24.1.13

Επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στα τρένα, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη. 
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους επέλεξε τον «αυταρχικό δρόμο» της επίταξης και διαμηνύουν πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι του μετρό, οι οποίοι είναι κλεισμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, έχοντας και τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλα μέσα μεταφοράς, ανέφεραν ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με νομικούς προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.
Επισημαίνουν, πάντως, πως με την απόφασή αυτή «δεν σταματάει το μένος και η οργή των εργαζομένων απέναντι σε όσους ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση που επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση», συμπληρώνοντας πως η «τρομοκρατία της επίταξης δε θα περάσει».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου