27.1.13

Με Κοντρέρας πέρασε και από την Κομοτηνή ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Κοντρέρας στο 86' ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Κομοτηνή, καθώς νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Παρά τη χτεσινή χιονόπτωση, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Πίνο στην 18άδα, αφού ο Κολομβιανός υπέπεσε χθες σε πειθαρχικό παράπτωμα (δεν άκουσε την εντολή του Νικοπολίδη για "ζέσταμα" και αντιμίλησε), με αποτέλεσμα να επιστρέψει για τιμωρία στην Αθήνα και τώρα του θέματος θα επιληφθεί η διοίκηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και απείλησαν στο 8' με κεφαλιά του Μοντέστο που εξουδετέρωσε ο Κουτσόπουλος, όμως την καλύτερη στιγμή του α' ημιχρόνου την είχαν οι γηπεδούχοι, όταν στο 23' ο Μουνάφο με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή, όμως αυτή ήταν ανούσια κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο β' ημίχρονο ο Πανθρακικός έκανε δύο φορές αισθητή την παρουσία του και τις δύο με τον Παπαδόπουλο (55', 59'), ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε επικίνδυνα την μπάλα, αλλά οι συμπαίκτες του δεν το εκμεταλλεύθηκαν. Οσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει, όμως οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική αμυντική οργάνωση και δεν άφηναν ακάλυπτους χώρους. Έτσι ένα σουτ του Μήτρογλου στο 70' και μια κεφαλιά του Μανωλά στο 80', που πέρασαν δίπλα από το δοκάρι, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι».

Τελικά, το γκολ της 16ης νίκης τους στο πρωτάθλημα ήρθε στο 86', όταν, από φάουλ του Χολέμπας, ο Κοντρέρας με κεφαλιά «νίκησε» τον Κουτσόπουλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χρήστου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά (81' Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουνάφο, Μίνγκας, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (75' Φέισα), Τζιμπούρ, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Αμπντούν (83' Φετφατζίδης).

Στη 2η θέση της βαθμολογίας ο Αστέρας Τρίπολης
 Με εντυπωσιακό τρόπο συνέχισε ο Αστέρας Τρίπολης την πορεία του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε 3-0 τον Πλατανιά μέσα στα Χανιά, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα σοκ του ΠΑΟΚ.
Τα γκολ σημείωσαν οι Σανκαρέ (12'), Ναβάρο (33') και Περόνε (35'). Ο Αστέρας κυριάρχησε από την αρχή. Στο 11' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Περόνε και στο 12' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σανκαρέ, μετά από κόρνερ του Ντε Μπλάσις. Στη συνέχεια, μπορεί να μην δημιούργησε ευκαιρίες, ωστόσο ήταν καλύτερος, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους και είχε κι ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, όπου πέτυχε άλλα δύο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς από το α' ημίχρονο. Στο 33' ο Ναβάρο με πλασέ έκανε το 2-0 και σε αντεπίθεση στο 35' ο Περόνε το 3-0.

Με την άνεσή του πλέον, ο Αστέρας στο β' ημίχρονο έδωσε χώρο στον Πλατανιά και έπαιξε με αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση στο 55' ο Περόνε βρέθηκε απέναντι από τον Κηπουρό, αλλά δεν τον «νίκησε». Από εκεί και πέρα, τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το εξαιρετικό, το 3-0 παρέμεινε και, σε συνδιασμό με την ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη τον πέρασε στη βαθμολογία και ανέβηκε στη 2η θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ορτέγκα, Κανακούδης - Τσαμπουρής, Κάστελς

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ('Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ορτέγκα (64' Στόλερ), Κανακούδης, Μιρτσέτα (46' Ονιέμα), Αναστασάκος, Ποτουρίδης, Καλάιτζιτς, Ναζλίδης, Δέντσας (46' Μαραγκουδάκης), Τετέ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Σανκαρέ (82' Κάστελς), Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Αλβάρες, Ουσέρο, Ράγιος (68' Φραγκουλάκης), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (76' Κάφα), Περόνε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου