29.9.12

38 χρονη πήγε να καταθέσει 18.600 πλαστά ευρώ σε τράπεζα !!!

Συνελήφθη 38χρονη ημεδαπή για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στη Λαμία
Κατασχέθηκαν – 186 – χαρτονομίσματα των (100€) αμφιβόλου γνησιότητας
Συνελήφθη, χθες (28-09-2012) το μεσημέρι στην Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μία 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, η 38χρονη μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λαμία, προκειμένου να πραγματοποιήσει κατάθεση χρηματικού ποσού, μέρος του οποίου, όπως προέκυψε από την αρμόδια υπάλληλο, ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, έσπευσαν στη τράπεζα, συνέλαβαν την 38χρονη και κατάσχεσαν (186) χαρτονομίσματα των εκατό (100€) ευρώ, καθώς και (79) λευκά χαρτιά, κομμένα σε σχήμα χαρτονομίσματος.
Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα (18.600€), αμφιβόλου γνησιότητας, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την " Έφτυσε " ο κουμπάρος και βγήκε ημίγυμνη στον δρόμο για να τον βρύσει !

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
 Πριν από πέντε χρόνια πάντρεψε τον καλύτερο του φίλο που ήταν μαζί στο στρατό.Από εκείνη την μέρα και μετά ξεκίνησε ο πειρασμός μιας και η καυτή γυναίκα του φίλου του τον είχε βάλει στο μάτι. Από την πρώτη μέρα που έμαθε για την κουμπαριά δεν έφερε αντίρριση αν και ήθελε να κάνει κουμπάρα την καλύτερη της φίλη.
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε και η αδυναμία της στον σαραντάρη κουμπάρο. 
Η καυτή ξανθιά τον έπαιρνε τηλέφωνο συχνά για να δει πως περνά ενώ τον καλούσε και από το σπίτι για καφέ.
Τα χρόνια περνούσαν μέχρι που αποφάσισε αντί να του φτιάξει τον καφέ να του κάνει το... κρεβάτι. Όπως αναφέρει το evianews φόρεσε το το baby doll και όταν πήγε ο λεγάμενος στο σπίτι του την έπεσε στην ψύχρα.
 Στην προκειμένη περίπτωση ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης ήταν λεβέντης και όταν κατάλαβε που πάει η υπόθεση, γύρισε την πλάτη του και έφυγε.
Η υπόθεση δεν θα γίνονταν γνωστή στο χωριό αν η 35άρα δεν έβγαινε έξω με τα εσώρουχα για να τον βρίσει.
Ήταν τόσο πολύ αναστατωμένη που δεν κράτησε τον θυμό της και βγήκε όπως ήταν με τα εσώρουχα μόνο για να τον βρίσει.
Την είδαν όμως οι γείτονες και κάποιοι καλοθελητές το κάρφωσαν στον άντρα της λέγοντας του ότι είχαν ερωτικό καβγαδάκι.
 Ο ίδιος πήγε στον κουμπάρο για να ζητήσει εξηγήσεις μέχρι που του είπε όλη την αλήθεια.Ο φίλος δεν σήκωσε τι χέρι του για να τον χτυπήσει αλλά τον αγκάλιασε.
Τώρα τι έγινε με την σέξι γυναίκα του, δεν μάθαμε μιας και την ίδια ώρα μάζεψε βαλίτσες και έφυγε για την Αθήνα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Με μουσική υποδέχθηκαν το τρένο !

Με μουσικές και μεγάλη χαρά υποδέχτηκε η Καλαμάτα, περίπου στις 6.30 το απόγευμα, το εκδρομικό τρένο, που μετά από δύο χρόνια ξανάδωσε ζωή στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.
Στο τρένο επέβαιναν φίλοι του σιδηροδρόμου από διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως από την Αθήνα, αλλά και ξένοι.
Θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα και αύριο θα συνεχίσουν την εκδρομή τους στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου. Το τέλος της εκδρομής θα είναι στον Πύργο, ενώ θα γίνουν διαλείμματα στην Κυπαρισσία και το Κατάκολο.
Το τρένο υποδέχτηκαν κάτοικοι της πόλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης και ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος.
Κατά την υποδοχή η Φιλαρμονική ερμήνευσε γιορτινά τραγούδια, ενώ ο δήμαρχος, κατά το καλωσόρισμα των φίλων του σιδηροδρόμου τους συνεχάρη για τις προσπάθειές τους ώστε να ξαναζωντανέψει το τρένο στην Πελοπόννησο. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να επαναλειτουργήσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο, συμμετέχοντας και οικονομικά. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος ξεκινάει συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ειδικότερα προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος τη φροντίδα των υποδομών του σιδηροδρόμου στα όρια του Δήμου, ώστε αυτές να είναι πανέτοιμες όταν θα έρθει η ώρα της επαναλειτουργίας του δικτύου.
Μαζί με τους εκδρομείς ήρθε και το στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, που απεύθυνε χαιρετισμό αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο αίτημα της επαναλειτουργίας του δικτύου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, Σπύρος Νικολόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι στο δίκτυο της Πελοποννήσου υπάρχει μια επένδυση που κοστολογείται στα 250.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται και η ακίνητη περιουσία. Είπε ότι δεν χωρεί λογική εξήγηση στο γεγονός ότι δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η επένδυση που έχει γίνει.
Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τρεις μεγάλοι Δήμοι πρέπει να πιέσουν ώστε να καθοριστούν τακτικά τουριστικά δρομολόγια στο δίκτυο της Πελοποννήσου. Ανέφερε ότι αυτά σε πρώτη φάση μπορούν να είναι δύο ή έστω ένα το μήνα. Όπως τόνισε, όταν οι φίλοι του σιδηροδρόμου πληροφορηθούν ότι υπάρχουν τέτοια τακτικά δρομολόγια, αυτά θα αρχίσουν να έχουν κίνηση, θα ενδιαφερθούν οπωσδήποτε φίλοι του σιδηροδρόμου και από το εξωτερικό και με τον καιρό η ζήτηση θα αυξάνεται τόσο ώστε τα δρομολόγια να πολλαπλασιαστούν.
Χαιρετισμούς απεύθυναν και ο Δημήτρης Μανιάτης με τον Σπύρο Λαγωνικάκο, ενώ στους εκδρομείς προσφέρθηκε κέρασμα με μεσσηνιακά προϊόντα και γλυκίσματα, το οποίο διοργάνωσε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, Πόλα Κούλη.
Στ.Μ.kalamatajournal.gr/

ΤΡΑΒΗΞΕ πιστόλι βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε συμπλοκή με Αντιεξουσιαστές !

22:50 Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα και οι δώδεκα προσαχθέντες που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου για τη συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής.
Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο βουλευτής Χ.Α Παν. Ηλιόπουλος.
22: 37 Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών κατά την οποία σύμφωνα με την αστυνομία, βουλευτής του κόμματος της ακροδεξιάς επέδειξε πιστόλι, έγινε στις 19.30, απόψε στο Βόλο.

Οπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στη συμπλοκή συμμετείχε και βουλευτής της Χ.Α Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Κατά την συμπλοκή, ο βουλευτής έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα επιδεικνύοντάς το στην αντίπαλη ομάδα.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσήγαγαν έξι μέλη της Χρυσής Αυγής , έξι αντιεξουσιαστές και τον βουλευτής Ηλιόπουλο στο αστυνομικό τμήμα, όπου διενεργείται προανάκριση.

ΣΟΚ! Απετράπη πραξικόπημα!

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» πήγε να γίνει πραξικόμπα  πέρυσι τον Οκτώβριο. Ένα πραξικόπημα το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε.

Το δημοσίευμα τιτλοφορείται ως: «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» και σύμφωνα με την εφημερίδα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι:
Η ματαίωση της περσινής στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, το ότι την 1η Νοεμβρίου το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
Επίσης να χρόνο μετά θρυλείται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα.

Διαψεύδει ο Κούγιας τα περί εμπλοκής του σε παράνομο στοίχημα

Διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση τόσο δική του όσο και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου με στοιχηματισμό σε γραπτή δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε τη δική του απάντηση μετά από δημοσιεύματα που τον θέλουν να εμπλέκεται μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού τονίζοντας πως κινηθεί νομικά κατά των ΜΜΕ που ανέφεραν το όνομα του.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:
 «Πληροφορήθηκα με δυσάρεστη έκπληξη ότι διενεργείται κατ΄ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στου οποίου στις επιχειρήσεις είμαι νομικός σύμβουλος, έχουμε εξάγει χρήματα για να παίξουμε στοίχημα στη Μαλαισία. Πληροφορήθηκα ότι ο έλεγχος γίνεται μέσω της Τραπέζης Ελλάδος και έχω να δηλώσω τα εξής:

1) Tόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχουμε καμία σχέση με στοίχημα και ειδικότερα ποτέ δεν έχουμε εξάγει ούτε ένα ευρώ στη Μαλαισία ή οπουδήποτε αλλού για να παίξουμε στοίχημα.

Προσωπικά δεν γνωρίζω τι είναι το στοίχημα, δεν έχω παίξει ποτέ ΠΡΟΠΟ, δεν έχω αγοράσει λαχείο και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι λαχειοπώληδες και οι πράκτορες ΟΠΑΠ της Ελλάδας. Προκαλώ οποιονδήποτε πράκτορα ΟΠΑΠ ή λαχειοπώλη βρει ένα δικό μου δελτίο στοιχήματος ή ΠΡΟΠΟ να το δημοσιοποιήσει.

Δεν γνωρίζω να χειρίζομαι ηλεκτρονικό υπολογιστή, δεν έχω μπει ποτέ στο Ιντερνετ, δεν έχω σχέση με το facebook ή κάτι άλλο σχετικό και δίνω αγώνα να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο.

2) Τη Δευτέρα (1/10/2012) το πρωί, μαζί με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα καταθέσουμε κοινές μηνύσεις και αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που υπέπεσαν σε κακουργηματικές παραβάσεις, δημοσιοποιώντας τα ονόματά μας σε μια ανύπαρκτη υπόθεση. Από τώρα σκέφτομαι την ώρα που θα εισπράττω τα χρήματα και τη στιγμή της καταδίκης των συκοφαντών.

3) Την Τετάρτη (3/10/2012), γιατί νωρίτερα δεν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, τόσο οι δικές μου, όσο και του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θα επισκεφτούμε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, την παλαιά και τη νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, κυρίες Ράικου και Φάκου, αλλά και τους προϊσταμένους της διώξεως οικονομικού εγκλήματος, κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη για να διαπιστώσουμε ποιος Εισαγγελέας και κατόπιν ποιας εντολής αρχικά άσκησε την επείγουσα προκαταρκτική και σε ποια σοβαρά στοιχεία βασίστηκε. Αν το σοβαρό στοιχείο είναι ο γνωστός σε όλους Βοριάς, τόσο εγώ, όσο και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα προβούμε στις νόμιμες ενέργειες.

4) Τόσο ο κ. Γιαννακόπουλος όσο και εγώ, γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη βρωμερή και κατασκευασμένη ιστορία και το μόνο για το οποίο χαιρόμαστε είναι ότι επιτέλους, μετά από εισαγγελική έρευνα, κάποιοι που νομίζουν ότι είμαστε ίδιοι με αυτούς θα αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.

5) Αυτού του είδους οι ενέργειες, όπως και η προσπάθεια να ασκηθεί δίωξη εναντίον μου, όσο και του κυρίου Πατέρα για τις γνωστές κασέτες Μπέου, τις οποίες εγώ παρέδωσα στη δικαιοσύνη και ο Πατέρας καμία σχέση είχε, σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται να με κάνουν να αλλάξω σε καμία περίπτωση την απόφασή μου να φθάσω ως το τέλος την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Έστω και αν χρειαστεί να με προφυλάσσουν όχι τέσσερις, αλλά τετρακόσιοι!»

"ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΝ" τα Ραντάρ στα Ελληνικά αεροδρόμια !

Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων των αεροσκαφών, σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού εναέριου χώρου, σημειώθηκαν για πάνω από μία ώρα, εξαιτίας βλάβης που διαπιστώθηκε στο σύστημα ραντάρ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολικής Αεροπορίας, προήλθε από βλάβη στον κεντρικό διακόπτη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, στις 12:51 σημειώθηκε διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει εφεδρικό σύστημα για την αποκατάσταση της τάσης. Όμως στο σύστημα αυτό προκλήθηκε βλάβη στον κεντρικό διακόπτη, με αποτέλεσμα την απώλεια εικόνας του συστήματος ραντάρ στο Κέντρο Έλεγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ, κατά τη διάρκεια του συμβάντος, η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων, η οποία ουδόλως διακυβεύτηκε.

Η κυκλοφορία των αεροσκαφών άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά από την 14:10 τοπική ώρα, ενώ στις 6 το απόγευμα η λειτουργία του συστήματος των ραντάρ είχε αποκατασταθεί πλήρως. Ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή για την διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, την οποία συνδράμει η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Κόβουν συντάξεις βουλευτών - δημάρχων

Για καταργήσεις προνομιακών συντάξεων πρώην δημάρχων και βουλευτών μιλάει ο Γ. Βρούτσης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Tην κατάργηση των συντάξεων που παίρνουν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες καθώς και  "ψαλίδι" και στις βουλευτικές συντάξεις, προαναγγέλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στο Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

"θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και, προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας" λέει χαρακτηριστικά ο κ Βρούτσης.

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Πατέρα μίλα!

Ο συνήγορος της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του, είπε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και ότι του συνέστησε "να μιλήσει".

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, συνέστησε στον κ. Τσοχατζόπουλο: "Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα".
Η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα στο οποίο εμμένει στη θέση της ότι όλες οι αγοραπωλησίες είναι απολύτως νόμιμες.
 

ΣΟΚ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς !

Απίστευτο περιστατικό στην Καβάλα όπου αδίστακτοι  προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς τρεις αλλοδαπούς μετανάστες μέσα στο διαμέρισμά τους, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Οι άγνωστοι δράστες ανέβηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στον δεύτερο όροφο  πολυκατοικίας και τοποθέτησαν στην είσοδο του διαμερίσματος μια πλαστική σακούλα γεμάτη με βενζίνη.
Οι τρεις Πακιστανοί  κάλεσαν έντρομοι την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έσβησαν τις φλόγες που κατέστρεψαν την πόρτα και μέρος του τοίχους.
Οι τρεις αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. 
 

Ο μπαμπούλας της Χρυσής Αυγής δίνει παράταση στις θητείες των δημάρχων;

Το ενδεχόμενο να παραταθεί για έναν χρόνο η θητεία των δημάρχων που εξελέγησαν στις εκλογές του 2010 εξετάζει η κυβέρνηση που φοβάται ότι αν οι δημοτικές εκλογές γίνουν το 2014 μέσα σε συνθήκες κρίσης,ενδέχεται μεγάλες πόλεις να πέσουν στα χέρια της ακροδεξιάς. 
Ο αδύναμος κρίκος θεωρείται η Αθήνα, όπου σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση θεωρείται πιθανή μια νίκη της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα.
Η εκτίμηση αυτή εξηγείται και από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της πρωτεύουσας και η κρίση ενισχύει τον δημαγωγικό και λαικιστικό ακτιβισμό της ακροδεξιάς.
Ανησυχία υπάρχει και για άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που βιώνουν την κρίση με τρόπο τραυματικό σπρώχνοντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα στο περιθώριο. Για την Αθήνα υπάρχει η εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα ενδέχεται να μπεί στον πειρασμό να τιμωρήσει τα παραδοσιακά κόμματα και στον δευτερο γύρο να μπούν οι υποψηφίοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μια εξέλιξη που θα ευνοούσε πιθανότατα την ακροδεξιά.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με μια μεγάλη συμβολική και πολιτική ήττα για τον αστικό πολιτικό κόσμο προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, η ακροδεξιά κέρδισε στην Ρώμη σπάζοντας μια μακρά πολιτική παράδοση που ήθελε να διοικείται η αιώνια πόλη απο την κεντροαριστερά.
Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά τον τρόπο που θα παρατείνει την διάρκεια της θητείας των απερχόμενων δημοτικών αρχών που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές, για ένα χρόνο, ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με καλύτερες προυποθέσεις για την οικονομία ελπίζοντας ότι το 2015 θα έχει έρθει η ανάπτυξη. iefimerida.gr

Οι offshore εταιρείες του Καρούζου που κρύβουν πρόσωπα και δισεκατομμύρια

Τη διαδρομή του μαύρου χρήματος μέσα από τρεις offshore εταιρείες του ομίλου Καρούζου με έδρες την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βρετανικές Παρθένους νήσους αποκαλύπτει η Real News.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που κυκλοφορεί αύριο ο όμιλος Καρούζου είχε συστήσει τις εταιρείες Seaville, Kalamakiou Cyprus και Zoulian Trustees μέσα από τις οποίες είχε ξεκινήσει ένας τρελός χορός δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πίσω από το δαιδαλώδες σύστημα των εταιρειών βρισκόταν ο Ιωάννης Καρούζος, κουμπάρος του Ευάγγελου Μειμαράκη, ο οποίος από το 2005 έως το 2008 αγόραζε ακίνητα-φιλέτα ανά την επικράτεια αντλώντας με χαρακτηριστική άνεση δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.

Θαυματουργό για τον καρκίνο το λεμόνι !

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά! Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας.
Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά.
Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου.
Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή.
Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.
newsbomb.gr

Αυτοκτόνησε γόνος εφοπλιστικής οικογένειας

Σοκάρει η υπόθεση αυτοκτονίας ενός 55χρονου, γόνου εφοπλιστικής οικογένειας.
Ο άνδρας, έδωσε τέλος στη ζωή του, στρέφοντας ένα 22άρι όπλο στο κεφάλι του και πατώντας την σκανδάλη. Το περιστατικό, έλαβε χώρα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας.
Πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα και ευρισκόμενος σε έντονη ψυχική φόρτιση, σύμφωνα με την Espresso, κομμάτιασε χαρτονομίσματα των 500, 100, 50 και 20 ευρώ, που συνολικά ανέρχονταν στο ποσό των 500.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί, τον βρήκαν δέκα μέρες μετά το θάνατο του, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Νεότερες πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι επρόκειτο για τον Πέτρο Θηβαίο, τρίτο εξάδελφο του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας Β. Ελλάδας «Nomikos Lines», o οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς πρόσφατα είχε χάσει τους γονείς του λόγω γηρατειών και τον αδερφό του που πέθανε από σοβαρή ασθένεια.

Κίνδυνος καρκίνου από τηγανητές πατάτες

Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων χημικών ουσιών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πολλή ώρα για να μαγειρευτούν πριν σερβιριστούν, είτε στο σπίτι είτε συνηθέστερα σε ταχυφαγεία και εστιατόρια.
Όμως η εργοστασιακή επεξεργασία τους μπορεί να επηρεάσει τις ποσότητες του ακρυλαμιδίου που παράγεται κατά το τηγάνισμά τους, σημειώνουν οι ερευνητές.
Το ακρυλαμίδιο είναι μία δυνητικά καρκινογόνος ουσία και η δημιουργία του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί συνιστούν σθεναρά να καταναλώνουμε με μέτρο και σε ειδικές περιστάσεις τηγανητά τρόφιμα.
«Η επεξεργασία συμπεριλαμβάνει επιλογή και ξεδιάλεγμα των πατατών, κόψιμο, λεύκανση, ενίσχυση των σακχάρων, στέγνωμα, τηγάνισμα και κατάψυξη», γράφουν ο δρ Ντόναλντ Σ. Μότραμ, ομότιμος καθηγητής Χημείας των Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ, και οι συνεργάτες του.
«Σε συνδυασμό με το τελικό μαγείρεμα, αυτό προσδίδει στις πατάτες το χρώμα, την υφή και την γεύση που αναμένουν οι καταναλωτές από τις τηγανητές πατάτες».
Και συνεχίζουν: «Το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται εκ φύσεως κατά το μαγείρεμα πολλών διατροφικών προϊόντων. Ο σχηματισμός ακρυλαμιδίου στα προϊόντα τηγανητής πατάτας είναι αναπόφευκτος».
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μοντέλο ηλεκτρονικού υπολογιστή για να μετρήσουν πως άλλαζαν τα επίπεδα του ακρυλαμιδίου, των αμινοξέων, των σακχάρων, του λίπους και άλλους ουσιών στα διάφορα στάδια της ετοιμασίας τηγανητών πατατών και τι συνέβαινε όταν άλλαζαν οι αναλογίες τους.
Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι προτηγανισμένες πατάτες περιέχουν πάρα πολύ ακρυλαμίδιο, ενώ ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί είναι να ελαττωθεί η αναλογία φρουκτόζης και γλυκόζης στις πατάτες, αμέσως μετά το κόψιμό τους σε κομμάτια.
«Για να μειωθούν οι ποσότητες του ακρυλαμιδίου στις τηγανητές πατάτες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την επίπτωση κάθε σταδίου της ετοιμασίας τους στον σχηματισμό ακρυλαμιδίου», επισημαίνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.
Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όπως η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας, δεν συνιστούν να πάψουμε εντελώς να τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οπωσδήποτε να φροντίζουμε να μην αποτελούν αυτά τον κορμό της διατροφής μας.: Web Only

Απάντηση στον Παν.Αλευρά για την Διεύθυνση Μεταφορών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΑΛΕΥΡΑ


          Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης περί υπερβολών και διογκωμένων δημοσιευμάτων σχετικά με την κατάσταση της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας του. Αδιάψευστος μάρτυρας της οικτρής κατάστασης, στην  οποία βρίσκεται η υπηρεσία είναι η τηλεοπτική κάμερα και η δημοσιογραφική έρευνα, οι πολίτες της Μεσσηνίας, που δεν εξυπηρετήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή και οι εταιρίες αυτοκινήτων, που δεν εξέδωσαν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας τις μέρες αυτές, καθώς εδώ και είκοσι μέρες το τμήμα αυτό λειτουργεί με έναν μόνο υπάλληλο.
          Ευτυχώς όμως διαφαίνεται κάποια λύση στο πρόβλημα ύστερα τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από τις δικές μας διαμαρτυρίες την Παρασκευή υπό την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου, κατά την οποία αποφασίστηκε να ενισχυθεί το τμήμα αδειών της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με επιπλέον προσωπικό, να χορηγηθούν νέοι κωδικοί και να αποσταλεί πρώην εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, που είχε αποσπαστεί στο Διοικητήριο, για να εκπαιδεύσει τους καινούριους υπαλλήλους.
          Ευελπιστούμε πως μετά από αυτές τις εξελίξεις η κατάσταση στη Διεύθυνση Μεταφορών θα βελτιωθεί σημαντικά, καθώς πρωταρχικό μέλημα όλων των εργαζομένων σ’ αυτή είναι η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.


                                                Με εκτίμηση

                                      Δημήτριος Γ. Φαββατάς 

ΦΟΒΕΡΟ - Συρτάκι στην Κόκκινη πλατεία - VIDEO

ΜΟΝΑΔΙΚΟ VIDEO ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΤΕ

Στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου - ΦΩΤΟ

της  Ντάρια Γκονζάλες
Δώδεκα προορισμοί απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε το πιο εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει η φύση. Το βόρειο σέλας. Πληροφορηθείτε επίσης, ποια εποχή είναι καλύτερα για να πάτε.
Στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου
Το χειμώνα, δίπλα στη λίμνη Λοβόζερο, κάπου στην ενδοχώρα της χερσονήσου Κόλα, στα όρια του αρκτικού κύκλου, εμφανίζεται αιφνιδιαστικά το Βόρειο Σέλας. Οι Σαάμι που ζουν στις ακτές της λίμνης, μαντεύουν με τις «μεταμορφώσεις» του ουρανού της Αρκτικής, όπως εμείς κάνουμε σπίτι μας αναποδογυρίζοντας το φλιτζάνι του καφέ. Ολόκληρη η βόρεια πολική περιοχή της Ρωσίας, βλέπει αυτό το ασυνήθιστα όμορφο φυσικό φαινόμενο. Πολλοί είναι οι κυνηγοί που συρρέουν στη ζώνη, με στόχο τους να «κατακτήσουν» τις απέραντες εκτάσεις της Γιακουτίας, της Τσουκότκα και του Κρασνογιάρσκ.

Μούρμανσκ


Στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου Κόλα ο επισκέπτης της πολικής ζώνης μπορεί να απολαύσει το βόρειο σέλας μέχρι και 200 φορές το χρόνο. Το κύριο μέρος της χερσονήσου βρίσκεται πάνω από τον αρκτικό κύκλο. Για το λόγο αυτό, ο ήλιος το καλοκαίρι για ενάμιση μήνα μένει στον ορίζοντα και στη διάρκεια του χειμώνα έχει πολική νύχτα διαρκείας. Στη Λαπωνία, οι ντόπιοι υποδέχονται το βόρειο σέλας σε χώρους παγανιστικής παράδοσης, που περιβάλλονται από δένδρα 600 ετών, ειδωλολατρικά μνημεία των Σαάμι και ιερές λίμνες. Η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσει κάποιος το φαινόμενο είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο ή από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο. Τις περιόδους αυτές, η φλογερή λάμψη που τρεμοπαίζει στον ουρανό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες. Το πιο κοινό χρώμα των φωτεινών γλωσσών είναι το ανοιχτό πράσινο, το κόκκινο και ενίοτε το μωβ.


Σεβεροντβίνσκ

Το κέντρο της πυρηνοκίνητης ναυπηγικής βιομηχανίας στη Ρωσία, «παλεύει» για να αποκτήσει το καθεστώς της «πόλης των επιστημών». Το Σεβεροντβίνσκ προσελκύει τους ταξιδευτές του βορρά, διαθέτοντας έναν από τους φωτεινότερους ουρανούς βόρειου σέλαος, στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας. Η πόλη, βρίσκεται κοντά στο Αρχάγγελσκ και παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για τη μελέτη των φαινομένων της φύσης, απ' ότι η πρωτεύουσα της περιφέρειας. Για να δείτε το σώου από τις φωτεινές, πράσινο – κόκκινες λάμψεις στο χειμωνιάτικο ουρανό του ρώσικου βορρά, δεν χρειάζεται να βγείτε έξω από την πόλη.

Νέα Γη


Μετά από την έκδοση της απαραίτητης ειδικής άδειας, μπορείτε να πάτε στο αρχιπέλαγος της Νέας Γης, που σήμερα κατοικούν περίπου 3.000 άτομα, ως επί το πλείστον, είναι στρατιωτικοί και εργάτες οικοδομής. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια του 20ου αιώνα, στην περιοχή του αρχιπελάγους διεξάγονταν πυρηνικές δοκιμές. Εδώ, για πρώτη φορά δοκιμάστηκε η διάσημη βόμβα - Τσάρος AN602, η πιο ισχυρή έκρηξη υδρογονοβόμβας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στις πολικές νύχτες, τα περισσότερα νησιά χρησιμοποιούνται για τη βοσκή ταράνδων που μετακινούνται κάτω από τις πορφυρές ακτίνες του Aurora Borealis.


Ναριάν-Μαρ

«Αν δεις το βόρειο σέλας, μη διανοηθείς να σφυρίξεις! Αμέσως εξαφανίζεται», λένε οι κάτοικοι της Ναριάν-Μαρ, πρωτεύουσας της Αυτόνομης περιοχής Νένετς, στα βόρεια της Ρωσίας. Στην πόλη υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στην πρώτη ρώσικη πόλη που χτίστηκε στην Αρκτική, το Πουστοζιόρσκ, με έτος ίδρυσης το 1499. Το 16ο αιώνα ήταν ένα σημαντικό φυλάκιο της Ρωσίας στον βορρά και στη Σιβηρία, και συχνά χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας και φυλάκισης. Εδώ κάηκε στην πυρά, μια εξέχουσα προσωπικότητα των παλαιών πιστών, ο πρωτόπαπας Αββακούμ, που θεωρείται ιερομάρτυρας. Με την έναρξη του 18ου αιώνα,  οπότε άνοιξαν πιο βολικές διαδρομές περάσματος από τα Ουράλια Όρη στη Σιβηρία, η πόλη έχασε την σημασία της και κατά τον 20ο αιώνα εξαφανίστηκε τελείως. Σήμερα, στα περίχωρα της Ναριάν-Μαρ έχει μεταφερθεί τμήμα της εκκλησίας της παλιάς πόλης Πουστοζιόρσκ, που έχει διατηρήσει κάποια μορφή του αρχικού ναού. Για το βόρειο σέλας και τους θρύλους της πόλης-φάντασμα, αξίζει να έρθετε στο Ναριάν-Μαρ, στις αρχές του φθινοπώρου.

Σάλεκχαρντ

Το Σάλεκχαρντ είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο, που βρίσκεται μέσα στον αρκτικό κύκλο. Οι λάμψεις του βόρειου σέλαος φαίνονται παντού. Η ζωή στην πόλη γυρίζει γύρω από το πανέμορφο φυσικό φαινόμενο. Το όνομα «Βόρειο Σέλας» έχει δοθεί σχεδόν παντού: Στα σούπερ μάρκετ, σε κινηματογράφους, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και φυσικά στις τουριστικές εταιρείες. Αρκεί να βγει κανείς λίγο έξω από την πόλη, στην τούνδρα του βορρά, για να δει τις καταπληκτικές πράσινες λάμψεις στον ουρανό, τις οποίες οι ντόπιοι αποκαλούν «νγερ χαρπ» («το φως των νεκρών»). Οι Νένετς πιστεύουν ότι τις κρύες νύχτες του χειμώνα, οι ψυχές των προγόνων τους, βγαίνουν στην τούνδρα για κυνήγι.

Ντίξον

Το χωριό Ντίξον, βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ. Ένα μέρος του οικισμού βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα, και το υπόλοιπο, στο νησί με το ίδιο όνομα, που χωρίζεται από την στεριά με πορθμό πλάτους χιλίων πεντακοσίων μέτρων. Είναι το βορειότερο λιμάνι της Ρωσίας και στο νησί λειτουργεί αεροδρόμιο. Ο Βόρειος Πόλος είναι μόνο δύο ώρες πτήσης μακριά. Τον Αύγουστο η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 6 βαθμούς C. Στην περιοχή ή ηλιοφάνεια δεν είναι περισσότερο από 30 ημέρες, αλλά τις μέρες αυτές, οι 632 κάτοικοι του νησιού, απολαμβάνουν μια εκπληκτικά λευκή πολική αυγή.rbth.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Αρμαγεδώνα "βλέπουν" οι Ρώσοι -Μεγαλύτερο του 2008 !

Η ρωσική πολιτική ηγεσία αναμένει δεύτερο κύμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στο άμεσο μέλλον, και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τη δημιουργία αποθεματικού ταμείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που έρχεται!

Βασικός στόχος της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πληγεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας που θα ξεπεράσει τα 600 δισ. δολλάρια τα επόμενα 8 χρόνια, και ειδικά να μην παρεμποδιστούν τα προγράμματα αιχμής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων:


Υπερμαχητικού PAΚ FA T-50 , των νέων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Borei, της νέας γενιάς βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων εκτοξευόμενων από σταθερές βάσεις, του νέου αρματος μάχης Armata, των τριών νέων αεροπλανοφόρων, κ.λ.π

"Η Ρωσία θα απεξαρτήσει τον προϋπολογισμό της από τα έσοδα της παραγωγής του πετρελαίου", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως ανέφερε, αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της οικονομικής ασφάλειας της χώρας, ιδιαίτερα ενόψει του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η πιο οδυνηρή στιγμή για τη Ρωσία το 2009, ήταν η μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο των ρυθμών ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής και συνεπώς, η μείωση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου. 

Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο Ντ.Μεντβέντιεφ, από το επόμενο έτος ο προϋπολογισμός θα «αποσυνδεθεί» όσο είναι δυνατόν από τιμές του μαύρου χρυσού. Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, η οποία ωστόσο έχει ληφθεί και υλοποιείται, προσθέτοντας ότι τα κέρδη που θα προέλθουν από πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα κατευθύνονται στα αποθεματικά κεφάλαια της χώρας.

"Η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε ότι καμία απολύτως οικονομία, όσο ισχυρή κι αν είναι, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει, δεν θα μείνει ανεπηρέαστη σε συνθήκες διεθνών κρίσεων." Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ κατά τη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου στην παραθαλάσσια πόλη του Σότσι. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μάταιο να πιστεύει κανείς πως τα προβλήματα του γείτονα δεν θα σε επηρεάσουν».

Το μερίδιο των εσόδων του ρωσικού προϋπολογισμού από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το 2012, αποτέλεσε σχεδόν το μισό επί του συνόλου, δηλαδή το 47,3%. Τα έσοδα από τις πωλήσεις φυσικού αερίου είναι εύκολο να προβλεφθούν, καθώς η προμήθειά του γίνεται βάσει συμβολαίων που δεν συνδέονται με τις τιμές στα διεθνή χρηματιστήρια. Από την άλλη, οι ειδικοί μόνο να μαντέψουν μπορούν ποιές θα είναι οι τιμές του πετρελαίου στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια του έτους, διότι ακριβείς προγνώσεις είναι αδύνατο να γίνουν.

Στην ομιλία του στο Σότσι, ο Ντμίτρι Μεντβέντιεφ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αυτή την πρακτική. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε με ποιό συγκεκριμένο τρόπο θα υπολογίζεται στο εξής ο προϋπολογισμός. Σύμφωνα με το σχέδιο για το 2013, τα κρατικά έσοδα από το πετρέλαιο και το αέριο θα είναι στο 44%. Είναι λιγότερο από το 2012, όμως αποτελεί ούτως ή άλλως το ήμισυ του προϋπολογισμού.

Όλα αυτά ειπώθηκαν στο 11ο επενδυτικό συνέδριο που διεξάγεται στο Σότσι. Αρχικά, τα συνέδρια στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας, είχαν σκοπό να προσελκύσουν κεφάλαια στην οικονομία της περιφέρειας Κρασνοντάρ. Στη συνέχεια, στα συνέδρια άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά και οι γειτονικές περιοχές, και κυρίως οι Δημοκρατίες του Βόρειου Καύκασου. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μετατράπηκαν σταδιακά σε ρωσικά συνέδρια και μετά σε διεθνή. Πάντως η βασική ιδέα διατηρήθηκε, και έτσι το φόρουμ του Σότσι είναι πρώτα απ’ όλα ένα συνέδριο που αφορά τις ρωσικές περιοχές. Φέτος στο Σότσι υπογράφηκαν περισσότερες από 300 συμφωνίες αξίας μεγαλύτερης από 10 δις ευρώ. Εκτός από τους Ρώσους, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 500 σύνεδροι από 38 χώρες του κόσμου.

Είναι προφανές ότι για να μειωθεί η εξάρτηση του προϋπολογισμού από τις τιμές του πετρελαίου, η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις δαπάνες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμη κι αν μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ο προϋπολογισμός να παρουσιάζει πλεόνασμα. Με άλλα λόγια, στο σχέδιο του προϋπολογισμού πρέπει να οριστεί η χαμηλότερη τιμή κόστους του πετρελαίου. Και όλα τα επιπλέον έσοδα, όπως ανέφερε ο κ. Μεντβέντιεφ, να πηγαίνουν στα αποθεματικά κεφάλαια.

Η αναλύτρια του ανεξάρτητου πρακτορείου οικονομικών αναλύσεων «Ιnvestcafe», Ντάρια Πιτσούγκινα, εκτιμά ότι η απαλλαγή του προϋπολογισμού από το «αγκάθι» του πετρελαίου θα συνοδευτεί με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Όπως αναφέρει, «το 2013 το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έλλειμμα 0,8% επί του ΑΕΠ, ενώ το 2015 ο προϋπολογισμός, θεωρητικά δεν θα πρέπει να παρουσιάζει έλλειμμα. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι οι δημόσιες δαπάνες θα περικοπούν κατά 3%, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση των τιμών από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο». Κατά τα άλλα, ο προϋπολογισμός για το τρέχον έτος, οποίος έχει σχεδιαστεί με το παλιό σύστημα (δηλαδή σε εξάρτηση με τις τιμές του πετρελαίου), αναμένεται να παρουσιάσει πλεόνασμα.

Βλέπουμε ότι στη Ρωσία θέλουν πολύ σύντομα να είναι έτοιμοι να ζουν με ότι παράγουν (πλεονασματικοί προυπολογισμοί) καθότι μια καινούρια οικονομική καταστροφή θα παρασύρει και την ευημερούσα πλέον υπερδύναμη σαν τραπουλόχαρτο, όπως θα κάνει και σε όλον τον κόσμο. Αυτό, όμως δείχνει και κάτι άλλο. Όταν περάσει το δεύτερο κύμα της κρίσης η Ρωσία θέλει να στέκεται όρθια, το ερώτημα είναι ποιοι άλλοι θα στέκονται μαζί της, η μήπως θα είναι μόνη στην ευρύτερη περιοχή;.apocalypsejohn.com

Στο εδώλιο θα καθίσει ο πελάτης του άτυχου δικηγόρου

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ
Στο εδώλιο θα καθίσει ο 52χρονος πελάτης του άτυχου δικηγόρου Λεωνίδα Καρκούλια στα Καλάβρυτα . 
Και αυτό γιατί διώκεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, έστω και αν ο δικηγόρος υπέστη έμφραγμα....
Ο πελάτης και ο δικηγόρος διαπληκτίζονταν, ο 62χρονος νομικός του ζήτησε να λύσουν τις διαφορές τους στο αστυνομικό τμήμα, μπήκε στο αυτοκίνητό του να πάνε μαζί και μετά από λίγο εξέπνευσε. Ο δικηγόρος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του....
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 52χρονος πελάτης επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του δικηγόρου με τον οποίον είχαν διαφορές. Μάλιστα δύο ημέρες νωρίτερα τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του, τον είχε εξυβρίσει και ο δικηγόρος του είχε υποβάλει μήνυση.
Και όλα αυτά γιατί του ζητούσε πίσω, χρήματα που του είχε δώσει για τον χειρισμό μίας υπόθεσης. Να υπενθυμίσουμε πως ο 52χρονος πελάτης μετέφερε ο ίδιος τον δικηγόρο στο Κέντρο Υγείας, όμως ήταν αργά.

Iσχυροί σεισμοί μπορεί να ενεργοποιήσουν ρήγματα και στην άλλη άκρη του κόσμου

Οι πολύ ισχυροί σεισμοί είναι δυνατό κάποιες σπάνιες φορές να πυροδοτήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες άλλους σεισμούς σε πολύ απομακρυσμένα μέρη, ενεργοποιώντας ρήγματα ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι σεισμολόγοι του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ και της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, μ' επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Ρόλαντ Μπέργκμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", μελέτησαν επισταμένως τον μεγαλύτερο φετινό σεισμό ισχύος 8,6 έως 8,7, που συνέβη στις 11 Απριλίου, με επίκεντρο στον Ανατολικό Ινδικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της Σουμάτρας.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή η μεγάλη σεισμική δόνηση πυροδότησε αρκετούς άλλους σεισμούς σε διάφορα σημεία της Γης, κατά τις επόμενες τουλάχιστον επτά ημέρες, καθώς ανάγκασε ορισμένα μακρινά ρήγματα να ενεργοποιηθούν.
«Μέχρι τώρα, εμείς οι σεισμολόγοι πάντα λέγαμε «μην ανησυχείτε ότι οι μεγάλοι μακρινοί σεισμοί μπορεί να πυροδοτήσουν τοπικούς σεισμούς». Η νέα μελέτη τώρα δείχνει πως, αν και πρόκειται για κάτι πολύ σπάνιο -που μπορεί να συμβεί μόνο κάθε λίγες δεκαετίες- αποτελεί μια πραγματική δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. σε τοπικό επίπεδο), αν υπάρξει το κατάλληλο είδος (μακρινού) σεισμού», όπως είπε ο Μπέργκμαν.
Ο σεισμός στις 11 Απριλίου 2012 ήταν ασυνήθιστα μεγάλος (ο δέκατος ισχυρότερος των τελευταίων 100 ετών παγκοσμίως) και, σε πρώτη φάση, πυροδότησε μια σειρά από μικρότερους σεισμούς, κατά τις τρεις επόμενες ώρες περίπου που χρειάστηκαν τα σεισμικά κύματα για να διατρέξουν το φλοιό του πλανήτη. Όμως, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ορισμένα μακρινά ρήγματα δεν «ταρακουνήθηκαν» αρκετά για να αντιδράσουν αμέσως, αλλά τελικά ενεργοποιήθηκαν με χρονο-καθυστέρηση μετά από έξι ημέρες.
Η διαπίστωση αυτή αποτελεί προειδοποίηση για όσους ζουν σε σεισμογενείς περιοχές σε όλο τον κόσμο, ότι ο κίνδυνος από ένα μεγάλο σεισμό -ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης- δεν εξαλείφεται μετά από μερικές ώρες, αλλά είναι δυνατό να διατηρείται έως και μια εβδομάδα μετά.
Όπως δήλωσε στο BBC ο δρ Φρεντ Πόλιτζ της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, «για τη συντριπτική πλειονότητα των σεισμών, η ζώνη των μετασεισμών που ακολουθούν, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα.
Όμως, είναι ήδη γνωστό πως πολύ μεγάλοι σεισμοί μπορεί να πυροδοτήσουν σεισμούς σε όλο τον κόσμο. Συνήθως αυτό συμβαίνει σχεδόν αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό, όμως είναι δυνατό επίσης να γίνει με καθυστέρηση έως αρκετών ημερών».
«Βρήκαμε πολλούς μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο, όπως ένα σεισμό μεγέθους 7 στην Καλιφόρνια και άλλους στην Ινδονησία και την Ιαπωνία, που προκάλεσαν σημαντικό τοπικό ταρακούνημα (σ.σ. σε μακρινές αποστάσεις). Αν αυτοί οι σεισμοί είχαν συμβεί σε αστικές περιοχές, θα ήσαν εν δυνάμει καταστροφικοί», ανέφερε ο Μπέργκμαν.
Από την άλλη, όμως, οι αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρξαν άλλοι πολύ ισχυροί σεισμοί (όπως ο μεγέθους 9,2 στη Σουμάτρα το 2004 και ο μεγέθους 9 στην Ιαπωνία το 2011) που προκάλεσαν στη συνέχεια μόνο μια πολύ μέτρια αύξηση της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας. Αντίθετα, μετά από το φετινό σεισμό της 11ης Απριλίου σημειώθηκαν πενταπλάσιοι σε αριθμό σεισμοί διεθνώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Έκπληξη το επίκεντρο για τους επιστήμονες
Οι περισσότεροι πολύ μεγάλοι σεισμοί μεγέθους άνω των 8 λαμβάνουν χώρα στις ζώνες κατάδυσης, όπου ο βυθός του ωκεανού βυθίζεται κάτω από μια άλλη τεκτονική πλάκα. Όμως ο φετινός μεγαλύτερος σεισμός αποτέλεσε έκπληξη για τους σεισμολόγους, καθώς προήλθε από ένα διαφορετικό γεωλογικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει ποτέ καταγραφεί στο μέσον μιας τεκτονικής πλάκας και όχι στο σημείο συνάντησής της με μια άλλη.
Η ασυνήθιστη αυτή γεωλογική διαδικασία, που αφορούσε μια οριζόντια και άνευ προηγουμένου πολύπλοκη μετακίνηση (σε απόσταση 35-40 μέτρων) μιας σειράς ρηγμάτων στο μέσον της πλάκας, περιγράφεται σε μια σχετική επιστημονική εργασία, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Κρουζ Θορν Λέι, επίσης στο περιοδικό "Nature".
Αν μη τι άλλο, πάντως, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, τέτοιοι σπάνιοι σεισμοί με οριζόντια κίνηση ρηγμάτων στο μέσον μιας υποθαλάσσιας πλάκας δεν θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, επειδή δεν προκαλούν μεγάλα τσουνάμι.
Σύμφωνα με μια τρίτη έρευνα, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Ματιά Ντελεκλίζ της Ecole Normale Superieure του Παρισιού, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό, σύμφωνα με το BBC, είναι πιθανό ότι ο ασυνήθιστος σεισμός σηματοδοτεί τη σταδιακή διάρρηξη σε δύο τμήματα της Ινδοαυστραλιανής τεκτονικής πλάκας (που συνιστά το βυθό του Ινδικού ωκεανού). Η διαδικασία που μπορεί να άρχισε πριν από οκτώ έως δέκα εκατομμύρια χρόνια, θα ολοκληρωθεί μετά από αρκετά ακόμα εκατομμύρια χρόνια.

Στη Daily Mail έφθασε.. ο Βουκεφάλας

Η... πρωτότυπη συμφωνία μεταξύ της ομάδας του τοπικού πρωταθλήματος της Λάρισας, Βουκεφάλα με τον... οίκο εποχής Σούλα... ανάγκασε ακόμα και την γνωστή αγγλική εφημερίδα Daily Mail να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το «συγκρότημα» του Κάμπου ήρθε σε συμφωνία με τον τοπικό... οίκο, ο οποίος θα διαφημίζεται στην εμφάνιση της ομάδας. 
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν άφησε... ασυγκίνητα τα Μέσα του εξωτερικού.
Η βρετανική «Daily Mail» φιλοξενεί άρθρο για τη συνεργασία ομάδας και... οίκου ανοχής, υποστηρίζοντας πως η απόφαση πάρθηκε έπειτα από την κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.  Παράλληλα, φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Γιάννη Μπατζιόλα σε ελληνικό ραδιόφωνο. 
Στο εν λόγω άρθρο γίνεται αναφορά και στην χορηγική συμφωνία του Παλαιόπυργου Τρικάλων με γραφείο Τελετών, όπου οι παίκτες της ομάδας θα φορούν πλέον μαύρες εμφανίσεις με έναν μεγάλο σταυρό στην μέση.kosmoslarissa.gr

Γυμνή περιπτερού… η νέα πορνοστάρ της Sirina!

 ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΦΩΣΚΟΛΟ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ Ο ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ !
Όλα ξεκίνησαν σε ένα περίπτερο….
Για την ακρίβεια στο περίπτερο του πατέρα της Σάνι, όπου εργάζεται και αυτή. Οι πελάτες την λατρεύουν, αφού συνηθίζει να εργάζεται στο περίπτερο, χωρίς να φορά τα εσώρουχά της.

Ο χρόνος που είχε η 19χρονη ΕλληνοΟυγγαρέζα (ο πατέρας της είναι Έλληνας και η μητέρα της κατάγεται από την Ουγγαρία), στην διάθεσή της ήταν άφθονος και με τον καιρό άρχισε να γίνεται φανατική αναγνώστρια του περιοδικού Sirina!
Έπειτα από λίγο καιρό, η Σάνι αποφάσισε πως ήθελε να γίνει πορνοστάρ!
Έτσι, συντομα θα απολαύσετε την 19χρονη καλλονή σε επόμενη παραγωγή της εταιρίας…
Προς το παρόν, γνωρίστε τις καμπύλες της και απολαύστε την εν ώρα εργασίας στο περίπτερο…!

ΝΤΟΥ....ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε καταυλισμό Τσιγγάνων !

Εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διευθυνσης Κορινθίας έγινε  τις πρωινές ώρες σε καταυλισμό τσιγγάνων Βουλγαρικής καταγωγής  στην Νεμέα .
Μεγάλη αστυνομική δύναμη με  δυο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις της ΟΠΚΕ, παρουσία δικαστικού λειτουργού συνέδραμε στην καταστροφή ολόκληρου οικισμού κοντά στην γεωργική σχολή της πολης.
Μηχανήματα του δήμου ισοπέδωσαν περίπου 15 παράγκες που είχαν κατασκευή οι Τσιγγάνοι  και τους εκδίωξαν απο τον χώρο.
Η επιχείρηση ήταν απόλυτα συντονισμένη και κυριολεκτικά δεν έμεινε τίποτα απο τον οικισμό. 
Οι αστυνομικοί απομάκρυναν απο τον χώρο τις οικογένειες που ζούσαν εκεί τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε εκτεταμένους ελέγχους, χωρίς να προχωρήσουν σε συλλήψεις. οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όχι μόνο στην Νεμέα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας για την πρόληψη της εγκλκηματικότητας..moriasnews.gr

Κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας Καλογερικού, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα, θα είναι κλειστός όλη την επόμενη εβδομάδα ο κλάδος με κατεύθυνση προς Αθήνα...
Συγκεκριμένα η κυκλοφορία θα διακοπεί από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 9.00 το πρωί έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί και η κυκλοφορία των οχημάτων θα μετατεθεί και θα διεξάγεται σε ένα στοίχο στον κλάδο της σήραγγας με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Μυστήριο Καντάφι. Ένας ,ένας πεθαίνουν όσοι ενεπλάκησαν στη σύλληψή του

Πεθαίνουν ένας ένας οι νέοι Λίβυοι που ενεπλάκησαν στην σύλληψη του Καντάφι.Τις προάλλες όπως μετέδωσε  το Αλ Τζαζίρα. στη Γαλλία πέθανε ένας από τους αντάρτες, που συμμετείχε στη σύλληψη,πέρυσι, του Μουαμάρ Καντάφι
Ο Ομράν Σααμπάν,  ήταν αυτός που βρήκε πρώτος,  τον προηγούμενο χρόνο, το καταφύγιο του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι στη Σύρτη.
Πρίν λίγες ημέρες πέθανε σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού, όπου νοσηλευόταν έπειτα από σκληρά βασανιστήρια και τραυματισμούς, που υπέστη όσο ήταν αιχμάλωτος των οπαδών του έκπτωτου ηγέτη.
Πάντως, μεταδίδεται από  διεθνή ΜΜΕ, ότι δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση θανάτου κάποιου που συμμετείχε στη σύλληψη του Καντάφι.
Υπό μυστηριώδεις συνθήκες πέθαναν αρκετοί νέοι άνδρες, που εμπλέκονταν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψής του..onalert.gr 

ΠΩΣ θα Διώξετε τα μυρμήγκια από την Κουζίνα σας !

Τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να τα δείτε στην κουζίνα σας αν δεν τα 'προσκαλέσετε'... που σημαίνει, πως για να έρθουν, υπάρχουν βρομιές, ψίχουλα, λίπη που δεν έχετε καθαρίσει, φαγητά αφημένα κλπ.
Πρώτα απ' όλα λοιπόν, καθαρίζετε την κουζίνα και κυρίως τον πάγκο και τα ντουλάπια που συνήθως υπάρχουν μυρμήγκια. Είναι επίσης σημαντικό οι συσκευασίες με τα τρόφιμα να είναι κλειστές.
Εκτός από την καθαριότητα, που έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται, μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και χωρίς να καταφύγετε στα τοξικά προϊόντα του εμπορίου ή άλλες τοξικές λύσεις που μπορεί να σας προταθούν.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια:
1. Αγγούρι. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του αγγουριού και οι φλούδες αγγουριού είναι κι αυτές ότι πρέπει για να τα εξαφανίσετε.
2. Ξύδι. Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε τα μυρμήγκια είναι το άσπρο ξύδι. Ψεκάστε τα με ξύδι και αιωνία τους η μνήμη. Καθαρίστε τα σημεία που βόλταραν τα μυρμήγκια με άσπρο ξύδι και δεν θα ξαναπεράσουν από 'κει.
3. Αλάτι. Φτιάξτε μείγμα από αλάτι και καυτό νερό και ψεκάστε τα και πάπαλα..
Μπορείτε να ρίξετε αλάτι και σε γωνίες ή στη φωλιά τους
4. Πούδρα για μωρά. Η πούδρα για μωρά, περιέχει ταλκ και τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά της. Αν δεν έχετε μωρά και πούδρα, ρίξτε απλά ταλκ στα σημεία που κάνουν τσάρκα τα μυρμήγκια και θα πάνε στο καλό.
5. Μέντα (ή δυόσμος). Ξερά φύλλα μέντας, τσάι μέντας, τσάι μέντας σε φακελάκι. Βάλτε τα στα ύποπτα σημεία. Αν έχετε αιθέριο έλαιο μέντας, ψεκάστε τα.
6. Βόρακας. Ανακατέψτε ίση ποσότητα βόρακα με ζάχαρη και προσφέρετε τον μεζέ στα μυρμήγκια. Ο βόρακας καταστρέφει το πεπτικό τους σύστημα  και τον εξωτερικό τους σκελετό (τα καϋμένα). Αντί για ζάχαρη μπορείτε να ανακατέψετε τον βόρακα με φυστικοβούτυρο.
7. Χυμός λεμονιού. Βάλτε σε ψεκαστήρα ίσες ποσότητες νερού και χυμού λεμονιού και ψεκάστε τα ύποπτα σημεία.
8. Ρύζι. Οι κόκκοι ρυζιού  τα στέλνουν αδιάβαστα
9. Σαπούνι. Αν τα ψεκάσετε με σαπουνόνερο, θα πάθουν αφυδάτωση και θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο
10. Κρεμμύδι, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, μοσχοκάρφια. Ανακατέψτε 1 κρεμμύδι + 1κσ  πιπέρι καγιέν + 1 σκελίδα σκόρδο +4 μοσχοκάρφια με 1/4 νερό στο μπλέντερ. Ψεκάστε τα σημεία που πάνε τα μυρμήγκια και τέλος.
11. Φύλλα δάφνης, σκόρδο, μοσχοκάρφι, κανέλλα. Αν υπάρχουν στα ντουλάπια δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα ούτε μυρμήγκια, ούτε άλλα ζουζούνια που πάνε στο αλεύρι, το σιμιγδάλι κλπ
12. Μαγειρική σόδα + ζάχαρη σε ίσες ποσότητες
13. Μείγμα από νερό 40% + οινόπνευμα 40% + υγρό σαπούνι πιάτων 20%. Σε ψεκαστήρα και ψεκάστε τα.: meacolpa

Iσπανία: Επτά νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές !

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει τις νότιες περιοχές της Ισπανίας, ιδιαίτερα την Ανδαλουσία και τη Μούρθια, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. 
Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει ενώ μεγάλος αριθμός των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει διακοπεί εξαιτίας της καταρρακτώδης βροχής που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια, ύστερα από μήνες ξηρασίας.
Τέσσερα από τα θύματα βρέθηκαν στις παράκτιες επαρχίες
της Μάλαγα και της Αλμερία, οι οποίες αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Άνδρες και γυναίκες ....υποκρίνονται οργασμό !

Σύμφωνα με νέα διαδικτυακή έρευνα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, το 2012 σε 50.000 άτομα, πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών προσποιείται οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής!
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 54% των γυναικών έχει προσποιηθεί τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 26% προσποιείται οργασμό κάθε φορά που κάνει σεξ. Ο «ψεύτικος οργασμός» δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις γυναίκες με το 30% των ερωτηθέντων να το θεωρεί «λάθος».
Ωστόσο, η προσποίηση του οργασμού δεν είναι γυναικείο προνόμιο. Σύμφωνα με την παρούσα μελέτη, πάνω από το ένα τέταρτο των ανδρών έχει προσποιηθεί τουλάχιστον μία φορά! Πιο συγκεκριμένα, το 34% των ανδρών παραδέχεται ότι έχει προσποιηθεί οργασμό για να μην πληγώσει την σύντροφό του! Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σύγκριση με παρόμοια διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010, στην οποία μόνο το 17% των ανδρών παραδέχτηκε ότι προσποιείται.
Άλλη μία διαπίστωση της διαδικτυακής έρευνας είναι ότι η σεξουαλική ζωή, ανδρών και γυναικών «περνάει κρίση», με το 25% των γυναικών να υποστηρίζουν ότι δεν είναι ικανοποιημένες με την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής και το 27% να μην έχει καθόλου ερωτικές συνευρέσεις. Όσον αφορά τους άνδρες, το 40% δήλωσε «κάπως ικανοποιημένο» από την σεξουαλική του ζωή αλλά υπάρχει «περιθώριο για βελτίωση», ενώ το 22% απείχε από το σεξ!
Οι ερευνητές «είδαν και πίσω από το σεξ» και ανακάλυψαν μερικές ενδιαφέρουσες στάσεις απέναντι στις σχέσεις.
Η αύξηση του βάρους αποδείχθηκε ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Ενώ το 67% των γυναικών θα παρέμενε με τον σύντροφό του αν έπαιρνε παραπανίσια κιλά, πάνω από το 50% των ανδρών θα χώριζε την σύντροφό του!
Το 1/3 των γυναικών παραδέχτηκε ότι κοιτάζει το κινητό ή το mail του «έτερον του ήμισυ» , ως «μέσο ελέγχου» πάνω στο σύντροφό του, ενώ πάνω από το 50% των ανδρών ομολόγησε ότι έχει πει ψέματα για τον αριθμό των σεξουαλικών του συντρόφων.
Τέλος, «καταρρίπτεται» ο μύθος που θέλει την γυναίκα να ανυπομονεί να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας…  Αντίθετα, λοιπόν, με το ότι στερεοτυπικά ισχύει, μόνο το 44% των γυναικών τίθεται υπέρ του γάμου, ποσοστό που στους άνδρες φτάνει το 70%!http://neoskosmos.com

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Εκδήλωση για το Θ. Βλαχοδημήτρη

Τιμητική εκδήλωσης για τον συγγραφέα και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα,στις 07:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων  Μεσσηνίας.
Ομιλητές θα είναι ο Άγγελος Λάππας, Φιλόλογος και Συγγραφέας, η Δήμητρα Σταθοπούλου, Δρ. Φιλολογίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας και η Μαρία Τσαγκαράκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και Δ/ντρια 2ου Γ.Ε.Λ. Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση θα απαγγείλουν ποιήματα του τιμώμενου ποιητή και στοχαστή οι φιλόλογοι, Θεοδώρα Ανδρίκου και Αλίσια Σπυροπούλου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι μαθητές της Β’ Τάξης του 1ου Γ.Ε.Λ. Καλαμάτας, Σπύρος Χιώτης στο πιάνο και Ορέστης Σαρέλλας στο βιολί.

Να απολυθεί ο Στέλιος Στασινόπουλος ζητάει ο Κακλαμάνης !

  ΚΕ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ "ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ " ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ "ΑΤΥΧΙΑ " ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !
Την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, λόγω της διαρροής της λίστας με τα 36 ονόματα πολιτικών που φέρεται να ερευνά το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ζητά από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, το όνομα του οποίου φέρεται να βρίσκεται στη λίστα.

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος εξελίσσεται σε έναν ισχυρό πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης εντός της ΝΔ μετά την επιτυχία συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ψήφων στην ψηφοφορία για τον γραμματέα του κόμματος, θέτει ζήτημα καταψήφισης, από τον ίδιο, των νέων μέτρων, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.
Σε δηλώσεις του, επισημαίνει ότι η στάση του στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα θα εξαρτηθεί από την ενημέρωση, την οποία έχει ζητήσει από τον κ. Σαμαρά, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

"Εγώ μέτρα όπως η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας ή του αφορολόγητου για τα παιδιά, δεν μπορώ να τα δεχτώ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης, ζητώντας επίσης από την κυβέρνηση «να μας εξηγήσουν ποιες διαπραγματεύσεις γίνονται με την ΕΕ, ώστε, πέρα από τα μέτρα, να υπάρξουν και αναπτυξιακά οφέλη για το λαό».

«Έμπλεξαν άσχημα με μένα» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, συμπληρώνοντας: «Δεν θα κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ», αναφερόμενος σε όσους τον έμπλεξαν σε αυτήν την υπόθεση.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Αιγαίο !

Σεισμός μεγέθους 4.5 βαθμών Ρίχτερ  σημειώθηκε στις 05.39 τα ξημερώματα, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 64 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου, 137 χλμ. νότια της Ιαλυσού, ενώ το εστιακό βάθος  εντοπίστηκε στα 60χλμ.

Οι γυναίκες επιλέγουν παντρεμένους για τις απιστίες τους

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαλύουν σπίτια και σχέσεις χρησιμοποιώντας τη λαγνεία σαν όπλο!
Ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα για να καταφέρει τον στόχο της το γνωρίζαμε.
Την άποψη μας ήρθε να επιβεβαιώσει μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών τα τελευταία χρόνια, κάνει απιστίες συστηματικά.
 Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας John Sunders, τα ποσοστά παρουσίασαν αύξηση από τα μέσα του 2005 και αργότερα, πιθανότατα λόγω της σεξουαλικής ελευθερίας που υπάρχει ανάμεσα σττα δύο φύλλα. «Τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά.
Οι γυναίκες δεν χωρίζουν από τον σύντροφο τους για να βρουν κάποιον καλύτερο. Θέλουν απλά να κάνουν και εκείνες σεξ όπως οι άντρες». 
Όμως το αξιοπρόσεχτο της έρευνας, είναι πως ένα 22% δεν επιλέγει τυχαίους άντρες για να ικανοποιήσει σεξουαλικές ορέξεις. Το ποσοστό αυτό των γυναικών, δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στους παντρεμένους άντρες και τις περισσότερες φορές τους αρκεί απλώς η ερωτική συνεύρεση. Βρε πως άλλαξαν τα πράγματα...

Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινό καιρό

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 σε ολόκληρη τη χώρα με τη ζέστη να διατηρείται σε υψηλό για την εποχή επίπεδο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βορειοανατολικό Αιγαίο ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.meteo.gr

Ποιος μεγαλοδημοσιογράφος καταδικάστηκε και γιατί...

Τελεσίδικη καταδίκη για μεγάλο-δημοσιογράφο από το Εφετείο Περαία αναφορικά με την υπόθεση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Βρέντζο.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος, κ. Τριανταφυλλόπουλος, καταδικάστηκε από το Εφετείο Πειραιώς, επειδή παρουσίασε τον κ. Βρέντζο ως συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών, κατά την διάρκεια της εκπομπής «Ζούγκλα».

Μάλιστα, το Εφετείο καταδίκασε και όσους συμμετείχαν στο «πάνελ» της συγκεκριμένης εκπομπής. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους οφείλουν να καταβάλλουν ως αποζημίωση στον κ. Βρέντζο, 350.000 ευρώ. paraskhnio.gr

Ομπάμα – Νετανιάχου - «Πρέπει να εμποδίσουμε το Ιράν»

Σύμφωνοι είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες την Παρασκευή επιβεβαίωσαν πως ο στόχος αυτός είναι κοινός και για τις δύο χώρες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από την πλευρά του χαιρέτισε την δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος είχε τονίσει την αναγκαιότητα επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου.
Ωστόσο στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος δεν δημοσιοποιούνται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών.

Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σήμερα το πρωί

Ολιγόλεπτες διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου θα γίνουν αύριο το πρωί, από τις 9.00 έως τις 11.00.
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται εκ περιτροπής στα δύο ρεύματα, για μικρά χρονικά διαστήματα που δεν θα ξεπερνούν σε διάρκεια τα πέντε λεπτά. Στο συγκεκριμένο δίωρο προβλέπεται να γίνουν περίπου 10 διακοπές.
Οι έκτακτες αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν, σύμφωνα με την εταιρεία «Γέφυρα Α.Ε.», «για τις ανάγκες γυρίσματος εμπορικού φιλμ για λογαριασμό εταιρείας διεθνούς εμβέλειας, που θα προβάλει τη χώρα στο εξωτερικό».

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει!

ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΝΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
«ΦΛΕΓΕΤΑΙ» Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ PLUS: ΝΑΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΚΟΜΜΑ!

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 29-09-2012

28.9.12

Αυτοκτόνησε πατέρας τριών παιδιών στη λίμνη των Ιωαννίνων

Σοκαρισμένοι ήταν όσοι βρέθηκαν στην λίμνη των Ιωαννίνων σήμερα το πρωί, όταν είδαν μπροστά στα μάτια τους έναν άντρα να πέφτει στα νερά της λίμνης. 
Όπως διαβάζουμε στο PamePreveza, πρόκειται για έναν 61χρονο οδηγό ταξί από τα Γιάννενα οικογενειάρχη και πατέρα τριών παιδιών.
Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως άντρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν προσπάθειες εντοπισμού του άντρα. Τα αίτια που οδήγησαν τον 61χρονο σε αυτή την πράξη... δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.....

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στον "Βουκεφάλα " να διαφημίσει τον οίκο ανοχής !

Η ΕΠΣΝ Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την επίμαχη διαφήμιση στην φανέλα του τοπικού Βουκεφάλα λέγοντας πως ποτέ δεν την ενέκρινε και πως κάθε διαφήμιση που πάει κόντρα στην αθλητική ιδέα απαγορεύεται.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες στον τοπικό Τύπο και όχι μόνο, το οποίο αφορά συγκεκριμένη διαφήμιση στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ποδοσφαιρικού σωματείου της δύναμης της Ένωσης μας, από την Ε.Π.Σ. Ν. Λάρισας διευκρινίζονται τα εξής:
•Ποτέ δεν εγκρίθηκε από τη διοργανώτρια των πρωταθλημάτων αίτηση σωματείου για διαφήμιση στις φανέλες του, προϊόντων ή υπηρεσιών τις επίμαχης επιχείρησης, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 14 του Κ.Α.Π. Σχετική αίτηση υποβλήθηκε στη Γραμματεία της Ένωσης την 20η Σεπτεμβρίου 2012 και θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. την 3η Οκτωβρίου 2012.

•Τονίζουμε ιδιαίτερα, προς γνώση και συμμόρφωση όλων των σωματείων μας, ότι σύμφωνα με το εδ. δ, της παρ. 2, του άρθρου 14 του Κ.Α.Π., κάθε διαφήμιση, έμμεση ή άμεση, που είναι αντίθετη με την αθλητική ιδέα, απαγορεύεται.

•Επίσης, στο εδ. α, της παρ. 3, του άρθρου 14 του Κ.Α.Π., προβλέπεται ότι «σωματείο που δεν εφαρμόζει τις διατάξεις της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, μετά από διαπίστωση της διοργανώτριας, παραπέμπεται στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα μετά από έγγραφη αίτηση της διοργανώτριας".

Στόν Κορυδαλλό και ο Πετζετάκης !!!

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επέβαλε το Β’ αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία Γιώργο Πετζετάκη, πρόεδρο της ομώνυμης βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία χωρίς αναστολή, «δείχνοντάς» του το δρόμο της φυλακής. Έτσι πλέον ο καταδικασθείς είναι καταζητούμενος από την αστυνομία προκειμένου να εκτελεσθεί η ποινή του.

Ο ίδιος ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του, ο οποίος δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης.

Στο δικαστήριο η πλευρά του επιχειρηματία επικαλέστηκε την οικονομική κρίση και ισχυρίστηκε ότι είναι κοντά σε συμφωνία για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρεία.

Ο κ. Πετζετάκης είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη φορολογική αστυνομία.

ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ -Μοιράζει ,,,,μπαλάκια ο Νίκας !

 ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε προ ενός δεκαημέρου στον εισαγγελέα πρωτοδικών, στην οποία σημειώνει ότι η Περιφέρεια, ως ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, οφείλει να την αποκαταστήσει, να τη λειτουργήσει αλλά και να βάλει μέσα τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας.
Ο κ. Νίκας καλεί τον εισαγγελέα να διοργανώσει σύσκεψη για το θέμα, το οποίο πάντως, όπως το θέτει ο ίδιος ο δήμαρχος, είναι πολιτικό.
Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, ο δήμαρχος στην επιστολή του δεν αναφέρεται στα «εκατομμύρια ευρώ που πετάχτηκαν στο βάλτο και στη θάλασσα» αλλά σε θέματα διαχείρισης της κατασκήνωσης και απομάκρυνσης των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας.
Ειδικότερα, η επιστολή του δημάρχου στον εισαγγελέα έχει ως εξής: «Κύριε Εισαγγελέα, στη συνέχεια της επικοινωνίας και των συζητήσεών μας για την κατασκήνωση των αθιγγάνων στην περιοχή Μπιρμπίτα και την εξέλιξή της, σας γνωρίζουμε επιπλέον τα παρακάτω:
1. Στις περιοχές ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ και ΜΑΚΑΡΙΑ (γειτονικές) αγοράσθηκαν το 2002 από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας 120 στρέμματα (60+60 περίπου), με σκοπό τη δημιουργία κατασκήνωσης για τους αθιγγάνους και ιδιαίτερα αυτούς που διέμεναν παράνομα στη ΒΙ.ΠΕ..
2. Η χρηματοδότηση της αγοράς έγινε από ευρωπαϊκούς πόρους και με προώθηση των σχετικών διαδικασιών από το γραφείο του τ. Πρωθυπουργού κ. Σημίτη.
3. Ακολούθως, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών κυρίως αλλά και με ιδίους πόρους κατασκεύασε οικισμούς και έργα υποδομής για τη λειτουργία της κατασκήνωσης των αθιγγάνων στη θέση Μπιρμπίτα (όρια του Δήμου Καλαμάτας), η οποία λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα, κυρίως με διαμονή αθιγγάνων από τη ΒΙ.ΠΕ. Ασπροχώματος.
4. Στην πορεία και μέχρι σήμερα η κατασκήνωση έχει αφεθεί στην τύχη της, οι υποδομές της έχουν σχεδόν καταστραφεί, οι περισσότεροι αθίγγανοι την έχουν εγκαταλείψει και έχει μετατραπεί (όπως κατ' επανάληψη έχει καταγγελθεί) σε χώρο έκνομων και αντικοινωνικών ενεργειών.
Κύριε Εισαγγελέα, ύστερα από τα παραπάνω και επειδή:
1. Η συγκεκριμένη δράση για την αγορά των 120 στρεμμάτων και τη συγκρότηση και λειτουργία κατασκήνωσης αθιγγάνων υπήρξε ορθή, αφού, μεταξύ άλλων, απελευθέρωσε τη ΒΙ.ΠΕ. Ασπροχώματος από δεκάδες σκηνίτες και έδωσε προοπτική για την ορθολογική αντιμετώπιση της αυθαίρετης κατασκήνωσης αθιγγάνων (π.χ. Αγία Τριάδα – Πολυκλαδικό) σε διάφορες περιοχές·
2. Η αγορά των 120 στρεμμάτων και το αντίστοιχο έργο υποδομής χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και, επομένως, είναι επιβεβλημένη η αξιοποίηση για το συγκεκριμένο σκοπό·
3. Είναι αναγκαία, επίσης, η επισκευή και συντήρηση των υποδομών και κυρίως η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, αφού η κατασκήνωση έχει ιδιοκτήτη (Περιφέρεια Πελοποννήσου), έχει σκοπό (κατασκήνωση αθιγγάνων), αλλά στερείται διαχείρισης κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα·
4. Όπως σας έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη και όπως διαπιστώσατε από την προχθεσινή αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ – ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από την παράνομη εγκατάσταση των αθιγγάνων, τα παραπήγματα, τους κινδύνους για την υγεία κ.λ.π., είναι απαράδεκτη για πολιτισμένη χώρα·
5. Επιπλέον, υπάρχει ένταση, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντέχουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους αθίγγανους και οι ιδιοκτήτες των καταπατημένων οικοπέδων διαμαρτύρονται (και δικαίως) συνεχώς·
6. Ο Δήμος προσφεύγει δικαστικά, πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής εκδίδονται και θα εκτελεσθούν και το αυτό πράττουν και οι ιδιοκτήτες καταπατημένων οικοπέδων·
7. Μοναδική λύση εγκατάστασης των αθιγγάνων της περιοχής Αγίας Τριάδας – Πολυκλαδικού αποτελεί η κατασκήνωση ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ (είναι στα όρια του Δήμου μας) και αυτό επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και να οργανωθεί το γρηγορότερο δυνατόν·
8. Ύστερα από τα παραπάνω σας παρακαλούμε να προκαλέσετε γενική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των λοιπών εμπλεκομένων συνιστωσών της πολιτείας (Αστυνομία, Περιφέρεια, Δήμος, Διεύθυνση Υγείας κ.λ.π.) που έχουν αρμοδιότητα για το θέμα, με σκοπό:
α. την εξέταση της κατάστασης
β. τη συντήρηση και αποκατάσταση της κατασκήνωσης
γ. τη διαχείρισή της
δ. τη σταδιακή μεταφορά σ' αυτή των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδας – Πολυκλαδικού».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου