29.1.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Μόνο η μαρίνα της Πύλου, στις «προς αξιοποίηση» !

Η μαρίνα της Καλαμάτας δεν συμπεριλαμβάνεται στις εννέα ομάδες που σχημάτισε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την εκμετάλλευση των λιμένων στάθμευσης σκαφών αναψυχής. 
Αντιθέτως οι μαρίνα της Πύλου, βρίσκεται στην 9η ομάδα του σχεδίου "Νηρηίδες", μέσω του οποίου το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί 48 συνολικά μαρίνες σε όλη την Επικράτεια. Η «ένατη ομάδα» του σχεδίου,  έχει σαν «hub» την Πύλο και περιλαμβάνει και τη Μονεμβασιά Λακωνίας. Διαθέτει 334 θέσεις, η καθαρά παρούσα αξία της υπολογίζεται στα 10,1 εκατ. ευρώ και τα έργα που σχεδιάζονται φτάνουν τα 2,9 εκατ. ευρώ. 
Πάντως όπως φαίνεται, η μαρίνα της Καλαμάτας μένει εκτός του συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου λόγω των ζητημάτων που υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και των νομικών κενών που αφορούν την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. 
Το «άκρως εμπιστευτικό» σχέδιο για την αξιοποίηση των μαρινών αποκάλυψε χθες η οικονομική εφημερίδα "Ναυτεμπορική", που αναφέρει πως η καθαρά παρούσα αξία του ενδεικτικού δικτύου μαρινών που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το ΤΑΙΠΕΔ, ανέρχεται στα 248,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έργα των υποδομών φτάνουν στα 62 εκατ. ευρώ.ΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου