27.1.13

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ -Καταιγίδες, χιόνια και κρύο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και στα νότια καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα περιμένουμε σήμερα (27/01). 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια, εξαιτίας του παγετού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρούνται τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από την Τετάρτη περιμένουμε άνοδο.

Ειδικότερα σήμερα Κυριακή στην Αττική θα πέσουν λίγα χιόνια στην κορυφή της Πάρνηθας. Στα ανατολικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές μικρής ωστόσο διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις επικρατούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
 Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις με λίγα χιόνια στα δυτικά ορεινά. Παγετός το πρωί. Στη Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κυρίως στα νότια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κυρίως στα νότια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6. Στα θαλάσσια τμήματα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το πρωί τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (28/01), στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (29/01), προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

Την Τέταρτη (30/01), αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν
βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Το επόμενο διήμερο (31/01 ,01/02) περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου