3.1.13

ΤΑ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ-Ηλεκτροσόκ από την ΔΕΗ !

Το πρώτο ηλεκτροσόκ του 2013 για τους πελάτες της ΔΕΗ.... έρχεται με έμμεση αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος μέσω υπηρεσιών κοινής ωφέλειας!
Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Αλλαγής ένα μέσο νοικοκυριό θα πληρώνει 15,7 ευρώ για την κατανάλωση έως 2.000 κιλοβατώρες, ενώ σε περίπτωση που η κατανάλωση υπερβεί το εν λόγω όριο έστω και κατά μία κιλοβατώρα οι πολίτες θα καλούνται να πληρώσουν 39,87 ευρώ.
Παράλληλα, η ΔΕΗ με επιστολές της προς τις επιχειρήσεις- πελάτες της που προμηθεύονται ηλεκτρισμό στη μεσαία τάση τους ενημερώνει πως από την 1η Ιανουαρίου τα τιμολόγια επιβαρύνονται με το κόστος των ρύπων, τα 6,24 ευρώ ανά Mwh που έχει προϋπολογίσει η ίδια ως μέσο όρο τιμών για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα/Mwh για το 2013. Ανάλογη ενημέρωση, μέσω ανακοίνωσης είχε γίνει και πριν από τις γιορτές στις μεγάλες βιομηχανίες στην υψηλή τάση!

Όσον αφορά τώρα, τα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια της χαμηλής τάσης, οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας για τις αυξήσεις που θα ισχύσουν φέτος αναμένονται μετά τα Φώτα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10 - 11% , χωρίς να αποκλείεται ο τελικός αριθμός να είναι μονοψήφιος! Οι αυξήσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2013 και αναμένεται να εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις. Αυτά όλα μέχρι τον Ιούνιο, γιατί από 1η Ιουλίου που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, είναι πολύ πιθανό η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας για τα τιμολόγια.
Εν τω μεταξύ από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση στο ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ), το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Πληροφορίες τοποθετούν την αύξηση αυτή κοντά στο 3%.
Υπενθυμίζουμε πως στο τέλος του περασμένου χρόνου η ΡΑΕ ανακοίνωσε μείωση κατά 7% των χρεώσεων για τα δίκτυα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% της συνολικής χρέωσης του λογαριασμού ρεύματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου