24.1.13

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 53χρονου στην Κόρινθο !

Εξιχνιάστηκαν, από το αστυνομικό τμήμα Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου Έλληνα, στις 5 Δεκεμβρίου 2011, στον οικισμό Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ενέχονται, επίσης, στην ανθρωποκτονία 82χρονου Έλληνα και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 είχαν συλληφθεί στο Κιάτο τρεις Αλβανοί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα του αστυνομικού τμήματος Κιάτου, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου 2011, στον οικισμό Λαλιώτη Κορινθίας, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου στο ισόγειο διέμενε ένας 53χρονος Έλληνας και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, και τραυμάτισαν θανάσιμα τον πρώτο και ελαφρά τον δεύτερο. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το αυτοκίνητο του 48χρονου.
Ακόμη, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν διαπράξει ληστείες και κλοπές κοσμημάτων, χρημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 52.000 ευρώ, στην Ερατεινή Φωκίδας και το Δίλοφο Λάρισας.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου