17.1.13

Πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα για τη δολοφονία μετανάστη

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα για τη δολοφονία 27χρονου αλλοδαπού, πακιστανικής καταγωγής, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.
Το κάλεσμα για την αντιρατσιστική συγκέντρωση ήταν στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη και λίγο αργότερα ακολούθησε πικετοφορία και περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, με αντιφασιστικά συνθήματα μέχρι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει: «Δύο νεοναζί που επέβαιναν σε μηχανάκι επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με μαχαιριές μετανάστη που βρισκόταν στην οδό Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών, πάνω σε ποδήλατο. Ο Σερντάρ Γιακούμπ, 26 χρόνων δέχτηκε δολοφονική μαχαιριά κάτω από την ξιφοειδή απόφυση του στέρνου με κατεύθυνση προς την καρδιά».
Υπενθυμίζεται πως για τη δολοφονία έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, 25 και 29 ετών, που σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και επιτέθηκαν με μαχαίρι στον αλλοδαπό. Για «άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου