14.1.13

Η εγκληματικότητα στη Μεσσήνη


Η αγωνία των κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, για την ανασφάλεια που βιώνουν από τις απανωτές παραβατικές συμπεριφορές  συγκεκριμένων ατόμων της κοινωνίας των Ρομά, αλλά και λοιπών εγκληματιών που δραστηριοποιούνται έντονα πλέον στη Μεσσηνία, είναι μεγάλη.
Η αναγκαιότητα στη λήψη μέτρων για την τιθάσευση και την εξάλειψη του φαινομένου της ενσκήψασας εγκληματικότητας,  είναι εμφανής και ουδόλως αμφισβητούμενη.
Ο φόβος και η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών όμως ,δεν πρέπει να οδηγεί σε επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλίες, που θέτουν σε αμφισβήτηση τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας , της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και των υπηρετούντων  Αστυνομικών Υπαλλήλων, που πασχίζουν για το καλύτερο.
Με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και με πολυδιάσπαση στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, προκειμένου να στηρίξουν τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη λαθρομετανάστευση ,προσπαθούν να ανταποκριθούν,με επιτυχία τις περισσότερες φορές στα σοβαρά και επικίνδυνα εγκλήματα.
Θεωρώ  υπερβολή , την αποδοχή  της επιχειρηματολογίας των συνδικαλιστών των Ειδικών φρουρών ,με την οποία παρομοιάζεται η περιφέρεια  του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης ως παρόμοιας εγκληματικότητας τόπος, με τα…Ζωνιανά Κρήτης!!
Η ταύτιση της Μεσσήνης  με τόσο υψηλής παραβατικότητας τόπους ,πέραν της ενίσχυσης της ανασφάλειας στους ήδη ανησυχούντες κατοίκους, αποθαρρύνει και την επισκεψιμότητα στα τουριστικά και προβεβλημένα διαμερίσματα του Δήμου Μεσσήνης .
Καλό  είναι η αυτοδιοίκηση να απέχει από αντιπαλότητες και επιδιώξεις  εργαζομένων που δεν την αφορούν .Οφείλουμε  να γνωρίζουμε όμως, πως εδώ και πολλά χρόνια,  η Πολιτεία έχει ορίσει συγκεκριμένα και αυστηρώς οριοθετούμενα καθήκοντα , σε όσους παρέχουν Αστυνομικό έργο δηλ. Αστυνομικούς, Ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες
Η συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, που προσκλήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, πρέπει να γίνει γνωστό, πως δεν μπορεί να σχεδιάσει, να υλοποιήσει ή  να υποδείξει τρόπους αντιμετώπισης του εγκλήματος, διότι τα καθήκοντά τους είναι αποκλειστικά η φύλαξη στόχων και οι περιπολίες πάντα υπό την καθοδήγηση Αστυνομικών.
Αυτό που είναι επιβεβλημένο να γίνει , είναι να υπάρξει επιχειρησιακός σχεδιασμός, για την επαναφορά της ηρεμίας και τις ασφάλειας των πολιτών που έχει διαταραχθεί από τη θρασύτητα  και τη βεβήλωση στη μνήμη του νεκρού παλικαριού, που προκάλεσαν τα τελευταία περιστατικά στη Μεσσήνη.
Για να  επιτευχθεί το ζητούμενο ,πρέπει οι προτάσεις να γίνουν σε συνεννόηση και  σε πλήρη συνεργασία με τους καθ΄ύλην αρμοδίους, που είναι μόνον οι Αστυνομικοί .
Πιστεύω ότι μία εφικτή και υλοποιήσιμη πρόταση  προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδια είναι το να ενισχύσει επαρκώς τη δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης καθώς και την υλικοτεχνική του υποδομή για να μπορεί να επιχειρεί άμεσα και απρόσκοπτα καθώς και τις υπάρχουσες  Ο.Π.Κ.Ε. Νομού Μεσσηνίας που  έχουν αποδώσει σημαντικό έργο σε όλον το Νομό .
Κάθε άλλη πρωτοβουλία, εντασσόμενη σε επικοινωνιακού τύπου λογικές που υποτιμά την προσφορά των Αστυνομικών και αναμειγνύεται στις αντιπαλότητες και τις επιδιώξεις συνδικαλιστικών παραγόντων, με βρίσκει αντίθετο.
                                                                                                Νίκος Κωνσταντέλος

                                                                           Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεσσήνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου