10.1.13

Γονείς έδιωξαν τον 18χρονο γιο τους από το σπίτι λόγω κρίσης !

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με μία πολύτεκνη οικογένεια να διώχνει από το σπίτι το 18χρονο παιδί της, προκειμένου να σταθεί μόνος του στα πόδια του, αφού η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους γονείς του να τον συντηρούν.
Το περιστατικό μόλις έγινε γνωστό στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου είναι μαθητής ο νεαρός, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του ξεκίνησαν προσπάθειες για την οικονομική ενίσχυση του νεαρού. Μάλιστα απηύθυναν έκκληση και μέσω του λογαριασμού του σχολείο στο facebook
«ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου μόλις 18 ετών είναι άστεγος και άνεργος, οι γονείς (πολύτεκνη οικογένεια) και συγγενείς τον αποκύρηξαν λόγο ΚΡΙΣΗΣ. Ελπίζουμε μέχρι το βράδυ να έχει βρεθεί κάτι για αυτόν τον νέο τηλ. Σχολείου 2810222434 (19:30 - 10:45) και κινητό εξυπηρέτησης 6984445879. Πιθανά χθές να κοιμήθηκε σε ΠΑΓΚΑΚΙ ή κάπου στο ΔΡΟΜΟ».
Σύμφωνα με το cretalive.gr ο νεαρός έπαθε αιμορραγία, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και εκεί είπε τι ακριβώς συμβαίνει με τους δικούς του. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, εκέινοις απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και «να κάνουν οι εκπαιδευτικοί ότι καταλαβαίνουν με το παιδί».
Ωστόσο η περιπέτεια του νεαρού κρατάει χρόνια αφού και στο παρελθόν είχε διωχθεί από το σχολείο και πριν ενηλικιωθεί, ενώ τότε, με εισαγγελική παρέμβαση είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας, όμως μόλις έγινε 18 είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.
Για την ώρα ο νεαρός φιλοξενείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας έως ότου βρεθεί μια λύση. Παράλληλα εκ μέρους του δήμου θα επιδιωχθεί επαφή με την οικογένεια του 18χρονου, ο οποίος, εν τω μεταξύ, αναζητά μια θέση εργασίας προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου