13.1.13

ΚΑΙΡΟΣ-Οι νοτιάδες ανεβάζουν τον υδράργυρο

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις είναι κύρια τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα (13/01). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ τις επόμενες ημέρες σύμφωνα και με την πρόγνωση των μετεωρολόγων αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Ειδικότερα στην Αττική επικρατούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες είναι οι καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη . Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
 Αναλυτική Πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (14/01), περιμένουμε στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή άνοδο.

Την Τρίτη (15/01), αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη (16/01), στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με βροχές μικρής διαρκείας. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Το επόμενο διήμερο (17/01 - 18/01) στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως την Πέμπτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου