Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε, χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 23.00, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, με δύο νεαρούς δικυκλιστές να καταλήγουν στο ΠΑΓΝΗ με σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε μετά από καταδίωξη από την αστυνομία, με τα δύο νεαρά παιδιά, 15 και 19 ετών, να τραυματίζονται μετά από εκτροπή του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν.

Οι δύο επιβαίνοντες στο μηχανάκι, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, χθες το βράδυ, δε σταμάτησαν σε τροχονομικό έλεγχο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στην πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησε καταδίωξη μέσα από τα στενά του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και τα δύο παιδιά να εκσφενδονιστούν και να συρθούν στο έδαφος.
Εν τω μεταξύ μαρτυρία - σοκ αποδίδει την ευθύνη για το τροχαίο στο συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς γυναίκα - αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει σε έγγραφη κατάθεσή της ότι είδε το συνοδηγό της αστυνομικής μοτοσυκλέτας να χτυπάει με το πόδι, το μηχανάκι. Τα στοιχεία
είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

Τα δύο νεαρά παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη. Οι νεαροί είναι διασωληνωμένοι σήμερα εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ, σε κανένα νοσοκομείο της χώρας. Τα παιδιά έμειναν, χθες, στα ΤΕΠ και σήμερα μπήκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας 28χρονος κι ένας λίγο μικρότερος, έχουν συλληφθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για την υπόθεση.cretalive.gr.