10.1.13

Συγκλονίζει η διάσωση εγγόνων από παππού και γιαγιά -ΦΩΤΟ

 ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΤΑΣΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ  ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ !
Η μητέρα των παιδιών, Μπόνι Γουόκερ
τα είχε αφήσει στην εποπτεία των γονέων της για παραστεί σε μία κηδεία. Πήγε με το αυτοκίνητό της, αλλά το πύρινο μέτωπο φούντωσε και απέκλεισε τη δυνατότητα επιστροφής της. Οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν και δεν μπορούσε να ξέρει τί συνέβαινε.

 «Πίστεψα ότι μπορεί να έχανα την ίδια μέρα και τους γονείς μου και τα πέντε παιδιά μου. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω προσευχηθεί περισσότερο. Ευτυχώς οι προσευχές μου εισακούστηκαν» δήλωσε αργότερα.
Οι προσευχές ίσως να μην ήταν αρκετές εάν ο 62χρονος παππούς Τιμ δεν έθετε αμέσως σε εφαρμογή ένα απλό σχέδιο σωτηρίας: ζήτησε από τη γυναίκα του να μείνει μαζί με τα παιδιά σε γειτονικό ξύλινο μώλο όσο ο ίδιος θα προσπαθούσε να βρει, τριγυρνώντας με τα πόδια στην περιοχή, μια βάρκα για να απομακρυνθούν στα ανοιχτά.

 Η γιαγιά Τάμι μαζί με τα εγγόνια της, τρία κορίτσια ηλικίας δύο, τεσσάρων και έξι ετών, και δύο αγόρια ηλικίας έξι και έντεκα ετών, πήγε στον μώλο.
Καθώς η ώρα περνούσε είδε το σπίτι της, σε απόσταση λίγων μέτρων, να γίνεται στάχτη ενώ η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τους καπνούς. Πέρασαν δυόμιση εφιαλτικές ώρες χωρίς την παραμικρή επαφή με κανέναν.
Ωσπου, ο παππούς εμφανίστηκε με μία βάρκα στην οποία επιβιβάστηκαν όλοι - μαζί με την σκυλίτσα της οικογένειας - και διασώθηκαν. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη διάσωση ο Τιμ Χολμς υπέκυψε στον πειρασμό να βγάλει λίγες φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. Αυτές οι «οικογενειακές» φωτογραφίες, τεκμήριο αυτοθυσίας με «χάπι εντ», κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου.





ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου