15.9.12

ΑΝΟΙΚΤΑ τα φαρμακεία από Δευτέρα !

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί το βράδυ του Σαββάτου. Ως εκ τούτου, από την προσεχή Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούνται κανονικά από τα φαρμακεία. 
Ωστόσο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ότι παραμένουν εκκρεμή τα κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο, δηλαδή η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών....

ΑΡΚΕΤΑ..Η λιτότητα έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες Ισπανούς

Με συνθήματα «Αρκετά!» και «Βυθίζουν τη χώρα» απάντησαν στις περικοπές

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

Καθηγητές, νοσοκόμες και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας μια ημέρα μετά τη δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Διαδηλωτές από ολόκληρη τη χώρα με σφυρίχτρες στο στόμα κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Αρκετά!» και «Βυθίζουν τη χώρα», διαμαρτυρόμενοι κατά των περικοπών στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί σε μια διαδικασία μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενέκρινε την Παρασκευή σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή μιας νέας σειράς φόρων στον ενεργειακό τομέα της Ισπανίας, και που αναμένεται να της αποφέρουν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει, επίσης, την εισαγωγή νέων φόρων για την πυρηνική ενέργεια, έναν φόρο για την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως και έναν φόρο 6% στην παραγωγή ενέργειας εν γένει.tovima.gr

ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ...100 αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα !

Περισσότεροι από 100 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω Facebook για συγκέντρωση στο Σύνταγμα για άλλη μία φορά.
Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν για τα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές οι οποίοι έφτασαν λίγο μετά τις 19:30 με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Αμαλίας.
Πάντως οι οδηγοί αντέδρασαν έντονα στο κλείσιμο του δρόμου με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση η οποία εκτονώθηκε μετά από παρέμβαση των ανδρών ΜΑΤ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ -Τού άρπαξαν τον γύρο από την Σούβλα !

Ομάδα ατόμων μπήκε σε σουβλατζίδικο και πήρε ολόκληρο το γύρο με τη σούβλα.
Σύμφωνα με το "agriniopress", φόρτωσαν το λάφυρο σε αμάξι αγροτικού τύπου και έφυγαν πετώντας στο έδαφος και μερικές καρέκλες.
Το εν λόγω γεγονός αποτελεί συνέχεια άλλου περιστατικού στο συγκεκριμένο μαγαζί όπου η ίδια ομάδα, αφού έφαγε και πήρε και για το σπίτι τρόφιμα αξίας πάνω από 200 ευρώ, έφυγε αφήνοντας προκλητικά το λογαριασμό απλήρωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης τους απείλησε ότι θα πάει στην αστυνομία για το θέμα και ακολούθησε η νέα επίσκεψη.




ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Το ‘’Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο’’ απο-καλύπτεται

Με μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα καλύπτονται και αποκαλύπτονται στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ''Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, θεωρία - νομολογία – υποδείγματα'' του Σπύρου Χρηστοφορίδη.
Το πόνημα αυτό δεν βασίζεται μόνο στη θεωρητική ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν τον αθλητικό νόμο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι και ένας πρακτικός οδηγός, ένα εργαλείο δουλειάς για τον μαχόμενο δικηγόρο.
Στην παρουσίαση πέραν του ίδιου του συγγραφέα το παρών μίλησαν ο Πρόεδρος της ''Μαύρης Θύελλας'' με τη διπλή του ιδιότητα και ως Δικηγόρος Γιώργος Ράλλης, ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Μπλέτσας και ο Δικηγόρος Δημήτρης Καούνης.
Όπως ανέφερε ο συγγραφέας «...η εποχή της γκαζόζας, της πορτοκαλάδας και του σάντουιτς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν δεν στελεχωθούν άμεσα οι ομάδες με τεχνοκράτες σε κάθε πόστο, αργά η γρήγορα, είναι αναγκασμένες να οδηγηθούν σε μονοπάτια ερασιτεχνισμού».
best-tv.gr

Ο ΝΙΚΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ξέσπασε μάχη μεγάλων συμφερόντων στην Μεσσηνία;
Αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Μεσσηνία είναι εξαιρετικά περίεργα και δημιουργούν πλήθος ερωτηματικών.
Το θέμα της Μπιρμπίτας και του λιμανιού ξαφνικά μπήκαν απο πολλές πλευρές στην επικαιρότητα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ.Παναγιώτης Νίκας με μία αιφνιδιαστική κίνηση πήγε στον εισαγγελέα και τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί τον πρώην νομάρχη Δημήτρη Δράκο αλλα και τους τότε αντινομάρχες με ιδιαίτερη έμφαση στον τότε αντινομάρχη και σήμερα δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη..!!!
Επίσης καταγγέλει τον βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη και τον δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο...που ήταν αντινομάρχες…
Ο Αναστασόπουλος είχε χειριστεί προσωπικά το θέμα της Μπιρμπίτας και το παρέδωσε στον Καφαντάρη..!
Ο ίδιος για τον ευατόν του φυσικά (αντινομάρχης και αυτός) κρατά την ηθική…
Τους κατηγορεί για χορό εκατομμυρίων και σπατάλες στον υποτίθεται πρότυπο οικισμό τσιγγάνων της Μπιρμπίτας…Τυχαία ο δήμαρχος Καλαμάτας άνοιξε αυτό το θέμα και το άνοιξε τώρα;
Ξέρει ότι η εισαγγελική έρευνα θα βαθύνει και θα επεκταθεί και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει.
Τα εκατομμύρια λείπουν και ο δήμαρχος Καλαμάτας δείχνει τους…αυτουργούς;
Να θυμηθούμε ότι ο κ. Νίκας είχε πλακ ωθεί…για μία πλακέτα με το ονομά του που δεν μπήκε στην μπιρμπίτα…!
Τρελλάθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας και έστειλε στην σέντρα όλο το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ;


Η…ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Ξαφνικά άνοιξε και θέμα λιμανιού…
Λίγο πριν την τελική υπογραφή στο μάστερ πλάν που πρέπει να υπογραφεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου….!
Η διαβούλευση έχει τελειώσει εδώ και 5 χρόνια και ξαφνικά…
Εμφανίζεται το συμβούλιο των γερόντων.
Η “Γερουσία” όπως καιρό την αποκαλεί η εφημερίδα “Ελευθερία” και κάνει παρέμβαση να ανατρέψει την τελευρταία ώρα το μάστερ πλάν..!
Χθές η εφημερίδα έγραψε..”Σωτήρια παρέμβαση Μπένου”…!
Στόχος είναι να χαθούν τα 32 εκατομμύρια για το λιμάνι που τόσα χρόνια περιμένει η Καλαμάτα;
Είναι εμφανές ότι κάτι ψήνεται στην πόλη φιλέτο της Πελοποννήσου.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ…ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ..!
Ολα αυτά τα παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον η Τρίπολη..
Ο περιφερειάρχης βλέπει τον Νίκα να του καρφώνει στην ουσία τον Δράκο…βλέπει την παρέμβαση για το λιμάνι και έχει ανοίξει τις κεραίες του..
Κάτι συμβαίνει και δεν θα αργήσει η δική του παρέμβαση η οποία όπως πάντα θα έρθει σαν τσουνάμι…
Απο μακριά μυρίζει μάχη συμφερόντων..Ολοι θέλουν να ελέγχουν την πόλη τώρα που ανοίγεται στον κόσμο με δρόμους,αεροδρόμια λιμάνια και υποδομές…
Είναι θέμα χρόνου να πέσουν…οι κεραυνοί απο το οροπέδιο της Μαντινείας…!moriasnews.gr

«Ροζ» ιστορίες στο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας

«Βίος και πολιτεία» είναι η ερωτική ζωή αστυνομικών της Πάτρας με αποτέλεσμα οι συζητήσεις στο «Μέγαρο» της οδού Ερμού (και όχι μόνο) να δίνουν και να παίρνουν!
Όπως λέγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση, αστυνομικός που επιβαίνει σε δίκυκλο έχει αναδειχθεί... στον μεγαλύτερο γόη της Πάτρας, αφού διατηρεί δεσμό (ταυτόχρονα) με τρεις γυναίκες!....

Η πρώτη είναι παντρεμένη, εργάζεται στη ΔΕΗ και μάλιστα δηλώνει φουλ ερωτευμένη με τον ένστολο ο οποίος έχει... κατακτήσει την καρδιά της! Η κυρία έχει καταφέρει πάντως να κρατήσει μυστικό την ερωτική της σχέση και ο σύζυγος (και όχι μόνο) δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Μόνο που δεν γνωρίζει πως ο αστυνομικός διατηρεί σχέση με μία νεαρή κομμώτρια αλλά... και με μία δασκάλα η οποία μάλιστα κάνει μάθημα σε συγγενικό του πρόσωπο!
Αυτό που συζητούν έντονα τόσο στην Αστυνομία αλλά και σε «πηγαδάκια» του περιβάλλοντός του, είναι... το πώς τα καταφέρνει!  Η μία εκ των τριών γυναικών έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, ανακάλυψε όλο το «παρασκήνιο» και του προκάλεσε (δικαιολογημένα) μεγάλη φασαρία. Εκείνος όμως απτόητος και φυσικά... δεν παραδέχτηκε τίποτα έστω και αν... οι ένστολοι το είχαν τούμπανο και εκείνος... κρυφό καμάρι!
: dete.gr

Ψηφιακά πιστοποιητικά για τους δικηγόρους

Την πρόταση της κυβέρνησης για τη διαδικασία έκδοσης και διάθεσης ψηφιακών πιστοποιητικών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, παρουσίασε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Χανίων, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης σε χαιρετισμό του στις εργασίες της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Η υλοποίηση της πρότασης αυτής έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βολουδάκης.

Όπως τόνισε πρόκειται για μια δράση ψηφιοποίησης των δικογράφων.

«Η ηλεκτρονική υποβολή των δικογράφων έχει πολύ μεγάλα οφέλη όχι μόνο για τη δικαιοσύνη αλλά και για τον πολίτη καθώς είναι ένα από τα βασικά σημεία που περιορίζεται η γραφειοκρατία.

Ο χρόνος, η ταχύτητα της υποβολής του δικογράφου και της διεκπεραίωσης όλων των εγγγράφων προς τα δικαστήρια είναι κάτι που δεν αφορά μόνο αυτόν που τα υποβάλει, το δικηγόρο αλλά και αυτόν που έχει αναθέσει στο δικηγόρο να τα υποβάλει», είπε ο κ Βολουδάκης.

Όπως ακόμα τόνισε όλη η διαδικασία θα γίνεται πλέον με ταχύτητα και διαφάνεια.
Η ηλεκτρονική υποβολή δικογράφων θα αρχίσει στα μέσα Οκτωβρίου από τους δικηγορικούς συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς ενώ όπως διευκρίνησε, «όλα αυτά δεν απαιτούν πρόσθετες δαπάνες καθώς υπήρχε η απαραίτητη υποδομή ενώ υπάρχει και η θεσμική υποδομή, ο νόμος, που ορίζει ότι το ηλεκτρονικό έγγραφο έχει την ίδια αξία με το χάρτινο έγγραφο».

Σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων εφαρμόζεται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σταδιακά αναμένεται να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο τομέα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τον ίδιο το έγγραφο έχει ηλεκτρονική υπογραφή που αναγνωρίζεται από το νόμο ως υπογραφή.

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ- Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0

Συνεχίζει τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας ηττήθηκε στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό με 1-0.
 
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο πρώην παίκτης των «πρασίνων», Δημήτρης Παπαδόπουλος, στο 83΄.

Συνελήφθη με 3,2 κιλά ηρωίνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέλαβαν στην Παιανία Αττικής 43χρονο υπήκοο Αλβανίας για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο χθες το πρωί, την ώρα που έβγαινε από την οικία του στην Παιανία.

Στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 3 κιλών και 254 γραμμαρίων (3.254 γραμμαρίων), τις οποίες ο 43χρονος προόριζε για εμπορία.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο υπήκοος Αλβανίας παρέμενε παράνομα στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια παραβιάζοντας απόφαση απέλασης και δεν είχε κανένα νόμιμο τίτλο παραμονής στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

ΤΑΞΙ Πελοποννήσου: Εξω οι Μεσάζοντες απο την μεταφορά των μαθητών

Το περιφερειακό συμβούλιο των ΤΑΞΙ Πελοποννήσου ζητά απο τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να παρέμβει και να σταματήσει την δράση μεσαζόντων που δρούν στην διαδικασία της μεταφοράς μαθητών στους νομούς της περιφέρειας.
Οπως λένε,  πρέπει να σταματήσουν  τα καπρίτσια και οι  ιδιότυποι «εκβιασμοί» του πρόσφατου παρελθόντος από ορισμένους, προκειμένου να νέμονται ένα κομμάτι του έργου της μεταφοράς των μαθητών που δεν τους ανήκει, κάνοντας τον μεσάζοντα ανάμεσα στο Δημόσιο (Νομαρχίες τα προηγούμενα χρόνια, Περιφέρειες την προηγούμενη χρονιά), με μόνους κερδισμένους αυτούς και χαμένους, το Δημόσιο, καθώς και τους φυσικούς μεταφορείς.

ΣΟΚ! Υποδυόταν την εισαγγελέα για να απαγάγει ανήλικο κορίτσι

Σοκ προκαλεί η είδηση που θέλει μια δικαστική υπάλληλος που εργάζεται στην Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, να εμφανίζεται ως εισαγγελέας με σκοπό να απαγάγει ένα κορίτσι 3,5 ετών από τα χέρια της μητέρας του.
Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Γλυκά Νερά Αττικής και ήδη εκδόθηκε σήμα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της με την αυτόφωρη διαδικασία.
Το σήμα αφορά και τον εν εν διαστάσει πατέρα του παιδιού, ο οποίος είναι αστυφύλακας στη Λαμία και φέρεται να συνεργάζεται με εταιρεία security που ανήκει σε συγγενή της υπαλλήλου.
Φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σφοδρή διαμάχη ενός ζευγαριού με θύμα ένα μικρό κοριτσάκι. Η μητέρα, με δικαστική απόφαση, έχει κερδίσει τη δικαστική επιμέλεια του ανήλικου παιδιού η οποία ορίζει ότι ο πατέρας μπορεί να επικοινωνεί μαζί του δύο ώρες την εβδομάδα πάντοτε με την παρουσία της μητέρας.
Ωστόσο σήμερα, η μητέρα δέχθηκε τηλεφώνημα, στο οποίο η γραμματέας των δικαστηρίων παρουσιάστηκε ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας και στη συνέχεια, αφού εισήλθε στο σπίτι, απαίτησε από την τρομοκρατημένη μητέρα να παραδώσει το παιδί στον αστυνομικό πατέρα, τον οποίο συνόδευε -όπως ισχυρίστηκε- «στα πλαίσια των... εισαγγελικών καθηκόντων της», προκειμένου να το πάρουν στη Λαμία.
Η 30χρονη μητέρα πανικόβλητη επικοινώνησε με το δικηγόρο της και όταν αποκαλύφθηκε ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Λαμίας ήταν... μια απλή δικαστική υπάλληλος, έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα Γλυκών Νερών, όπου και υπέβαλε μήνυση για εκβίαση, απειλή, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και αντιποίηση αρχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική γραμματέας χρησιμοποιεί ονόματα εισαγγελικών λειτουργών της Λαμίας για να εξυπηρετήσει την εταιρεία security που διατηρεί στενό συγγενικό της πρόσωπο, ενώ δεν αποκλείεται να έχει διασυνδέσεις και με ανθρώπους της νύχτας

Διευκρινίσεις από την τρόικα ζήτησε η Κύπρος

Διευκρινίσεις από την τρόικα για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της κυπριακής Δημοκρατίας, πέραν της συνήθους τριετίας, ζήτησε η κυπριακή κυβέρνηση.
Αυτό δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μετά τη λήξη των εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κύριος Σιαρλή είπε ότι το προσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.
Επίσης, ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομική βοήθεια που θα χρειαστεί η Κύπρος από την τρόικα είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που υπολογίζουν οι διεθνείς πιστωτές.

Δεν καταλαβαίνει από Σάββατα ο Σαμαράς!

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα τα καταφέρει εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
«Σάββατο μεσημέρι στο γραφείο σας;», ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός από δημοσιογράφο, κατά την άφιξή του. «Δεν υπάρχουν Σάββατα. Υπάρχει πολλή δουλειά και λίγος χρόνος. Και θα τα καταφέρουμε», απάντησε ο κ. Σαμαράς.
 

Γεωργιανοί είχαν ρημάξει τα διαμερίσματα

Δεκάδες διαμερίσματα είχαν διαρρήξει τέσσερα άτομα Γεωργιανής καταγωγής, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από διάρρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Νίκαια.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία ενός εκ των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα καθώς και διάφορα ασημικά σκεύη.

Τα κλοπιμαία, οι συλληφθέντες τα πουλούσαν σε έναν 24χρονο Αφγανικής καταγωγής, υπάλληλο καταστήματος εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στην Ομόνοια.

Μετά από έρευνα στο κατάστημα και στην οικία του 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από τα κλοπιμαία όπως βιντεοκάμερες, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ....

ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι η Ελλάδα βιώνει την δική της 11η Σεπτεμβρίου εδώ και πολύ καιρό. Με τους οικονομικούς δείκτες πρωτογενή, δευτερογενή τομέα στο ναδίρ με αρνητικό πρόσημο, με την ύφεση και την ανεργία να διογκώνεται αλλά και το πακέτο σκληρών μέτρων που σίγουρα θα είναι το τελευταίο -άραγε για το 2012;- προσμετρά στο καλεντάρι του χρόνου μια Ελλάδα που ήδη αποχαιρετήσαμε.
Σε μια Ελλάδα που μειώνεται ο πληθυσμός, σε μια Ελλάδα που τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα κάνουν θραύση το χειμώνα και ήδη αρκετά εξ αυτών στον τόπο μας συντηρούνται με ελάχιστους πόρους, σε μια Ελλάδα που κάθε μέρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μειώθηκε η κατανάλωση, οι μετακινήσεις, τα έξοδα, η βραδινή έξοδος. Αλλά οι επιπτώσεις τις καταρρέουσας οικονομίας δεν είναι οι μοναδικές. Η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας για 5η χρονιά και οι αρνητικές επιπτώσεις από την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη εξακολούθησαν να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών και επηρέασαν καθοριστικά τα λειτουργικά αποτελέσματα της Eurobank, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τράπεζας.
Με την υλοποίηση της πρώτης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης, η Eurobank έλαβε 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι δείκτες συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας και βασικών κυρίων κεφαλαίων (Core Tier I) ανήλθαν σε 9% και 7,9% αντίστοιχα στο τέλος του α' τριμήνου 2012. Τα δάνεια σε καθυστέρηση αποτελούν πλέον το 15% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, ενώ στο τρίμηνο οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ενισχύθηκαν κατά 365 εκατ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 868 εκατ. ευρώ (στα 31,6 δισ. ευρώ).
Υπάρχει όμως και η κοινωνία μας που αποτελεί καθρέπτη του μέλλοντος. Με το θεσμό της οικογένειας να διαλύεται, τους νέους να φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη και το χειρότερο; καθημερινά να έχουμε 3 απόπειρες αυτοκτονιών σύμφωνα με τους ειδικούς συνθέτουν ένα κομμάτι εκρηκτικής κατάστασης που θα σκάσει ως...βόμβα στα χέρια των πολιτικάντηδων. Είναι αλήθειες που δεν μπορούν να αποσιωπήσουν. Μαζί με τις μαριονέτες των media που χειραγωγούνται άμεσα και όπως έλεγε στη πόλη μου η συνάδελφος κα Ακριβοπούλου "τελικά στην Ελλάδα έχουμε τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν". Θα κλείσω με μια αρχαία φράση και ας την επεξεργαστούμε.
 Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν είχει πει ο Ισοκράτης, το 436-338 π.Χ., δηλαδή τελικά το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν! Καληνύχτα Ελλάδα!
 www.kyparissianews.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Βίασε της πεθεράς του...την πάπια!

Ένας άντρας κρατείται στην επαρχία Πρόυσα της Τουρκίας κατηγορούμενος ότι βίασε μια? πάπια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα hurriyet, η αστυνομία συνέλαβε τον άντρα έπειτα από καταγγελία των πεθερικών του οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι βίασε την πάπια στο σπίτι τους.
«Βρήκα την πάπια στο γεμάτο με αίμα και φτερά κρεβάτι του» είπε ο πεθερός του άντρα, ενώ η πεθερά του δήλωσε ότι βρήκε το αιματοβαμμένο πουκάμισό του δίπλα από ένα δέντρο στην αυλή της.
Ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες αν και έπειτα από εξετάσεις, βρέθηκε ότι το άτυχο ζώο είχε όντως κακοποιηθεί βάναυσα, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί και σε εγχείρηση.

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ....η Αραβική άνοιξη !

Κάλεσμα σφαγής από Αλ Κάιντα !!!
Εκκληση στους μουσουλμάνους να σκοτώσουν περισσότερους αμερικανούς διπλωμάτες στις μουσουλμανικές χώρες απηύθυνε η πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη.

Η «αραβική άνοιξη» εξελίσσεται σε... βαρυχειμωνιά, κρίνοντας κανείς από την πολιτική αστάθεια που προκάλεσε όπου πραγματοποιήθηκε.
 Στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο η πτώση των αυταρχικών καθεστώτων και των «τυράννων» δεν βελτίωσε την καθημερινότητα των λαών, δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες που καλλιέργησε, αλλά αντιθέτως όξυνε τα πολιτικά πάθη, το αντιδυτικό μένος και, ακόμη χειρότερα, τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Το περιστατικό της δολοφονίας του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη είναι ίσως η σπίθα για να πυροδοτήσει την εύφλεκτη ύλη που συμπυκνώνουν ο αντισημιτισμός και ο αντιαμερικανισμός από τη μια και η ρητορεία της ισλαμικής τρομοκρατίας από την άλλη. Ήδη τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε μια διάθεση να ενισχυθούν παρά να περιοριστούν οι αντιδράσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν κλιμάκωση της κρίσης.

Η εντολή του Μπαράκ Ομπάμα, και μάλιστα λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, «να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία των Αμερικανών που βρίσκονται στο εξωτερικό» είναι η πολιτική ομπρέλα που καλύπτει την ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για οποιουδήποτε είδους παρέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή. Πόσο μάλλον που την ίδια στιγμή καλλιεργείται στα αμερικανικά ΜΜΕ το ανάλογο πολεμικό κλίμα. Οι περίεργες συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο τον άτυχο Κρίστοφερ Στίβενς, οι αναφορές σε ριζοσπάστες ισλαμιστές ηγέτες που ενδεχομένως παρακινούν σε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις ή ακόμα και στην Αλ Κάιντα, που μπορεί να βρίσκεται πίσω απ' το φόνο του Αμερικανού αξιωματούχου, χτίζουν το επικοινωνιακό οικοδόμημα που θα υποστηρίξει τις επόμενες κινήσεις της Ουάσινγκτον.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο άλλωστε. Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σαφή προσανατολισμό στην «εξαγωγή πολέμου» και στον άμεσο έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων ανά την υφήλιο. Η Μαύρη Ήπειρος –ειδικότερα η Βόρεια Αφρική– και η Μέση Ανατολή αποτελούν περιοχές όπου οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον και φυσικά αξιώνουν να έχουν λόγο. Από την άλλη πλευρά είναι και μια αφορμή για να υπενθυμίσουν και να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους ως εγγυητές της ευρωπαϊκής ασφάλειας, σε μια στιγμή που οι Ευρωπαίοι δείχνουν να την υποτιμούν με τη διαρκή και αναγκαστική μείωση των αμυντικών δαπανών τους. Οπότε μια αραβική ανάφλεξη στα πόδια της Ευρώπης θα εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους να ξανασκεφτούν την ανάγκη ύπαρξης του ΝΑΤΟ, το οποίο συντηρείται επιχειρησιακά κατά το πλείστον από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία...
Παναγιώτης Κ. Μαυρίδης

Η ιγμορίτιδα μπορεί να προκαλείται από την έλλειψη των μικροβίων!

Η χρόνια ιγμορίτιδα μπορεί να προκαλείται από την απώλεια της φυσιολογικής μικροβιακής βιοποικιλότητας της μύτης μετά από κάποια μόλυνση, γεγονός που έχει ως συνέπεια να αυξάνεται ο πληθυσμός ενός κοινού βακτηρίου, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Το «ένοχο» βακτήριο (Corynebacterium tuberculostearicum), που είναι συνηθισμένο και πανταχού παρόν στο ανθρώπινο δέρμα και έως τώρα εθεωρείτο άκακο, εκμεταλλεύεται τη διατάραξη της ποικιλότητας των άλλων μικροοργανισμών για να αποικίσει μαζικά τα ιγμόρια της μύτης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ιατρικής Σούζαν Λιντς του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", συνέκριναν δείγματα των μικροβιακών κοινοτήτων από τις ρινικές κοιλότητες δέκα υγιών και δέκα ασθενών με ιγμορίτιδα και παραρρινοκολπίτιδα.
Η ανάλυση έδειξε ότι οι ασθενείς δεν διέθεταν στη μύτη τους μια σωρεία μικροβίων, που αντίθετα υπήρχαν στις μύτες των υγιών ατόμων. 
Από την άλλη, στις μύτες των ασθενών υπήρχαν μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου βακτηρίου Corynebacterium tuberculostearicum, το οποίο συνήθως ζει στο μέτωπο, τα μάγουλα και τα μάτια.
Ακόμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν στη μύτη των υγιών ανθρώπων ένα κοινό βακτήριο (τον λακτοβάκιλλο Lactobacillus sakei) που φαίνεται πως προστατεύει από τις λοιμώξεις των ρινικών κόλπων και την ιγμορίτιδα. Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι τα ποντίκια που εμβολιάσθηκαν με αυτό το «καλό» μικρόβιο, εμφάνισαν αυξημένη άμυνα έναντι των ρινικών μολύνσεων.
Το συμπέρασμα, σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες, είναι ότι τα ιγμόρια και οι ρινικοί κόλποι φιλοξενούν μια ποικιλία μικροβίων, μερικά από τα οποία έχουν προστατευτική δράση. Αυτές οι μικροβιακές «ασπίδες» χάνονται κατά τη διάρκεια της χρόνιας παραρρινοκολπίτιδας και ιγμορίτιδας, γι' αυτό η φυσική μικροβιακή οικολογία πρέπει να αποκαθίσταται στο πλαίσιο της θεραπείας.
Τα ιγμόρια είναι δύο κοιλότητες γεμάτες αέρα στο μπροστινό μέρος του κρανίου, που συνδέονται με τις ρινικές κοιλότητες και καλύπτονται από βλεννογόνο.
 Καλύπτονται από κάποιο μυστήριο ακόμα, καθώς οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα βέβαια για το λόγο της ύπαρξής τους. Μια πιθανή λειτουργία τους είναι ότι θερμαίνουν τον αέρα πριν αυτός εισέλθει στο σώμα ή, όπως υποθέτουν η Σούζαν Λιντς και οι συνεργάτες της, οι εν λόγω κρανιακές κοιλότητες αποτελούν μια περιοχή μικροβιακού ελέγχου πίσω από τη μύτη, ώστε να ελέγχουν τους μικροοργανισμούς που εισέρχονται στο σώμα.
Αν και η λειτουργία τους δεν είναι ξεκαθαρισμένη ακόμα, τα ιγμόρια υφίστανται συχνά φλεγμονή, οξεία ή χρόνια, και ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί συνήθως χορηγούν αντιβιοτικά που σκοτώνουν τα μικρόβια ή, σε πιο σοβαρές και επίμονες περιπτώσεις, κάνουν χειρουργική επέμβαση στα ιγμόρια.
Όμως, όπως δήλωσε ο ερευνητής χειρούργος Άντριου Γκόλντμπεργκ, η νέα μελέτη δείχνει την ανάγκη μιας διαφορετικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πάθησης. Αν όντως η πραγματική αιτία της νόσου είναι η διαταραχή του μικροβιώματος που αποικίζει τον ιστό των ιγμορίων και των ρινικών κοιλοτήτων, τότε προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην αποκατάσταση των προστατευτικών βακτηρίων.
Όπως όμως διευκρίνισαν οι αμερικανοί ερευνητές, η νέα αντίληψη δεν παρέχει ακόμα μία άμεση εναλλακτική θεραπεία. Στο μέλλον θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και να ελεγχθούν για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους μέσα από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ξεκίνησε η έκθεση ‘’Αρτος, Οίνος, Έλαιον’’

Ξεκίνησε χθεςβράδυ  η έκθεση " άρτος, οίνος, έλαιον" που διοργανώθηκε από το δήμο Καλαμάτας στο δημοτικό σιδηροδρομικό πάρκο. 
Η έκθεση έχει ως στόχο να προβάλλει τους Μεσσήνιους παραγωγούς και μεταποιητές, αλλά και να διδάξει στις νεότερες γενιές με βιωματικό τρόπο την διαδικασία παραγωγής και συντήρησης προϊόντων που ακολουθούσαν οι πρόγονοί μας.
Εκτός, όμως, από τα προϊοόντα και πλούσιες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα παράλληλα στο χώρο, ενώ θα μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει και τα αυθεντικά παραδοσιακά εδέσματα.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα (μεταφέρονται τα δρώμενα του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας) και η είσοδος είναι ελεύθερη,.

Ο 80 χρονος παππούς... σε κοινή θέα με την υπηρέτρια - ΦΩΤΟ

80χρονος Πατρινός, αναστατώνει με τις σεξουαλικές επιδόσεις του ολόκληρη γειτονιά, αλλά και τους πιστούς της παρακείμενης εκκλησίας, έχοντας γίνει ήδη θέμα συζήτησης για τις «ηχηρές» περιπτύξεις του με την υπηρέτριά του!
Πάντως ο ίδιος, όχι μόνο αδιαφορεί για τα ...πικάντικα σχόλια που πλέον κάνουν το γύρο της συνοικίας, αλλά μοιάζει να τα προκαλεί κιόλας, αφού δεν διστάζει να κάνει έρωτα με ανοικτά τα παράθυρα και μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων γειτόνων!
Στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου της Πάτρας  ο 80χρονος συμπολίτης διαμένει μόνος.
Και ενώ η καθημερινότητά του, δεν απέχει και πολύ από αυτή όλων των υπολοίπων μοναχικών ηλικιωμένων ανθρώπων, τα πράγματα αλλάζουν κάθε Κυριακή:
Ο ίδιος, από συνηθισμένος παππούς, μεταμορφώνεται σε βιονικό επιβήτορα, που σπάει τα ...κοντέρ και ανατρέπει άρδην, όλα τα στάνταρ που ξέρουμε για τους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας.
Την ίδια μέρα, που οι πολλοί συνομήλικοι του μετά τον εκκλησιασμό τους, «σκοτώνουν» την ώρα τους στα καφενεία της πόλης, παίζοντας πρέφα και απολαμβάνοντας το τσάι τους, ο ίδιος αναλαμβάνει ...δράση:
Είναι η ημέρα, που η 50άρα υπηρέτριά, πηγαίνει στην οικία του, για να μαγειρέψει και να νοικοκυρέψει το διαμέρισμα.
Μόνο που η συγκεκριμένη οικιακή βοηθός, είναι τόσο ...ευσυνείδητη, που φροντίζει να δείχνει και με άλλους τρόπους την αφοσίωσή της στον γηραιό εργοδότη της...
ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ
Γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής, την ώρα που οι πιστοί επιστρέφουν από τη Θεία Λειτουργία του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου και περνούν κάτω από το μπαλκόνι του 80χρονου συνταξιούχου για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πειρασμό... Οι αναστεναγμοί των δύο παρτενέρ και τα σεξουαλικά παραγγέλματα του 80χρονου δονούν την ατμόσφαιρα, προκαλώντας αμηχανία και δεικτικά σχόλια.
Όπως διαπιστώσαμε και εμείς, από το επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε, οι φωνές πάθους των δύο εραστών από τα ανοικτά παράθυρα του πρώτου ορόφου, θα μπορούσαν να συναγωνισθούν αυτές νεαρού ζευγαριού, που βρίσκεται στο απόγειο του πάθους του!
Το «ασανσέρ» του σεξ ανεβαίνει πατώματα και το ερωτικό ντελίριο του 80χρονου με την 50άρα, κάνει τη γειτονιά να ...φλέγεται!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ
Η περίπου 50χρονη οικιακή βοηθός, αποτελεί γνωστή φιγούρα στην τοπική κοινωνία, κάνοντας σχεδόν καθημερινά την εμφάνισή της στην οδό Μαιζώνος και Κορίνθου, στην πλ. Τριών Συμμάχων, αλλά και στο Μόλο.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς η ίδια ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της και να διατηρεί κομψή την σιλουέτα της.
Έχει καταφέρει να μην δίνει δικαιώματα, καθώς όλοι ξέρουν ότι ως οικιακή βοηθός που είναι, απλά φροντίζει ηλικιωμένους κυρίους.
Την Κυριακή όμως, οι κάτοικοι του Αγ. Διονυσίου, γνωρίζουν ένα καλά κρυμμένο και εντελώς διαφορετικό πρόσωπο της 50χρονης, γινόμενοι αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες των ερωτικών της επιδόσεων, με τον 80χρονο ....dete.gr

Θα καλούσαν την Χρυσή Αυγή... για Πακιστανό που αυνανιζόταν

Αυτό και αν είναι... από τα απίστευτα! 
Συνέβη το πρωί της Τετάρτης στον πεζόδρομο της οδού Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα  ακριβώς έξω από το κλειστό εκείνη τη στιγμή café «Αρωμα». Πακιστανός είχε κατεβάσει το παντελόνι του, είχε ξαπλώσει στο έδαφος και... αυνανιζόταν μπροστά σε περαστικούς.
Μέχρι και μικρά παιδιά «βίωσαν» αυτή την εμπειρία, αφού εκείνη την στιγμή μαθητές δημοτικού κατευθύνονταν στο σχολείο! Κι όμως κανείς από τους διερχόμενους δεν «ευαισθητοποιήθηκε» να πλησιάσει τον αλλοδαπό και... να τον σταματήσει!
Και καλά οι μητέρες των μαθητών που ίσως φοβήθηκαν και σίγουρα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν αν ο αλλοδαπός αντιδρούσε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή και με τα χέρια, αλλά οι άνδρες;
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον «Κόσμο» ο αλλοδαπός... συνέχιζε απτόητα τη δράση του και οι περισσότεροι από τους περαστικούς... προσπερνούσαν βρίζοντας ή «μουρμουρίζοντας»!
Ένας μόνο προσπάθησε να κινηθεί εναντίον του, όμως κάποιοι άλλοι που όπως οι καταγγέλλοντες μας είπαν «παρίσταναν» τους «προοδευτικούς» τον σταμάτησαν (για να μην «ενοχληθεί» ο «σάτυρος»;;;;)!
Κανείς πάντως δεν ειδοποίησε την αστυνομία! 
Μητέρα - αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού μας είπε πως... μέχρι και την «Χρυσή Αυγή» επικαλέστηκε κάποιος, ενώ έλεγαν πως έστω και αν η Αστυνομία βρίσκεται ακριβώς στον παράλληλο δρόμο (οδός Ερμού), δεν ειδοποιήθηκε επειδή κάποιοι έλεγαν πως... θα αργούσε!
Ο Πακιστανός αφού... ολοκλήρωσε, «τα μάζεψε» και έφυγε, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού το συζητούσαν μέχρι και στο προαύλιο του 3ου δημοτικού σχολείου, αλλά και στα καφέ του πεζόδρομου που αργότερα άνοιξαν.
Στην αστυνομία δεν υπήρξε καταγγελία του γεγονότος κι έτσι κανείς από την ομάδα ΔΙΑΣ ή άλλη υπηρεσία δεν παρενέβη!
Οσο για τον Πακιστανό; Παραμένει άφαντος, θεωρείται όμως σίγουρος πως θα επιχειρήσει ξανά... την ίδια ανώμαλη και αηδιαστική ενέργειά του.
Να αυνανίζεται ξαπλωμένος σε δημόσιο χώρο αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν γύρω του!dete.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΠΩΣ μας αδειάζουν τις τσέπες τα Καρτέλ !


Με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές στο ράφι, τα καρτέλ συντηρούν την ακρίβεια, παρά τη βαθιά ύφεση της οικονομίας και τη μείωση των εισοδημάτων που έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση της ζήτησης και των πωλήσεων.

Οι τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο παραμένουν σε αδικαιολόγητα ύψη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των ολιγοπωλιακών πρακτικών που επικρατούν στους κύριους κλάδους της αγοράς, από τα καύσιμα, μέχρι τα τρόφιμα και τα ακίνητα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις, οι στρατηγικές συμμαχίες αγοραστών, η σύνδεση προϊόντων και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάλλουν περιοριστικούς όρους εκμεταλλευόμενες το μέγεθός τους, είναι μερικά μόνο από τα κόλπα με τα οποία τα καρτέλ κλέβουν τους καταναλωτές.

Από τις πιο γνωστές υποθέσεις καρτέλ στην αγορά των τροφίμων ήταν και αυτό στην αγορά γάλακτος το 2006, όπου η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εντοπίσει 17 μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, προμηθευτές,παραγωγούς και σουπερμάρκετ να καθορίζουν τις τιμές.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη εκδώσει 23 γνωμοδοτήσεις που αφορούν περισσότερα από 50 επαγγέλματα που είχαν σοβαρούς περιορισμούς στη λειτουργία τους, όπως καθορισμός κατώτατων αμοιβών, περιορισμός στην έκδοση νέων αδειών, διοικητικά εμπόδια κλπ, στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.newsbeast.gr

Αποπλάνησε ανήλικους στο κρεβάτι του γιου της

H 34χρονη Kelly Baker δεν είναι το υπόδειγμα μητέρας. Τις πράξεις της δύσκολα μπορεί να τις φανταστεί ακόμα και σεναριογράφος ερωτικής ταινίας.
Η Kelly αφού κατανάλωσε τρία μπουκάλια κρασί αποφάσισε να εκπαιδεύσει σεξουαλικά δυο ανήλικα αγόρια τα οποία είχαν παρευρεθεί σε πάρτι της κόρης της στο σπίτι τους στο Tadworth της  Βρετανίας.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail η 34χρονη έκανε στοματικό έρωτα σε έναν 14χρονό και αφού ζεστάθηκε, σεξ με έναν 16χρονο.
Σύμφωνα με τις πιπεράτες αποκαλύψεις η σεξουαλική εκπαίδευση των νέων έγινε στο κρεβατάκι που κοιμόταν ο δίχρονος γιος της!
Πως όμως ξεκίνησαν όλα; Η μεγαλύτερη κόρη της κάλεσε περίπου δέκα φίλους της στο σπίτι για να κάνουν πάρτι.
Η μητέρα αντί να επιβλέπει τα παιδιά, μέθυσε με αποτέλεσμα να αρχίσει ερωτικές περιπτύξεις σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού, όπως την κουζίνα και το μπάνιο.
Στο τέλος κατέληξαν στο δωμάτιο της, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά του πάρτι φώναζαν και κορόιδευαν.
Ήταν τότε που στην… παρέα αποφάσισε να μπει και ένας 14χρονος και έτσι η μητέρα βρέθηκε στο κρεβάτι με τους δύο ανήλικους.
Το πιο σοκαριστικό από όλα είναι ότι ήταν τόσο πολύ απορροφημένη από το σεξ με τους νεαρούς  που  δεν άκουγε τις φωνές της 9χρονη κόρης  της που περιφερόταν  κλαίγοντας και ψάχνοντας τη μαμά της.
Όλα έγιναν γνωστά όταν, αφού ξεμέθυσε, είδε ότι οι φίλοι των "εραστών" της, της είχαν καταστρέψει το σπίτι, της είχαν κλέψει χρήματα και κινητό και είχαν φάει και τα πασχαλινά αυγά των παιδιών της.
Αναγκάστηκε τότε να καλέσει την αστυνομία, να καταγγείλει την κλοπή, αλλά και να ισχυριστεί ότι τα αγόρια τη βίασαν.
Ωστόσο  οι αστυνομικοί έψαξαν και όπως αποκαλύφθηκε η αλήθεια ήταν διαφορετική.news247.gr

ΚΑΙΡΟΣ - Ανοίγουν οι ουρανοί ! ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΩΡΑ

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονο χαρακτήρα στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, περιμένουμε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012.
 Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων και πολύ τοπικών βροχών.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 25 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις εξασθενούντες από το απόγευμα σε μέτριους. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες στον Κορινθιακό.
Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις ανατολικών διευθύνσεων, ενώ αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους.
Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για έντονα φαινόμενα στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.
Την Κυριακή:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα βορειοανατολικά.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ Δήμαρχος με 3 εκατ. ευρώ!

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται 123 αιρετοί για ύποπτες περιουσίες. Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ξεσκόνισαν τα πόθεν έσχες τους, βρίσκοντας τεράστια ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Δημάρχου της Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε με 3 εκ. ευρώ στις καταθέσεις του , χρήματα τα οποία ούτε έχουν φορολογηθεί ούτε δικαιολογούνται από το μισθό του που αντιστοιχεί σε 3.600 ευρώ.

Ο δήμαρχος μάλιστα πουλούσε μέσω συγγενικού του προσώπου στο δήμο, δηλαδή στον… εαυτό του υπερτιμολογημένα ηλεκτρικά είδη.

Ακόμα μία περίπτωση που προκαλεί είναι εκείνη ενός πρώην δημάρχου Πελοποννήσου ο οποίος βρέθηκε με 2,8 εκ. ευρώ καταθέσεις, που δικαιολογούνται με 4.000 ευρώ μισθό που λάμβανε.
Η πιο χαρακτηριστική είναι όμως η περίπτωση ενός νομαρχιακού συμβούλου της Βορείου Ελλάδας που είχε 1,9 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται ούτε από τα 850 ευρώ που έπαιρνε ως αποζημίωση ούτε από το εισόδημά του ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ όμως δεν μπορούν να ψάξουν τους βουλευτές, ακόμα και αν έχουν καταγγελίες, λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑLPHA:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Από 100 - 150 ευρώ το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης

ΑΝ ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΘΕΙ !!
Στην 4 η ζώνη η Μεσσηνία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, με το ποσό να ανέρχεται στα 100-150 ευρώ.
Ιδιαίτερα αυστηρά αναμένεται να είναι τα κριτήρια για την καταβολή του, τα οποία θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Τα κριτήρια, που μέχρι στιγμής, προκρίνονται προβλέπουν ότι θα λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογουμένων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Πέραν όμως αυτών των κριτηρίων, φαίνεται ότι θα συνυπολογίζονται και τα περιουσιακά στοιχεία.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ταινία που προκαλεί τον αραβικό κόσμο !

Μαχητής της Ερήμου !!!
 Ο Μαχητής της Ερήμου έγινε αιτία νέου ξεσηκωμού στον αραβικό κόσμο. Και ήδη φαντάζει δύσκολη η εκτόνωση της κρίσης. Οι συγκρούσεις, στις οποίες έχουμε αρχίσει να μετράμε νεκρούς, εξαπλώνονται με ρυθμό πυρκαγιάς, ενώ την ίδια στιγμή το μυστήριο για την παραγωγή της ταινίας παραμένει πυκνό.
Η Καλιφορνέζα ηθοποιός Σίντι Λι Γκαρσία, η οποία κάνει μια σύντομη εμφάνιση σε αποσπάσματα της ταινίας που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο είχε πάρει ρόλο σε ταινία με τον ίδιο τίτλο, αλλά εξαπατήθηκε γιατί δεν γνώριζε πως σε αυτήν θα παρουσιαζόταν ο Μωάμεθ με άξεστη και προσβλητική συμπεριφορά.
Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι που τολμούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην ταινία που έχει προκαλέσει επεισόδια που θυμίζουν «Αραβική Ανοιξη».
Ενας από αυτούς είναι ο Σαμ Μπάσιλ, ο οποίος δηλώνοντας ότι η ταινία στοίχισε πέντε εκατομμύρια, που συγκεντρώθηκαν από εκατό Εβραίους χορηγούς, έριξε λάδι στη φωτιά του θυμού των μουσουλμάνων.
Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν έχουν κατορθώσει να διαπιστώσουν αν ο Μπάσιλ, που εμφανίζεται ως παραγωγός, είναι πραγματικό πρόσωπο ή ψευδώνυμο.
Τέλος, τη συμμετοχή του στην ταινία ως μάνατζερ παραγωγής παραδέχθηκε στο Associated Press και ο 55χρονος Νακούλα Μπάσελεϊ Νάκουλα, πρώην κατάδικος για απάτες από την Καλιφόρνια. Τη διέψευσε, ωστόσο, την επόμενη μέρα στη βρετανική «Daily Telegraph».
Οι ραγδαίες εξελίξεις στον μουσουλμανικό κόσμο με τις διαδηλώσεις και τις βιαιοπραγίες δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια στους μετέχοντες στην ταινία, ύστερα από τη δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, Κρις Στίβενς.
Η κατάσταση δεν δείχνει να εκτονώνεται. Ενας πολίτης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν στην Υεμένη από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε χθες να απωθήσει πολλές φορές, όχι πάντα με επιτυχία, τους διαδηλωτές που πολιορκούσαν την αμερικανική πρεσβεία στη Σανάα.
Την ίδια ώρα, περίπου πεντακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας (που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ) στην Τεχεράνη μετά από κάλεσμα ακραίας ισλαμικής φοιτητικής οργάνωσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ, Θάνατος στην Αμερική».
Αντίστοιχες αντιδράσεις καταγράφηκαν επίσης σε Ιράκ, Λωρίδα της Γάζας και Αίγυπτο.
Μπροστά σε αυτή την έκταση των αντιδράσεων κάποιοι αναλυτές έχουν εκφράσει την άποψη ότι η ταινία μπορεί να ήταν μια απάτη καλά στημένη από μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να «κατασκευαστεί» μια κρίση στη Μέση Ανατολή. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι οι επιθέσεις στις πρεσβείες ήταν σχεδιασμένες πολύ πριν από την κυκλοφορία της επίμαχης ταινίας στα αραβικά.

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει

 
-«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΔΝΤ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
-ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ
-ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

COSTA NAVARINO - Διαμονή στον παράδεισο δίχως υπερβολές

Το Westin Resort, Costa Navarino σας ψήνει τώρα για booking!
Αποδράστε από την καθημερινότητα στο The Westin Resort, Costa Navarino. Ένα γαλήνιο καταφύγιο δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου, στην περιοχή της Μεσσηνίας στην Ελλάδα, με καταπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: http://www.travelstyle.gr/portal/gr/articles.php?action=view&id=1854

Ανοιχτή Επιστολή Προέδρου κ. Κακαλίκα προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

ΠΡΟΣ : ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟ 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
 Κύριε Πρόεδρε, με έκπληξη διάβασα στο διαδίκτυο επιστολή σας σχετικά με το περιβόητο Master Plan.
 Ειλικρινά δεν γνωρίζω πότε και με ποιους έγιναν οι απαραίτητες διεργασίες και διαβουλεύσεις.
Σας γνωρίζω ότι επί του προκατόχου σας Προέδρου είχαμε κατ’ επανάληψη ζητήσει να γνωρίσουμε τι σημαίνει για την περιοχή το Master Plan και πότε θα γνωρίσουμε τι πρόκειται να συμβεί.
Χωρίς κάτι σχετικό επί της Προεδρείας του να γνωρίσουμε.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι φορείς έλαβαν μέρος και συμφώνησαν σε αυτό που παρουσιάζεται σήμερα. Τέλος πάντων σας ευχαριστούμε για την φροντίδα που δείχνετε για εμάς χωρίς εμάς.
Ως αναφορά την ερώτησή σας
«Γιατί διατέθηκαν 250.000 € για την σύνταξη του Master Plan;», κατά σύμπτωση έχω και εγώ αυτή την απορία, γιατί παλαιότερα είχε ξανασυνταχθεί άλλη μία μελέτη ανάπλασης του ίδιου χώρου με παρόμοιο κόστος υποθέτω η οποία σίγουρα θα αναπαύεται σε κάποιο ράφι ή υπόγειο.
Δημήτρης Κακαλίκας
 Πρόεδρος Ν.Ο. Καλαμάτας

"Τζαβάρα θα σε γ@@..σω" !!!

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Τζαβάρας είπε για το ατυχές περιστατικό που του συνέβη την ώρα που πήγαινε στο υπουργείο.
 
Ένας άνδρας τον πλησίασε και του είπε "Εγώ είμαι από τον Πύργο και θα σε γ@@@..σω".
 
Δείτε αναλυτικά να περιγράφει το περιστατικό ο ίδιος ο υπουργός.
 

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 15/09/2012

Εντόπισαν τα γονίδια που καθορίζουν το σχήμα του προσώπου

Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν πέντε γονίδια που ρυθμίζουν το σχήμα του προσώπου. 
Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των ανωμαλιών του προσώπου μερικών ανθρώπων, ενώ μελλοντικά ίσως βοηθήσει τις εγκληματολογικές υπηρεσίες να σχηματίζουν την εικόνα ενός υπόπτου μόνο από την ανάλυση του διαθέσιμου γενετικού υλικού του, με τον ίδιο τρόπο που τα δαχτυλικά αποτυπώματα προδίδουν την ταυτότητα κάποιου.
 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάνφρεντ Κάιζερ του τμήματος μοριακής βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Έρασμος του Ρότερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής “PLoS Genetics”, σύμφωνα με το BBC και το “Science”, μελέτησαν περίπου 10.000 άτομα, συσχετίζοντας το πορτρέτο τους με την ανάλυση του DNA τους.
 Με αυτό τον τρόπο εντόπισαν πέντε γονίδια (PRDM16, PAX3,TP63, COL17A1, C5orf50) που σχετίζονται με διαφορετικά σχήματα προσώπου.
Από αυτά, τα τρία είχαν προταθεί και στο παρελθόν ότι εμπλέκονται στην μορφολογία του προσώπου, κάτι που η νέα μελέτη επιβεβαίωσε, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα δύο, τελείως άγνωστα μέχρι τώρα.
Ανάλογα με τα γονίδια που έχει κανείς, αυξάνεται η πιθανότητα.......
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 

14.9.12

Μαρία Κορινθίου-Δεν είμαι κοκέτα αλλά...

Η Μαρία Κορινθίου μια κανονική και ήρεμη μαμά εμφανίστηκε στο φακό για μια ακόμα αισθησιακή φωτογράφιση.
Παράλληλα μίλησε για το γάμο και τις διάφορες κακίες που κυκλοφορούν λέγοντας πως δεν την νοιάζουν.
Όσο αναφορά για τη φωτογράφιση αυτή φορά ήταν κάπως αποκαλυπτική καθώς φωτογραφήθηκε με κάπως πιο έντονο τρόπο.
Είπε πως δεν είναι κοκέτα όπως όλοι νομίζουν και για το αν κάνει γυμναστική είπε πως ποτέ δεν κάνει γυμναστική αλλά παίζει πολύ θέατρο. 
Η Μαρία Κορινθίου ανέβασε στο λογαριασμό της στο instagram τις φωτογραφίες αυτές προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. 

Έπιασαν σέξι στάρλετ να κάνει πίπα με μαριχουάνα σε βρώμικη BMW-Φωτο











Η Αμάντα Μπάινς, «ομόσταυλη» της Λίντσεϊ Λόχαν από την εποχή που και οι δυο μεσουρανούσαν ως σταρ της Disney, συνεχίζει την ραγδαία καθοδική πορεία της. 
Οι εικόνες που την δείχνουν να καπνίζει μαριχουάνα και να καταβροχθίζει τάκος είναι απλά ένα ακόμη βήμα προς τον πάτο.
Η τελευταία φορά που η Αμάντα Μπαίνς απασχόλησε με θετικό τρόπο τα μίντια ήταν το 2010, όταν συμπρωταγωνιστούσε με την Έμμα Στόουν στο Easy A.
Από τότε και μετά το πάλαι ποτέ καλό και γλυκό κορίτσι (που σόκαρε τους φαν της όταν φωτογραφήθηκε ελαφρώς σέξι για το Maxim) μοιάζει να έχει μπλέξει για τα καλά.

Λίγους μήνες μετά την συλληψή της επειδή έπεσε πάνω σε ένα περιπολικό ενώ οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκε να καπνίζει μαριχουάνα με πίπα σε ένα πάρκινγκ στο Σαν Φερνάντο.
Συγκεκριμένα ο παπαράτσι, ο οποίος την πήρε από πίσω όλη την ημέρα, την έβγαλε φωτογραφία να καπνίζει την πίπα, να γελάει μόνη της (αφού κάπνισε την πίπα).
Και στην συνέχεια να σταματάει σε ένα fast food και να καταβροχθίζει τάκος για να «θεραπεύσει» την λιγούρα της.
Αν και η πιο σοκαριστική εικόνα από όλες είναι εκείνη του εσωτερικού του αυτοκινήτου της Αμάντα.
Από το τασάκι στο οποίο διακρίνονται υπολλείματα κάναβης.
Εως την θέση του συνοδηγού που είναι γεμάτη σακούλες, συσκευασίες από φαστ φουντ και μισοάδειες σόδες.
Ενώ προσεχώς αναμένεται και η σύλληψη της Αμάντα, εξαιτίας των φωτογραφιών που την δείχνουν πίσω από το τιμόνι, αφού της έχουν πάρει εδώ και καιρό το δίπλωμα.
Σύμφωνα με τους φίλους της «Η Αμάντα αρνείται να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης ή να δει ψυχιάτρο. Και έχει σταματήσει να ακούει τόσο τον πατέρα της, όσο και τον ατζέντη της. Είναι ένα μικρό, χαμένο κορίτσι».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Την έναρξη των μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου για πρώτη χρονιά στη Καλαμάτα, με γνωστικά αντικείμενα την Ψυχολογία στο πρώτο εξάμηνο και τη Συμβουλευτική στο δεύτερο εξάμηνο, προκηρύσσει η «Ακαδημία των Πολιτών». 
Στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο που θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, θα είναι ελεύθερη η φοίτηση όλων όσοι είναι μεγαλύτεροι των 18 χρόνων, ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων ή επιπέδου σπουδών.
Ήδη, Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί σε 35 πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο, αλλά και στο Αννόβερο. Στις Ακαδημίες των Πολιτών διδάσκουν καθηγητές πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας με άδεια άσκησης επαγγέλματος και διδακτορικούς τίτλους σπουδών. 
Οι διαλέξεις στην Καλαμάτα, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο κάθε Δευτέρα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 
Το ετήσιο κόστος συμμετοχής στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, για τις 26 ακαδημαϊκές διαλέξεις, είναι 80 ευρώ, ενώ γίνονται εκπτώσεις σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και φοιτητές.
Εγγραφές γίνονται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλαμάτας, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.00 έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 06:00 το απόγευμα. έως τις 08:00 το βράδυ και κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τη 1.00 το μεσημέρι.

Το Πεκίνο κάνει επίδειξη δύναμης στο Τόκιο στα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας για τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου/Ντιαογιού. Το Πεκίνο έστειλε σήμερα έξι κινέζικα σκάφη επιτήρησης σε ένα αρχιπέλαγος της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, το οποίο εθνικοποιήθηκε από την Ιαπωνία, σε μια επίδειξη δύναμης του Πεκίνου που διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Παρόλο που τα έξι αυτά πλοία έξι κινεζικά πλοία δεν ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας, αλλά στην Κρατική Ωκεάνεια Διοίκηση (SOA), που ανήκει στο υπουργείο Εδάφους και φυσικών Πόρων, οι Ιάπωνες ενοχλήθηκαν πολύ με την κίνηση αυτή των Κινέζων και την χαρακτήρισαν ως μια ενέργεια «χωρίς προηγούμενο» ενώ κάλεσαν αμέσως τον Κινέζο πρεσβευτή για να του επιδώσουν επίσημη διαμαρτυρία.
«Δύο ομάδες κινεζικών σκαφών επιτήρησης έφθασαν στα ύδατα γύρω από τα νησιά Ντιαογιού και τα άλλα γειτονικά νησιά στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να αρχίσουν να περιπολούν και να κάνουν σεβαστό το νόμο» ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του και πρόσθεσε ότι «αυτές οι δραστηριότητες για να εφαρμοστεί ο νόμος και αυτές οι περιπολίες έχουν στόχο να δείξουν την δικαιοδοσία της Κίνας επί των νησιών και να διαφυλάξουν τα ναυτιλιακά συμφέροντά της»
Οι δύο χώρες φαίνεται να μην μπορούν να τα βρουν ούτε στο όνομα αφού η Κίνα αποκαλεί τα νησιά Ντιαογιού και η Ιαπωνία τα ονομάζει Σενκάκου.
Αυτή η συστάδα των ακατοίκητων νησιών, ο βυθός των οποίων μπορεί να κρύβει κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, βρίσκεται σε απόσταση 400 χλμ. δυτικά του νησιού Οκινάουα (νότια Ιαπωνία) και 200 χλμ. βορειοανατολικά των ακτών της Ταϊβάν, που επίσης τα διεκδικεί.
Η αποστολή του στολίσκου αυτού συνιστά μια σαφή απάντηση του Πεκίνου στην ανακοίνωση, τη Δευτέρα, από την Ιαπωνία της απόφασής της να αγοράσει τρία από τα πέντε νησιά του αρχιπελάγους. Το τέταρτο ανήκει ήδη στην ιαπωνική κυβέρνηση ενώ το πέμπτο εξακολουθεί να ανήκει σε κάποιον Ιάπωνα ιδιώτη.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο είχε προειδοποιήσει ήδη από τη Δευτέρα πως το Πεκίνο «δεν θα παραχωρήσει ποτέ ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό εδάφους που θεωρεί κινεζικό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου