής, στις 10.30 το πρωί.

ΧΑΛΑΡΑ...η σημερινή ημέρα για τους Πολιτικούς αρχηγούς !!

Μετά την ένταση της προεκλογικής περιόδου, και ιδιαίτερα της τελευταίας της εβδομάδας, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αναμένοντας την αυριανή εκλογή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι γεύμα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, συντάκτες του ρεπορτάζ του κόμματος. Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα, σε κλίμα καλής διάθεσης, με ελάχιστες και μη ουσιώδεις αναφορές για τις αυριανές εκλογές και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους, καθώς και για το πολιτικό κλίμα και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία από τις λίγες αναφορές του στις αυριανές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να πει ότι ο λαός ξέρει τι θα κάνει, μη δίνοντας άλλη συνέχεια. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνουν προβλέψεις για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις για το επόμενο εξάμηνο, δεδομένου ότι και η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ρευστή και είναι άγνωστο ακόμα πώς θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η διαγραφόμενη ανάδειξη του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας.

Το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου αύριο το πρωί στις 10.30 θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου νωρίς το απόγευμα, πριν από το κλείσιμο της κάλπης, θα προεδρεύσει, στην Ιπποκράτους, της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α .Σαμαράς


 Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε το μεσημέρι στην αγορά της πόλης, όπου χαιρέτησε γνωστούς, φίλους του, αλλά και περαστικούς, ενώ σταμάτησε για καφέ στο κέντρο. Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για την Πύλο, όπου αύριο το πρωί κατά τη συνήθη τακτική του, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Φωτο από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η γγ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Λαμπρινή επισκέφθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συνομίλησε με περαστικούς και μέλη του κόμματος. Η κ. Παπαρήγα θα ψηφίσει αύριο το πρωί στην Πετρούπολη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Παλαιό Φάληρο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας

Το έθιμο του... χαλαρού Σαββάτου, της τελευταίας ημέρας πριν από τις εκλογές που οι αρχηγοί των κομμάτων περνούν χωρίς πολιτική δραστηριότητα, τήρησε και αυτή τη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με κομματικά στελέχη και δημοσιογράφους. Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μ. Γλέζος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές όπως Δ. Παπαδημούλης, ο Π. Σκουρλέτης, ο Δ. Στρατούλης και δημοσιογράφοι συναντήθηκαν σε μεζεδοπωλείο στο Μοναστηράκι. Ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης πολλών συγχαρητηρίων και θετικών σχολίων για τον εκλογικό αγώνα από τα κομματικά στελέχη. Το χαλαρό κλίμα δεν εμπόδισε όλους να κάνουν εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ και ο κ. Τσίπρας παρά την κόπωση, αφού περιόδευσε στις περισσότερες πόλεις της χώρας, ήταν σε πολύ καλή διάθεση, ενώ φανερή ήταν η αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ελάχιστα στη θέση του, καθώς πήγε σε όλα τα τραπέζια, χαιρέτησε τους προσκεκλημένους έναν έναν και συζήτησε μαζί τους, κυρίως για το κλίμα των εκλογών και τις εμπειρίες του από την προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Τσίπρας θα ψηφίσει στις 11 π.μ. στο 633ο τμήμα Αθήνας και νωρίς το βράδυ θα μεταβεί στα γραφεία του ΣΥΝ στην πλατεία Κουμουνδούρου για να παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης

 Σε στέκι των Αθηνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αντήλλαξε απόψεις με δημοσιογράφους. Αύριο ο κ. Κουβέλης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο του Περιστερίου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος

Στο Περιστέρι και το Πέραμα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα ψηφίσει αύριο σε εκλογικό τμήμα του Έβρου, όπου είναι υποψήφιος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη

Χαλαροί ρυθμοί σήμερα για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη που επέλεξε να βρεθεί, λίγο πριν από τις κάλπες, στο Ηράκλειο. Η κ. Μπακογιάννη έφθασε το πρωί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και στη συνέχεια είχε επαφές με στελέχη και οπαδούς της ΔΗΣΥ. Επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι και ακολούθως έκανε βόλτα στην αγορά και κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με πολίτες.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας το απόγευμα θα συνεχίσει την επίσκεψη στο Σίσι, τη Νεάπολη και τον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Η κ. Μπακογιάννη θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Γυμνάσιο του Βενεράτου και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λ. Κατσέλη

Έκκληση σε όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν αύριο στις κάλπες, να ψηφίσουν έπειτα από σκέψη και να αναδείξουν τους καλύτερους, σ’ αυτές τις κρίσιμες εκλογές για τη χώρα, έκανε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Σε μια φιλική κουβέντα, που έκανε με συνεργάτες της, μια μέρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, για τις πρώτες εκτιμήσεις μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας, η κ. Κατσέλη δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είμαστε εδώ να χαλαρώσουμε, να συζητήσουμε τις εντυπώσεις μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να σκεφτεί πολύ πριν να ρίξει το “βόλι” του. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και χρειαζόμαστε τους πιο άξιους να μπούνε στη Βουλή».

Ρέμος σε Πύρρο Δήμα ..Όση λάσπη και αν μας ρίξουν ΜΗΝ μασάς !!

Συναυλία στο Κολλέγιο Αθηνών έδωσε πριν από μερικές ημέρες ο Αντώνης Ρέμος. Την συναυλία του παρακολούθησε και ο επιστήθιος φίλος του, Πύρρος Δήμας . 
Ο Αντώνης κατά τη διάρκεια της…. εμφάνισής του, αφιέρωσε στον Ολυμπιονίκη μας, ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια.
Ο Αντώνης Ρέμος δεν στάθηκε μόνο στην αφιέρωση του τραγουδιού. Όπως αναφέρει το thebest ο τραγουδιστής είπε για τον Πύρρο ότι είναι ένας πραγματικός γίγαντας, πραγματικός φίλος και αδελφός τους, και τόνισε: « Τον Πύρρο τον έχουν «λασπώσει» και το μόνο που κάνει είναι να χαμογελά και να σιωπά! Του λέω να κλείσει τα αυτιά του και να ξέρει πως η αλήθεια λάμπει στο τέλος… Όση λάσπη και να μας ρίχνουν, μην μασάς τίποτα. Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ!».

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ…Η κίνηση την Ε.Ο Τρίπολης –Καλαμάτας στα επίπεδα Σαββατοκύριακου !!

Σε τίποτα δεν θυμίζει η σημερινή μέρα με την παραμονή βουλευτικών εκλογών του παρελθόντος.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο, μόλις 30.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα διόδια Σπαθοβουνίου και Νεστάνης, προς την Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο  και η κίνηση αυτή μπορεί να συγκριθεί όπως ενημερώνουν οι αρμόδιοι , λίγο αυξημένη από ένα «καλό» Σαββατοκύριακο.
 Βέβαια, πέρα απ’ το γεγονός ότι πολλοί Πελοποννήσιοι σ’ αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν στον τόπο που κατοικούν, σε εκλογικά κέντρα ετεροδημοτών, αρκετοί θα είναι αυτοί, για τους 3 από τους 5 νομούς της περιφέρειας, που θα ταξιδέψουν για να ψηφίσουν αυθημερόν, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, αφού λόγω του αυτοκινητοδρόμου μέσα σε δύο ώρες το αργότερο έχουν φτάσει από την Αττική στο χωριό τους.
Το μόνο που θυμίζει εκλογές είναι τα περίπτερα των μικρών κομμάτων που συναντά κανείς στις πλατείες της Καλαμάτας της Τρίπολης και της Σπάρτης
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς   πέρασε από την αγορά της πόλης και χαιρέτισε γνωστούς και φίλους του, ενώ σταμάτησε και για καφέ στο κέντρο της Καλαμάτας .
Αυτή την ώρα ο Αντ.Σαμαράς βρίσκεται στην Πύλο όπου θα ασκήσει αύριο το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα μαζί με την συζυγό του Γεωργία και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το γραφείο του στην Συγγρού στην Αθήνα απ΄όπου θα παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία

Η εξομολόγηση του πατέρα της 18χρονης ιερόδουλης!!

Η Μαριάννα Βαξεβανίδη συνελήφθη ανάμεσα στις 11 ιερόδουλες που πάσχουν από AIDS και βρέθηκαν σε παράνομους οικόυς ανοχής του κέντρου της Αθήνας.
Η ιστορία της, όμως, είναι η ιστορία ενός παιδιού που εγκαταλείφθηκε και έζησε από μικρή σε ίδρυμα.
Από το Πικέρμι, η μάνα της κάποια στιγμή την εγκατέλειψε ενώ ο πατέρας της βρέθηκε στη φυλακή.
Εκείνη από το σχολείο ακόμη, βρέθηκε μπλεγμένη με ναρκωτικά και από εκεί σε παράνομο οίκο ανοχής και στην πορνεία για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη δόση της.
Ο πατέρας της έμαθε από την τηλεόραση για την ασθένεια της κόρης του και δήλωσε συντετριμμένος μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.
"Η κόρη μου έμπλεξε με τα ναρκωτικά στο σχολείο. Το προσέχαμε το παιδί, το ελέγχαμε.
Όταν έφυγε η μάνα της άρχισαν τα προβλήματα. Κατέληξε στην Ομόνοια.
Προσπάθησα να τη σώσω. Πήγα να τη βρω αλλά εκεί είναι γκέτο. Με διώξανε.
Ερχόταν μερικές μέρες εδώ στο σπίτι αλλά δεν την κρατούσε τίποτα. Είχε εθιστεί.
Ξέρω ότι έφταιξα, αλλά δεν θέλω να βλέπω το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση" δήλωσε χαρακτηριστικά και συνεχίζει περιγράφοντας την τραγική ιστορία.
"Δεν ήξερα ότι η Μαριάννα είχε AIDS. Γνώριζα μόνο για τα ναρκωτικά.
Εδώ και 40 χρόνια καπνίζω χασίς. Έκανα φυλακή και το παιδί έπρεπε να πάει στο ίδρυμα επειδή και η μάνα της ζούσε αλλού.
Εκεί έκανε κακές παρέες. Στο σχολείο που πήγαινε με τα κορίτσια από το ίδρυμα αγοράζανε χάπια.
Τους τα πουλούσαν αλλοδαποί. Ήταν τόσο ευάλωτη που δεν είχε στήριγμα και δεν άντεξε".
Μήνυμα συμπαράστασης στέλνει καταλήγοντας στην κόρη του λέγοντάς της "να κάνει υπομονή, να παίρνει τα φάρμακα της, τη θεραπεία της.
Κι εγώ μόλις με αφήσουν θα πάω να τη δω".

Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστης του Ολυμπιακού Ρασίντ Γιεκινί

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νιγηρίας Ρασίντ Γιεκινί έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το βράδυ της Παρασκευής.
Ο 48χρονος Νιγηριανός που έμενε μόνος του τα τελευταία χρόνια αν και είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, άφησε την τελευταία του πνοή χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.
Ο Γιεκινί αμέσως μετά το Μουντιάλ της Αμερικής είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού αλλά δεν μπόρεσε να στεριώσει. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νιγηρίας με 37 γκολ σε 58 αγώνες.

«Βόμβα» κατά Αβραμόπουλου από «Σαμαρικούς» λίγες ώρες πριν τις εκλογές !!

 Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!
Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες , βγήκαν τα μαχαίρια στην Νέα Δημοκρατία καθώς σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα,  ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτηρίστηκε «κηπουρός» που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, «διπλωμάτης που του αρέσουν τα ωραία κοστούμια και τα παράσημα», άνθρωπος που περιμένει «μπροστά στον μεγάλο θρόνο»...
Όπως γράφει ο μικροπολιτικός στη εφημερίδα τα ΝΕΑ είθισται τα εσωκομματικά μαχαίρια να βγαίνουν μετά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Στη ΝΔ, όμως, πρωτοτυπούν...
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι κάποιοι στη Συγγρού θεωρούν πως ο κατάλληλος χρόνος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε χθεσινή βόμβα εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου που έριξαν οι υποτιθέμενοι σαμαρικοί μέσα από το antinews, το ημιεπίσημο, σκιώδες όργανό τους. Το οποίο κατέφερε χτύπημα κάτω από τη ζώνη κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ.
ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ που αναρτήθηκε χθες το πρωί ο Αβραμόπουλος χαρακτηριζόταν «κηπουρός» που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, «διπλωμάτης που του αρέσουν τα ωραία κοστούμια και τα παράσημα», άνθρωπος που περιμένει «μπροστά στον μεγάλο θρόνο»...
ΟΤΙ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, γράφει ο μικροπολιτικός, είναι «κόκκινο πανί» για τους σαμαρικούς δεν αποτελεί είδηση. Αλλά το σκηνικό ρήξης που στήνουν κάποιοι μία ημέρα πριν από τις εκλογές προκάλεσε μεγάλο αναβρασμό στη ΝΔ. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.
ΠΑΝΤΩΣ, το κείμενο αποτελεί από χθες το μεσημέρι συλλεκτικό κομμάτι. Αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα, αλλά μάλλον είναι αργά...
ΟΣΟ για τον Αβραμόπουλο, απαξιοί να απαντήσει στις επικρίσεις. Μου λένε ότι θεωρεί «γελοιότητες» τις συγκεκριμένες διαρροές. Καθώς και ότι το βράδυ της Κυριακής θα δικαιωθεί για τη στάση που έχει τηρήσει μέχρι σήμερα...iefimerida.gr

Έκανε την φαντασίωση του πραγματικότητα αλλά.. απολύθηκε!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών βενζίνης στην Πάτρα, που είδε τον υπάλληλο του να… συνευρίσκεται ερωτικά στο πλυντήριο αυτοκινήτων με την σύντροφο του!
Ο υπάλληλος του πρατηρίου ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να παραμείνει στον χώρο εργασίας μετά το κλείσιμο, γιατί δεν είχε ολοκληρώσει την δουλειά του και ήθελε να καθαρίσει. Ο ιδιοκτήτης το δέχτηκε και μάλιστα θαύμασε τον υπάλληλο για τον ζήλο που έδειξε για την δουλειά του.
Όμως ο υπάλληλος είχε άλλα σχέδια... Να κάνει την φαντασίωση του πράξη: σεξ στο πλυντήριο αυτοκινήτων!!!
Πράγματι κάλεσε την κοπέλα του και έβαλε μπροστά τις μηχανές, μη γνωρίζοντας  ότι το αφεντικό του είχε κάμερες παντού, οι οποίες μάλιστα ήταν συνδεδεμένες με το κινητό του.
Έγινε το «έλα να δεις»
Ο ιδιοκτήτης γύρισε σπίτι και αφού ξεκουράστηκε έριξε μια ματιά στο κινητό του, για να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά. Τότε είδε τα νερά στο πλυντήριο να τρέχουν και τις βούρτσες να γυρίζουν. Άρχισε να τηλεφωνεί στον υπάλληλο, ο οποίος όμως… ήταν «αλλού».
Με την σκέψη ότι κάποιος έχει παραβιάσει τον χώρο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο μαγαζί…
Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί τραβούσε τα μαλλιά του, αφού ο υπάλληλος, ο οποίος βρισκόταν με κατεβασμένα τα παντελόνια και η μισόγυμνη σύντροφος του, ήταν τόσο απασχολημένοι, που ούτε κατάλαβαν την παρουσία του.
Τελικά… ο εργαζόμενος και η ερωμένη του πήραν πόδι, αλλά τουλάχιστον είχαν κάνει την φαντασίωση τους πραγματικότητα.: dete

ΠΑΝΙΚΟΣ - Ακόμη 6 Ιερόδουλες με AIDS !!

Έλεγχοι σε εκδιδόμενα πρόσωπα στο κέντρο της Αθήνας
Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποιήθηκαν χθες (4-5-2012) μεσημβρινές και βραδινές ώρες, στοχευμένοι έλεγχοι σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, προσήχθησαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής σαράντα πέντε (45) εκδιδόμενες γυναίκες, εκ των οποίων τριάντα πέντε (35) αλλοδαπές και δέκα (10) ημεδαπές. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα και εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Από τον υγειονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έξι (6) εκδιδόμενες ημεδαπές είναι HIV οροθετικές (φορείς του AIDS). Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
  • Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054

Οι 50ρηδες κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης !!

Σχεδόν 1.000.000 εκλογείς ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 48 έως 53 ετών !!

Είναι γνωστό στους πολιτικούς αναλυτές ότι το αποτέλεσμα της κάλπης καθορίζεται από το μέσο όρο των ηλικιών των ψηφοφόρων που προσέρχονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Βάσει των τάσεων που επικρατούσαν μέχρι τώρα, ο μέσος όρος ηλικίας των εκλογέων αυξανόταν. Κάτι που, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, ευνοούσε τα λεγόμενα «παραδοσιακά κόμματα» ή «κόμματα εξουσίας».
Οι δυο μεγάλες ηλικιακές ομάδες, στις οποίες χωρίζεται το εκλογικό σώμα είναι οι ηλικίες 18- 50 ετών και 51 ετών και άνω. 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην ηλικιακή ομάδα 18-47 ανήκουν 4.358.113 ενώ στην ηλικιακή ομάδα 54 ετών και άνω 4.560.549 εκλογείς. Πλέον πολυπληθής είναι η ηλικιακή ομάδα 48 έως 53 ετών που μόνη της αριθμεί 932.140 εκλογείς.
Λόγω του μεγάλου αριθμού εκλογέων αλλά και το γεγονός ότι είναι η συνεπέστερη ομάδα όσον αφορά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, η ομάδα των λεγόμενων 50ρηδων αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.newsbeast.gr

Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ανατολικής Μάνης !!

 
 «Φωτογραφίζουμε, βιντεοσκοπούμε, κινηματογραφούμε ιστορίες μεταναστών, ιστορίες ημεδαπών, τις ιστορίες μας, τις ανθρώπινες ψυχές»
«Pocket Cameras’ Project: A Workshop about knowing photography»


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 1.13/10: «Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα» συνολικού προϋπολογισμού 200.000€ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους, στις 20 Απριλίου έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γυθείου, η εναρκτήρια εκδήλωση του σεμιναρίου φωτογραφίας που θα υλοποιηθεί στο Γύθειο υπό την επίβλεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Κουλουριανάκου Γεωργίου.
Το σεμινάριο φωτογραφίας διοργανώνεται παράλληλα με άλλες πέντε δράσεις οι οποίες υλοποιούνται από τους Δήμους Χαϊδαρίου, Τριπόλεως, Λαμίας, Ξάνθης και Πύλου-Νέστορος και θα διαρκέσει μέχρι και τέλος Μαΐου οπότε και με την ολοκλήρωση του θα διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας όπου θα προβληθεί το έργο των εκπαιδευομένων.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας με τίτλο «Baraka» (είναι μια αρχαία λέξη των Σούφι που μπορεί να μεταφραστεί, εν μέρει, ως «ευλογία»), η οποία ανέδειξε πτυχές του κόσμου όπως τον ξέρουμε, αλλά δεν τον γνωρίζουμε υπό το πρίσμα μιας φωτογραφικής ματιάς. Η ταινία μας βοήθησε να εστιάσουμε στην άλλη όψη των πραγμάτων που άλλοτε μας συγκινούν ή μας
εκπλήσσουν και άλλοτε πάλι μας προβληματίζουν ή μας ενθουσιάζουν.
Με την παρακολούθηση της ταινίας οι συμμετέχοντες απέδρασαν από την καθημερινότητά τους, ταξίδεψαν και συνειδητοποίησαν πως κάθε στιγμή της ζωής τους, της καθημερινότητάς τους, των απλών πραγμάτων θα μπορούσε να είναι και μια σπουδαία λήψη σε κάποιο φωτογραφικό φιλμ. Μετά την προβολή της ταινίας οι συμμετέχοντες σχολίασαν τις σκηνές που τους άγγιξαν περισσότερο και συζήτησαν για θέματα που τους απασχολούσαν με τους καθηγητές.
Ένα ταξίδι μόλις ξεκίνησε…

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους Γερμανούς στον ελληνικό τουρισμό!

Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό δίνουν οι Γερμανοί Tour Operators, όπως αυτό διεφάνη χθές, στην Αθήνα, στη διάρκεια του ετήσιου Workshop του κορυφαίου τουριστικού ειδησεογραφικού Οργανισμού της Ευρώπης FVW, εκδήλωση στην οποία συνδιοργανωτής ήταν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ).
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ελλάδας Γιάννης Ρέτσος εκτίμησε ότι φέτος οι αφίξεις των τουριστών προς την Ελλάδα θα κινηθούν πτωτικά, αλλά σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα εκτίμησε ότι αυτά θα κλείσουν με πτώση 10%.
Αρνητικός παράγοντας για την εικόνα των κρατήσεων στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στις αγορές- δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού (Γερμανία και Αγγλία), με τον πρόεδρο του ΞΕΕ Γιώργο Τσακίρη να επισημαίνει ότι η σημαντική αύξηση που παρατηρείται στις κρατήσεις από τη Ρωσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις κύριες αγορές.
Στην παρέμβασή του ο διευθυντής τoυ γερμανικού κολοσσού TUI AG, Γκούντερ Ίχλαου, στάθηκε και αυτός στην υστέρηση που παρατηρείται στις κρατήσεις για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο μάρκετιγκ για την περαιτέρω αύξηση των αφίξεων από τη γερμανική αγορά.

Τραγικός θάνατος για 68χρονο αγρότη !!

Μοιραίο απέβη για έναν 68χρονο κάτοικο Τούμπας στο Νομό Κιλκίς, το πότισμα του χωραφιού του χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με τους άντρες της αστυνομίας στην περιοχή, ο 68χρονος έχασε τη ζωή του στο χωράφι του, αφού όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρασύρθηκε από το καρούλι του ποτιστικού, εγκλωβίστηκε στον μηχανισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: "ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ"!"

200 χρόνια πριν ο Εθναπόστολος του Γένους, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που Ανέστησε Πίστη και Πατρίδα στις ψυχές των Σκλάβων, μας αποκάλυψε με τη Χάρη του Θεού, ότι ΔΕΝ θα πληρωθεί το δυσβάσταχτο και εν πολλοίς κατασκευασμένο και παράνομο Ελληνικό "χρέος", το οποίο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρήμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, που αλλοίωσε το λαό μας, τις αξίες και τις παραδόσεις μας!
Ιδού οι συγκεκριμένες "προφητείες του" γιά το Ελληνικό "Χρέος":
α. "Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ· θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν"! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. "Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν"!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. "Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα"!
δ. "Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως"!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!..
Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό "χρέος" λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί.... ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν Θά κοιμηθούμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι Θά κοιμηθούμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία! greekalert.com

ΘΑΧΕΙ.... ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΠΟΨΕ !!!

 ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ !!
Το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους θα φωτίσει σήμερα το βράδυ  το νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας .
Θα έχουμε πανσέληνο και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, περίπου στα 357.000 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ - Μάθε έναν τόπο από τους ντόπιους !!

Θέλει πολλή τέχνη ή τύχη για να ανακαλύψει ένας ξένος επισκέπτης τα «μυστικά» ενός τόπου στο πρώτο του ταξίδι. Μόνον από κάποιον γέννημα-θρέμμα μιας πόλης ή ακόμα καλύτερα ενός μικρού νησιού μπορείτε να εκμαιεύσετε τις πληροφορίες που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες...
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν τρεις φίλοι (Ανδρέας Λύτης, Κων/νος Λεϊμονής, Δημήτρης Ηλιόπουλος), φοιτητές Πληροφορικής στην Αθήνα, που τα τελευταία χρόνια ανακάλυπταν την Ευρώπη επισκεπτόμενοι φίλους τους που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό. Ετσι, γεννήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο η ιδέα για το «www.greeceinsiders.com», που αρχίζει να λειτουργεί τις επόμενες εβδομάδες.
«Στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή τον ντόπιο με τον ταξιδιώτη», εξηγεί στην «Κ» ο 23χρονος Ανδρέας Λύτης, «να τον πάρει ο Έλληνας από τα χέρι και να του δείξει τις κρυμμένες ομορφιές της πατρίδας του». Τη δεκαετία του '60 και του '70, όταν ακόμα ο τουρισμός δεν είχε βιομηχανοποιηθεί και οι άνθρωποι διατηρούσαν τον αυθορμητισμό τους, αυτό συνέβαινε πολύ συχνά από μόνο του: η γιαγιά που έγνεθε στον αργαλειό ή έβοσκε το κοπάδι της προθυμοποιούνταν να μυήσει τον έκπληκτο ξένο στον τρόπο ζωής της – τι και αν δεν μιλούσε γρι αγγλικά;
Σήμερα, η διαδικασία έχει ελαφρώς «εξελιχθεί». Οι υποψήφιοι «ξεναγοί» καλούνται να εγγραφούν στη σελίδα, να αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τις ξένες γλώσσες που γνωρίζουν και να περιγράψουν την εμπειρία την οποία προτίθενται να μοιραστούν με τον ταξιδιώτη. 
«Η εμπειρία μπορεί να εντάσσεται στη γαστρονομία, τον αθλητισμό, τη νυχτερινή ζωή, τις φυσιολατρικές δραστηριότητες ή να είναι μια μορφή workshop, όπως επίδειξη και εκμάθηση της κεραμικής ή παραδοσιακής τυροκομίας», διευκρινίζει ο Ανδρέας, «από ένα ηλιοβασίλεμα, μια παρθένα παραλία, ένα λιθόστρωτο μονοπάτι, ένα παραδοσιακό έδεσμα ή τη διήγηση ενός τοπικού θρύλου».
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ο «ξεναγός» θα δίνει έναν τίτλο στην εμπειρία, θα αναφέρει κατ' εκτίμηση τη χρονική διάρκεια και την τιμή της. 
Ο ενδιαφερόμενος ταξιδιώτης, Ελληνας ή αλλοδαπός, θα μπορεί να διαβάσει περιληπτικά την πρόταση και ανάλογα να επιλέξει εκείνη που ανταποκρίνεται στα γούστα του. «Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναδείξουμε την "άλλη Ελλάδα" προσελκύοντας τουρίστες με ενδιαφέροντα και δίνοντας τη δυνατότητα στους γηγενείς να βγάλουν κάποια χρήματα». Το όφελος, ωστόσο, θα είναι πολυεπίπεδο, «η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων σε βιωματικό επίπεδο θα διευρύνει τους ορίζοντες των συμμετεχόντων».
Ο Ανδρέας έχει ξεναγήσει αφιλοκερδώς τουρίστες στην Αθήνα, «τη μία φορά τούς οδήγησα σε μυστικούς κήπους της πρωτεύουσας, την άλλη σε άγνωστες παραλίες της Αθήνας». 
Στην ίδια φιλοσοφία ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει το εθελοντικό πρόγραμμα «athens local» στη σελίδα «this is my athens», όπου οι «βέροι» Αθηναίοι μαρτυρούν τα μυστικά της πόλης τους. 
Οι τρεις φοιτητές, οι οποίοι ξεκινούν το greeceinsiders ως start-up επιχείρηση, έχουν ήδη αποκομίσει εμπειρία από τη λειτουργία της σελίδας www.mysecretathens.gr, ενός ηλεκτρονικού οδηγού πόλης, και εκτιμούν ότι η νέα ιδέα τους θα βρει πρόσφορο έδαφος, δεδομένης άλλωστε της φετινής πτώσης στην τουριστική κίνηση.
Η διάθεση των σύγχρονων ταξιδιωτών να γνωρίσουν έναν προορισμό πέρα και πάνω από τα «κλισέ» είναι διεθνής. Στο Ιντερνετ γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση μπλογκ εμπειριών, που αποκαλύπτουν στους αναγνώστες άγνωστες πτυχές της ζωής ενός τόπου – όπως το δημοφιλές μπλογκ «Angelis and the Istanbul». 
Ο Αγγελής Νάννος, που μετακόμισε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, καταθέτει τις καθημερινές του εμπειρίες από τις περιπλανήσεις του, την επικοινωνία του με τους ανθρώπους και τις εντυπώσεις του από ταπεινά και άγνωστα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς στέκια.
Το μπλογκ δέχεται καθημερινά 300 μοναδικές επισκέψεις και μηνιαίως περί τις 6.000. Πολλές φορές οι επίδοξοι εξερευνητές της πολυπολιτισμικής Πόλης αναζητούν τον μπλόγκερ για μια ζωντανή επικοινωνία και περιήγηση. «Και από κοντά διαπιστώνουν ότι τα χιλιοειπωμένα τουριστικά στερεότυπα απέχουν μίλια από την πραγματικότητα», σχολιάζει ο Αγγελής· «αυτοί οι ταξιδιώτες είναι εκείνοι που γίνονται τελικά ένθερμοι οπαδοί ενός μέρους, στο οποίο με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουν».
Η Καθημερινή (Ιωάννα Φωτιάδη)

ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΠΕΛΛΑ ΜΟΥ ..Δεν θα σε πλησιάζει άνδρας !!

ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΥΡΙΣΕΙ ...ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ...18 ΜΗΝΕΣ !! 

Η Emer O’ Toole ήταν καλεσμένη στην βρετανική εκπομπή «This Morning» για να μιλήσει για το γεγονός ότι δεν έχει ξυριστεί εδώ και 18 μήνες.
Η 28χρονη αποφάσισε να εγκαταλείψει το ξύρισμα, για να δει αν θα μπορούσε να μάθει να αγαπάει το σώμα της με τις τρίχες, αλλά και για να καταγράψει την αντίδραση του κόσμου.
Η Emer άφησε άφωνους το κοινό και τους παρουσιαστές, όταν τους έδειξε περήφανα τις τρίχες στις μασχάλες και στα πόδια της. Συνειδητοποίησε ότι η πίεση είναι μεγάλη για τις γυναίκες και ελπίζει ότι με την πρωτοβουλία της αυτή θα αλλάξει τις απαιτήσεις των ανδρών.

ΣΟΚ ....Βγήκαν τα Τσεκούρια - VIDEO

Αριστεριστές συνασπισμένοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με τσεκούρι σε φοιτητές και μέλη της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δείτε το βίντεο. Αυτό βέβαια όπως υποστηρίζουν οι μεν είναι αντίποινα σε αντίστοιχη επίθεση των ΔΑΠιτών στο ΤΕΙ Σίνδου. 
Από νωρίς στην κομματοποίηση και στη χαμένη ζωή...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ....24 ώρες πρίν την κάλπη !

Τα κομματικά επιτελεία ξενύχτησαν χθες. Τα μηνύματα από όλη τη χώρα και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, δεν προσφέρονταν για εύκολες αποφάσεις- περισσότερο μοιάζουν με δυσεπίλυτους γρίφους. Δεν είναι η σειρά των κομμάτων που τους μπερδεύει.
Αυτή είναι... πλέον γνωστή: 
Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ΚΚΕ, με τους Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο να ακολουθούν. 
Τα ποσοστά είναι που δημιουργούν τους πονοκεφάλους. Φυσικά, ποτέ δεν τα γνώριζαν επακριβώς.

Αλλά αυτή τη φορά είναι χαμηλά, σε σημείο που μια μικρή μετατόπιση ή ορισμένες οριακές νίκες σε κρίσιμους νομούς, ενδεχομένως να αλλάξουν τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Ενίοτε οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν απίθανα ευρήματα, που θεωρείται απίθανο να επαληθευτούν. Προ ημερών π.χ. ένα από τα «μικρά» κόμματα ανιχνευόταν ότι μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση σε μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Στη συνέχεια, οι ενδείξεις άλλαξαν. Το μικρό ποσοστό των πολιτών οι οποίοι δέχονται να απαντήσουν στις δημοσκοπήσεις- κάπου 20- 25%, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.

Για τους λόγους αυτούς, τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ρίχνουν βάρος στις αποκαλούμενες «ειδικές» περιφέρειες. Σαν τέτοιες θεωρούνται οι οκτώ 4εδρικές και οι οκτώ μονοεδρικές.

Στις μονοεδρικές- Γρεβενά, Ευρυτανία, Φωκίδα, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Σάμο, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι μπορεί να συμβεί: ο πρώτος… τα παίρνει όλα. Πιο πολύπλοκο είναι το θέμα στις 4εδρικές περιφέρειες.

Σε Έβρο, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Καρδίτσα, Κορινθία και Χανιά, ο δεύτερος σε πανελλαδικό επίπεδο, για να εξασφαλίσει μια έδρα, θέλει στο νομό ποσοστό 25% ώστε να την κερδίσει από την πρώτη κατανομή.

Ειδάλλως, οι ιδιομορφίες του εκλογικού νόμου μπορεί και να τον αφήσουν χωρίς καμιά έδρα! Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ, φοβούνται το ίδιο πράγμα. Οι μηχανισμοί, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τους στόχους, το τελευταίο 24ωρο να ρίξουν λευκή πετσέτα εγκαταλείποντας την προσπάθεια. Αύριο το βράδυ θα γνωρίζουμε…Θέμης Δαγκλής newpost.gr

Το μεσημέρι στην πλατεία της Καλαμάτας ο Αντώνης Σαμαράς !!

Στην Καλαμάτα θα περιοδεύσει το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, για να χαιρετήσει φίλους και ψηφοφόρους και να κάνει μια τελευταία ένεση συσπείρωσης για το κόμμα του.
Μαζί του θα είναι φυσικά οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αργότερα θα αναχωρήσει για την Πύλο, όπου αύριο νωρίς το πρωί θα ψηφίσει και ακολούθως θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Δ.Κουσελάς: Εντυπωσιακό Φινάλε στην Κυπαρισσία !!

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, μίλησε την Παρασκευή το βράδυ στη γενέτειρά του στην Κυπαρισσία ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.
 Ο κ. Κουσελάς, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τις θερμές εκδηλώσεις και τη στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση.
 Μεταξύ άλλων, ο κύριος Κουσελάς αναφέρθηκε στη συμβολή του στην περιοχή όσον αφορά την προώθηση απαραίτητων υποδομών, όπως το Φιλιατρινό φράγμα,  τη δημιουργία Περιφερειακού Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά,  αλλά και τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως δευτεροβάθμιας υποδομής Υγείας.
 Προτεραιότητες για το μέλλον δεσμεύτηκε ότι είναι: Η προστασία της ζωής και της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας,  με ενίσχυση της αστυνόμευσης και αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Κουσελάς δεσμεύθηκε ότι το θέμα αυτό θα το αναδείξει με επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή και τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων. Υπογράμμισε ιδιαιτέρως ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανοχή σχετικά με την καταστρατήγηση της υφισταμένης νομοθεσίας.
 Σημείωσε ότι βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και της ανασφάλειας που υπάρχει είναι η ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης, αλλά και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων (αστυνομική διεύθυνση, περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, εισαγγελικές αρχές).
 Επιπλέον, έδωσε έμφαση στον αγροτικό τομέα, όπου βασικός στόχος είναι η επωνυμοποίηση και η προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων, σε συνδυασμό με θεματικό-ποιοτικό τουρισμό και τη Μεσογειακή διατροφή. Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου διατροφικού τομέα, με στρατηγική για κάθε βασικό Μεσσηνιακό προϊόν. Η επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία για το ελαιόλαδο.
Η δημιουργία κέντρων μιας στάσης, για τη στήριξη αγροτών και νεοεισερχόμενων στην αγροτική παραγωγή. Η απευθείας πρόσβαση των παραγωγών σε λιανεμπόρους και καταναλωτές με διαφάνεια στη διαμόρφωση τιμών, τοπικές συμφωνίες, δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και ουσιαστικά φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για την παραμονή στην ύπαιθρο. Οι αναγκαίοι θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης, με δίκτυα ασφάλειας και αλληλεγγύης στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους. Η Ολυμπία οδός και το σύγχρονο τρένο, που είναι κρίσιμο  να φτάσουν στην Καλαμάτα, η αναβάθμιση του εθνικού-επαρχιακού δικτύου, η αξιοποίηση του αεροδρομίου και των λιμανιών της Μεσσηνίας κλπ.
 Κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από τους συμπατριώτες του, ο κ. Κουσελάς τους κάλεσε να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά του, «δίνοντας στις εκλογές της  6ης Μαΐου ισχυρό μήνυμα ευθύνης, σιγουριάς και προοπτικής για την Ελλάδα και τη Μεσσηνία».messiniaportal.gr

ΑΤΙΘΑΣΗ ΓΙΑΓΙΑ..Έκανε σέξ στον κήπο και εξόργιζε τους γείτονες !!

 ΑΚΟΥΓΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΡΑΠ ΚΑΙ ΨΕKΑΣΕ ΜΕ ΣΠΡΕΪ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ !!
Μάζεψαν υπογραφές και την καθίζουν στο σκαμνί απαιτώντας από το δικαστήριο να την υποχρεώσει να αλλάξει γειτονιά. Αστυνομικοί ψάχνουν το σπίτι της για ναρκωτικά.
Η συμπαθής γιαγιά που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου φέρεται να οδήγησε έναν γείτονά της σε απόπειρα αυτοκτονίας επειδή τα τελευταία 12 χρόνια δεν περνά μέρα που να μην διασκεδάσει ακούγοντας στη διαπασών ραπ μουσική, τραγουδώντας με τους φίλους της και κάνοντας πολύ τακτικά σεξ έξω στον κήπο!
 Η 71χρονη Τζόαν Νίσμπετ δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να λογοδοτήσει για
την προσωπική της ζωή και δηλώνει με τη σειρά της πολύ ενοχλημένη από τους κακεντρεχείς γείτονές της, στην ήσυχη λονδρέζικη συνοικία του Κρόιντον. Το μεγάλο λάθος της, όμως, ήταν ότι σε μία κρίση εκνευρισμού ψέκασε με σπρέι πιπεριού το 12χρονο παιδάκι της διπλανής οικογένειας!
«Είναι σκέτος εφιάλτης» λέει για τη Τζόαν, η 54χρονη Λορέν Κρόουλι (η οποία είναι μητέρα του παιδιού) και πιστεύει ότι τώρα θα ξεφορτωθεί την κακή γειτόνισσα για τα καλά αφού εάν αποδειχτεί η πράξη της θα φυλακιστεί. Για την ώρα έχουν εκδοθεί περιοριστικά μέτρα που της απαγορεύουν να πλησιάσει στο ιδιόκτητο σπίτι της για τρεις μήνες.
Η 54χρομη μητέρα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όταν μια μέρα ζήτησε από την γιαγιά να χαμηλώσει την ενοχλητική ραπ μουσική εκείνη την απείλησε λέγοντας: «Είσαι ο μεγαλύτερος εχθρός μου, γλυκιά μου. Εχω ένα μεγάλο σφυρί και εσύ είσαι στο Νο1 της λίστας μου. Μην το ξεχνάς αυτό»!
 «Εάν δεν συμμορφωθεί και αρχίσει πάλι τα ίδια, τότε θα την πάμε ξανά στο δικαστήριο με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για άλλους τρεις μήνες. Δεν μπορεί... κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα το πουλήσει το σπίτι», προσθέτει η κυρία Κρόουλι για την άτακτη κυρία Νίσμπετ.iefimerida.gr

Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- «Με εκβίαζαν επί 3.5 χρόνια οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης»

 ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!
Τον εκβίαζαν συστηματικά επί τρία χρόνια απαιτώντας του μίζα για να προωθήοσυν τον φάκελο του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Προφασίζονταν διαρκώς δικαιολογίες για την καθυστέρηση της υπόθεσης του με στόχο να τον πείσουν να τους δώσει τα χρήματα που του ζητούσαν. 
Μέχρι που ο Κρητικός επιχειρηματίας βρήκε το κουράγιο να τους καταγγείλλει.
Ο άνθρωπος που βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε τα κυκλώματα εκβιαστών που δρούσαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Σταλίδας, έλυσε τη σιωπή του στο cretalive.gr και αποκάλυψε το πως οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια αποσκοπώντας σε μίζα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την επένδυση του ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Κρητικός επιχειρηματίας Νίκος Χαλκιαδάκης είναι ο άνθρωπος που είχε το σθένος να τα βάλει με το «σάπιο σύστημα» επίορκων δημόσιων υπαλλήλων με αποτέλεσμα οι Διωκτικές Αρχές της Αθήνας να συλλάβουν χθες δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης , ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.
Ο ίδιος είναι πολύ γνωστός στον ξενοδοχειακό τομέα, χαρακτηρίζεται ως ένας πολύ έντιμος επιχειρηματίας και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις του.
Ο κ. Χαλκιαδάκης περιγράφει πως ξεκίνησε η περιπέτειά του και το πως αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου, όπως λέει, όσο και στην Αστυνομία.
«Βρεθήκαμε λίγο πριν φαλιρίσουμε και γι αυτό αναγκάστηκα να κάνω την καταγγελία. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας εκβίαζαν και κρατούσαν τους φακέλους μας, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα θέματά μας. Αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου η οποία μας άκουσε με πολλη προσοχή κι έτσι προχώρησε το θέμα» τονίζει.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, το έργο που είχε βαλτώσει λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων, αφορούσε σε ανακαίνιση και αναβάθμιση ξενοδοχειακής μονάδας.
«Τριάμισι χρόνια μας ταλαιπωρούσαν. Η ιστορία μας ξεκινάει το 2009. Το ποσό της επένδυσης ήταν πολύ μεγάλο και μας δούλευαν. Δεν είναι μόνο οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν, αλλά πολλοί περισσότεροι εκεί μέσα. Εγώ είχα δώσει χρήματα για να προχωρήσει το θέμα μου, γιατί μου έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν προχωράει. Μου υπόσχονταν ότι θα πάρω τα χρήματά μου πίσω σε έναν χρόνο. Αντί να περιμένω το Υπουργείο που θα κάνει τρία με τέσσερα χρόνια, αυτοί μου έλεγαν ότι θα έχω ξεμπερδέψει σε έναν χρόνο και θα έπαιρνα νωρίτερα τα χρήματα που δικαιούμουν εάν έκανα ότι μου ζητούσαν».
Ο ίδιος δε θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την επιχείρηση που στήθηκε για τη σύλληψη των υπαλλήλων. «Αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας, αυτή τα σχεδίασε όλα. Εγώ απλώς πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού και έδωσα τα χρήματα που μου ζητήθηκαν. Το ραντεβού μας ήταν έκτος του Υπουργείου και τα χρήματα που ήταν προσημειωμένα τα έδωσα σε ένα άτομο» ανέφερε.
Η σύλληψη
Οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, ένας 58χρονος και μια 56χρονη προϊσταμένη τμήματος, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν για δωροδοκία και η υπόθεση αφορά σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη καταγγελία του Κρητικού επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Χθες τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ. Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.
Ο 58χρονος συλληφθείς υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών, ενώ η 56χρονη είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο 58χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως στο Κέντρο της Αθήνας την ώρα που παραλάμβανε, το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία από την Κρήτη.
Η 56χρονη συνεργός του δεν ήταν στο ραντεβού. Συνελήφθη λίγα λεπτά μετά μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.
Ο Κρητικός ξενοδόχος χθες το μεσημέρι ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ότι ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος με συνεχή προσκόμματα απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει-εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης.
Στο ραντεβού με τον Ηρακλειώτη ξενοδόχο ο 58χρονος υπάλληλος παρέλαβε 10 000 ευρώ που ήταν προσημειωμένα και τότε συνελήφθη.
Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που συνελήφθησαν είχαν «ξηλωθεί» πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλησιάζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες.
Σε δηλώσεις της η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η διαφθορά θα τσακιστεί. Ανέφερε επίσης ότι οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση. "Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος".
Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να εντοπίζονται υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν θύματα εκείνων που τους εκβίαζαν συστηματικά.
Τονίζεται επίσης, ότι καμία από τις υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί δεν έχει θαφτεί στο συρτάρι κάποιου γραφείου.

Οι παραλίες απειλούν ...τις Κάλπες !!

 ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΩΝ !!
Αυξημένες θερμοκρασίες με λίγες τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο 05 Μαΐου 2012.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 ως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 ως 27 στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, μέτριοι και τοπικά ισχυροί δυτικοί στα νοτιότερα πελάγη. Μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Ηλιοφάνεια σήμερα Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και μέτριοι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν αρχικά στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση.: meteo.gr

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας λέει ο Πούτιν -VIDEO

Ο Πούτιν ομολογεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, συγκρίνοντας την τότε κατάσταση με τη σημερινή της πατρίδας μας: 
«Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν…» 
Μάλλον κάποιο «καρφάκι» ήθελε να πετάξει ο Βλαδίμηρος με συγκεκριμένους αποδέκτες…

ΚΑΙ ΟΜΩΣ..Δουλειές υπάρχουν αλλά οι Ελληνες δεν πάνε!

 ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!!! ΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ...ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ 35-40 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ  !!
Την ώρα που η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία μαστίζει, μόλις 19 Έλληνες ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για τη συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας.
Η προσφορά για εργασία που αφορά σε 6 μέρες απασχόληση με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ φαίνεται πως δεν αποτέλεσε δέλεαρ για το ελληνικό εργατικό δυναμικό, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.
Πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργασίας Ελλήνων εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.
Οπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος, «Φέτος περιμέναμε να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Ακούμε για κρίση και ανεργία. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολο επάγγελμα αλλά όταν είσαι άνεργος παλεύεις για το μεροκάματο. Ενδιαφέρθηκαν την πρώτη εβδομάδα οχτώ Έλληνες που σήμερα φτάνουν τους 19. Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να επιστρέψουν στα χωράφια».
Στους 19 Έλληνες πάντως που υπέβαλαν αίτηση συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός. Άνθρωποι μεγαλύτερης δηλαδή ηλικίας και επιστήμονες που αναζητούν μερικά χρήματα για να ζήσουν.
Σε Ημαθία υπάρχουν 1700 εγγεγραμμένοι νέοι αγρότες οι οποίοι αναζητούν περίπου 4800 εργάτες για τέσσερις μήνες. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος, «μάλλον θα καλύψουμε τις ανάγκες μας με Αλβανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου