16.1.13

Δολοφονήθηκε ο βασιλιάς της Ρωσικής μαφίας

Νεκρός έξω από εστιατόριο στη Μόσχα έπεσε ο φερόμενος ως «βασιλιάς της ρωσικής μαφίας», ο Άσλαν Ουσογιάν, αναφέρει το RT.

Σύμφωνα με την αστυνομία έπεσε νεκρός από πυρά όπλου sniper και συγκεκριμένα από έξι σφαίρες. Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Ουσογιάν από το παράθυρο κοντινής κατοικίας την ώρα που ο 75χρονος περπατούσε έξω από το προάστιο Άρμπατ της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι άνδρες ασφαλείας του δεν πρόλαβαν να τον καλύψουν, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά. Μεταφέρθηκε σε κώμα στο νοσοκομείο Μπότκιν. Παρά το γεγονός ότι η καρδιά του λειτουργούσε και ανέπνεε, δεν κατάφερε να επανακτήσει τις αισθήσεις του και πέθανε δέκα λεπτά μετά την άφιξη.
Μία γυναίκα που πέρναγε την ίδια ώρα έξω από από το εστιατόριο τραυματίστηκε στο πόδι και στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο «Παππούς Χασάν» όπως ήταν το προσωνυμιών του επέζησε δύο επιθέσεων, το 1998 και το 2010 (σχετική φωτό), όμως την τρίτη φορά δεν στάθηκε εξίσου τυχερός.
Ο Ουσογιάν ήταν κουρδικής καταγωγής και γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1937. Άρχισε την «καριέρα» του στη χώρα, όταν φυλακίστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 19 ετών, για επίθεση σε αστυνομικούς.

Θεωρείται ως «νονός», αφού υπό τον έλεγχό του ήταν οι περισσότερες συμμορίες της Ρωσίας και των κρατών της Κοινοπολιτείας. Οι εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, στον παράνομο τζόγο, στο εμπόριο όπλων και στην κλοπή φυσικών πόρων Star.gr .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου