25.1.13

Σεπόλια - Αποκλεισμένη η περιοχή από τα ΜΑΤ

Άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό τη σιδερένια πόρτα
- Μικρή ένταση με εργαζόμενους στα άλλα ΜΜΜ που βρισκόταν εκεί
- Μια κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
- Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες
- Περισσότερες από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το κέντρο ελέγχου του Μετρό
- Δε δόθηκαν χαρτιά για επίταξη σε 50 εργαζόμενους που δήλωσαν προσωπικό ασφαλείας
- Απεργία σήμερα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις 03:40 τα ξημερώματα της Παρασκευής, η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια. Εκεί όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο και όπου τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και πολιτική επιστράτευση είχαν οχυρωθεί οι εργαζόμενοι.
 Άνδρες των ΕΚΑΜ με πολιορκητικό κριό έσπασαν ένα τμήμα της σιδερένιας πύλης και μπήκαν στο χώρο του αμαξοστασίου. Προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Περίπου 50 υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί δήλωσαν προσωπικό ασφαλείας και δεν προσήχθησαν ούτε και τους δόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης.

Η αστυνομική δύναμη, στην οποία μετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, των ΕΚΑΜ και των ΥΜΕΤ, που εστάλη στο αμαξοστάσιο είναι ισχυρότατη.

Περισσότερες από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Λένορμαν.

Δυνάμεις υπάρχουν ακόμη και πάνω στην Εθνική. 
 Νωρίτερα, επικράτησε μικρή ένταση όταν τα ΜΑΤ απώθησαν αλληλέγγυους, εργαζόμενους σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βρίσκονταν συγκεντρωμένη απέναντι από την κεντρική πύλη του αμαξοστασίου.

Πάνω στην αναμπουμπούλα για κοπέλα έπεσε και την παρέλαβε, προληπτικά, ασθενοφόρο να μη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.
 Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα – Συγκέντρωση εργαζομένων

200 ως 300 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, έχουν φτάσει κοντά στο αμαξοστάσιο του Μετρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
Άνδρες των ΜΑΤ τους απέκλεισαν. Δεν υπάρχει ένταση αυτή τη στιγμή. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ μιλώντας στη ΝΕΤ καταδίκασε την ενέργεια της Αστυνομίας μιλώντας για αποφάσεις και κινήσεις της κυβέρνησης που θυμίζουν τις ενέργειες με την καταστροφή των τρακτέρ των αγροτών επί κυβερνήσεως Σημίτη.
Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων του Μετρό καλώντας όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο να τους στηρίξουν.newsit.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου