13.1.13

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία, την Κυριακή στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, στην πρώτη μαζική διαδήλωση ενάντια στον, όχι και τόσο δημοφιλή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Με την έντονη υποστήριξη της Καθολικής ιεραρχίας, στην πορεία θα πάρουν μέρος οικογένειες, πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης, μουσουλμάνοι, ευαγγελιστές, ακόμα και ομοφυλόφιλοι προκειμένου να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεση τους.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν μεγάλη προσέλευση ατόμων στο Παρίσι από όλη τη Γαλλία και για το λόγο αυτό έκαναν έκκληση στους διοργανωτές της πορείας να χωριστούν σε τρία διαφορετικά σημεία και να συναντηθούν έπειτα στον πύργο του Άιφελ.

Η εκκεντρική Γαλλίδα κωμικός, Φριγκίτε Μπαρζό, υποστηρίζει ότι ένα παιδί χρειάζεται μια μητέρα και ένα πατέρα ώστε να αναπτυχθεί σωστά. «Όλοι γεννιόμαστε από έναν άντρα και μια γυναίκα, αλλά αυτός ο νόμος θα λέει ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα. «Θα λέει ότι ένα παιδί γεννιέται από έναν άντρα και έναν άντρα».

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Πάραυτα, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75 τοις εκατό -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου