31.1.13

Έδρα «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Μιχάλης Κακογιάννης» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται σε έδρα Πανεπιστημίου το όνομα πνευματικής προσωπικότητας.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοίνωσαν μία νέα συνεργασία που καθιερώνεται ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου τιμώντας τις δύο πατρίδες του Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του τίμησε και τις δύο χώρες, παγκοσμίως.
Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, που εδρεύει στην Κόρινθο, δημιουργείται με απόφαση -η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια της πρυτανικής θητείας του σημερινού υφυπουργού Παιδείας καθηγητή Θόδωρου Παπαθεοδώρου-, νυν Επώνυμη έδρα «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Μιχάλης Κακογιάννης».
Η έδρα δημιουργείται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής προσφοράς των δύο Πανεπιστημίων και «της σημαντικής κοινωνικής συμβολής του Μιχάλη Κακογιάννη στον πολιτισμό τόσο στην Κύπρο και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος Κακογιάννη. Αποσκοπεί δε «στην ενίσχυση, συστηματοποίηση, προβολή και διάδοση του πολιτισμού αλλά και των κοινωνικών σπουδών μέσω ειδικών διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων».
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στην έδρα θα διδάξει ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής Κ. Γουλιάμος, αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Για πάνω από 30 χρόνια ερευνά και διδάσκει σε Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, εκδίδοντας με κριτική προσέγγιση ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, δοκιμίων, κεφαλαίων και άρθρων επί ζητημάτων επικοινωνίας, πολιτισμού και πολιτικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου