10.1.13

BBC: Τουρίστες στην Αθήνα έφαγαν ξύλο από αστυνομικούς -«διακοπές κόλαση»

Δυο τουρίστες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στην Αθήνα στο πλαίσιο επιχείρησης σκούπα μεταδίδει το BBC, συνεχίζοντας το μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας για την πόλη που ήδη αποτελεί τη μεγάλη μαύρη τρύπα του ελληνικού τουρισμού.
Σύμφωνα με το άρθρο, δυο τουλάχιστον ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας έπεσαν θύματα των «επιχειρήσεων σκούπα». Ανάμεσά τους και ο νοτιοκορεάτης Hyun Young Jung που φέρεται να τον σταμάτησε στο κέντρο της Αθήνας άτομο με πολιτικά που τού μιλούσε ελληνικά, αλλά ο ίδιος τον αγνόησε νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιου είδους απάτη.
Λίγες μέρες αργότερα, ένστολος του ζήτησε τα έγγραφά του. Παραδίδοντας το διαβατήριό του, ζήτησε επίσης από τον ένστολο να επιδείξει την ταυτότητά του, με αποτέλεσμα αυτός να τον γρονθοκοπήσει. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο αστυνομικός καθώς και το άτομο που τον είχε σταματήσει νωρίτερα, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον κλωτσάνε.
Το άρθρο συνεχίζει πως τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο 38χρονος Christian Ukwuorji, ένας νιγηριανής καταγωγής Αμερικανός επισκέφθηκε την Ελλάδα με τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά. Επισκέφθηκαν τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, και στο δρόμο της επιστροφής τους σταμάτησαν στην Αθήνα. Καθώς περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με ένα φίλο του, τον Ukwuorji , αστυνομικοί ζήτησαν τα χαρτιά τους. Παρότι έδειξε το αμερικανικό διαβατήριό του, κρατήθηκε με μια ομάδα μεταναστών και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Όταν ο Ukwuorji προσπάθησε να βγάλει μια φωτογραφία με τις χειροπέδες που φορούσε με το κινητό του τηλέφωνο, αστυνομικοί όρμησαν πάνω του, χτυπώντας τον μέχρι να λιποθυμήσει, υποστηρίζει ο ίδιος. Ξύπνησε στο νοσοκομείο με διάσειση. Ο Ukwuorji πιστεύει ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και δηλώνει ότι ποτέ ξανά δεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα.
Το άρθρο αναφέρεται και στη σύλληψη του ινδού ακαδημαϊκού Kumar Rai Shailendra έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου θα έδινε διάλεξη. Βγήκε για γεύμα, ξεχνώντας να πάρει το διαβατήριό του μαζί του, όταν τον εντόπισε η αστυνομία. iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου