2.1.13

Οι εισαγγελείς καλούν τα εξαδέλφια Παπακωνσταντίνου με την ιδιότητα του υπόπτου

Ως υπόπτους - οιωνεί κατηγορουμένους , καλούν οι οικονομικοί
 εισαγγελείς Γρηγόρης  Πεπόνης και Σπύρος  Μουζακίτης τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου - Συκιαρίδη και τον σύζυγό τηςΣυμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ροσσώνη σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου Μαρίνας.
Και οι τρεις ύποπτοι, όπως είναι γνωστό, είχαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC και τα ονόματά τους περιέχονταν στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ. Είναι τα τρία πρόσωποα για λογαριασμό των οποίων, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο της Βουλής, ο πρώην τσάρος της Οικονομίας αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ, αποκρύπτοντας τα αντίστοιχα αρχεία που ήρθαν στην χώρα μας πριν από περίπου 2,5 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν εκ νέου, ως ύποπτοι αυτή τη φορά, και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης καθώς και συνεργάτες του γραφείου του πρώην υπουργού.

Στο μεταξύ, μετά από έρευνα που έχει γίνει στα 2.062 αρχεία της πρωτότυπης λίστας διαπιστώνεται ότι έχει διαπραχθεί εκτεταμένη φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι περισσότεροι δικαιούχοι των λογαριασμών προκύπτει ότι δεν έχουν φορολογηθεί για αυτά τα ποσά!
Η έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ συνεχίζεται και, όπως αναφέρουν στο «Βήμα» χειριστές της υπόθεσης, τα ευρήματα έχουν πλέον ξεφύγει και από την πιο ευφάνταστη προσδοκία των ελεγκτικών αρχών του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου