30.1.13

Είχαν "Ρημάξει " τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο !

 Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, σε συνεργασία με την ασφάλεια 'Αργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 28χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, στον κόμβο παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Πατρών, επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, αστυνομικοί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Αυτοί, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας ανθυπαστυνόμος. Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαλκός και καλώδια βάρους 250 κιλών περίπου, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις μετασχηματιστές, ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας της ασφάλειας Κορίνθου και 'Αργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών. Η ομάδα αυτή, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχε διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες 49 κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι 33 στην Κορινθία, οι 13 στην Αργολίδα και 3 στην Αρκαδία, ενώ η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση τους στο δίκτυο της ΔΕΗ, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου