29.1.13

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες

Αποφασισμένοι να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα στον κόμβο της Νίκαιας της Λάρισας, χωρίς όμως να κλείσουν τον δρόμο, δηλώνουν οι Θεσσαλοί αγρότες. 
Στόχος τους, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους κινούνται επί της εθνικής οδού, αλλά να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες για τα δίκαια αιτήματά τους. Στην Ημαθία, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα  τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό.
Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα χωριά για τη Λαμία. Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών.  Έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν νωρίτερα, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος υπογράμμισε τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο. Αντιπροσωπεία των αγροτών  είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, καθώς και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας μαζί με την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Υπαρκτά, χαρακτήρισε ο κ.Κουβέλης τα προβλήματα των αγροτών και δεσμεύθηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση.

Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή. Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου