13.10.12

ΗΠΑ: Τα παγκόσμια αποθέματα σίτου θα μειωθούν κατά 13% το 2013

Κατά 13% θα μειωθούν τον επόμενο χρόνο τα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας. 
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 ετών.
Σύμφωνα με αναλυτές, η μείωση ων αποθεμάτων στα σιτηρά είναι συνέπεια της ξηρασίας, που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Ρωσία άλλα και άλλες χώρες.
Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας η εφετινή συγκομιδή των δημητριακών και οσπρίων στη χώρα θα είναι κατά 20% λιγότερη από πέρυσι.
Πάντως τα παγκόσμια αποθέματα σόγιας θα αυξηθούν χάρη στην καλή σοδειά της στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

"Μαφία των δασών"-Δέντρα με ...ονοματεπώνυμο!

Το θέμα της παράνομης υλοτομίας σε προστατευόμενες μάλιστα απο διεθνής συνθήκες περιοχές, όπως το δάσος της Στροφυλιάς, ήρθε στο προσκήνιο μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου, στο οποίο αναφέρεται ότι λαθροϋλοτόμοι απειλούν δασικούς υπαλλήλους που κάνουν ελέγχους.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Λαθροϋλοτόμοι έχουν χαράξει τα ονόματά τους πάνω στα δέντρα και έχουν χωρίσει μεταξύ τους τη «δουλειά». 
Την καταγγελία κάνει στην «Πελοπόννησο» ο διευθυντής Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αντώνης Κανταρτζόπουλος.
Οχι μόνο εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για οικονομικότερη θέρμανση, αλλά απειλούν όποιον δουν μπροστά τους. «Κινδυνεύει η ζωή των δασοφυλάκων», φωνάζει ο κ. Κανταρτζόπουλος.
Η ανάγκη των ανθρώπων να ζεστάνουν τις οικογένειές τους τον χειμώνα, τους οδηγεί στην προμήθεια ξύλου.
Η αγορά πετρελαίου είναι απαγορευτική. Οι καταστάσεις όμως που δημιουργούνται, σύμφωνα με τον κ. Κανταρτζόπουλο, φτάνουν να είναι ακραίες.

Αξίζει να το διαβάσετε: Μία ασυνήθιστη έρευνα

Μία πρωτότυπη έρευνα της εφημερίδας «Washington Post» κι ένα κοινωνιολογικό πείραμα για το γούστο, την αντίληψη και τις προτεραιότητες των ανθρώπων έγινε στις 12 Ιανουαρίου του 2007 στο μετρό της Ουάσιγκτον. Το pyles.tv σας παρουσιάζει το πείραμα και το σχετικό βίντεο, τα οποία αξίζει να διαβάσετε μέχρι το τέλος.

Η διεξαγωγή του πειράματος


Ήταν γύρω στις 8 το πρωί της 12ης Ιανουαρίου του 2007 όταν, ένας νεαρός ντυμένος με ένα παντελόνι παραλλαγής, ένα μπλουζάκι μακό κι ένα κασκέτο, στάθηκε δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων μιας πολυσύχναστης αποβάθρας.

Στα χέρια του κρατούσε ένα βιολί και άρχισε να παίζει κομμάτια του Μπαχ για περίπου μία ώρα. Ο κόσμος περνούσε βιαστικός για τη δουλειά του, όταν μετά από 3 λεπτά ένας μεσήλικας πρόσεξε ότι κάποιος έπαιζε μουσική. Κοντοστάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνέχισε βιαστικός τον δρόμο του.

Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι ο βιολιστής είχε κάτι...διαφορετικό!

Έπειτα από 4 λεπτά μία γυναίκα χωρίς να σταματήσει, ρίχνει στο κουτί του ένα δολάριο. Στα 6 λεπτά ένας νεαρός στέκεται λίγο για να τον ακούσει, αλλά κοιτάει το ρολόι του και συνεχίζει το δρόμο του. Μετά από 10 λεπτά ένα τρίχρονο αγοράκι σταμάτησε να τον κοιτάξει, αλλά η μητέρα του το έσυρε και το έσπρωξε για να συνεχίσει το περπάτημα, όμως αυτό γύριζε συνέχεια το κεφάλι του πίσω για να τον δει. Η ίδια αντίδραση παρατηρήθηκε σε όλα τα παιδιά. Εκείνα κοιτούσαν κι οι γονείς τους τα τράβαγαν.

Μετά από 45 λεπτά ο βιολιστής συνέχιζε να παίζει και μόνο 6 άνθρωποι είχαν σταματήσει για λίγο, ενώ 20 άτομα του άφησαν συνολικά 32 δολάρια δίχως να σταματήσουν το περπάτημά τους. Μόνο ένα άτομο τον αναγνώρισε!

Μετά από μία ώρα κι ενώ είχαν περάσει από μπροστά του πάνω από 1100 άτομα, σταμάτησε να παίζει, αλλά δεν το παρατήρησε κανείς. Ο βιολιστής δεν αναγνωρίστηκε, ούτε χειροκροτήθηκε. Μόνο σιγή απλώθηκε παντού!

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά! Ο βιολιστής ήταν ένας από τους καλύτερους βιολιστές στον κόσμο, ο πολυβραβευμένος Τζόσουα Μπελ που έχει μία λαμπρή σταδιοδρομία καθώς και τον τίτλο του σούπερσταρ. Στο σταθμό του μετρό έπαιξε τα πιο δύσκολα κομμάτια με ένα πολύτιμο Στραντιβάριους κατασκευασμένο το 1713, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε περάσει ούτε μία εβδομάδα από τότε που ο Μπελ είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης με τα «λογικά» εισιτήρια να κυμαίνονται γύρω στα 100 δολάρια έκαστο.

Δείτε το βίντεο εκείνης της ημέρας και στη συνέχεια διαβάστε τα συμπεράσματα της έρευνας:
ερωτήματα που προκύπτουν 
Μπορεί ένας από τους διασημότερους μουσικούς των ΗΠΑ και του κόσμου ολόκληρου και ένα πολύτιμο Στραντιβάριους να μας αποσπάσουν για ένα λεπτό από την καθημερινότητά μας; Έχουμε, στ' αλήθεια, χρόνο για να απολαύσουμε λίγη ομορφιά;
Αναγνωρίζουμε το ταλέντο όταν αυτό εκδηλώνεται σε ασυνήθιστο χώρο και χρόνο; Το συμπέρασμα της έρευνας Αν δεν διαθέτουμε έστω ένα λεπτό για να σταθούμε και να ακούσουμε έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς του κόσμου, να εκτελεί κάποια από τα ομορφότερα κομμάτια του κόσμου, με ένα από τα ωραιότερα μουσικά όργανα…
 Πόσα άλλα καθημερινά και όμορφα πράγματα δεν αντιλαμβανόμαστε; Πόσα ακούμε αλλά δεν αφουγκραζόμαστε; Πόσα κοιτάζουμε αλλά δεν βλέπουμε; Πόσο αδιάφοροι και κουρασμένοι γίναμε; Η πρωτότυπη έρευνα της «Washington Post» υπό τον τίτλο «Pearls before breakfast» («Μαργαριτάρια πριν από το πρόγευμα»), χάρισε στον συντάκτη της Τζιν Γουαϊνγκάρτεν το βραβείο Πούλιτζερ 2008.

Μία πολύ παράξενη διαθήκη !

Για παράξενες διαθήκες έχουμε ακούσει αλλά αυτή μάλλον είναι από τις πιο παράξενες.
Ο Wellington Burt ήταν ένας από τους 10 πλουσιότερους Αμερικανούς... της εποχής του. 
Όταν απεβίωσε το 1919 σε ηλικία 87 ετών, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όρισε ότι η περιουσία του δεν θα μοιραστεί πριν περάσουν 21 χρόνια από το θάνατο του τελευταίου εγγονιού του.
Εκτός από κάποια μικροεισοδήματα που άφησε στα παιδιά του, η υπόλοιπη περιουσία του δεσμεύτηκε με αυτό το πολύ περίεργο όρο. Το τελευταίο του εγγόνι, η Marion Lansill, πέθανε το Νοέμβριο του 1989. Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί η διαθήκη.
Οι μακρινοί του απόγονοι θα μοιραστούν την περιουσία των 100 εκατομμυρίων δολλαρίων. Είναι 12 τον αριθμό και αναμένεται να λάβουν από 3 εώς 16 εκ. δολλάρια έκαστος, ανάλογα με τη συγγενική σχέση

12.10.12

Teleiakaipavla.gr-Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο !

Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο, γράφει η βελγική εφημερίδα De Tijd, αναφερόμενη στην ιστοσελίδα Teleiakaipavla.gr 
 Στη μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ελληνική ιστοσελίδα Teleiakaipavla.gr η οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες να καταγγείλουν κρούσματα διαφθοράς και η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αναφέρεται σύντομη πρακτορειακή ανταπόκριση που φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες η σημερινή De Tijd, υπό τον τίτλο «Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, την ιστοσελίδα έχουν ήδη επισκεφτεί 40.000 χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες τους, αφηγούμενοι ιστορίες χρηματισμού και διαφθοράς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι.
Επισημαίνεται πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε ονόματα, ούτε δίνονται τα στοιχεία των πρωταγωνιστών στις υποθέσεις διαφθοράς, παρά μόνον οι φορείς και υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν οι επίορκοι υπάλληλοι. 'Αφθονες είναι -κατά την εφημερίδα- οι ιστορίες χρηματισμού εφοριακών, γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων, που υπάρχουν καταγεγραμμένες στην εν λόγω ιστοσελίδα.
Προκειμένου να καταδείξει πόσο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η διαφθορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα παραπέμπει σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η παραοικονομία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 70 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 28% του επίσημου ελληνικού ΑΕΠ.

Ο βίος και η πολιτεία του Γιάννη Αλαφούζου αύριο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ...

Μια μοναδική προσφορά της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στους αναγνώστες της.

Ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσιογραφικό αφιέρωμα στον ισχυρό άνδρα του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου, φιλοξενεί αύριο η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Πρόκειται για... μια δημοσιογραφική έρευνα, που ξεκινά από το κλείσιμο του πρώτου ΣΚΑΙ, πηγαίνει στην υπόθεση της Ρουμανίας, επιστρέφει στην Ελλάδα και στην αγορά του δεύτερου ΣΚΑΙ και καταλήγει στο σήμερα και στις μεγάλες (οικονομικές) φουρτούνες που αντιμετωπίζει το Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. 
Στο εκτενές ρεπορτάζ, καταγράφονται με λεπτομέρειες, όλες οι στιγμές της επαγγελματικής (και όχι μόνον) πορείας, του Γιάννη Αλαφούζου. 
Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον κείμενο που είναι βέβαιο ότι θα διαβαστεί από την ΑΓΟΡΑ. 
Και, μαζί με το ζουμερό αφιέρωμα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, το νέο cd του μοναδικού ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ. Και, έχει σημασία ο συνδιασμός, αφού τόσο ο Παντελίδης, όσο και ο Αλαφούζος, σαρώνουν στο διαδίκτυο!http...nonews-news.blogspot.gr

Σύγκρουση Σόιμπλε με Λαγκάρντ για Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble συγκρούστηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde, μία ημέρα αφού εκείνη τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος για να θέσει η Ελλάδα υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της.

«Δεν θα έπρεπε να κάνουμε υποθέσεις» σχετικά με ένα τέτοιο αίτημα ωσότου γίνει γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης των πιστωτών της Ελλάδας, της "τρόικας" (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), δήλωσε ο Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας λάμβανε μέρος σε μια συζήτηση μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ στη γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η οποία διεξάγεται στο Τόκιο. Η επικεφαλής του Ταμείου προειδοποίησε ότι λόγω της έλλειψης ανάπτυξης, των πιέσεων των αγορών και των μέτρων λιτότητας που ήδη έχουν ληφθεί, είναι απαραίτητος «λίγος περισσότερος χρόνος».

Ο Σόιμπλε αντέταξε ότι μια τέτοια μεταβολή των όρων του δανεισμού της Ελλάδας θα προκαλούσε σύγχυση στις αγορές και θα οδηγούσε σε μείωση της εμπιστοσύνης προς τις πολιτικές ηγεσίες. Η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο διοργανώνοντας δύο εκλογικές διαδικασίες και θα έπρεπε να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, πρόσθεσε. Η Λαγκάρντ προκάλεσε ένταση χθες, όταν είχε δηλώσει πως η Ελλάδα χρειάζεται δύο χρόνια για να ανατάξει τα δημοσιονομικά της—ακριβώς το χρονικό διάστημα το οποίο ζητούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις επισκέψεις του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πρόσφατα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και έχω σημειώσει στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δύο πρόσθετα χρόνια θα βοηθήσουν πολύ και θα ήταν λογικό (να δοθούν) στην Ελλάδα ώστε να επιτύχει πράγματι τους στόχους της», είπε η Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε πως «όταν πολλές χώρες υιοθετούν τα ίδια μέτρα λιτότητας ταυτόχρονα δημιουργούνται πολύ βαθύτερες συνέπειες για την ανάπτυξη. Αυτό το οποίο είχαμε υποστηρίξει για κάποιες από αυτές της χώρες είναι να πάνε λίγο πιο αργά. . . δεύτερον, μην επικεντρώνεστε σε έναν αριθμό, έναν ονομαστικό στόχο. Διασφαλίστε ότι εφαρμόζετε τα μέτρα που θα σάς φέρουν σε αυτόν τον αριθμό σε κάποιο στάδιο».

Η βραδύτητα των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στην Ισπανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης βρέθηκαν εκ νέου στο επίκεντρο της προσοχής κατά τη σύνοδο του ΔΝΤ παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να σταματήσει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η μεταβολή της στάσης του Ταμείου έγινε θετικά δεκτή από ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και επικριτές του Ταμείου, που λένε ότι οι σκληροί όροι που συνοδεύουν τα δάνεια του ΔΝΤ προκαλούν υπερβολικά οικονομικά δεινά και κάνουν πολύ δυσκολότερο για τις δανειολήπτριες χώρες να βγουν από το χρέος μέσω της ανάπτυξής τους.

«Υποστηρίζαμε για πολύ καιρό ότι οι υπερβολικά προσηλωμένες, δρακόντειες δημοσιονομικές πολιτικές μπορεί να αποδειχθούν αντιπαραγωγικές και έχουν μια τάση να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα» από τα επιδιωκόμενα, επισήμανε ο Βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκίντου Μάντεγκα. Όμως η Γερμανία, ο σημαντικότερος πιστωτής στην ΕΕ και χώρα-κλειδί σε ό,τι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να έχουν διάρκεια, αντιτάσσεται σε κάθε τέτοια πρόταση και λέει ότι η αλλαγή πορείας θα μείωνε την εμπιστοσύνη. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος, από την πλευρά του, είπε ότι δεν υφίσταται «απολύτως» καμία πολιτική αντίσταση στο ενδεχόμενο η Μαδρίτη να ζητήσει κρατικό διεθνή δανεισμό, προφανώς αναφερόμενος στη Γερμανία.

Και αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ της ιδέας να δοθεί σε χώρες της Ευρώπης περισσότερος χρόνος για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους. «Ας μην αυταπατώμεθα. Χωρίς ανάπτυξη το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται σε κίνδυνο. Το μάθημα της ιστορίας είναι ξεκάθαρο: η μείωση του δημόσιου ελλείμματος είναι απίστευτα δύσκολο χωρίς ανάπτυξη. Το υψηλό χρέος, με τη σειρά του, καθιστά δυσκολότερο να υπάρξει ανάπτυξη», επισήμανε στις δηλώσεις της η Κριστίν Λαγκάρντ. Ο τιμημένος με Βραβείο Νομπέλ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν αναφερόμενος στη νέα θέση του ΔΝΤ σημείωσε σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του: «συγχαρητήρια στο ΔΝΤ που είχε το θάρρος να το πει αυτό, κάτι που σημαίνει ότι αντιστέκεται σε μερικές πολύ ισχυρούς παίκτες και παραδέχονται ότι η δική του ανάλυση είχε σφάλματα».

Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι η διεθνής οικονομική κατάσταση δεν είναι πολύ πιο ασφαλής από το 2008—όταν η κατάρρευση της Lehman Brothers πυροδότησε μια παγκόσμια κρίση.

Διευκρινήσεις για την απογραφή από τον ΟΓΑ

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της καταγραφής με φυσική παρουσία των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, (ΟΓΑ) δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους, ότι όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα πρέπει:

α) να προσέλθουν, αρχικά, στον ανταποκριτή του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

β) στη συνέχεια, να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους, με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Επίσης, ο Οργανισμός υπενθυμίζει, ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2012 θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012, ενώ για όσους δεν καταγραφούν, θα ανασταλεί από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 η καταβολή της σύνταξης.

Κασιδιάρης -"Oι Συριζέοι θα τρώνε πόρτα"

Με προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ απάντησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε το κόμμα του για τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στο θέατρο «Χυτήριο».
Ο κ.Κασιδιαρης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση που θα προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και η ιστορική τους μνήμη η χρυσή αυγή θα παρεμβαίνει δυναμικά. «Απο εδώ και πέρα οι διάφοροι μαϊντανοί του ανθελληνισμού τύπου Ρεπούση και οι Συριζέοι βουλευτές τρώνε πόρτα».
Σε ερώτηση μάλιστα αν με βάση τα χθεσινά επεισόδια νομιμοποιούνται και οι μουσουλμάνοι να διαμαρτύρονται όταν υβρίζεται ο Μωάμεθ ο κ.Κασιδιάρης απάντησε «αν κάποιος σε μουσουλμανική χώρα κάνει θεατρικό έργο υβριστικό για τον Μωάμεθ θα του πάρουν το κεφάλι δεν θα διαμαρτυρηθούν με νόμιμο τρόπο όπως κάνουν οι Έλληνες πολίτες».

Είσαι γυναίκα; Μείνε μακριά από τις κακές ειδήσεις.

Οι αρνητικές ειδήσεις της επικαιρότητας γεμίζουν με στρες πολύ περισσότερο τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PLoS One.
Η μελέτη έγινε σε δείγμα 60 ανθρώπων κι ενώ γυναίκες και άνδρες διάβασαν ακριβώς τις ίδιες ειδήσεις στην εφημερίδα, οι γυναίκες αύξησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης τους ενώ οι άνδρες δεν είχαν καμία μεταβολή.
Επίσης η επιρροή της αύξησης του επιπέδου στρές τους κρατούσε πολύ περισσότερο απ’ ότι στους άνδρες.
Παρότι όμως οι γυναίκες επηρεάζονται από περισσότερους παράγοντες στο επίπεδο του στρές τους, ο οργανισμός τους με κάποιο τρόπο το αδρανοποιεί, προκειμένου να τις προστατέψει από παθογόνες καταστάσεις, κι αυτό είναι για τους επιστήμονες το μυστήριο που καλούνται να λύσουν.healthpress.gr

GOODY΄S ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Έκπτωση 10% στους Τριτέκνους !

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι μετά από συνάντηση του προέδρου Χρήστου Κορομηλά με τον ιδιοκτήτη των καταστημάτων της εταιρίας goodys συμφωνήθηκε έκπτωση 10% σε όλα τα μέλη μας με την επίδειξη της κάρτας μέλους. 
Ο Σύλλογος ευχαριστεί την εταιρία goodys Καλαμάτας για την ευαισθησία που έδειξαν στα μέλη μας .

Συνεχίζονται οι Εγγραφές για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Καλαμάτας.

Η Ακαδημία των Πολιτών, έχοντας διοργανώσει Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε τριάντα πόλεις της Ελλάδας, στη Κύπρο και το Εξωτερικό, προκηρύσσει την έναρξη των μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στην Καλαμάτας.

Τα μαθήματα του πρώτου έτους έχουν ως γνωστικά αντικείμενα την Ψυχολογία (Α’ Εξάμηνο) και την Συμβουλευτική (Β’ Εξάμηνο) και διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ θα αναπτύξουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας.

Δεκτοί γίνονται όλοι οι πολίτες άνω των 18, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο. Το κόστος για τις 26 ακαδημαϊκές διαλέξεις είναι 80 ευρώ το έτος, ενώ για φοιτητές, ανέργους , πολυτέκνους και άλλες ειδικές ομάδες πληθυσμού το ετήσιο ποσό εγγραφής ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στο ισόγειου του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33), κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00 και κάθε Τετάρτη 11:00 - 13:00 από τους συντονιστές του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Καλαμάτας, κ. Σινοπούλου Αντιγόνη (6989287344) και κ. Βιγκόπουλο Γιώργο (6981760181 / 6944775403).

Εγγραφές επίσης πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία της Ακαδημίας (22510-54739) και στο e-mail: academy@aigaion.org.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site:
http://civilacademy.eu/

Αστεροειδής θα περάσει απόψε πάνω από τη Γη...

Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει απόψε το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Η NASA διαβεβαίωσε ότι δε συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

Ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», ο οποίος έχει μήκος περίπου 17 μέτρων, ανακαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου και από εκείνη την ημέρα οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, σύμφωνα με το Space.com.

Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο «2012 TV» μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).

Η NASA και άλλοι αστρονόμοι επιτηρούν τους ουρανούς για να εντοπίσουν αστεροειδείς, που η τροχιά τους θα μπορούσε να διασταυρωθεί με αυτή της Γης, γεγονός που θα αποτελούσε απειλή για τον πλανήτη μας, πιθανώς πολύ σοβαρή αν ο αστεροειδής είναι μεγάλος. Αποτελεί δυνητικά ανησυχητικό γεγονός ότι είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο να περνάνε αστεροειδείς ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, αν και συνήθως είναι μικροί.

Δύο αστρονομικές ομάδες, το ιταλικό Virtual Telescope Project και η Slooh Space Camera, θα προσφέρουν ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του ταξιδιού του αστεροειδούς από τη γειτονιά της Γης.

Στην πρώτη περίπτωση μετά τις 20:30 ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση www.astrowebtv.org και στη δεύτερη μετά τα μεσάνυχτα στη διεύθυνση www.slooh.com.

Οι έμπειροι ερασιτέχνες αστρονόμοι επίσης θα μπορούν να δουν τον αστεροειδή και με ένα σχετικά μικρό τηλεσκόπιο...protothema.gr

ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ - Μαθητής πονούσε... από την πείνα!

Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί (11-10-2012) σε Λύκειο του Ηρακλείου όταν μαθητής ζήτησε άδεια για να φύγει επειδή του πονούσε το στομάχι, όπως είπε στον καθηγητή του, αλλά διαπιστώθηκε τελικά ότι το παιδί ήταν νηστικό πάνω από 24 ώρες!
Λίγο πριν τις 12.00 χθες το μεσημέρι ο μαθητής Λυκείου παρουσιάστηκε στον καθηγητή του ζητώντας να φύγει και να πάει στο σπίτι του επειδή όπως είπε του πονούσε το στομάχι. Μετά όμως από σχετικές ερωτήσεις του καθηγητή για το πως το έπαθε, ο μαθητής απάντησε ότι δεν είχε βάλει το παραμικρό στο στόμα του για πάνω από μια ημέρα, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια του.
Σύμφωνα με το creteplus.gr, μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με τον μαθητή, του δόθηκαν χρήματα προκειμένου να ψωνίσει και να φάει. Τώρα αυτό που γίνεται είναι διακριτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι γονείς του μαθητή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ώστε να υπάρξει βοήθεια με την χορήγηση τροφίμων σε επίπεδο πρώτης παρέμβασης.
Πάντως για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι στο Ηράκλειο απαιτούνται να στηθούν πλέον οργανωμένες και σταθερές κοινωνικές δομές-και όχι αποσπασματικές- για να βοηθούνται οικογένειες οι οποίες έχουν γονατίσει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Γιγάντιο μάτι ξεβράστηκε στην ακτή!

Ένας βολβός ματιού σε μέγεθος... γκρέιπφρουτ ξεβράστηκε σε παραλία των ΗΠΑ αφήνοντας τους επιστήμονες να αναζητούν από πού και κυρίως από τι προήλθε! Το μεγάλο μπλε μάτι βρέθηκε από έναν ντόπιο στην παραλία Pompano.
Οι ειδικοί επιχειρούν να καθορίσουν την προέλευσή του και το τοποθέτησαν στον πάγο για να μπορέσουν να το αναλύσουν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Florida Fish and Wildlife Research Institute στο St Petersburg.
Ο άνδρας που εντόπισε τον βολβό δήλωσε πως στην αρχή τον... κλωτσούσε κατά μήκος της παραλίας και μετά κατάλαβε τι ήταν.
«Ήταν πολύ φρέσκος... αιμορραγούσε ακόμα όταν τον έβαλα σε μία πλαστική σακούλα», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια πήρε το μάτι στο σπίτι και το έβαλε στο ψυγείο.
Εκπρόσωπος του Ερευνητικού Ινστιτούτου εκτιμά πως προέρχεται από ζώο της θάλασσας, αφού βρέθηκε στην παραλία. Είναι πιθανό να προέρχεται από γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα ή κάποιο μεγάλο ψάρι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Στο ΣτΕ για τα σκουπίδια ο Μπάμης !

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είχε ανακοινώσει, προσφεύγει ο δήμος Οιχαλίας κατά της απόφασης για τη δημιουργία χώρου προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο «Παλιοροβούνι». 
 Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην έκτακτη συνεδρίασή του την περασμένη Κυριακή, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες δια του νομικού συμβούλου του Δήμου.
Ο κ. Μπάμης είπε ότι υπάρχει ήδη προσφυγή του δήμου Οιχαλίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2011 κατά προηγούμενης απόφασης της περιφέρειας από το 2010, που αναφερόταν και πάλι στο “Παλιοροβούνι”, τότε ως προτεινόμενο χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Βρούτσης- Το φετινό δώρο θα είναι το ...τελευταίο !

Δεν θα περιμένουν μάταια, έστω αυτό το... αντίδωρο που έχει απομείνει οι συνταξιούχοι, παρά τις πιέσεις της τρόικας να κοπεί από τώρα το δώρο των Χριστουγέννων
Όπως είπε μιλώντας στο πρωινό του Αντέννα ο ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης «Το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά φέτος στους συνταξιούχους. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από του χρόνου»
Μ' αυτό τον τρόπο πάντως ο υπουργός εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο δώρο.

Αμφισβητούν την ελληνικότητα της κορωνέικης ελιάς..!!!

Αυτό μας έλειπε τώρα.Ολα τα εγκλήματα και οι παραλείψεις του Ελληνικού κράτους φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πληρωθούν μαζεμένες..!
Η κορωνέικη ελιά θεωρείται η «βασίλισσα» των ελληνικών ποικιλιών ελιάς προϊόν αιώνων συστηματικής καλλιέργειας με «πατρίδα» την Κορώνη της Μεσσηνίας. Ωστόσο η ελληνικότητά της δεν είναι κατοχυρωμένη!
Οι Αμερικάνοι χάρη στη συστηματική εργασία του Ινστιτούτου Smithsonian -η Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ-  έχουν φροντίσει να καταγράψουν το σύνολο των ειδών χλωρίδας αλλά και πανίδας του πλανήτη προκειμένου να πατεντάρουν τις ποικιλίες, όπως η κορωνέικη ελιά, οι οποίες δεν έχουν ακόμα κατοχυρωθεί.
Όπως ενημερώνει τους αναγνώστες των «Επικαίρων» ο κ. Νίκος Λάππας, επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ), οι ξένοι κάτοχοι πατέντων -όχι μόνο Αμερικανοί- απαιτούν σημαντικά ποσά από τους παραγωγούς προκειμένου να τους τις παραχωρήσουν προς χρήση:
«Εταιρείες χρησιμοποιούν σαθρά επιχειρήματα, όπως το ότι έχουν βελτιώσει ποικιλίες, προκειμένου να ελέγχουν τα δικαιώματα πάνω στο πολλαπλασιαστικό υλικό, το οποίο όμως δεν έχουν βελτιώσει οι ίδιες, αλλά η συνολική ανθρώπινη παρέμβαση ανά τους αιώνες», επισημαίνει ο κ. Λάππας.moriasnews.gr

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –Ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς

Ληστεία με το καλημέρα σήμερα το πρωί στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κυπαρισσία .
Δύο άγνωστα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισήλθαν στον χώρο της τράπεζας  με τα όπλα στα χέρια αφαίρεσαν άγνωστο έως στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από την τράπεζα προς άγνωστη κατεύθυνση .
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό τους 

Ανοιξη με χιόνια στην Αυστραλία

Από χιόνι καλύφθηκαν πολλές περιοχές στις πολιτείες Βικτόρια, Νέα Νότια Ουαλία, Κουίνσλαντ και Νότια Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι η χώρα διανύει τον δεύτερο μήνα της άνοιξης.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα για την εποχή προκάλεσαν διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Σίδνεϊ.
Ο φετινός Οκτώβριος είναι ο πιο ψυχρός των τελευταίων 40 χρόνων στη Βικτόρια, ενώ χθες στη Μελβούρνη η ανώτερη θερμοκρασία ήταν μόλις 13 βαθμοί.

Μεσσηνία:Έκανε μαύρους στο ξύλο τους Αλβανούς που μπήκαν στο σπίτι του

Οι δύο δράστες παραβίσαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα με όπλα - Κάπου εκεί όμως αντί να ξεκινήσει ο εφιάλτης του ιδιοκτήτη, ξεκίνησε ο δικός τους...
Η υπόθεση ξεκίνησε σε σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή Τουλούπα Χάνι Μεσσηνίας, τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 Σε πρώτη φάση δύο Αλβανοί 32 και 29 ετών, κατάφεραν να παραβιάσουν την εξώπορτα του σπιτιού και μπήκαν μέσα την ώρα που ο ιδιοκτήτης κοιμόταν. Οι δράστες απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν με τα όπλα που κρατούσαν και του ζήτησαν τα χρήματα που είχε στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν είχε σκοπό να παραδοθεί...
Σηκώθηκε από το κρεβάτι, τους πλησίασε και τους έκανε ''τόπι στο ξύλο''. Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και κατάφεραν να διαφύγουν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ξεκίνησαν με βάση τις περιγραφές του ιδιοκτήτη.
Τα ξημερώματα εντοπίστηκαν στην Πύλο και οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκαν την ενοχή τους και εντός της ημέρας, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης...NewsIt.gr

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ-ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ!

  Στοιβάζουν τα καυσόξυλα με κενά, αυξάνουν τον όγκο και τα χρεώνουν πιο ακριβά !!!!
Την πάτησε όπως φαίνεται το υπουργείο Ανάπτυξης αφού με τη διάταξη για την πώληση των καυσόξυλων, αντί να λύσει το πρόβλημα με την κλεψιά στο ζύγισμα, δημιούργησε ένα άλλο που έχει να κάνει με το πως στοιβάζουν οι έμποροι τα ξύλα. 
Οι επιτήδειοι αφήνουν μεγάλα κενά ανάμεσα στα ξύλα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος των ξύλων και κατά συνέπεια και η τιμή τους.
Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, οι έμποροι πλέον θα υποχρεούνται «να πωλούν τα καυσόξυλα κατ' όγκο και να χρησιμοποιούν ως μονάδα μέτρησης το χωρικό κυβικό μέτρο και θα πρέπει τα καυσόξυλα να στοιβάζονται με τα μικρότερα δυνατά κενά. Επομένως είτε τα καταβρέχουν για να αυξήσουν το μετρούμενο βάρος τους, είτε τα στοιβάζουν με κενά, ο καταναλωτής θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Μία λύση που ορίζει η νέα διάταξη είναι τα καυσόξυλα να διατίθενται στοιβαγμένα σε παλέτες ή ειδικούς σάκους ο όγκος των οποίων θα αναγράφεται ευκρινώς επί της εξωτερικής τους επιφανείας, κάτι όμως που ο καταναλωτής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η ευκρινώς αναγραφόμενη ένδειξη όγκου σε έναν μεγάλο σάκο αντιστοιχεί πραγματικά στο περιεχόμενο!iefimerida.gr

Νεκρό το 10 χρονο παιδάκι από την σύγκρουση με Σχολικό

Σύμφωνα με το αρχηγό της πυροσβεστικής το παιδάκι που επέβαινε στο ιδιωτικό Ι.Χ και οδηγούσε η μητέρα του ανασύρθηκε νεκρό ενώ ακόμα 3 παιδάκια του σχολικού η συνοδός και η οδηγός του ι.Χ έχουν τραυματιστεί.

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ΙΧ με συνολικά οκτώ τραυματίες, σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά μία γυναίκα που οδηγούσε το ΙΧ και ένα παιδί που επέβαινε στο ίδιο όχημα, πιθανόν το παιδί της, ενώ από το σχολικό λεωφορείο τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε παιδιά και ο οδηγός. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας που ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Απαγορεύεται το κάπνισμα στις παραλίες !!!

Με πρόστιμο 140 δολαρίων θα τιμωρούνται οι καπνιστές στη Βικτόρια στην Αυστραλία  αν τολμήσουν να ανάψουν τσιγάρο σε κάποιες παραλίες που συγκεντρώνονται πολλοί λουόμενοι.
Αν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος από την Βουλή, όπως αναμένεται, οι καπνιστές δεν θα μπορούν να καπνίζουν ούτε 50 μέτρα μακριά από τις σημαίες που τοποθετούν στις παραλίες η ναυαγοσώστες.

28 λεπτά ανά λίτρο το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΕ 0,28 ευρώ ορίστηκε η τιμή ανά λίτρο του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί στους δικαιούχους με ακίνητα έως 120 τ.μ. Το συνολικό ποσό του επιδόματος που θα δικαιούται όμως ο φορολογουμένους θα εξαρτάται από γεωγραφικά κριτήρια και θα ξεκινάει από 42 ευρώ (π.χ. για γκαρσονιέρα 30 τ.μ. στην Αθήνα) και θα φτάνει μέχρι τα 840 ευρώ για μια κατοικία στο Νευροκόπι.

Το επίδομα ουσιαστικά θα είναι μια επιστροφή του αυξημένου φόρου. Ο καταναλωτής θα πληρώνει 1,40 ευρώ περίπου το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και στη συνεχεία θα παίρνει πίσω τα 28 λεπτά. Για την καταβολή επιδόματος θα λαμβάνονται υπόψη και τρία ακόμη κριτήρια: το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας και η επιφάνεια της κύριας κατοικίας σε τετραγωνικά μέτρα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία για να πάρουν πίσω την επιστροφή φόρου: Θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις αιτήσεις όπου θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ΑΦΜ και ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού όπου θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ακολούθως θα διασταυρώνει τα στοιχεία της κατανάλωσης με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι πρατηριούχοι για να ελέγχουν τις ποσότητες που καταναλώθηκαν.
Η καταβολή του ποσού της «επιστροφής φόρου» που αντιστοιχεί στην αγορασθείσα ποσότητα θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου το αργότερο μέσα σε 10-15 μέρες από τη γνωστοποίηση της συναλλαγής στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Φλώρινα: Ενέργειες για  αποκλεισμό των συνόρων εξετάζουν επαγγελματικοί φορείς και κάτοικοι της Φλώρινας, σε σειρά κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες της Φλώρινας δεν πρόκειται να προμηθευτούν ούτε να διανείμουν πετρέλαιο, στο πλαίσιο μιας αρχικής κινητοποίησης. Στη συνέχεια οι φορείς της περιοχής θα αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις, σχεδιάζοντας μεταξύ άλλων κλείσιμο των συνόρων, των δρόμων, της αγοράς και των υπηρεσιών της περιοχής.

Τατσόπουλος για Χρυσή Αυγή - Μέτρα έμπνευσης... Ηρώδη

Για μέτρα έμπνευσης... Ηρώδη γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα των στοιχείων που ζήτησε η Χρυσή Αυγή για τα βρέφη και τα νήπια μεταναστών που έγιναν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας. 
Ο κ. Τατσόπουλος γράφει:
«Νομίζω πως η Χρυσή Αυγή μας δοκιμάζει. Κάθε μέρα παίρνει και ένα πιο ακραίο μέτρο, κάνει ένα πιο θρασύ βήμα κινούμενη σε ένα όριο νόμου-παρανομίας. Η τραγωδία ξεκινάει από τη στιγμή που η συμμορία αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα.
Τέλος σε αυτή τη τραγωδία μπορεί να δώσει μόνο ο ελληνικός λαός, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει. Οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καλλιεργούν τα πιο αρνητικά πιστεύω του κόσμου, τη μισαλλοδοξία και το φόβο για το ξένο και απόρροια αυτής της τακτικής είναι αυτό το μέτρο ηρωδειακής φύσης, το να ζητήσουν δηλαδή την καταγραφή αλλοδαπών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Όσο θα τους αφήνουμε χώρο, θα τον καταλαμβάνουν. Είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε τα όρια της δημοκρατίας».: Εθνος

Τι είναι το «Coprus Christi»!

Την αναβολή της πρεμιέρας του «βλάσφημου» θεατρικού έργου «Corpus Christi» το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όταν περίπου εκατό μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν, χλεύασαν και απείλησαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας τους θεατές να εισέλθουν στο χώρο και να παρακολουθήσουν το έργο. 
Η Ιερά Οδός μάλιστα, έκλεισε και στα δύο ρεύματα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. 
Η επιμελήτρια της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου δήλωσε "βιασμένη" και "ταπεινωμένη" μετά τα επεισόδια, ωστόσο κάλεσε τον κόσμο και τα καλλιτεχνικά σωματεία της χώρας "να αποδοκιμάσουν τέτοιες προσπάθειες φίμωσης της ελευθερίας της τέχνης" και να δώσουν το "παρών" στη σημερινή πρεμιέρα της παράστασης.
Το θεατρικό έργο Corpus Christi του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του. 
Στην θεατρική παράσταση ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας. 
Πρόκειται για ένα έργο που αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, σε μία σε μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες.

ΤΩΡΑ -Ο καιρός στην Μεσσηνία

Βροχερό το σκηνικό του καιρού

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και πιθανόν κατά τόπους στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Κρήτης, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 25 στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια τμήματα του νομού περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 43% σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue κερδίζοντας μάλιστα τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από τον Σεπτέμβριο.
Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%).
Το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές έναντι του 21% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Ως καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33% ενώ ακολουθεί το 25% που πιστεύει ότι κανένα κόμμα δεν κάνει σωστή αντιπολίτευση.
Δυσκολίες με το προσωπικό του εισόδημα αντιμετωπίζει το 72% ενώ το 28% αισθάνεται οργή για την κατάσταση της χώρας, το 24% απογοήτευση και το 15% άγχος.
Τέλος το 83% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή και το το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου.

Ο Σμαραγδής απαντά στην «με πορδές δεν βάφονται αυγά» κριτική του Δανίκα

Ψύχραιμη και μετρημένη ήταν η απάντηση που έδωσε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής σχετικά με την σκληρή κριτική που του άσκησε ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας για την ταινία του «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» που αναφέρεται στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.
«Δεν έχω λόγο πάνω στην κριτική του κ. Δανίκα, δεν διαβάζω κριτικές, δεν με αφορούν. Ο καθένας μπορεί να δει την ταινία και να τη σχολιάσει, αναλόγως το πόσο αγγίζει την ψυχή του και του ταιριάζει σαν αποτέλεσμα. Εγώ έκανα την ταινία για να δώσω χαρά, δύναμη και περηφάνια στους Έλληνες». Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής στο fthis.
Προσθέτοντας πως «Δεν με απασχολεί η κριτική κανενός, ούτε φυσικά με στενοχωρεί. Θα στεναχωρηθώ αν ο κόσμος δεν πάει στον κινηματογράφο να δει την ταινία. Βλέπω τους αριθμούς και αντιλαμβάνομαι την απήχηση που έχει στον κόσμο η δουλειά μου».

Εγκεφαλικά “θερίζουν” και τους νέους

Τα εγκεφαλικά είναι συνηθισμένα στις μεγάλες ηλικίες, αλλά σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής. Στην έρευνά τους που πραγματοποιήθηκε σε δύο αμερικανικές πολιτείες, οι επιστήμονες, τα συμπεράσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση “Νευρολογία” (Neurology), διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των εγκεφαλικών ανάμεσα σε ανθρώπους κάτω των 55 ετών διπλασιάστηκαν στο διάστημα 1993-2205.
Μεταξύ των λευκών ηλικίας 20 με 54 ετών, το ποσοστό αυξήθηκε από 26 εγκεφαλικά για κάθε 100.000 ανθρώπους σε 48 ανά 100.000.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μπορούν μονάχα να δώσουν πιθανές ερμηνείες. Μία από αυτές είναι ότι οι γιατροί διαγιγνώσκουν συχνότερα τα εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους, τόσο χάρη στη νέα τεχνολογία απεικόνισης εγκεφάλου (μαγνητική τομογραφία) όσο και λόγω του ότι οι ίδιοι είναι περισσότερο προσεκτικοί και ενημερωμένοι.
“Ωστόσο, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος”, λέει ο επικεφαλής της έρευνας Μπρετ Κισέλα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σινσινάτι.
“Με βεβαιότητα υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης παραγόντων κινδύνου”.
Ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνονται η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υπέρταση.
“Και αν τους αναπτύσσεις (τους παράγοντες) στην ηλικία των 20, τότε μπορεί και να υποστείς εγκεφαλικό σε μικρότερη ηλικία”, προσθέτει ο ίδιος.

Παρατείνεται η απογραφή στο ΙΚΑ

Συνεχίζεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω της αυξημένης προσέλευσης μετά την ανακοίνωση διακοπής της καταβολής των συντάξεων.

Ειδικότερα με έγγραφο του, το ΙΚΑ αναφέρει ότι «αποφασίστηκε τελικά να συνεχιστεί η διαδικασία καταγραφής από τις 11 Οκτωβρίου 2012 και μετά μόνο από τα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπου ανήκουν οι συνταξιούχοι βάσει του τόπου κατοικίας τους, ημερομηνία κατά την οποία επαναλειτουργεί το σύστημα καταγραφής των συνταξιούχων μέσω ΟΠΣ, στο οποίο έχει ενσωματωθεί ηλεκτρονικά το αρχείο όλων των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων».

Επισημαίνεται, όμως, ότι οι συνταξιούχοι που καταγράφονται μετά τις 5 Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής της σύνταξής τους μόνο από τις 22 Οκτωβρίου και μετά, από το Ταμείο του ίδιου Υποκαταστήματος, μετά την έκδοση ειδικής εντολής πληρωμής. Ειδικά για τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ η πληρωμή θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις 26 Οκτωβρίου 2012 και μετά.

Σημειώνει το ΙΚΑ ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι και οι Υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επισημαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την πληρωμή τους στις 22 Οκτωβρίου (οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ στις 26 Οκτωβρίου), αλλά και προκειμένου να πιστωθεί στις 22 Νοεμβρίου σε πιστωτικό ίδρυμα ή στα ΕΛ.ΤΑ. το ποσό της σύνταξης μηνός Δεκεμβρίου, θα πρέπει η διαδικασία καταγραφής στο Υποκατάστημα να έχει γίνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Παναγιώταρος: Ξεσκ@@@@@ες αδερφές θα έρθει η ώρα σας! (Βίντεο)

Σε μια απίστευτη φραστική επίθεση κατά των ηθοποιών της παράστασης στο θέατρο Χυτήριον, όπου το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν πρωτοφανή επεισόδια, απαθανάτισε ερασιτεχνική κάμερα τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο.

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί πολύ σκληρές εκφράσεις κατά των ηθοποιών, τους οποίους αποκαλεί μεταξύ άλλων «ξεσκισμένες αδελφές» και τους προειδοποιεί πως «σύντομα θα έρθει η ώρα σας».

ΕΦΑΓΕ άγριο ξύλο ο Βασίλης Καρράς !

Αγριο ξύλο έφαγε ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Ντίσελντορφ, σε νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε. Την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή ενημερώθηκε ότι ο μάνατζέρ του δεχόταν επίθεση από μπράβους έξω από το νυχτερινό μαγαζί.
Τότε ο τραγουδιστής άφησε το μικρόφωνο και βγήκε έξω. 
Οι φουσκωτοί, όμως, δεν του χαρίστηκαν και του επιτέθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τον πάρουν αιμόφυρτο ο επιχειρηματίας του μαγαζιού και οι άνθρωποί του, για να τον φυγαδεύσουν στο αυτοκίνητό του.
 Πηγή: Δημοκρατία

Ισχυρός σεισμός στην Αυστραλία

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε την Παρασκευή στα ανατολικά της Ινδονησίας, κοντά στα νησιά Άρου, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 33 χιλιομέτρων και 80 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά των νήσων Άρου.

Φώτα, κάμερα, πάμε… Μεσσηνία !

Η Μεσσηνία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όχι μέσω μίας αλλά δύο διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.
 Η πρώτη βγαίνει σήμερα στις αίθουσες και δεν είναι άλλη από το «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή.
Οι ομορφιές του νομού αποτέλεσαν ιδανικό φόντο για τις θαλασσινές περιπέτειες του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα Ιωάννη Βαρβάκη.
Η δεύτερη είναι το «Πριν τα μεσάνυχτα» που θέλει τους πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί να ξανασυναντιούνται μετά το «Πριν το ξημέρωμα» και το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» στην Καλαμάτα, την Πύλο, την Καρδαμύλη και την Κορώνη.
Ο Ίθαν Χοκ μάλιστα γύρισε κάποιες σκηνές σε δωμάτιο του Westin Resort στο Costa Navarino.
Μπορείτε να επιλέξετε το συγκεκριμένο δωμάτιο ζητώντας το με το νέο του όνομα -που είναι φυσικά «Πριν τα μεσάνυχτα»- ενώ θυμηθείτε πως συνεχίζουν να ισχύουν τα φθινοπωρινά πακέτα που ξεκινούν από €125 και περιλαμβάνουν μαθήματα γκολφ, θεραπείες στο Anazoe Spa, οικογενειακές και πολλές ακόμη προσφορές (2723095000).

Αναζητούν εναγωνίως κάτι για να απασχολείται στην ΕΡΤ η Σαλαγκούδη!...

Αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ με την Ανθή Σαλαγκούδη δεν έχει προηγούμενο! Η κοπέλα δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά και αυτοί παιδεύονται να βρουν κάτι να την απασχολήσουν. Και δικαίως κάποιος μπορεί να ... αναρωτηθεί:
Γιατί σώνει και καλά να υπάρχει κάποια Σαλαγκούδη στην Αγία Παρασκευή που θα πρέπει να της βρούν να κάνει κάτι, επειδή λέει την ακριβοπληρώνουν;
Ποιος την πήρε και γιατί; Ποιες ανάγκες στην κρατική τηλεόραση έπρεπε να καλύψει;
Προφανώς καμμία!..
Για τη Σαλαγκούδη που προσελήφθη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων στην ΕΡΤ αναζητείται τώρα εναγωνίως κάποια (ό,τι νάναι) «ειδική θέση» καθως η πρώτη προσπάθεια να συμπαρουσιάζει εκπομπή στην πρωινή ζώνη απέτυχε ενώ η μετέπειτα απόπειρα να συμμετέχει σε εκπομπή το απόγευμα, σκόνταψε σε ενστάσεις και αντιδράσεις για την..καταλληλότητά της.
Στη Σαλαγκούδη τώρα δίνεται, λέει, μια τρίτη ευκαιρία καθώς εξετάζεται η πιθανότητα να επανέλθει το νυχτερινό δελτίο των 11.00 στην ΕΤ-1 το οποίο είχε καταργηθεί πριν ένα χρόνο. Στο δελτίο ειδήσεων αυτό για τη θέση του παρουσιαστή, αν προχωρήσει το σενάριο, προορίζεται η θυγατέρα του πρώην υφυπουργού του Καραμανλή.
Τελικά κουτσοί, στραβοί στον «Αγιο Παντελεήμονα» της ΕΡΤ; Και δεν νομίζουμε να έχει καμμία ανάγκη η κοπέλα. Ισα-ίσα...  zoornalistas.blogspot.gr

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ - Χαμός για το Corpus Christi

Περίπου 100 μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της "Χρυσής Αυγής", συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από το θέατρο "Χυτήριο", στην Ιερά Οδό, για να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση Corpus Christi, το περιεχόμενο της οποίας θεωρούν βλάσφημο.
Απέναντι από τους συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής", Η. Παναγιώταρος, βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που τους απωθούσαν.
Οι διαδηλωτές κάποια στιγμή επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση.
Οι αστυνομικοί για να διαλύσουν το πλήθος έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε μια προσαγωγή.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές, που φάνηκαν αρχικά να διαλύονται, επέστρεψαν στο σημείο, έσπασαν την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει τα ΜΑΤ και έσκισαν τις αφίσες της παράστασης, φωνάζοντας συνθήματα, όπως, «Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία».
Στο θέατρο "Χυτήριο" έχουν φτάσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι δηλώνουν οτι θέλουν να μπουν στο θέατρο να δουν την παράσταση. Ανάμεσά τους ο Ν. Μπίστης, και Π. Τατσόπουλος,, η Μ. Ρεπούση και Β. Κατριβάνου.
Ωστόσο, οι βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Ηλ. Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς, που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του θεάτρου, δηλώνουν πως αν μπουν οι συνάδελφοί τους θα μπουν και οι ίδιοι για να τη διακόψουν.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Χρ. Παππάς, απελευθέρωσε τον μοναδικό προσαχθέντα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι αστυνομικοί οδηγούσαν έναν από τους συγκεντρωμένους στην κλούβα εκείνος φώναξε: "δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα".
Τότε ο βουλευτής είπε "αφήστε τον άνθρωπο ελεύθερο" και πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμενο διαδηλωτή και τον απομάκρυνε από την κλούβα, με τους αστυνομικούς, απλώς να παρακολουθούν τη σκηνή.

Ανοίκεια επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Ε .Βενιζέλο

Με με απίστευτη απρέπεια της Ζωης Κωνσταντοπουλου προς τον Ευαγγελο Βενιζελο ολοκληρώθηκε η εξάωρη παρουσία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στνεός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου του έδωσε ένα χαρτί με το οποίο του θύμιζε να πάρει το χάπι της πίεσης.
Tότε η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Είδα πως πήρατε ένα σημείωμα. Θέλετε να προσθέσετε κάτι;»
 «Κυρία μου, είναι προσωπικό… Μου θυμίζει την υποχρέωση μου να πάρω ένα φάρμακο!», της απάντησε ο κ. Βενιζέλος φανερά εκνευρισμένος.

Όταν τελείωσαν οι ερωτήσεις των βουλευτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε από την αίθουσα για να φύγει αλλά ξαναγύρισε πίσω για να δείξει στον πρόεδρο της επιτροπής Τάσο Νεράτζη το χαρτί προκειμένου να είναι σαφές ότι περιείχε μήνυμα προσωπικής φύσης.
Ομως η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν φάνηκε να πείθεται και απάντησε οτι «το χαρτί αυτό τώρα βγήκε έξω και το έγραψε μόνος του, και αν πως έπρεπε να το καταθέσει στην επιτροπή την ώρα που του το έδωσε ο συνεργάτης του».
Ολοι οι βουλευτες έμειναν με ανοιχτό το στόμα ενώ ο κ.Νεράντζης δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά και σιώπησε...

ΟΛΑΝΤ-«Κίνδυνος» σύγκρουσης μεταξύ Συρίας-Τουρκίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι υπάρχει "κίνδυνος" κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, την "αυτοσυγκράτηση" της οποίας "καλωσόρισε", προκειμένου να "αποφευχθεί το ξέσπασμα" μιας ευρύτερης σύρραξης, σε συνέντευξή του στα τηλεοπτικά δίκτυα RFI/France24/TV5Monde.

Ερωτηθείς σχετικά με μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού, ο κ. Ολάντ απάντησε: "Είναι ένας κίνδυνος και η Τουρκία επέδειξε ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση".

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως "θέλω να χαιρετίσω τη στάση των ηγετών της, επειδή υπήρξαν επιθέσεις και προκλήσεις".

Ολονύχτια μάχη μεταξύ αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το πάνω μέρος της Πλατείας Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας καθώς στις 3 τα ξημερώματα έγινε στην κυριολεξία "μάχη" μεταξύ αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών. 
Η επιτιθέμενη ομάδα αποτελούμενη από πενήντα περίπου άτομα "κατέβαινε" στην οδό Καρατζά και χρησιμοποιώντας πέτρες προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ψησταριά που βρίσκεται στο πάνω μέρος
της Πλατείας.
Η άλλη ομάδα απάντησε αμέσως και ξαφνικά στην Πλατεία άρχισε να γίνεται "πόλεμος". Εκσφενδονίζονταν μέχρι και μπουκάλια μπύρας με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Το επεισόδιο συνέβη στις 3 τα ξημερώματα, κράτησε πάνω από μισή ώρα, όμως σύμφωνα με τους κατοίκους που ξύπνησαν έντρομοι, αστυνομία δεν επενέβη. Στο κατάστημα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο σημείο. Δεν έγινε καμία σύλληψη ούτε καν προσαγωγή.dete.gr 

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 12-10-2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου