15.1.13

ΛΕΜΕΣΟΣ-Ρωσίδες και... ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα Γερμανοί δημοσιογράφοι της γνωστής γερμανικής εφημερίδας  BILD είχαν έρθει στην Κύπρο για να κάνουν ρεπορτάζ για την οικονομία του νησιού.

Μέσω ενός προκλητικού ρεπορτάζ, λοιπόν, προσπαθούσαν να περάσουν για την Κύπρο την εικόνα ενός κράτους που αποτελεί παράδεισο για όσους ξεπλένουν βρόμικο χρήμα. Ενός κράτους που ξεπλένει τα χρήματα Ρώσων ολιγαρχών. Ενός κράτους, δηλαδή, που του αξίζει να πληρώσει για τα κακά της οικονομίας του.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα και θα καταλάβετε πως το συμπέρασμά μας, διόλου αυθαίρετο είναι:
«Λάγνες ματιές, πανάκριβες σαμπάνιες να συνοδεύουν τους ναργιλέδες και τσάντες Dior στο τραπέζι.

Η Κριστίνα (25 στο μέσο) και η Κατερίνα (24) μαζί με τον ρεπόρτερ της BILD Paul Ronzheimer, στην θερμαινόμενη βεράντα του ξενοδοχείου Four Seasons στην Λεμεσό…

Λεμεσός – Η ζωή των πλούσιων και διάσημων στο νησί της Μεσογείου (που είναι μια ανάσα από την χρεωκοπία) στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό, το Σάββατο βράδυ, το σημείο συνάντησης των πλούσιων Ρώσων.

Η Κριστίνα (25) και η Κατερίνα (24), που έχουν γεννηθεί στην Αικατερινούπολη, κάθονται στην θερμαινόμενη βεράντα και πίνουν σαμπάνια (Louis Roederer Cristal, 550 Ευρώ την μπουκάλα) και καπνίζουν ναργιλέ.

Η Κατερίνα (σύμβουλος επενδύσεων) λέει: «Εδώ αγαπάμε την ζωή!». Όταν από το βάθος της αίθουσας ξεκινάει να παίζει το συγκρότημα «Kalinka», οι δυο ενθουσιάζονται και αρχίζουν να τραγουδάνε. Με την αδρεναλίνη στο κόκκινο τα κορίτσια παραγγέλλουν κι άλλη σαμπάνια. Μετά η Κατερίνα παίρνει το κραγιόν της από την Dior τσάντα της και μακιγιάρεται μέσα από τα ξανθά μαλλιά της. «Δεν καταλαβαίνω τον θόρυβο για το ξέπλυμα του χρήματος, είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες. Σημασία έχει ότι εδώ γίνονται επενδύσεις».

Κύπρος, αγαπημένο μέρος διαφυγής των πλούσιων Ρώσων. Η γερμανική κρατική υπηρεσία ειδήσεων, υπολογίζει ότι στην Κύπρο οι Ρώσοι ολιγάρχες έχουν 26 δισεκατομμύρια Ευρώ. Για τον λόγο αυτό η ΕΕ αρνείται να βοηθήσει την χρεωκοπημένη χώρα. Κατηγορεί την χώρα ότι δεν ελέγχει επαρκώς τα λεφτά που έρχονται στην χώρα. 

Στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Seven Seas» διασκεδάζουν οι Ρώσοι. Στα πόδια τους απλώνεται η Λεμεσός. Οι ολιγάρχες απολαμβάνουν την θέα πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια. Η Βαλεντίνα (35, τραπεζίτης) χορεύει κρατώντας την Chanel – τσάντα της και μας λέει: «Η Κύπρος είναι το Μπέβερλι Χιλ μας. Τις φήμες για το ξέπλυμα χρήματος δεν τις λαμβάνει κανένας σοβαρά. Οι Ευρωπαίοι δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε τα λεφτά μας».

Στην Βαλεντίνα και στις φίλες της ανήκουν κότερα και επαύλεις στην πόλη. Στην μαρίνα, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. βλέπει κανείς σχεδόν μόνο ρωσικές σημαίες. Επειδή συνεχώς όλο και περισσότεροι Ρώσοι έρχονται, κτίζεται και μια δεύτερη μαρίνα. Στοιχίζει περίπου 150.000 Ευρώ ανά θέση τον χρόνο.

Κατά τις 5 το πρωί, το πάρτι στο «Seven Seas» τελειώνει. Η Βαλεντίνα φοράει το γούνινο παλτό της και μας λέει ότι αύριο θα πάει στην Μόσχα για δουλειές. Στην ερώτηση μας τι δουλειές έχει, γελάει και χωρίς να απαντήσει εξαφανίζεται στην νύχτα». filoksenos.blogspot.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου