18.1.13

Δ.Ε. Παπαφλέσσα - Στήριξη και Φροντίδα στους Ηλικιωμένους !

Γράφει το metamorfosis-messinias.blogspot.gr
Αγγελος Χρονας -Υπ/νος Προγράμματος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Το πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης  «Βοήθεια στο Σπίτι» υλοποιείτε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πύλου – Νέστορος  από το  2011, η οποία εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Χώρας.
Η δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» δραστηριοποιείτε από το 2004 στον πρώην Δήμο Παπαφλέσσα , η οποία τον τελευταίο χρόνο στεγάζεται στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου.
Η δομή δραστηριοποιείται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος, εβδομαδιαίος εξυπηρετούνται συνολικά 100 άτομα.  
Στελεχώνεται με:
·         μία Κοινωνική Λειτουργό  η οποία έχει τη συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική και προσωπική υποστήριξη,  επιδιώκοντας  συνεργασία με τις οικογένειες των ωφελούμενων και  με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της κοινότητας, επιπλέον  παρέχει ενημέρωση
για προνοιακά θέματα, όπως επιδόματα, συντάξεις κ.α.,
·         μία Νοσηλεύτρια , που προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας  σε κατ΄ οίκον   επισκέψεις για τη μέτρηση  αρτηριακής πίεσης, σακχάρου , αιμοληψία, συνταγογράφηση  των φαρμάκων καθώς και διαμεσολάβηση και συνεργασία με αντίστοιχους φορείς και
·         μία  Οικογενειακή Βοηθό που αναλαμβάνει την οικιακή καθαριότητα, την ατομική – προσωπική φροντίδα των ωφελούμενων, τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών όπως εξόφληση λογαριασμών, την  προμήθεια  με είδη πρώτης άμεσης ανάγκης και την προμήθεια φαρμάκων.
Ο στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθούν τα άτομα και οι οικογένειές τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν , πρόσκαιρα ή μόνιμα, μέσα στο σπίτι τους και στην οικογένειάς τους.
Επιδιώκεται η στήριξη και η φροντίδα , με σκοπό την παραμονή των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρίες στο φυσικό τους περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης, βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και η  ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, όπως ηλικιωμένα άτομα, άτομα με αναπηρίες,  άτομα  μοναχικά, και άτομα που δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους.
Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται με τα εκάστοτε κριτήρια που ορίζει η εκάστοτε διαχειριστική αρχή , αλλά και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου στην υπηρεσία.
Στη συνέχεια, ο Κοινωνικός Λειτουργός επισκέπτεται τον ενδιαφερόμενο στο σπίτι του προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν και να αξιολογήσει τη δυνατότητα ένταξης του ατόμου στο πρόγραμμα, οι υπηρεσίες που παρέχονται εξατομικεύονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ωφελούμενου.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2722084092 (έδρα δομής) και 2763360018 ( έδρα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πύλου- Νέστορος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου