27.1.13

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ-Τελεσίγραφο της κυβέρνησης σε απεργούς λεωφορείων, τρόλεϊ

Ένα βήμα πριν την επίταξη στους εργαζόμενους στα λεωφορεία είναι η κυβέρνηση μετά την σημερινή απόφασή τους να συνεχίσουν και αύριο την εξαγγελθείσα απεργία τους.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της». Τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει την απεργία τους παράνομη, συνεδριάζουν από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους. Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική τους Συνέλευση ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί για μεθαύριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα αφήσουν ή όχι την πρωτεύουσα και αύριο χωρίς μέσο.
Η Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου