11.8.12

Ισχυρό μπουρίνι πλήττει την Πάτρα


 Ισχυρό μπουρίνι πλήττει από τις 7.30  το απόγευμα την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή .Κύρια  χαρακτηριστικά του καιρού οι έντονες βροχοπτώσεις , οι κεραυνοί και οι ισχυροί  άνεμοι που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων ιδιαίτερα στο επαρχιακό δίκτυο του νομού.
Στην πόλη της Πάτρας από τις 8.30 το βράδυ σημειώνεται  ισχυρή βροχόπτωση ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας.
http://patrastimes.gr/arthro.
php?id=22508

Πόζαρε στον τόπο του βιασμού ο Δράκος της Πάρου


Ο 21χρονος Πακιστανός πόζαρε στην παραλία της Χρυσής Ακτής και ανέβαζε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook…λίγες μέρες πριν επιτεθεί με πρωτοφανή αγριότητα στην 15χρονη Μυρτώ.

Tην ώρα που η άτυχη 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Αττικού νοσοκομείο, η εφημερίδα “το Εθνος της Κυριακής” αποκαλύπτει μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που δημοσιεύει τις φωτογραφιες του φερόμενου ως δράστη, αυτές τραβήχτηκαν στο σημείο που λίγο αργότερα ο 21χρονος Πακιστανός θα κακοποιούσε βάναυσα την άτυχη μικρή…

Δυο κοπέλες αφόπλισαν ληστές


Οι επίδοξοι διαρρήκτες νόμιζαν ότι θα έκαναν τη «δουλειά» τους ανενόχλητοι,αφού περίμεναν πρώτα να δουν τον ιδιοκτήτη να φεύγει από το διαμέρισμά του σε πολυκατοικία στο στενό της Χίου.
Δεν ήξεραν, όμως, ότι είχε και… φιλοξενούμενους!
Τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν την κλειδαριά της πόρτας για να εισβάλλουν στο σπίτι, η πόρτα… άνοιξε και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο νεαρές κοπέλες! Οι διαρρήκτες τα έχασαν, αλλά βρήκαν την ετοιμότητα να τραπούν σε φυγή πριν τα πράγματα γίνουν… σκούρα γι’ αυτούς!

Παρά την προσπάθειά τους, οι δύο νεαρές δεν κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.
Μετά απο την ειδοποίηση τους στην αστυνομία  η περιοχή γέμισε περιπολικά και αυτοκίνητα της Ασφάλειας που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Εκείνοι, όμως, είχαν προλάβει να εξαφανιστούν στα στενά της πόλης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους που και στο παρελθόν είχαν χτυπήσει το ίδιο διαμέρισμα.

Πάνε στη Βουλή τα μέτρα των 11,5δισ.


Την ψήφιση των βασικών μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ από τη Βουλή και όχι απλώς τον προσδιορισμό τους από την κυβέρνηση θέτουν ως προϋπόθεση η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να καταβάλουν την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.
Αιτία η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας αλλά και οι αμφιβολίες για τη δυνατότητα να ψηφιστούν από τη Βουλή τα επώδυνα νέα μέτρα.
Σημειώνεται πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν πρόκειται να γίνει πριν τις αρχές Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς εντός των επόμενων 40 ημερών οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα κληθούν να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους αντιθέσεις και να καταλήξουν στο πακέτο μέτρων.

Χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους καίει η φωτιά στο 'Αγιον Όρος


Χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους εξακολουθεί να κατακαίει η μεγάλη φωτιά στο 'Αγιον Όρος.
Δεκαπέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα -μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ- πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις. Από ξηράς επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 314 στρατιώτες, 120 εθελοντές και 49 Σέρβοι πυροσβέστες.

Το δύσβατο της περιοχές και οι συνεχείς εναλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων Γιοβάνιτσα και Πρώτο Νερό, σε μία απόσταση περίπου 1,5 με 2 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία, πάντως, επί του παρόντος δεν κινδυνεύει. Στη Μονή αυτή εγκαταβιούν αρκετοί Σέρβοι μοναχοί.

Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι

Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς. «Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».
Η ΠΟΣΤ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία ενόψει των κερδοσκοπικών πρακτικών που θα εφαρμοστούν και επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τους Έλληνες πολίτες και τονίζει πως «οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδρασή τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου».
Η ΠΟΣΤ συγκάλεσε για μεθαύριο, Δευτέρα, στις 10 το πρωί συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης των ταχυδρομικών υπαλλήλων.

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λακωνία και Μεσσηνία, με συλλήψεις



Είκοσι οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Λακωνία και Μεσσηνία, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας.
Στη διάρκεια επιχείρησης στη Λακωνία, προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα και συνελήφθησαν τέσσερα, εκ των οποίων δύο για κατοχή ναρκωτικών, ένας για οπλοκατοχή κι ένας επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.
Κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό όπλο με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, ακόμα 120 φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο με 34 φυσίγγια και ποσότητα χασίς βάρους 14,2 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους εισαγγελείς Πρωτοδικών Σπάρτης και Γυθείου.
Εξάλλου, σε ανάλογη επιχείρηση στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 26 άτομα, εκ των οποίων δύο για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, πέντε για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, ένας για παράνομη κατοχή όπλων, δύο για εμπορία ανθρώπων και 16 λαθρομετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 19 εκατοστών, ενώ μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας, πέντε ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα Βουλγάρων, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Μετά τον εθνικογαμιστή, ήρθε ο Πασπαρόγατος για να σώσει την Ελλάδα! Βίντεο


Aν κουρασθήκατε από τις συμβατικές πολιτικές επιλογές, αν απογοητευθήκατε από τις εξαγγελίες και τα αδιέξοδα των παραδοσιακών πολιτικών, μην πτοείσθε διότι υπάρχει ελπίδα. 
Μετά τον εθνικογαμιστή, σειρά έχει ο... Πασπαρόγατος ο οποίος καταθέτει τη δική του πολιτική πρόταση και μαζί μας προτείνουν ένα άλλο «μείγμα πολιτικής».
Ο «Πασπαρόγατος» -κατά κόσμον Γεώργιος Σπυρίδωνος Αντωνιάδης- δηλώνει «επιστήμονας, τεχνολόγος τροφίμων, γεωπόνος» και στην προσωπική του ιστοσελίδα μας προσφέρει πέρα από τις επιστημονικές του θέσεις, την αυτοβιογραφία του και το πολιτικό του μανιφέστο.
Πολιτικά δηλώνει ένας γνήσιος επαναστάτης και για αυτόν «η μόνη ιδεολογία που είναι υπαρκτή στις μέρες μας και εφαρμόσιμη, είναι να φέρουμε μέσα από το σημερινό σύστημα της παγκοσμιοποίησης μια παγκόσμια σοσιαλιστική δικτατορία (αντεθνική χούντα) στην οποία θα απολαύσουν όλοι οι λαοί τα μεταλλαγμένα αγαθά της γης σε έναν στρατοκρατικό κόσμο και εικονικό στον οποίο δεν θα υπάρχει βία, φτώχεια και πορνεία αλλά αντίθετα θα κυριαρχεί η υπερεξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η σεξουαλική απελευθέρωση και ο τεχνολογικός αυτοματισμός της καθημερινότητας των πολιτών».
Ως προς το θρήσκευμα του δηλώνει: «Είμαι πρώην βαπτισμένος χριστιανός ορθόδοξος, αργότερα προσυλητίστικα στο δόγμα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ" και έγινα εβραίος/προτεστάντης ή υπερ-ισραηλινός προτεστάντης ευαγγελιστής ή ένας ιουδαιο-χριστιανός, και τώρα δηλώνω ΠΑΝΘΡΗΣΚΟΣ δηλαδή πιστεύω ταυτόχρονα στις 3 μονοθειστικς θρησκείες (Ισλάμ, Ιουδαισμός, Χριστιανιμός)».
Στον χώρο της φιλοσοφίας και συγκεκριμένα του τεκτονισμού δηλώνει: «Είμαι υπερσιωνιστής (έτσι όπως ορίζω εγώ τον υπερσιωνισμό) δίχως να είμαι μυημένος ακόμη ως τέκτονας, διότι θεωρώ τον εαυτό μου ανένταχτο, δηλαδή δεν θέλω να εκπροσοπούμε από κανένα μασονικό τάγμα, διότι δεν θέλω όταν προσεύχομαι ή επικαλούμε τον Θ-ό να συνπάρχω με άλλους ανθρώπους και αυτό διότι θεωρώ την πίστη μου με τον Θ-ό καθαρά προσωπική και δεν επιθυμώ να την μοιράζομαι με άλλους».
Στόχος του είναι η δημιουργία μιας μινι-ΕΕ στα Βαλκάνια, η επιστροφή των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη καθώς και το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων με μικροτσίπ για λόγους ασφαλείας. Ονειρεύεται τη δημιουργία ενός παγκόσμιου στρατού που θα επιβάλλει την παγκόσμια ειρήνη, καταργώντας τα εθνικά κράτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και τις προτάσεις του για μια άλλη διακυβέρνηση που θα αλλάξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά... και τον κόσμο!

ΑΥΤΟ είναι το ΠΡΟΣΩΠΟ του κτήνους της Πάρου !


Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας να μην γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το πρόσωπο του «δράκου της Πάρου», ο οποίος χτύπησε με πέτρα τη 15χρονη Μυρτώ, τελικά η φωτογραφία διέρρευσε και κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.
Την φωτογραφία εξασφάλισε για το «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει τον πακιστανικής καταγωγής δράστη ο οποίος κρατείται πλέον στις φυλακές Αυλώνα.

Στοματκό σεξ: φάρμακο στις ναυτίες της εγκυμοσύνης; Ή μήπως ένα κόλπο των ανδρών;


Είναι το στοματικό σεξ αντίδοτο για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης; Αυτό ισχυρίζεται ένας ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Albany!

Ακούγεται περισσότερο σαν κόλπο των ανδρών αλλά σύμφωνα με τον δρ. Gordon Gallup οι πρωινές ναυτίες της εγκυμοσύνης μπορούν να καταπολεμηθούν με την κατάποση του σπέρματος κατά τη διάρκεια στοματικού σεξ.

Ο ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Albany-SUNY ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν το σπέρμα του άντρα που τις κατέστησε έγκυες μπορούν να καταπολεμήσουν τις ναυτίες. Ο λόγος; Θεωρεί ότι οι ναυτίες προκαλούνται απλά από την εισαγωγή του σπέρματος, μιας ξένης για το σώμα της γυναικας ουσίας, στη μήτρα για την γονιμοποίηση.

Ο δρ. Gallup επίσης πιστεύει ότι σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Το ζήτημα είναι βεβαίως να αποδείξει και τα λεγόμενά του με ερευνητικά δεδομένα! Eσύ τι λές; Μπορεί να έχει η έρευνα δόση αλήθειας ή μήπως είναι ένα ακόμα κόλπο των ανδρών;.tlife.gr

Το βράδυ κοιτάξτε τον ουρανό και... κάντε μια ευχή!


Αν είστε λίγο τυχεροί-ες θα δείτε εως και 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα!

Έναν ακόμη Αύγουστο οι διάττοντες αστέρες Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη μας -και της Ελλάδας- έως τις 24 Αυγούστου.

Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με «πεφταστέρια». Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Σημειωτέον ότι τον φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο εν λόγω περιοδικός κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Το θεαματικότερο «σόου» των Περσειδών έγινε το 1992, όταν η Γη πέρασε πιο κοντά από ποτέ από τον κομήτη (κάτι που αναμένεται να ξανασυμβεί περίπου το 2125), ενώ έκτοτε ο αριθμός των μετεώρων έχει επανέλθει σε κανονικό επίπεδο.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση

Τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μετά την δημοσιοποίηση των φετινών βάσεων σε λίγες ημέρες.

 Όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά, η κρίση έχει αναγκάσει τους υποψηφίους να έχουν δηλώσει σχολές στον τόπο κατοικίας τους αφού πλέον τα έξοδα για φοίτηση μακριά από τον τόπο διαμονής είναι πλέον απαγορευτικά.
Ακολουθούν όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την δωρεάν σίτιση που προσφέρουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κάτι που από μόνο του μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα διατροφής.
Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.
Για να παραλάβουν την ειδική ταυτότητα σίτισης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Αγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45000) ευρώ προκειμένου για οικογένεια με ένα μόνο τέκνο. Για οικογένειες με δυο τέκνα και πλέον το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά πέντε (5.000) ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου.
Το ανωτέρω διαμορφούμενο ποσό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ εφόσον ο αδερφός του δικαιούχου φοιτητή είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών. Εάν περισσότεροι του ενός αδερφοί υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ για καθέναν από αυτούς .
β. Έγγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) του τελευταίου οικονομικού έτους δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.
γ. Αγαμοι φοιτητές άνω των 25 ετών των οποίων το ετήσιο ατομικό εισόδημα, όπως προκύπτει από το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25000) ευρώ.
δ. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ίδιου του φοιτητή, των γονέων του και των ανήλικων αδερφών του από κάθε πηγή.
Προκειμένου για έγγαμο φοιτητή, ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ιδίου, του/της συζύγου του/της και των ανηλίκων τέκνων του από κάθε πηγή.
ε. Τα κατά περίπτωση διαμορφούμενα ποσά μειώνονται κατά 10%, όταν οι δικαιούχοι φοιτητές κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Πατρέων.
στ. Το ύψος του ετήσιου οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματος δεν αποτελεί κριτήριο παροχής δωρεάν σίτισης στον φοιτητή, όταν ο ίδιος ανεξαρτήτου ηλικίας, ή ένας εκ των γονέων του εάν είναι άγαμος κάτω των 25 ετών, ή ο/η σύζυγος του/της εάν είναι έγγαμος εισπράττει επίδομα ανεργίας.
ζ. Στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος φοιτητής ή/και οι γονείς του ή ο/η σύζυγος του/της, εφόσον αυτός είναι έγγαμος, δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (Α75) περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης.
Δικαιολογητικά για τη λήψη και ανανέωση της ειδικής ταυτότητας:
α. Απλή αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)
β. Δυο (2) φωτογραφίες του φοιτητή.
γ. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
δ. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φοιτητή θεωρημένο για την γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή.
ε. Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφέλειας, από το οποίο προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.
στ. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (βάσει υποδείγματος που είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας)
ζ. Βεβαίωση Σπουδών του Ιδρύματός μας
η. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ 2012
θ. Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας (όπου απαιτείται)
ι) Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας (όπου απαιτείται)
κ) Βεβαίωση Σπουδών αδερφού φοιτητή(όπου απαιτείται)
Οι φοιτητές /τριες των οποίων οι γονείς είναι διαζευγμένοι θα υποβάλουν :
α) Εκκαθαριστικό σημείωμα από τη Δ.Ο.Υ. με το εισόδημα του γονέα που έχει τη γονική μέριμνα του φοιτητή,
β) Διαζευκτήριο και απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επιμέλεια καθώς και ιδιωτικό συμφωνητικό, εάν υπάρχει, και αναφέρει την επιμέλεια και τα έξοδα του φοιτητή και
γ) Πρόσφατη υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι έχει τα αποκλειστικά έξοδα του φοιτητή, θεωρημένη από Αστυνομικό Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής.
Όλα αυτά τα δικαιολογητικά μαζί με την σχετική αίτηση πρέπει να υποβληθούν στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που φοιτούν. newsbomb.gr

Προσοχή στις γέννες με καισαρική, συστήνουν οι ειδικοί


Μία στις δέκα γυναίκες που γεννούν μωρό με καισαρική, καταλήγουν να αναπτύξουν μόλυνση στην περιοχή της χειρουργικής τομής, γεγονός που τους προκαλεί πόνο και τις αναγκάζει συχνά να καταφύγουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες που έχουν συχνότερα πρόβλημα με μόλυνση στην περιοχή της καισαρικής τους, είναι οι παχύσαρκες και όσες γεννάνε σε ηλικία κάτω των 20 ετών.
Αν και πολλές μολύνσεις τελικά δεν είναι ανησυχητικές, μερικές είναι τόσο σοβαρές που έχουν επιπτώσεις σε βάθος για τους ιστούς, τα εσωτερικά όργανα ή την ίδια την μήτρα (ενδομητρίτιδα).
Η μελέτη αφορούσε περίπου 4.100 γυναίκες που γέννησαν σε 14 βρετανικά νοσοκομεία με καισαρική και από αυτές, μετά τον τοκετό, το 9,6% μολύνθηκε γύρω από την τομή. Από τις μολύνσεις, το 88% ήσαν επιφανειακές και περιορίστηκαν στο δέρμα, αλλά το 12% αφορούσε βαθύτερες και σοβαρότερες μολύνσεις. Περίπου το 6% των γυναικών αναγκάστηκαν να κάνουν νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Σε όλο τον κόσμο παρατηρείται ανοδική τάση στον αριθμό των γυναικών που γεννάνε με καισαρική, φθάνοντας σήμερα περίπου στο ένα τέταρτο των συνολικών τοκετών. Οι αιτίες γι' αυτό είναι πολλές, όπως η γυναικεία παχυσαρκία, η επιθυμία πολλών γυναικών να καθυστερήσουν την μητρότητα κ.α.
Οι ερευνητές συστήνουν να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα των μολύνσεων μετά από τις καισαρικές και τονίζουν ότι δεν πρέπει οι γυναίκες να γεννούν με καισαρική, αν δεν υπάρχει κάποια ιατρική αιτία.

Δεκάδες οι νεκροί από τις σεισμικές δονήσεις


Σαράντα έως πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 400 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή Ταμπρίζ στο βορειοδυτικό Ιράν, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε, 40 έως 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 400 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Γκολαμρεζά Μασουμί, επικεφαλής τον υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Ενισχύσεις και από τη Βουλγαρία στο Άγιο Όρος

Ενισχύσεις και από τη Βουλγαρία έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας από χθες βρίσκονται στο Άγιο Όρος 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Μπλαγκόεβγκραντ με κύριο μέλημα την προστασία της Μονής Ζωγράφου.
Εξάλλου σήμερα ανακοινώθηκε ότι Βούλγαροι αξιωματικοί της δασοκομίας ταξιδεύουν στο Άγιο Όρος για να ενταχθούν στην πυρόσβεση. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 18 άτομα συνοδεύεται από τρία ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Είναι Δύο ετών και πάσχει από καρκίνο του μαστού !


Ο καρκίνος την «χτύπησε» όταν ήταν μόλις δυο χρονών και οι γιατροί την υπέβαλαν αμέσως σε μαστεκτομή, και της αφαίρεσαν και έξι λεμφαδένες από τη μασχάλη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί.
«Σοκαριστήκαμε τόσο πολύ από τη διάγνωση. Ασχολούμαι με τον καρκίνο εδώ και 25 χρόνια και ποτέ δεν έχω συναντήσει τόσο νέο ασθενή. Είναι η νεότερη γνωστή περίπτωση στον κόσμο»,δήλωσε η γιατρός της μικρής, Nancy Down στη Daily Mail.
Ευτυχώς για την μικρή Aleisha, οι εξετάσεις «έδειξαν»ότι ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί και έτσι δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες. Οι γιατροί, θεωρούν πλέον απίθανο να επιστρέψει ο καρκίνος, όμως η Aleisha θα συνεχίσει για τα επόμενα χρόνια να υποβάλλεται σε τακτικούς ελέγχους, ενώ στην εφηβεία της θα πρέπει να κάνει πλαστική ανάπλαση στήθους.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά την περιπέτεια της η Aleisha χαμογελά, έχοντας απόλυτη συνείδηση του τι της συνέβη: «Ήξερα ότι είχα καρκίνο στο σώμα μου και ότι οι γιατροί με έκαναν καλά. Ξέρω ότι ο καρκίνος μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους να πάνε στον παράδεισο, αλλά τώρα είμαι καλύτερα".

Tι είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους Αγιορείτες


Τη συμπαράστασή του και το έντονο ενδιαφέρον του για την δοκιμασία που υφίσταται το Άγιον Όρος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Πρωτοεπιστάτη του Όρους, Γέροντα Μάξιμο τον Ιβηρίτη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Αγιορείτικο Βήμα» ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «το Άγιο Όρος το βλέπω ως κόρη οφθαλμού και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καταπολεμήσουμε τη πυρκαγιά».
Οι Αγιορείτες ζήτησαν τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού για την προστασία του Αγίου Όρους από τη φωτιά που κατά τη χθεσινή ημέρα αναζωπυρώθηκε και απειλούσε ακόμα και μονές.
«Η ανταπόκριση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και μας συγκίνησε» είπε ο πρωτοεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος συμπληρώνοντας πως «αμέσως οι δυνάμεις της πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σημαντικά με πεζοπόρα τμήματα και εναέριες δυνάμεις, ενώ επτά αερπλάνα και τρία ελικόπτερα αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη με τις φλόγες που βρίσκονται σε ακτίνα δυο χιλιομέτων από τη Μονή Χιλανδαρίου».

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ- Έρχονται Αεροπλάνα από Ρωσία !


Επικοινωνήσαμε με τη Ρωσία η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς στέλνοντας πυροσβεστικά αεροσκάφη. 
Κατά τη συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό του το ανακοίνωσα και του ζήτησα να βοηθήσει η κυβέρνηση, ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να έχουμε αυτή τη συνδρομή '' ανέφερε ο Πρωτοεπιστάτης της Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους, πατέρας Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό.24wro

Καίγεται το Άγιο Όρος


Γιγαντιαία η κινητοποίηση των αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται για τέταρτη ημέρα στο Άγιο Όρος, κατακαίγοντας μεγάλες εκτάσεις με πευκοδάσος. 
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων, η ένταση των οποίων, πάντως, έχει κοπάσει τις τελευταίες ώρες.
Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ των περιοχών Γιοβάνιτσα και Πρώτο Νερό και κινείται προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να απειλείται μέχρι στιγμής η Μονή. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ. Από ξηράς επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ενώ πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, και δυνάμεις του Στρατού συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο 'Αγιο Όρος μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλο. Μάλιστα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέθεσε  5 αεροσκάφη CL-415, 9 αεροσκάφη CL-215, 2 ελικόπτερα καθώς και 309 άτομα.  
Δύναμη 49 Σέρβων πυροσβεστών, με δύο λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες κατέφτασε το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς. Η Κυβέρνηση της Σερβίας ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια. Η γειτονική χώρα εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει το έργο των Ελλήνων πυροσβεστών.
Σημειώνεται ότι από τη μεγάλη φωτιά έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής περίπου 12.000-15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες.

Νέα απόπειρα βιασμού από αλλοδαπό


Ακόμα ένα περιστατικό βιασμού σημειώθηκε από αλλοδαπό στην βόρεια Ελλάδα, ωστόσο αποτράπηκε την τελευταία στιγμή. 
Συγκεκριμένα μια 19χρονη κοπέλα επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση στο σπίτι της, στο Διδυμότειχο, όταν άγνωστος με άσκηση σωματικής βίας, προσπάθησε να τη βιάσει, έγινε όμως αντιληπτός από περιοίκους και τράπηκε σε φυγή.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι, λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο αλλοδαπό

Τραγωδία - Έξι νεκροί σε δύο τροχαία - Μια δωδεκάχρονη κι ένα μωρό ανάμεσα στα θύματα


Σε δύο τροχαία που συνέβησαν με διαφορά λίγης μόνο ώρας σκοτώθηκαν έξι άτομα μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Απίστευτη τραγωδία τα ξημερώματα στα Γιάννενα. Θλιβερός ο απολογισμός σε δύο δυστυχήματα συνέβησαν λίγο μετά τις 4 το πρωί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το pamepreveza.gr το πρώτο τροχαίο συνέβη στην ε.ο. Ιωαννίνων – Άρτας όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση σε προπορευόμενο φορτηγό με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί μετωπικά με δεύτερο όχημα που έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα.

Επί τόπου έχασαν την ζωή τους οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός ενώ οι επιβαίνοντες στα δύο οχήματα, τέσσερις τον αριθμό, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, όπου μετά από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά της μια 12χρονη κοπέλα, ενώ οι άλλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στην ε.ο. Ιωαννίνων – Κόζάνης λίγη ώρα αργότερα, όταν συγκρούστηκαν επίσης μετωπικά δύο αυτοκίνητα.

Από την σύγκρουση έχασαν την ζωή τους ο 23χρονος οδηγός και μια 50χρονη γυναίκα, και οι δύο από Αλβανία, που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο και ένα κοριτσάκι 2 ετών που επέβαινε στο δεύτεροι όχημα. Οι πέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Προανάκριση για τα αίτια των δύο τραγικών τροχαίων έχει αναλάβει το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων

Το Βιάγκρα διεγείρει και τους ...αθλητές !


«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι αθλητές κάνουν χρήση Βιάγκρα. Δεν πρόκειται για απαγορευμένη ουσία, αλλά μπορεί να βελτιώσει τις αγωνιστικές επιδόσεις», γράφει η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Σύμφωνα με την «Κορριέρε» , το φαρμακευτικό αυτό σκεύασμα, αν χορηγηθεί λίγο πριν από αγώνες που απαιτούν μια σύντομη όσο και έντονη μυϊκή προσπάθεια, μπορεί να «χαρίσει» στους αθλητές, την ενέργεια εκείνη που τους χρειάζεται για να καταφέρουν να κάνουν την διαφορά.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρεται σε αθλήματα όπως ποδηλασία, κανό, άλματα, αλλά και ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Wada, η Διεθνής Υπηρεσία κατά του "ντόπινγκ", δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο αγγειοδιασταλτικό φαρμακευτικό σκεύασμα στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών.

Πρόκειται, λοιπόν, για παρατηρήσεις και προβληματισμούς ηθικού, μόνον, χαρακτήρα, σχετικά με τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθαι».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό, πάντως, να συμπεριληφθεί, το Βιάγκρα, στις ουσίες του "ντόπινγκ", ήδη από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνους του Ρίο Ντε Τζανέιρο, του 2016.

«Η απόφαση αυτή μπορεί να ληφθεί και εξαιτίας πιέσεων των ίδιων των γιατρών της Wada, προς απόδειξη του ότι πρόκειται για ένα φαρμακευτικό προϊόν που έχει μια γενικότερη επίδραση από αυτή που συνηθίζουμε να γνωρίζουμε», τονίζει, τέλος, η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Αύριο η "Εξερεύνηση" του Μαγκλαβά !


Το βουνό που όταν φτάσεις στην κορφή του σε αποζημιώνει με μια εκπληκτική θέα προς κάθε πλευρά της Μεσσηνίας, το Μαγκλαβά, θα εξερευνήσουν την Κυριακή πολλοί φυσιολάτρες και κάτοικοι της περιοχής, στο πλαίσιο πεζοπορίας που έχουν διοργανώσει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Παράδεισος» και σειρά άλλων τοπικών συλλόγων.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει περίπου στις επτά το πρωί από το Βλαχόπουλο, ενώ από την Καλαμάτα θα αναχωρήσει για το σημείο έναρξης λεωφορείο στις έξι το πρωί.
Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξερεύνηση του Μαγκλαβά, εκείνη τη φορά με διοργανωτή τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας. Επειδή όλοι πέρασαν αξέχαστα, αποφασίστηκε η πεζοπορία στο πανέμορφο βουνό να γίνεται τακτικά και να ζήσουν αυτή την εμπειρία όσο γίνεται περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες.
Οι τοπικοί φορείς που έχουν συνδιοργανώσει την πεζοπορία είναι το Τοπικό Συμβούλιο Βλαχόπουλου, ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας, ο Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίκλαινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκουνάρας, το Τοπικό Συμβούλιο Χατζή και το Τοπικό Συμβούλιο Κρεμμυδίων.

«Αίπεια γη της ευδαιμονίας»-Σήμερα στον Άγιο Ανδρέα


Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αίπεια γη της ευδαιμονίας» θα προβληθεί στον Αγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης  σήμερα Σάββατο στις 21:30 μ.μ.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης που δημιούργησε ομάδα μαθητών των τμημάτων πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας. Το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε με στόχο τη προσέλκυση τουριστών αλλά και τη προβολή της περιοχής παρουσιάζει τα αξιοθέατα της Αίπειας τους ανθρώπους της καθώς και τα προϊόντα της περιοχής.

«Το Χρήμα είναι Χρόνος» από τους Κινηματογραφιστές σε Κρίση


Oι «Κινηματογραφιστές σε κρίση», μετά τους «Ικέτες», παρουσιάζουμε την δεύτερη ταινία μας, 
με τίτλο «Το Χρήμα ειναι Χρόνος».

Μια ταινία για όλους αυτούς που ο Χρόνος τους δεν έγινε ποτέ Χρήμα.
v=VXNwwB0pzBg

Σενάριο: Iωάννα Γεροκωνσταντή
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση φωτογραφίας - Mοντάζ: Νίκος Βουρλιώτης

Επίσης, για φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και τρόπους για να συνεισφέρει όποιος επιθυμεί 
στην προσπάθειά μας, επισκευθείτε το: www.cineincrisis.gr

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ στους ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ !!!

Υπήρξε άνθρωπος που έζησε 256 χρόνια;

Μεγάλωσε 180 παιδιά ενώ οι 23 γυναίκες που είχε πέθαναν πολύ πριν απο τον ίδιο.

Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρό χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό. Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.

Σύμφωνα με τους New York Times μετά απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».

Οι άνθρωποι τότε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια.

Το 1930 o Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.
Μεγάλωσε 180 παιδιά ενώ οι 23 γυναίκες που είχε πέθαναν πολύ πριν απο τον ίδιο...

Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες). Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;
Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να' χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον...newsbomb.gr

Mητέρα της 15χρονης..."Αν ήταν το παιδί του Τσίπρα στη θέση της κόρης μου..."

 Στην εφημερίδα "πρώτο ΘΕΜΑ" έχει μιλήσει η μητέρα της 15χρονης Μυρτούς , που δίνει μάχη για τη ζωή της ,έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από τον Πακιστανό δράκο στην Πάρο.
Η μητέρα μιλά για το ένστικτό της,μόλις είδε τον δράστη να περνά μπροστά της ,την ώρα που ξεκινούσαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.Μιλά επίσης και για την καταγωγή του και για τους λαθρομετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι και στις χώρες τους, η θέση της γυναίκας θεωρείται υποδεέστερη και πως οι άντρες εκεί έχουν μάθει να χτυπούν και να εξευτελίζουν τις γυναίκες δίνοντας έτσι μια εξήγηση για την μανία που έδειξε το Πακιστανό κτήνος εναντίον της 15χρονης κόρης της.Σε ότι αφορά στην σύλληψη του δράστη,δίνει τα συγχαρητήριά της στην αστυνομία, αλλά όπως λέει αν της έλεγαν πως θα τον αφήσουν ελεύθερο αλλά η κόρη της θα ξανασηκωνόταν και θα περπατούσε δεν θα την ένοιαζε.Αυτή τη στιγμή την νοιάζει μόνο το παιδί της.Εκεί όμως που πραγματικά δείχνει να εξοργίζεται είναι όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας την ρωτα για την άποψή της σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομάις "Ξένιος Ζευς" και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Λέει χαρακτηριστικά:"Αν ήταν το παιδί τους π.χ. του Τσίπρα στη θέση της κόρης μου ποια θα ήταν η θέση του για τους μετανάστες;Δεν είμαι κατά του Τσίπρα αλλά σε μερικά πράγματα άλλο Τσίπρα και άλλο τσίπα".

Επιστρέφει το θρυλικό «Ορκιστείτε Παρακαλώ»


Στις οθόνες μας θα επιστρέψει μία από τις ιστορικές κωμωδίες της ελληνικής ΤV: ριμέικ του «Ορκιστείτε Παρακαλώ» με τον Γιάννη Μιχαλόπολο, που έδειχνε η ΕΡΤ, ετοιμάζει ο Alpha!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι έχει στα σκαριά ένα low budget πακέτο, το οποίο θα κινείται σε τρεις – τέσσερις χώρους γυρισμάτων.
Η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος –που σκόρπισαν άφθονο γέλιο με την «Νήσο»- είναι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να «ζωντανέψουν» τα σπαρταριστά περιστατικά της δικαστικής αίθουσας, ενώ στη διανομή των ρόλων θα έχει λόγο ο Λάκης Λαζόπουλους.star.gr

Σαββατόβραδο με… Πεφταστέρια !!!

Ο έναστρος ουρανός του Αυγούστου τις επόμενες ημέρες γίνεται ακόμη πιο μαγευτικός.
 Στα μέσα Αυγούστου και κυρίως από τις 11 μέχρι τις 14 του μηνός, έχουμε τη γνωστή βροχή διαττόντων, τις Περσείδες.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο η κατάσταση  έχει ως εξής: «Πρόκειται για την πιο φημισμένη και πιθανόν την πιο εύκολα και καλά παρατηρήσιμη βροχή διαττόντων, επειδή ο καιρός είναι ζεστός και άνετα κάποιος μπορεί να ξενυχτίσει έξω στο ύπαιθρο. Το μέγιστο των Περσείδων αναμένεται φέτος να συμβεί το βράδυ του Σαββάτου 11 προς Κυριακή 12 Αυγούστου με μερικές δεκάδες διάττοντες την ώρα. 
 Οι καταλληλότερες ώρες για την παρατήρηση του φαινομένου είναι οι πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες και πριν το χάραμα. 
 Για τους τυχερούς, που αυτή την εποχή απολαμβάνουν τις διακοπές τους, βρίσκονται σε κάποια σκοτεινή παραλία ή γενικότερα σε ανοικτό χώρο, μακριά από τα φώτα της πόλης και έχουν διάθεση να ξενυχτήσουν, είναι ευκαιρία να θαυμάσουν τις Περσείδες. Για την παρατήρηση του φαινόμενου δεν χρειάζονται ιδιαίτερα όργανα ή κάποια προετοιμασία. Αρκούν μόνο τα μάτια μας και ο ουρανός να είναι καθαρός, χωρίς σύννεφα.Τα μετέωρα των διαττόντων είναι μικρά στερεά σωμάτια με διαστάσεις που δεν υπερβαίνουν τα λίγα χιλιοστά του μέτρου. Συνήθως αποτελούν τα υπολείμματα ενός κομήτη που άφησε πίσω του στο ταξίδι του γύρω από τον Ήλιο. 
Τα μετέωρα των Περσείδων προέρχονται από τον κομήτη Swift – Tuttle. Όταν όμως πλησιάσουν τη Γη, εισέρχονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πυρακτώνονται δημιουργώντας έτσι τις υπέροχες αναλαμπές. Αν προεκτείνουμε τα ίχνη των τροχιών των διαττόντων θα φαίνεται σα να προέρχονται από ένα σημείο του ουράνιου θόλου (ακτινοβόλο σημείο) στον αστερισμό του Περσέα, απ’ όπου πήραν και το όνομά τους Περσείδες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-«Ανήθικος» ..όποιος ζητά έλεγχο και διαφάνεια !


Υπερβαίνει τα εσκαμμένα η απάντηση του Γιώργου Καραμπάτου στο χθεσινό άρθρο-παρέμβαση του διευθυντή της «ΦΩΝΗΣ» Θανάση Τσαμούλη με τίτλο:
«Η κρίση στο Επιμελητήριο είναι διττή: Προβλήματα καρέκλας και διαχείρισης». Διαβάστε και κρίνετε και ο δικός μου σχολιασμός ακολουθεί:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ
«Κύριε Τσαμούλη,
Μετά από όσα διάβασα στην εφημερίδα σας με ημερομηνία Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, σελ. 3 στήλη «διαΦΩΝΗες», αισθάνομαι την ανάγκη -αντί απάντησης στους λίβελους εναντίον μου- να σας πω δύο λόγια για το επάγγελμα του δημοσιογράφου που μάλλον τα έχετε ξεχάσει αφού, σ' ότι αφορά τουλάχιστον εμένα, φαίνεται ότι σας καθοδηγεί στα γραφόμενα σας το μένος σας κατά του κ. Ντίνου Πλεμμένου, εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία», ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος μου (όπως παλαιότερα και δικός σας), γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα. Πως αλλιώς να εξηγηθούν όλες αυτές οι, χωρίς προηγούμενο, βολές εναντίον μου και κυρίως χωρίς καμία απόδειξη για όσα μου καταλογίζετε;
Σας μεταφέρω λοιπόν ένα απόσπασμα από την έκδοση: «Οδηγός του Δημοσιογράφου» των Φωκ. Κώνστα και Β. Τσιμπιδάρου (εκδ. 1953), όπου αναφέρεται ότι «...Ο Δημοσιογράφος είναι ιεραπόστολος, είναι μύστης, είναι ηγέτης. Φθάνει να θέλει και να μπορεί να είναι δημοσιογράφος, φθάνει να έχει προ οφθαλμών ότι η δημοσιογραφία και η ανηθικότης είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες». Διότι η κατ' εξακολούθηση λιβελογραφία εναντίον μου η οποία αγγίζει τα όρια της εμμονής, μόνο «ανήθικη» μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί. Επίσης, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου (που και από αυτές πολύ απέχουν οι λίβελοι σας εναντίον μου), δεν νομιμοποιείστε να επηρεάζετε την κοινή γνώμη αναπαράγοντας αμφίβολες και μη τεκμηριωμένες πληροφορίες εις βάρος μου... όπως ασυστόλως πράττετε και μέσω της εφημερίδας σας και μέσω συνεργαζόμενου μαζί σας τοπικού τηλεοπτικού σταθμού αναφερόμενος κατ' επανάληψη σε «συμφέροντα» για «κολλητούς», σε «πλεονεξία Καραμπάτου» «διαχείρισης», «έλλειψη διαφάνειας» κ.α.
Λυπάμαι πραγματικά που το μίσος υπαγορεύει τα λόγια και τα γραπτά σας. Λυπάμαι που αυτό το αψυχολόγητο μένος σας εναντίον μου, σας κάνει να αγνοείτε την πορεία μου στη μικρή μας κοινωνία ως άνθρωπου, ως επιχειρηματία αλλά και ως προέδρου του Επιμελητηρίου για 13 συνεχή χρόνια. Λυπάμαι που πέφτετε στην παγίδα και αυτοαναιρείσθε, αφού από τη μία αναφέρεστε στον επιτυχή επιμελητηριακό θεσμό που σήμερα δεν λειτουργεί (άρα προηγούμενα λειτουργούσε) και σε επόμενη παράγραφο με απαξιωτικά σχόλια καταγγέλλετε ως υπεύθυνους αυτούς που δημιούργησαν το επιμελητήριο που «προηγούμενα λειτουργούσε». Μιλάτε για πολιτικές ευθύνες τις οποίες -γνωρίζετε πολύ καλά- ότι στο μέρος που μας αναλογεί τις αναλάβαμε διαχωρίζοντας τη θέση μας από τον έκπτωτο Πρόεδρο, αλλά ξεχνάτε σκοπίμως ότι προσωπικά εγώ ο ίδιος μετά τις εκλογές (που έφερε τον συνδυασμό μου πρώτο σε ψήφους) δημόσια και μέσω και της δικής σας εφημερίδας μίλησα για ανάγκη «προγραμματικής σύγκλησης».
Η τακτική σας, κύριε Τσαμούλη, είναι εύκολα αντιληπτή γιατί επιμένετε με ένα αντιδεοντολογικό τρόπο και χωρίς να έχετε καμία συγκεκριμένη καταγγελία στα 13 συνεχή χρόνια που είχα τη τιμή να διαχειριστώ τα της επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας, να διαστρεβλώνετε την αλήθεια με αποτέλεσμα να παραπλανείτε την κοινή γνώμη... Και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς επιδιώκετε και για ποιο λόγο (εκτός φυσικά από αυτό που έγραψα στην αρχή της απάντησής μου), με την ασύδοτη διοχέτευση συνθημάτων αμφιβολίας και αβεβαιότητος, που καθιστούν λίαν δυσχερή την διαμόρφωση υγιούς αντιλήψεως εκ μέρους των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας.
Καταλήγοντας σας διαβεβαιώνω κ. Τσαμούλη ότι η μοναδική μου φιλοδοξία είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο και έχω πάρει γι' αυτό τις σχετικές πρωτοβουλίες. Δεν διεκδικώ τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου ούτε κάποια άλλη θέση στα όργανα διοίκησής του αλλά σίγουρα διεκδικώ την αυστηρή και δίκαιη κρίση της επιχειρηματικής κοινότητας και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης για το έργο που άφησα πίσω μου με αίσθημα ευθύνης ως ενεργός πολίτης.
Σε κάθε περίπτωση, σας συμβουλεύω να θυμάστε ότι : «...Όταν η 4η εξουσία δεν χρησιμοποιεί με σοφία τη δύναμή της γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τόπο.»
Παρακαλώ να δημοσιευτεί η απάντησή μου στην ίδια σελίδα και σημείο με το λιβελλογράφημα σας.
Σας ευχαριστώ
Γιώργος Καραμπάτος».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
 Προσπαθώντας να εξηγήσω την απίστευτη, αλλά αμήχανη και «εκτός θέματος» απάντηση του συνήθως ψύχραιμου Γ. Καραμπάτου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τον ενόχλησε ο επίλογος του χθεσινού άρθρου, που αναφέρει:
«Επίλογος: Η κρίση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι διττή: Υπάρχουν προβλήματα καρέκλας και διαχείρισης. Και οι δυο περιπτώσεις αντίκεινται στη φιλοσοφία του θεσμού και εξελίσσονται χωρίς τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο, ο οποίος απαιτεί:
***
Διαφάνεια στη διαχείριση, κλείσιμο των «λογαριασμών» του παρελθόντος με εξονυχιστικό έλεγχο από πιστοποιημένο φορέα για να διαλυθούν τα σκοτεινά σημεία και οι καχυποψίες και να φωτισθούν όλες οι πτυχές (και οι αθέατες) της διαχείρισης Καραμπάτου.
***
Καθαρές θέσεις πάνω στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του, με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην τοπική αγορά, την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, την ουσιαστική αξιοποίηση προγραμμάτων προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.
***
Αυτή νομίζω ότι είναι η ουσία. Όλα τ' άλλα και οι όποιες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, διευθετήσεις ή οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένα σε αποτυχία και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε απαξία, μαρασμό και αδιέξοδο».
Όλα τα άλλα περί «καθεστώτος Καραμπάτου», «συστήματος Καραμπάτου», «πλεονεξίας Καραμπάτου», «διοίκησης των κολλητών», «προβλήματα διαχείρισης», «έλλειψη διαφάνειας», αποτελούν κυρίως χαρακτηρισμούς και κριτική που έχει υποστεί ο κ. Καραμπάτος κατά το παρελθόν από πολλούς, με ιδιαίτερη ένταση στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο, πρωτίστως από τους αντιπάλους συνδυασμούς και τα ΜΜΕ. Ως εκ τούτου η εκ των υστέρων «ενόχλησή» του, μάλλον εκπλήσσει.
Χρησιμοποιώντας, λοιπόν διάφορα φαιδρεπίγραφα χαρακτηρίζει την αρθρογραφία της «Φ» «ανήθικη» λιβελογραφία. Προφανώς, γιατί είναι ασύμβατη με τον κώδικα ηθικής του Γ. Καραμπάτου. Δηλαδή:
● Όποιος ασκεί κριτική ή ζητεί διαφάνεια στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με την «ηθική Καραμπάτου» είναι ανήθικος...
● Όποιος ζητεί εξονυχιστικό έλεγχο από πιστοποιημένο φορέα, της διαχείρισης του Επιμελητηρίου επί «καθεστώτος», σύμφωνα με την «ηθική Καραμπάτου» είναι ανήθικος...
● Όποιος ζητεί να τερματιστεί η κρίση με συναινετικές διαδικασίες στη βάση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την «ηθική Καραμπάτου» είναι ανήθικος...
Στην κρίση των αναγνωστών και του επιχειρηματικού κόσμου αφήνουμε τα συμπεράσματά του για την παρουσία του επί 13 χρόνια στο Επιμελητήριο. Η πρώτη απάντηση που έλαβε με την απώλεια του 50% περίπου των εδρών στη διοίκηση στις πρόσφατες εκλογές φαίνεται ότι δεν του φθάνει. Ας δοκιμάσει και πάλι να δούμε τη δυναμική του και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!...
Η αναφορά Καραμπάτου στην «ηθική» των άλλων είναι προκλητική και θρασυτάτη. Κρίνει μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά δεν πείθει κανένα όταν όλοι γνωρίζουν:
● Ότι απέκλεισε με πρωτοφανείς μεθόδους τον Γ. Γκούμα από την εκλογή του στο Δ.Σ. με τον αιφνιδιασμό της αλλαγής εδρών στα Τμήματα.
● Ότι «μαγείρεψε» τη μυστική συμφωνία με τον Αδαμόπουλο, βάσει της οποίας το Επιμελητήριο περιέπεσε σε ανυποληψία και βαθύτατη κρίση.
● Ότι δεν δέχτηκε, όπως μπορούσε, τη διευκόλυνση του επιχειρηματικού κόσμου στην εξόφληση οφειλών του, με στόχο να αποκλείσει από τις εκλογές τους μη αρεστούς του.
● Ότι το «μαγείρεμα» στην αλλαγή καταστατικού της ΕΤΑΠ που κρατούσε «επτασφράγιστο μυστικό» έγινε για ελέγξει και μέσω του εψηφισμένου Προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου, την οικονομική λειτουργία της.
Αν δεχθώ ότι ο Καραμπάτος μίλησε μετεκλογικά για «προγραμματική σύγκλιση» γιατί αυτή δεν επήλθε, αλλά προτίμησε «συναλλαγή» με το συνδυασμό της μειοψηφίας και όχι τη διαπαραταξιακή διοίκηση που πρότεινε το «Νέο Επιμελητήριο»;
Τέλος αν δεχθώ ότι η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τώρα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι δικές του επιλογές, μάλλον θα πρέπει με την ίδια «περπατησιά» να επιχειρεί τον εγκλωβισμό του «Νέου Επιμελητηρίου». Όμως ο Γκούμας δεν είναι Αδαμόπουλος. Ούτε δελεάζεται από καρέκλες και άλλα «αξεσουάρ». Μια γενναία αυτοκριτική, ίσως διέσωζε τα προσχήματα για τον κ. Καραμπάτο. Όμως, δυστυχώς, παριστάνει τον τιμητή και ζητεί και τα... ρέστα!
Τα «βλέπουμε», κύριε Καραμπάτο...
Υ.Γ.: Η αναφορά Καραμπάτου στον Ντ. Πλεμμένο της «Ελευθερίας» μαλλον αποτελεί για τον ίδιο το ύστατο καταφύγιο και στην αγωνία του να έχει μια «ομπρέλα προστασίας», τον... βγάζει στο κλαρί! Ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε... Όποιες διαφορές έχω με την «Ε» και τον εκδότη της δεν αφορούν το Επιμελητήριο, κύριε Καραμπάτο. Επειδή γνωρίζεις και γνωρίζω, δεν σε συμφέρει να δημοσιοποιήσω απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μας για το «θέμα Πλεμμένου» γιατί τότε θα σε «τρέχει» και ο Ντινάκιας...
Υ.Γ. 1: Επειδή παριστάνεις το θηρίο της «ηθικής» θα επανέλθω με διάφορες πτυχές της κρίσης στο Επιμελητήριο, παλαιότερες κριτικές μου και πολλές άλλες αναφορές που θα σε εκπλήξουν δυσάρεστα...
Υ.Γ. 2: Επειδή υπονοείς ότι... παρασύρω και το Best, ιδού οι τηλεοπτικές «πόρτες και τα παράθυρα» για ένα ζωντανό διάλογο πάνω στα Επιμελητηριακά δρώμενα με ή χωρίς ατζέντα. Εκτός και φοβάσαι την κρίση του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου, την οποία όσο και αν προσπαθήσεις δεν θα αποφύγεις τελεσιδίκως, όπως και τον έλεγχο στα «έργα και ημέρες» σου στο Επιμελητήριο. Και οι κρίνοντες κρίνονται, κύριε Καραμπάτο και κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν έχει, δεν θα πρέπει να έχει ασυλία. Άλλωστε το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο δεκαετίας στο Επιμελητήριο έχει κατατεθεί και σε ημερήσια διάταξη του Δ.Σ., στο οποίο απέφυγες τη συζήτηση... απέχοντας! Είναι λίβελος και αυτό;
Τέλος, μαθήματα ηθικής, δεοντολογίας και δημοσιογραφίας δεν είναι ανεκτά από αυτούς που θα έπρεπε να τα παίρνουν, μήπως και συνέλθουν, γιατί έχουν ξεφύγει εντελώς! Είσαι τραγικός και έχεις βάλει για τις προσωπικές σου επιδιώξεις το Επιμελητήριο σε απίστευτη περιπέτεια, κύριε Καραμπάτο. Οφείλεις να απολογηθείς αντί να παριστάνεις τον ογκόλιθο ηθικής και δεοντολογίας. Εντολές και συμβουλές εγώ δέχομαι μόνο από το αναγνωστικό κοινό, οι διαπλοκές, οι ίντριγκες, τα «κονέ» και οι γραμμές δεν με αγγίζουν, οπότε λάθος στόχο επέλεξες για να εκτονωθείς ή να τρομοκρατήσεις! Αυτά αλλού...
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Κατήγγειλε το βιασμό της ...οκτώ μήνες μετά


Μια περίεργη υπόθεση εξετάζουν οι Αρχές σε κωμόπολη της νότιας Ηλείας, μετά από καταγγελίες μιας 59χρονης αλλοδαπής γυναίκας.
Συγκεκριμένα η 59χρονη κατήγγειλε πως ένας 57χρονος πριν από οκτώ μήνες, υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου την βίασε. Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά την καταγγελία της γυναίκας που έφτασε στην Αστυνομία καθώς όπως ανέφερε εκεί, πριν λίγες ημέρες ο 57χρονος την ξυλοκόπησε και την απείλησε.
Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση και τη βασιμότητα των καταγγελλομένων, ενώ ο φερόμενος ως δράστης αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου.

Πολύτεκνος ο Νίκος Χατζηνικολάου


Στον κόσμο ήρθε η πρώτη κόρη -και τέταρτο συνολικά παιδί- του Νίκου Χατζηνικολάου.
Η σύζυγός του Κρίστη Τσολακάκη έφερε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί και φυσικά η ευτυχία δεν περιγράφεται. Ο κ.Χατζηνικολάου δέχεται εδώ και λίγη ώρα ευχές στο twitter.
  Να σας ζήσει κ.Χατζηνικολάου.

Πήρε ...ανάποδες ο καιρός !!


Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για σήμερα Σάββατο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά κατά τόπους θα είναι έντονα. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Κρήτη
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου