20.10.12

Μιχαλολιάκος: Μας είπαν ναζί, όχι κλέφτες

Ο  γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του, σε εκδήλωση στο Γουδή, έκανε λόγι για «αυγή» και «φως» μέσα στη «σάπια» πολιτεία.

Ο  κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι:
«Μας είπαν ναζί, αλλά δεν μας είπαν κλέφτες. Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά, αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά».ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε ναζιστικά τους οπαδούς του.
Στη 12η γιορτή της «Ελληνικής Νεολαίας» στο Γουδή έδωσε το «παρών» σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χ.Α.

ΠΑΤΕΝΤΕΣ για να κτυπήσετε την κρίση - ΦΩΤΟ

Ορίστε, το έφτιαξα...















Ψάχνει για τον Nibiru η NASA;

Ένας πλανήτης τέσσερις φορές το μέγεθος της Γης μπορεί να βρίσκεται στα άκρα του ηλιακού μας συστήματος, πέρα ​​από τον Πλούτωνα,
σύμφωνα με νέα έρευνα. Πάρα πολύ μακρινός για να εντοπίσει εύκολα από τα συνήθη τηλεσκόπια. Ο αόρατος αυτός πλανήτης θα μπορούσε να τραβάει βαρυτικά τα μικρά παγωμένα αντικείμενα πέρα ​​από τον Ποσειδώνα, και αν αυτό ευσταθεί, μπορεί να  βοηθήσει στην εξήγηση του μυστηρίου στις περίεργες τροχιές αυτών των αντικειμένων.

Ο ισχυρισμός προέρχεται από τον Rodney Gomes, αστρονόμο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Gomes παρουσίασε πρόσφατα τα ολοκλήρωμενα υπολογιστικά του μοντέλα που υποδηλώνουν την ύπαρξη του μακρινού πλανήτη.

Σύμφωνα με το ntv.ru: Οι επιστήμονες της NASA ενδιαφέρονται για το μυστηριώδη πλανήτη Nibiru, ο οποίος, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τη ζωή στη Γη.

Οι μυθικός πλανήτης Nibiru / Planet X ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση των αρχαίων Σουμερίων, περιστασιακά πλησιάζει τη Γη, προκάλεσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.

Οι επιστήμονες της NASA, επιβεβαίωσαν επίσημα την ύπαρξη του Nibiru ήδη το 1983, και άρχισαν μια σοβαρή έρευνα με ένα ειδικό τηλεσκόπιο ελπίζοντας να εντοπίσουν το μυστηριώδες αντικείμενο στο χώρο και πάλι, γιατί θα μπορούσε να είναι σοβαρή απειλή για τη ζωή στον πλανήτη μας, σύμφωνα με το AN-Online

Κάποια άλλα στοιχεία: 
Η ανακάλυψη του πλανήτη Χ / Nibiru δημοσιεύθηκε στην Washington Post, The New York Times και των ΗΠΑ News το 1983.
Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, η βαρυτική δύναμη του Nibiru, ήταν υπεύθυνη για τον Μεγάλο Κατακλυσμό , την εξαφάνιση της Ατλαντίδας και συχνές πλημμύρες στον κόσμο, ενώ  άλλαξαν και τον άξονα κάποιων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Στις αρχές του περασμένου έτους, το πανεπιστήμιο του Cornell και Lorenzo Iorio αποκάλυψαν ότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη έχει υποστεί μια ριζική αλλαγή.

Η ύπαρξη του πλανήτη Nibiru αμφισβητείται τώρα από τη NASA. Ωστόσο, η παρατήρηση του Nibiru, το 2008, που έγινε με το Τηλεσκόπιο του Νότιου Πόλου, εξαφανίστηκε από αρχεία της. Με το Google Sky σε καθορισμένες συντεταγμένες είναι μια μαύρη επιφάνεια. Σύμφωνα με την Google: "Η μαύρη επιφάνεια προκαλείται από ένα σφάλμα στο πρόγραμμα του υπολογιστή."
Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2011, σχεδόν κατά λάθος η NASA επιβεβαιώνει τον Nibiru / Planet X, στο συνέδριο του NEOWISE. Κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου η Amy Mainzer δεν είπε: «ο πλανήτης Χ δεν υπάρχει, λέει « ο πλανήτης Χ δεν έρχεται να μας πάρει »

Έτσι, πρέπει κανείς να ρωτήσει, ποιος είναι ο λόγος που η NASA ψάχνει πάλι για Nibiru / Planet X;

Περιέργως, πριν,λίγες μέρες επιστήμονες από τις ΗΠΑ είπαν ότι: Ο Nibiru θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από εξωγήινους πολιτισμούς, για να παρακολουθεί τη Γη.

Εσείς που γκρινιάζετε για τα τούρκικα σήριαλ γιατί δεν βλέπετε τις σειρές της ΝΕΤ

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, η κυρία Ακρίτα επέρριψε ευθύνες στους τηλεθεατές εκείνους που γκρινιάζουν για τα τούρκικα σήριαλ λέγοντας:
 «Ολοι εσείς που γκρινιάζετε για τα τούρκικα σίριαλ και "τς τς τς τι επίπεδο είναι αυτό", τώρα που είχατε ΤΗΝ εναλλακτική με τις εκπληκτικές πολυβραβευμένες σειρές της ΝΕΤ γιατί δεν τις είδατε; Είχατε χάσει το τηλεκοντρόλ ανάμεσα στα παπλώματα; 
Ή κάνατε... αποχή ως ένδειξη διαμαρτυριας γιατί λογοκρίθηκε το φιλί στο Downton Abbey; Μήπως κάποτε ο τηλεθεατής, αντί να πετάει το μπαλάκι, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του;»
;

Στα 6 ευρώ το πακέτο τσιγάρα ...ΓΕΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !

Να αντισταθμιστεί τη «μαύρη τρύπα» στη δημοσιονομική κατάσταση της Υγείας με επιπλέον φόρο δύο ευρώ σε κάθε πακέτο σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών.
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΑΚΟΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ....
ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ -ΠΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ....
ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 1.500 ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ...
ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ  ;

Εισαγγελέας Διαφθοράς για την πάταξη της δωροδοκίας

Ριζοσπαστικές αλλαγές για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά προωθεί μέσω σχεδίου νόμου το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το zougla.gr το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης θα περιλαμβάνει τη θέσπιση του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και αρκετές αλλαγές στην ποινική μεταχείριση των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών οι οποίοι υποπίπτουν σε δωροδοκία, ή ζημιώνουν το Δημόσιο με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.
Παρόλο που οι τροποποιήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα άρθρα 1, 2 και 3 του νόμου 4022/2011 περιέχονται σε σχέδιο νόμου, το οποίο συνυπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, η «ψήφιση» του νομοσχεδίου και η θέσπιση του «εισαγγελέα Διαφθοράς» αποτελεί προσωπικό στοίχημα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη καθώς και του υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη.
Στα πρότυπα του οικονομικού εισαγγελέα
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς να λειτουργήσει στα πρότυπα των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα ανεξάρτητο εισαγγελικό γραφείο, το οποίο θα στελεχωθεί από εισαγγελείς αλλά και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και θα λειτουργήσει στις δύο μεγαλύτερες εισαγγελίες της χώρας, δηλαδή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής θα είναι ένας ή μία αντεισαγγελέας Εφετών.
Η τοποθέτησή τους αναμένεται να γίνει με πράξη την οποία θα εκδώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ το έργο τους θα εποπτεύεται και θα συντονίζεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Επιπλέον, προβλέπονται και χρονοδιαγράμματα σε ό, τι αφορά στην περαίωση των υποθέσεων, καθώς η προκαταρκτική εξέταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους δύο μήνες.
Σκληρές ποινές για τις δωροδοκίες
Στόχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι και η αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας που αφορά σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και τους δικαστικούς λειτουργούς.
Για αυτόν τον λόγο, στο σχέδιο νόμου περιέχονται συγκεκριμένες τροποποιήσεις άρθρων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς πλέον οι «επίορκοι» υπάλληλοι, εκτός από τις ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης, θα καλούνται να καταβάλλουν το πεντηκονταπλάσιο του ποσού με το οποίο δωροδοκήθηκαν. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακριβώς την ίδια μεταχείριση θα έχουν και εκείνοι που αποπειρώνται να δωροδοκήσουν δημοσίους υπαλλήλους ή λειτουργούς.
Πιο συγκεκριμένα, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για ποσά ή «δωράκια» μέχρι 150.000 ευρώ, οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα κινδυνεύουν με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, ενώ θα καλούνται να επιστρέψουν το πεντηκονταπλάσιο του ποσού με το οποίο δωροδοκήθηκαν. Για το ενδεχόμενο που το «δώρο» ή τα «δωράκια» δεν μπορούν να αποτιμηθούν σε χρήμα, τότε η ποινή δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 10.000 ευρώ ή μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που το ποσό υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ ή ο δράστης έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών, τότε θα επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι 10 ετών, ενώ η χρηματική ποινή θα φθάνει μέχρι και τα 500.000 ευρώ. Τις ίδιες, ακριβώς, κυρώσεις θα έχουν και όσοι δωροδοκούν δημόσιους υπαλλήλους ή λειτουργούς.
Σε ό,τι αφορά στη δωροδοκία δικαστικών λειτουργών, βάσει του σχεδίου νόμου το οποίο προωθείται, προβλέπεται αντικατάσταση του άρθρου 237 του Ποινικού Κώδικα, καθώς οι λειτουργοί θα καλούνται να καταβάλλουν το πεντηκονταπλάσιο του ποσού που εισέπραξαν εν είδει ωφελήματος και θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, ενώ σε περίπτωση που τα «δώρα» υπερβαίνουν το συνολικό ποσό των 120.000 ευρώ, τότε θα επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι 10 έτη και χρηματική ποινή από 50.000 μέχρι και 500.000 ευρώ... iefimerida.gr

Ν.Δ - Δεν ψηφίζει τα μέτρα ο Σταυρογιάννης !

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα γνωστοποίησε μιλώντας στην Real News ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης.
Ο κ. Σταυρογιάννης χαρακτηρίζει τα μέτρα άδικα και αναποτελεσματικά τονίζοντας ότι δεν του επιτρέπει η συνείδησή του να τα ψηφίσει. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα μέτρα θα καταψηφίσει και ο Δημήτρης Κυριαζίδης ενώ προβληματισμός υπάρχει στη Συγγρού για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές  Γ. Βλάχος, Γ. Κασαπίδης και Γ.Κοντογιάννης.
Πάντως ο Δημήτρης Κυριαζίδης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό απέφυγε να δηλώσει αν θα ψηφίσει ή όχι τα μέτρα, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε δεν τα έχει δει ακόμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ευλόγησαν τα ...γένεια τους για τις φωτιές !

ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΜΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ !
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ .....ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ !
ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ....100 ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!
245 οι εστίες κάηκαν 1.500 στρέμματα – Θετικός ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 
 Η οργάνωση για να αντιμετωπιστούν τυχόν ακραίες καταστάσεις και το χειμώνα αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Σε αυτήν έγινε και η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου που είναι στη λήξη της, με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως θετικό, αφού ο συντονισμός και η άμεση παρέμβαση στα περιστατικά που εκδηλώθηκαν ήταν χαρακτηριστικά.
Σε 245 εστίες πυρκαγιών κάηκαν συνολικά περίπου στα 1.500 στρέμματα.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0

Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της Ξάνθης με 4-0 και μετά από επτά αγωνιστικές, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα χωρίς βαθμολογική απώλεια. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», σημείωσαν οι Μανωλάς (37`), Χολέμπας (51`) και Τζεμπούρ (53`, 63`).

  Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

 Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη και τη δεύτερη συνολικά έως τώρα στο πρωτάθλημα, σημείωσε η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» σε αγώνα για την 7η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, δίνοντας τέλος στο σερί δύο νικών των «κυανέρυθρων». Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καραλής στο 71ο λεπτό.

Ν.Δ - «Ο αρχηγός της μιζέριας o Τσίπρας»

«Ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής, κ. Τσίπρας, αναλύει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ.

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και ευτυχώς για τους Έλληνες, η Ευρώπη έχει βάλει οριστικά τέλος στα όνειρά του.

Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη!», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του προέδρους της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

ΤΩΡΑ ο καιρός στην Μεσσηνία !

metar.gr

Οι Ανώνυμους για το Estelle -Video

Βίντεο με δήλωση των Ανώνυμους για την ισραηλινή επέμβαση στο πλοίο Estelle που πήγαινε προμήθειες στη Γάζα.

Μαριλένα Μπαιραμπά - Το καυτό κορίτσι του ΣΥΡΙΖΑ !

Η Μαριλένα Μπαιραμπά είναι το κορίτσι του ΣΥΡΙΖΑ που περπατάει και πέφτουν οι σοβάδες στη Βουλή.
Καψούρα με τον Αλέξη Τσίπρα εγκατέλειψε το modeling για να αγωνισθεί ψυχή τε και σώματι για την απαλλαγή των Ελλήνων από τα δεινά του Μνημονίου.
Αποτελεί μόνη της την πιο καυτή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
 Επειδή είναι και Γιαννιώτισα δεν κάνει πίσω με τίποτε.
Ο Αλέξης της έχει φοβερή αδυναμία, το ίδιο κι εκείνη κάτι που κάνει έξαλλη την Ρένα Δούρου, η οποία δεν θέλει ανταγωνισμό μέσα στο σπίτι της.
Την Μαριλένα παρουσιάζει ο Φρίξος Δρακοντίδης στο “Πρώτο Θέμα” που κυκλοφορεί.
Η Μαριλένα Μπαϊράμπα δεν είναι σίγουρα η κλασική περίπτωση κοριτσιού που από μικρή φορούσε τα ρούχα της μαμάς της και το μόνο που ονειρευόταν ήταν κάποια μέρα να περπατήσει σε διάσημα catwalks…. αν και τα κατάφερε.
 H αγαπημένη της ταινία είναι η Έβδομη Σφραγίδα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, έχει διαβάσει πολλές φορές το Η Kοινωνία του Θεάματος του Γκι Ντεμπόρ, ενώ στο mp3 της βρίσκεις πάντα Portishead.
Στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με αυτό που σπουδάζει, αλλά για όσο διάστημα δουλεύει ως μοντέλο δεν παύει να εντυπωσιάζεται από τον «χαμαλεοντισμό της Κέιτ Μος» και από «την αστείρευτη δημιουργικότητα του φωτογράφου Στίβεν Μάιζελ». Ξεχωρίζει τα ρούχα της Mary Katrantzou, κάνει σπατάλες μόνο όσο αφορά τα ταξίδια, ενώ δεν είναι και σίγουρη ότι θα μπορούσε να ζήσει για πάντα στην Ελλάδα.
«Στα 24 μου έχω ήδη μείνει για χρόνια στη Βρετανία. Είναι λίγο δύσκολος ο επαναπατρισμός» – ειδικά σε περίοδο κρίσης. «Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ για το μέλλον είναι πολιτισμός στην πολιτική και υπευθυνότητα».dou.gr

ΠΥΛΟΣ – Γιορτάστηκε η 185η επέτειος της ναυμαχίας του Ναβαρίνου !


Παρουσία πολλών επισήμων αλλά και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Πύλο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των «Ναβαρίνειων».
 Ηταν η 185η επέτειος της ναυμαχίας του Ναβαρίνου που γιορτάστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και σε αυτό βοήθησε και ο ηλιόλουστος καιρός.
Μετά τη δοξολογία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από επισήμους στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.
 Λίγο αργότερα έγινε η παρέλαση στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικά αγήματα, αλλά και μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά και το γυμνάσιο-λύκειο Πύλου. Υστερα αντιπροσωπεία του Δήμου Πύλου –Νέστορος και εκπρόσωποι των πρεσβειών Ρωσίας, Αγγλίας και Γαλλίας μετέβησαν στα νησιά Σφακτηρία, Φανάρι και Χελωνήσι, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια.

Τραγωδία στην άσφαλτο - 35χρονος οδηγός κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το βράδυ ένας 35χρονος οικογενειάρχης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες...

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 8:00΄ χθες βράδυ στο δρόμο Ψαχνών - Τριάδας στην Εύβοια.

Ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο από άγνωστη αιτία και το αυτοκίνητο, αφού βγήκε εκτός δρόμου, ανετράπη και έπεσε σε χαντάκι.

Δυστυχώς ο 35χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο. Κανένας διερχόμενος οδηγός δεν μπόρεσε να βοηθήσει και δυστυχώς όταν έφτασε η Π.Υ. ήταν πολύ αργά για τον 35χρονο.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία των Ψαχνών, που δεν μπορούν να πιστέψουν, τον ξαφνικό τραγικό και άδικο χαμό του 35χρονου συγχωριανού τους.lamiareport.gr

Παραγωγή βενζίνης από… φρέσκο αέρα !!!

Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τον αέρα σε βενζίνη. Το επίτευγμα ίσως μελλοντικά αποδειχτεί ορόσημο για την μαζική παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποτελέσει απάντηση τόσο στην ενεργειακή κρίση όσο και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος με «αέρια του θερμοκηπίου».

Η μικρή βρετανική εταιρία με την εύγλωττη ονομασία Air Fuel Synthesis (δηλαδή «σύνθεση καυσίμων από αέρα»), σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποιεί μια επαναστατική τεχνολογία και έχει καταφέρει να παράγει πέντε λίτρα βενζίνης από τον Αύγουστο, όταν έθεσε σε λειτουργία μια μικρή μονάδα που παράγει καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς του αέρα.

Η εταιρία ελπίζει ότι μέσα στην επόμενη διετία θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο, μαζικής παραγωγής, εργοστάσιο που θα παράγει ένα τόνο «αερο-βενζίνης» την ημέρα. Επίσης, σχεδιάζει να παράγει «πράσινα» καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες, ώστε τα αεροπορικά ταξίδια να εκλύουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο Τιμ Φοξ, επικεφαλής για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών του Λονδίνου, δήλωσε ότι «ακούγεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό και όμως είναι αληθινό. Το κάνουν πράγματι και το έχω δει με τα μάτια μου».

Αν και η όλη διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, ήδη έχει αποδειχτεί πως δουλεύει. Όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρίας Air Fuel Synthesis Πίτερ Χάρισον, «παίρνουμε διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και υδρογόνο από το νερό και τα μετατρέπουμε σε βενζίνη. Κανείς άλλος δεν κάνει κάτι τέτοιο πουθενά στον κόσμο, από όσο ξέρουμε. Το προϊόν μοιάζει και μυρίζει σαν βενζίνη, αλλά είναι πολύ πιο καθαρό από τη βενζίνη που προέρχεται από πετρέλαιο. Επιπλέον, δεν περιέχει κανένα από τα πρόσθετα που υπάρχουν στη συμβατική βενζίνη. Παρόλα αυτά, το προϊόν μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις υπάρχουσες μηχανές».

Ο Χάρισον τόνισε ότι το πλεονέκτημα της νέου τύπου βενζίνης είναι πως δεν απαιτεί καμία αλλαγή στις υφιστάμενες υποδομές των μεταφορών, ενώ δεν είναι αναγκαία καμία μετατροπή στα αυτοκίνητα, όπως τοποθέτηση έξτρα μπαταριών, προσθήκη ειδικών κυψελών καυσίμου ή ντεπόζιτου υδρογόνου, κάτι που απαιτούν οι εναλλακτικές τεχνολογίες (ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά, υδρογόνου κ.α.).

Όπως είπε, «έως το τέλος του 2014, αν εξασφαλίσουμε την κατάλληλη χρηματοδότηση, θα μπορούμε να παράγουμε βενζίνη χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια και θα το κάνουμε σε εμπορική βάση». Ο Χάρισον εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πολύ σε 15 χρόνια θα λειτουργεί το πρώτο εργοστάσιο μεγέθους διυλιστηρίου. «Αν παράγουμε τα δικά μας καύσιμα, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την οικονομία μιας χώρας», υπογράμμισε.

Σε πρώτη φάση, η Air Fuel Synthesis σχεδιάζει να παράγει «αερο-βενζίνη» που θα είναι δυνατό να αναμιχθεί με συμβατική βενζίνη. Προς το παρόν, πάντως, η τεχνολογία δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς και δεν είναι αποδοτική για να αξιοποιηθεί εμπορικά. Επειδή η απόσπαση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα δεν έχει ωριμάσει αρκετά, η εταιρία αναγκάζεται να χρησιμοποιεί πρόσθετο διοξείδιο που προμηθεύεται από άλλες βιομηχανικές πηγές.

Διάφορες εταιρίες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνολογία απόσπασης διοξειδίου από τον αέρα, μια διαδικασία που κοστίζει περίπου 500 ευρώ ανά τόνο διοξειδίου. Φυσικά, όπως και με άλλες πρωτοεμφανιζόμενες τεχνολογίες, το κόστος τους στην πορεία υποχώρησε θεαματικά, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστές !

Παρατείνονται πανελλαδικά μέχρι 10 Νοεμβρίου 2012 οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.
Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου ανακοίνωσε στους συναδέλφους της ότι δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στο αίτημα του δικαστικού κόσμου να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών και εισαγγελέων.
Η κα Θάνου επανέλαβε ότι παρά την συνταγματική πρόβλεψη περί ισοτιμίας των τριών εξουσιών και την συνταγματική κατοχύρωση του μισθολογίου των δικαστικών, στους βουλευτές χορηγούνται (και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής) επιπλέον δαπάνες, όπως είναι έξοδα διαμονής χίλια ευρώ μηνιαίως, μίσθωση αυτοκινήτου (Leasing) μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαίως, έξοδα κίνησης από 400 έως 800 ευρώ, συγκοινωνιακές ατέλειες, κ.λπ. Αντίθετα, οι δικαστές καλύπτουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, τις δαπάνες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Τάγματα» της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν σήμερα στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα


Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της Χρυσής Αυγής με αφορμή την 12η γιορτή της «Ελληνικής Νεολαίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Άλσος του Ελληνικού στρατού στο Γουδί.
Το στρατηγείο της Χρυσής Αυγής θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στην Αθήνα με φόντο τις Ελληνικές σημαίες , τα στρατιωτικά παραγγέλματα και το «εγέρθητι» στη θέα του αρχηγού.
Τα κατά τόπους «τάγματα» του κόμματος ετοιμάζουν δυναμικό παρών, δημιουργώντας μια μεγάλη «φάλαγγα» με ιαχές και στρατιωτική πειθαρχία.
Το σκηνικό που στήνεται στο Γουδί θυμίζει στρατόπεδο. Στην είσοδο θα μοιράζονται μαύρες μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής , από τα μεγάφωνα θα ακούγονται εθνικιστικά εμβατήρια και φυσικά η πρόσκληση αφορά μόνο σε...'Έλληνες.
Τα συνθήματα θα έχουν το ίδιο εθνικιστικό χρώμα των παλαιότερων εκδηλώσεων. «Ψηλά οι σημαίες», «Για τη Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού» , «Πόλεμος στο σύστημα της σαπίλας» και «Εσεται ήμαρ» είναι μερικά από τα τσιτάτα που ήδη έχουν πλαισιώσει και τις αφίσες που έχουν βγει.
Στο Γουδί θα παραβρεθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος στην περσινή εκδήλωση είχε μετατρέψει το παλιό εμβατήριο των Ενόπλων Δυνάμεων «Στρατιώτες στο δρόμο περνάνε » σε «Χρυσαυγίτες στο δρόμο περνάνε».iefimerida.gr

Bορίδης: Πλειστηριασμοί ακόμη και στις πρώτες κατοικίες!...

Θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον "Real fm" υποστήριξε ότι... κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.

«Εξαιτίας της κρίσης και της δύσκολης κατάστασης των νοικοκυριών θωρακίστηκαν οι οφειλές αλλά αυτό οδηγεί σε πάγωμα αποπληρωμής των δανείων. Κατανοητό το ζήτημα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει η αποπληρωμή των οφειλών».

Απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση για το κλείσιμο των ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι εθνικότητος θα είναι τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα.nonews-news.blogspot.gr

Κλειστές οι ΔΟΥ Δευτέρα και Τρίτη

Δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό την Δευτέρα και την Τρίτη οι ΔΟΥ, οι οποίες το διήμερο αυτό θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αναστάτωσης που προκαλεί η κατάργηση δεκάδων Εφοριών.
Οι προθεσμίες που λήγουν Δευτέρα και Τρίτη μεταφέρονται για τους φορολογούμενους, που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, για την ερχόμενη Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι από την προσεχή Δευτέρα αναστέλλεται η λειτουργία 49 ΔΟΥ.

ΚΤΥΠΗΣΑΝ το «Estelle» οι Ισραηλινοί !

Επιβεβαιώνει την επιχείρηση των ισραηλινών αρχών και την αναχαίτιση του πλου του ιστιοφόρου «Εστέλ», το ελληνικό τμήμα της κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα». Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της κίνησης Μιμίκα Κριτσανίδου, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Σουηδό επικεφαλής της αποστολής Ντρορ Φέιλερ, την πληροφόρησε, ότι στις 10.15 το πρωί, το πλοίο περικυκλώθηκε από πλοία του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και επιβιβάστηκαν σε αυτό Ισραηλινοί στρατιώτες που έφεραν αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Estelle», βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ή τραυματισμούς ενώ η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί.
Όπως επισημαίνει η κ. Κριτσανίδου, ο Ντρορ Φέιλερ έχει διακηρύξει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις του στα 12 λιμάνια που έχει επισκεφθεί το πλοίο μετά τον απόπλου του από τη Σουηδία, ότι «η αποστολή είναι μη βίαιη».
Στο ιστιοφόρο «Εστέλ» επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο πλοίο επιβαίνουν επίσης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία τον Καναδά, και τρεις πολίτες Ισραήλ.
Το «Εστέλ» απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία με στόχο να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι ευρωπαίοι ακτιβιστές της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» θεωρούν το ναυτικό αποκλεισμό «απαράδεκτο» και τονίζουν ότι τιμωρεί αδιάκριτα τους αμάχους.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δέχεται τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθεια από την ξηρά και με ευθύνη των ισραηλινών αρχών.
Την αποστολή του «Εστέλ» έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΔΗΜΑΡ, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές.

Πως θα γίνουν οι απολύσεις στο δημόσιο !

Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι 2.000 «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς αλλά και από τον «σκληρό» πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς , που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, προκειμένου να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στην τελική φάση βρίσκεται και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του Δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι από 200 οργανισμοί οι οποίοι θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μέχρι το τέλος του 2012. «Κλειδί» για την εφαρμογή του σχεδιασμού είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα.
 Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση, τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με μηνιαίες απολαβές ύψους 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν.

Οι μετατάξεις θα γίνονται ανα την επικράτεια και όποιος αρνείται τη μετακίνηση, θα απολύεται. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει καταργηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών οργανικών θέσεων που θα μπορούσε να υποδεχθεί υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, την προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης, προκειμένου να μετακινηθούν.real.gr

Απόπειρα αυτοκτονίας μετατρέπει σε «φρούριο» τη Βουλή!

Αναστάτωση έφερε στην στρατηγική ασφαλείας του Κοινοβουλίου ένα απίστευτο περιστατικό, που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη, κάτω ακριβώς από τη Βουλή αφήνοντας άναυδους τους αρμόδιους, που αποφάσισαν ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα η «στεγανοποίηση» του συστήματος για παν ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αστυνομικοί από τη Βουλή κατέβηκαν τα σκαλιά που βρίσκονται πάνω από το Μνημείο και πλησίασαν τον άντρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον αποτρέψουν από το απονενοημένο διάβημα.
Ο ένας από αυτούς άνοιξε κουβέντα μαζί του και έφτασε κοντά του περισσότερο από τους υπολοίπους, φροντίζοντας να μην τον εκνευρίσει. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα...
Ύστερα από λίγα λεπτά κουβέντας, ο αξιωματικός της Βουλής έφτασε δίπλα του και του πήρε το όπλο από τα χέρια, αποτρέποντας τον από την αυτοκτονία ή από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που ενδεχομένως είχε στο μυαλό του. Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε για τα περαιτέρω στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται σχέδιο με το οποίο θα διασφαλιστεί ότι το κοινοβούλιο θα αποτελεί απόρθητο φρούριο, αρχίζοντας από τα υπόγεια και φτάνοντας έως τους ορόφους και τα γραφεία αλλά και το προαύλιο του ιστορικού κτιρίου.
Η φρουρά της Βουλής, που αριθμούσε μέχρι πρόσφατα 300 αστυνομικούς, θα μειωθεί αισθητά αλλά θα αναβαθμιστεί ποιοτικά τις επόμενες εβδομάδες.
Εξειδικευμένα σεμινάρια έχουν ήδη ξεκινήσει από εκπαιδευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για όλους τους ένστολους που φρουρούν την Εθνική Αντιπροσωπία.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εκ νέου σημαντικοί περιορισμοί, όπως στο παρελθόν, επί προεδρίας Κακλαμάνη, όταν απαγορεύθηκε η λειτουργία των κινητών τηλεφώνων και οι επισκέπτες είχαν πρόσβαση σε ελάχιστους χώρους ή με τη συνοδεία υπαλλήλου της Βουλής.
Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για την ασφάλεια στους πέντε υπόγειους ορόφους που καταλαμβάνει το γκαράζ της Βουλής, όπου σταθμεύουν καθημερινά περίπου 800 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 300-350 ανήκουν σε βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, τα 110 σε δημοσιογράφους και τα υπόλοιπα σε υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. Το γενναίο «ξεκαθάρισμα» που θα γίνει θα αφορά όσους έχουν ατύπως άδεια στάθμευσης σε έναν άνετο και φυλασσόμενο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν χωρίς πραγματικά να τη δικαιούνται.
Ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα που έχουν πολλά χρόνια να εκλεγούν, αλλά και οι συνεργάτες τους δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν είναι μάχιμοι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί συντάκτες, παλιοί εργαζόμενοι στη Βουλή και άλλα γοητευτικά και μη «ρουσφέτια», που έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο υπόγειο γκαράζ με άδεια από τη... σημαία.
Παράλληλα, θα ενταθούν οι έλεγχοι στα οχήματα που μπαινοβγαίνουν στο Κοινοβούλιο, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα να μεταφέρουν πρόσωπα που δεν έχουν άδεια εισόδου.
Φανταστείτε μετά από την πραγμάτωση των συγκεκριμένων μέτρων τι μέτρα θα παρθούν σε μεγάλες πορείες των διαφόρων κοινωνικών ομάδων...

Αποδείξεις για τη Μετενσάρκωση - ( Ντοκιμαντέρ )

Ένα ζευγάρι βρίσκεται σε κρίση όταν βρίσκει ότι ο μικρός τους γιος έχει μνήμες μιας προηγούμενης ζωής του.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ποιά ψέματα λένε οι γυναίκες και πότε !

Ο πονοκέφαλος είναι η πλέον συνήθης δικαιολογία των γυναικών, όταν θέλουν να αποφύγουν τις ερωτικές διαθέσεις του συντρόφου τους.
Ωστόσο, δεν είναι η μόνη δικαιολογία που εφευρίσκουν για να γυρίσουν πλευρό και να κοιμηθούν ανενόχλητες και επιπλέον οι γυναίκες προβάλλουν ψεύτικες δικαιολογίες για να αποφύγουν και άλλες "δυσάρεστες" δραστηρότητες!

Έτσι, σύμφωνα με νέα έρευνα περίπου το 40% των γυναικών λέει ψέματα ότι έχει περίοδο όταν δεν έχει όρεξη για σεξ ή ακόμη και για να πάει στο γυμναστήριο ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τη διαδικτυακή αυτή έρευνα που έγινε σε 1.000 γυναίκες, το 38% αυτών παραδέχεται ότι έχει «προσποιηθεί ότι έχει περίοδο» όποτε τους βολεύει.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία για να αποφύγουν την άσκηση, ενώ μία στις εφτά για να… μην κάνει σεξ!

Σημαντικός αριθμός, κοντά στο 20% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, δικαιολογούσε την κακή διάθεση ή την επιθετική του συμπεριφορά με την πρόφαση της «ψεύτικης» περιόδου.

Η πλειοψηφία των γυναικών δε νιώθει τύψεις
για αυτά τα «ψέματα», ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ανέφεραν τη συγκεκριμένη δικαιολογία μέσω τηλεφωνήματος, ή γραπτού μηνύματος.

ΑΠΑΤΗ -Μαμούθ από τελεωνειακούς !

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας το οποίο έχει προκαλέσει ζημία στο ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε σοβαρές υποθέσεις λαθρεμπορίας με εμπλοκή τελωνειακών σε αποθήκες τσιγάρων και ποτών της Αττικής και υπέβαλε τις σχετικές δικογραφίες στον οικονομικό εισαγγελέα
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» αφορμή για τις έρευνες έδωσαν πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Καταπολέμησης Απάτης και της Τελωνειακής Υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας.
Μια χαρακτηριστική υπόθεση απάτης αφορά τη δραστηριότητα «φορολογικής» αποθήκης στα Μέγαρα με την επωνυμία Tartarouga A.E. Οπως αποκαλύπτεται, τον Νοέμβριο 2010 εξήγαγε εικονικά 16 κοντέινερ με τσιγάρα, με το πλοίο Maja.
Το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει να διερευνά τη δραστηριότητα της εταιρείας ήδη από τον Οκτώβριο του 2010. Το τελικό πόρισμα υπεβλήθη στον κ. Πεπόνη τον περασμένο Αύγουστο. Αποκαλύπτεται ότι οι ιδιοκτήτες της αποθήκης πλαστογράφησαν φορτωτικά έγγραφα και διέθεσαν λαθραία στην αγορά εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, προκαλώντας ζημία στο ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν υπόνοιες για εμπλοκή υπαλλήλων του τελωνείου, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς ότι πιστοποίησαν τη φόρτωση των κοντέινερ στο πλοίο, ενώ το πλοίο Maja φόρτωσε μόνο εξαρτήματα για ανεμογεννήτριες.
«Παρ' ότι στην κατάθεσή του ο τελωνειακός Π.Δ. μάς καταθέτει ότι διαπίστωσε τη φόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων στο πλοίο, τα έγγραφα που μας προσκόμισε ο πράκτορας του πλοίου και η κατάθεση που λάβαμε από αυτόν μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα εμπορευματοκιβώτια δεν φορτώθηκαν ποτέ στο πλοίο Maja», αναφέρει πόρισμα που συνέταξε το Τμήμα Ναρκωτικών - Οπλων του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ έλαβαν στις 6 Μαρτίου ένορκη κατάθεση από τον τελωνειακό, ο οποίος βεβαίωσε τη φόρτωση τσιγάρων και ανεμογεννητριών στο πλοίο. Ο ισχυρισμός του τελωνειακού ανετράπη στις 30 Μαΐου, όταν ο πράκτορας του πλοίου Maja, Σ.Ε., κατέθεσε ότι το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Ελευσίνας στις 22 Νοεμβρίου 2010, έχοντας λάβει δέκα μέρη πυλώνων ανεμογεννητριών και κανένα άλλο φορτίο.
Από τα πλαστά φορτωτικά έγγραφα προκύπτει ότι τα 16 κοντέινερ με τσιγάρα είχαν προορισμό εταιρεία με έδρα την πόλη Λατάκια της Συρίας. Μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος, οι αρχές της Συρίας δεν είχαν απαντήσει στο αίτημα συνδρομής του ΣΔΟΕ.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα 16 κοντέινερ είτε βγήκαν κρυφά από τον χώρο του τελωνείου Ελευσίνας ή ουδέποτε μεταφέρθηκαν εκεί. Το φορτίο τους (εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα) πιθανολογείται ότι διατέθηκε είτε στην Ελλάδα είτε σε χώρες της Ε.Ε., προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς ύψους σχεδόν 16 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την υποτιθέμενη εξαγωγή στις 2 Δεκεμβρίου η εταιρεία Tartarouga A.E. διέκοψε τη λειτουργία της.

Μητροπολίτης Παύλος: Η Χρυσή Αυγή είναι Μαύρη Νύχτα

Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, δήλωσε ο ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μιλώντας στη ΝΕΤ. 
Ο μητροπολίτης έχει καταδικάσει μέσω ιντερνετ τις πρακτικές και τις ενέργειες δράσης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την διαμαρτυρία μελών της για την παράσταση Corpus Christi. "Σαν Χριστιανός δεν μπορώ να είμαι μαζί τους. Ετσι ανέβηκε ο ναζισμός στη Γερμανία, εκμεταλλευόμενος ο Χίτλερ την φτώχεια. Επιμένω ότι η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα."

Στραγγάλισαν φοιτήτρια κατά τη διάρκεια Ερωτικού οργίου!

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς , οι φίλοι και οι συμφοιτητές της Ελίζαμπεθ Μάριοτ.
H φοιτήτρια του πανεπιστημίου New Hampsire εξαφανίστηκε πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου, και από τότε όλοι προσπαθούν να την εντοπίσουν καθώς και να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ωστόσο, οι πληροφορίες που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία συγκλονίζουν.
Σύμφωνα με τις αρχές η κοπέλα πέθανε κατά τη διάρκεια οργίου.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί εξακολουθούν να ψάχνουν για το πτώμα της αλλά πλέον θεωρούν βέβαιο ότι η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε κατά τη διάρκεια σεξ που έκανε με τον πιθανό δολοφόνο της Σεθ Μαζάγκλια και τουλάχιστον ακόμα μία γυναίκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Σχολεία με κήπο !

Δημιουργία ομάδας περιβαλλοντικής δράσης:
" Σχολεία με κήπο"
ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ σχ. χρ. 2012-2013

          Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) σε συνεργασία με την ομάδα :"Ανώνυμοι Σποροφύλακες το αγρόκτημα  φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, το “RE:THINK PROJECT”, τη στήριξη Δήμων του ν. Μεσσηνίας, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  και την επιστημονική καθοδήγηση του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού " ΔΗΜΗΤΡΑ" καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην  περιβαλλοντική δράση: "Σχολεία με κήπο", που θα υλοποιηθεί  όλη τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Η ιδέα γεννήθηκε την περσινή χρονιά, αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς και  θα ξεκινήσει φέτος να εφαρμόζεται.
Στόχος είναι η δημιουργία της ομάδας εκπαιδευτικών-συντονιστών, που θα δημιουργήσουν παρέα με τους μαθητές και  τους γονείς( προαιρετικά),  κήπους στα σχολεία τους.
Σκοπός της ομάδας: "Σχολεία με κήπο" είναι η δημιουργία από τα  μέλη της σχολικής κοινότητας ενός κήπου χαράς και εργασίας, με βάση τις ανάγκες της,  προσανατολισμένου στην αειφορία. Ταυτόχρονα     προωθείται  η ιδέα της καλλιέργειας και διάσωσης των τοπικών ποικιλιών και σπόρων.
           Με τις μεθόδους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και μέσα από τη συνεργατική μάθηση,  ο κήπος  μπορεί να αναδείξει στο μικροεπίπεδο μια προσέγγιση βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογική ευαισθησία και ολιστική διαχείριση προϊόντων και ενεργειακών πόρων.  Κάθε γωνιά του μπορεί να είναι ένα μικρό εργαστήρι μελέτης και συνειδητοποίησης των ευαίσθητων περιβαλλοντικών ισορροπιών και των επιπτώσεών τους στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.  Μέσα από δραστηριότητες με πρακτικο-βιωματικό αντίκρισμα, σε ένα περιβάλλον σχολικού κήπου οι μαθητές θα έχουν τη χαρά της δημιουργίας και διαμόρφωσής του σε ένα ανοιχτό στη κοινωνία σχολείο. Γνώσεις και δεξιότητες καλλιέργειας, επαφή με τη φύση, χαρά, υπευθυνότητα, δημιουργικότητα, ομαδική δουλειά, συνεργασία και επικοινωνία είναι μερικά από τα θετικά της δημιουργίας κήπου. Επιπλέον είναι σημαντικό οι μαθητές  να μάθουν την περιβαλλοντική, διατροφική και οικονομική αξία καλλιέργειας τοπικών προϊόντων.
           Ο κήπος μπορεί να περιλαμβάνει λαχανικά (ντομάτα, πατάτα, κολοκυθιά, αγγουριά, κ.α.),  αρωματικά βότανα (λεβάντα, δυόσμο, μελισσοβότανο, κ.α.) και λουλούδια με έμφαση πάντα στη χρήση  ενδημικών φυτών  και σπόρων από  ντόπιες ποικιλίες.
          Μπορεί να αναπτύσσεται στην  αυλή  του σχολείου ή σε γειτονικό  ελεύθερο χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος. Μπορεί επίσης να αναπτύσσεται σε χώρο (παρτέρια, κρεμαστά παρτέρια, κ. λ. π.),  που θα διαμορφωθεί στο σχολείο με ιδιοκατασκευές. Να λειτουργεί παράλληλα ,όπου είναι εφικτό,  και κομποστοποιητής.
          Οι εκπαιδευτικοί της ομάδας, που θα δημιουργήσουν κήπους θα έχουν τη δυνατότητα:
ü  να προμηθευτούν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες
ü  να αναζητήσουν χώρο δημιουργίας του κήπου και εκτός σχολείου σε συνεργασία με το Δήμο
ü  να έχουν καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες - συνεργάτες της ομάδας
ü  να παρακολουθήσουν  "απλά μαθήματα"  δημιουργίας κήπου
ü  να έχουν βοήθεια στην καλλιέργεια (σκάψιμο, όργωμα κ.λ.π.)
ü  να συμμετέχουν σε επιμορφωτικές δράσεις, που θα οργανώνονται όλη τη χρονιά
ü  να προμηθευτούν ιδιοκατασκευές για καλλιέργεια,  σε περίπτωση δυσκολίας εύρεσης άλλου χώρου
ü  να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να ανταλλάσσουν ιδέες με τα άλλα μέλη της ομάδας σε τακτικές συναντήσεις
ü  να συνεργαστούν με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σχολείων σε άλλα μέρη της Ελλάδας( Κρήτη, Αττική  κ.τ.λ.)  
Πού και πότε θα δηλώσετε συμμετοχή?
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την ομάδα περιβαλλοντικής δράσης "Σχολεία με κήπο"  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012  ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com.   ή στο τηλέφωνο 6976390430.
Μπορείτε να συμμετέχετε επίσης  στα δύο εργαστήρια βιωματικά εργαστήρια στις 13 και 20 Οκτωβρίου 2012  στο κτήμα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, τα οποία θα αποτελέσουν  πολύτιμο οδηγό για το ξεκίνημα και τη λειτουργία κήπου στο σχολείο.

Στο εργαστήριο δημιουργίας κήπου  το Σαββάτο 20  Οκτωβρίου θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από "απλά μαθήματα", βιωματικά, να ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός κήπου. Φυτεύοντας εποχιακά λαχανικά και αρωματικά βότανα, χρησιμοποιώντας σπόρους από ντόπιες ποικιλίες και καλλιεργητικές μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον θα δούμε βήμα βήμα τη δημιουργία ενός κήπου. Θα μοιραστούμε  απλές καλλιεργητικές συμβουλές  και την εμπειρία από κήπους παραδοσιακής καλλιέργειας φτιαγμένους με  ευαισθησία και μια άλλη λογική ισορροπίας με το περιβάλλον. Θα γίνει επίσης ενημέρωση για τη λειτουργία  κομποστοποιητή και τη χρήση του κομπόστ. 
Στο εργαστήριο θα γίνει και ανταλλαγή σπόρων από ντόπιες ποικιλίες.
Στο τέλος θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και τη συγκρότηση της ομάδας των εκπαιδευτικών,  που θα υλοποιήσει τη δράση: "Σχολεία με κήπο"
Το εργαστήριο θα γίνει στο αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα στη νέα είσοδο (δίπλα στην ΑVIN). Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι από τις 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ.:  6976390430, 6972755079.
Είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να φοράνε ρούχα και παπούτσια εργασίας .
Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου  και στο διαδίκτυο, στο fb, στην ομάδα: ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου. 

Η μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στερεί στην Ηλεία την ανάπτυξη

Του Χαράλαμπου Καφύρα*
 ΕΝΩ διανύουμε τον δεύτερο χρόνο διακοπής της Ολυμπίας Οδού στο σύνολό της και το άμεσο θέμα που τίθεται για όλους μας είναι η επανεκκίνηση αυτού του έργου, σε όλο του το μήκος,  υπάρχουν  προτάσεις και εισηγήσεις η Ολυμπία Οδός να περιοριστεί στο τμήμα Ελευσίνα - Τέλος Παράκαμψης Πάτρας και το τμήμα Κάτω Αχαΐα ως τον Α/Κ Εισόδου Πύργου να ολοκληρωθεί ως δημόσιο έργο,  εξέλιξη  που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και αποτελεί Casus belli  για όλους τους Ηλείους.

Ο νομός Ηλείας, ένας νομός χωρίς σιδηρόδρομο και αεροδρόμιο, με ένα άθλιο εθνικό οδικό δίκτυο, με την ακύρωση της Ολυμπίας Οδού αποκλείεται συγκοινωνιακά και της στερείται οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης.
Τα περί ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού ως δημόσιου έργου (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τις δημόσιες επενδύσεις) μόνο ως ειρωνεία και αστειότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί, μάλιστα  στην περίοδο που  οι  δημόσιες επενδύσεις δεν υπάρχουν και απαιτούνται μελέτες που δεν υπάρχουν και χρηματοδότηση πάνω από 140.000.000 διότι μέχρι τώρα έχει φτιαχτεί το 30% περίπου του έργου (60.000.000 από τα 200.000.000 ευρώ), δηλαδή το έργο παραπέμπεται στο πουθενά.

Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς επιμένουμε να ολοκληρωθεί όλο το έργο έως την Τσακώνα που  αποτελεί και αταλάντευτη θέση μας γιατί υπηρετεί τη βασική φιλοσοφία της Ολυμπίας Οδού, που είναι η συγκοινωνιακή ενοποίηση με έναν σύγχρονο οδικό άξονα της δυτικής Πελοποννήσου και που ενοποιεί το οδικό δίκτυο όλης της δυτικής Ελλάδας με την Ιόνια Οδό, αλλά και προς την Αθήνα.

Εμείς θα επιμείνουμε και θα παλέψουμε να ολοκληρωθεί όλο το έργο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα και υπενθυμίζω ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο φυσικό και κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, όπως έχει ψηφιστεί και η σύμβαση παραχώρησης.

Για το θέμα αυτό παίρνω πρωτοβουλία για συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη με τη συμμετοχή των Ηλείων βουλευτών, δήμαρχων, των επιμελητηρίων και φορέων  του νομού και οι απαντήσεις που θα πάρουμε θα κρίνουν και την παραπέρα στάση  μας και την αντίδρασή μας.
•    Ο Χαράλαμπος Καφύρας είναι αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Φόραγε την μπλούζα του… και τον έκανε τουλούμι στο ξύλο!

Τον είδε να περπατά στον δρόμο, αναγνώρισε πως φορούσε... τη δική του μπλούζα και τον έκανε τουλούμι στο ξύλο! 
Πρωταγωνιστής νεαρός Πατρινός - οδηγός δικύκλου και θύμα αλλοδαπός.
 Όπως είπε ο νεαρός (μετά το ξύλο που έριξε) δύο ημέρες πριν, άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι του και είχαν κλέψει χρήματα αλλά και ρούχα!
Και επειδή ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, ο νεαρός... έπεσε πάνω στον άνθρωπο που φορούσε την μπλούζα του (την αναγνώρισε γιατί είχε "μοναδική" στάμπα).
Κατέβηκε από το μηχανάκι... και ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Άρπαξε τον αλλοδαπό... ο οποίος δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει και τον χτυπούσε σε όλα τα σημεία του σώματός του.
Κάποια στιγμή ο Βορειοαφρικανός φώναζε "δεν ήμουν εγώ", αλλά ο Πατρινός δεν τον πίστευε!
 Στο σημείο (Σολωμού και Σμύρνης) έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα για τα περαιτέρω.
Δεν είναι πάντως το πρώτο περιστατικό αυτοδικίας που συμβαίνει στην Πάτρα.
Οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι πως η Αστυνομία δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και δεν μπορεί να βρίσκεται σε όλα τα σημεία... αναλαμβάνουν τον ρόλο της! Ακόμη και με κίνδυνο για τη ζωή τους!
Όσο για τον Αιγύπτιο; Κανείς δεν γνωρίζει αν όντως ήταν ο δράστης ή αν είχε πάρει το φούτερ από τον πραγματικό διαρρήκτη!dete.gr

"Τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρειάζονται βοήθεια από ψυχολόγο"

Με σκληρά λόγια μίλησε για τη Χρυσή Αυγή ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης ο οποίος ανέφερε πως τα μέλη της πρέπει να επισκεφθούν ψυχολόγο διότι χρήζουν βοηθείας.
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο πλέον περιστατικό με την διαμαρτυρία των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο «Χυτήριο» και τα επεισόδια που προκλήθηκαν.
Σύμφωνα με το gossip-tv ο ηθοποιός είπε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν πρόβλημα και πως ακόμα και αν κατέβαινε το έργο στο «Χυτήριο», δεν θα σταματούσαν, ενώ τους συμβούλευσε να ζητήσουν την βοήθεια ψυχολόγου για να αντιμετωπίσουν την εσωτερική σύγκρουση.

"Δεν θέλω να μάθω ότι βρήκαν τα κόκαλα του γιου μου" Μπεν

Αν βρουν το σώμα του Μπεν εγώ τελείωσα. Δεν θέλω να μάθω ότι βρήκαν τα κόκαλα του γιου μου. Θέλω να μάθω ότι είναι ζωντανός, υγιείς και ευτυχισμένος, είπε η Κέρρυ Νίντχαμ, η 41χρονη μητέρα του.
Επίσης δήλωσε πως αυτή είναι η πιο σημαντική κίνηση που θα γίνει στα 21 χρόνια που έχει συμβεί το περιστατικό. Πρόσφατα είχε πει ότι ο λόφος με τα χώματα κοντά στη φάρμα της οικογένειας, υπήρχε πριν εξαφανιστεί ο Ben.

Την Παρασκευή, αστυνομικοί και ειδικοί από Βρετάνια και Ελλάδα άρχισαν να σκάβουν σε ένα ύψωμα στο νησί, στο οποίο πιθανολογείται ότι μπορεί  -κατά λάθος- να θάφτηκε ο Μπεν. Σύμφωνα με πόρισμα, ο Μπεν ενδέχεται να σκόνταψε σε βαθύ λάκκο που ανοιγόταν για τα θεμέλια κατασκευής και έπειτα να καταπλακώθηκε από χώμα και δομικά υλικά.

Η Κέρρυ Νίντχαμ, μητέρα του παιδιού, έδωσε μάχη για να εξασφαλίσει άδεια εκσκαφής, παρότι η ίδια πιστεύει ότι ο γιος της έχει απαχθεί και βρίσκεται στο εξωτερικό.
Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή πιστεύοντας πως κάποια μέρα θα ξαναδώ τον Μπεν. Επί 20 χρόνια έχω ψάξει παντού για να τον βρω», πρόσθεσε.
Μάλιστα η ομάδα που ερευνά την υπόθεση θα έχει ειδικό εξοπλισμό με 3D σάρωση ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν τα οστά, του άτυχου παιδιού.

Την περίοδο που εξαφανίστηκε ο μικρός, η μητέρα του Κerry και οι παππούδες του, είχαν μετακομίσει στο ελληνικό νησί από το Sheffield, της Αγγλίας.

2000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το “Εθνος”, οι 2.000 “διαθεσιμότητες” δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς αλλά και από τον “σκληρό” πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου, επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στην τελική φάση βρίσκεται και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του Δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι απο 200 οργανισμοί οι οποίοι θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μέχρι το τέλος του '12.
“Κλειδί” για την εφαρμογή του σχεδιασμού είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα.
Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση, τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με μηνιαίες απολαβές 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν. Οι μετατάξεις θα γίνονται ανα την επικράτεια και όποιος αρνείται τη μετακίνηση, θα απολύεται.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, την προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης, προκειμένου να μετακινηθούν.

Τέλος τα...κοντομάνικα-Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι βοριάδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας , τοπικές νεφώσεις και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη σύμφωνα με τις προβλέψεις Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 27 στην Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς μέτριους και τοπικά στον Πατραϊκό ισχυρούς.

Διαυγή καιρό με τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου