7.1.13

Ρυθμίζεται το θέμα των αποδοχών για δημάρχους και αντιδημάρχους

Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι δικαιούνται να επιλέξουν μεταξύ αντιμισθίας και πλήρων αποδοχών, που είχαν στην οργανική τους θέση, εφόσον πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α' 256.

Επίσης, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που είναι συνταξιούχοι και επιλέξουν να λαμβάνουν την αντιμισθία θα συνεχίσουν να εισπράττουν και το 30% της σύνταξής τους, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι όλων των δήμων, ανεξαρτήτως πληθυσμού, εξακολουθούν να λαμβάνουν υποχρεωτικά ειδική άδεια για όλο το διάστημα της θητείας τους, όπως προέβλεπε το άρθρο 93 του Καλλικράτη. Η σχετική άδεια θεωρείται δεδομένη ακόμα και αν δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον ενδιαφερόμενο.

Τέλος, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζεται και το ζήτημα της αντιμισθίας των αντιδημάρχων νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων. Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι αντιδήμαρχοι των νήσων Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμου Κέρκυρας), Κάλαμος (Δήμου Λευκάδας), Αντικύθηρα (Δήμου Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσσα (Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) δικαιούνται αντιμισθία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου