7.7.12

Κλωτσιές -Μπουνιές και Μαλιοτραβήγματα μέσα σε καφέ !!

Μαλλιοτραβήγματα, κλωτσιές και γροθιές αντάλλαξαν μια 35χρονη γιατρός του νοσοκομείου Τρικάλων και μια 40χρονη επιχειρηματίας μέσα σε καφετέρια της πόλης, μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι!
Με την επέμβαση αστυνομικών, οι........δυο θερμόαιμες γυναίκες οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου αλληλομηνύθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες.kafeneio

Έψαχναν για χρυσό και βρέθηκαν νεκροί στην Εγνατία !

Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση, με δύο πτώματα, που βρέθηκαν... πεταμένα στην Εγνατία Οδό και δύο συλλήψεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.
Ενας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν από την διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για  εμπλοκή τους στην υπόθεση των δύο πτωμάτων, που βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από διερχόμενο οδηγό, σε αγροτική περιοχή των Διαβατών.

Ο οδηγός εντόπισε τα δύο πτώματα (άνδρες ομογενείς 41 42 ετών) σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων, και αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση στις σορούς δεν προέκυψαν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Από τις έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα δύο θύματα ανασύρθηκαν νεκρά από τάφρο δίπλα στα Υψώματα Δερβενίου, όπου πραγματοποιούσαν ανασκαφή. Εκεί ο 36χρονος συλληφθέντας επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο, και μετά την ανάσυρση των δύο πτωμάτων - με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που αναζητούνται - μεταφέρθηκαν με το αυτοκίνητο του 60χρονου συλληφθέντα στο σημείο, όπου τους εντόπισε ο διερχόμενος οδηγός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο θύματα και οι δύο συλληφθέντες, κατά τον τελευταίο μήνα, μετέβαιναν στην συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου για λαθρανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού. Ωστόσο, ερευνάται ακόμη ο ακριβής τρόπος θανάτου των δύο θυμάτων....planet-greece.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ... "Σοκαρίστηκε η μάνα μου " !!

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Weekend» που κυκλοφορεί σήμερα και την Στέλλα Νοβάκη παραχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις αντιδράσεις της οικογένειάς του όταν έμαθε για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, ενώ τονίζει ότι το κόμμα του δεν είναι ναζιστικό.
Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα πως αντέδρασε η μητέρα του στο συμβάν με την βουλευτή του ΚΚΕ στον ΑΝΤ1 λέει: «Φυσικά, στην αρχή σοκαρίστηκε. Έπειτα όμως δικαιολόγησε απόλυτα την αντίδρασή μου.
Όπως άλλωστε το ίδιο έκαναν και χιλιάδες πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου είπαν την άποψή τους για το περιστατικό».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι μετά απο αυτό το γεγονός «τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής παρέμειναν σταθερά», ωστόσο ανέφερε ότι «κερδίσαμε, από την άποψη ότι συσπειρώθηκαν οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής».

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Λεηλάτησαν τον σταθμό του ΟΣΕ !

Ανω-κάτω τα έκαναν άγνωστοι σε έναν σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα  Καλαμάτας , οι οποίοι όχι μόνο μπήκαν για να τον διαρρήξουν αλλά προκάλεσαν και εκτεταμένες ζημιές.
Οι δράστες μπήκαν από τις εισόδους τις οποίες και παραβίασαν και με την καταστροφική τους μανία έκαναν το κτήριο «Γης Μαδιάμ».
Σημειώνεται πως ο σταθμός είναι εγκαταλελειμμένος και αφύλακτος.
Οι διαρρήκτες παράλληλα με τις ζημιές που έκαναν έκλεβαν και ό,τι είχε αξία.
Έσπασαν καρέκλες, ξήλωσαν γραφεία, και διέλυσαν οτιδήποτε μεταλλικό υπήρχε, ενώ κατέστρεψαν και πολλά αρχεία.

Σεκιούριτι ....Η Χρυσή Αυγή !!

-ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 
-Η Χρυσή Αυγή μαζί με εταιρείες σεκιούριτι θα περιφρουρεί γειτονιές της Αθήνας 
 Το έργο της Αστυνομίας ετοιμάζεται να «αντικαταστήσει» η Χρυσή Αυγή η οποία φαίνεται πως μαζί με εταιρείες σεκιούριτι ετοιμάζεται να βοηθήσει στην τήρηση της τάξης σε ορισμένες περιοχές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να καλύψει την αδυναμία των αρχών για ασφάλεια και έχει υπογράψει ήδη συμβόλαια συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν την περιφρούρηση υποβαθμισμένων γειτονιών της πρωτεύουσας.
Τα άτομα που θα περιπολούν, θα ενημερώνουν την Αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση την οποία θα βλέπουν.
Επίσης, η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καλύψει τα κενά προσωπικού στις εταιρείες αυτές με άνεργα μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κομματική επιχορήγηση που θα λάβει η Χρυσή Αυγή.

ΕΝΤΡΟΜΟΙ έφυγαν από την παραλία...Άνοιξε αγωγός λυμάτων !

Έντρομοι, απογοητευμένοι, σαστισμένοι και πανικόβλητοι δεκάδες λουόμενοι, έλληνες και τουρίστες, αποχώρησαν χθες το απόγευμα από κεντρική παραλία του Ρεθύμνου στην περιοχή των Περιβολίων, όταν άνοιξε αγωγός λυμάτων της Δημόσιας Επιχείρησης Υδρευσης Αποχεύτεσης.

Λύματα και ακαθαρσίες ξεχύθηκαν στην παραλία με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να αποχωρήσουν μέσα στην έντονη δυσοσμία και την αποκρουστική εικόνα.
Παιδιά και γονείς πανικόβλητοι άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματα τους και να τρέχουν ενώ πολλοί αναρωτιόντουσαν αρχικά, αν το σπάσιμο του αγωγού οφείλεται σε ατύχημα ή «εγκληματική αμέλεια».
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, όλα συνέβησαν μετά από πτώση τάσης στο αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα να σταματήσει τη λειτουργία του, η οποία και αποκαταστάθηκε χειροκίνητα.
Παρά τις προσπάθειες από ορισμένους πολίτες να ανακόψουν την έξοδο των λυμάτων, με άμμο, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου ειδοποιήθηκε το αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΥΑΡ αλλά και το λιμεναρχείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιστρατεύει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο και την καταλληλότητα των νερών στη συγκεκριμένη παραλία η οποία αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται εντός της πόλης.

Προς “ Τέλλο Άγρα ” και Δήμο Πύλου – Νέστορος !

 metamorfosis-messinias.blogspot.gr
Ημέρες  τώρα υπάρχει διαρροή νερού σε δρόμο της Μεταμόρφωσης!!
Το νερό τρέχει  « ποτάμι » και χάνεται την στιγμή που στα χωριά που υδρεύει ο σύνδεσμος Τέλλος Άγρας γίνονται μάχες για μία σταγόνα νερού !
Κανένας  δε δείχνει να ενδιαφέρεται να σταματήσει την διαρροή νερού που χάνεται άδικα στον δρόμο.
Τι χρονικό διάστημα  αναρωτιούνται οι κάτοικοι θα πρέπει να περάσει  για να επισκευαστεί η ζημιά και να σταματήσει να χάνεται άδικα τόσο νερό  την ώρα που ολόκληρες περιοχές παίρνουν νερό με το ...δελτίο

Ξυλοκόπησε άγρια τη νύφη πριν τη γαμήλια τελετή !!!

Είναι αυτό που λέμε “έγινε Τούρκος” ο γαμπρός, μεταφορικά και κυριολεκτικά!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας γαμπρός ξυλοκόπησε άγρια την νύφη καθοδόν προς το μέρος που θα πραγματοποιείτο η γαμήλια τελετή. Ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε και αφού έφτασαν στον προορισμό τους και εξελίχθηκε σε συμπλοκή μεταξύ των συγγενών που έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι μπήκε στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στον χώρο που θα γινόταν η γαμήλια τελετή. Στη διαδρομή η νύφη είπε στον άντρα της, πώς η θεία του της έδωσε ψεύτικα κοσμήματα στον αρραβώνα…
“Πως τολμάς να μιλάς έτσι για την θεία μου!” απάντησε ο γαμπρός και άρχισε να τη χτυπά.
Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, συνέχισε να την δέρνει μπροστά στον κόσμο, ενώ τα χειρότερα σημειώθηκαν την ώρα που προσπάθησαν να επέμβουν οι συγγενείς της νύφης.
Ο γαμπρός έβγαλε όπλο και τους απείλησε να μην πλησιάσουν. Οι συγγενείς και των δύο πλευρών μπήκαν στην μέση και ξέσπασε ένας τεράστιος καυγάς, με τον γαμπρό να επιτίθεται εκ νέου στη νύφη που κατέρρευσε στο δρόμο.
Το περιστατικό έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη 10 ατόμων…

Νέο θρίλερ...ΔΕΝ ..θα δείτε ευρώ τον Αύγουστο !!!!

Δεν πρόκειται να δείτε ούτε ευρώ από τις επόμενες δόσεις των δανείων αν πρώτα το Eurogroup δεν αποφανθεί ότι το πρόγραμμα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι το μήνυμα-απειλή, από ανώτατη πηγή των Βρυξελλών προς την Αθήνα.
Πήγες της ευρωζώνης, εμφανίστηκαν καθησυχαστικές για την κάλυψη του ομολόγου του Αυγούστου, ύψους 3 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται τα χρήματα αυτά να προέλθουν από τον ευρωμηχανισμό στήριξης.
Όπως οι κοινοτικές αρχές διαμηνύουν ότι η δόση του Αυγούστου, ύψους 31.5 δισ. ευρώ παραμένει μετέωρη.
Οι δανειστές δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν καμία παραχώρηση αν πρώτα δεν δουν κάτι από πλευράς της Ελλάδας, αν η Αθήνα δεν τους πείσει ότι το δεύτερο Μνημόνιο και τα μέτρα του υλοποιούνται και καλύπτεται το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών και των δυο προεκλογικών περιόδων.
Προς το παρόν σταματά οποιαδήποτε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Η πρεμιέρα του Γιάννη Στουρνάρα θα είναι πολύ δύσκολη!
Απόφαση συγκεκριμένη δεν πρόκειται να ληφθεί. Περισσότερο οι υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Αθήνα. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται στα τέλη Αυγούστου.
Όπως αναφέρουν πηγές από την ευρωζώνη, το Eurogroup της Δευτέρας θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας στη διάθεσή του τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της τρόικας στην Αθήνα. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από το τέλος Αυγούστου, καθώς «οι συζητήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Eurogroup της 9ης Ιουλίου θα αποτελέσει το «βάπτισμα του πυρός» για τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και τις προθέσεις της κυβέρνησης να το επαναφέρει στη σωστή του βάση.

Και άλλη Δικογραφία για πλαστογραφία στα μηχανογραφικά !

Δικογραφία για μία ακόμα περίπτωση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, σχηματίστηκε απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από έγκληση 65χρονου, πατέρα 18χρονης τελειόφοιτης λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα.

Ο 65χρονος κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλλει μηχανογραφικά δελτίο συμμετοχής της στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών, μία 61χρονη, η οποία διαμένει στην Αθήνα.

Από τους αστυνομικούς εικάζεται ότι η πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου υποβλήθηκε από το παιδί της 61χρονης, όπως και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, αλλά επειδή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκει στην μητέρα, κατηγορείται αυτή για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι για όλες τις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, για τις δικές του περαιτέρω

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Διαβούλευση Παραλιακής...ΚΑΝΕΝΑΣ εκπρόσωπος από το Επιμελητήριο !

Το θέμα διάλυσης στο επιμελητήριο Μεσσηνίας συνεχίζετε και όπως έχουμε ξαναπεί χαμένοι είναι όλοι οι επαγγελματίες του Νομού που είχαν έστω μια ελπίδα..
Εχθές συζητιόταν το σοβαρό θέμα ανάπλασης ενός κομματιού της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας που ξέρουμε όλοι πόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται και έπρεπε να έχουν και το μεγαλύτερο λόγο.
Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε κανείς από το Επιμελητήριο προκειμένου να εκπροσωπήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε αυτό το σοβαρό θέμα που έπρεπε να έχει μείζων σημασία για αυτούς που το εκπροσωπούν. Εμείς απευθυνθήκαμε σε αρκετούς συμβούλους του Επιμελητηρίου αν ήξεραν κάτι για το θέμα και μας απάντησαν ότι δεν τους είπε κανένας τίποτα. Ο πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος δήλωσε άγνοια για το θέμα καθώς όπως μας είπε δεν κάλεσαν (ο Δήμος ) το Επιμελητήριο. Εμείς απευθυνθήκαμε στον αρμόδια αντιδήμαρχο Καλαμάτας Ανδρέα Καραγιάννη που μας ανέφερε ότι το Επιμελητήριο ειδοποιήθηκε με FAX,email αλλά και τηλεφωνικά γι αυτό το σοβαρό θέμα αλλά δεν παρευρέθηκε κανείς.best-tv.gr

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΡΑΚΟΥ -Μόνο ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος "ΤΙΜΑ" την ψήψο που του δώσατε !

 ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΕ ΔΡΑΚΟ ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ .....ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ !!!
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό ο συνδυασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δ. Δράκου «Δυνατή Πελοπόννησος».
 Στις συνεδριάσεις δεν παρουσιάζονται ποτέ όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και ενώ συζητούνται σοβαρότατα θέματα, με αποκορύφωμα την χθεσινή συνεδρίαση που ενώ συζητιούνταν θέματα όπως είναι τα πυρόπληκτα δάνεια ,η Μάνη και σοβαρά άλλα θέματα για όλη την Πελοπόννησο δεν υπήρχε κανένας από τους 5 συμβούλους της Μεσσηνίας εκτός μόνο από τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο.

Ο Δ. Δράκος είναι χαμένος από παντού και είναι ένα θέμα που συζητείτε έντονα ιδιαίτερα στην Μεσσηνία όπως και η απουσία των υπολοίπων.
Αυτό έχει εξαγριώσει τον κόσμο, κάτι που συζητείτε στην Μεσσηνία καθημερινά όπως και ότι η μόνη λύση γι αυτούς είναι η παραίτηση τους, διότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση, ιδιαίτερα της Μεσσηνίας καθόλου, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στο Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που «αλωνίζει» μόνος του

Sex σε κοινή θέα έξω από ΙΧ

Φαίνεται ότι το ζευγάρι δεν άντεχε άλλο τη μικρή χωρητικότητα του αυτοκινήτου και αποφάσισαν να... βγουν έξω για να συνεχίσουν την σεξουαλική τους απόλαυση υπαίθρια! 
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της πλαζ,στην Πάτρα τα ξημερώματα του Σαββάτου και μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων ατόμων που είτε βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους, είτε είχαν ξαπλώσει στην παραλία λίγο πριν επιστρέψουν σπίτι απ' τη διασκέδαση. 
Το άγνωστο ζεύγος έφθασε στην παραλία γύρω στις 3 το πρωί και πάρκαρε στην παραλία, προς το μέρος του πρώην κάμπινγκ. Χωρίς να γίνονται αρχικά αντιληπτοί άρχισαν τις ερωτικές περιπτύξεις, όμως το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που... ο νεαρός άνοιξε την πόρτα του, αυτή του οδηγού, και κατέβηκε τραβώντας και την κοπέλα του. 
Μάλιστα την οδήγησε στο μπροστινό μέρος, στο καπό, και άρχισε να της δίνει εντολές για το πώς να σταθεί προκειμένου να συνεχίσουν την πράξη! 
Όσοι έτυχε να βρίσκονται μέσα σε σταθμευμένα ΙΧ που υπήρχαν πιο δίπλα, σάστισαν και δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Το ίδιο και παρέες νεαρών που βρίσκονταν στην παραλία. 
Αρκετοί άρχισαν να χειροκροτούν δυνατά το φωνάζοντας διάφορα αυτοσχέδια συνθήματα, με την ελπίδα ότι το ζευγάρι θα ντραπεί και θα φύγει. 
Αντ' αυτού, η φλόγα του πάθους τους φούντωνε όλο και περισσότερο και ...κράτησαν για αρκετή ώρα, μέχρι να... ολοκληρώσουν!.dete.gr

Συνεχίζει καθοδικά η τιμή του αργού πετρελαίου !

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ....ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ  ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ  ΣΤΑ ....ΥΨΗ !!!
Πτώση 3,2% κατέγραψε το αργό στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης καθώς άσχημα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ οδήγησαν σε σημαντική ενίσχυση του δολαρίου.
Ειδικότερα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 2,77 δολ. στα 84,45 δολ. το βαρέλι, έχοντας στην συνολικά στην εβδομάδα απώλειες 3,3%.
Στο ICE futures το Brent υποχώρησε 2,5%, ή 2,51 δολ., στα 98,19 δολ. το βαρέλι.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ- Αυτός έβγαλε πιστόλι στο Studio -Video

ΟΙ ΧΤΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥ ...ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ !!!
Ξεχάστε το ξύλο και τους τσαμπουκάδες τωνΧρυσαυγιτών... 
Οι Άραβες δείχνουν τον δρόμο στο μέλλον της τηλεόρασης, που δεν θα είναι ποτέ βαρετή...
Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στην Ιορδανία, οι δύο προσκλεκλημένοι, ο ένας με καταγωγή από τη Συρία και ο άλλος από την Ιορδανία διαφώνησαν έντονα, σηκώθηκαν πάνω και ο ένας από τους δύο πέταξε το παπούτσι του στον άλλο. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό και έβγαλε και...περίστροφο!

Ζευγάρια .."Χωρίς παιδιά λόγω της κρίσης"

Στην απροθυμία ολοένα και περισσότερων νεαρών ζευγαριών στην Ελλάδα να αποκτήσουν παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται εκτενής ανταπόκριση από την Αθήνα, η οποία δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες της De Tijd υπό τον τίτλο «Χωρίς παιδιά λόγω της κρίσης».
Όπως σημειώνεται, η ανασφάλεια για το μέλλον είναι διάχυτη στην Ελλάδα, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά για τα πλάνα δημιουργίας οικογένειας, με το σκεπτικό αφενός ότι η απόκτηση παιδιών συνεπάγεται ένα επιπρόσθετο, υπέρογκο, οικονομικό κόστος και αφετέρου ότι οι προοπτικές διαγράφονται τόσο ζοφερές, που τα παιδιά που θα έλθουν στον κόσμο θα δυσκολευτούν αφάνταστα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Ο συντάκτης της De Tijd συνομιλεί με αρκετά νέα ζευγάρια, τα οποία περιγράφουν με μελανά χρώματα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα εξηγούν ότι οι δαπάνες για την ανατροφή παιδιών είναι δυσβάσταχτες για πολλούς νέους ανθρώπους, που είτε έχουν χάσει τη δουλειά τους, είτε βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται δραματικά, εξαιτίας των συνεχών περικοπών στους μισθούς. Ως εκ τούτου, διαπιστώνει ο συντάκτης, είναι πολλά τα νεαρά ζευγάρια που ανατρέπουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και παραπέμπουν την απόκτηση παιδιών εν ευθέτω χρόνω.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, την περασμένη δεκαετία η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες, έζησε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο ευημερίας και ως φυσιολογικό επακόλουθο είδε τα ποσοστά τεκνοποιίας του εγχώριου πληθυσμού να εκτοξεύονται. Ωστόσο, προστίθεται ότι τα τελευταία χρόνια που ξέσπασε η οικονομική κρίση, η τάση αυτή έχει αναστραφεί, με αποτέλεσμα τα σχετικά ποσοστά να έχουν υποχωρήσει από 1,522 παιδιά ανά γυναίκα το 2009 στο 1,504 το 2010 και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ακόμα χαμηλότερα το 2011.

Το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο στη χώρα θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Το πρώτο "πράσινο" νηπιαγωγείο στην χώρα θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά στο δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο Μερκοβούνι, χωριό που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης κι απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας.
Το νηπιαγωγείο με οικολογικό προσανατολισμό, θα λειτουργήσει σε ένα παλαιό πέτρινο δημοτικό σχολείο που οικοδομήθηκε με χρήματα ομογενών και είχε κλείσει πριν από 25 χρόνια.
Το κτίριο αυτό ανακαινίστηκε από το δήμο Τρίπολης κι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να ξαναχτυπήσει το κουδούνι, μετά δυόμιση δεκαετίες και να υποδεχτεί τους πρώτους μικρούς μαθητές τον Σεπτέμβριο.

Στον προαύλιο χώρο του "πράσινου'' νηπιαγωγείου, εκτάσεως 2 στρεμμάτων θα λειτουργεί κήπος και μικρό θερμοκήπιο, όπου τα παιδιά θα καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, θα φιλοξενούν αρχικά και 6 φασιανούς που θα τους περιποιούνται, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ζώα, ενώ κατασκευάζεται μικρό θέατρο και ξύλινες παιδικές χαρές, δίνοντας στα παιδιά φοβερά ερεθίσματα και φέρνοντας τα σε συνεχή επαφή με τη φύση.

Πώς να προστατευθείτε από τον καύσωνα

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα να είναι πιο έντονος στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και τις θερμοκρασίες να φτάνουν, κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στους 41 βαθμούς Κελσίου. 

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τηρώντας κάποιους απλούς κανόνες στη διατροφή τους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου, κατά τις ημέρες που επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει οι άνθρωποι να υδατώνονται σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, «δηλαδή το σώμα να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες υγρών, όχι μόνον από το νερό, αλλά και από άλλα ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και οι χυμοί. Η υδάτωση επιτελείται και με επαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό», τονίζει.

Επιπλέον, θα πρέπει οι άνθρωποι να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

«Καμίνι» η Αθήνα-40χρονος νεκρός από θερμοπληξία

Ένας άνδρας Άνδρας 40 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία το πρωί στο Περιστέρι τη ώρα που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες.
Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι, οι διερχόμενοι βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν λιπόθυμος.
Επί τόπου έφτασε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν Ο 40χρονος άνδρας, πολωνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.
Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν.
Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό.
Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Welt: Οι τρεις πετυχημένοι έλληνες δήμαρχοι

«Υπάρχει και άλλος τρόπος» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στη γερμανική εφημερίδα Welt που αναφέρεται στις επιτυχείς προσπάθειες τριών ελλήνων δημάρχων να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με το παράδειγμα του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος έχοντας εκλεγεί δέκα φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αλλά και έχοντας διατελέσει τρεις φορές υφυπουργός Υγείας «εκπροσωπεί ακριβώς εκείνη την παραδοσιακή πολιτική τάξη, με την οποία είναι τόσο δυσαρεστημένοι σήμερα οι Έλληνες.

Ωστόσο επειδή είναι κακό ένα σύστημα, δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να ισχύει και για τους ανθρώπους του. Από τη στιγμή που έγινε δήμαρχος Χανίων ο Σκουλάκης δείχνει τι δυνατότητες υπάρχουν, όταν παίρνει κανείς τα πράγματα στα χέρια του».

Μέσα σε διάστημα 18 μηνών εξοφλήθηκε σχεδόν το σύνολο των χρεών της πόλης, περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια ευρώ και αυτό παρότι οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώθηκαν κατά 30 %.


Πώς γίνεται αυτό; «Η απάντηση του Σκουλάκη είναι τόσο απλή όσο και επαναστατική αυτές τις μέρες στην Ελλάδα: με εξορθολογισμό των εξόδων και μείωση των λειτουργικών δαπανών».

Επίσης εισήχθησαν νέοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αυξήθηκαν τα έσοδα μέσω της επιβολής, για παράδειγμα, ορισμένων νέων τελών, ενώ σημαίνοντα ρόλο έπαιξε η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκαν -μόνον το τελευταίο εξάμηνο- 18 συνολικά πρότζεκτ.

Το παράδειγμα του Γ. Μπουτάρη

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συνέχεια στο παράδειγμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος «από το 2011 έχει φέρει τα πάνω κάτω με εντυπωσιακή επιτυχία».

Προσπαθεί να «διοικήσει την πόλη σαν μια επιχείρηση που στο τέλος παράγει κέρδος. Μέσω περικοπών ο Μπουτάρης έχει μειώσει τις δαπάνες κατά 1/3 με τις ίδιες μεθόδους όπως και τα Χανιά. (…) Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης είναι τόσο μεγάλα που επέτρεψαν καταρχήν να σταματήσει μόνον η χρόνια αύξηση του ελλείμματος. Ο Μπουτάρης γνωρίζει ότι η πόλη χρειάζεται νέες πηγές εσόδων και ο ίδιος έχει και νέες ιδέες».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συνέχεια στα σχέδια του δημάρχου να προσελκύσει Τούρκους και Ισραηλινούς τουρίστες στην πόλη, σχέδια για τα οποία, όπως σημειώνεται, επικρίθηκε έντονα από την Εκκλησία και τους συντηρητικούς.

«Ευρωπαίοι ειδικοί ωστόσο τον επαινούν καθώς θεωρούν ότι κάνει ό,τι θα έπρεπε να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Και θα έκανε περισσότερα εάν το επέτρεπε το κράτος. Ο Μπουτάρης θέλει να απολύσει το 40 % των 5.000 υπαλλήλων του (…)».

«Αυτό που λείπει όμως δεν είναι μόνον τα λεφτά. Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα δε λειτουργούν. Η αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη ήταν μια καταστροφή μέχρι τη στιγμή που ο Μπουτάρης συμβουλεύτηκε το Βερολίνο για το πώς γίνεται σωστά. Ο Μπουτάρης δέχθηκε έντονες επιθέσεις στην πατρίδα του για το γεγονός ότι αναζήτησε βοήθεια στην εχθρική χώρα. Ο ίδιος όμως βλέπει στη Γερμανία έναν σύμμαχο και όχι έναν εχθρό. Και έτσι αναζητεί στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης τη συνεργασία. Τη δυνατότητα συνεργασιών ερευνά το ελληνογερμανικό δίκτυο «Περιφέρειες, δήμοι, άνθρωποι», του οποίου ηγείται ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ και το οποίο συστήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο».

Το παράδειγμα της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη

"Με τη βοήθεια εθελοντών φτιάξαμε ένα δίχτυ ασφαλείας για ανέργους, φτωχούς συνταξιούχους και άπορους ασθενείς"

«(…) Για την αντιμετώπιση της κρίσης όμως δεν αρκεί μόνον η εξυγίανση των δημοσιονομικών. Εξίσου σημαντική είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της» και στο πεδίο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ξεχωρίσει η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, δήμαρχος Βέροιας.

«Η πόλη τιμήθηκε μάλιστα πρόσφατα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urbact για τα υποδειγματικά του πρότζεκτ μέσω του οποίου παρέχεται βοήθεια σε ανθρώπους που υποφέρουν από την κρίση».

Η ίδια εξηγεί ότι όταν ξέσπασε η κρίση ο δήμος δε διέθετε καν κοινωνική υπηρεσία. Μία τέτοια δημιούργησε η ίδια και έτσι «με τη βοήθεια εθελοντών φτιάξαμε ένα δίχτυ ασφαλείας για ανέργους, φτωχούς συνταξιούχους και άπορους ασθενείς. Ένα κοινωνικό σύστημα που δε στηρίζεται σε εισφορές, αλλά στη διάθεση των ανθρώπων να βοηθήσουν. (…) Σήμερα ξοδεύουμε λιγότερα, αλλά με αυτά πετυχαίνουμε περισσότερα», όπως λέει η ίδια.

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Θα μπορούσε λοιπόν να πιστέψει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν δίπλα σε αυτούς τους τρεις δημάρχους, που συνιστούν καλά παραδείγματα, εκατοντάδες άλλοι οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ λόγω υποψιών για διαφθορά, φοροδιαφυγή και κατάχρηση. Παρόλα αυτά, οι τρεις αυτές ιστορίες επιτυχίας δείχνουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος».: Deutsche Welle

Νεαροί "ανεβάζουν" στοTwitter φώτο με τις γυναίκες που "πήγαν"!

Το είδαμε ΚΑΙ αυτό! 
 Μια επαίσχυντη μόδα έχει ξεκινήσει στο Twitter, όπου νεαροί άνδρες, «ανεβάζουν» φωτογραφίες στον προσωπικό τους λογαριασμό, με τις γυναίκες με τις οποίες «πήγαν» το προηγούμενο βράδυ.

Η «μόδα», ξεκίνησε από τον star των realities, Gary Beadle, ο οποίος έκανε την αρχή.

Ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, που με κάθε γυναίκα με την οποία έκαναν one night stand, την πόσταραν στο Twitter τους, ώστε να τη δουν οι χιλιάδες followers τους.

Το ιντερνετικό trend ονομάζεται dubbed#bedofshame (κρεβάτι της ντροπής), και έχει γίνει εθισμός για κάτι χιλιάδες άνδρες στο Twitter που ανεβάζουν συνεχώς φώτο των γυμνών τους συντρόφων.

Ευτυχώς δεν φαίνεται το πρόσωπο τους, διακρίνεται όμως ξεκάθαρα η γυμνή τους πλάτη και τα μαλλιά τους, την ώρα που κοιμούνται στο μαξιλάρι, ανίδεες πως ο σύντροφος τους τις τραβά εν αγνοία τους και τις ποστάρει χωρίς να

τις ρωτήσει στο twitter!

Όπως είναι φυσικό, η εν λόγω τακτική έχει προκαλέσει οργή, ενώ ο reality star που το ξεκίνησε, βγήκε ν΄απολογηθεί.

Πολύ αργά όμως, μιας και κάτι χιλιάδες άντρες δεν βρίσκουν κακό στην εν λόγω τακτική. Αντιθέτως λένε πως έχει πολύ… «γέλιο».

Φαίνεται πως διακρίνονται από άφθονο… black humor.Star.gr

Χωρίς Ιντερνετ θα μείνουν χιλιάδες μολυσμένα PC τη Δευτέρα

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μεινουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο τη Δευτερα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, προειδοποιεί ξανά το FBI. Για πολλούς μήνες, τα μολυσμενα συστήματα χρησιμοποιούνταν....από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμενα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

- Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό. «Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα, επειδή [...] αν βγάζαμε από την πρίζα τις υποδομές των εγκληματιών και τους κλείναμε όλους στη φυλακή, τα θύματα της απάτης θα έμεναν χωρίς Διαδίκτυο» αναφέρει ο Τομ Γκράσο, ειδικός πράκτορας του FBI. «Ο μέσος χρήστης θα άνοιγε τον Internet Explorer και θα έβλεπε το μήνυμα “η σελίδα δεν βρέθηκε”» εξηγεί.

- Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται τώρα να επισκεφθούν τις σελίδες dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer.

Πώς στήθηκε η απάτη

Η σπείρα κυβερνοεγκληματιών, της οποίας έξι μέλη συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Εσθονία, κατάφερε αρχικά να μολύνει με το DNS Changer περίπου 580.000 υπολογιστές, από τους οποίους περίπου 200.000 εκτιμάται ότι έχουν πλέον καθαριστεί. Ο κακόβουλος κώδικας απενεργοποιεί το αντι-ιικό λογισμικό του υπολογιστή, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο και σε άλλες επιθέσεις.

- Το βασικό όμως είναι ότι παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής κατανοεί τις διαδικτυακές διευθύνσεις: το DNS (Domain Name System, Σύστημα Ονομάτων Χώρου) είναι ένα διεθνές δίκτυο διακομιστών οι οποίοι αναλαμβάνουν να μετατρέψουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις (πχ www.in.gr) στις αριθμητικές διευθύνσεις IP που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές (πχ 164.12.653.12).

Οι μολυσμένοι υπολογιστές προγραμματίστηκαν να επικοινωνούν με διακομιστές DNS που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι οι απατεώνες. Με τη μέθοδο αυτή, μπορούσαν να στέλνουν τα θύματα σε πλαστά αντίγραφα οποιουδήποτε δικτυακού τόπου.

Οι χάκερ αντλούσαν έσοδα από την προβολή παράνομων διαφημίσεων στις ψεύτικες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το FBI, τα συνολικά κέρδη της σπείρας έφτασαν τα 14 εκατομμύρια δολάρια.

Η σπείρα τελικά εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, ωστόσο τα μολυσμένα PC εξακολουθούν να βασίζονται στους στημένους διακομιστές DNS.

Για να προστατεύσει τους χρήστες από το διαδικτυακό μπλακάουτ, το FBI συνεργάστηκε με την εταιρεία Internet Systems Consortium για την εγκατάσταση δύο νέων διακομιστών DNS, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται ακόμα και τώρα οι υπολογιστές των θυμάτων.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενέκρινε τη χρήση των διακομιστών αυτών μέχρι τις 9 Ιουλίου, οπότε το εφεδρικό σύστημα θα τεθεί εκτός λειτουργίας.

Λόγω της επικείμενης διακοπής, «βρισκόμαστε σε αγώνα δρόμου για να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» τονίζει ο Τομ Γκράσο του FBI.

Επισημαίνει επίσης ότι το FBI το σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δοθεί η εντύπωση κυβερνητικής παρέμβασης στη λειτουργία του Διαδικτύου και τους υπολογιστές των θυμάτων. ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ - Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας από την ΕΛ.ΑΣ

 Τροχαία Ατυχήματα στην Πελοπόννησο τον Ιούνιο  !
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 59 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 56 που σημειώθηκαν το 2011 (αύξηση 5%) . Ειδικότερα σημειώθηκαν:
  • 7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 5 τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 40 %).
  • 13 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 10 τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 30%).
  • 39 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 41 τον Ιούνιο του 2011 (μείωση 5%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 87 παθόντες (έναντι 77 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
  • 7 νεκροί, έναντι 5 τον Ιούνιο του 2011
  • 16 σοβαρά τραυματίες, έναντι 11 τον Ιούνιο του 2011
  • 64 ελαφρά τραυματίες, έναντι 61 τον Ιούνιο του 2011
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Απόσπαση προσοχής του οδηγού
  • Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
  • Αντικανονικό προσπέρασμα
  • Παραβάσεις σήμανσης
  • Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών
 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι
  • Εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
  • Φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας
  • Σε περίπτωση που οδηγούμε ή είμαστε συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτα, να φοράμε πάντα κράνος
  • Τοποθετούμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας και τους φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας
  • Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα
  • Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον κόκκινο σηματοδότη
  • Σταματάμε πάντα στο STOP και δίνουμε προτεραιότητα. Δεν παραβιάζουμε ποτέ τα όρια ταχύτητας
  • Δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε
  • Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς
  • Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

Σέρβιρε τον Ομπάμα και πέθανε από καρδιακή προσβολή

Μία θλιβερή αλλά και παράξενη συγκυρία έλαβε χώρα κατά την περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στο Έικρον του Οχάιο πέθανε την Παρασκευή, λίγες ώρες αφότου σέρβιρε πρωινό στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ann's Place», η 70χρονη Τζόζεφιν Αν Χάρις, δέχθηκε την επίσκεψη του Ομπάμα ο οποίος είχε μόλις ολοκληρώσει διήμερη προεκλογική εκστρατεία στην Πενσυλβάνια, έφαγε αυγά, μπέικον και τοστ στο εστιατόριο της Χάρις, η οποία μάλιστα τον φίλησε συγκινημένη.
Απ' οτι φαίνεται όμως η συγκίνηση ήταν μεγαλύτερη απ' όση μπορούσε να αντέξει, αφού λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου, παραπονέθηκε ότι ζαλιζόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, από καρδιακή προσβολή.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για το συμβάν και εξέφρασε τη λύπη του.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ- Κρούσμα με ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική !!!

Το πρώτο κρούσμα της νόσου του δυτικού Νείλου, εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο καθως μια γυναίκα προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.
Τον επικίνδυνο ιό μεταφέρουν μολυσμένα κουνούπια ή σκνίπες.

ΔΕΙΤΕ πώς εμφανίστηκε σε καράβι για την Κρήτη !!

Είναι Ελληνίδα μπαργούμαν, η φωτογραφία της οποίας έχει πάρει περισσότερα από 2.500 Like στο Facebook. To βράδυ της Τετάρτης, αναρτήθηκε η συγκεκριμένη εικόνα και τα “έσπασε” στην κυριολεξία. Έτσι, εμφανίστηκε σε καράβι με προορισμό την Κρήτη.
Παρατηρώντας σχολαστικά την φωτό σε κάνει να σκέφτεσαι ότι παλιά τραβούσες το εσώρουχο για να δεις το από μέσα, ενώ τώρα τραβάς το από μέσα για να δεις το εσώρουχο. Ντόιιιινγκ!radar.gr

Το καλλίγραμμο σώμα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Νομίζετε πως το πρόγραμμά σας δεν σας επιτρέπει να γυμναστείτε; Κάνετε λάθος καθώς ένα καλλίγραμμο σώμα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και μόλις 10 λεπτά από το χρόνο σας κάθε μέρα!
Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε…
1. Ζέσταμα
Είναι απαραίτητο σε κάθε μορφή γυμναστικής. Ξεκινήστε με 30 δευτερόλεπτα επιτόπου τρέξιμο και συνεχίστε με άλλα 30 δευτερόλεπτα τζόκινγκ έτσι ώστε να αρχίσουν να ζεσταίνονται οι μύες σας.
2. Πους-απς
Κάντε πους-απς με τα χέρια σας σε άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από την έκταση των ώμων σας και τα πόδια σας σε ευθεία πίσω σας ή διαφοροποιήστε την άσκηση λίγο κάνοντας πους-απς με λυγισμένα γόνατα.
Στη συνέχεια, ξαπλώστε στο πλάι με τα πόδια παράλληλα και τον αγκώνα σας κάτω από τον ώμο σας και κάντε ώσεις του σώματος προς τα πάνω.
3. Ασκήσεις με βαράκια (1)
Έχοντας ένα δίκιλο βαράκι σε κάθε χέρι τοποθετήστε μπροστά το ένα πόδι με λυγισμένο το γόνατο και απλώστε το άλλο πόδι λυγισμένο προς τα πίσω σε σημείο που σχεδόν να αγγίζει το έδαφος.
Σε αυτό το σημείο κάνετε βαθιά καθίσματα λυγίζοντας τους αγκώνες προς τα μέσα και σηκώνοντας τα βαράκια. Αλλάξτε πόδι.
4. Ασκήσεις με βαράκια (2)
Κρατώντας τα βαράκια κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω ρίχνοντας το πίσω πόδι προς τα κάτω έως ότου αγγίξει το έδαφος. Σιγουρευτείτε ότι το μπροστινό σας γόνατο δεν ξεπερνάει σε θέση το πόδι σας.
Κρατήστε τα χέρια σας λυγισμένα και τους αγκώνες σας κοντά στον κορμό. Καθώς σηκώνεστε από αυτή τη θέση τεντώστε τα χέρια σας προς τα πίσω εκτείνοντας τους τρικέφαλος. Επιστρέψτε στην ίδια θέση.
5. Καθίσματα
Σταθείτε όρθιες κρατώντας τα βαράκια πάνω στους ώμους σας. Λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε τον κορμό σας έως ότου έρθετε σε θέση παράλληλη προς το έδαφος σας να κάθεστε σε καρέκλα.
Σιγουρευτείτε ότι τα γόνατά σας δεν ξεπερνάνε τα πόδια σας. Στη συνέχεια σηκώστε τις φτέρνες σας και σηκωθείτε όρθιες τεντώνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας.
6. Αναπηδήσεις
Χωρίς τα βαράκια κάντε βαθιά καθίσματα και ωθήστε το σώμα σας σε μικρά άλματα.
7. Αναπηδήσεις σε πλιέ
Σταθείτε με τα πόδια σας σε μικρό άνοιγμα και τις μύτες προς τα έξω σχηματίζοντας ένα «V». Κάντε βαθύ κάθισμα διατηρώντας σε ευθεία θέση τον κορμό σας και μετά εκτιναχτείτε προς τα πάνω.
8. Ασκήσεις πλάτης
Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς το έδαφος, μετά ανυψώστε το σώμα σας στηριζόμενοι στα δάχτυλα των ποδιών και στους αγκώνες σας διατηρώντας το σώμα σας σε ευθεία γραμμή και σφίγγοντας όσο περισσότερο μπορείτε τους μύες της κοιλιάς. Μείνετε σε αυτή τη θέση για ένα ολόκληρο λεπτό.
9. Χαλαρώστε
Σταθείτε όρθιες και σκύψτε αργά προς τα μπροστά προσπαθώντας να αγγίξετε τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σας.: myself.gr

Ε.Ο -ΑΛΛΑΓΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ :Υπομονή ακόμα μία εβδομάδα !!!

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ …ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ !!
Παραδίδεται στην κυκλοφορία την  Δευτέρα  16 Ιουλίου !!
   Τελικά δεν ανοίγει αυτήν την εβδομάδα ο δρόμος αλλά... την άλλη Δευτέρα 16 Ιουλίου μέχρι το PRAKTIKER ενώ το κομμάτι μέχρι το Αεροδρόμιο μέχρι 30 Ιουλίου .
Για το Παραδείσια -Τσακώνα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δοθεί πριν 15 Αυγούστου . Αυτά  δήλωσε  ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά από  ενημέρωση που είχε  από το υπουργείο Υποδομών  και τον υφυπουργό κ Καλογιάννη. Υπομονή λοιπόν άλλη μια εβδομάδα  ...αρκεί να είναι αυτήν την φορά αλήθεια.

ΣΟΚ-Κοπέλες δοκιμάζουν ομαδικό σεξ από την ηλικία των 15!

ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ...ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΖΑΝ!!!
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία από την επιστημονική έρευνα, τριών πανεπιστημιακών κλινικών και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στα οποία φανερώνεται πως μία στις 13 κοπέλες έχει δοκιμάσει ομαδικό σεξ!
Συγκεκριμένα στην έρευνα συμμετείχαν 330 κοπέλες. Σε αυτές, η μία στις 13 έχει δοκιμάσει από την ηλικία των 14 έως αυτών των 20, την σεξουαλική επαφή με περισσότερα από ένα άτομα.
Το ανησυχητικό όμως δεν είναι αυτό, αλλά το ότι το 47% των συμμετεχόντων κοριτσιών είπε πως κάποιος από τα άτομα με τα οποία είχαν ομαδικό σεξ, δεν φορούσε προφυλακτικό, ενώ ανησυχία προκαλεί επίσης, η απάντηση που έδωσαν οι μισές τουλάχιστον κοπέλες.
Σύμφωνα με αυτές, το ομαδικό σεξ έγινε αφού δέχθηκαν εκφοβισμό πίεση, ενώ πολλές είπαν πως βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.
Οι κοπέλες, όλες μεγαλύτερες από την ηλικία των 20 είπαν πως κατά μέσο όρο δοκίμασαν να έχουν σεξουαλική επαφή με παραπάνω από ένα άτομα.
Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι περισσότερες είπαν πως το μετάνοιωσαν μετά την πράξη, στην συνέχεια υποστήριξαν πως τους άρεσε και υπό άλλες συνθήκες θα ξαναδοκίμαζαν.

Σάλος με πλαστογραφημένα μηχανογραφικά Πανελληνίων

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους προκάλεσε υπόθεση παραποίησης μηχανογραφικών για τις Πανελλήνιες που ξεκίνησε εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου Παιδείας να παράσχει οποιασδήποτε μορφής ασφάλεια στην υποβολή των δελτίων μέσω internet, καθώς αποφάσισε να μην παραχωρήσει στους μαθητές προσωπικό κωδικό "pin". 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να βάλουν έναν δικό τους κωδικό, με τους περισσότερους να βάζουν είτε την ημερομηνία γέννησής τους είτε ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο και έτσι δεκάδες μαθητές να γνωρίζουν εξαρχής τους κωδικούς των άλλων συμμαθητών τους και στο πλαίσιο των πειραγμάτων, ο ένας να καταθέτει μηχανογραφικό για λογαριασμό του άλλου. Έτσι όταν ένας μαθητής προσπάθησε να καταθέσει μηχανογραφικό δελτίο μέσω διαδικτύου, το υπουργείο Παιδείας του κλείδωνε το λογαριασμό γιατί υπήρχε άλλη κατάθεση με τα ίδια στοιχεία. Για το θέμα έχουν υπάρξει ήδη μέχρι στιγμής 4 καταγγελίες για πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή. Τα προβλήματα αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους ημεδαπούς, τελειόφοιτους λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Πτώχευση της Χαρτοποιίας Θράκης - Diana μετά από 32 έτη λειτουργίας

ΣΕ ένα ακόμη ηχηρό «λουκέτο» οδηγήθηκε η εγχώρια βιομηχανία λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκαλούν στην πραγματική οικονομία η έλλειψη ρευστότητας και οι συνθήκες βαριάς ύφεσης. Τελευταίο θύμα η Χαρτοποιία Θράκης - Diana AE, η οποία έπειτα από 32 έτη αδιάλειπτης λειτουργίας, οδηγήθηκε σε πτώχευση.
Το τέλος της γνωστής χαρτοβιομηχανίας «γράφτηκε» μέσα στην εβδομάδα σε αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης όπου εκδικάστηκε κι έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Π. Ζερίτη, για κήρυξή της σε καθεστώς πτώχευσης.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana –σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο αίτημα πτώχευσης– εκτιμώνται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για να προσδιοριστούν επακριβώς οι απαιτήσεις, η σύνδικος θα καλέσει συνέλευση των πιστωτών στις 27 Σεπτεμβρίου. Το αρμόδιο δικαστήριο όρισε και σύνδικο στη διαδικασία πτώχευσης τη δικηγόρο Ρ. Πλουμιστού, η οποία επισκέφθηκε το εργοστάσιο με συνδικαλιστές και το «σφράγισε» ώστε να γίνει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων.

Οι δικαστές ενέταξαν στα υπό εκποίηση πάγια περιουσιακά στοιχεία και μια συνολική έκταση 1.094 στρεμμάτων που διατηρεί η βιομηχανία στην περιοχή και είχαν μεταβιβαστεί σε εταιρία συμφερόντων των γιων του επιχειρηματία με σκοπό τη δημιουργία εκεί φωτοβολταϊκού πάρκου, για το οποίο μάλιστα είχε εξασφαλιστεί και η άδεια από τη ΡΑΕ. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και ακίνητα της επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, μόνο ο εξοπλισμός των υπό εκποίηση εγκαταστάσεων έχει εκτιμώμενη αξία περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana προς προμηθευτές, προσωπικό, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς, πιστωτές, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Οι περίπου 180 εργαζόμενοι (115 μόνιμοι στο εργοστάσιο της Ξάνθης και οι υπόλοιποι στο εμπορικό δίκτυο σε όλη τη χώρα) είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και διεκδικούν συνολικό ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές που θα αγοράσουν την επιχείρηση και θα τη θέσουν εκ νέου σε λειτουργία. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν αναφορά στο ενδιαφέρον γερμανικών συμφερόντων εταιρίας.

Pravda : ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ 2013

 ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ !!!
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΤΕΧΝΑ...
Τα σενάρια πολέμου επανέρχονται από τη μεγαλύτερη Ρωσική εφημερίδα που αναλύει τις γεωπολιτικές ισσοροπίες με εύθραυστες σχέσεις καθώς έχουμε το 2012..τη χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια, ενώ πολύ πρόσφατα ο γνωστότατος Χένρι Κίσινγκερ(?) δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για πόλεμο και φρίκη, η οποία θα αναδείξει μέσα από την απόλυτη καταστροφή και τις στάχτες μία νέα παγκόσμια κυβέρνηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin,... έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της καταστροφικής χρονιάς. Τα όσα περιγράφει ίσως είναι ικανά να ρίξουν σε κατάθλιψη ανθρώπους που πιστεύουν πως βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, έναν σχεδιασμένο όλεθρο, που για άλλους φέρεται να σχεδιάστηκε από τη Νέα Τάξη, τους Illuminati (και ποιός ξέρει ποιούς ακόμη), για κάποιους άλλους πρόκειται να ζήσουμε σκηνές της Αποκάλυψης και της συντέλειας του κόσμου. Τέλος, υπάρχουν και οι ηπιότερες προσεγγίσεις, οι οποίες θέλουν το 2012 να είναι έτος -κομβικό σημείο- σημαντικών εξελίξεων, αλλά όχι απαραίτητα καταστροφικών πολέμων και ανείπωτων καταστροφών.
Ελλάδα
Η Ελλάδα θα διώξει από πάνω της την κυβέρνησή της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μέσο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Θα είναι το πρώτο καθεστώς μαριονέτα της ΕΕ που θα ψάχνει ελικόπτερα στις ταράτσες. Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα επανεκκινήσει την εκτύπωση της δραχμής. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων.
Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν. Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν από εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.
Ρωσία
Η Ρωσία στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη, και επίσης θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα πετάξει στην Ελλάδα, πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, even as the Bulgarian government falls to its own militar. Μετά από αυτό, ενεργή Ρωσική βοήθεια θα έρθει.
Εικόνες των νεκρών Ορθοδόξων Ελλήνων, από τουρκικές ακρότητες, θα οδηγήσουν τις μάζες στους δρόμους απαιτώντας την άμεση παρέμβαση. Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπλοκαριστούν από το βέτο των ΗΠΑ / ΗΒ / Γαλλίας ,ακόμα και όταν Ρωσικά εθελοντές αρχίσουν να εισρέουν στα Βαλκάνια. Η Ρωσία θα αρχίσει να απειλεί την Τουρκία και το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε κλιμακωθεί γρήγορα σε εναέριες αψιμαχίες. Το ΝΑΤΟ θα ζωντανέψει, απειλώντας άμεσα τη Ρωσία να μην εμπλακεί. Η Ρωσία από αυτό το σημείο θα εντείνει την πολεμική της, με την Ουκρανία close at the hip (πιθανώς εννοεί με την Ουκρανία να αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί).
Ο Ρωσικός στρατός θα επιτεθεί κατευθείαν μέσα από τη Γεωργία, η οποία μετά από τέσσερις ημέρες της αντίστασης, θα καταρρεύσει. Η Τιφλίδα δεν θα πολιορκείται από σημαντικές δυνάμεις, αλλά περικυκλωμένη θα αναγκαστεί σε υποταγή, ενώ ο κύριος όγκος του στρατού θα κατευθύνεται προς την Τουρκία. Σε αυτό το σημείο η Αρμενία θα μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και το Αζερμπαϊτζάν στο πλευρό της Τουρκίας.
Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και θα υποστεί μια πλήρη ήττα, αποκομμένο από τις Βουλγαρικές βάσεις στήριξης, με μόνες εναπομείνασες της βάσει της Ρουμανίας. Αυτές θα καταστραφούν από Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα και πυραύλους. Πλοία του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων τα περισσότερα Αμερικάνικα θα βυθιστούν. Οι στρατιώτες (fighters) του ΝΑΤΟ θα κατατροπωθούν στο τέλος του εγχειρήματός τους (will also be confronted at the edge of their operability – η λέξη operability ούτε καν υπάρχει στο αγγλικό λεξικό αλλά μάλλον αυτό εννοεί) πάνω από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η ήττα, και η είσοδος της Ουκρανίας στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθεί από τους Γερμανούς ως λόγο για να αποτραβηχτεί και έτσι να συντρίψει το ΝΑΤΟ εκ των έσω.
Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία. Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους καταπατήσει φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας. (Οι Τούρκοι) Θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσει να τις ανακτήσει λόγω των υπολοίπων μετώπων.
Η τελική καταστροφή της Τουρκίας, η Ρώσικη απόβαση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η κατάληψη της Άγκυρας, θα έρθουν το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σε αυτό το σημείο, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την πλήρη διάλυσή της ως έθνος, που θα χωρίζεται σε τουλάχιστον 3, ίσως τέσσερα μέρη: Ελληνικό (Byzentine), Αρμενικό (Trebzon) και Κουρδικό, νότια και νοτιοανατολικά και ίσως και μια μικρότερη Βουλγαρική ζώνη στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας και ενός μέρους της βόρειας Θράκης.
Κύπρος
Η Κύπρος θα ξεπεράσουν τον πόλεμο σχετικά εύκολα σε σύγκριση με την υπόλοιπη περιοχή. Η Νότια Κύπρος θα ξεκινήσει αμέσως μια επίθεση στην Βόρεια Κύπρο και με σκληρή μάχη θα διώξει τους Τούρκους μέσα σε μερικούς μήνες.
Τουρκία
Αυτό το έτος θα φέρει στην Τουρκία το τελευταίο της πόλεμο. …. Έως τα μέσα του 2013, η Τουρκία θα είναι στο κάδο των απορριμμάτων της ιστορίας, ένα νεκρό έθνος.

ΚΑΜΙΝΙ Η ΧΩΡΑ - Δεν μας σώζει ούτε η ...Βοιδοκοιλιά !!

Τους 41 βαθμούς Κελσίου θα «δείξει» το θερμόμετρο !!
Ούτε για παραλίες δεν είναι το Σάββατο, αφού οι θερμοκρασίες αναμένονται υπερβολικά υψηλές, ενώ την κατάσταση κάνουν χειρότερη οι θερμές μάζες που έρχονται από την Αφρική και προκαλούν δυσφορία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το θερμομετρο θα φτάσει τις επόμενες μέρες τους 41 βαθμους Κελσίου, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι....αποπνικτική, αφού οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει. Λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας η αίσθηση δυσφορίας θα είναι κατά τόπους έντονη.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί για το Σάββατο από 15 έως 36 βαθμους
στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 38 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς, ενώ λίγες νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρη βροχή αναμένεται στην Θεσσαλονίκη.
Για τον λόγο αυτό καπέλο, νερό και αντηλιακό πρέπει να τα θεωρήσετε απαραίτητα αξεσουάρ, όπου και αν βρίσκεστε το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το star.gr.

Αστυνομικοί έβλεπαν πορνό εν ώρα υπηρεσίας!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, από την τοπική εφημερίδα της Πάφου, «O Ταχυδρόμος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, εν ώρα υπηρεσίας, παρακολουθούσαν πορνό. Αφορμή για την αποκάλυψη αυτή, ήταν η βλάβη που υπέστη ένας Η/Υ.

Κατά την προσπάθεια επιδιόρθωσης της βλάβης στον σέρβερ, από τεχνικούς στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν δεκάδες βίντεο πορνό που φαίνεται να παρακολουθούσαν αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας.

«Για την συγκεκριμένη περίπτωση, ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας. Πάντως, εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσε το νέο σκάνδαλο στην Αστυνομία… άρχισε και το ψάξιμο για το ποιοί «κατέβαζαν» τα βίντεο με τα πορνό… εν ώρα, μάλιστα υπηρεσίας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
: «O Ταχυδρόμος».

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-Οι 630 που προσελήφθησαν στην Μεσσηνία, σε Δήμους και Φορείς, από το πρόγραμμα “δρομοι της Ελιάς”.

Tα ονόματα των προσληφθέντων με αλφαβητική σειρά.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελεσματα των προσλήψεων σε εργασία κοινωνικού χαρακτήρα μέσω τους προγραμματος "Δρομοι της Ελιάς" στους Δημους και Φορείς της Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας του οποίου η διάρκεια εργασίας θα είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). 
Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
Οι θέσεις εργασίας είναι: 
Δήμος Καλαμάτας (200), Δήμος Μεσσήνης (120), Δήμος Τριφυλίας (100), Δήμος Οιχαλίας (50), Δήμος Δυτικής Μάνης (25), Δήμος Πύλου-Νέστορος (70), ΚΕΦΙΑΠ (15), ΚΑΦΚΑ (9), ΔΕΥΑΚ (20), ΓΟΕΒ (11), Σύνδεσμος Υδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης (10). 
Ολα τα ονόματα βρίσκονται αναρτημένα και στους Δημους για τους οποίους είχαν υποβάλλει αιτηση πρόσληψης οι ενδιαφερόμενοι αλλά και στοα γραφεία των Δρόμων της Ελιάς στη Καλαματα.
Ο πρώτος αριθμός είναι η καταταξη τους με βάση τα μόρια, ο δεύτερος αριθμός η θέση εργασίας προς πρόσληψη. Αναλυτικά οι προσληφθέντες με αλφαβητική σειρά, επώνυμο όνομα πατρώνυμο, είναι:

Τό πρώτο πρατήριο για υγραέριο και στην Καλαμάτα

 Το 2ο στην Μεσσηνία !
Στήν οδό Κρήτης και στο πρατήριο SELL Κατσαρός σε λίγες ημέρες θα υπάρχει για ανεφοδιασμό και υγραέριο επιτέλους και στην Καλαμάτα.
Για την ενημέρωση  των οδηγών που χρησιμοποιούν υγραέριο τους υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί πρατήριο υγραερίου στους Γαργαλιάνους επί της Ε.Ο Γαργαλιάνων -Χώρας

Στην Καλαμάτα κάνουν χορό τα εκατομμύρια…

Και οι Καλαματιανοί… φεστιβάλ χρεών
Στην Ελλάδα η λειτουργία του Δημόσιου Τομέα μπορεί να χαρακτηριστεί  «μεγάλη καταβόθρα» στην οποία πέφτουν χρήματα, δεν γεμίζει ποτέ, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ κάτω των αναμενομένων. Πολλοί εκμεταλλεύθηκαν (και εξακολουθούν)  αυτό «το σύστημα» προκειμένου να  πλουτίσουν. 
Μερικοί μάλιστα ασχολούμενοι με τομείς που είναι «άβατο» για τον κοινωνικό έλεγχο, πλασάρονται και ως άνθρωποι «υπεράνω» και διαφορετικής εμβέλειας από εμάς, τους κοινούς θνητούς, που όμως καλούμαστε να πληρώσουμε τον τελικό λογαριασμό,ο οποίος παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πολλές φορές εξοργίζει όποιον μελετήσει τις λεπτομέρειές του, δηλαδή «πού ακριβώς πηγαίνουν τα λεφτά μας»! 
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που, με τη βοήθεια συγκροτηματικών  μέσων ενημέρωσης και ένα δίκτυο που ωφελείται,  έχει αποκτήσει τη φήμη της «πόλης του πολιτισμού». Βεβαίως, υπάρχουν πολλοί που αντιτείνουν λέγοντας πως ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται από τον τρόπο που τιμά τους νεκρούς του και από το πόσο εξυπηρετεί τους πεζούς με τις υποδομές που διαθέτει… 
Πριν από χρόνια, «από πάνω» σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε ερήμην της Καλαμάτας και του λαού της και παρά τις αντιδράσεις, ότι αυτή θα πρέπει να είναι «πόλη του χορού» με αποκορύφωμα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που γίνεται κάθε χρόνο για μια εβδομάδα τον μήνα Ιούλιο. Όμως το Φεστιβάλ το πληρώνουμε όλοι εμείς είτε από τους φόρους μας, είτε από τα δημοτικά τέλη και το «πολιτιστικό τέλος» που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού του νερού, είτε μέσω τω διδάκτρων και των σεμιναρίων των παιδιών που φοιτούν στις διάφορες δημοτικές σχολές, κυρίως αυτή του χορού.  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτα εισπράττει από το «Πολιτιστικό Τέλος» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ περίπου 60.000 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή, 700.000 ευρώ τον χρόνο !!!
Αναρωτιόμαστε αν κάποιος συμπολίτης μας έχει βρει χειροπιαστά  κέρδη για την  πόλη από την πολυδάπανη διεξαγωγή του εν λόγω Φεστιβάλ .Και επίσης αν γνωρίζει τα ποσά που δαπανώνται ,και πού αυτά πηγαίνουν .Εμείς στο παρόν θα εξετάσουμε   λεπτομερώς την περυσινή χρονιά μέσα από τα επίσημα στοιχεία:
Αρχικώς είναι η λογική που χαρακτηρίζει ,αυτούς που οργανώνουν το Φεστιβάλ και αποτυπώνεται στον «Συγκεντρωτικό Ανακεφαλαιωτικό Απολογισμό Εξόδων του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011»:
Ξένες ομάδες: 212.688,56 ευρώ.
Οργανωτικά: 276.296,22 ευρώ.
Δηλαδή, η οργάνωση του Φεστιβάλ κοστίζει 63.607,66 περισσότερο χρήματα! Κι αυτά χωρίς να βάλουμε μέσα τα έντυπα (33.962,55 ευρώ) και την προβολή – διαφήμιση (21.523,25 ευρώ)!  Δεν νομίζουμε πως έχει ξανακουστεί να είναι περισσότερα τα έξοδα των «παρά» δραστηριοτήτων από την κεντρική που είναι οι χορευτικές ομάδες.
Γνωρίζουμε ότι  τα συμβόλαια των χορευτικών συγκροτημάτων που έρχονται στην Καλαμάτα για να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, κλείνονται από την «ισόβια»  διευθύντρια, που στον προϋπολογισμό της δημοτικής επιχείρησης ΦΑΡΙΣ έχει εγγραφεί μηνιαίος μισθός της  περίπου 4.000 ευρώ!  Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κάνει τις διαπραγματεύσεις η κυρία Βίκυ Μαραγκοπούλου με τους μάνατζερς αυτών. Γνωρίζουμε όμως ότι, όπως αποδεικνύει και ο «απολογισμός», είναι άλλη η αμοιβή, άλλα τα εισιτήρια, άλλο το «κάργκο» (cargo), άλλο το ξενοδοχείο και άλλο οι μετακινήσεις από και προς την Καλαμάτα. Δηλαδή, όλα αυτά πληρώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις» ξεχωριστά. Και είναι να απορεί κάποιος γιατί δεν κλείνεται μια αμοιβή και από εκεί και πέρα να αναλάβει το κάθε συγκρότημα τα έξοδά του;
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «έντυπα», που κόστισε όσο ένα… δυάρι διαμέρισμα:  33.962,55 ευρώ!   Εκεί διαβάζουμε ότι οι «αμοιβές συνεργατών» ανήλθαν σε 30.008,10 ευρώ! ΟΙ «συνεργάτες» αυτοί είναι οι ,Γαλανοπούλου, Παναγιωταρά, Κακουλίδης, Αναστασοπούλου, Σαλτάμπασης. Ο κ. Κακουλίδης δεν γνωρίζουμε τις ακριβώς κάνει για το Φεστιβάλ, ωστόσο ξέρουμε ότι εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία. Άραγε έχει σχέση αυτή του η δραστηριότητα με τη «συνεργασία» που κάνει στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;
Η ενότητα «προβολή – διαφήμιση», που δαπανηθήκαν 21.523,25 ευρώ , εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς και με ποιον τρόπο ανατίθεται η προβολή – διαφήμιση , ποιος αποφασίζει τελικά και με ποια κριτήρια; Αναλύοντας αυτή την ενότητα μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι διατέθηκαν ποσά ως εξής:
-«Καλλιτεχνική επιμέλεια σχεδιασμός αφίσας»: 3.000 ευρώ. Προφανώς θα πρόκειται περί έργου τέχνης…
-« Ανακοίνωση περιεχομένου – προσθήκη προγράμματος για το διαδίκτυο»: 1.266,90 ευρώ. Δηλαδή, πήρε κάποιος τόσα χρήματα για να ανεβάσει στο διαδίκτυο (δηλαδή στην ιστοσελίδα του Δήμου;) το πρόγραμμα του Φεστιβάλ;
-«Σχεδιασμός και εκτέλεση επικοινωνιακού έργου»: 7.468,00 ευρώ. Αυτό «το έργο» πραγματικά είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος.  Ποιος τα πήρε, τι έργο έκανε και τι τελικά απέδωσε αυτό το έργο;
-«Σχεδιασμός και συντονισμός διαφημιστικού υλικού (interface)»: 4.920,00 ευρώ.  Μα η αφίσα για τον σχεδιασμό της οποίας πληρώσαμε 3.000 ευρώ δεν είναι διαφημιστικό υλικό; Τα υπόλοιπα «διαφημιστικά» τι είναι και κοστίζει τόσα πολλά χρήματα ο «σχεδιασμός» τους και όχι η παραγωγή τους;
«Κατασκευή διαφημιστικού σποτ ομάδων»: 2.214,00 ευρώ.
Ακριβοπληρωμένα όμως είναι και τα μέσα για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Χορού όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία.
 Προσέξτε:
Για την «ηχητική κάλυψη» πληρώσαμε 54.308,20 ευρώ. Από αυτά 24.001,00 ευρώ αφορούν την «ενοικίαση ηχητικής κάλυψης» και  25.387,20 ευρώ την «ενοικίαση ηχητικού και τεχνικού εξοπλισμού»! 
Για την «οπτική κάλυψη» και ειδικότερα για την «προβολή υπέρτιτλων» καταβλήθηκαν 3.444,00 ευρώ, ενώ για την «παραγωγή εικόνας και ειδικών εφέ» δόθηκαν 1.611,00 ευρώ!
Αλλά και οι λοιπές «ενοικιάσεις» υλικών προξενούν ενδιαφέρον και γεννούν ερωτήματα:
«Ενοικίαση και εγκατάσταση Support στο Πολυκλαδικό πληρώθηκαν 13.530 ευρώ, ενώ  για την «ενοικίαση εξοπλισμού» 10.645,70 ευρώ!
Αλλά και οι φωτισμοί δεν πήγαν χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, η «φωτιστική κάλυψη» ανήλθε σε 63.406,57 ευρώ!    
Ιδιαίτερα υψηλές εμφανίζονται οι αμοιβές ορισμένων συνεργατών, των οποίων το έργο ομολογούμε δεν γνωρίζουμε, ούτε βεβαίως και τον χρόνο που δαπάνησαν γι’ αυτό. Αλλά, εφ όσον ο χρόνος είναι η διάρκεια του Φεστιβάλ και έστω δύο μήνες πριν και πάλι θεωρείται υψηλότατη αμοιβή με δεδομένο τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, διαβάσαμε ότι ο συνεργάτης κ. Καπάζογλου έλαβε 19.502,οο ευρώ, ο κ. Παπαϊωάννου 13.000, η Πετί Βαλερί 5.000, Αρέθας- Τσούπας- Δραγώνας 6.648,33 ευρώ. Πάντως το βοηθητικό προσωπικό (μοδίστρες, εργατικά, καθαρίστριες, ταξιθέτριες, πληροφορίες, υποδοχή αεροδρομίου κ.λπ.) πήραν ψίχουλα: μόλις 442,80 ευρώ!   
Ενδιαφέρον όμως έχουν και ορισμένες δαπάνες της ενότητας «γενικά έξοδα», όπου διαβάζουμε για παράδειγμα ότι «για φρούτα στα παρασκήνια» πληρώθηκαν 1.377,40 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε αν αγοράστηκε η πραμάτεια ολόκληρου μανάβικου, πάντως τα φρούτα προφανώς θα ήταν εξωτικά. Ίσως του πάθους…
Στην ίδια ενότητα αναφέρεται ότι πληρώθηκαν για μεταφορές υλικών – φορτωτικές 9.616,78 ευρώ, για διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων 3.400,95 ευρώ και για διαφημιστική προβολή (άλλη αυτή) 6.355,20 !!! Ποιοι άραγε τα πήραν και με ποιες διαφανείς διαδικασίες τους ανατέθηκε η δουλειά;  Απορίες προκαλούν και το σύνολο άλλων «γενικών εξόδων» που αφορούν «αγορά εξοπλισμού, ενοικίαση, επισκευές, σύνδεση internet, φαρμακεία, ταινίες, πυροσβεστήρες κ.λπ.» 14.137,74 ευρώ. Μα καλά πολλά από αυτά τα υλικά δεν τα έχουν από τις προηγούμενες χρονιές;
Αυτοί που κατ’ επάγγελμα αρμέγουν την αγελάδα του πολιτισμού ισχυρίζονται πως «ο πολιτισμός δεν είναι ανταποδοτικός», δικαιολογώντας με αυτή τη φράση την τεράστια σπατάλη πόρων που γίνεται, ιδιαίτερα στο «Διεθνές» Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Σπατάλη που λαμβάνει ιδιαίτερη αξία σε μια εποχή που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και το νερό του σπιτιού του, σε μια εποχή που συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν για λόγους αξιοπρέπειας. Ένα «διεθνές φεστιβάλ» που δεν είναι καινούργιο αλλά διανύει εφέτος το 18ο έτος από την έναρξή του ,όφειλε,  αν μη τι άλλο, να βγάζει τα μισά από τα έξοδά του. Όμως, τα έσοδα από τα εισιτήρια των παραστάσεων δεν φτάνουν για να πληρωθεί ο… κ. Καπάζογλου αφού ανέρχονται σε μόλις 18.350 ευρώ συν 663,72 ευρώ από την πώληση περιοδικών του Φεστιβάλ.  Τα «έσοδα από το σεμινάριο χορού» ύψους 44.176,11 ευρώ που αναγράφονται, ουσιαστικά είναι ετήσια δίδακτρα που πληρώνουν οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτά.  
Συνολικά τα έξοδα του 17ου Φεστιβάλ ανήλθαν σε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ (566.695,34) και τα έσοδα σε 1.139.333,10 ευρώ. Όμως, αυτά τα έσοδα είναι πλασματικά αφού ουσιαστικά πρόκειται περί επιχορηγήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού (400.000 ευρώ), του Δήμου Καλαμάτας μέσω του Πολιτιστικού Τέλους που πληρώνουμε όλοι μας, (170.000 για το 2010 και 480.000 για το 2011) σύνολο 1.050.000 ευρώ και από χορηγίες συνολικού ύψους 26.143,27 ευρώ.
Με μισό εκατομμύριο ευρώ ο Δήμος Καλαμάτας θα μπορούσε να προβληθεί διεθνώς και με άλλους τρόπους ώστε να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Σε εποχές που η οικονομική κρίση χτυπά τους πάντες είναι υπερπολυτέλεια να σπαταλάται το υστέρημα  των δημοτών για θεάματα που δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα. Πόσοι είναι άραγε αυτοί που ξεκινούν για παράδειγμα από το Παρίσι ,την Αθήνα την Θεσσαλονίκη (όχι τζαμπαζήδες), να έλθουν στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ;  Κοντολογίς ποιο είναι πρακτικό όφελος του Δήμου και των κατοίκων του που πληρώνουν αδρά για να γίνεται αυτή η εκδήλωση; Με ποιο δικαίωμα αποφάσισε μια ομαδούλα που προφανώς διακατέχεται από… πολιτιστικούς μεγαλοϊδεατισμούς, ερήμην του Καλαματιανού λαού να φορτώσει τις πλάτες του το Μέγαρο Χορού του οποίου τα λειτουργικά έξοδα, ομολογημένα πλέον, ξεπερνούν το 1.000.000€(ένα εκατομμύριο) τον χρόνο; Και για να μην ξεχνιόμαστε ας θυμηθούμε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. επιχορήγησε με 60 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη του προς τις τράπεζες!  
Θεωρούμε ότι αυτά θα πρέπει να μπουν σε δημόσια συζήτηση για να κατατεθούν  απόψεις και να γίνει αναπροσανατολισμός όλων αυτών των εκδηλώσεων ώστε να ελαφρυνθούν οι δημότες από τα βάρη που έχουν γίνει πλέον δυσβάσταχτα. Δεν μπορεί να πληρώνει ολόκληρος Δήμος για εκδηλώσεις που δεν τον αγγίζουν (το δείχνει ο… συνωστισμός για  εισιτήρια) και κοστίζουν ακριβά, ενώ διατίθενται με διαδικασίες που δεν είναι και οι πιο διαφανείς…
 Από σήμερα ξεκινάμε έναν αγώνα ενημέρωσης των συμπολιτών μας, ώστε στις δύσκολες οικονομικές – κοινωνικές συνθήκες που ζούμε, να φανούμε χρήσιμοι και να τιμήσουμε τη θέση που μας έδωσαν με την ψήφο τους. Θέλουμε να γνωρίζει ο κάθε συμπολίτης μας πού πηγαίνουν τα χρήματα που πληρώνει με δυσκολία για να έχει από τον Δήμο τις παροχές που δικαιούται. Με αυτό το πνεύμα τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν!
Ν.Α. Φωτέας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικ. Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρωτοπορία      

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου