14.7.12

Τούρκικος όμιλος αγοράζει 4 ελληνικές μαρίνες !

Ο όμιλος DOGUS Holding  ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία ανακοίνωσε, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μαρίνες στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο, επενδύοντας 20 εκ. ευρώ.

Προς το παρόν, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, αναμένεται σχετική έγκριση από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Οι μαρίνες που σκοπεύει να αγοράσει ο όμιλος Dogus έχουν χωρητικότητα 3.755 σκαφών, 50% μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτουν συνολικά οι μαρίνες που έχει σήμερα στην Τουρκία.

Τον Απρίλιο ο εν λόγω Όμιλος προχώρησε στην αγορά τριών μαρίνων στην Κροατία.




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Πυροβόλησε παιδιά επειδή έπαιζαν στην πλατεία !

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή στα Καμίνια Αχαίας.
Κάτοικος της περιοχής, ενοχλημένος απο παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία της περιοχής άνοιξε πυρ εναντίον τους!
Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε κατά τριών παιδιών που έπαιζαν σε κοντινή απόσταση απ' το σπίτι του.
Τα δύο από τα παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά από τα σκάγια.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν τα παιδιά έπαιζαν "μπουγέλα" στην πλατεία. Ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος του οξύθυμου "γείτονα" ο οποίος και αναζητείται.

Κύμα καύσωνα με ...κύμα φυγής από την Αθήνα !!

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι ταξίδεψαν σήμερα για νησιωτικούς προορισμούς από το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με στοιχεία του λιμεναρχείου Πειραιά, από το πρωΐ έως τις δυο το μεσημέρι επιβιβάστηκαν 9.258 άτομα σε πλοία για Κυκλάδες, 600 για Χίο-Μυτιλήνη, 3.710 για Ηράκλειο-Χανιά και 2.500 για νησιά του Αργοσαρωνικού.
 Ειδικά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η κίνηση αναμένεται να είναι εξίσου υψηλή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-ΚΑΤ. «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, ενώ βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο-Μύκονο-Νάξο-Ίο-Θήρα με 154 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδροτζετ της δεξιάς κύριας μηχανής. Το Ε/Γ-ΚΑΤ. επέστρεψε ασφαλώς στο λιμένα Ραφήνας και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Έδωσαν μάχη με τις φλόγες !

Μεγάλος κίνδυνος να  «λαμπαδιάσει » για μία ακόμα φορά ο Ταΰγετος  προέκυψε σήμερα  όταν το μεσημέρι λίγο μετά τις 14.00 ξέσπασε φωτιά στην τοποθεσία «Μενινά » της Καλαμάτας στους πρόποδες του Ταυγέτου κοντά σε κατοικημένη περιοχή .
Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση .
Επίγεια και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τελικά κατόρθωσαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο αποτρέποντας έτσι μία ακόμα «Βιβλική καταστροφή » του πανέμορφου βουνού μας

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Γράφει ο Σταύρος  Στραβόλαιμος
 Η πόλις πολύτροπος, η πόλις πολιτισμού, του χορού και  του θεάτρου,  αναστενάζει στη Ναβαρίνου. Ενώ έγινε μια πραγματικά καλή προσπάθεια να αναβαθμιστεί αισθητικά η παραλιακή ζώνη και αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε, δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από  πολλές άλλες αναγκαίες  παρεμβάσεις,  ώστε να έχει λειτουργικότητα και να μπορούν δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν  το χώρο, χωρίς κινδύνους και προβλήματα.
Στην κατεύθυνση αυτή, είναι ανάγκη να επισημανθούν προς την Δημοτική Αρχή και τις αστυνομικές υπηρεσίες  τα εξής:
- Οι ποδηλάτες έχουν αφεθεί στον πατριωτισμό τους να προσέχουν τους πεζούς, με τους περισσότερους από αυτούς να κινούνται στο ποδηλατόδρομο,  λες και κάνουν αγώνες.
- Τα αυτοκίνητα που παρανόμως παρκάρουν  πάνω στις διαβάσεις πεζών και τα σημεία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη διέλευση του κόσμου.
- Τα μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο ποδηλατοδρόμο στο ύψος του Πανελληνίου αποτελούν εμπόδιο για τα διερχόμενα ποδήλατα.
- Οι ασκόπως περιφερόμενοι καραμπουζουκλήδες νεαροί  οδηγοί με διαπασών τη μουσική τους, έτσι για την πλάκα τους, ξεκουφαίνουν τους πολίτεςπου επισκέπτονται τη παραλιακή ζώνη χάριν αναψυχής.
- Τα προκλητικά κατειλημμένα με τραπεζοκαθίσματαπεζοδρόμια, εμποδίζουν τους διερχόμενους πολίτες να βαδίσουν με ηρεμία και ασφάλεια.
- Οι μηχανές παρκάροντας, κλείνουν τα μικρά διαστήματα που αφήνουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων μεταξύ τους,  για να μπορούν να φύγουν με άνεση.
- Ασυνείδητοι οδηγοί διπλοπαρκάρουν, για λίγο υποτίθεται, στην στενή κατά τα άλλα Ναβαρίνου, δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα στην κυκλοφορία.
- Η ασυνειδησία των περισσοτέρων οδηγών είναι πραγματικά προκλητική.  Για να περάσεις την οδό από τη μια άκρη στη άλλη από τις διαβάσεις, που σημειωτέον είναι υποχρεωτικό stopγια τα οχήματα, πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου, ή να περιμένεις υπομονετικά μήπως κάποιος « κύριος» ή «κυρία», ευαρεστηθεί να σταματήσει για να περάσεις. Εάν διαμαρτυρηθείς μάλιστα, «τ΄ακούς» κι από πάνω.
    Καλό θα είναι λοιπόννα δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες της περιοχής, να απολαμβάνουν την εκεί παραμονή τους χωρίς θορύβους και άλλες οχλήσεις.Είναι πραγματικά κρίμα να δυσανασχετεί και να διαμαρτύρεται  ο κόσμος, όταν με μια  έντονη και συστηματική αστυνόμευση,  μπορούν όλα να λειτουργούν καλύτερα.

 Υ.Γ Το καλοκαίρι και ιδίως τις βραδινές ώρες,  η καρδιά της πόλης χτυπάει στη Παραλία. Με λίγες παρεμβάσεις, ειδικής σήμανσης, προειδοποίησης, ενημέρωσης, αλλά και ποινών,  η εικόνα της μπορεί να αλλάξει ριζικά. 

37 χρονη ζητιανεύει για να μεγαλώσει το ...στήθος της !

Η 37χρονη Chrissy έχει βάλει στόχο ζωής να κάνει επέμβαση σιλικόνης στο στήθος της προκειμένου να το μεγαλώσει.
Μόνο που αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα και γι αυτό βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να τα μαζέψει
Εβαλε το μικροσκοπικό μπικίνι της και τις μπότες της και πήρε τους δρόμους του Οχάιο, κρατώντας ένα πλακάτ στο οποίο γράφει:
 «Not homeless. Need Boobs», ελληνιστί: «Δεν είμαι άστεγη. Χρειάζομαι στήθος». Στόχος της να συγκεντρώσει 5.058 δολάρια.

ΘΥΕΛΛΑ- " Να πάνε να γα... οι άνεργοι "! -Video

Αυτή τη φράση είπε η Ισπανίδα βουλευτής του Λαϊκου Κόμματος (PP) Αντρέα Φάμπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι (PP) ανακοίνωσε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας. Και μάλιστα, ήταν τόσο προκλητική που χειροκροτούσε κιόλας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση υπήρξε η αντίδραση του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ζήτησε εντόνως την παραίτησή της. Είναι η δεύτερη φορά που γυναίκα βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος συμπεριφέρεται τόσο προκλητικά σε τέτοιες δύσκολες για τον Ισπανικό λαό περιστάσεις, καθώς και η Marta Gallén Peris (Μάρτα Γκαγιέν Πέρις), στη διάρκεια των περσινών κινητοποιήσεων των "indignados" (Αγανακτισμένων) απευθύνθηκε μέσα από το πολυτελές αυτοκίνητό της σε διαδηλωτές με μια άκρως προσβλητική και άσεμνη χειρονομία.

Όποιος φέρει σκουπίδια κοντά στην Μεσσήνη, να φροντίσει να αλλάξει νομό.

Από το plataros.blogspot.gr/2012/07/blog-post_13.html
Απ΄έξω-απ΄έξω, με «διαρροές» ύπουλες κινήσεις, «άλλα λόγια ν΄αγαπιώμαστε» με παρελκυστικές τακτικές , απολύτως γνωστές και αναγνωρίσιμες, οι σύγχρονοι γύφτοι που μας διοικούν, θέλουν να φέρουν σκουπίδια στο Ιστορικό Μάκαρ Πεδίον, την Μακαρία. 
Συμφέροντα και σωρεύεις παραλήψεων χρόνιες, αβελτηρίες δεκαετιών, αδράνειες σκοπούμενες εικοσαετιών, ανικανότητες εκατονταετιών, με διαρκές θράσος, επιχειρούν να μολύνουν την πλέον παραγωγική περιοχή της Μεσσηνίας, αυτή που θα τρέφει όλη την Μεσσηνία στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.
Να σηκωθούν να φύγουν από αιρετοί από τώρα, διότι δεν θα ξαναδούν την μπάντα του Δήμου να τους παίζει την «Σημαία« και να εισέρχονται καμαρωτά στην εκκλησία για την δοξολογία. .
Περιμένω την αντίδραση του Δήμου Μεσσήνης για τους σχεδιασμούς τύπου «κολάνη» που πλήττουν αντικειμενικά και τον δικό μας Δήμο....

ΚΟΡΩΝΗ-Νικηφόρος Βρεττάκος, αφιέρωμα στον άνθρωπο και ποιητή

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ 2012

Νικηφόρος Βρεττάκος, αφιέρωμα στον άνθρωπο και ποιητή

ΚΟΡΩΝΗ, Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


Εκδήλωση τιμής για τον «ποιητή του Ταϋγέτου» Νικηφόρο Βρεττάκο οργανώνεται από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κορώνης με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του και την ανακήρυξη του «Έτους Βρεττάκου 2012» από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Η βραδιά πλαισιώνεται από λογοτεχνικό και μουσικό μέρος αποσκοπώντας στη σκιαγράφηση της πνευματικής του προσωπικότητας. Θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλλιακό χώρο εκδηλώσεων του αλσυλλίου της Παναγίας Ελεήστριας, στις παρυφές του Κορωναίκου κάστρου (9.00 μ.μ., είσοδος ελεύθερη).

 Η σύγχρονη-διαχρονική αποτύπωση του κόσμου μέσα από τους στίχους και τα κείμενα του Ν. Βρεττάκου θ’ αποτελέσουν το σημείο αιχμής για τους ομιλητές Κώστα Βρεττάκο (σκηνοθέτης), Ελένη Τζινιέρη-Τζανετάκου (βιβλιοθηκονόμος – Αρχείο Βρεττάκου/Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης), Βασίλη Ρούβαλη (συγγραφέας-δημοσιογράφος), Μαρία Τσαγκαράκη (φιλόλογος).

Η συναυλία που θ’ ακολουθήσει, περιλαμβάνει τραγούδια από έργα του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου, βασισμένα σε ποίηση του Ν. Βρεττάκου. Ποιήματα θα διαβάσει η Ελένη Τζιαμουράνη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Μαντώ Παναγιωτάκη, Ελένη Τζιαμουράνη και ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος
Πληροφορίες & το πρόγραμμα  του Φεστιβάλ αναλυτικά: http://www.korone.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=20
Είσοδος ελεύθερη

Συνελήφθη ειδικός φρουρός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Ειδικός φρουρός, 26 ετών, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, συνελήφθη χτες το βράδυ για ναρκωτικά, μαζί με δύο ακόμα άτομα (έναν άνδρα 31 ετών και μια γυναίκα 38 ετών).

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ προσήγαγαν τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που κρίθηκε ύποπτο. Οδηγός ήταν ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που είναι και ιδιοκτήτης του οχήματος.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από τον αστυνομικό έλεγχο στα τρία άτομα, βρέθηκαν στην κατοχή της 38χρονης, επιμελώς κρυμμένα, ένα φακελάκι με ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή ως «ΣΙΣΑ») και δύο χάπια άγνωστης χημικής συνθέσεως.

Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν ένα γυάλινο μπουκαλάκι, που περιέχει πιθανόν μεθαδόνη, 30 χάπια, καθώς επίσης σύνεργα για χρήση ναρκωτικών ουσιών (σύριγγες, βελόνα, σωληνάκια με υπολείμματα πιθανόν ναρκωτικών, καμινέτο κ.λ.π.). Επιπλέον σε κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε στην σπίτι του 31χρονου μισό δισκίο ναρκωτικού σκευάσματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση και οι τρεις είναι χρήστες ναρκωτικών, η γυναίκα είναι άστεγη, ενώ ο ειδικός φρουρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τον Μάιο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κερατέα

Και δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αττική, πριν από μισή ωρα. Ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σακκά Κερατέας και σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει αρκετά μεγάλο μέτωπο και μαίνεται κοντά σε σπίτια της περιοχής.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 16 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, άλλα 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην περιοχή του Παπάγου. 

Πυρκαγιά στην περιοχή Παπάγου στην Αθήνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από μισή ώρα σε χόρτα και χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Ζησιμοπούλου, στην περιοχή Παπάγου, κοντά στη συμβολή των Κατεχάκη και Αττικής οδού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή ενώ επιτόπου βρίσκονται 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 15 ανδρών, Από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τέλος o "δακτύλιος" στο κέντρο της Αθήνας

Τέλος ο «δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας από χθες.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, χτες, Παρασκευή 13-7-2012 ήταν η τελευταία μέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2011-2012.

Κατά συνέπεια όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2012-2013.

Τα μέτρα αυτά θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.





" XABOYZA " δίπλα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας !!!

 από το www.best-tv.gr
Ανάστατοι όλοι σχεδόν οι Μεσσήνιοι στο άκουσμα ότι δίπλα στο Αεροδρόμιο αλλά και στην ΒΙΠΕ ετοιμάζουν κάποιοι να κάνουν χαβούζα και μάλιστα και με άδεια της περιφέρειας.
Ιδιαίτερα ανάστατοι είναι όσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μια και μάλλον θα πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν αφού σκουπίδια και τρόφιμα δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν παρά μόνο στο διεστραμμένο μυαλό κάποιων...
Για το θέμα μάλλον δεν πρέπει να έχει ενημερωθεί καλά και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης διότι είναι αδιανόητο να εξαγγέλλει έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου και στην συνέχεια να δίνει άδεια για σκουπιδόμπαλες κλπ... δίπλα από αυτό με το «περιτύλιγμα-πρόσχημα» της «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικινδύνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εισήγηση.
Όπως και να έχει το θέμα την Δευτέρα αναμένεται να γίνει Μεσσηνιακός χαμός! στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια και τα θέματα τα μονοπωλεί σχεδόν όλα η Μεσσηνία ιδιαίτερα για το θέμα του λιγνίτη και το θέμα των σκουπιδιών να ετοιμάζονται μεγάλες ομάδες από την Μεσσηνία να παραστούν και να αντιδράσουν δυναμικά...

« Πυλιακή εκστρατεία » την Δευτέρα στην Τρίπολη για τον λιγνίτη !!

ΦΑΛΑΝΘΗ
Μάλλον  υπό την προστασία  των  ….ΜΑΤ θα διεξαχθεί η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας στην Τρίπολη  στο οποίο  έχουν εισαχθεί  πρός συζήτηση δύο φλέγοντα   για την Μεσσηνία θέματα .
Την στιγμή που η τοπική κοινωνία της Φαλάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύλου – Νέστορος  που αυτή την στιγμή αποτελεί την  Ναυαρχίδα του Τουρισμού στην Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης επαναφέρει για συζήτηση  το θέμα της εξόρυξης του λιγνίτη στην περιοχή, την οποία θα μετατρέψει σε « κρανίου τόπο » αν πάρει το πράσινο φώς .
Ο δήμος Πύλου – Νέστορος εξέδωσε « προσκλητήριο πολέμου » και μάλιστα « Δίγλωσσο » όπως θα δείτε παρακάτω .
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοιμάζετε κομβόι πούλμαν και  αυτοκινήτων από πολλούς κατοίκους της περιοχής προκειμένου να αντιδράσουν επί τόπου στην συνεδρίαση.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα  που έχει εισαχθεί προς συζήτηση είναι η πρόθεση επιχειρηματιών να μετατρέψουν την «Βιτρίνα της Μεσσηνίας » το αεροδρόμιο Καλαμάτας  σε χώρο που θα θυμίζει στους επισκέπτες μας  « τριτοκοσμική χώρα ».
Δεν λέμε ΟΧΙ στην εξεύρεση χώρου για την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών αλλά από τα χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής Γής του δήμου Καλαμάτας στο …Αεροδρόμιο βρέθηκε χώρος. Αν και με χθεσισνοβραδυνή του ανακοίνωση ο κος Τατούλης απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο
 …ΕΙΔΩΜΕΝ την ΔΕΥΤΕΡΑ


Ανακοίνωση

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας σας καλεί τη

Δευτέρα 16-7-2012 στις 16:00

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

Στη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με θέμα:

Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο:
Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός 30 Ο.Π. του νομού Μεσσηνίας.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη

τηλ. tel. 27250-22221 κιν. Mob. 6977973246


Announcement

The municipality of Pylos- Nestor of Messinia invites you

·         on Monday July 16, 2012 at 16:00 (4:00 p.m.)

·         At Apostolopulio Calcural Center - Tripolis

At the session of the regional council of Peloponnese discussing the subject of:



Approval or rejection of the lignite mines of Falanthi

and Homatero.



THE PRESENCE OF ALL OF US IS DEEMED NECESSARY 

Τι σημαίνει όταν στον ύπνο σας βλέπετε ότι κάνετε σεξ;

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ενοχές και τύψεις όταν δουν στον ύπνο τους ότι απατούν τους συντρόφους τους...
Η Sharon Gilchriest O' Neil, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου "Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο", υποστηρίζει ότι όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτά της "απιστίας" θέλουν να μας.... διδάξουν κάτι για την ζωή μας.
Συγκεκριμένα αν ονειρεύεστε ότι κάνετε:
Σεξ με έναν "άγνωστο": Στο συγκεκριμένο όνειρο, ο άγνωστος συμβολίζει μία πλευρά του εαυτού σας, λέει η ψυχολόγος. Μήπως πρόσφατα κάνατε ή ετοιμάζεστε να κάνετε, κάτι που απαίτησε τεράστιο θάρρος, τόλμη και δύναμη; Ο άγνωστος σεξουαλικός παρτενέρ του ονείρου δείχνει ότι είστε περήφανοι ή αγχωμένοι η για το κατόρθωμά σας.
Σεξ με έναν "διάσημο": Αν τώρα, δείτε ότι κάνετε σεξ με τον Τζώρτζ Κλούνεϊ (για τις γυναίκες) ή την Σκάρλετ Γιόχανσον (για τους άντρες), ή γενικώς με κάποιον διάσημο, τότε η σύμβουλος θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για... διακαή πόθο!
Σεξ με φιλικό πρόσωπο: Αν ονειρευτείτε ότι έχετε επαφή με κάποιον γνωστό σας, η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο όνειρο κρύβει κυρίως φοβίες, άγχη και μεγάλες αγωνίες που εκδηλώνονται στον ύπνο μας με αυτόν τον τρόπο. Δεν αποκλείεται βεβαίως και ο "κρυφός έρωτας", αν και συμβαίνει σπανιότερα. Επίσης είναι πιθανό να αναγνωρίζεται στο πρόσωπο αυτό, πολλά κοινά σημεία με μία πλευρά του εαυτού σας που είναι καλά κρυμμένη!
Σεξ με το ίδιο φύλο: Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε τον/την σύντροφό σας με άτομο του ίδιου φύλου, τότε μην βιαστείτε να δείτε ομοφυλοφιλικές τάσεις, συμβουλεύει η ψυχολόγος! Απλώς ψάξτε μέσα στην ημέρα που πέρασε, τί κάνατε που να έχει καθαρά "θηλυκές" ιδιότητες (αν είστε γυναίκα) ή "αρσενικά" χαρακτηριστικά (αν είστε άντρας). Είναι πιθανό αυτή η πράξη να εμφανίζεται στον ύπνο σας μέσα από σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο! "Πάντως τα σεξουαλικά όνειρα, συχνά έχουν μία πολύ απλή εξήγηση", καταλήγει η σύμβουλος γάμου και προσθέτει "Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι μέσα στη σχέση σας παραμελείτε το σεξ ή διστάζετε να εκφράσετε τις αληθινές επιθυμίες σας! Μόλις το κάνετε θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν και τα όνειρα αυτά!".

Φτιάξτε μόνες σας το τέλειο ξεσκονόπανο!

Φτιάξτε στο άψε - σβήσε το τέλειο ξεσκονόπανο:
- Κόψτε κομμάτια ύφασμα που να κάνει για ξεσκονόπανο
- Βάλτε τα σε βάζο που κλείνει αν γίνεται ερμητικά
- Βρέξτε τα με ξύδι τόσο, ώστε να παραμένουν υγρά
- Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και φλούδες από λεμόνια
 
*Να έχετε υπ' όψη σας πως τα στεγνά ξεσκονόπανα δεν είναι ιδανικά για να φεύγει η σκόνη
** Το ξύδι σκοτώνει τα βακτηρίδια και τα ακάρεα
*** Το ελαιόλαδο και οι φλούδες λεμονιού θα προσθέσουν γυαλάδα στην επιφάνεια που θα ξεσκονίσετε
: meacolpa

Κλείνει η μία λωρίδα στην εθνική οδό

 ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ...ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ !!
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως τις 10 Αυγούστου, από τις 7.00 έως τις 15.00, σε τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Συγκεκριμένα, λόγω εργασιών τοποθέτησης ηχοπετασμάτων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και τμήματος της δεξιάς λωρίδας στα παρακάτω τμήματα της Ν.Ε.Ο., συνολικού πλάτους 4,00 μέτρων από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, περιοχής Δήμων Αγ. Αναργύρων και Χαλκηδόνας/Ν. Φιλαδέλφειας:

- Στο ύψος της χ/θ 10+551, σε μήκος 100 μέτρων πριν, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

- Στο ύψος της χ/θ 10+617, σε μήκος 200 μέτρων πριν, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την οδική σήμανση.

Costa Navarino - Συνεχίζει τις διακοπές της η angelina jolie !!

Απομονωμένη  και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα συνεχίζει  μαζί με τα δύο από τα παιδιά της τις διακοπές της η διάσημη στάρ του Χόλυγουντ  angelina jolie.
Η διάσημη jolie περνάει τις περισσότερες ώρες της   χαλαρώνοντας  στην exclusive σουίτα του ξενοδοχείου  που διαθέτει άνετους  χώρους και  τεράστια «προσωπική πισίνα » .
Οι πληροφορίες που βγαίνουν από την διάσημη επισκέπτρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  είναι ελάχιστες  έως ανύπαρκτες ενώ σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η παρουσία του συζύγου της Brad Pitt.
Η μόνη έως στιγμή  « δημόσια εμφάνιση της » ήταν σε εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου συνέφαγε με γνωστό δικηγόρο  πιθανόν για την αγορά ακινήτου στην περιοχή η οποία κυριολεκτικά την έχει  μαγεύσει .
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη της angelina jolie είναι η δεύτερη στην χώρα μας αφού την πρώτη φορά είχε έρθει για τα γυρίσματα της Lara Croft στη Σαντορίνη
Η αναχώρηση της από την Ελλάδα και από το Costa Navarino πιθανολογείται να γίνει την Τετάρτη  18 Ιουλίου

ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ. ….ΕΛΛΗΝΙΚΗ ”ΠΟΥΣΤΙΑ”.

Διακοπές οικογενειακές με φίλους σε παραθαλάσσιο γνωστό θέρετρο.
Σε κλασική ψαροταβέρνα, παραγγελία για γεύμα και συν τοις άλλοις,
3 Kgr περίπου ψάρια από αυτά που ονομάζουμε “πρώτα”.
Το ζύγισμα έγινε μπροστά μας.
Κάποιος από την παρέα πηγαίνει προς την τουαλέτα, περνώντας   δίπλα από την κουζίνα, όταν ακούει από ένα χώρο της κουζίνας, που προφανώς ετοίμαζαν τα ψάρια, τη φράση: «Έχε το νου σου στην αλβανίδα, μην ξεχάσει να βγάλει τα μολύβια από τα ψάρια».
Με τρόπο, υποψιασμένος ο φίλος, στήνει μάτι και αυτί και τι διαπιστώνει;
Από το στόμα κάθε ψαριού να βγάζει η αλβανίδα, τεμάχια μετάλλου, που ύστερα διαπιστώσαμε ότι ήταν μόλυβδος (μέταλλο) μεγέθους από 6- 12 cm σε σχήμα στυλό και βάρους, εκ των υστέρων  διαπιστωμένο και αυτό, περίπου 650gr.
Ο φίλος υποψιασμένος και αρκετά τσαμπουκαλής, μπαίνει στην κουζίνα, αρπάζει τα ψάρια και τα μολύβια και έρχεται στο τραπέζι μας.
ΧΑΜΟΣ στην ταβέρνα.
Το αφεντικό να ψελλίζει διάφορα παλαβά. Το  προσωπικό να κοιτάζει σα χαμένο.
Μαζεύτηκαν και από τα διπλανά τραπέζια. Ανοίγουμε ένα ακαθάριστο ψάρι, ανοίγουμε και το δεύτερο και  στο τέλος όλα τα
ακαθάριστα και διαπιστώνουμε πως σε ΟΛΑ υπήρχαν αυτοί οι μικροκύλινδροι με το μολύβι.
Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ.
Κάντε τους υπολογισμούς σας:
Τιμή ψαριών 60 ευρώ ανά κιλό. Συνολικό βάρος  μολύβδου 650 gr.
Άρα βάρος καθαρό ψαριών 2450 gr. Πολλοί   από τις άλλες παρέες που είχαν παραγγείλει ψάρια, τα είχαν φάει και περίμεναν  το λογαριασμό κάνουν το μαγαζί super καλοκαιρινό. Η δική μας η παρέα δεν έδωσε συνέχεια, δικαστική κλπ.  Περί πληρωμής βεβαίως, ούτε λόγος.
Και επειδή τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα, τις επόμενες 6 ημέρες που καθίσαμε στην περιοχή, στη συγκεκριμένη ταβέρνα δεν κάθισε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πελάτης, με αποτελέσμα να κλείσει. Στις υπόλοιπες οι πελάτες ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ τα ψάρια να ζυγίζονται και να καθαρίζονται μπροστά τους.
Και κάποιο πουλάκι μας έλεγε πως τα μολύβια ήταν σχεδόν κανόνας στην περιοχή.
ΑΛΗΘΕΙΑ, σε πόσα μέρη της Ελλάδας ή της Κύπρου δεν θα κάνουν την ίδια ή παρόμοιες απατεωνιές και θα κατακλέβουν τον κόσμο;
ΣΧΟΛΙΟ I:  Πολύ απλά ΔΕΝ τρως ψάρια έξω ΠΟΤΕ.  Παίρνεις από τον ψαρά της γειτονιάς σου με το 1/4 της τιμής τής ταβέρνας και κάνεις το κέφι σου όποτε γουστάρεις. Τα 60ευρώ το κιλό πέθαναν εδώ και καιρό, όπως και οι ψαροταβέρνες. Μόνο κάπου-κάπου κανένα μυδάκι, καμιά σαρδέλλα στα κάρβουνα, κανένα μπακαλιάρο, φτηνά πράματα δηλαδή.
ΣΧΟΛΙΟ ΙΙ : ΔΕΝ μπορεί ο ταβερνιάρης να αγοράζει με 10ευρώ το κιλό και να χρεώνει 60!!! Αυτά πέθαναν.
Το ίδιο και με τις πατάτες! Aγόραζαν από τους «σκλάβους» (παραγωγούς) 15λεπτά το κιλό, και πουλούσαν στο κόσμο 70 λεπτά.
Έχει όμως ΠΟΛΛΟΥΣ  ΜΑΛΑΚΕΣ  η Ελλάδα που τα ακουμπάνε χοντρά στις ψαροταβέρνες.
Πρέπει να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΣΧΟΛΙΟ ΙΙΙ: Τώρα θα μου πεις,  και ΤΙ κάνεις όταν είσαι σε διακοπές;
ΔΕΝ θα φας ψάρια;;;
Αλήθεια πας και διακοπές;;;
ΑΠΟ ΤΟ math-telos-agras

Γιάννα Σταύρου, η Ελληνοαυστραλή που σαρώνει την Μελβούρνη!

Εργάζεται από τα 15 της στην Αμερικη. Στα 20 της έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο της σίνγκλ και αποτελεί ανερχόμενο αστέρι της τηλεόρασης. 
Φαίνεται να τα έχει ζήσει όλα..κι όμως παρά το νεαρό της ηλικίας της, απόλυτα προσγειωμένη δηλώνει χαρούμενη και έτοιμη να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μελβούρνη από οικογένεια ελληνοαυστραλών. Η μητέρα της ανακάλυψε το ταλέντο της από τα 8 της χρόνια και την έγραψε αμέσως σε μουσικό σχολείο. Απο εκεί και ύστερα όλα πήραν το δρόμο τους. Πολύ σύντομα έγινε μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Trinity. Λίγα χρόνια μετά επιλέγει την σόλο καριέρα, και η ιστορία την δικαιώνει. Τώρα ετοιμάζεται να γίνει το πρόσωπο της εκπομπής που οργανώνει το ελληνικό περιοδικό ΟΠΑ!, Οπα tv!.

“Το ΟΠΑ δίνει μια διαφορετική νότα στα τυπικά ελληνικά περιοδικά. Είναι τιμή μου να παρουσιάζω αυτό το show!”, είπε η Γιάννα. Η νεαρή καλλιτέχνης δηλώνει πρόθυμη να έρθει σε στενότερη επαφή με τους Έλληνες και να τιμΉσει την Ελλάδα στο εξωτερικό! (Νέος Κόσμος)

Λαϊκό προσκύνημα στο μνημόσυνο του γέροντα Παϊσίου

Πήγαν δεκάδες Κομοτηναίοι και Ξανθιώτες με Ι.Χ. αλλά και οργανωμένες εκδρομές με λεωφορείο κι έκαναν πάνω από 3,5 ώρες για να προσκυνήσουν στον τάφο του, όπως αναφέρει ο Χρόνος Κομοτηνής.

Ο γέροντας είχε αποβιώσει το 1994 και κάνει συνεχώς θαύματα που περιγράφονται και στο ίντερνετ

Στην μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης που φιλοξενούσε τις τελευταίες ώρες της ζωής του τον γέροντα Παϊσιο, όπου είναι ο τάφο του λιτός απέριττος τελέσθηκε φέτος η επιμνημόσυνη δέηση παρουσία χιλιάδων πιστών. Πολλοί προσκυνητές προερχόταν από Κομοτηνή και Ξάνθη που έσπευσαν με Ι.Χ. με λεωφορεία ενώ πάνω από 30.000 πιστοί έδωσαν το παρόν τους στην αγρυπνία, την λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση αδιαφορώντας για την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή. Βιβλία του γέροντα Παϊσίου με το έργο και τις προφητείες του κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ στον τάφο του καταλήγουν πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να αντλήσουν δύναμη και κουράγιο να αισθανθούν την στοργική του στήριξη και να βιώσουν αληθινά θαύματα που γίνονται και στις μέρες μας. Όπως είπαν μοναχές που ήταν στο εκθετήριο της μονής πέρασαν πάνω από 30.000 πιστοί ενώ εξαντλήθηκαν κομποσκοίνια και εικονίτσες, αφού ο κόσμος φέτος ήταν πολλαπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

Από την Κομοτηνή η Λαμπρινή Τερζούδη που ακολούθησε το λεωφορείο της Ξάνθης, μας είπε ότι χρειάστηκαν τουλάχιστον 3,5 ώρες αναμονής για να προσκυνήσει στο τάφο όπου περίμεναν απ΄ όλη την Ελλάδα από Κέρκυρα, Καστοριά Ζάκυνθο, Κοζάνη, γυναίκες έφηβοι, ηλικιωμένοι την σειρά τους στωικά για να προσκυνήσουν και να ανάψουν το κερί τους. Συλλειτούργησαν τρεις μητροπολίτες ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε από τα μεγάφωνα την λειτουργία. Στο μοναστήρι οι 80 μοναχές όλες νεότατες και φρόντισαν ώστε οι πιστοί να πάρουν άρτο και αναψυκτικό ενώ αποφεύχθηκαν τα κόλλυβα για τον κίνδυνο αλλοίωσης από την υπερβολική ζέστη.

Ο Μοναχός Παΐσιος έλεγε πριν από χρόνια προφητικά: "Διανύουμε μία από τις δυσκολότερες εποχές που πέρασε ποτέ η χώρα μας ...Δυστυχώς, καλούμαστε να επιβιώσουμε μέσα από καταστάσεις που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί, τόσο ψυχοφθόρες που το αποτέλεσμα όλων αυτών των σκληρών δοκιμασιών των Ελλήνων είναι συχνά η κατάθλιψη, η απομόνωση και οι αυτοκτονίες. Ωστόσο, μέσα από κάθε δυσκολία πρέπει όλοι να θυμόμαστε πάντα πως, κάθε φορά προκύπτει κάτι νέο, γεννιέται κάτι πιο δυνατό και πιο ελπιδοφόρο αρκεί να μην ξεχνάμε τη βασικότερη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό:

Οι θυσίες μας, οι κόποι μας, ανυψώνουν την ανθρωπιά μας και η ανθρωπιά μας και μόνο μπορεί να μας οδηγήσει στην άκρη του σκοτεινού αυτού τούνελ που διαβαίνουμε. Πώς είναι δυνατόν να προστατεύσουμε την ανθρωπιά μας; Επενδύοντας στην καρδιά μας... Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε πλούσιοι σε συναισθήματα, έχουμε ακόμη αντοχή διότι φυλάμε καλά την καρδιά μας». newsbomb.gr

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...Τέλος στα σφραγίσματα!

Είναι γεγονός: Δεν θα χρειάζεται να κάνουμε πια σφραγίσματα! 
Ομάδα επιστημόνων  από τα πανεπιστήμια Yale και Santiago των ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα χημική ουσία που υπόσχεται να «σκοτώνει» τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες στα δόντια.
Κι όλο αυτό μέσα σε 60 δευτερόλεπτα! 
Η «θαυματουργή» ουσία ονομάζεται Keep32 – ονομασία που προήλθε από τον αριθμό των δοντιών που έχουμε και που χρησιμοποιώντας την ουσία δεν πρόκειται να χάσουμε!- και καταστρέφει το μικρόβιο streptococcus mutans , το οποίο προκαλεί τερηδόνα, ενώ για ώρες εμποδίζει την δημιουργία νέων βακτηρίων.
Η ουσία αυτή μπορεί να τοποθετηθεί σε οδοντόκρεμα, σε στοματικό διάλυμα, σε τσίχλα ή ακόμα σε κάποια σοκολάτα! 
Μετά την ολοκλήρωση ενός επταετούς κύκλου πειραμάτων, οι ειδικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν τώρα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δοκιμές θα διαρκέσουν 14-18 μήνες και στη συνέχεια είναι πιθανό να δούμε την ουσία σε προϊόντα του εμπορίου, από την οδοντόκρεμα Colgate μέχρι την σοκολάτα Hershey!
Η μόνη ανησυχία είναι ότι το νέο αυτό «φάρμακο» είναι ουσιαστικά ένα είδος αντιβίωσης, αφού καταφέρνει να σκοτώνει τα βακτήρια. 
Και το ζήτημα με τα αντιβιοτικά είναι ότι αν δεν είναι 100% αποτελεσματικά (που σχεδόν κανένα δεν είναι), τα βακτήρια αναπτύσσουν αντοχή, με αποτέλεσμα η επίδραση του φαρμάκου, με το πέρασμα του χρόνου, ολοένα θα φθίνει, μέχρι που στο τέλος τα βακτήρια θα είναι ανθεκτικά στο συγκεκριμένο αντιβιοτικό κι έτσι θα πάψει να είναι αποτελεσματικό.www.cosmedic.gr

Ο καύσωνας ... μόνιμος κάτοικος Ελλάδος

Σε υψηλά επίπεδα προβλέπεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία  στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. 
Σταδιακή σημαντική πτώση προβλέπεται από το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Ιουλίου και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.
Σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς κελσίου.
Την  Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς κελσίου.
Τη  Δευτέρα μικρή πτώση θα σημειωθεί στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νοτια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

Έντεκα συμβουλές για τις θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 οι θερινές εκπτώσεις και λήγουν την 31η Αυγούστου 2012.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν τα εξής:

1) Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.

2) Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

3) Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»)

4) Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής. Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009 προσφορές επιτρέπονται μέχρι την παραμονή της έναρξης των επισήμων εκπτώσεων.

5) Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

6) Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

7) Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

8) Μην διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

9) Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

10) Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

11) Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.

Είχαν ληστέψει οκτώ γυναίκες

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Αγία Βαρβάρα Αττικής για ληστείες σε βάρος οκτώ γυναικών στις περιοχές Ανω Λιοσίων, Αχαρνών, Καματερού, Ιλίου, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελεύθερος υπό όρους ο υπαξιωματικός που παρέσυρε μητέρα και δίδυμα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που το πρωί της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας, παρέσυρε με την μοτοσικλέτα του, τραυμάτισε σοβαρά και στη συνέχεια εγκατέλειψε, τη μητέρα με τα δίδυμα παιδάκια της.
Στον νεαρό, ο οποίος απολογήθηκε επί τέσσερις ώρες στο Ναυτοδικείο Πειραιά, επιβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτκή και Εισαγγελέα, καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Βρέθηκε νεκρός ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε

Νεκρός στο σπίτι του στο Χόλιγουντ βρέθηκε ο Σαγκ Σταλόνε γιος του διάσημου ηθοποιού ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε. Πως ανακοίνωσε η αστυνομία δεν υπάρχει κάποιο σημάδι εγκληματικής ενέργειας.
Από την πλευρά της οικογένειας ο δικηγόρος της οικογένειας ο νεαρός Σταλόνε που ήταν επίδοξος ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την οικονόμο
«Είναι μια τραγωδία. Ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος πολύ καλός σκηνοθέτης και ένα υπέροχο πρόσωπο »είπε ο δικηγόρος.
«Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιο τραγικό ατύχημα. Ήταν γεμάτος ζωή Δεν ήταν καταθλιπτικός».

Ο Τ'υπος της Μεσσσηνίας 14/07/12

13.7.12

Παραδόθηκε μόνη της για χρέη στο Δημόσιο !

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ !!!
Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί μια 29χρονη εκπρόσωπος επιχείρησης, που συνελήφθη το πρωί στο Βόλο για μη απόδοση ΦΠΑ.
Όπως έγινε γνωστό, η 29χρονη προσήλθε αυθόρμητα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, όπου και συνελήφθη διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ποσό άνω των 17.000 ευρώ.

18 χρονος είχε ανοίξει δουλειές με ..φούντες !

Συνελήφθη σήμερα στην Ασέα Αρκαδίας, από αστυνομικούς της ασφάλειας Τρίπολης, ένας 18χρονος Αλβανός, γιατί καλλιεργούσε δενδρύλλια χασίς, ενώ παράλληλα διέμενε παράνομα στην χώρα.

Ειδικότερα, σε αγροτική περιοχή στην Ασέα Αρκαδίας, αστυνομικοί της ασφάλειας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, συνέλαβαν τον 18χρονο να καλλιεργεί 4 δενδρύλλια χασίς, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 18χρονος, καλλιεργούσε άλλα 16 δενδρύλλια σε κοντινή απόσταση με τα προαναφερόμενα, τα οποία είχαν εντοπισθεί και εκριζωθεί το περασμένο Σάββατο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Τρίπολης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Σύλληψη 44χρονου για τη φωτιά στο Σοφικό και προφυλάκιση 39χρονου για τη φωτιά στο Καλέντζι

 ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ !
Ένας 44χρονος Αλβανός συνελήφθη, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος κατηγορείται για την φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, που σημειώθηκε προχθές, όπου κάηκαν συνολικά 250 στρέμματα παρθένου δάσους και 5 στρέμματα με καλλιέργειες, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο και την Αττική, εναέρια μέσα και εθελοντικές οργανώσεις.
Οι πολλαπλές εστίες φωτιάς στο δάσος, προκλήθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την χαλασμένη εξάτμιση φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 44χρονος στο χωματόδρομο του δάσους και πετούσε σπινθήρες.
Εν τω μεταξύ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του και θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ένας 39χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό και ευθύνεται για την φωτιά στο Καλέντζι Κορινθίας, που έκαψε 15 στρέμματα δάσους και πέντε στρέμματα με ελιές τις προηγούμενες ημέρες.
Πρόκειται για κάτοικο του χωριού, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό κατ' εξακολούθηση, αφού εκτός από την φωτιά αυτή, ομολόγησε ότι είχε βάλει άλλες τέσσερις φορές φωτιά το 2007, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στην περιοχή.

Έχουμε 5.000 αστυνομικούς ...γραφείου και 3.000 για ασφάλεια ..προσωπικοτήτων !!!

Τους 5.000 φτάνουν οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες γραφείου αντί να διατίθενται για τις ανάγκες της αστυνόμευσης. Ταυτόχρονα, πάνω από 3.000 είναι οι υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. που απασχολούνται στη φύλαξη στόχων.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας αποκάλυψε χθες σε δημοσιογράφους ότι προτίθεται να αντικαταστήσει με δημοσίους υπαλλήλους που θα μεταταγούν από άλλες υπηρεσίες όσους αστυνομικούς εκτελούν υπηρεσίες γραφείου. Υπολογίζονται σε 5.000 σύμφωνα με μελέτη του αρχηγού κ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου. 
Προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση με 300 άτομα της νέας υπηρεσίας Ασύλου. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής που θα επανεξετάσει το θέμα της φύλαξης στόχων από περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς. 
Δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων αποκάλυψε ότι διατίθενται: 19 εκατ. ευρώ για μισθώματα κτιρίων ανά την Ελλάδα, 13 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του στόλου των (13.768) αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. και 36 εκατ. ευρώ για καύσιμα.
Ο κ. Δένδιας είχε χθες συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, τον οποίο, όπως δήλωσε, «ενημέρωσα για την κατάσταση που παρέλαβα στο υπουργείο». Νωρίτερα, ο υπουργός επανέλαβε ενώπιον δημοσιογράφων ότι πρόθεσή του είναι εντός 12 μηνών να ολοκληρωθεί η χωροθέτηση 25 κέντρων πρώτης υποδοχής σε όλη τη χώρα. Αρνήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από τη Ζώνη Σένγκεν παρότι, όπως αποκάλυψε, η νέα έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα «περιλαμβάνει σοβαρές παρατηρήσεις». Αναφορικά, τέλος, με τη διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η διαδικασία δεν εξελίσσεται θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς φέρεται να διατηρείται άρθρο που προβλέπει ότι οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται εντός Ε.Ε. επιστρέφονται στην πρώτη χώρα εισόδου, συνηθέστερα, την Ελλάδα.
Για τα θέματα δασοπυρόσβεσης, ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με την Ιταλία για τη χρήση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της γειτονικής χώρας. Προκειμένου να καλυφθούν τρύπες στη χρηματοδότηση (σ.σ. αφορούν κυρίως στη χρήση ελικοπτέρων) ζητήθηκε η συνδρομή του Ιδρύματος Νιάρχου. Τέλος, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των εθελοντών, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας της Πυροσβεστικής, το οποίο είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. Σήμερα ή τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., δίχως πάντως να αναμένεται αλλαγή αρχηγού.
Η Καθημερινή (Γιάννης Σουλιώτης)

Συνεχίζει τις προσλήψεις η Βουλή, ακόμα και στα γραφεία παλαιών πολιτικών...

Τι κι αν η 78χρονη κ.Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από την ενεργό Πολιτική; Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής διατηρεί ακόμα το...δικό της γραφείο και μάλιστα προσλαμβάνει και υπαλλήλους. Νόμιμο. Ηθικό;  parapolitiki.com

Τατούλης …Ούτε με σφαίρες σκουπιδότοπος στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας !

Πήρε  θέση στα  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  για την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών δίπλα στην «Πύλη της Μεσσηνίας » στο αεροδρόμιο Καλαμάτας  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ,Πέτρος Τατούλης
Δείτε την επιστολή απάντηση του Περιφερειάρχη:
"Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά το δικαιολογημένο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την πιθανότητα να δημιουργηθεί μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Καλαμάτα είναι η πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου και έχουμε επενδύσει πάνω της όλα μας τα όνειρα για την νέου τύπου αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι προσέχουμε την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας κυριολεκτικά σαν τα μάτια μας.
Από την Καλαμάτα, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο μας σχέδιο, ξεκινά η επανεκκίνηση ολόκληρης της περιφέρειας.
Δεν θα διανοηθεί ποτέ κανείς όποιος και αν είναι αυτός να δημιουργήσει προβλήματα στην πόλη και ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της.
Περίπτωση να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει κοντά στο αεροδρόμιο μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων δεν πρέπει να υπάρχει ούτε στην σφαίρα της φαντασίας.
Κανείς δεν θα βάλει εμπόδια στο σχέδιο μας να δημιουργήσουμε τις υποδομές για ένα σύγχρονο ΔΙΕΘΝΕΣ αεροδρόμιο που θα απογειώσει την τουριστική προοπτική και ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Η περιφέρεια έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για την διάθεση 15εκ. ευρώ για την βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο και προχωρούν οι μελέτες για την κατασκευή του κόμβου που θα συνδέει την νέα εθνική οδό με το αεροδρόμιο.
Οι πολίτες της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι καθημερινά δίνουμε μεγάλο αγώνα για να τους παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής και ανάπτυξης. Το αξίζουν και το δικαιούνται.»
Και μην ξεχνά κανείς ότι η Πελοπόννησος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Κινούμαστε με σχέδιο και προγραμματισμό που καμία σχέση δεν έχει με την γενικότερη αναλγησία του Ελληνικού κράτους.
Με οδηγό το σχέδιο μας για την έξοδο από την κρίση κάνουμε την διαφορά."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου