10.1.13

Ομιλητής ...στο Αμέρικα ο Αλέξης !

 ΤΗΝ Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution την Τρίτη 22 Ιανουαρίου (9:15 το βράδυ, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση του εν λόγω ινστιτούτου. Όπως αναφέρεται, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στη σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης.  Επίσης, επισημαίνεται ότι θα μιλήσει για το ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματά τους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι πρόκειται για συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αρχηγό της ελληνικής αντιπολίτευσης. Εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει ο διευθύνων σύμβουλος του Brookings Institution, Γουίλιαμ 'Ανθολις, ο οποίος θα είναι ο συντονιστής μαζί με τον οικονομικό αναλυτή του Brookings, Ντομένικο Λομπάρντι.

Ο κ. Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) και σε συγκέντρωση ομογενών.  Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει συναντήσεις τόσο με Αμερικανούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και αναλυτές, όσο και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου