15.1.13

Εργαζόμενοι Τ.Τ. - Εντείνουμε τον αγώνα μας για να αποτραπεί η διάλυση της ιστορικής τράπεζας !

Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενωμένοι σαν γροθιά και αποφασισμένοι όσο ποτέ, όπως προκύπτει από την καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και από τη μαζικότητα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, εντείνουμε τον αγώνα μας για να αποτραπεί η διάλυση της ιστορικής τράπεζας της Λαϊκής Αποταμίευσης.
Αύριο 16 Ιανουαρίου συμμετέχουμε στην 24ωρη παντραπεζική, πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση (11:00π.μ.) μπροστά από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί της Πεσμαζόγλου και στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει. Στις 10:00π.μ. την ίδια μέρα πραγματοποιείται συγκέντρωση και έξω από το κατάστημα Αριστοτέλους του ΤΤ στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την κατάληψη της Κεντρική Υπηρεσία της τράπεζας.
Την ώρα που κυβερνητικοί παράγοντες – πιστοί στις μνημονιακές δεσμεύσεις – σε συνεργασία με την Τρόϊκα καταλήγουν στο τελικό πλάνο αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τιμωρίας των εργαζομένων του, εμείς ορθώνουμε το ανάστημά μας και δηλώνουμε ότι το ΤΤ μπορεί να αποτελέσει τον αξιόπιστο πυρήνα ενός τέταρτου, τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την προστασία της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας. Και όταν σε κάποια γραφεία εν κρυπτώ και παραβύστω, ολοκληρώνονται τα σχέδια «ανθρωποθυσιών» στο βωμό των μνημονίων, εμείς αντιτείνουμε ένα βροντερό «όχι» στην απώλεια έστω και μιας θέσης εργασίας. Γιατί για ‘μας οι ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τους αριθμούς.
Όλοι μαζί υπηρετούμε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις αξίες του, όλοι μαζί θα πορευτούμε και στο μέλλον.
-      Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.
-      Καλούμε όλους τους συναδέλφους τραπεζοϋπαλλήλους, να πάρουν μέρος μαζικά στην αυριανή απεργία της ΟΤΟΕ και στο συλλαλητήριο. Στο ΤΤ σήμερα γίνεται το πείραμα του σχεδίου, που αύριο θα επεκταθεί στους εργαζομένους όλου του τραπεζικού κλάδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου