8.1.13

Χιονίζει από το πρωί στην Αττική - Στην «κατάψυξη» η χώρα

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας ενδέχεται να φέρει από το σήμερα το μεσημέρι το κύμα ψύχους που έχει απλωθεί σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Από αργά  χθές το βράδυ χιονίζει στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη και στον Διόνυσο, ενώ κλειστός παραμένει ο Περιφερειακός δρόμος στη Πεντέλη.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας, η πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός.

Στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία, αναμένονταν χιονοπτώσεις ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας θα αρχίσουν αργότερα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9πμ και στα Γρεβενά στις 9.30 πμ.

Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις, που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές, θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά (ακόμα και στην Αττική), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη), ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στην Αττική την Τρίτη προβλέπεται χιονόνερο και χιόνι στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το μεσημέρι ενδέχεται να πέσει χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.   

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, αλλά ο καιρός θα είναι αίθριος στο υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Το κρύο όμως θα είναι ιδιαίτερα έντονο: ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου