17.1.13

"Γαστριμαργικό πορνό" ένα πιάτο μακαρονάδας

Ένα πιάτο μακαρονάδας του Cheesecake Factory με περισσότερες από 3.000 θερμίδες εντάχθηκε στη φετινή λίστα "Υπερβολικού Φαγητού" που περιλαμβάνει τα πιο ανθυγιεινά πιάτα αμερικανικών αλυσίδων εστιατορίων.

Το Κέντρο για την Επιστήμη Προς το Δημόσιο Όφελος, μία ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα καταναλωτή, το οποίο προωθεί την υγιεινή διατροφή, συντάσσει κάθε χρόνο μία λίστα με πιάτα που συνιστούν "γαστριμαργικό πορνό" με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τα πιάτα με υπερβολικά πολλές θερμίδες, κορεσμένα λίπη και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.

Το πιάτο ονομάζεται Cheesecake Factory's Bistro Shrimp Pasta περιλαμβάνει βούτυρο, κρέμα γάλακτος κι έχει από πάνω τηγανητές γαρίδες με βούτυρο. Έχει 3.120 θερμίδες, 89 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 90 μιλιγραμμάρια αλάτι.

Οι ενήλικες θα πρέπει κατά μέσον όρο να καταναλώνουν μέχρι 20 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 1.500 μιλιγραμμάρια αλάτι την ημέρα. Η αλυσίδα εστιατορίων Cheesecake Factory φημίζεται για τις μεγάλες μερίδες της και τη μεγάλη ποικιλία της από τσιζκέικ, πολλά από τα οποία έχουν 1.000 θερμίδες το καθένα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου