18.8.12

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ στην ΧΙΟ εκκενώθηκαν χωριά !


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στις Καρυές της κεντρικής Χίου, που έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση τριών χωριών προς το νότιο τμήμα του νησιού.

Το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και πευκοδάσος, ενώ η έκτασή του έχει φθάσει ως και τα 25 χλμ. Για την κατάσβεσή του επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 17 πυροσβεστικά οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Πυροσβέστες και 10 οχήματα ξεκίνησαν επίσης από τον Πειραιά, με τα πλοία «Νήσος Χίος» και «Πάτμος», ενώ επιπλέον δυνάμεις (20 επανδρωμένα οχήματα) θα μεταβούν στο νησί με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο νησί ήδη βρίσκεται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για τη διάθεση επιπλέον δυνάμεων και μέσων, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τα αιτήματα που υποβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η ισχυρή ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 8 μποφόρ, δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Πέραν της ενίσχυσης των μετώπων από τον αέρα, οι άνεμοι - που δεν προβλέπεται να υποχωρήσουν ως αύριο - προκαλούν προβλήματα και στις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, τα χωριά Λιθί, Eλάτα και Βέσσα έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.


Προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, για την Κυριακή (19/08), σε τρεις Περιφέρειες και επτά Περιφερειακές Ενότητες, της ανατολικής Ελλάδας. 
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο, Κυριακή 19 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία) και Κρήτης, καθώς και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Κυκλάδων, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ, 24.8.2012


Μεσσήνιοι στον Κόσμο.
Παγκόσμιες μουσικές διαδρομές. Ένα ταξείδι στο χώρο και το χρόνο.
Υπό την Αιγίδα
του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αρχαίο Στάδιο αρχαίας Μεσσήνης
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 - Ώρα έναρξης; 21:00
Είσοδος δωρεάν
Με την αφιλοκερδή συμβολή του μεσσηνιακής καταγωγής καλλιτεχνικού διευθυντή της παράστασης Χρίστου Τσιαμούλη, της Ορχήστρας & Χορωδίας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Ανδρέα Τσεκούρα (ορχήστρα) και της Κατερίνας Παπαδοπούλου (χορωδία) και του σκηνοθέτη – συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά, οι θεατές που θα βρεθούν στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης στις 24 Αυγούστου θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.
Το 40μελές μουσικό σύνολο πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες - σολίστ:
Κώστας Γεωργούλης, βιολί / Κώστας Κοπανιτσιάνος, κλαρίνο / Κώστας Καλατζάκης, λαούτο / Χάρης Λαμπράκης, νέι / Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι / Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα / Ανδρέας Τσεκούρας, ακκορντεόν / κόντρα μπάσο
οι τραγουδιστές
Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς, Παντελής Αναστασόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Καίτη Κουλλιά, Σοφία Παπάζογλου
και το μουσικό σύνολο Encardia
Κώστας Κωνσταντάτος / τραγούδι, κρουστά - Ναταλία Κωτσάνη / τραγούδι, μαντολίνο, κιθάρα - Βαγγέλης Παπαγεωργίου / τραγούδι, ακκορντεόν.
Αφήγηση: Χρήστος Λιακόπουλος, ηθοποιός
Συμμετέχουν όμιλοι χορευτών από
Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας / Διδασκαλία: Τάσος Μίχος
Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης / Διδασκαλία: Χριστίνα Ζαμπαθά
Λαογραφική Εστία Τρίπολης / Διδασκαλία: Βασίλης Παναγόπουλος
Το μουσικό ρεπερτόριο έχει σαν κέντρο του τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο· εμπλουτίζεται με ήχους – λόγια και μουσική – από την Καππαδοκία και τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία, την Κεφαλονιά και την
Κάτω Ιταλία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα Κύθηρα, τα παράλια της Μικράς Ασίας και, τέλος, με μουσικά ακούσματα της ελληνικής – μεσσηνιακής διασποράς στις Η.Π.Α., την Ωκεανία, την Αφρική, την Ευρώπη.
Συμπληρωματικά λειτουργούν μονταρισμένες εικόνες και βίντεο, από αρχεία αλλά και σημερινές λήψεις, που δηλώνουν την ακρίβεια του μουσικού ταξιδιού, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά. Παράλληλα, αναγνώσεις ιστορικών και λογοτεχνικών κειμένων από τον ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο φορτίζουν ή αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα των ιστορικών γεγονότων που οδηγούσαν ανά τους αιώνες τους Μεσσηνίους-Πελοποννησίους και ευρύτερα τους Έλληνες στη μετανάστευση.
Έρευνα πηγών & παραχώρηση αρχειακού υλικού: Γιάννης Λύρας, συντ. Εκπαιδευτικός / Γ.Α.Κ. - Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση -Νίκα / Αρχείο Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών
Η σκηνοθεσία του βίντεο της έναρξης, με αναφορές στο έργο του Καθηγητού Πέτρου Θέμελη και τη σημασία της εκδήλωσης από εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής, διπλωματικής και πνευματικής ζωής της χώρας, με επίκεντρο τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, έχει γίνει από το σκηνοθέτη Θοδωρή Κωνσταντόπουλο.
Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της οποίας ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2011, οφείλεται σε τρεις κυρίως παράγοντες:
1. την αφιλοκερδή συμβολή όλων ανεξαιρέτως των συντελεστών – καλλιτεχνών, σκηνοθετών, εταιρείας παραγωγής
2. την ανάπτυξη συνεργασίας με την τοπική κοινωνία στη Μεσσηνία, αλλά και ευρύτερα στους Νομούς Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής,
3. την άμεση και ενθουσιώδη συμβολή των χορηγών – υποστηρικτών – αρωγών.
Εξίσου σημαντικός υπήρξε ο ρόλος των προσώπων που αναφέρονται στη συνέχεια και συνιστούν την Επιτροπή Μελών επί Τιμή:
κ. Κώστας Τζαβάρας, Αναπλ. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, Διευθυντής του Έργου της Αρχαίας Μεσσήνης
κ. Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
κ. Στάθης Αναστασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης
κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τριπόλεως
κ. Γιάννης Μπουλές, Δήμαρχος Ναυπάκτου
κ. Ξένη Αραπογιάννη, Δρ. Αρχαιολόγος – Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων
κ. Στέφανος Τσολακίδης, Πρόεδρος – Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής & Αστροναυτικής
κ. Βικτωρία Καρέλια, Επιχειρηματίας
κ. Ιωάννης Τζεν, τ. Πλ/σιος Υπουργός Ο.Ε.Υ. στη Ρώμη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, στις 21:00, με δωρεάν είσοδο.
Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης (λόγω προβλημάτων στη στάθμευση των αυτοκινήτων): 19:00.
Η είσοδος θα επιτρέπεται και από τη βορεινή (Αρχαία Μεσσήνη) και από τη νότια πύλη (Αρσινόη) του αρχαιολογικού χώρου (συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα φακό).
Στον αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται η είσοδος με φαγητά ή /και αναψυκτικά. Προτεινόμενη υπόδηση: άνετα ίσια παπούτσια.
Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
Δήμος Μεσσήνης
Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη»
Με την ευγενική υποστήριξη
Βικτωρία Καρέλια
ΚΛΕΟΣ Α.Ε.
Α. Ισμαήλος Α.Ε.
Δήμος Ναυπάκτου
Δήμος Τριπόλεως
Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας
Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης
Λαογραφική Εστία Τρίπολης
Ευγενική συνεισφορά
Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής
ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε.
Χορηγός επικοινωνίας
Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Υποστήριξη επικοινωνίας
Δήμοι: Καλαμάτας, Πύλου - Νέστορος, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας
Επεξεργασία ιδέας – Ολοκλήρωση αρχικού σκεπτικού – Συντονισμός παραγωγής έργου
Βασιλεία Στ. Κατσάνη

Επιχείρηση "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ " και στην Μεσσηνία !


Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα και προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα εννέα (79).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (17-8-2012), έως σήμερα (18-8-2012) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν εβδομήντα εννέα (79) άτομα και συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  • Έξι (6) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.
Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -36,5- γραμμαρίων, ενώ μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Καλαμάτας, ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας του και της παραμονής του στη Χώρα.
Επιπλέον βεβαιώθηκαν, τριάντα πέντε (35) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είκοσι δύο (22) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, και μία (1) παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

ΕΙΧΑΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Εξαρθρώθηκε συμμορία γεωργιανών διαρρηκτών

Είχαν διαπράξει κλοπές σε αποθήκες, διαμερίσματα και καταστήματα

Eγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη Μεσσηνία εξαρθρώθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν 15 άτομα, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 17 έως 38 ετών και αναζητούνται 19 συνεργοί τους. 
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά και διέπρατταν κλοπές κατ' εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο δράσης.
Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, πωλούσαν τα υπόλοιπα και προωθούσαν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 238 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της
Αττικής και μία στη Μεσσηνία.
Μετά από έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, μαχαίρια, διάφορα εργαλεία για διαρρήξεις, το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, μικροποσότητα κάνναβης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων και διάφορα άλλα είδη οικιακής χρήσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΦΡΟΥΤΑ ....Ό,τι γυαλίζει είναι… φυτοφάρμακο


Υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε συγκεντρώσεις πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια εντοπίζουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο 3% των φρούτων και λαχανικών που διακινούνται στην ελληνική αγορά. Το ποσοστό αυτό βρίσκεται μεν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ωστόσο, όπως διαπιστώνεται, χρησιμοποιούνται και απαγορευμένα φυτοφάρμακα.
Εξάλλου, όπως δείχνουν έρευνες αλλά και οι επίσημοι έλεγχοι, τα τελευταία χρόνια ανθεί το εμπόριο και η χρήση απαγορευμένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση φυτοφαρμάκων από τους αγρότες. Πρόκειται για φάρμακα που έχουν απαγορευθεί κυρίως λόγω της τοξικής τους δράσης. Την παρουσία παράνομων φυτοφαρμάκων στα νερά των λιμνών Δοϊράνης, Κερκίνης και Βόλβης διαπίστωσαν επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε έρευνα που πραγματοποιούσαν επί ενάμιση χρόνο.
Η έρευνα που αποκάλυψε παράνομα φυτοφάρμακα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της χημικού Χρυσαλένας Καλογρίδη που διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κώστα Φυτιάνου.
Οι ερευνητές του Αριστοτελείου έψαχναν για 253 φυτοφάρμακα στα επιφανειακά ύδατα και ιζήματα των λιμνών Δοϊράνης, Βόλβης και Κερκίνης. Αλλά όπως λέει στα «ΝΕΑ» η χημικός κ. Καλογρίδη, «από τα 20 φυτοφάρμακα που ανιχνεύτηκαν σε μέγιστες συγκεντρώσεις στα επιφανειακά ύδατα των 3 λιμνών βρήκαμε και 12 παράνομα φυτοφάρμακα». Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για φυτοφάρμακα που έμειναν στα νερά μετά από παλιές χρήσεις στα χωράφια, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί προσφάτως. «Πιθανότατα «έχουν εισαχθεί παράνομα από γειτονικές χώρες, στις οποίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν νόμιμα, αφού δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνήθως αυτοί που τα πλασάρουν στους αγρότες τα πωλούν σε δελεαστικές τιμές 30%-40% φτηνότερα από τα επιτρεπόμενα» αναφέρει ο καθηγητής.
ΜΑΣΤΙΓΑ. Όσο για την επικινδυνότητα αυτών των φυτοφαρμάκων, ο κ. Φυτιάνος λέει ότι η τοξικότητά τους είναι άγνωστη και την ίδια στιγμή μπορεί να είναι αναποτελεσματικά για την παραγωγή. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου έχει εντοπίσει σε λαχανικά απαγορευμένα και επικίνδυνα για την υγεία φυτοφάρμακα, όπως παραθείο και μεθυλπαραθείο. Τη μάστιγα της παράνομης χρήσης και διακίνησης φυτοφαρμάκων επιβεβαιώνει και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).
Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρός του Βάσος Ευθυμιάδης τόνισε πως σύμφωνα με υπολογισμούς του ΕΣΥΦ, το 15% της αγοράς φυτοφαρμάκων αποτελούν τα παράνομα.Το 99% απ' αυτά είναι κινεζικής προέλευσης». Το μερίδιο αυτό είναι διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη διετία. Πρόσθεσε δε ότι η δραστηριότητα της λαθρεμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά οργανωμένου κυκλώματος.
Όπως σημειώνει ο κ. Ευθυμιάδης, μία συνέπεια του παράνομου εμπορίου είναι τα έσοδα που χάνει το κράτος. «Αλλά το σημαντικότερο για εμάς είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν τόσο για τους χρήστες, τους αγρότες, αλλά πρωτίστως για τους καταναλωτές». Γι' αυτό τον λόγο ο ΕΣΥΦ, προσθέτει, εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης σε τελωνεία, πωλητές και αγρότες για τα παράνομα φυτοφάρμακα. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί και γραμμή καταγγελιών για τα παράνομα.
Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το εμπόριο παράνομων φυτοφαρμάκων είναι ότι στις αρχές του περασμένου Απριλίου κατασχέθηκαν στη Λάρισα 224 σκευάσματα φυτοφαρμάκων σε δύο αποθήκες. Επρόκειτο για φυτοφάρμακα βουλγαρικής και τουρκικής προελεύσεως, τα οποία δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
ΓΙΑ ΤΟ 2011. Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων το 2011, για την παρουσία φυτοφαρμάκων στα νωπά αγροτικά προϊόντα. Όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι των περισσότερων περιφερειακών κέντρων φυτοφαρμάκων (εκεί διενεργούνται οι εργαστηριακοί έλεγχοι του υπουργείου) με τα οποία επικοινώνησαν «ΤΑ ΝΕΑ», τα υπολείμματα που ξεπερνούν τα ανώτατα όρια δεν ξεπερνούν το ποσοστό του μέσου όρου της Ευρώπης. Και είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις περασμένες χρονιές.
Η συνεχής κατανάλωση του ίδιου τροφίμου δημιουργεί συνθήκες τοξικότητας
Πρακτικά είναι αδύνατο για τους καταναλωτές να καταλάβουν εάν ένα φρούτο που βλέπουν στον πάγκο της λαϊκής ή του σουπερμάρκετ είναι επιβαρημένο με επικίνδυνες ουσίες. Ωστόσο, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για την υγεία τους εάν ακολουθήσουν μερικές πρακτικές συμβουλές, όπως λένε οι ειδικοί. Μία απ' αυτές είναι να αποφεύγουν τα φρούτα εκτός εποχής• αυτά, σημειώνουν οι επιστήμονες, είναι συνήθως πιο επιβαρημένα με φυτοφάρμακα.
Μια άλλη είναι «να πλένουν πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά προτού τα καταναλώσουν», αναφέρει ο καθηγητής του Αριστοτελείου Κωνσταντίνος Φυτιάνος. Αποτελεσματική λύση είναι και το καθάρισμα των φρούτων. Παλαιότερη έρευνα του ΑΠΘ έχει δείξει ότι με το ξεφλούδισμα των φρούτων απομακρύνεται σχεδόν το 100% των επικίνδυνων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Αυτή η πρακτική όμως έχει ένα μειονέκτημα. «Με το καθάρισμα φεύγουν και κάποιες βιταμίνες που μπορεί να περιέχονται στη φλούδα».
Ο καθηγητής Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αριστείδης Τσατσάκης συμβουλεύει από την πλευρά του τους πολίτες να καταναλώνουν ποικιλία φρούτων και λαχανικών και όχι μόνο ένα είδος. Και επίσης να δίνουν μεγάλη προσοχή στη διατροφή των παιδιών. Την περίοδο 2005-2009 ο καθηγητής μαζί με ομάδα ερευνητών είχε μελετήσει την έκθεση των πολιτών σε φυτοφάρμακα μέσω συγκεκριμένων τροφών (ελαιόλαδο, φρούτα, λαχανικά). Όπως λέει στα «ΝΕΑ», οι πολίτες πρέπει «να γνωρίζουν ότι τα παιδιά ανήκουν στις πιο ευαίσθητες ομάδες από την επίδραση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και συνεπώς θα πρέπει να δίνεται προσοχή στη διατροφή τους. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από την επιλογή τροφίμων που παράγονται με τη χρήση συστημάτων πιστοποίησης, θα πρέπει να έχουν και μια διατροφή που να περιλαμβάνει ένα πλήθος τροφίμων έτσι ώστε να αποφεύγουν τη μονομερή έκθεση.
Για παράδειγμα, η συνεχής και αποκλειστική κατανάλωση ενός φρούτου μπορεί εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης να δημιουργήσει προϋποθέσεις χρόνιας τοξικότητας σε κάποιο φυτοπροστατευτικό προϊόν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού καθώς και σε άτομα με γονιδιακή ευαισθησία στις συγκεκριμένες ουσίες».
Ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αντώνης Καφάτος προτείνει ακόμη στους καταναλωτές «να προτιμούν τα ντόπια προϊόντα». Τα εισαγόμενα, που έρχονται μάλιστα από πολύ μακριά, είναι πιθανό να έχουν στο περίβλημά τους κάποιες ουσίες για να συντηρούνται. Παράδειγμα, τα λεμόνια από το εξωτερικό. Η γυαλάδα τους οφείλεται στο ότι έχουν περαστεί εξωτερικά με κερί, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια υγρασίας που θα τα έκανε να χαλάσουν γρηγορότερα.
ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως όταν υπολείμματα φυτοφαρμάκων εντοπίζονται πάνω από τα όρια στα φρούτα και τα λαχανικά ή στο περιβάλλον – έστω και κάτω από τα όρια –, αυτό σημαίνει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί αλόγιστα. Κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους αγρότες όσο και για την υγεία των πολιτών που καταναλώνουν τα φρούτα και τα λαχανικά . Στις δειγματοληψίες για τη διπλωματική εργασία που πραγματοποίησε η χημικός Χρυσαλένα Καλογρίδη από το Αριστοτέλειο δεν βρέθηκαν φυτοφάρμακα πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.
Ωστόσο, όπως τονίζει ο καθηγητής κ. Φυτιάνος, «το γεγονός ότι τα βρίσκουμε στις λίμνες σημαίνει ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές για τη χρήση των φυτοφαρμάκων (ο χρόνος που αναφέρεται στην ετικέτα, από τον τελευταίο ψεκασμό μέχρι τη συγκομιδή). Κι αυτό διότι η νέα τάση στον τομέα της φυτοπροστασίας είναι να χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα λιγότερο τοξικά και να αποδομούνται πολύ γρήγορα (να μην μένουν στο περιβάλλον για μεγάλο διάστημα)».
ΤΑ ΝΕΑ (Μάνος Χαραλαμπάκης)

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΧΙΟΣ


Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 02.25, στις Καρυές Χίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, προς το παρόν στους οικισμούς Καρυές, Αυγώνυμα, Δαφνώνας, Λίθιο, Βέσσα, Ελάτα, 'Αγιος Γεώργιος Συκούσης, Πυργί και Αρμόλια, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, επτά οχήματα ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα, 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες.
 Τα δέκα αεροσκάφη και τα πέντε ελικόπτερα επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης.
Οι χερσαίες δυνάμεις ενισχύονται με 20 πυροσβέστες και δέκα οχήματα από την Αττική, καθώς και με 20 οχήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας με συνολικά 80 πυροσβέστες.
 Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην Κορινθία


Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανόραμα Κεχριών, στην Κορινθία.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με έντεκα πυροσβεστικά οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πυροβόλησε τον αδελφό του για οικονομικές διαφορές


Τον σαρανταεξάχρονο αδερφό του πυροβόλησε το πρωί, εξηντατετράχρονος από την Κοίμηση Σερρών.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην αυλή του σπιτιού τους, όταν μετά από έντονη λογομαχία για περιουσιακά στοιχεία και οικονομικές διαφορές, ο 64χρονος πήρε το δίκαννο όπλο του και τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι τον αδερφό του. Ο δράστης παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, ενώ το θύμα αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια λόγω του σοβαρού της κατάστασής του διακομίσθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013


Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.

Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου. Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν. Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Πετρέλαιο: 1,40 για τους Έλληνες, 0,95 για τους Γερμανούς


Την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα, που πιθανότατα θα τον περάσουν χωρίς θέρμανση, σε άλλη μια χώρα της Ευρώπης οι πολίτες της διαμαρτύρονται για τις τιμές του πετρελαίου.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι Γερμανοί διαμαρτύρονται, καθώς η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου έφτασε τα 95 λεπτά το λίτρο, υψηλότερη τιμή από το 2008, όταν είχε αγγίξει τα 98 λεπτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, περίπου 6.000.000 νοικοκυριά στη Γερμανία χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης ως καύσιμο και η πλειοψηφία τους ανεφοδιάζεται το καλοκαίρι, όταν οι τιμές συνήθως σημειώνουν πτώση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Γερμανία, κόστιζε μόλις 80 λεπτά.
Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα της φτώχειας είναι φυσικά πικρές. Στη Γερμανία της ευημερίας, η τιμή διατηρείται κάτω από το 1 ευρώ, ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε λόγω της εξίσωσης του φόρου να πληρώσουμε από 1,40 μέχρι 1,45 ευρώ το λίτρο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός θα αγοράζει με 1.900 ευρώ 2000 λίτρα και ο Έλληνας με τα ίδια χρήματα… 1300 λίτρα!
Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ. Το τοπίο στην Ελλάδα σχετικά με τη θέσπιση επιδόματος για όσους δεν θα μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, παραμένει θολό.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο αντικατάστασης των παλιών καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρυνθούν παραπάνω οι πολίτες της.
Μπορεί λοιπόν το Χειμώνα να χρειαστούμε κουβέρτες, ωστόσο θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Οι Γερμανοί που είναι φίλοι μας αγοράζουν πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές…news247

Ο Παπανδρέου διαψεύδει την εφημερίδα «δημοκρατία» για τις χλιδάτες διακοπές


Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» που τον εμφανίζει να πέρασε μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών σε σουίτα ξενοδοχείου στα Χανιά, για την οποία κατέβαλε το ποσό των 1.020 ευρώ τη βραδυά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το εν λόγω δημοσίευμα «ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα».
Οπως διευκρινίζεται, ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα, όντως διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής των Χανίων, «αλλά το τίμημα που καταβάλουν είναι απείρως μικρότερο από το αναφερόμενο στα δημοσιεύματα».
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προς γνώση όλης της αλήθειας, ο πρώην πρωθυπουργός, «ζήτησε να καταβάλει το σχετικό τίμημα παρά την αρχική πρόταση εκ μέρους της διεύθυνσης του ξενοδοχείου για φιλοξενία του».
Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε επιτίθεται  στην εφημερίδα «δημοκρατία», λέγοντας πως σε ότι αφορά την εν λόγω εφημερίδα «εδώ και πολύ καιρό δεν έχει πλέον καμία σημασία το τι γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ανακοίνωσή μας της 5ης Αυγούστου 2012, για άλλο κατάπτυστο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, τα λέει όλα».
Συνεχίζοντας, αναφέρεται ότι «αυτή τη φορά όμως, έχει σημασία η γραμμή αναπαραγωγής της δήθεν είδησης, χωρίς διασταύρωση, χωρίς καν να επιδιώξουν να μάθουν την αλήθεια, που μαρτυρά με σαφήνεια τους πρόθυμους να συμβάλλουν για τους δικούς τους γνωστούς λόγους στη λάσπη κατά του Γιώργου Παπανδρέου».
«Θα θέλαμε όμως με την ευκαιρία αυτή, να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, είναι σε εμάς απολύτως γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι δήθεν υπηρέτες της αλήθειας και της δικαιοσύνης κόπτονται» προσθέτει η ανακοίνωση ενώ αμέσως μετά, θέλοντας να τους δώσουν τη δική τους απάντηση, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού προχωρούν σε μια ανασκόπηση του έργου του Γιώργου Παπανδρέου, για το διάστημα που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας: «Ο,τι και να λένε οι εκπρόσωποι της φαυλοκρατίας, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι Έλληνες καταφέραμε επί δύο χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε λιποτακτήσει, όταν όλοι στο εξωτερικό μας είχαν τελειωμένους και όταν κανονικά η Ελλάδα, ο κάθε Έλληνας, θα είχε ζήσει την εθνική τραγωδία της βίαιης χρεοκοπίας από το Μάϊο του 2010. Και μάλιστα, τα καταφέραμε στις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Με το πρωτογενές έλλειμμα στα 25 και όχι στα 4-5 δις ευρώ, που καταφέραμε να είναι σήμερα, με πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα για τις μεγάλες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, την οποία πρωτίστως καλλιεργούσαν όσοι σήμερα παριστάνουν τους τιμητές, χωρίς κυβερνητική συνεργασία, χωρίς Ολάντ, χωρίς Μόντι στην Ε.Ε. Χωρίς μια επιθετικά δραστήρια ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων, χωρίς την κατανόηση ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά η Ελλάδα αλλά οι αδυναμίες της Ευρωζώνης».
«Είναι, λοιπόν, κατανοητοί οι φόβοι των εμπνευστών και των συγγραφέων αυτών των ρυπαρογραφημάτων, που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτούς της επιβεβαίωσης των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου, που κάθε μέρα βλέπουν ότι αναδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Παράλληλα μέσω αυτής διαψεύδεται και άλλο δημοσίευμα, το οποίο είχε αναπαράγει και η εφημερίδα «δημοκρατία», που τον εμφάνιζε να επισκέφθηκε νεροτσουλήθρες στη Λευκάδα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται  «όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν, δεν είναι δυνατόν να μέμφονται την επίσκεψη σε ένα νησί, που αν και ο Γιώργος Παπανδρέου αγαπά ιδιαίτερα, ωστόσο δεν το επισκέφθηκε. Ας προσέξουν, λοιπόν, να μη γλιστρήσουν».

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ κατα της Οικονομικής Αστυνομίας !


Γενικευμένα επεισόδια που διήρκησαν περίπου μία μέρα ξέσπασαν στην Ύδρα όταν η Οικονομική Αστυνομία επιχείρησε να μεταφέρει στον Εισαγγελέα Πειραιά έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις!

Όπως μετέδωσε το Πρώτο Θέμα, χρειάστηκε σήμερα το πρωί να μετακινηθεί στο νησί διμοιρία ΜΑΤ με πλοίο του Λιμενικού προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των ντόπιων και να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παραβάτη Υδραίου στον Πειραιά.

Το πρωτοφανές περιστατικό ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ψαροταβέρνα στην παραλία της Ύδρας.

Άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας οι οποίοι έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας δεν έκοβαν αποδείξεις.
Ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος και εντόπισαν τη γιαγιά της οικογένειας Τηλιακού η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη για το νόμο.

Η υπεύθυνη της ψαροταβέρνας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις. Κατά πληροφορίες της εφημερίδας εμφάνισε υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον.
Εν τω μεταξύ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προγραμματίσει την μεταφορά του συλληφθέντα στον Πειραιά με το Flying Cat, στο λιμάνι του νησιού συγκεντρώθηκαν κάτοικοι οι οποίοι αποφάσισαν να αποτρέψουν την μεταγωγή του ιδιοκτήτη.

Περίπου στις 21.30, κάνοντας ένα ανθρώπινο τείχος με δύο ζώνες αποκλεισμού της πρόσβασης στο χώρο που είχε δέσει το ταχύπλοο, οι Υδραίοι δεν επέτρεψαν στο λιμενάρχη, τον αστυνομικό διευθυντή και τους άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας να μεταφέρουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στο Flying Cat που θα απέπλεε για τον Πειραιά στις 21.45.

Ο συλληφθείς διανυκτέρευσε έστο αστυνομικό τμήμα Ύδρας, έξω από το οποίο παρέμειναν όλο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Κατά πληροφορίες κάποιοι πέταξαν πέτρες στο κτίριο σπάζοντας τζάμια.

Τελικώς το πρωί του Σαββάτου στην Ύδρα έφτασε πλοίο του Λιμενικού Σώματος το οποίο μετέφερε επίσης μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και να αποφευχθεί η γενίκευση των επεισοδίων.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Υδραίος ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Ψαροπούλα" με τη συνοδεία ΜΑΤ μπήκε στο πλοίο του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στον Πειραιά.

ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ -ΚΑΤΩ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

Είδη πολυτελείας το... γάλα και τα σιτηρά !!!

Μαζί με τα πρωτοβρόχια και τα σχολεία, από το φθινόπωρο έρχεται και νέο κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά «πληγώνοντας» ακόμη περισσότερο τις τσέπες μας.

Οι έμποροι προειδοποιούν ότι θα βρεθούν κάποιοι που θα θέλουν να «εκμεταλλευτούν την κατάσταση», ρίχνοντας το μπαλάκι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι για τον καταναλωτή η οικονομική επιβάρυνση ύψους 5%-10% που προβλέπεται να υπάρξει σε προϊόντα όπως το κρέας, το ψωμί και το γάλα κρίνεται ιδιαιτέρως μεγάλη.

Ήδη πάντως και σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης καταναλωτών Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο και εν μέσω κρίσης οι τιμές βασικών προϊόντων πήραν την ανιούσα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

• Το φρέσκο γάλα που από 99 λεπτά το λίτρο τον Αύγουστο του 2010 έφτασε εφέτος τον Ιούλιο στο 1,15 ευρώ

• Η φέτα στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 7,58 ευρώ το κιλό αυξήθηκε στα 7,90

• Ο καφές μέσα σε διάστημα 23 μηνών ανατιμήθηκε από 98 λεπτά σε 1 ευρώ και 23 λεπτά, ενώ

• Η ζάχαρη από 77 λεπτά το κιλό πωλείται πλέον 1 ευρώ και 8 λεπτά.

Επισήμως, η μικρή παγκόσμια σοδειά και οι κακές καιρικές συνθήκες επέφεραν αυξήσεις σε σόγια, σιτάρι και καλαμπόκι που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι, οπότε αφού ακρίβυναν οι ζωοτροφές φαίνεται πως έχουν βάσεις και οι φόβοι που εκφράζονται για ανατιμήσεις από το Σεπτέμβριο σε βασικά είδη διατροφής.
 Μέσα σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και μια θετική νότα. Πρόκειται για την καταβολή από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου προς τους κτηνοτρόφους της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 160 εκ. ευρώ. Τους δίνεται έτσι η δυνατότητα να μπορέσουν έγκαιρα να αγοράσουν τις ζωοτροφές τους πριν ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τιμές τους.

Επίσης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται προσπάθεια να προταχθεί ο έλεγχος των φακέλων και η χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων από τα σχέδια βελτίωσης, ενώ μέσα Οκτωβρίου θα δοθεί στους αγρότες προκαταβολικά το 50% των επιδοτήσεων. Καμία αύξηση στα ράφια πάντως δεν δικαιολογείται αν οι τιμές των παραγωγών μείνουν καθηλωμένες ή συνεχιστεί η καθοδική τους πορεία.

Ο Τάσσος Μητρόπουλος στην Καλαμάτα και για συμβουλές στην "Μαύρη Θύελλα"


Ο θρύλος του "ΘΡΥΛΟΥ" Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος είναι στην Καλαμάτα μαζί με την γυναίκα του Νένα Χρονοπούλου καλεσμένος του Μεσσήνιου επιχειρηματία Δημήτρη Παρασκευόπουλου που δραστηριοποιείται εκτός των άλλων και στην Αθήνα που όλοι ξέρουν και την αγάπη του και για την "Μαύρη Θύελλα"
Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού βρέθηκε μαζί με την παρέα του στο παραλιακό εστιατόριο-πιτσαρία IL Camino όπου δεν δίστασε να δώσει και πολλές τεχνικές συμβουλές τόσο στον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη άλλα και στον φίλο του και προπονητή της ομάδας της Καλαμάτας Γιώργο Μπένο...best-tv.gr

Σχέδιο "ΑΘΗΝΑ "- Λουκέτο σε 150 τμήματα ΤΕΙ


Το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων ιδρυμάτων φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς μελετάται σχετική πρόταση με στόχο να μειωθεί η «αδικαιολόγητη» διασπορά σχολών σε όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», στο υπουργείο Παιδείας έχει κατατεθεί σχέδιο με την ονομασία «Αθηνά» που προβλέπει το κλείσιμο 150 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα πλαίσια του χωροταξικού εξορθολογισμού της εκπαίδευσης και φυσικά των αιματηρών περικοπών που απαιτεί το Μνημόνιο.
Ποια τμήματα θα κλείσουν

Τα τμήματα που πρόκειται να κλείσουν είναι εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από τους φοιτητές, καθώς και εκείνα που δεν έχουν σαφές αντικείμενο. Παράλληλα προβλέπεται δραστική μείωση των ομοειδών τμημάτων που είναι διασκορπισμένα σε πολλές πόλεις ή έχουν αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. Παράλληλα, το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει συγχωνεύσεις ή καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων κυρίως στην Περιφέρεια.

Το θέμα της μείωσης των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι διαχρονικό αγκάθι στο υπουργείο Παιδείας. Πρόσφατα ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα αυτό ανοίγει ξανά και θα το αναλάβει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα πανεπιστήμια (ΑΔΙΠ), η οποία θα μελετήσει την κατάσταση και θα κάνει την τελική πρόταση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα

Σήμερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση λειτουργούν 499 τμήματα. Από αυτά τα 286 ανήκουν σε ΑΕΙ και τα 213 σε ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, ενώ άλλα είναι συναφή με τμήματα που υπήρχαν ήδη στα ίδια Ιδρύματα. Είκοσι τέσσερα ΑΕΙ είναι διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις.

Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις. Η διασπορά των τμημάτων είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, το Αριστοτέλειο έχει 40 τμήματα σε 3 πόλεις. Το Θράκης 20 τμήματα σε 4 πόλεις, το Αιγαίου 17 τμήματα σε 6 πόλεις, το Κρήτης 17 τμήματα σε 2 πόλεις και το Θεσσαλίας 16 τμήματα σε 4 πόλεις. Δύο πανεπιστήμια -Στερεάς Eλλάδας και Δυτικής Eλλάδας- έχουν δύο τμήματα το πρώτο και τρία το δεύτερο.

Στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα τα οποία είναι πραγματικά διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα. Για πολλά μάλιστα από αυτά οι νέοι δεν δείχνουν καμία προτίμηση. Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι κάποια τμήματα μπορείς να τα βρεις ακόμη και σε 10 διαφορετικές πόλεις και αντίστοιχα βέβαια Ιδρύματα:

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Λαμία, Ιωάννινα , Διδυμότειχο, Ηράκλειο.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ: Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Σέρρες, Μεσολόγγι, Πρέβεζα.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ: Λαμία, Χαλκίδα, Κοζάνη, Καβάλα, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Πειραιάς.
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Αθήνα , Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Σέρρες.
Ομοειδή τμήματα στη λίστα των περικοπών

Παράλληλα, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα με  γνωστικά αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. Για παράδειγμα:

Υπάρχει Tμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Tμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο AΠΘ αλλά και Tμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
Υπάρχει Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Kρήτης, Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολιτικής Eπιστήμης και Iστορίας στο Πάντειο, Πολιτικής Eπιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και Πολιτικών Eπιστημών στο Aριστοτέλειο.
Υπάρχει Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων στο Aνοικτό Πανεπιστήμιο, Tμήμα Bιομηχανικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και Tμήμα Διοίκησης Eπιχειρήσεων Aγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
Επίσης υπάρχουν AEI που διαθέτουν «δίδυμα» τμήματα -δηλαδή με ίδιο γνωστικό αντικείμενο- σε διαφορετικές όμως πόλεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των «δίδυμων» τμημάτων TEΦAA του AΠΘ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

25 τμήματα στην κόψη του ξυραφιού

Πέρυσι το υπουργείο Παιδείας έκοψε από το μηχανογραφικό δελτίο 25 τμήματα, καθώς θεωρούσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των νέων φοιτητών .Φέτος αποφασίστηκε να... ενταχθούν ξανά, χωρίς φυσικά ν' αλλάξει κάτι από την πλευρά των νέων ως προς τη ζήτηση. Τα τμήματα αυτά που θα μπορούσαν να καταργηθούν πλήρως και ν' αφαιρεθούν από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τα εξής:

ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛ. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (με έδρα τα Μουδανιά)
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (με έδρα την Αμαλιάδα)
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (με έδρα τα Γρεβενά)
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)
TΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (με έδρα τα Τρίκαλα)
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ (με έδρα την Καρδίτσα)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΧ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (με έδρα τον Αγ. Νικόλαο)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα το Ηράκλειο)
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα την Αρτα)
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)
ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (με έδρα τη Δράμα)
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ &ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
iefimerida.gr

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς !


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις παρακάτω περιοχές:
-Περιφέρεια Αττικής περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων
-Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας
-Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
-Περιφέρεια Κρήτης
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (περιοχή Κυκλάδων)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος)
Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Aυτοκτονία 41 χρονου στην Κρήτη


Κρεμασμένος σε ένα δέντρο στην περιοχή της Φοινικιάς βρέθηκε τα ξημερώματα ένας 41χρονος άνδρας.
Ο άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει αφήσει πολυσέλιδο ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στα αίτια της πράξης του, αποδίδοντας το απονενοημένο διάβημα σε οικονομικούς λόγους, καθώς ήταν εδώ και καιρό άνεργος.
Ο άνδρας βρέθηκε από το σύζυγο της αδερφής του κρεμασμένος σε μια ελιά, κοντά στο κυνοκομείο του δήμου Ηρακλείου.

"Έίδε " την καθηγήτρια συζυγο του με ...Τέσσερις μαθητές !Βιντεο

Σε σινεμά αισθησιακού κινηματογράφου μετατράπηκε μια αίθουσα δικαστηρίου των Η.Π.Α
Δικαστές και κοινό παρακολούθησαν τις ερωτικές συνευρέσεις μιας καθηγήτριας του Kennedale High School στο Τέξας η οποία όπως φαίνεται ολοφάνερα από το βίντεο είχε σεξουαλική επαφή με τέσσερις μαθητές της ενώ ένας ακόμα τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του.
Πρωταγωνίστρια του βίντεο η 28χρονη καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας Brittni Colleps η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει στην υποκριτική από μεγάλες πορνοστάρ.
Το ερασιτεχνικό βίντεο προβλήθηκε στις αίθουσες του δικαστηρίου του Fort Worth στο Τέξας όπου δικάζεται για αποπλάνηση ανηλίκων.
Στο βίντεο δεν φαίνεται το πρόσωπο της νεαρής καθηγήτριας ωστόσο ένα τατουάζ που έχει στην πλάτη την προδίδει καθώς είναι παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στο βίντεο.
Στο βίντεο ακούμε την καθηγήτρια να ζητά στο Aaron, έναν από τους πρωταγωνιστές, να την τυφλώνει με το φως του κινητού.
Ο νεαρός κατέθεσε ενώπιον του δικαστή Ruben Gonzalez και της εισαγγελέας Elizabeth Beach εκατοντάδες sms σεξουαλικής φύσεως που αντάλλαξε με την καθηγήτρια κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.
 Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι ερωτικές περιπτύξεις γινόντουσαν στο σπίτι της καθηγήτριας την ώρα που έλειπαν τα τρία παιδιά της και ο στρατιωτικός σύζυγος της.
Ο τζέντλεμαν σύζυγος στέκεται δίπλα της και την υποστηρίζει σε όλη τη ακροαματική διαδικασία.
Teacher on trial από stefanelonikitelo

Αίσιο τέλος στην απαγωγή 54χρονου επιχειρηματία


ΘΥΜΑ απαγωγής έπεσε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ένας 54χρονος επιχειρηματίας από την Αθήνα που διατηρεί βιοτεχνία στα Οινόφυτα, από τρεις άγνωστους δράστες που κρατούσαν όπλα και φορούσαν κουκούλες και οι οποίοι τον απήγαγαν από την επιχείρησή του στα Οινόφυτα και τον εγκατέλειψαν αλυσοδεμένο σε δύσβατη περιοχή κάτω από θάμνους, νοτιοανατολικά της λίμνης Υλίκης στα όρια της Θήβας, ζητώντας λίτρα 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία του lamiastar.gr ο 54χρονος βρισκόταν στο μπάνιο της βιοτεχνίας λίγο πριν κλείσει την επιχείρησή του όταν αιφνιδιάστηκε από τους δράστες, που τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει και τον μετέφεραν μέχρι τη λίμνη Υλίκη, όπου με πλωτό μέσο τον οδήγησαν στην κρύπτη που είχαν φτιάξει μέσα σε θάμνους.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αρχικά του αφαίρεσαν το ποσό των 2.000 ευρώ και για να τον ελευθερώσουν ζήτησαν 100.000 ευρώ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τα λίτρα ζητήθηκαν από τον ίδιο ή από κάποιο συγγενικό του πρόσωπο καθώς κανείς μέχρι χθες δεν τον είχε αναζητήσει.
Πυροσβέστες και αστυνομικοί της Θήβας προσπαθούσαν για αρκετές ώρες να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο που τους επέδειξε ο κτηνοτρόφος, ωστόσο ο 54χρονος παρά την ταλαιπωρία του στάθηκε τυχερός, καθώς κτηνοτρόφος της περιοχής των Θηβών τον άκουσε να καλεί σε βοήθεια. Βρέθηκε αλυσοδεμένος, καλά στην υγεία του και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ούτε για προληπτικούς λόγους. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ασφάλειας Θηβών.

Στον εισαγγελέα οι συντάξεις ''μαϊμού'


Νέα στοιχεία για «μαϊμού» συντάξεις διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται.
Πρόκειται για ένα CD ROM, με 1.014 ονόματα συνταξιούχων του ΟΓΑ οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή.
Μετά τη διαβίβαση των ονομάτων των 1.014 συνταξιούχων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού ελέγξει τις περιπτώσεις αυτές, θα διαβιβάσει τους σχετικούς φακέλους στις κατά τόπους Εισαγγελίες, προκειμένου να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των «μαϊμού» συνταξιούχων.
Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν, άμεσα, σε δίκη τόσο οι «μαϊμού» συνταξιούχοι και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, όσο και οι επίορκοι υπάλληλοι, που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συνεργούσαν με τους δράστες, ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο. Επιπλέον, έχει ως στόχο την επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών στο Δημόσιο.
Πάντως, γι' αυτές τις περιπτώσεις έχει ανασταλεί, από τον Μάιο του 2011, η καταβολή των συντάξεων.

Οικογενειακές διακοπές στην Μεσσηνία


Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Φάνης Μουρατίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής σόουμπιζ. Διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ και δίνουν προτεραιότητα στην οικογένειά τους.
Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού HELLO! τους συνάντησε στις διακοπές τους στη Μεσσηνία, όπου μαζί με τους δυο γιους τους, τον Έκτορα και τον Αλέξανδρο, απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στην Καρδαμύλη. Το γραφικό μεσσηνιακό χωριό με τις μοναδικές παραλίες η ηθοποιός αγάπησε όταν το γνώρισε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Κλινική Περίπτωση» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. «Είμαι full time μαμά. Ακόμη και όταν λείπω από το σπίτι, η σκέψη μου είναι στα παιδιά, τηλεφωνώ συνεχώς για να ότι όλα είναι εντάξει» είχε πει πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή της στο ίδιο περιοδικό.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 18/08/2012

17.8.12

Τουριστικά όνειρα θερινής νυκτός…


… αλλά φοβάμαι ότι όταν ξυπνήσει η δημοτική αρχή θα είναι πλέον πολύ αργά!

Κατά τη προσφιλή του τακτική ο κ. Νίκας έφτιαξε (από τη αρχή της τωρινής θητείας του) μια ακόμα επιτροπή αποτελούμενη, ως συνήθως, από φιλικά προσκείμενα πρόσωπα (μακριά από τον κ δήμαρχο οποιαδήποτε αντίθετη φωνή), τη βάφτισε ‘τουριστική’ και μέσα Αυγούστου ανακοίνωσε μέτρα και δράσεις για τη τόνωση της επόμενης τουριστικής περιόδου!
Για το τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 ετών με κυβερνήτη του δήμου τον κ. δήμαρχο, ας το αφήσουμε καλύτερα.  Η απάντηση σίγουρα είναι ότι φταίει κάποιος άλλος! Δυστυχώς κ. Νίκα δεν φταίει κανένας άλλος παρά μόνο η ανεδαφική, αλλοπρόσαλλη και χωρίς όραμα πολιτική σας.  Μια πολιτική που αρκείται σε επικοινωνιακά τρυκ, με συγκρότηση επιτροπών και ανούσιες συνεντεύξεις χωρίς τελικά κανένα αποτέλεσμα.  Σε δουλειά να βρισκόμαστε και ας ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κοσμάκη. 
Ας επικεντρωθούμε όμως στο σήμερα…  Σεβόμενος στο έπακρο την επαγγελματική πορεία του κάθε ατόμου της τουριστικής επιτροπής του δήμου μας και του κ. Νίκα, μπορώ να ρωτήσω τι εμπειρία έχουν στον τομέα του τουρισμού ή έστω στον τομέα του μάρκετινγκ; Σε τι ανάλογα προγράμματα έχουν δουλέψει και με τι αποτελέσματα; Εκτός αν, όπως προείπα, όλα είναι για το θεαθήναι οπότε…
Διαβάζω στο τοπικό τύπο της 11ης Αυγούστου ότι ‘ με καθυστέρηση ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει σε ενέργειες για τη προβολή της πόλης και του δήμου, έτσι ώστε να ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας’ με ενέργειες όπως τη παραγωγή 5λεπτου βίντεο που θα προβάλλεται στα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το λιμάνι μας, την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων (ήδη για την αγγλική του έκδοση σημειώθηκαν ενστάσεις!) και τη λειτουργία περιπτέρου στον αερολιμένα.  Μα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το πως αυτές οι δράσεις θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στη πόλη μας τη στιγμή που απευθύνονται σε τουρίστες που είναι ήδη εδώ;;;
Άφησα για τελευταίο ‘τα επιμορφωτικά σεμινάρια εκμάθησης αγγλικών σε οδηγούς ταξί’! Τώρα μάλιστα…

Και αναρωτιόμουν γιατί δεν έρχονται κατά ορδές οι τουρίστες στην Καλαμάτα μας… Η συμπαθής τάξη των οδηγών ταξί φταίει!
Δεν φταίνε η έλλειψη καθαριότητας της πόλης, τα απορρίμματα, οι δρόμοι που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, η έλλειψη οργάνωσης του δήμου, το κυκλοφοριακό χάος, τα σπασμένα και υπό κατάληψη πεζοδρόμια, η υποδοχή του επιβατών των κρουαζιερόπλοιων μέσα στο λιοπύρι, η αναρχία στην οδ. Ναυαρίνου,  η παντελής έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων… Όχι… Φταίνε οι οδηγοί των ταξί που δεν μιλάνε αγγλικά (αλήθεια πόσοι από τους αντιδημάρχους και προέδρους επιτροπών και συμβουλίων του κ. Νίκα μιλάνε αγγλικά;;)

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων να ζητάω στοιχεία, αριθμούς, μετρήσεις ώστε να ξέρουμε αν οι όποιες δράσεις έχουν αποτέλεσμα αλλά φευ… Η δημοτική αρχή και οι επιτροπές του κοιμούνται. Τι στοιχεία υπάρχουν (έστω για τα τελευταία 2 χρόνια) για την αποτελεσματικότητα των όποιων ενεργειών; Συνεχίζει η δημοτική αρχή να σπαταλά πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους) χωρίς αιδώ! Σε αποσπασματικές δράσεις χωρίς να υπάρχουν ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ και ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ στόχοι. Χωρίς να υπάρχει ΟΡΑΜΑ για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας!
Το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης είναι τεράστιο για να αναλυθεί μέσα σε λίγες γραμμές.  Αλλά τούτο είναι σίγουρο: Η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλούς να ξυπνήσει και να αλλάξει ρότα γιατί οδηγεί τον τουρισμό της περιοχής μας σε ξέρα…

Υ.Γ. Επειδή οι προτάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο δεν τυγχάνουν της προσοχής σας, θα δημοσιοποιήσουμε το πρόγραμμα της παράταξής μας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας έτσι ώστε να καταλάβετε επιτέλους τη διαφορά μεταξύ του τουριστικού οράματος και των θερινών ονείρων σας.

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξ. Δημ. παράταξης ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

Με έμφραγμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Θοδωρής Ρακιτζής !


Όλα συνέβησαν ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Θοδωρής Ρακιτζής απολάμβανε τις δισακοπές με την σύντροφό του στη Μεσσηνία όταν ξαφνικά αισθάνθηκε έναν ισχυρό πόνο στο στήθος.
Ο συμπαθής παρουσιαστής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν έμφραγμα βαριάς μορφής. 
Μέχρι αυτή την ώρα ο Θοδωρής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Να ευχηθούνμε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να βγεί παλικάρι και δυνατός απο την περιπέτεια αυτή την τόσο κρίσιμη για την υγεία του.

Προφυλακίστηκε ο 63 χρονος παιδεραστής !


Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 63χρονος που συνελήφθη στην Καβάλα για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατ' εξακολούθηση, ύστερα από καταγγελία του κοριτσιού. Στην κατοχή του, μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.
   Την υπεράσπισή του αρνήθηκαν να αναλάβουν οι δικηγόροι της Καβάλας και έτσι ο συνήγορός του ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές της πόλης.

Μεσσήνιοι στον Κόσμο,24/08, Αρχαίο Στάδιο αρχαίας Μεσσήνης


Με την αφιλοκερδή συμβολή του μεσσηνιακής καταγωγής καλλιτεχνικού διευθυντή της παράστασης Χρίστου Τσιαμούλη, της  Ορχήστρας & Χορωδίας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Ανδρέα Τσεκούρα (ορχήστρα) και της Κατερίνας Παπαδοπούλου (χορωδία) και του σκηνοθέτη – συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά, οι θεατές που θα βρεθούν στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης στις 24 Αυγούστου θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.
Το 40μελές μουσικό σύνολο πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες - σολίστ: Κώστας Γεωργούλης, βιολί / Κώστας Κοπανιτσιάνος, κλαρίνο / Κώστας Καλατζάκης, λαούτο / Χάρης Λαμπράκης, νέι / Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι / Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα / Ανδρέας Τσεκούρας, ακκορντεόν / κόντρα μπάσο οι τραγουδιστές :Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς, Παντελής Αναστασόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Καίτη Κουλλιά, Σοφία Παπάζογλου και το μουσικό σύνολο Encardia Κώστας Κωνσταντάτος / τραγούδι, κρουστά - Ναταλία Κωτσάνη / τραγούδι, μαντολίνο, κιθάρα - Βαγγέλης Παπαγεωργίου / τραγούδι, ακκορντεόν.Αφήγηση: Χρήστος Λιακόπουλος, ηθοποιός.Συμμετέχουν όμιλοι χορευτών από Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης,Λαογραφική Εστία Τρίπολης.
Το μουσικό ρεπερτόριο έχει σαν κέντρο του τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο εμπλουτίζεται με ήχους – λόγια και μουσική – από την Καππαδοκία και τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία, την Κεφαλονιά και την Κάτω Ιταλία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα Κύθηρα, τα παράλια της Μικράς Ασίας και, τέλος, με μουσικά ακούσματα της ελληνικής – μεσσηνιακής διασποράς στις Η.Π.Α., την Ωκεανία, την Αφρική, την Ευρώπη. Συμπληρωματικά λειτουργούν μονταρισμένες εικόνες και βίντεο, από αρχεία αλλά και σημερινές λήψεις, που δηλώνουν την ακρίβεια του μουσικού ταξιδιού, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά. Παράλληλα, αναγνώσεις ιστορικών και λογοτεχνικών κειμένων από τον ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο φορτίζουν ή αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα των ιστορικών γεγονότων που οδηγούσαν ανά τους αιώνες τους Μεσσηνίους-Πελοποννησίους και ευρύτερα τους Έλληνες στη μετανάστευση.
Έρευνα πηγών & παραχώρηση αρχειακού υλικού: Γιάννης Λύρας, συντ. Εκπαιδευτικός / Γ.Α.Κ. - Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση -Νίκα / Αρχείο Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών ΣπουδώνΗ σκηνοθεσία του βίντεο της έναρξης, με αναφορές στο έργο του Καθηγητού Πέτρου Θέμελη και τη σημασία της εκδήλωσης από εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής, διπλωματικής και πνευματικής ζωής της χώρας, με επίκεντρο τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, έχει γίνει από το σκηνοθέτη Θοδωρή Κωνσταντόπουλο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Οι Ταξιτζήδες μαθαίνουν ....Αγγλικά !!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αυτοκινητιστών Ταξί παρουσία του  Δημάρχου Καλαμάτας  και του υπεύθυνου της Επιτροπής Συντονισμού κ. Βεργόπουλου Δημήτρη. 
Καθορίσθηκε το πρόγραμμα και η ύλη των μαθημάτων ξένων γλωσσών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν με την εθελοντική προσφορά της καθηγήτριας αγγλικών κ. Νάνσυ Μπαστακού.Στόχος των μαθημάτων είναι η απόχτηση βασικών γνώσεων στις ξένες γλώσσες, έτσι, ώστε να αναβαθμισθούν οι τουριστικές υπηρεσίες της περιοχής μας.Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον άρτια εξοπλισμένο χώρο του ΚΕΚ του Δήμου Καλαμάτας, απογευματινές ώρες.

Ιατροδικαστής: Επιβεβαιώνεται η σεξουαλική κακοποίηση της εννιάχρονης


Επιβεβαιώνει το πόρισμα του ιατροδικαστή τις καταγγελίες εννιάχρονης στις αστυνομικές αρχές της Καβάλας για σεξουαλική κακοποίησή της.

   Ο ιατροδικαστής Νίκος Τσιφνίδης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, που εξέτασε σήμερα την ανήλικη, διαπίστωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα που συντείνουν σε μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίησή της.

   Η ανήλικη προσήλθε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, συνοδευόμενη από τη θεία της, και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 63χρονο σύζυγο της γιαγιάς της.

   Ο 63χρονος ζούσε με την καταγόμενη από τη Βουλγαρία σύζυγό του στην κοινότητα Λυδία του Δήμου Καβάλας και η εννιάχρονη, η οποία διέμενε με τη μητέρα της στη Βουλγαρία, τούς επισκεπτόταν κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

   Ο 63χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και σήμερα επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας προκειμένου να απολογηθεί και στη συνέχεια να αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος.

Βρήκαν το πτώμα του στη Μάνη μετά από 5 μήνες!

Η εξαφάνιση του 63χρονου από τη Μ. Βρετανία είχε δηλωθεί στις 12 Μαρτίου...
Το πτώμα βρέθηκε την Τρίτη, στο Εξωχώρι, στη Δυτική Μάνη, μέσα σε κοίτη φαραγγιού
Το βρήκε ένας πολίτης και ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προκύπτει από το ρολόι και τα ρούχα που φορούσε, το πτώμα πιθανότατα ανήκει στον 63χρονο.
Συμμετείχε ως δρομέας, σύμφωνα με το newsit.gr, σε αγώνα ανώμαλου δρόμου (35) χιλιομέτρων, που γινόταν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (περιοχή Ταϋγέτου).
Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, εκτιμάται ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από ατύχημα. Παραγγέλθηκε η νεκροψία-νεκροτομή του πτώματος και η λήψη βιολογικού υλικού για εξέταση προς ταυτοποίηση.
Γίνεται προανάκριση από το Α.Τ. Καρδαμύλης και την Υπ. Ασφ. Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Που θα γίνουν Ψεκασμοί για τον Δάκο


Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:
 τo Σάββατο 18/08/2012 θα γίνουν ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου στις Τοπικές κοιν.:
-ΑΜΦΕΙΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΧΩΡΙ ΛΕΥΚΤΡΟΥ-ΠΡΟΑΣΤΙΟ-ΔΙΟΔΙΑ-ΔΡΑΪΝΑ-ΤΡΙΚΟΡΦΟ-ΟΙΧΑΛΙΑ-ΦΙΛΙΑ –ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ-ΛΑΧΑΝΑΔΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΡΗΣ
 και τη Δευτέρα 20/08/2012 στις Τ.κ.:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΧΩΡΙ ΛΕΥΚΤΡΟΥ-ΠΡΟΑΣΤΙΟ-ΔΙΟΔΙΑ- ΤΡΙΚΟΡΦΟ-ΦΙΛΙΑ –-ΛΑΧΑΝΑΔΑ-
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΡΗΣ-ΥΑΜΕΙΑ

Μεγάλη προβολή από την Costa Navarino στην Γιορτή Ντομάτας !

Για μία ακόμα χρονιά  «η ψυχή  » των  πολιτιστικών εκδηλώσεων  της  Costa Navarino  ,Κλούντια Ντέλμερ  διοργάνωσε χθές βράδυ στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος μία μικρή γιορτή –προβολή της γιορτής ντομάτας ,  στους επισκέπτες του 
Στον χώρο της αγοράς του ξενοδοχείου γυναίκες –μέλη του Συλλόγου γυναικών Μεταμόρφωσης ,προσέφεραν  «εδέσματα » στους ενοίκους  με βάση την ντομάτα  ( Χοντροκατσαρή ) και το κρεμμύδι  των δύο προϊόντων που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία της Μεταμόρφωσης .
Ο σύλλογος γυναικών ευχαριστεί τον δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη  και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου ,ιατρό  Άγγελο Χρονά για την διάθεση του λεωφορείου του δήμου για την μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο των γυναικών του συλλόγου ,  βοηθώντας ουσιαστικά στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της εκδήλωσης
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ  η Κεντρική ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ την Κυριακή  19 Ιουλίου στις 21.00 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης –  ΔΩΡΕΑΝ  ΕΙΣΟΔΟΣ 

Κραυγή απόγνωσης από άνεργο πατέρα με τέσσερα παιδιά


Κραυγή βοήθειας...από άνεργο πατέρα με 4 παιδιά. Διαβάστε τι γράφει και όποιος μπορεί ας βοηθήσει.
"Είναι 45 ετών, πρώην επαγγελματίας οδηγός, άνεργος με τέσσερα παιδιά. Συχνό στέκι για να ζητήσει από τους περαστικούς μία μικρή οικονομική βοήθεια είναι η οδός Έβανς.
Λόγω ενός προβλήματος που έχει στη καρδιά όπως λέει ο ίδιος κανείς δεν του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει. Έχω απευθυνθεί και στο δήμο Ηρακλείου και στην Μητρόπολη για βοήθεια όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε.
Ο μεγάλος του γιος μετά από μία περιπέτεια που είχε με την υγεία του πάσχει από κώφωση και όπως τονίζει πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. Είμαι σε άθλια κατάσταση και χρειάζομαι την βοήθεια του κόσμου ενώ συνεχίζει και λέει Είμαι 45 χρονών και δεν βρίσκω κάποια ανταπόκριση από το κράτος.
Ο γιος μου έχει 70% κώφωση, δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένεια μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Τις προάλλες βρήκα μία τσάντα με λεφτά και την παρέδωσα στην αστυνομία. Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να την κρατήσω."
Σχεδόν δακρυσμένος λέει πως έκοψαν από τον γιο του το επίδομα αναπηρίας που έπαιρνε με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναπεράσει από επιτροπή, μία διαδικασία η ποία στην Ελλάδα είναι αρκετά χρονοβόρα.

Σεξ και όργια στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου


Ένα μεγάλο κρεβάτι φαίνεται πως στήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου, σύμφωνα με αθλητή της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος αποκάλυψε πως εκτός σταδίων γίνονταν… γλέντια για κάθε γούστο!

Διατηρώντας την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, ο αθλητής εξήγησε σε βρετανική εφημερίδα πως οι γνωριμίες στο Ολυμπιακό Χωρίο άρχιζαν με την ανταλλαγή αναμνηστικών π.χ. μιας καρφίτσας, συνεχίζονταν μέσω Facebook ή Twitter και κατέληγαν στην ανταλλαγή τηλεφώνων.

«Την πρώτη εβδομάδα ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι στα αγωνίσματά μας. Από την δεύτερη, όμως, άρχισε να γίνεται πιο ενδιαφέρον», είπε ο ίδιος και περιέγραψε το ραντεβού που είχε με έναν συναθλητή του και κάποιες αθλήτριες από την Ουκρανία.

Περιγράφοντας την hot στιγμή, ο αθλητής εξήγησε ότι προηγήθηκε μια βόλτα από το club “Mahiki”, αρκετά κοκτέιλ και χορός, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε στους κοιτώνες.

«Ο φίλος μου πήρε ένα από τα κορίτσια στο υπνοδωμάτιο που μοιραζόμασταν όσο εγώ φιλούσα μία άλλη στο σαλόνι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, γδύθηκε και αρχίσαμε το παιχνίδι. Σε κάποια στιγμή, η φίλη της ήρθε να πιεί νερό και πρότεινα να κάνουν σεξ οι δυό τους… Άρχισαν να φιλιούνται και να παίζουν και φαινόταν ότι το είχαν ξανακάνει. Τότε μπήκαμε στο παιχνίδι και εγώ και ο φίλος μου», εξιστόρησε ο αθλητής.

Όπως υποστήριξε, αυτός και ο φίλος του δεν ήταν οι μόνο που καλοπερνούσαν στο Ολυμπιακό Χωριό: οι πιο τυχεροί της υπόθεσης ήταν οι αθλητές του στίβου επειδή είναι ευρύτερα γνωστοί και οι κολυμβητές λόγω των καλογυμνασμένων τους κορμιών, ενώ οι πιο περιζήτητες αθλήτριες ήταν εκείνες του beach volley!

Κι αν νομίζετε πως ήταν δύσκολη υπόθεση το καμάκι στο Ολυμπιακό Χωριό, ο Βρετανός αθλητής αποκάλυψε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν γνωστό site γνωριμιών της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο προσέφερε δωρεάν συνδρομή στους αθλητές κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων!

Μάλλον έπιασαν τόπο τα 150.000 προφυλακτικά -50.000 περισσότερα από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου- που μοίρασαν οι διοργανωτές...

Βουτιά θανάτου 30 χρονου από τον 3ο όροφο στο κενό !


Βουτιά θανάτου αποφάσισε να κάνει ένας νεαρός άνδρας από την βεράντα του 3ου ορόφου σε γειτονιά της Λιβαδειάς.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο 30χρονος διέμενε μαζί με τους γονείς του και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Η αστυνομία απέκλεισε κατ΄ αρχήν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ η σωρός του 30χρονου διακομίσθηκε στην Αθήνα για νεκροψία νεκροτομή.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ - "Βραδιά χωριού" στη Μηλίτσα.


Βραδιά αφιερωμένη στη διαχρονική αξία του χωριού για την ελληνική κοινωνία θα πραγματοποιηθεί στη Μηλίτσα σήμερα  στις 9 το βράδυ. 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη ζωή στο χωριό. Επίσης θα προβληθούν ψηφιακές δημιουργίες μαθητών των τμημάτων πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με τοπικά προϊόντα που θα περιλαμβάνει τραχανά, χυλοπίτες μέλι, ελιές, ελαιόλαδο, χειροποίητα  σαπούνια κ.λ.π.
 Τη «Βραδιά χωριού» διοργανώνει η τοπική κοινότητα Μηλίτσας με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας και της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» (Μεσσήνη).
Είσοδος ελέυθερη. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση δίνονται στο τηλέφωνο 6945568387

Νεκρός μαυρόγυπας από δηλητηριασμένο δόλωμα


Νεκρός από δηλητηριασμένο δόλωμα βρέθηκε ένας εντυπωσιακός μαυρόγυπας στην περιοχή Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Ένας κυνηγός, πραγματοποιώντας εκπαίδευση του κυνηγετικού του σκύλου, βρήκε το πουλί και ειδοποίησε τους θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης που έσπευσαν στην περιοχή. Πραγματοποιώντας αυτοψία, βρήκαν και μία κατσίκα, η οποία είχε εμφανώς εμποτιστεί με φυτοφάρμακο, με σκοπό τη θανάτωση άλλων ζώων.
Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η ομάδα του WWF Ελλάς που δραστηριοποιείται στην περιοχή και το νεκρό πτηνό μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία νομού Έβρου για να διαπιστωθεί η αίτια θανάτου του, καθώς και μέρη από τη νεκρή κατσίκα για να ταυτοποιηθούν οι δηλητηριώδεις ουσίες. «Η κατσίκα που πρέπει να ήταν πολύ καιρό εκεί, αφού δεν είχε καθόλου ιστούς, ήταν εμφανώς εμποτισμένη με γεωργικό φάρμακο» αναφέρει στο ΑΜΠΕ η Θεοδώρα Σκαρτσή, υπεύθυνη προγράμματος Έβρου του WWF. Όπως εκτιμά, πιθανώς η κατσίκα θανατώθηκε από λύκο και ο κτηνοτρόφος για να προστατέψει το κοπάδι του και να αποτρέψει άλλες επιθέσεις, την εμπότισε με φάρμακο.
Ήδη, πάντως, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Παράλληλα, γίνεται έρευνα και περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων νεκρών ζώων. Ο μαυρόγυπας (Aegypius monachus) είναι σπάνιο και επιδημητικό είδος που έχει εξαφανιστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο μοναδικός αναπαραγωγικός πληθυσμός της Βαλκανικής χερσονήσου βρίσκεται στην περιοχή του δάσους Δαδιάς. Στον πληθυσμό αυτό ανήκε και ο θανατωμένος, 6 ετών, μαυρόγυπας που είχε σημανθεί από την ερευνητική ομάδα του WWF Ελλάς. Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες που ο πληθυσμός δεν αυξάνεται αλλά παραμένει σταθερός ή κατά καιρούς μειώνεται.
Παρά τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού του στο Εθνικό Πάρκο δάσους Δαδιάς η θανάτωση από δηλητηρίαση επηρεάζει δευτερογενώς τους γύπες σχεδόν κάθε χρόνο.
«Πρόκειται για τον 20ο νεκρό μαυρόγυπα που εντοπίσαμε στο νομό Εβρου από το 1994 έως σήμερα. Υπολογίζουμε ότι στην περιοχή διαβιούν περίπου 100 πουλιά τα τελευταία δέκα χρόνια τα οποία διαπιστώνουμε ότι καταφέρνουν να ισορροπούν τις απειλές που δέχονται και να διατηρούν σταθερό τον αριθμό τους» καταλήγει η κ.Σκαρτσή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου