6.10.12

ΑΝ ΔΕΝ το γνωρίζεις Ελένη μου ...ΑΦΗΣΕ το καλύτερα !

Χαμός με την "πεοεμφυτευτική" της Ελένης Μενεγάκη!
Ένα μήνυμα στο twitter, της Ελένης Μενεγάκη, έγινε η είδηση της ημέρας (ποιοί τσαρλατάνοι, ποιά χρεοκοπία, ποιός πόλεμος Τουρκίας-Συρίας; η πιό πιασάρικη είδηση είναι οι "αφέλειες" της Ελένης).



 Έγραψε λοιπόν στο twitter:
προφανώς ήθελε να γράψει "προεμφυτευτική" διάγνωση, αλλά ο ...συνειρμός του διψασμένου για σεξουαλικά υπονοούμενα της καυτής παρουσιάστριας κοινού, ήταν αρκετός για να γίνει χαμός.

Μετά από ένα διαφημιστικό διάλειμμα, η παρουσιάστρια ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί και να να ζητήσει "συγγνώμη". Όπως είπε: "Θα το κόψω το twitter! Δεν πάει άλλο... Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έγινε. Καταλάβατε τι ήθελα να πω... Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα νομίσουν ότι το κάνω επίτηδες, γιατί κάθε φορά, πώς τυχαίνει, τα λάθη έχουν να κάνουν με κάτι σεξουαλικό". Φυσικά, οι συνεργάτες της δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι φταίει το κινητό και η Ελένη τους ζήτησε να την... προλαβαίνουν.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι γιατροί

Την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι να επανεξετάσει το υπουργείο Οικονομικών τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναστέλλει τις κινητοποιήσεις του για τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρούς και τους εκπροσώπους των Κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, που είχε εξαγγείλει ότι θα ξεκινούσαν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και δίδει το περιθώριο στον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του ασφαλισμένου πολίτη και ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί η αποπληρωμή των παρόχων υγείας και ο συμψηφισμός των χρεών τους.

Περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, μέχρις ότου ο Υπουργός Οικονομικών αποσαφηνίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας».

Σερβίρουν ....ολόγυμνες σε μπυραρία!

Με αυτήν την περίοπτη ταμπέλα- διαφήμιση- ανακοίνωση, η εν λόγω μπυραρία στην Ιρλανδία έχει φέρει τα πάνω κάτω στη διασκέδαση!...

Σερβιτόρες παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σερβίρισμα ποτών και μπύρας στους θαμώνες του μαγαζιού και τους πελάτες, ολόγυμνες και φλερτάρουν μαζί τους! Όπως αναγράφεται στην ταμπέλα, "η γυμνή αλήθεια είναι ότι φλερτάρουν μαζί τους για να πάρουν ένα καλύτερο φιλοδώρημα"! Οι γυναίκες τους ξέρουν άραγε που πηγαίνουν όταν τους λένε... ότι θα βγουν για μια μπύρα με τους φίλους τους;

Σουπερ Λιγκα ...της Ισοπαλίας έγινε σήμερα !

  Της… ισοπαλίας έγινε στο σαββατιάτικο «μενού» των αγώνων της Σούπερ Λίγκας καθώς δεν υπήρξε νικητής στις τρεις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν για την 6η αγωνιστική.
O ΠΑΟΚ σε ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας,  αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τον ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 8΄ με τον Παπάζογλου, αλλά στο 18΄ ο Φωτάκης ισοφάρισε. Από το 41΄ οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γλύκου. Στις καθυστερήσεις ήρθε η αποβολή για τον ΟΦΗ με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βάντο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 Οκτωβρίου 1947 Σεισμός 7.0R στην ΠΥΛΙΑ !

 ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ !
Πολύ ισχυρός σεισμός ο οποίος προκάλεσε ζημιές τόσο σε 54 οικισμούς στην επαρχία της Πυλίας όσο και στην Λακωνία                
Στην επαρχία της Πυλίας καταστράφηκαν 293 σπίτια, 4 Εκκλησίες ενώ μερική καταστροφή υπέστησαν 819 σπίτια, 17 Εκκλησίες και 5 σχολεία.
Ελαφρές ζημιές υπέστησαν 468 σπίτια.
 Στη Λακωνία 9 σπίτια κατέρρευσαν 78 σπίτια έπαθαν μερική καταστροφή ενώ 120 ελαφρές ζημιές.
Σε πολλά σημεία του εδάφους σχηματίστηκαν ρήγματα ενώ η παραλία της Μεθώνης κατεκλύσθη για λίγο και σε βάθος 15 μέτρων από σεισμικό θαλάσσιο κύμα.
Ο σεισμός είχε δύο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά :
α) την μεγάλη διάρκεια( στην Καλαμάτα η δόνηση είχε διάρκεια 80 περίπου δευτερολέπτων) και
β) την ανώμαλη κατανομή της εκτάσεως καταστροφών.

Παγίδα τα sms που σας «χαρίζουν» 1,5 εκατ. ευρώ !

Προειδοποίηση προς τους πολίτες, για μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
 Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό, και αναφέρουν ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα, να αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό, να μην απαντούν ποτέ και να ενημερώνουν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

ΣΟΚ! Έκρηξη σε πλοιάριο στην Κω -Νεκρός ο καπετάνιος !

20: 51 Το πλοίο μετέφερε περί τους 28-30 επιβάτες.
Ανάμεσα στους τραυματίες και ένα κοριτσάκι 9 ετών. Όλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος επιχείρησαν να εκτοξεύσουν βεγγαλικά με "κανονάκι", στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης.
Ο θάνατος του καπετάνιου υπήρξε ακαριαίος και το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι από μέλος του πληρώματος.
20: 24 Στους έξι έχει ανέβει ο αριθμός των τραυματιών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο καπετάνιος προσπάθησε να εντυπωσιάσοι τους τουρίστες μ' ένα αυτοσχέδιο φυτίλι το οποίο όμως έσκασε με τα τραγικά αποτελέσματα. 
20:13 Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο ένας είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση,.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ατύχημα και όχι για τρομοκρατική επίθεση, ενώ νεκρός είναι ο πλοίαρχος. 
20:01 Έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30 σήμερα το απόγευμα στο τουριστικό ημερόπλοιο "Ευα" ενώ αυτό εισερχόταν στο λιμάνι της Κώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες.

Την Τρίτη θα ηχήσουν οι σειρήνες παντού

Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012, κατά την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) , θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνάς, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:
Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για (60) δευτερόλεπτα  (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει  λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 -Το Ποιό ζεστό από το 1897 !

Σύμφωνα με τις καταγραφές του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο:

Τον Ιούνιο του 2012, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Θησείο ήταν 33.5 βαθμοί, παρουσιάζοντας θετική απόκλιση 3.7 βαθμών από την κλιματική τιμή του μήνα. Ηταν ο δεύτερος πιο ζεστός Ιούνιος των τελευταίων 115 ετών.

Τον Ιούλιο του 2012 η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Θησείο έφτασε στους 36.9 βαθμούς, παρουσιάζοντας θετική απόκλιση 4.6 βαθμών από την κλιματική τιμή του μήνα. Ηταν ο πιο ζεστός Ιούλιος των τελευταίων 115 ετών.

Τον Αύγουστο του 2012 η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Θησείο έφτασε στους 36.1 βαθμούς, παρουσιάζοντας θετική απόκλιση 3.8 βαθμών από την κλιματική τιμή του μήνα. Ηταν ο τρίτος πιο ζεστός Αύγουστος των τελευταίων 115 ετών.

Αν δούμε συνολικά τους τρεις θερινούς μήνες, το καλοκαίρι του 2012 ήταν το πιο θερμό καλοκαίρι από το 1897, ακολουθούμενο από τα καλοκαίρια του 2003 και του 2007: meteo

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις έναντι του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές

 Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα προχωρά η Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών.
Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι "μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κου Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, την δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, την νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ" το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕΝ βλέπει Νίκη η ΑΕΚ !

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κέρκυρα, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Το γκολ των «Φαιάκων», που πήραν την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα, πέτυχε ο Βενέτης στο 30΄, ενώ ο «Δικέφαλος», που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη, ισοφάρισε με τον Παυλή στο 74΄.

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, Βέροια και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της πρώτης, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Καραμάνου (13΄) και Γεωργέα (αυτ. 31΄) ενώ για τους γηπεδούχους αρχικά μείωσε ο Καφές στο 89΄, για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις ο Μπαργκάν.

Τον έπιασαν με 22 τόνους παράνομα ξύλα

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στο Λιμένα Λευκίμμης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 55χρονος οδηγός Φ/Γ-Ι/Χ οχήματος, το οποίο έφερε τράκτορα, διότι μετέφερε είκοσι δύο (22) τόνους φορτίο (ξυλεία ελιάς) στερούμενος τη νόμιμη πρωτότυπη άδεια μεταφοράς ξυλείας και το πρωτότυπο δελτίο αποστολής-τιμολόγιο προς τον παραλήπτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, ενώ όχημα και το φορτίο κατασχέθηκαν.

Καταργείται η αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη στα ασφάλιστρα των ΙΧ

ΑΛΛΑΓΕΣ στο Επικουρικό Κεφάλαιο ασφάλισης αυτοκινήτων φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία εισάγει ανώτατο πλαφόν αποζημιώσεων τις 100.000 ευρώ για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, για μικρότερες αποζημιώσεις τίθενται ποσοστιαία πλαφόν (απαλλαγές από 10% έως 40%), ενώ επίσης καταργείται η αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.

Η νομοθετική ρύθμιση κρίνεται αναγκαία καθώς το Επικουρικό Κεφάλαιο παρουσιάζει έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ και για να συνεχίσει να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο απαιτείται να μπει «ψαλίδι» στις υποχρεώσεις του. Σημειώνεται ότι από το νέο καθεστώς αποζημιώσεων εξαιρούνται μόνο υποθέσεις οι οποίες έχουν φθάσει στα δικαστήρια και έχουν τελεσιδικήσει.

Έμφραγμα: 7 σημάδια που προειδοποιούν !

Το έμφραγμα αποτελεί την πιο σαφή ένδειξη ότι η καρδιά αντιμετωπίζει πρόβλημα. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα, πιο διακριτικά συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι η καρδιά μας ετοιμάζεται να μας προδώσει. 
Ανακαλύψτε τα προτού είναι αργά...

Πονόδοντος κατά το περπάτημα

Το κλασικότερο σύμπτωμα καρδιοπάθειας είναι η στηθάγχη, δηλαδή ο πόνος στο στήθος, τον οποίο προκαλεί η στένωση των αρτηριών που περιορίζουν τη ροή οξυγόνου και αίματος στην καρδιά. Ο πόνος όμως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως, για παράδειγμα, στην οδοντοστοιχία. Σύμφωνα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Λιντς, ένα επίσης κλασικό σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ο πονόδοντος κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, ο οποίος υποχωρεί μόλις ξεκουραστούμε. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω πόνος εμφανίζεται συνήθως μερικές εβδομάδες πριν από το έμφραγμα.

Ημικρανίες


Διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες με οπτική διαταραχή, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας. Οι ερευνητές αποδίδουν το φαινόμενο στις ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος και θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ημικρανίας συνδέεται με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται «ανοιχτό ωοειδές τρήμα». Η εν λόγω ανωμαλία είναι ουσιαστικά μια τρύπα στην καρδιά, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περνάει από τις φλέβες στις αρτηρίες παρακάμπτοντας τους πνεύμονες, οι οποίοι φιλτράρουν συγκεκριμένα χημικά.

Επίμονη γρίπη

Η γρίπη που δεν υποχωρεί ύστερα από πέντε ή έξι μέρες μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί να είναι και ένδειξη μυοκαρδίτιδας. Μπορεί να εκδηλωθεί παράλληλα ή αμέσως μετά από μια ίωση και να διαγνωσθεί λανθασμένα ως γρίπη αφού τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, πυρετό ή αρρυθμίες.

Φαλάκρα

Η απώλεια των μαλλιών στους άνδρες και ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στο συγκεκριμένο σημείο έχουν κατά 36% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, με το ποσοστό να μειώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Στυτική δυσλειτουργία

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείται καθώς είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας, δεδομένου ότι για να επιτευχθεί στύση απαιτείται καλή κυκλοφορία του αίματος. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλιστα τα προβλήματα στύσης «βαρόμετρο» της καρδιαγγειακής υγείας. Ενας άντρας που στα σαράντα του αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα έχει, σύμφωνα με έρευνες, 50πλάσιο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό αποτελεί κλασικό σύμπτωμα υπνικής άπνοιας, όπου η αναπνοή διακόπτεται για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά προτού το άτομο ξυπνήσει στιγμιαία. Μια μορφή της συγκεκριμένης πάθησης, που ονομάζεται «κεντρική υπνική άπνοια», συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τη σωστή εντολή για να αρχίσει ο ασθενής να αναπνέει, ενώ κοιμάται, γεγονός που μπορεί να μαρτυρά υποκείμενη καρδιακή ανεπάρκεια.

Μελανιασμένα νύχια


Ενας από τους κλασικότερους τρόπους για να ελέγξει ένας γιατρός πόσο οξυγόνο κυκλοφορεί στο αίμα κάποιου ασθενούς είναι να κοιτάξει το χρώμα των νυχιών του. Το μπλε χρώμα μπορεί να μαρτυρά κακή οξυγόνωση εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό, δηλαδή πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία.
Espresso

"Προδότες, λαμόγια!": " ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ " τον Σταϊκούρα

Μέλη της Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα "ξεπροβόδισαν" το Χρήστο Σταϊκούρα με ύβρεις, συνθήματα όπως "προδότες και λαμόγια" και βαρείς χαρακτηρισμούς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάκη Βαρλάμη με θέμα «Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης» για το μελλοντικό μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία.
 Εκεί συγκεντρώθηκαν μέλη του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών – Σπίθα, τα οποία γιούχαραν τον υπουργό.
Παρακολουθήστε το σχετικό video

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ - «Τὸ ποθούμενο θὰ γίνη στὴν τρίτη γενεά. Θὰ τὸ ἰδοῦν τὰ ἐγγόνια σας»!

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ !
 «Θὰ προσπαθοῦν νὰ τὸ λύσουν μὲ τὴν πέννα, μὰ δὲν θὰ μποροῦν. 99 φορὲς μὲ τὸν πόλεμο καὶ μία με τὴν πέννα».
 «Οἱ Τοῦρκοι θὰ μάθουν τὸ μυστικὸ 3 μέρες γρηγορώτερα ἀπὸ τοὺς Χριστιανούς».

 «Ὅταν ἀκούσετε ὅτι ὁ πόλεμος πιάστηκε ἀπὸ κάτω, τότε κοντὰ θὰ εἶνε».
«Ἂν ὁ πόλεμος πιαστῆ ἀπὸ κάτω, λίγα θὰ πάθετε· ἂν πιαστῆ ἀπὸ πάνω, θὰ καταστραφῆτε».

 «Ἢ τρεῖς μέρες ἢ τρεῖς μῆνες ἢ τρία χρόνια θὰ βαστάξη».
 «Στὴν Πόλι θὰ χυθῆ αἷμα ποὺ τριχρονίτικο δαμάλι θὰ πλέξη (πλεύση)»

Δεν υπάρχουν θύματα από την συριακή επίθεση εναντίον τουρκικής περιοχής

Ο τουρκικός στρατός απάντησε σήμερα στην επίθεση με πυρά όλμων από την Συρία που έπληξαν την επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πυρά έπληξαν αγροτική περιοχή στο Γιαγλαντατζί, κοντά στο χωριό Γκιουβετσί, στα σύνορα με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
 Το πρακτορείο επισήμανε πως τα τουρκικά στρατεύματα απάντησαν αμέσως στα συριακά πυρά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα. Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Χρυσή Αυγή κατά Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ !

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !
Αναλυτικά 
“Αυτή την εποχή που ο Έλληνας δεν έχει δουλειά, κόβονται οι μισθοί του, η ανεργία θερίζει , η υπογεννητικότητα έχει φτάσει στο κόκκινο, η εγκληματικότητα έχει γίνει ανεξέλεγκτη και από τα σύνορα δεχόμαστε την καθημερινή εισβολή των λαθρομεταναστών. Κάποιοι έρχονται για να δώσουν λύση στα προβλήματα του Έλληνα…συγνώμη…του Χασάν.
Επίτιμοι καλεσμένοι και καλεσμένες θα δώσουν την δικιά τους παράσταση για μία ακόμα φορά σε ένα αντιρατσιστικό θέατρο σκιών με τίτλο ”Τί είχες Γιάννη; Τί είχα πάντα”
Προτείνουμε στους συντρόφους να κάνουν ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ για τον ρατσισμό που βιώνει ο Έλληνας καθημερινά κατακρίνοντας τους εαυτούς τους ως ρατσιστές. 
Οι σύντροφοι Κόπτονται για τους ισλαμιστές και είναι συμπαραστάτες τους σε συγκεντρώσεις
(Όπως η πρόσφατη ”τζιχάντ” στην Αθήνα) επικαλούμενοι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην θρησκευτική του πίστη. 
Φυσικά ουδείς κατέκρινε την περίπτωση (Γέροντα Παστίτσιου). Μάλιστα διακωμωδήθηκε το θέμα από αναρχικούς και αριστεριστές κάνοντας και περιφορά εικόνας στα Εξάρχεια. 
 Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα σύντροφοι; 
Εάν γινόταν το ίδιο θέμα για τον μωάμεθ, θα είχατε τρέξει μαζί με τους λαθρο-ταλιμπάν να φωνάξετε για θρησκευτικό ρατσισμό και καταπίεση ανθρώπινων δικαιωμάτων.
 Εκτός και αν από άθεοι γίνατε φανατικοί ισλαμιστές οπότε δικαιολογείστε. Από ότι φαίνεται όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα για εσάς τελειώνουν εκεί που αρχίζει η λέξη Έλληνας.
Άρα δεν είστε τίποτα παραπάνω από υποκριτές και δυστυχώς, επάξια κερδίζετε και τον τίτλο του ανθέλληνα. Μονόπλευρος ο ρατσισμός που καταδικάζετε λοιπόν.
Κύριοι αντιρατσιστές για να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά ας ξεκινήσει ένας από σας να φιλοξενεί στο σπίτι του τους λαθρομετανάστες. 
Αυτό θα είναι μία ευκαιρία να κάνετε τα πιστεύω σας πράξη, αλλιώς δεν διαφέρετε σε τίποτα από αυτούς τους πολλά υποσχόμενους πολιτικάντηδες που τα λόγια τους ήταν αέρας τόσα χρόνια και φέρανε την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση. 
Γιαυτό πράξεις και όχι λόγια… και για να μην τους ψάχνετε σας δείχνουμε και εμείς οι ίδιοι που κρύβονται, πιστέψτε μας θα ανακουφιστούν πολλές γειτονιές της πόλης μας και οι κάτοικοι τους θα σας ευγνωμονούν.
Επίσης σταματήστε να έχετε αυτή την φασιστική νοοτροπία ότι όποιος κρατάει ή φοράει εθνικά σύμβολα είναι Χρυσαυγίτης. 
Αυτή η φασιστική συμπεριφορά σας έχει οδηγήσει σε πολλές γκάφες, αθώοι δέχτηκαν επίθεση ανά την Ελλάδα από τα φασιστικά τάγματα εφόδου σας, επειδή είχαν την ατυχία να κρατάνε μία ελληνική σημαία, ή να φοράνε μία μπλούζα με εθνικό σύμβολο. 
Μάλιστα τους φερθήκατε τόσο φασιστικά, που δεν τους δώσατε ούτε το δικαίωμα της απολογίας. Εδώ μάλιστα σας ταιριάζει γάντι και η έννοια του ”Εθνικού Διχασμού”
 Κοιταχτείτε λοιπόν μεταξύ σας και αναρωτηθείτε τι κάνετε, τι ζητάτε, και τι θέλετε. 
Είτε σας αρέσει είτε όχι εδώ είναι Ελλάδα, και στην Ελλάδα θα κυματίζουν πάντα ελληνικές σημαίες και εθνικά σύμβολα. 
Οι πλούσιες χώρες που μας υποδεικνύουν με την βοήθεια σας μαθήματα ανθρωπισμού, διώξανε τους λαθρομετανάστες και τους ΡΟΜΑ και τους κουβαλήσανε εδώ. 
Αυτοί οι οποίοι μας υποβάλουν τους μεταναστευτικούς νόμους με την υποστήριξη σας, φυλάν τα σύνορα τους σαν αστακοί. Δεν είσαστε τίποτα άλλο από τους νεροκουβαλητές της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων.
Επίσης προσγειωθείτε λίγο στην πραγματικότητα και πάψτε να έχετε επιχειρήματα κυνηγώντας φαντάσματα του παρελθόντος, ”θα σας στοιχειώσουν”. Άλλωστε επίσημα στο κοινοβούλιο ο βουλευτής μας Χρήστος Παππάς δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή στις τάξεις της έχει απογόνους θυμάτων και από τις δύο πλευρές του τότε εμφυλίου, Έλληνες περήφανους που δεν καταφέρατε να τους φυτρώσετε το μίσος και την διχόνοια, δημιουργώντας έτσι εθνικό διχασμό. 
Μάθετε λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε στο δεξιό ”στρατόπεδο” και φυσικά ούτε και στο αριστερό, είμαστε Έλληνες Εθνικιστές και για το λόγο αυτό που δεν μπορούν να μας ”μαντρώσουν” σε καμία μεριά τους χαλάει η ”μαγιά” για το πικρό γλυκό που ετοιμάζουν στον Ελληνικό λαό. Είμαστε Έλληνες και η πατρίδα έρχεται για εμάς πάνω από όλα. Συνεχίστε λοιπόν την ρηχή προπαγάνδα σας και να υποστηρίζεται αποτυχημένα καθεστώτα και απόψεις όπως αυτές του σφαγέα των Ελλήνων ”ΣΤΑΛΙΝ”
Τα πράματα είναι απλά σύντροφοι. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να φύγετε και να πάτε στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές ή σε όποια άλλη τριτοκοσμική ή μουσουλμανική χώρα θέλετε, να είστε σίγουροι ότι θα σας φιλοξενήσουν…καλά.
Και με την ευκαιρία διοργανώστε και εκεί ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ στις χώρες των επίτιμων καλεσμένων σας. Υποκρισία λοιπόν το αντιρατσιστικό φεστιβάλ από την στιγμή που οι διοργανωτές του είναι οι χειρότεροι φασίστες και ρατσιστές ενάντια σε ότι Ελληνικό”.
Υ.Γ.:Ένα σλόγκαν σας, που το έχετε κάνει μόδα για να παραμυθιάζεστε μεταξύ σας, όσον αφορά τα δημοκρατικά σας πιστεύω. - Ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις με ένα φασίστα είναι να του πετάξεις ένα τούβλο στο κεφάλι - ”ΜΠΡΕΧΤ”
Συγχαρητήρια κύριοι αντιφασίστες για τις δημοκρατικές απόψεις σας. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί αποφεύγετε τον διάλογο με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχουν διαθέσιμα τούβλα στα τηλεοπτικά πάνελ. Αυτό άλλωστε θα ήταν και το μόνο σας επιχείρημα εναντίων μας. Ένα επιχείρημα της ”δημοκρατίας σας”

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης

Δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του δέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 fm Γ. Μανιάτης, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, άγνωστοι τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο πολιτικό του γραφείο και απείλησαν για τη ζωή του. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια για το περιστατικό..
in.gr

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;

Η εφημερίδα της Δανίας Ekstra Bladet χαρακτηρίζει...χειρουργό των Ελλήνων τον συμπατριώτη τους κ. Πολ Τόμσεν!
 Η εφημερίδα τον αποκαλεί «ταλαντούχο», τον παρομοιάζει όμως μ έναν χειρουργό ο οποίος΄, σημειώνει, με το λεπτεπίλεπτο νυστέρι του βάζει τέρμα στις ζωές των άλλων. 
Και κάτι ακόμα, αφού σημειώνει ότι «αμείβεται όσο 35 Έλληνες ή όσο 53 Πορτογάλοι και την ίδια ώρα όμως υποχρεώνει Έλληνες και Πορτογάλους να εργάζονται για μισθούς πείνας και να τρώνε ψωμί και νερό».

Θρίλερ με διπλή εξαφάνιση Αμερικανού ιερέα και της Ελληνίδας φίλης του

Η μυστηριώδης υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Δευτέρα, όταν ο ιερέας ενημέρωσε τους συγγενείς του ότι κινδυνεύει η ζωή του στην Αθήνα
Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αλλά και τις αμερικανικές Αρχές μετά τη διπλή εξαφάνιση ενός Αμερικανού  αλλά και μιας Ελληνίδας, υπαλλήλου κεντρικών γραφείων της ΝΔ.

Πρόκειται για την  38χρονη Ιωάννα Λεκάκου που έμενε στην Αθήνα και για τον 37χρονο ιερέα, Κρίστιαν Κάπες,  από την Ιντιάνα. Ο 37χρονος βρισκόταν τα 3 τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παίρνοντας μέρος σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που οργάνωσε το Βατικανό και η Ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA , αυτή η μυστηριώδης υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Δευτέρα, όταν ο ιερέας ενημέρωσε τους συγγενείς του ότι κινδυνεύει η ζωή του στην Αθήνα, ότι τον παρακολουθούν με σύγχρονα μέσα και ότι απείλησαν να εκτελέσουν τη «φίλη του και την μεταφράστριά του». Έτσι, παρουσίασε  εκείνος την Ιωάννα Λεκάκου.

Ο πατέρας, ο οποίος μίλησε με τον ιερέα,  τον συμβούλευσε να απευθυνθεί στην αμερικανική πρεσβεία και να καταγγείλουν μαζί με τη φίλη του το γεγονός. Πράγματι τη Δευτέρα, η 38χρονη και 37χρονος  επισκέφθηκαν τα γραφεία, όπου οι υπάλληλοι της Αμερικανικής Πρεσβείας εντόπισαν πάνω ρους ίχνη κακοποίησης.

Η Ελληνίδα αποκάλυψε ότι απειλείται από συγκεκριμένο χώρο. Τότε τους είπαν να περιμένουν λίγο για  να καταγράψουν κάποια στοιχεία, αλλά εκείνοι έφυγαν.

Μάρτυρας –κλειδί στην υπόθεση είναι ένας καθολικός ιερέας, ο τελευταίος άνθρωπος πιθανότατα που τους είδε τη Δευτέρα, γύρω στις 3 το μεσημέρι, και τους συνόδευσε στο Ελ. Βενιζέλος για να ταξιδέψουν στην Ιντιάνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παίρνει διαστάσεις θρίλερ ..star.gr

ΡΟΖ Σκάνδαλο... με μαλιοτραβήγματα σε οικογένεια Τσιγγάνων !

 ΜΑΛΙΟΤΡΑΒΗΧΘΗΚΑΝ ...ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΕΣ !
Σκηνικό πολέμου στήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου της Πάτρας  η οποία όχι απλώς σηκώθηκε στο πόδι αλλά κυριολεκτικά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδων ρομά.
 Και όλα αυτά με αφορμή ένα οικογενειακό... «ροζ» σκάνδαλο! 
Το οποίο στάθηκε ικανό να μπουκάρουν ρομά στο μαγαζί και παρ' ολίγο να τα κάνουν γυαλιά καρφιά και να την πληρώσει ο επιχειρηματίας χωρίς να φταίει.
Τι ακριβώς είχε συμβεί; 
Περνούσε μία γυναίκα ρομά μαζί με τα αδέλφια της και τις συζύγους τους από το σημείο και είδε τυχαία τον άνδρα της με άλλη ρομά να πίνουν καφέ στο κατάστημα.
Με το που τον αντίκρισε έβαλε τις φωνές.
Ο σύζυγος έτρεξε γρήγορα στην τουαλέτα της καφετέριας για να κρυφτεί και στο μεταξύ η απατημένη σύζυγος βούτηξε από τα μαλλιά την ερωμένη και άρχισε να την χτυπά με χαστούκια στο πρόσωπο.
Εκείνη ανταπέδωσε και οι δύο γυναίκες βγήκαν στη μέση του πεζοδρόμου και μαλλιοτραβιόντουσαν. Μάλιστα στον τσακωμό ενεπλάκησαν και οι άλλες δύο νύφες της απατημένης συζύγου, ενώ τα αδέλφια της εισέβαλαν εξαγριωμένη στο καφέ θέλοντας να βγάλουν από την τουαλέτα τον γαμπρό τους και να τον δείρουν!
Εκείνος είχε κλειδωθεί ενώ ο επιχειρηματίας προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες και να μην του κάνουν «καλοκαιρινό» το μαγαζί.
Στον πεζόδρομο επικράτησε ένταση και σε δευτερόλεπτα ο χώρος είχε γεμίσει από περαστικούς που παρακολουθούσαν το «ξύλο» που έπεφτε μεταξύ των γυναικών αλλά και τους μαινόμενους ρομά που χτυπούσαν με δύναμη την πόρτα της τουαλέτας απαιτώντας από τον σύζυγο να βγει έξω...
Έφυγαν άρον άρον!Το ευτύχημα ήταν ότι επενέβησαν και γείτονες του καταστηματάρχη καταφέρνοντας να απωθήσουν τους δύο ρομά και να τους βγάλουν έξω από το μαγαζί.
Ταυτόχρονα κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία και στο άκουσμα ότι καταφθάνει περιπολικό, οι γυναίκες ρομά χωρίστηκαν αμέσως και αποχώρησαν όσο πιο γρήγορα γινόταν απ' το σημείο.
Το ίδιο και οι άνδρες ρομά. Οι μόνοι που έμειναν τελευταία ήταν το παράνομο ζευγάρι που όμως κι αυτό πρόλαβε να φύγει προτού φθάσει το περιπολικό.
 Μάλιστα ο άνδρας αποδείχθηκε ...κύριος μιας και πριν φύγει φρόντισε να πληρώσει τους καφέδες..dete.gr

STERN.de: Παλαβή η ιδέα για πίστα Formula 1 στην Πάτρα

 "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ....ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ "
Τα σχέδια αυτά της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαν να χλευάζουν τις προσπάθειες των άλλων χωρών της ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της και καταδεικνύει τον φαντασιακό κόσμο, στον οποίο ζουν οι έλληνες πολιτικοί.
Κατ’ αρχάς η πίστα θα έχει  απλώς και μόνον προδιαγραφές για Formula 1. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα διεξαχθεί εκεί ποτέ αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο δεν προσελκύονται οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Για να διοργανώσει κανείς αγώνα Formula 1, χρειάζονται πολλά χρήματα, όχι τόσο για την κατασκευή αλλά για τη λειτουργία της πίστας. Ο επικεφαλής της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστόουν, αγαπά τα έσοδα, αλλά δεν θέλει να φέρει τον κίνδυνο από τη λειτουργία της επιχείρησης. Αυτόν θα τον φέρουν οι Έλληνες.
Επιπλέον, η Ελλάδα δεν είναι γνωστή ούτε για την αυτοκινητοβιομηχανία της ούτε για την παράδοσή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ο ενθουσιασμός των Ελλήνων για τον αθλητισμό είναι περιορισμένος, όπως συνέβη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους τα αθλήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, έλαβαν χώρα χωρίς κοινό.
Για τον μέσο, χτυπημένο από την κρίση Έλληνα, η δυνατότητα να παρακολουθήσει έναν αγώνα Formula 1 θα είναι περιορισμένη, ακόμα και αν είναι λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μόνον οι πλούσιοι θα μπορούν να πάνε στον αγώνα.
Υπενθυμίζεται ότι οι  μέσες τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα της Formula 1 στο Spa-Francorchamps ανέρχονται στα 400 Ευρώ και δεν περιλαμβάνουν διαμονή. Σε μία χώρα ευρισκόμενη στο μέσο μίας υπαρξιακής κρίσης, στην οποία οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς όμως να λαμβάνουν φάρμακα, οι επιδοτήσεις για την πίστα της Formula 1 θα είναι κόκκινο πανί για τους πολίτες.
Οι πολιτικοί όμως στην Αθήνα δεν ενδιαφέρονται ούτε για τη  Formula 1 ούτε για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Διαφορετικά δεν θα εγκατέλειπαν το σχέδιο για τη δημιουργία πίστας στον Πειραιά, πολύ κοντά στην αθηναϊκή μητρόπολη. Προκειμένου να αποκλείσουν εντελώς κάθε περίπτωση επιτυχίας, η πίστα μετατέθηκε για την Χαλανδρίτσα κοντά στην Πάτρα, 200 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.
Χάρη  σε αυτά τα «ιδιοφυή» σχέδια των ελλήνων οικονομολόγων δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν: Ούτε πλούσιοι θα ταξιδέψουν για την Πάτρα, ούτε και αγωνιστικά μονοθέσια θα κυκλοφορήσουν. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας, ακόμα και αν στην πίστα διεξαχθούν μόνον αγώνες ερασιτεχνών ή καρτ. Αλλά ούτε και αυτό θα συμβεί, καθώς κανείς δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη βαθιά επαρχία για να οδηγήσει λίγο καρτ. Αυτή η αδιαφορία για την πραγματικότητα αποκαλύπτει το πραγματικό δράμα της Ελλάδας: Αντί για σχεδιασμό μιας δυναμικής οικονομίας, τα Υπουργεία ονειρεύονται εύκολο πλουτισμό και ένα ατελείωτο πάρτι.
Την κατασκευή της πίστας πρέπει να συγχρηματοδοτήσει και ο ευρωπαίος φορολογούμενος, όπως και τη λειτουργία της. Και το αν μετά από μερικά χρόνια η πίστα μείνει ανενεργή, αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Απίστευτο!!! και όμως αληθινό-Πως (τα) πας παιδί μου στο σχολείο;

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗ
Καθηγητής: Με τι ήρθες σήμερα στο σχολείο;
Μαθήτρια: Με τα πόδια.
Καθηγητής: Τι ώρα ξεκίνησες;
Μαθήτρια: Όταν φώτισε.
Καθηγητής: Πόσα χιλιόμετρα μακριά είναι το χωριό σου από το σχολείο;
Μαθητής (αδελφός της μαθήτριας): εννέα χιλιόμετρα
.Καθηγητής: Και ήρθατε εννέα χιλιόμετρα με τα πόδια;
Μαθήτρια: Γιατί κύριε κακό είναι;
Καθηγητής: Όχι παιδί μου. Δεν είναι κακό για σένα και μπράβο σου που έρχεσαι στο σχολείο. Κακό είναι γι αυτούς που σ' έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Ο παραπάνω διάλογος δεν έγινε σε κάποιο σχολείο επαρχίας το 60. Έγινε στην Πάτρα , στο 20ο Γυμνάσιο στις 1/10/2012, στην εποχή του μνημονίου και των περικοπών. 
Πέντε παιδιά γυμνασίου, από το χωριό Άνω Σούλι, ξεκινούν με τα πόδια μέσα στα άγρια χαράματα και διανύουν απόσταση εννέα χιλιομέτρων (η μισή μέσα σε δάσος) για να πάνε σχολείο.
Και το μεσημέρι μέσα στη ζέστη πρέπει να επιστρέψουν με αυτά γιατί τα πόδια σε ανηφορικό δρόμο.
Και όλα ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πολιτεία δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την μεταφορά σε αυτά τα παιδιά και σε εκατοντάδες άλλα που κατοικούν στην Ανατολική πλευρά της Πάτρας και άλλα χωριά της Αχαΐας ή φοιτούν σε ειδικά σχολεία.
Κατά τα άλλα οι εμπλεκόμενοι ιθύνοντες, μπορεί να δηλώνουν ότι από την πλευρά τους έκαμαν ότι μπορούσαν, μπορεί να επικαλούνται ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, μπορεί να κάνουν δηλώσεις με περισσή ευαισθησία στο γυαλί ή να φωτογραφίζονται με τους εκπροσώπους της τοπικής ΕΛΜΕ που έθεσε έγκαιρα το πρόβλημα.
 Η πραγματικότητα είναι όμως μία. Αυτά τα παιδιά θα συνεχίζουν (μέχρι πότε άραγε;) να πηγαίνουν στο σχολείο και αυτό θα θυμούνται για να το διηγούνται και στα εγγόνια τους.
Όσο για τους παραπάνω από αυτούς, Υπουργείο, κυβέρνηση, τρόικα δεν έχει νόημα να πούμε κάτι. Με αυτούς δεν συζητάς. Γι αυτούς ξεσηκώνεσαι και τους διώχνεις. Πριν καταστρέψουν τα πάντα. Ανθρώπους και χώρα.
Δημόπουλος Βασίλης
Φυσικός στο 20ο Γυμνάσιο Πάτρας
Γραμματέας Α'ΕΛΜΕ Αχαΐας

Πίτ μπουλ κατασπάραξε κοριτσάκι 20 ημερών μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Ένα κοριτσάκι μόλις τριών εβδομάδων έπεσε θύμα επίθεσης από πιτ μπουλ που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ μέσα σε σπίτι στο Ντιτρόι των ΗΠΑ .
Άγνωστο πως ο σκύλος μπήκε στο σπίτι και επιτέθηκε στο μωράκι. Βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού φίλων και η μητέρα της είχε τοποθετήσει τη μικρούλα σε ένα κάθισμα για βρέφη.
Κανένας δεν αντιλήφθηκε τί συνέβη. Μερικά λεπτά μετά η 24χρονη μητέρα είδε το κοριτσάκι της μέσα στα αίματα και έβαλε τις φωνές.
Η μεταφορά της μικρούλας στο νοσοκομείο ήταν άμεση αλλά οι γιατροί το μόνο που έκαναν ήταν να διαπιστώσουν το θάνατό της. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι σκότωσαν το σκυλί αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι ιδιοκτήτες ενώ οι γείτονες είπαν πως το είχαν δει να περιπλανιέται στη γειτονιά τις τελευταίες ημέρες.

ΜΕ ΑΓΩΓΗ απαντά ο Λιάτσος στο "ΕΘΝΟΣ" ;

Σύμφωνα με πληροφορίες αγωγή εκατομμυρίων ετοιμάζεται να καταθέσει ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ με τίτλο, «Ο γαλάζιος θίασος ανέβασε νέο έργο». 
Ενοχλημένο το στέλεχος της εταιρίας από φράσεις τύπου, «Οι… στρατηγοί της ΕΡΤ διέταξαν ΕΔΕ» που τεχνηέντως παραπέμπουν σε άλλες εποχές, (βλ. Χούντα, ΥΕΝΕΔ), λέγεται ότι θα στραφεί εναντίον της εφημερίδας και της ιδιοκτησία της, καθώς επίσης και εναντίον του διευθυντή, Θανάση Τσεκούρα. 
Παράλληλα όμως ενοχλημένοι φέρονται και άλλα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ λόγω του ότι η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη λέγεται ότι μετέφερε λέξη προς λέξη στην εφημερίδα ό,τι διημείφθη μεταξύ των Ν. Σίμου, Αιμ. Λιάτσου, Βασ. Θωμόπουλου και της ίδιας! : enimerosi24.gr

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ - 5.000 αστυνομικοί στούς ...δρόμους !

 «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στην Άνκελα Μέρκελ συνδικάτα, κόμματα και φορείς. Με το που έγινε γνωστή η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, οι ανακοινώσεις για συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος έπεσαν βροχή.

Ήδη η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου παναττική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος. Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως «απαντούν με κινητοποιήσεις στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά και το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει - σε προηγούμενο χρόνο - οι δύο οργανώσεις για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Όπως και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα 8/10 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον κόσμο του, «όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής»
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν τους πολίτες την Τρίτη (στις 18:00), σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο).
Όπως αναφέρει το κόμμα στη σχετική του ανακοίνωση, στόχος είναι να εκφραστεί η αντίθεση «στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο».

Συσκέψεις στην Κατεχάκη - Πάνω από 5.000 αστυνομικοί

Η άφιξη της Μέρκελ σε συνδυασμό με τα συλλαλητήρια σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, όπου γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος σχεδιασμός. Ο Νίκος Δένδιας μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν επιθυμεί να μην υπάρξουν άλλα λάθη και ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σε καμία περίπτωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμούν να επαναληφθούν τα όσα είχαν συμβεί κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην χώρα μας το 1999.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους εκείνη την ημέρα. Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το Σύνταγμα θα υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις. Πάνω από την αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας καγκελάριου θα πετά διαρκώς το ελικόπτερο της αστυνομίας. Ο «γνωστός» πλέον σιδερένιος φράχτης θα έχει τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί στην Βασ. Σοφίας ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και οι υδροφόρες.

Κάνουν ότι τους κ…..ωσει! Μας οδηγούν σε εξέγερση!

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τον τίτλο του άρθρου αλλά πραγματικά δε βρήκα άλλα λόγια να περιγράψω “αυτό που τώρα μας συμβαίνει”. Είμαστε ένα καράβι όχι ακυβέρνητο αλλά με καπετάνιους ποταμίσιους να το πηγαίνουν στη θαλασσοταραχή.
του Στρατή Μαζίδη
Χαράτσια, φόροι, περικοπές… Κάθε μέρα μια νέα πρόταση εξωφρενικού φόρου έρχεται στην επιφάνεια. Φόρος ιδιοκατοίκησης σου λέει! Με τι σκεπτικό; Το οτι το ενοίκιο που δεν πληρώνω πρέπει να λογιστεί σαν εισόδημα!
Ήμαρτον Κύριε! Επίσης δεν καπνίζω, τότε πολλαπλασιάστε την τιμή ενός πακέτου/μέρα*12 μήνες και βάλτε το κι αυτό ως εισόδημα. Ακόμη επειδή κάποιος είναι παχύσαρκος και ακολουθεί δίαιτα γλυτώνει χρήματα. Προσθέστε κι αυτό.
Γιατί δε φορολογούμε και τους άστεγους; Δίχως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΤΑΚ κτλ, ξέρετε τι ποσό μαζεύεται που μπορεί να λογιστεί ως έξτρα εισόδημα;
Δεν υπάρχει λογική, δεν υπάρχει μέτρο, δεν υπάρχει όριο.
Σήμερα πάλι διαβάσαμε για τους επαγγελματίες. Βγήκε η νέα πρόταση για ταρίφα € 1000,00 τα βγάζεις δεν τα βγάζεις!
Ενσωματώνουν το χαράτσι στο ΕΤΑΚ, φαίνεται να γλυτώνει κανείς π.χ. € 700,00-800,00 αλλά με την κατάργηση του αφορολογήτου των τέκνων ή την εφαρμογή του 35% στους μισθωτούς, βρήκαν τα ….δικά τους ισοδύναμα για να τα ξαναρπάξουν από το λαό.
Ο κάθε τυχάρπαστος πατά την κοιλιά του και ξεστομίζει τη μπαρούφα του.
Για τις λίστες όμως της ντροπής ή το παχύδερμο κράτος ούτε συζήτηση. Δεν πάει φυλακή κανένας, δε δημεύεται η περιουσία κανενός, δεν κλείνει καμία ΔΕΚΟ, δεν απολύεται κανείς (θα τους πεθάνουν όλους μαζί αργά αργά αλλά δεν το λένε).
Η τρόικα πάλι είτε από μόνη είτε υποκινούμενη το μόνο που δε ζητά είναι να πάρουμε το κρεββάτι μας στη δουλειά και να πληρώνουμε επειδή απασχολούμαστε κάπου.
Τα δις προστίθενται λες και είναι κιλά πατάτες. Ξεχάσατε κύριοι ότι εδώ έχουμε ανθρώπινες ψυχές όπως έγραψε ο Πολ Κρούγκμαν.
Τα σύννεφα όμως μαζεύονται. Ήδη αρκετοί έκραξαν την απίστευτη σατανική τριάδα η οποία φυγαδεύτηκε. Η οργή μαζεύεται. Τα νερά φουσκώνουν.
Οι πραιτωριανοί όμως κάποια στιγμή θα βρουν απέναντι μερικά εκατομμύρια και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να τσακίσουν στο ξύλο τη μάνα τους, τον πατέρα τους, το φίλο τους, τον αδερφό τους.
Και τότε κάποιοι δε θα προλάβουν ούτε να δουν το ελικόπτερο!  
Τουλάχιστον ο Θεός να βάλει το χέρι Του να μη χυθεί αίμα αθώο.

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν 3.290 παραβάσεις σε βενζινάδικα

Στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προς απάντηση αναφοράς που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός, από το Νοέμβριο του 2011 εφαρμόζεται επιχειρησιακό σχέδιο και επικαιροποιημένοι, έντυποι οδηγοί ελεγκτικών επαληθεύσεων για τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στους εμπλεκόμενους (εταιρείες εμπορίας, φορολογικές αποθήκες καυσίμων, πρατήρια, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βυτιοφόρα, φορτηγά κλπ).
Κατ΄ εφαρμογή των παραπάνω, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του ΣΔΟΕ και του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγρράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για την περίοδο 2012-2014, όπως ενημερώνει ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποιήθηκαν 408 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν 186 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση προληπτικοί και προσωρινοί έλεγχοι, που καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση).

Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών

Συνεχίζονται πανελλαδικά μέχρι 31 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης λόγω των αναμενόμενων νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.
Αναλυτικότερα, σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης  Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων έως το τέλος του μήνα και τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των διοικητικών δικαστών.

Παράλληλα, και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου, (κανονικά θα έληγαν την ερχόμενη Κυριακή, 7 Οκτωβρίου).
Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου, όποτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιήσει νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Facebook - ΑΝΤΙΟ στην λογική του "ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ"

Η πίεση για αύξηση της κερδοφορίας φαίνεται ότι εντείνεται στο Facebook μετά την αρνητική είσοδό του στο χρηματιστήριο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ και σε 20 ακόμα χώρες μια δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν προκειμένου να αυξήσουν τους αναγνώστες των αναρτήσεών τους.

Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία Promoted Posts, υποτίθεται ότι προορίζεται για ανακοινώσεις γάμων, προσκλήσεις για πάρτι και άλλες αναρτήσεις ιδιαίτερης σημασίας, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός ως προς το περιεχόμενο.

Σε πρώτη φάση, η τιμή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία καθορίστηκε στα 7 δολάρια ανά ανάρτηση :techit

Σαββατοκύριακο με αίθριο καιρό !

Τοπικές νεφώσεις στο Νότιο Αιγαίο με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων στα βόρεια παράλια και στα ορεινά της Κρήτης και πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στις Βόρειες Κυκλάδες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια του νομού και στα ανατολικά παράλια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.meteo.gr

Το Facebook και το Twitter πιο δελεαστικά από το σεξ !

Η περιήγηση στο Facebook και το Twitter φαίνεται πιο δελεαστική από μια σεξουαλική σχέση ή το κάπνισμα, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η συμμετοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης--ακολουθώντας κάποιον στο Twitter ή αναρτώντας φωτογραφίες και σχόλια στο Facebook--είναι πιο ισχυρός πειρασμός από το σεξ και το τσιγάρο.
Η έρευνα διεξήχθη σε διάστημα μιας εβδομάδας στη Γερμανία από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.
"Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ", επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.
Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 18 ως 85 ετών και χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα--smartphones--για να αναζητήσουν κάτι στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο και άλλους πειρασμούς.
Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά είναι ο πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν.
Τέλος, η έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά τους, σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να εργαστούν από το να υποκύψουν σε κάποιον άλλο πειρασμό.

Cambridge: Δώρο 60 προφυλακτικά την εβδομάδα στους φοιτητές

Οι πρωτοετείς φοιτητές του Cambridge μπορούν να λαμβάνουν έως και 60 προφυλακτικά την εβδομάδα, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του πανεπιστημίου, για την αποφυγή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στους κόλπους του.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι αληθινό.

Για την ακρίβεια, εάν και οι 3.500 πρωτοετείς κάνουν χρήση των 60 προφυλακτικών που τους παρέχονται κάθε εβδομάδα, μέσα στη χρονιά υπολογίζεται ότι θα έχουν χρησιμοποιήσει 10.920.000 προφυλακτικά.

Το Πανεπιστήμιο φροντίζει με αυτόν τον τρόπο, να προστατεύσει τους νέους από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τις ασθένειες, που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή.

Επιπλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται δωρεάν, ενώ θα μπορούν, με την C-Card, να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά πακέτα, ώστε να αγοράζουν επιπλέον προφυλακτικά σε συμφέρουσα τιμή.Telegraph

Πόσες φορές τη μέρα μια γυναίκα σκέφτεται το σεξ;

Έρευνα που έγινε στην Αυστραλία για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας προφυλακτικών αποκαλύπτει πόσες φορές την ημέρα σκέφτεται μια γυναίκα το σεξ!
Σχεδόν 2 φορές τη μέρα, για την ακρίβεια 1,90 φορές, μια γυναίκα θα σκεφτεί το σεξ.
Δηλαδή 192 φορές το χρόνο...
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι τέσσερις στις 10 γυναίκες κάνουν σεξ με κάποιον καινούριο σύντροφο στο τρίτο ραντεβού και το 73% μέσα στον πρώτο μήνα.
Επίσης σχεδόν το 11% κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού και ένα επιπλέον 28% μέχρι το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού. Επίσης μία στις 3 (34%) λένε πως έκαναν σεξ μέσα σε ένα μήνα και 13% μέσα σε 3 μήνες.
Παρόλα αυτά το σεξ είναι ακόμη ένα θέμα που όταν συζητιέται κάνει τις περισσότερες να κοκκινίζουν.
Έτσι το 48% των γυναικών παραδέχονται πως ντρέπονται να μιλούν γι' αυτό, ακόμη και με άλλες φίλες τους.
Όταν όμως οι αναστολές χαθούν τότε το 70% , όταν μιλούν για σεξ, υπερβάλλουν ή λένε ψέματα.

Η Αθηναία φοιτήτρια που... άναψε φωτιές στο Facebook!

Μια 19χρονη φοιτήτρια από την Αθήνα ''άναψε'' φωτιές με την εμφάνισή της σε γνωστό κλαμπ της πρωτεύουσας
Το καλλίγραμμο κορίτσι, με προκλητικό ντύσιμο, σχεδόν ανύπαρκτο, πάνω στο τσακίρ κέφι και θέλοντας να ξεχωρίσει, ανέβηκε σε πιο ψηλό επίπεδο στον χώρο και «τα 'σπασε» όλα.
H φωτογραφία της σαρώνει στο Facebook με χιλιάδες like...newsbomb.gr

ΣΕΝΑΡΙΑ Ρωσοτουρκικού "Θερμού επεισοδίου " με αφορμή την Συρία !

Το φόβο η εμφύλια σύρραξη στη Συρία να παρασύρει την Τουρκία και τη Ρωσία σε θερμό επεισόδιο επισημαίνουν οι γεωπολιτικοί αναλυτές.
Το γεωστρατηγικό παζλ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μετά τη δημόσια συγγνώμη της Δαμασκού και τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ περί αυτοσυγκράτηση, η Τουρκία φαίνεται να χειρίζεται πιο ψύχραιμα το θέμα.
Με τη Μόσχα να στηρίζει απροκάλυπτα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και το καθεστώς του, η Άγκυρα εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη εισβολή στη Συρία, όσο και αν δικαιολογείται τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς, είναι ικανή να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με τη Ρωσία.
Παράλληλα, η Τουρκία δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν αυξημένη ισχύ οι περίπου δύο εκατομμύρια Κούρδοι της Συρίας οι οποίοι σε συνεργασία με τους ομοεθνείς τους σε Ιράκ και Τουρκία είναι ικανοί να αποσταθεροποιήσουν τα ευαίσθητα νότια σύνορά της.
Την ίδια ώρα ένταση και ανησυχιά προκάλεσε δήλωση «στρατηγού» των αντικαθεστωτικών της Συρίας ο ο οποίος ισχυρίστηκε μιλώντας στο κανάλι Αλ Αραμπίγια ότι «Ρώσοι βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη τουρκικού Φάντομ» που συνετρίβη στη Μεσόγειο ανοικτά της Συρίας στις 22 Ιουνίου. Ο ίδιος δεν στήριξε τη θέση του με κάποιες αποδείξεις αλλά η δήλωσή του και μόνο ενισχύει τις ανησυχίες ότι οι αντικαθεστωτικοί επιδιώκουν να «σπρώξουν» στην πολεμική βία τη Ρωσία αναβιώνοντας τις ρωσοτουρκικές συγκρούσεις.
Μία προέλαση των Τούρκων σττη βόρεια Συρία για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων, όπως η αντίστοιχη που επί δεκαετίες προσπαθούσαν να εδραιώσουν οι Τούρκοι στρατηγοί στο βόρειο Ιράκ, θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση είτε έμμεση απάντηση της Ρωσίας η οποία ως γνωστόν διατηρεί ναυτική βάση στην παραθαλάσσια συριακή πόλη Ταρτούς (είναι η ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή πόλη Αντάραδος).
Η εν λόγω βάση αποτελεί το μοναδικό στρατιωτικό λιμάνι του ρωσικού πολεμικού ναυτικού  στη Μεσόγριο και είχε παραχωρηθεί στο Κρεμλίνο από τον πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ, Χαφέζ το 1971 σε αντάλλαγμα της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους της Συρίας προς την ΕΣΣΔ.
Όπως αναφέρουν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα «The Sunday Times», «πριν από τρία χρόνια η Ρωσία είχε πουλήσει στον Ασαντ πολλά σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν αποδειχτεί ότι Ρώσοι ειδικοί βρίσκονταν πίσω από τα χέρια που πυροδότησαν αυτά τα συστήματα - αν δεν πάτησαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι τα κουμπιά...»
Μάλιστα όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει την αποστολή κι άλλων πολεμικών πλοίων στην περιοχή προκειμένου να δώσει ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο ναύσταθμος έχει περιορισμένη χωρητικότητα και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τέσσερα μεσαίου μεγέθους πλοία.
Επισήμως πάντως οι δύο πλευρές προσπαθούν να κατευνάσουν τους τόνους. Η Ρωσία απειλεί με άσκηση βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτραπεί οποιαδήποτε εισβολή «τύπου Λιβύης» στη Συρία ενώ και η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη στρατηγική σημασία που έχει για την ίδια η διατήρηση των καλών σχέσεων με τη Μόσχα.
Εξάλλου οι δύο χώρες συνεργάζονται από καιρό σε ενεργειακό επίπεδο, με αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Γι' αυτό και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έσπευσε να χαρακτηρίσει «ατύχημα» την προσβολή τουρκικού εδάφους από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διευκρίνισε» σε όλους τους τόνους ότι το πράσινο φως που άναψε το τουρκικό κοινοβούλιο για επιχειρήσεις επί συριακού εδάφους «δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου».
Το φόβο η εμφύλια σύρραξη στη Συρία να παρασύρει την Τουρκία και τη Ρωσία σε θερμό επεισόδιο επισημαίνουν οι γεωπολιτικοί αναλυτές.
Το γεωστρατηγικό παζλ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μετά τη δημόσια συγγνώμη της Δαμασκού και τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ περί αυτοσυγκράτηση, η Τουρκία φαίνεται να χειρίζεται πιο ψύχραιμα το θέμα.
Με τη Μόσχα να στηρίζει απροκάλυπτα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και το καθεστώς του, η Άγκυρα εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη εισβολή στη Συρία, όσο και αν δικαιολογείται τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς, είναι ικανή να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με τη Ρωσία.
Παράλληλα, η Τουρκία δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν αυξημένη ισχύ οι περίπου δύο εκατομμύρια Κούρδοι της Συρίας οι οποίοι σε συνεργασία με τους ομοεθνείς τους σε Ιράκ και Τουρκία είναι ικανοί να αποσταθεροποιήσουν τα ευαίσθητα νότια σύνορά της.
Την ίδια ώρα ένταση και ανησυχιά προκάλεσε δήλωση «στρατηγού» των αντικαθεστωτικών της Συρίας ο ο οποίος ισχυρίστηκε μιλώντας στο κανάλι Αλ Αραμπίγια ότι «Ρώσοι βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη τουρκικού Φάντομ» που συνετρίβη στη Μεσόγειο ανοικτά της Συρίας στις 22 Ιουνίου. Ο ίδιος δεν στήριξε τη θέση του με κάποιες αποδείξεις αλλά η δήλωσή του και μόνο ενισχύει τις ανησυχίες ότι οι αντικαθεστωτικοί επιδιώκουν να «σπρώξουν» στην πολεμική βία τη Ρωσία αναβιώνοντας τις ρωσοτουρκικές συγκρούσεις.
Μία προέλαση των Τούρκων σττη βόρεια Συρία για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων, όπως η αντίστοιχη που επί δεκαετίες προσπαθούσαν να εδραιώσουν οι Τούρκοι στρατηγοί στο βόρειο Ιράκ, θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση είτε έμμεση απάντηση της Ρωσίας η οποία ως γνωστόν διατηρεί ναυτική βάση στην παραθαλάσσια συριακή πόλη Ταρτούς (είναι η ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή πόλη Αντάραδος).
Η εν λόγω βάση αποτελεί το μοναδικό στρατιωτικό λιμάνι του ρωσικού πολεμικού ναυτικού  στη Μεσόγριο και είχε παραχωρηθεί στο Κρεμλίνο από τον πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ, Χαφέζ το 1971 σε αντάλλαγμα της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους της Συρίας προς την ΕΣΣΔ.
Όπως αναφέρουν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα «The Sunday Times», «πριν από τρία χρόνια η Ρωσία είχε πουλήσει στον Ασαντ πολλά σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν αποδειχτεί ότι Ρώσοι ειδικοί βρίσκονταν πίσω από τα χέρια που πυροδότησαν αυτά τα συστήματα - αν δεν πάτησαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι τα κουμπιά...»
Μάλιστα όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει την αποστολή κι άλλων πολεμικών πλοίων στην περιοχή προκειμένου να δώσει ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο ναύσταθμος έχει περιορισμένη χωρητικότητα και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τέσσερα μεσαίου μεγέθους πλοία.
Επισήμως πάντως οι δύο πλευρές προσπαθούν να κατευνάσουν τους τόνους. Η Ρωσία απειλεί με άσκηση βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτραπεί οποιαδήποτε εισβολή «τύπου Λιβύης» στη Συρία ενώ και η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη στρατηγική σημασία που έχει για την ίδια η διατήρηση των καλών σχέσεων με τη Μόσχα.
Εξάλλου οι δύο χώρες συνεργάζονται από καιρό σε ενεργειακό επίπεδο, με αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Γι' αυτό και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έσπευσε να χαρακτηρίσει «ατύχημα» την προσβολή τουρκικού εδάφους από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διευκρίνισε» σε όλους τους τόνους ότι το πράσινο φως που άναψε το τουρκικό κοινοβούλιο για επιχειρήσεις επί συριακού εδάφους «δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου».

Σε διαθεσιμότητα ο ΜΑΤατζής που χτύπησε διαδηλωτή με τη λαβή του γκλομπ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ, ο οποίος σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται να χτυπά διαδηλωτή κρατώντας το γκλομπ του ανάποδα.
Στην φωτογραφία που διέρρευσε στο διαδίκτυο και έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζεται ένας ΜΑΤατζής να χτυπά έναν διαδηλωτή στο υπουργείο Άμυνας.

Σάλπιγγες πολέμου-Βομβαρδισμοί της Τουρκίας σε Συριακούς στόχους !

Ο τουρκικός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς μετά τις βολές όλμου που δέχθηκε άλλη μία κοινότητά της στα νότια έδαφη της χώρας από τη συριακή πλευρά των συνόρων, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, ενώ επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV .
Η νέα συριακή επίθεση έπληξε την μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού περί τις 19.30, ώρα Ελλάδος, τονίζει το ΝΤV.
Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και Πέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει το θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.
Χθές, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «θα καταβάλλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 6-10-2012

5.10.12

ΕΧΑΣΑΝ τον ύπνο τους με τον Στέλιο από την Μεσσήνη !

Βολεμένα κωλόπαιδα του Κολονακίου με τις τσιτωμένες γκόμενες , οι λιγδωμένοι επιχειρηματίες της διαπλοκής που ανέλυαν επι χρόνα στα σικ ρεστοραντ της πρωτεύουσας την επόμενη μπίζνα με το Κράτος, ανησύχησαν!!! 
Μα επικεφαλής του ΣΔΟΕ ένας άξεστος Μεσσήνιος .Ενας απλός επικεφαλής μιας μικρής εφορίας… Θεέ μου!!! Που τον βρήκε ο Σαμαράς; Πως θα ελεγχει τις υποθέσεις μας αυτός ο μπανάλ τύπος που δεν έχει πιεί ένα καφέ μαζί μας, που δεν έχει μπεί στα σαλόνια του σπιτιού μας, που δεν είναι της σειράς μας να μας καταλαβαίνει!
Πως να κaτανοήσει  ο… βλάχος από την Καλαμάτα ότι αυτό που κάνουμε στην δική μας γλώσσα ονομάζεται δουλειές. Και όχι λαμογιά, αρπαχτή, φοροκλοπή, που λέει ο λαουτζίκος απο οπου προέρχεται αυτός ο περίεργος τύπος.  Μα το Στέλιο!!!
Εβαλε το συστημα μπρός να κρίνει τον Στασινόπουλο πρωτιστως αισθητικά. Πως είναι έτσι! Προφανώς με τους προηγουμενους έπεφταν μαζί στο κρεβάτι ή συντρώγανε υπό το φως το κεριών και η φάτσα του καινούριου δεν τους άρεσε. Δεν ταίριαζε απέναντι από την δική τους! Μετά προσεκτικά άρχισαν να αναλύουν τις επιδόσεις του και να φαντάζονται τις ελλείψεις που θα έχει στο δυσκολο έργο του. Θα τα καταφέρει; Που ξέρει αυτός; Βλέπεις μια χαρά περναγανε τόσα χρόνια με τα παιδιά ειδικών προσόντων και μάστερ στα οικονομικά… Μα το Στέλιο!!!
Τι έγινε από την ημέρα που ανέλαβε ο Στέλιος Στασινόπουλος επικεφαλής του ΣΔΟΕ; Ολα στο φως!
 Ανοιξαν λογαριασμοί πολιτικών και καλούνται οι κάτοχοι τους από τον ΣΔΟΕ! Βρέθηκαν χαμένα στικάκια με ονόματα που κανείς δεν γνώριζε που ηταν δυο χρόνια τώρα!
Προσκαλούνται όλοι οι Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό στις Εφορίες για τα περαιτέρω!!!
Με λίγα λόγια άρχισε να κινείται ένα κοιμισμένο και βολεμένο σύστημα που έπαιζε τα δικά του παιχνίδια και οι πολίτες απλά περίμεναν κάποια στιγμή να λειτουργήσει!!!
Ναι ρε γίγαντες!!! Ναι ο Στέλιος! Δεν καταλάβαμε καλά… Μήπως έπρεπε να σας ρωτήσουν κύριοι ποιόν θα τοποθετήσουν επικεφαλής του ΣΔΟΕ; 
Mήπως προτιμούσατε κανένα παλικάρι από εκείνα που ήταν χρόνια στις μεγάλες εφορίες και είχαν κάνει ρεκόρ … εσόδων.
Κάτι τύπους υπάλληλους των λογιστηρίων των Εταιρειών σας. Ναι ρε το Στέλιο. Και τον κάθε Στέλιο της Ελληνικής επικρατείας , τον κάθε Στέλιο  της Ελληνικής επαρχίας που τώρα θα μπεί στο σπίτι σας. Αλλά θα σας επισκεφθεί πρωί πρωί με συνοδεία και χτυπώντας το κουδούνι. Θα μπεί στο σπίτι σας  με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, δεν θα τον φέρει ο οδηγός σας στο σκοτάδι… Αν και στο κρεβάτι σας είναι κάθε βράδυ ο Στέλιος της εφορίας Μεσσήνης… Γιατί έχει γίνει ο εφιάλτης σας…
 Αλκιβιάδης - messinea.gr

Διαμαρτυρία πυροσβεστών στην Καλαμάτα για τα νέα μέτρα εξαθλίωσης

«ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»
Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν νωρίτερα οι πυροσβέστες της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές των αποδοχών τους, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιοπορισμού.
Οι πυροσβέστες ύψωσαν πανό στο πεζοδρόμιο του κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο οποίο έχουν γράψει «Μην καίτε τις ζωές μας. Αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία».
Στους συναδέλφους του μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Χριστόπουλος, που περιέγραψε τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από τα σκληρά και άδικα μέτρα. Υπογράμμισε δε ότι οι εργαζόμενοι την πληρώνουν χωρίς να είναι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της κρίσης, ενώ αντίθετα οι τραπεζίτες, οι φοροφυγάδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι καταθέτες στις τράπεζες της Ελβετίας, που έχουν την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, μένουν στο απυρόβλητο.
Χαιρέτησαν ακόμη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Μάινας και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος. Και οι δύο κάλεσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζικά και ενωτικά την ανατροπή της άδικης πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Επίσης μίλησαν στους πυροσβέστες και άλλοι συνδικαλιστές συνάδελφοί τους.
Στ.Μ.

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει!

BING BANG ME ENTOΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣΦΕΡΝΕΙ «ΔΩΡΑ» Η ΜΕΡΚΕΛ
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ DEALS ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Η ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Άλλη μία βράβευση για την Costa Navarino

Η Ελλάδα έκλεψε άλλη μια φόρα τις εντυπώσεις για τα ξενοδοχεία της!. Η νέα διάκριση ηρθε από γνωστό αγγλικό περιοδικό όπου βράβευσε ξενοδοχείο στην Μεσσηνία.

Το  The Romanos, a Luxury Collection Resort  που βρίσκεται στην Costa Navarino διακρίθηκε  από τον καθιερωμένο θεσμό Condé Nast Traveller Readers' Travel Awards, στην κατηγορία 'Best Overseas Leisure Hotels: Europe, Asia Minor and the Russian Federation'.

Το μοναδικό ξενοδοχείο από την Ελλάδα ήταν το συγκεκριμένο και βραβεύτηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ψηφίστηκε ανάμεσα σε  κορυφαίες  ταξιδιωτικές προτιμήσεις.

Η  Costa Navarino έχει  ξαναεπιβραβευθεί στο παρελθόν από το αμερικανικό και αγγλικό Condé Nast Traveller, το Travel+Leisure, τους Sunday Times, το Robb Report και πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς και ΜΜΕ.

Τελικά οι Μάγιας… δεν προφήτευσαν το τέλος του κόσμου;

Οι Μάγιας ενδιαφέρονταν για το τι θα συμβεί και πολύ πέρα από το Δεκέμβριο του 2012
Όλοι έχουμε ακουστά την περίφημη πρόβλεψη των Μάγιας, ότι η συντέλεια του κόσμου θα επέλθει στο τέλος του 2012. Καθώς όμως οι δείκτες του ρολογιού κινούνται αμείλικτα προς το Δεκέμβριο, μήπως όμως έχουμε παρερμηνεύσει τις προβλέψεις του περίφημου Μεσοαμερικανικού πολιτισμού;

Το Μακρύ Ημερολόγιο των Μάγιας υπολογίζεται ότι είχε αφετηρία το έτος 3.114 π.Χ. και είχε πολλές μονάδες μέτρησης χρόνου. Μία από αυτές τις μονάδες ήταν η Μπακτούν (B’ak’tun), που είχε διάρκεια περίπου 394,3 ηλιακών ετών. Το πέρας της 13ης Μπακτούν (5.125 χρόνια) συμπίπτει με το έτος 2012 στο σύγχρονο Γρηγοριανό ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε στον Δυτικό κόσμο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός 13 είχε ιδιαίτερη σημασία για τους Μάγιας. Δεδομένου του ενδιαφέροντος του χαμένου πολιτισμού για την αστρονομία, η ολοκλήρωση της 13ης Μπακτούν θεωρείται πως συνιστά το τέλος του Μακρού Ημερολογίου και παράλληλα κάποιο εσχατολογικό ορόσημο για την ανθρωπότητα. Πρόκειται όμως για το τέλος του κόσμου;

Άλλωστε, μονάχα δύο αναφορές στη χρονολογία που αντιστοιχεί στο 2012 έχουν βρεθεί χαραγμένες στα διασωζόμενα μνημεία των Μάγιας, και καμία από τις δύο δεν κάνει λόγο για κάποιο Αποκαλυπτικό γεγονός.

«Οι Μάγιας όντως πραγματοποιούσαν προφητείες, όμως όχι με μία μοιρολατρική έννοια, αλλά για γεγονότα που, στη δική τους κυκλική αντίληψη της ιστορίας, θα μπορούσαν να επαναληφθούν στο μέλλον», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Αλφρέδο Μπαρέρα, αρχαιολόγος του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Μεξικό.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν πολλοί ερευνητές, οι Μάγιας φαίνεται πως ενδιαφέρονταν για το τι θα συμβεί και πολύ πέρα από το Δεκέμβριο του 2012.

«Υπάρχουν πολλά αρχαία μνημεία των Μάγιας που εξετάζουν περιστατικά πολύ μακριά στο μέλλον από το τώρα», γράφει ενδεικτικά ο Τζόφρι Μπράσγουελ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο. «Οι αρχαίοι Μάγιας ξεκάθαρα πίστευαν πως πράγματα θα συμβούν στο μακρινό μέλλον».

Δεν έχουμε παρά να… περιμένουμε για να δούμε ποιος έχει τελικά δίκιο.

ΣΟΚ! Δεκαπέντε γνωστοί ηθοποιοί στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων !

Η οικονομική κρίση δυστυχώς έχει χτυπήσει τους πάντες. Στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται και δεκαπέντε Έλληνες ηθοποιοί που δεν μπορούν να ζήσουν με τίποτε τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», μια φορά το μήνα πηγαίνουν ώστε να πάρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και έτσι περνάνε κάμποσο καιρό. Τα τρόφιμα που παίρνουν είναι ρύζι, μακαρόνια, ελαιόλαδο, καφέ, ζάχαρη, μέχρι και σχολικά είδη για τα παιδιά τους.
Γνωστοί ηθοποιοί λόγω της ανεργίας έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε 380 οικογένειες και κάθε μήνα τους δίνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας. Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συμπεριλάβει και δεκαπέντε ηθοποιούς και βεβαίως δε ζητήσαμε από τη διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να μάθω αν είναι γνωστοί ή όχι. Το στομάχι δεν έχει επωνυμία», δήλωσε η κα Μαρία Σούρδη, υπεύθυνη του Συλλόγου Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Ο δε Σπύρος Μπιμπίλας που είναι ταμίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δηλαδή δεκαπέντε γνωστοί ηθοποιοί δίνουν το παρών στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων: «Με τη συνεργασία μας με το Σύλλογο Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει εξασφαλιστεί να συμπεριληφθούν στα συσσίτια δεκαπέντε ηθοποιοί, οι οποίοι είναι άνεργοι, δεν έχουν κανένα εισόδημα, πληρώνουν τα χαράτσια, αλλά δεν έχουν ούτε να φάνε. Στον κλάδο μας υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που έχουν φτάσει στην απόλυτη ένδεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε σε όλους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου