31.1.13

Σύλληψη 25χρονου για περισσότερες από 80 διαρρήξεις στην Ηλεία

 Ένα άτομο συνελήφθη και άλλα 12 κατηγορούνται, διότι σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλέκονται στην υπόθεση δεκάδων διαρρήξεων, που έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.
   Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών που έκανε η αστυνομία για την εξάρθρωση της σπείρας, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας 25χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη της.

   Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δώδεκα υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της σύστασης- συμμέτοχης σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία.

   Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σπείρα, η οποία φέρεται να έχει διαπράξει περισσότερες από 80 διαρρήξεις σπιτιών στην Ηλεία, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα. Για τη διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν τρία ή τέσσερα κοντινά σπίτια και σπάζοντας τις πόρτες έμπαιναν μέσα.

   Στη συνέχεια οι δράστες φέρονται να μετέφεραν τα κλοπιμαία μέσα σε μαξιλαροθήκες και να τα έκρυβαν σε σπίτι, που είχαν νοικιάσει στον Πύργο. Κατόπιν πωλούσαν σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου ή τα πήγαιναν στην Αλβανία.

   Στο πλαίσιο των ερευνών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έγιναν έξι κατ' οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελέα, όπου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου