26.1.13

"Χρυσαυγίτες" σε ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία πρόσφατα επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους δύο κολεγίων της Νέας Υόρκης, καθώς και σε ομογενειακούς φορείς, παρέστησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, σε κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Μεταπτυχιακού Κέντρου του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), στο Μανχάταν. 

Σύμφωνα με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, διέκριναν τουλάχιστον τέσσερις γνωστούς ομογενείς Χρυσαυγίτες, ντυμένους στα μαύρα. 
 Ο ένας εξ αυτών, περίμενε όρθιος σε μια πλευρά του αμφιθεάτρου, μαζί με αρκετά άλλα άτομα, που ήθελαν να υποβάλουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα. Επειδή όμως ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχε ολοκληρωθεί, τόσο ο φερόμενος ως Χρυσαυγίτης, όσον και πολλοί άλλοι, δεν μπόρεσαν τελικά να κάνουν ερώτηση στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα πάντα με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της εκδήλωσης, οι Χρυσαυγίτες κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να γίνουν έγκαιρα αντιληπτές οι ύποπτες κινήσεις τους και να ειδοποιηθεί
η ασφάλεια του πανεπιστημίου, η οποία τους απομάκρυνε, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα περαιτέρω επεισόδιο.

Στο μεταξύ, σε όλες τις ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπως και στην προαναφερθείσα εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη "ναζιστική συμμορία" της Χρυσής Αυγής που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της χώρας, όπως τόνισε επανειλημμένα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου